altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 8 noiembrie 2018

“Dialog inedit între poeți și prozatori români și turci, la Târgul ...


Dialog inedit între poeți și prozatori români și turci, la Târgul I...

Posted: 07 Nov 2018 01:25 PM PST

Institutul Cultural Român “Dimitrie Cantemir” de la Istanbul anunță participarea României la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Carte TÜYAP de la Istanbul, între 10 și 12 noiembrie 2018. La fel ca în edițiile precedente, ICR Istanbul se va asocia cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, principalul organizator al standului național, în vederea asigurării unei optime reprezentări a țării noastre. Invitații acestei ediții sunt scriitorii: Moni Stănilă, Livia Ştefan, Bogdan Munteanu, Esra Alkan, Mesut Șenol. Vor avea loc lansări de carte, lecturi publice de poezii și de literatură pentru copii, dezbateri literare, atât la sediul târgului internaționald e carte, cât și la sediul ICR Istanbul.

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, la standul României de la TÜYAP, scriitoarea Moni Stănilă își va prezenta cartea „Războiul solomonarilor”, moment ce va fi urmat de un dialog cu scriitoarea de literatură pentru copii, Esra Alkan.

La sediul ICR Istanbul, tot sâmbătă de la ora 13.30, scriitorii români prezenți la Istanbul, Moni Stănilă și Livia Ştefan, vor intră în dialog cu poetul turc Mesut Şenol.

De la 14.30, invitații devin martori la lectură și discuții între prozatorul Bogdan Munteanu, doi traducători din cadrul atelierului de traduceri literare de la Istanbul și reprezentanți ai agenției literare Kalem, unul dintre partenerii constanți ai ICR Istanbul.

Duminică, 11 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, este programată o lectură de poezie cu Livia Ştefan şi Moni Stănilă, două dintre cele mai în vogă poete contemporane, urmată de o discuţie cu publicul.

Apoi, de la ora 12.00, continuăm cu o prezentare de carte semnată Bogdan Munteanu, urmată de o discuţie cu publicul.

Luni, 12 noiembrie 2018, de la ora 11.00, la standul României de la TÜYAP, va avea loc prezentarea broșurii de texte româneşti traduse în limba turcă – Autori români contemporani în cadrul atelierului de traduceri literare de la Istanbul – vol.III – în cadrul programului desfăşurat de ICR Istanbul. Participă reprezentanții agenției literare turce şi traducătorii implicaţi în program.

Bogdan Munteanu a publicat trei volume de povestiri, cel mai recent fiind Ai uitat să râzi(Ed. Nemira, 2016), considerat de revista Tiuk cel mai bun volum de proză scurtă al anului. A publicat proză în reviste și antologii din România, Germania şi Albania. A participat, ca invitat, la festivaluri de literatură din România, Serbia și Algeria. Scriitorul a organizat mai multe serii de evenimente culturale pentru promovarea literaturii şi a autorilor români contemporani și a susținut numeroase lecturi în instituții de învățământ. A dezvoltat, în colaborare cu Marius Aldea, proiectul Scriitorii sunt pe Facebook, cu care a câștigat premiul pentru cea mai bună campanie de PR/CSR/Marketing, la Gala Industriei de Carte din România, ediția a III-a, 2014.

Moni Stănilă a studiat teologie ortodoxă la Timişoara şi Sibiu. Din 2010 trăieşte la Chişinău unde lucrează în presă ca editorialist la cel mai citit ziar de limbă română, Timpul de dimineaţă, şi conduce împreună cu Alexandru Vakulovski cenaclul literar Republica al Bibliotecii Municipale. Ea a publicat jurnalul de convertire Iconostas (Graphe, 2007); volumele de poezie Postoi parovoz. Confesiunile dogmatistei (Ninpress-Charmides, 2009); Sagarmatha (Tracus Arte, 2012); Colonia fabricii(Cartea Românească, 2015); O lume din evantaie, pe care să nu o împarți cu nimeni(Charmides, 2017), romanele Al 4-lea (Tracus Arte, 2013) și Războiul solomonarilor (Polirom, 2018). Poemele sale au fost traduse în germană, engleză, franceză, suedeză, rusă, azeră, turcă.

