altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 8 aprilie 2021

“Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „G...


Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „Ge...

Posted: 07 Apr 2021 06:39 AM PDT

Vineri, 9 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert din luna octombrie 2018 cu un program integral Piotr Ilici Ceaikovski. La pupitrul dirijoral s-a aflat dirijorul american Paul Nadler. Programul a fost alcătuit din trei lucrări din creaţia compozitorului rus: Poloneza din opera Evgheni Oneghin, op. 24,  Variaţiunile op. 33 pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră şi Simfonia nr. 2, în do minor, op. 17. Solistul concertului a fost violoncelistul Valentin Răduţiu. „Romantismul lui Ceaikovski, favorizat oarecum şi de statutul de spirit neînţeles de către contemporaneitate, s-a manifestat nu doar în substanţa lirică a muzicii sale, intens confesivă şi cu un patetism accentuat, ci şi prin apelul la conceptul muzicii programatice, la rândul său născut în romantism. Găsim la Ceaikovski o predilecţie pentru poveştile neîmplinite de dragoste și pentru tema destinului”, apreciază muzicologul Anahid Octavia Dinulescu.

 STAGIUNE ONLINE

Vineri, 9 aprilie 2021, ora 19.00

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor PAUL NADLER

Solist VALENTIN RĂDUŢIU

Concertmaistru invitat LIVIU CÂŞLEANU

 

Program:

Piotr Ilici Ceaikovski

Poloneza din opera Evgheni Oneghin, op. 24

Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră, op. 33

Simfonia nr. 2, în do minor, op. 17

 

Înregistrarea concertului din 11 octombrie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este  Radio România Muzical.

Înregistrarea este transmisă, vineri-seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990).

 

Dirijorul Paul Nadler, premiat la Concursul de dirijat orchestră de la Ierusalim, a fondat în 1974 Orchestra de cameră Cincinnati, pe care a condus-o până în 1983. În 1989 a debutat la Metropolitan Opera din New York, dirijând de atunci peste 60 de spectacole la prestigioasa instituţie. Astfel a colaborat cu cei mai renumiţi solişti, printre care Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Bryn Terfel, Renée Fleming, Cecilia Bartoli, Karita Mattila, Anna Netrebko, Ramon Vargas, Ben Hepner, Dmitri Hvorostovski, interpretând un repertoriu variat, de la Verdi şi Wagner la Stravinski. A dirijat spectacole la Indianapolis Opera, Utah Opera, Calgary Opera, Florentine Opera, Syracuse Opera, Hong Kong Opera şi la teatre lirice din Bulgaria. De asemenea, dirijorul este fondator şi director, împreună cu Joan Dorneman, al International Vocal Arts Institute. În 2002 a dirijat la Kennedy Center Awards în spectacolul dedicat colegului său James Levine. Pe lângă operă, Paul Nadler dirijează pretutindeni – în ţări din Europa, Asia şi în SUA – orchestre simfonice, printre care Mannes College Orchestra, Jerusalem Symphony, Verbier Festival (Elveţia), Augsburg Symphony (Germania), Calgary Philharmonic, Carlos Chaves Orchestra (Mexic). În România, Paul Nadler a condus orchestrele filarmonicilor din Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Braşov, Orchestra  Naţională Radio şi în 2004 a fost numit dirijor principal invitat la Filarmonica „Moldova” din Iaşi. Pe scenele de concert a evoluat alături de solişti precum Glenn Dicterow, Garrick Ohlsson, Misha Dichter, Emmanuel Ax, Elmar Olivera. Este Director muzical emerit la Southwest Florida Symphony. În ultimele stagiuni, Paul Nadler a condus Orquesta de Navarra (Spania), Israel Chamber Orchestra, Orchestra Sinfonica Siciliana, Florida Philharmonic Orchestra, New World Symphony, Victoria Symphony. La Metropolitan prezintă spectacole cu Rigoletto, Bal Mascat, Aida, Bărbierul din Sevilla, Tannhäuser, Don Carlo, Traviata, Carmen, Fidelio, Evgheni Oneghin şi trei creaţii semnate de Stravinski – Le Sacre du printemps, Le Rossignol şi Oedipus Rex. La un teatru liric nou fondat – Opera Cleveland – a dirijat opera Salome la spectacolul de inaugurare. În stagiunea 2008-2009, la Opera de Montreal a dirijat spectacolul de gală din luna decembrie şi spectacole cu Cosi fan tutte de Mozart.