Livia Ştefan a publicat volumele „re.volver” (Casa de Pariuri Literare, 2012) și „Lolita32” (Casa de Editură Max Blecher, 2016). A apărut cu poezie, proză şi fotografie în diverse reviste şi antologii din ţară şi străinătate. În prezent pregătește volumul Thanato Hotel. În aprilie 2017, scriitoarea a participat la workshop-ul de traducere organizat de ICR Stockholm. A fost invitată, în 2017, în Spania, la festivalul Cosmopoetica Cordoba, unde a participat cu poeme din Thanato Hotel traduse în engleză și spaniolă. Livia Ștefan are poeme traduse în engleză, spaniolă, suedeză, germană. Poemele sale pot fi accesat pe site-urile de literatură: lolita32.independent.ro, liviastefan.portfoliobox.me, revolverspoem.wordpress.com.

Esra Alkan este scriitoare de călătorii, documentarist și producător de televiziune. A absolvit Universitatea de Arheologie din Istanbul, specializarea antropologie socială și fizică. Finalizând și programul de formare psihopedagogică, a lucrat mulți ani la Asociația Culturală de Artă și Știință BILSAK. În programele de televiziune despre călătorii pe care le realizează, unul dintre ele fiind ”Kalk Gidelim/ Haideți la drum”, și în cărțile publicate abordează relațiile dintre om și geografie, om și istorie dintr-o perspectivă filozofică și face distincția clară între turist, călător și explorator. A ales cel mai agreabil mod de instruire: călătorește, scrie și filmează. Își consolidează informațiile acumulate prin lectură, călătorind și organizând workshopuri de drumeții ale gândirii. Înfățișează filozofia tursimului, cultura și literatura de călătorie înveselindu-se în drumețiile cu copiii. Motivul pentru care scrie literatură pentru copii este dorința de a-i ajuta pe copii să devină adulți conștienți, cu încredere în sine și care să știe să pună întrebări în legătură cu orice.

Traducătorul, poetul și ziaristul Mesut Șenol este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității Ankara, cu o diplomă de master în Administrație Publică și Relații Publice. Are publicate cinci colecții de poezie, iar multe dintre poeziile și traducerile sale literare au apărut în numeroase publicații și antologii literare turcești și străine. A participat la o serie de poezii și festivaluri literare naționale și internaționale în țară și în străinătate și a fost unul dintre organizatori pentru unele dintre ele. Este membru al Centrului turc PEN (Clubul Poeziei, al Eseurilor și al Romanului) – o organizație internațională, fondată în anul 1921, un fel de conştiinţă literară a lumii -, membru al Uniunii Turce pentru Traducători, al Sindicatului Scriitorilor din Turcia – FILM-SAN, al Asociației jurnaliștilor turci, al Uniunii autorilor de lucrări științifice și literare, al FIJET (Federația Mondială a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Călătorii). Este câștigătorul Premiul I la Concursul Internațional de Literatură Galeteo din Italia din septembrie 2017. În prezent ocupă poziția de profesor la Facultatea de Comunicare din cadrul Universității Bahçeșehir din Istanbul.

În anul 2018, participarea românească la Târgul Internațional de Carte de la Istanbul se face, din nou, în contextul colaborării cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru un stand comun, în cadrul căruia vor fi organizate atât discuţii cu invitații români, cât şi dezbateri cu participare turcă pe teme de interes comun. Tot în contextul acestei colaborări vom găzdui la sediul institutului evenimente cu poeți și prozatori din ambele țări.

Prezenţa constantă la Târgul Internațional de Carte de la Istanbul, cel mai mare târg de carte din Turcia şi principalul eveniment literar al anului în Turcia, oferă o vizibilitate semnificativă literaturii române, brandului ICR şi programelor CENNAC. Institutul Cultural Român de la Istanbul va putea promova programele de traduceri și stimula interesul editorilor pentru literatura română.

Târgul este organizat de Tüyap Fairs and Exhibitions Organization Inc., companie fondată în 1979, cu experiență bogată în organizarea de târguri și expoziții cu tematică diversă, atât pentru un public local, cât și pentru unul internațional.

Participarea la cel mai important târg de carte din Republica Turcia va redinamiza interesul pentru literatura română și va conduce la traduceri și mai importante, pentru o piață mult mai extinsă. Lansările de carte, lecturile publice, discuțiile dintre autorii români și turci, agenți literari, și traducători vor contribui la accentuarea prezenței culturii românești în spațiul turc, întărirea relațiilor de cooperare cu operatorii culturali locali, multiplicarea contactelor, încurajarea traducerilor literare, mijlocirea de contacte între artiștii români și turci, schimb de expertiză și diversificarea audienței institutului.

În felul acesta, în anul Centenarului Marii Uniri și al aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Republica Turcia, publicul va avea ocazia să asiste la prezentarea celor mai noi apariții editoriale românești, la întâlniri și dezbateri între autori contemporani din ambele țări din domeniile liricii, prozei și a literaturii pentru copii și la o discuție – retrospectivă asupra operelor literare românești traduse în limba turcă până în prezent, cu participarea specialiștilor de la agenții literare și edituri locale.

Printre principalele obiective ale Institutului Cultural Român “Dimitrie Cantemir” de la Istanbul se numără introducerea scriitorilor români și a produselor culturale românești într-un context internațional și facilitarea creării unor legături de durată între instituții și profesioniști din România și Turcia. Un alt punct important este promovarea poeților, scriitorilor români, literaturii române contemporane odată cu prezentarea programelor de traducere derulate de Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții pentru a extinde baza de editori de calibru interesați de traduceri din limba română. Și nu în ultimul rând, în lumina refelctoarelor va intra și imaginea României ca o țară îmbelșugată literar, cu nume care merită și trebuie să devină cunoscute și o literatură contemporană menită să fie în topul mondial și valorificată pe măsura valorii sale.”,  transmite ICR Istanbul.

 

vizualizari: 17http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/bmbOemBInyg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Regizorul Radu-Alexandru Nica revine la Teatrul Maghiar de Stat Tim...

Posted: 07 Nov 2018 01:10 PM PST

Luna decembrie 2018 va aduce pe scena mare a Teatrului Maghiar premiera „La comun”, în regia lui Radu-Alexandru Nica. Regizorul din Sibiu reia astfel colaborarea cu trupa maghiară după succesul spectacolului „Incendii”, nominalizat la Premiile UNITER, care se joacă de patru stagiuni.

Scenariul „La comun” а fost scris de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, fiind adaptat ulterior de regizorul danez Thomas Vinterberg pentru filmul „Kollektivet” („Comunitatea”) din 2016. Povestea urmărește un cuplu din anii 1970 care decide să invite și alți oameni să locuiască în casa imensă pe care au moștenit-o, creând o comunitate cu drepturi egale, bazată pe încredere și susținere reciprocă. Mica oază formată în principal din oameni educați funcționează perfect până în momentul în care personajul principal se îndrăgostește de o femeie mai tănâră decât soția sa, pe care o introduce  în Comunitate.

Thomas Vinterberg este, printre altele, autorul filmelor multipremiate „Festen” și „ Jagten”, etc. Împreună cu regizorul Lars von Trier, în 1995 a pus bazele curentului Dogma ‘95, pledând pentru o cinematografie eliberată de efecte speciale și tehnologie.