 

Valentin Răduţiu, născut în 1986 la München, a început studiul violoncelului la vârsta de şase ani, sub îndrumarea tatălui său. Între 2001 şi 2005 a studiat cu Clemens Hagen la Mozarteum din Salzburg, iar după absolvire a urmat studiile la Viena, cu maestrul Heinrich Schiff. În perioada 2007 – 2009 a fost unul dintre ultimii studenţi la clasa lui David Geringas de la Hochschule für Musik „Hans Eisler” din Berlin, unde a absolvit clasa profesorului Claudio Bohorquez. Tânărul violoncelist s-a perfecţionat şi la cursurile de măiestrie susţinute de Menahem Pressler, Leon Fleisher, Gary Hoffmann, Frans Helmerson, Ivan Monighetti şi Mirjam Fried, în cadrul festivalurilor  Kronberg şi Ravinia.  Valentin Răduţiu este laureat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale,  începând cu „Jugend musiziert”. La Mozarteum Salzburg a fost distins de două ori cu Raiffeisen Klassik-Preis, iar în 2004 a primit Premiul special. În 2008 a obţinut Premiul I la Concursul Karl Davidov de la Riga şi apoi Premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări de J. S. Bach. În 2009 a câştigat Premiul I „Musikpreis der deutschen Wirtschaft”.  În urma obţinerii Premiului II la Concursul „George Enescu” de la Bucureşti din 2011, Valentin Răduţiu a fost invitat să concerteze  cu diferite orchestre din România şi a primit invitaţia de a participa la  Festivalul „George Enescu”, ediţia din 2013.

Solistul a concertat acompaniat de Deutsches Symphonie Orchester Berlin, Orchestra Filarmonicii Cehe, Orchestra Radio din Saarbrücken, orchestrele simfonice MDR Leipzig şi SWR Stuttgart, Münchener Kammerorchester, Camerata Salzburg, Filarmonica şi Orchestra Naţională Radio din Bucureşti, Orchestra Naţională din Letonia, Hong Kong Sinfonietta, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, Prague Philharmonia, Stuttgarter Kammerorchester, Württembergisches Kammerorchester Heilbronn şi World Youth Symphony Orchestra. Solistul a evoluat pe scene de prestigiu precum Berliner Philharmonie, Prinzregententheater, Philharmonie şi Herkulessaal din München, Konzerthaus Berlin, Filarmonica din Riga, Konserthuset Stockholm, Ateneul Român din Bucureşti, Hong Kong City Hall şi a colaborat cu dirijorii Wolfram Christ, Gustavo Gimeno, Pablo Gonzales, Stanislaw Kochanowski, Case Scaglione, Leoš Svárovsky şi Radoslaw Szulc. Violoncelistul colaborează şi cu diferiţi muzicieni în recitaluri de muzică de cameră, printre care Hagen Quartet, Ib Hausmann, Per Rundberg, Alexander Madzar, Igor Ozim, Antje Weithaas.  De asemenea a fost invitat să participe la numeroase festivaluri, printre care Schleswig-Holstein Musik Festival, Cellobienale Amsterdam, Heidelberger Frühling, Altenberger Kultursommer, Klangspuren Tirol, Honk Kong Arts Festival, SoNoRo, Fürstensaal Classix. Valentin Răduţiu cântă pe un violoncel Francesco Ruggieri din 1685.

 

 

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/LeSe7GBJziM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Călătorind cu stil”, la Muzeul Hărților