Din distribuția spectacolului „La comun” fac parte: Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Simó Emese, Kocsárdi Levente, Aszalos Géza, Borbély B. Emília, Tar Mónika și Molnár Bence. Decorul spectacolului va fi creat de Ioana Popescu, iar muzica va fi compusă de Cári Tibor, asistent de regie fiind Tokai Andrea. Premiera spectacolului regizat de Radu-Alexandru Nica va avea loc în prima decadă din decembrie, la o data pe care o vom anunța în curând. Abonații Teatrului Maghiar, posesori de Kult Card, vor avea astfel încă o premieră inclusă în abonament.

 

 

vizualizari: 9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/WpggARpK6Fs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansările Editurii Herald, la Gaudeamus 2018

Posted: 07 Nov 2018 01:03 PM PST

Editura Herald vă aşteaptă şi la ediţia de anul acesta a Târgului Internaţional Gaudeamus –  Carte de învăţătură care va avea loc în perioada 14-18 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo, programul de vizitare a târgului fiind zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Mai multe detalii aici.

 

”Ne găsiţi la Standul 25 (Parter, Complexul Romexpo), unde  participăm cu peste 300 de titluri aflate la reducere (15-35%) şi cu noi titluri semnate de Carla Naumburg, Ecaterina cea Mare, Ramana Maharshi, Albert Pike, Rene Guenon, Shunryu Suzuki, Ionel Mohîrţă, Octavian Simu, Gabor Mate, Alice Miller, Aryeh Kaplan, Arthur Avalon, Martin Lings, Daniel Siegel, ce vor fi lansate după cum urmează:

 

Miercuri, 14.11.2018

 

  • Ora 17:30 – Dragoste şi limite în relaţia părinte – copil

Lansarea titlurilor Disciplină cu dragoste şi limite de Jerry Wyckoff si Barbara Unell,        Pe locuri, fiţi gata…respiraţi de Carla Naumburg

Invitaţi: Cati Călin, Sabina Strugariu,  Iulia Feordeanu

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 18:30 – Ecaterinacea Mare a Rusiei – Memoriile ţarinei care a schimbat lumea

Lansarea cărţii Ecaterina cea Mare

Invitaţi: Anca Irina Ionescu, Radu Vergatti

Moderator: Sorin Lucaci

 

Joi, 15.11.2018

  • Ora 17:00  Ramana Maharshi – Înţeleptul de la Arunachala

Lansarea cărţilor Cine sunt eu şi Înţeleptul de la Arunachala de Ramana Maharshi

Invitaţi: Elena Popescu, Simona Graţia Dima, Marius Vornicescu

Moderator: Sorin Lucaci

 

Vineri, 16.11.2017

 

  • Ora 17:30  Francmasoneria – sistem de transmitere a valorilor şi esenţelor perene

Lansarea cărţilor Morala şi dogma Ritului Scoţian Antic şi Acceptat al Francmasoneriei de Albert Pike, Masoneria şi întelesul ei tainic de Walter Leslie Wilmshurst, Legendele, miturile şi simbolurile Francmasoneriei de Albert G. Mackey

 

Invitaţi: Vasile Zecheru, Claudiu Ionescu

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 18:30 – Rene Guenon şi criza lumii moderne

Lansarea cărţii Lumea modernă de Rene Guenon

Invitaţi: Teodoru Ghiondea, Vasile Zecheru, Gelu Voican Voiculescu

Moderator: Sorin Lucaci

 

Sâmbătă, 17.11.2017

 

  • Ora 11:30  Despre toleranţă si prejudecăţi

Lansarea cărţilor Eseu despre prejudecăţi de Holbach şi Tratat despre toleranţă de Voltaire

Invitaţi: Doru Căstăian, Adrian Niţă, Ion Bogdan Lefter

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 13:30  Incursiune în fascinanta lume a budismului ZEN

Lansarea cărţilor Braţele râului se revarsă în întuneric şi Mintea ZEN – Mintea începătoruluide Shunryu Suzuki

Invitaţi: Maestrul Myoken, Marius Vornicescu, Gabriela Deniz
Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 15:00  Călătoria Conştienţei. Noi perspective asupra morţii

Lansarea cărţii Introducere în psihotanatologie de Ionel Mohîrţă

Invitaţi: Ionel Mohîrţă, Luisa Neag, Magdalena Popa Buluc

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 16:30 Femeia Şaman. Misterele unei spiritualităţi ancestrale

Lansarea cărţilor Femeia Şaman şi Şamanismul. Călătorie între două lumi de Octavian Simu

Invitaţi: Octavian Simu, Anda Ciobanu, Roberta Neamţu

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 18:00  Lupta cu adictiile. Prizonieri în lumea dependenţei

Lansarea cărţii Pe tărâmul fantomelor înfometate de Gabor Maté

Invitaţi: Lavinia Bârlogeanu, Alecsandra Liţu, Ana Maria Drăguţa, Gabriela Deniz

Moderator: Sorin Lucaci

 

Duminica, 18.11.2017

 

  • Ora 11:30  Rădăcinile violenţei în educaţia copilului şi forţa vindecătoare a propriului adevăr

Lansarea cărtilor Pentru binele tău, Drama copilului dotat, Revolta corpului de Alice Miller

Invitati: Otilia Mantelers, Cati Călin, Lavinia Ţânculescu

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 12:30 – Tradiţia vie a Kabbalei

Lansarea cărtilor Meditaţia şi Kabbala de Aryeh Kaplan, Kabbala.Tradiţia secretă a Occidentului de Papus, Magie şi Superstiţie la evrei de Joshua Trachtenberg

Invitaţi: Zenaida Luca, Teodoru Ghiondea, Mihai Liţă

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 14:00 – Introducere în învăţătura tantrică

Lansarea cărţii Introducere în Tantra Sastra de Arthur Avalon

Invitaţi: Mihai Liţă, Sorin Lucaci, Luisa Neag

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 15:30 – Sufismul – între tradiţie şi actualitate

Lansarea cărţii Ce este sufismul? de Martin Lings

Invitaţi: Mihai Liţă, Teodoru Ghiondea, Marian Stan

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • Ora 17.00  Mindsight şi Mindfulness – noua ştiinţă a transformării personale

Lansarea titlurilor Mindsight şi Mindfulness şi neurobiologie de Daniel Siegel

Invitaţi: Nora Neghină, Lucian Negoiţă

Moderator: Sorin Lucaci ”- Editura Herald

 

vizualizari: 14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/q5hoj9lDSKQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Debut de „stagiune” a Cafenelei critice

Posted: 07 Nov 2018 12:55 PM PST

După o vacanţă de vară prelungită – dar… activă: vezi ediţia specială cu Ion Caramitru, la Teatrul Naţional din Bucureşti! –, Cafeneaua critică îşi reia cu aceeaşi energie dezbaterile. La debut de nouă „stagiune”, se va onora Centenarul Marii Uniri în stilul Cafenelei…: neconvenţional, neformalist, cu miez şi cu spirit critic. În consecinţă – tema ediţiei de joi, 8 noiembrie 2018: ”Centenar neconvenţional: perspectiva feministă, scriitorii căzuţi, cantata Tiberian”. Participă: Ioan Cristescu (director al Muzeului Național al Literaturii Române), Mireille Rădoi (directoarea Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”), Adina Berciu-Drăghicescu şi o parte din echipaEroinelor României Mari, Dan Gulea, Mircea Tiberian. Cu ilustrări vizuale şi muzicale! Amfitrionul Cafenelei critice: Ion Bogdan Lefter. Ediţie realizată în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, la sediul BCU.