Posted: 07 Apr 2021 06:35 AM PDT

Joi, 15 aprilie 2021, ora 18:00, Muzeul Hărților vă invită la webinarul „Călătorind cu stil. Vestimentație și accesorii pentru călătorie în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea”, susținut de drd. Raluca Alexandru Partenie. Într-o epocă în care eticheta vestimentară era esențială, ne întrebăm cum se îmbrăcau oamenii atunci când călătoreau, sau cum preferau să călătorească? În cadrul conferinței online „Călătorind cu stil” ne vom îmbarca într-un voiaj virtual prin secolul al XIX-lea și Belle Epoque și vom discuta despre ținutele de drum, despre exigențele și necesitățile vestimentare ale situației date, despre bunele maniere în călătorie, dar și despre bagaje – ce cufere și valize erau folosite, cum erau lucrurile împachetate pentru a nu se strica sau pentru a nu se șifona – totul exemplificat în imagini. Așadar, cu un imaginar tren, vapor sau chiar balon cu aer cald, vă așteptăm în călătoria noastră să străbatem meridianele modei din trecut! Evenimentul este primul din acest an al seriei „Atlas. Conferințele MNHCV”. Webinariile se adresează publicului pasionat de aventura cunoașterii și descoperiri din domeniile istoriei, geografiei, istoriei artei, psihologiei, istoriei costumului etc. Le mulțumim partenerilor noștri ESRI ROMÂNIA, care fac posibilă realizarea acestor evenimente.

Raluca Alexandru Partenie este artist plastic, colecționar de obiecte vestimentare de epocă și doctorand al Institului de Istorie „Nicolae Iorga” cu o teză de istoria modei, sub îndrumarea lui Adrian-Silvan Ionescu. De câțiva ani, este cofondator al Muzeului Micul Paris și ține o serie de cursuri de istoria modei din epoca modernă.

 

Preț: 10 lei, prin achiziționarea unui bilet online: https://eventbook.ro/other/bilete-atlas-conferintele-mnhcv-calatori...

Acces: pe platforma Zoom. În preajma evenimentului, cei care au achiziționat bilete vor primi pe adresele de e-mail un link de acces (de verificat și în Spam).

 

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. http://www.muzeulhartilor.ro/

 

ESRI România este partenerul MNHCV în realizarea de produse și activități educaționale, promovând astfel cartografia și educația pe tot parcursul vieții. Esri România este membru al Grupului de Companii Esri și promovează în Romania politica și soluțiile GIS ale firmei mame Esri Inc. Esri România este o prezență de necontestat în domeniul GIS, având o experiență fructuoasă de peste 20 de ani și un număr mare de clienți din toate domeniile, oferind o gamă completă de soluții și servicii destinate implementării sistemelor GIS Enterprise.

 

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XrOtJW-E90E?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Muzicieni români, în concert la Academia Regală de Arte Frumoase di...

Posted: 07 Apr 2021 06:31 AM PDT

Un concert special interpretat de Romanian Chamber Orchestra Quartet va avea loc vineri, 9 aprilie 2021, de la ora 12.00, în sala Salon de actós a Academiei Regale de Arte Frumoase din Madrid, în prezența oficialilor țării gazdă, membrilor corpului diplomatic acreditați în capitala Spaniei, a membrilor comunității românești și a publicului iubitor al muzicii clasice. Concertul va fi înregistrat și retransmis pe canalul YouTube și pagina de Facebook ale ICR Madrid, de la ora 19.00, ora Spaniei (ora 20.00, ora României). Evenimentul se desfășoară în contextul aniversării a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Spania și este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei, cu sprijinul Academiei Regale de Arte frumoase San Fernando din Madrid.

Concertul este un omagiu adus muzicii române și spaniole și tuturor celor care au contribuit la fundamentarea relațiilor româno-spaniole în cei 140 de ani de relații diplomatice bilaterale între cele două țări două țări aflate la extremitățile continentului european, dar unite încă din Antichitate prin originea latină comună.

Romanian Chamber Orchestra Quartet, compus din patru membri ai Orchestrei Simfonice a Teatrului Regal din Madrid, Margarita Sikoeva (vioară), Laurențiu Lucian Grigorescu (vioară), Ana María Alonso (violă) și Dragoș Alexandru Bălan (violoncel), va interpreta suite din repertoriul românesc, precum și lucrări ale compozitorilor spanioli Juan Crisóstomo de Arriaga și Joaquín Turina. Doi dintre muzicieni, violoncelistul Dragoș Alexandru Bălan și violonistul Laurențiu Lucian Grigorescu,  fac parte din Romanian Chamber Orchestra (RCO), care reprezintă, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească.