Iată cele trei teme în orizontul celebrărilor la zi:
● la istoria Primului Război Mondial şi a Unirii au contribuit un număr impresionant de femei, cărora le-a fost consacrat recent volumul-album Eroinele României Mari. Destine din Linia Întâi (Editura Muzeul Literaturii Române, 2017); editor: Ioan Cristescu; director proiect: Mireille Rădoi; coordonator ştiinţific: Adina Berciu-Drăghicescu; autori: Adina Berciu-Drăghicescu, Radu Ştefan Vergatti, Mihai Ipate, Anemari Monica Negru, Doru Bădără, Andreea-Mihaela Badea, Alina-Victoria Paraschiv, Filica Drăghici, Ana Victoria Sima, Mirela Popa-Andrei, Luminiţa Popescu, Carmen Albert, Maria Ioniţă;
● printre soldaţii români căzuţi pe fronturile Primului Război Mondial s-au aflat numeroşi autori mărunţi, scriitori, ziarişti, semnatari ai unor notaţii de jurnal ori memorialistice pe care i-a antologat şi i-a comentat Dan Gulea în Citind Marele Război. Antologia scriitorilor căzuţi (Editura Muzeul Literaturii Române, 2017);
● în cadrul Festivalului Capitalelor Naţiunilor Centenare (Bucureşti, 10-17 septembrie 2018), Mircea Tiberian a prezentat o compoziţie specială, o „jazz cantată” intitulată Saeculum – Suită vocal-instrumentală în şapte tablouri pe versuri de Paul Celan (Sala „Radu Beligan” a Teatrului de Comedie, 17 septembrie 2018), în interpretarea unui Ansamblu al Capitalelor Centenare constituit din muzicieni din toate ţările desprinse după 1918 din fostul Imperiu Austro-Ungar, plus un ansamblu vocal feminin românesc: Nadia Trohin (voce, Republica Moldova), Marta Hristea (voce, Anglia), Toms Rudzinskis (saxofon, Letonia), Ljudas Mockunas (saxofon, Lituania), Jerzy Malek (trompetă, Polonia), Bartosz şi Jakub Dworak (vioară şi bas, Polonia), Siegmar Brecher (clarinet, Austria), Juhasz Gabor (saxofon, clarinet, Ungaria), Kirke Karj (pian, Estonia), John Betsch (percuţie, SUA), Sian Brie (chitară, România), Mircea Tiberian (pian, România) şi ansamblul vocal compus din Marina Arsene, Cătălina Beţa, Teodora Emilia Beleaua, Andreea Boţoacă, Denise Bozoacă, Andra Maria, Dora Notărescu, Anita Petruescu, Carmen Pop, Marta Popovici, Ana Maria Roşu, Teodora Spânu (România).
Despre femeile care au contribuit la realizarea Marii Uniri, despre scriitorii căzuţi în război şi despre experimentul cantatei Saeculum se va discuta la Cafeneaua critică, la Centenar!

Cafeneaua critică, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfăşurat în 1994-1998, în cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, şi după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti. „Stagiunea” 2018-2019 se reia cu Centenarul neconvenţional „în deplasare” la BCU, ediţiile curente urmând să se desfăşoare la MNLR, în sediul din Strada Nicolae Creţulescu 8.

*

Cafeneaua critică
Joi, 8 noiembrie 2018, orele 19.00-21.30, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Strada Boteanu 1, Salonul „Carol I”, etajul 1
(intrarea pe latura din dreapta a BCU, după colţ)
Contact: 0737-210.978 (Paul Radu)

vizualizari: 7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/dtC2NkggSVE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane continuă la TDR

Posted: 07 Nov 2018 12:35 PM PST

Aflat la cea de-a doua ediție, Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Dramaturgilor Români în perioada 5-11 noiembrie 2018 a înregistrat un debut de succes. Ediția din anul acesta a fost inaugurată cu fast la Muzeul Național al Literaturii Române unde nume sonore din domeniul teatral precum Alexander Hausvater, George Mihăiță, Rodica Mandache, Octavian Saiu au participat la Conferința „100 de ani de teatru românesc” moderată de Ioan Cristescu, directorul MNLR.