În viziunea reputatului violonist Alexandru Tomescu și a violistului Cristian Andriș, directorii artistici ai Romanian Chamber Orchestra, proiectul constă în crearea unei orchestra de instrumente cu coarde formată din 22 de muzicieni. Unul din scopurile ansamblului este acela de a promova muzica clasică, compusă pentru această formulă orchestrală, interpretată la un nivel excelent comparabil cu cele mai bune orchestre de cameră din lume.

„Suntem încântați, eu și colegii mei, să facem parte din acest frumos eveniment ce marchează 140 de ani de relatii diplomatice dintre România – patrie mama pentru noi – și Spania – patria adoptivă. Credem că prin repertoriul ales vom cuprinde atât folclorul celor două țări, cât și muzica clasică și sperăm să vă bucurați alături de noi! La mulți ani, Spania! La mulți ani, România!”, a declarat Dragoș Alexandru Bălan pentru ICR Madrid.

„Participarea la acest eveniment special, care celebrează o colaborare bilaterală glorioasă, cu o istorie remarcabilă, ne aduce o mare onoare. Avem convingerea că muzicienii extraordinari ai Romanian Chamber Orchestra vor completa, cu o armonie desăvârșită a sunetelor, această întâlnire grandioasă. La mulți ani fantastici, împreună, celor două țări!”, a adăugat Ovidiu Andriș, manager al Romanian Chamber Orchestra.

Concertul „Rezonanțe hispano-române” se desfășoară în cadrul programului „România în muzică”, inițiat de Institutul Cultural Român de la Madrid, în 2020, în parteneriat cu Academia Regală de Arte Frumoase San Fernando, una dintre cele mai reprezentative instituții culturale spaniole.

 

Intrarea este liberă, accesul în sala de concerte este permis în limita locurilor disponibile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/uT0np3w3N5g?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Online & live despre ”Panorama comunismului în România”

Posted: 07 Apr 2021 06:26 AM PDT

Joi, 8 aprilie 2021, începînd cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu și Editura Polirom, va avea loc o dezbatere pe marginea volumului Panorama comunismului în România, Liliana Corobca (editor), recent apărut la Editura Polirom. Invitați:  Liliana Corobca, Cristian Preda, Cosmin Popa. Moderează Ovidiu Șimonca.

**facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu

facebook.com/polirom.editura

 

Despre carte

„După Panorama comunismului în Moldova sovietică (Polirom, 2019), ideea cărţii de faţă s-a conturat rapid şi logic. Lucrările celor 47 de autori, specialişti din mediul ştiinţific, cultural, social ş.a., oferă o analiză temeinică a celor mai importante realităţi ce ţin de regimul comunist din România (1945-1989), de la represiune, colectivizare şi deportare la muzică, teatru ori sport. La 30 de ani după căderea comunismului, volumul propune subiecte noi şi interpretări inedite şi se conturează drept cea mai ambiţioasă şi mai complexă lucrare de sinteză în domeniu. O antologie consistentă, accesibilă, un instrument de lucru pentru tinerii cercetători, dar şi un omagiu adus victimelor acestui regim totalitar ale cărui repercusiuni mai sînt resimţite şi astăzi…” (Liliana Corobca)

 

„Volumul de faţă este un remarcabil bilanţ istoriografic ce îşi propune să cuprindă mai toate domeniile vieţii politice, sociale, economice şi culturale din timpul regimului dictatorial postbelic. Cartea reuneşte autori reputaţi, de diverse orientări cultural-ideologice şi uneori aflaţi în polemică, fiind meritul coordonatoarei Liliana Corobca – un editor plin de har – că a reuşit să-i aducă împreună. O încercare notabilă de a oferi publicului mostre de pluralism istoriografic într-o lume tot mai divizată şi mai plină de contradicţii pernicioase. Dacă în Raportul final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (2006) s-a vădit o dimensiune morală accentuată, unde vocea victimei părea privilegiată, actuala sinteză propune abordări noi, fără ca acest fapt să implice în vreun fel desconsiderarea celor care au suferit sub comunism.” (Cristian Vasile)

 

„Tabloul comunismului românesc expus în Panorama excelent coordonată de Liliana Corobca este amplu, perspectivat în cadre mari, plurale şi complementare, expuse multidimensional, pe orizontala şi verticala dezvoltării acestui experiment istoric. Este o frescă a unei lumi trecute, lecturată şi analizată din prezentul celor 30 de ani de la căderea comunismului. Realizată cu instrumente metodologice adecvate şi cu surse tot mai numeroase, privirea nuanţată angajată pentru cunoaşterea, explicarea şi înţelegerea acestui fenomen complex este materializată în urma deschiderilor arhivistice din ultimii 15 ani, a mutaţiilor epistemice din istoriografie (spre istorie socială, culturală sau economică), a multiplicării lupelor de lectură asupra izvoarelor istoriei recente. Proiectată minimalist în dimensiunea diacronică, clasică a evoluţiei sistemului de putere comunist, lucrarea privilegiază analizele tematice şi abordările sincronice şi le oferă cititorilor perspective proaspete asupra felului în care s-a materializat tumultuosul şi traumaticul proiect al construcţiei comuniste în România.” (Virgiliu Ţîrău)

 

Liliana Corobca este scriitoare și cercetătoare la IICCMER, din 2014. De asemenea, a editat volume despre cenzura comunistă, exilul literar și bucovinenii deportați în Siberia.

 

Vă mai recomandăm:

Liliana Corobca (editor), Panorama comunismului în Moldova sovietică

 

Număr de vizualizări :10http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zfOxojRoKzM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

MUSEIKON: ”Stări iconice din colecția de artă a Părintelui Ioan Bizău”

Posted: 07 Apr 2021 03:40 AM PDT

Mai multe lucrări de artă din colecția Părintelui Profesor Ioan Bizău pot fi admirate, în spațiul virtual, în cadrul expoziției „Stări iconice din colecția de artă a Părintelui Ioan Bizău”, organizată de Museikon Alba-Iulia. 

http://www.museikon.ro/evenimente/item/imagine-si-poveste-copy.html

https://www.facebook.com/museikon

 

Curatorii expoziției sunt Ana Dumitran și Vasile Petrovici.

 

Cele 130 de lucrări selectate aparțin artiștilor:

Dacian Andoni, Alexandru Antonescu, Ioana Bătrânu, Ștefan Câlția, Florin Ciubotaru, Delia Corban, Vlad Corban, Cristian Dițoiu, Sorin Dumitrescu, Constantin Flondor, Marin Gherasim, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Mihai Horea, Gheorghe Ilea, Matei Lăzărescu, Marcel Lupșe, Tudor Marinescu, Florin Mitroi, Dan Mohanu, Silviu Oravitzan, Dan Palade, Ioana Panaitescu, Horea Paștina, Ana Petrovici-Popescu, Silvia Radu, Simona Runcan, Dinu Săvescu, Mihai Sârbulescu, Sorin Scurtulescu, Mircea Spătaru, Monica Timofei, Paul Timofei, Mircea Tohătan, Vasile Doru Ulian, Lăcrămioara Varvari-Aramă, Bogdan Vlăduță.

 

Expoziția poate fi vizualizată aici până în 31 august 2021:

https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/4829015/st%C4%83ri-...

 

Cunoscut specialist în artă modernă și contemporană, dar și în teologie liturgică, arta icoanei și arhitectură liturgică, pr. prof. Ioan Bizău a adunat, în cele peste patru decenii de activitate, o impresionantă colecție de artă contemporană și artă sacră, adevărat reper și bucurie pentru iubitorii de frumos.

 

 

 

Număr de vizualizări :8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/p3cMOSeEE08?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Apel de proiecte Street Delivery 2021

Posted: 07 Apr 2021 02:43 AM PDT

După 15 ani de prezență continuă în spațiul public, Street Delivery invită cartierele Bucureștiului să parcurgă orașul în joacă. Ediția din 2021 a evenimentului-manifest care cucerește străzile se concentrează pe copilărie, adolescență și recuperarea orașului.

În primul weekend din iulie, când al treilea val pandemic se va fi domolit, Street Delivery București privește orașul prin caleidoscopul copilăriei — un loc unde ideile sunt jocuri și jocurile sunt serioase. Schimbăm perspectiva de la mare la mic, batem străzile în căutarea unui oraș în care bunele practici sunt mărite, reproduse, aplicate; unui oraș cu repere adoptate, cu spații deschise comunităților, un oraș văzut de copilul cu înghețata în mână, care vrea să alerge și să se joace.