În primele zile ale festivalului, publicul bucureștean a avut ocazia de a participa la patru spectacole de teatru bazate pe texte de Gianina Cărbunariu („Kebab”, regia Daniel Iordan – Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava), Alina Suărășan („Margo”, un spectacol în regia câștigătorului primei ediții, Alexandru Maftei – TDR) Dumitru Solomon („Fata Morgana”, direcția de scenă Victor Ioan Frunză – TDR și „Diogene câinele”, regia Felix Crainicu – Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu) sau Bogdan-Cristian Drăgan (care semnează și regia pentru „Salvatorii melcilor” – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova).

Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane continuă săptămâna aceasta cu spectacole din București și din provincie dintre care amintim „Scrisori de pe front” în regia lui Vlad Massaci (premieră oficială la Teatrul Mic), „N-ai tu treabă!” în regia lui Alexandru Dabija (cu Marcel Iureș și Alexandru Voicu, producător Teatrul ACT) „Numitorul comun” și „Breaking News” (producător Teatrul de Comedie), „Despre olteni, cu dragoste” (Teatrul Nottara) sau „Sectorul S” (Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov).

Juriul compus din George Mihăiță, Ioan Cristescu, Radu Herjeu, Carmen Dominte și Horia Gârbea vor stabili câștigătorii acestei ediții în Gala din 11 noiembrie, ora 19.00. Cea mai bună piesă a Concursului Național de Dramaturgie Românească va fi aleasă de către juriul compus din Lucia Verona, Horia Gârbea, Ioan Cristescu.

Biletele pentru spectacolele din festival pot fi achiziționate pe www.bilet.ro sau rezervate la 0756021106.

 

vizualizari: 38http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/QUggGvn95ic?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cea mai veche orchestră radio din lume – MDR Leipzig Radio Symphony...

Posted: 07 Nov 2018 10:30 AM PST

Cea mai veche orchestră radio din lume – MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania) – va susține două concerte extraordinare la București în cadrul Festivalului RadiRo (18 – 25 noiembrie 2018) – unicul festival de pe mapamond dedicat orchestrelor radio – eveniment organizat și produs o dată la 2 ani de Radio România! Fondată în 1923, orchestra își are rădăcinile într-o regiune impregnată de arta unor compozitori de geniu, ca Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Richard Wagner, Robert Schumann, Franz Liszt sau Kurt Weill.

În cadrul celei de-a IV-a ediții a festivalului, alături de alte câteva mari ansambluri europene, MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania) va concerta la Sala Radio sub bagheta lui Robert Trevino, unul dintre cei mai apreciaţi tineri dirijori americani ai momentului. Artistul a activat ca dirijor asociat al New York City Opera (2009-2011) şi al Orchestrei Simfonice din Cincinnati (2011-2015). Promotor al muzicii contemporane, Robert Trevino a dirijat în premieră mondială lucrări ale unor renumiți compozitori precum André Previn, Phillip Glass, Jennifer Higdon, Sofia Gubaidulina. În prezent este director muzical al Orchestrei Naţionale Basce, fiind desemnat recent şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Malmö.

 

Luni, 19 noiembrie (19.00), concertul de la Sala Radio susținut de MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra o va aduce în fața publicului din România pe apreciata violonistă olandeză Simone Lamsma, care cântă pe vioara de patrimoniu universal Stradivarius „Mlynarski” (1718)! Violonista olandeză stăpânește un repertoriu uluitor, incluzând mai mult de 60 de concerte și, de asemenea, o bogată literatură camerală. Cu apariții aplaudate pe marile scene ale lumii și cronici elogioase, Simone Lamsma a făcut cunoștință anul trecut cu publicul din România, când a debutat în Festivalul Enescu, într-un program al ansamblului Les Siècles, condus de François-Xavier Roth. Programul serii cuprinde Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră semnat de Max Bruch și Simfonia a V-a, creație a lui Gustav Mahler.

Marți, 20 noiembrie (19.00) concertul susținut de MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra îl aduce pe scena Sălii Radio pe tânărul pianist român Mihai Ritivoiu, laureat al Concursului