 

Vrem să dăm drumul la joc prin cartiere, să vedem orașul prin ochii copiilor, cu abilitatea lor minunată de a transforma orice creangă, orice colț de parcare, orice loc abandonat într-un regat fantastic. E timpul bucuriei, al (re)descoperirii și al recuperării.“ —Dorothee Hasnaș, Ordinul Arhitecților din România 

 

Street Delivery 2021 reimaginează orașul ca pe o mare tablă de joc cu proiecte răspândite în cartiere și recompuse online, dar și la pas, așa cum merită redescoperit orașul. Comunitățile vor fi provocate să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața mai bună, mai plăcută și mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către pietoni a devenit o necesitate.

 

Street Delivery își pune pantalonii scurți, ia mingea la subraț și redesenează orașul așa cum am vrea să fie. Accesibilizare, siguranță, locuri de joacă și de întâlnire. Strada mea, nu strada nimănui. Orașul nostru, nu al nimănui.” —Cristian Neagoe, Fundația Cărturești

 

 

HAI LA JOACĂ!

 

Apropo, copii, voi ce părere aveți despre oraș? Dăm drumul acestui apel de proiecte în primul rând pentru a pune în aplicare ideile voastre pentru un oraș mai bun. Dar să știți că nu avem limită de vârstă pentru aplicanți, câtă vreme ați rămas măcar un pic copii.

Ce vrem? Să (re)împrietenim locuitorii cu cartierele lor. Fie că vorbim de o căutare de comori urbane, de jocuri educative, proiecții de film prin grădini sau parcări, ateliere în fața, spatele sau chiar în scara blocului, grădini comunitare reamenajate sau de picturi murale care să ne coloreze plimbările prin cartier.

 

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii și pot fi propuse pentru un anumit loc din București sau pot lua forma unui concept general pe care să-l poziționăm ulterior în spațiu:

 

  1. ACTIVARE URBANĂ // Frunza

= proiecte urbane sau intervenții arhitecturale care reactivează sau îmbunătățesc spații din oraș, pe apă sau pe uscat

  1. CULTURĂ PARTICIPATIVĂ // Țară, țară, vrem oraș!

= proiecte culturale care pot îmbunătăți viața comunităților

  1. INTERVENȚIE ARTISTICĂ // 1, 2, 3, la perete dai!

= proiecte artistice care readuc la viață spațiul public (street art, instalații, sculptură etc.)

  1. APROPIERE COMUNITARĂ // Lapte gros

= proiecte sociale care sprijină comunități și construiesc punți între oameni

  1. EDUCAȚIE // Șotron

= proiecte educaționale care încurajează o viziune responsabilă asupra orașului și planetei

  1. THE KIDS ARE ALRIGHT! // Urbantanté

= proiecte gândite de copii și adolescenți care transformă cartierul/școala/orașul în spațiul ideal pentru ei și prietenii lor

 

Împreună cu partenerii și sponsorii ediției, Street Delivery va sprijini financiar 10 proiecte cu câte 500 de euro. În funcție de anvergura acțiunilor, echipa organizatorică va ajuta proiectele cu idei, contacte și logistică, precum și prin mix & match-uri cu susținători care pot crește proiectele pe termen lung. Majoritatea evenimentelor vor putea fi urmărite și online, într-un program special de transmisiuni live, pe parcursul întregului weekend.

 

Perioada de înscriere se încheie pe 25 mai.
Vă rugăm să completați acest formular: http://bit.ly/Leapșa

Proiectele selectate de echipa Street Delivery vor fi anunțate pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, pe site-ul → street.delivery

Perioada de desfășurare: 2-4 iulie 2021

____________________________

 

Street Delivery București este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, proiect strategic OAR finanțat prin #TimbrulDeArhitectură.

 

În 2021, Street Delivery va avea loc în 10 orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea și Chișinău.

Toate evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta regulile de protecție împotriva Covid-19. Nu ne mai concentrăm pe o singură stradă, ci redescoperim întregul oraș și comunitățile lui active, creative, civice. Ne distanțăm fizic, dar ne apropiem social.

Identitate vizuală Street Delivery 2021: Alina Marinescu

Site: https://street.delivery
FB: https://www.facebook.com/StreetDelivery/
IG: https://www.instagram.com/streetdelivery/

Vizualizări: 47

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor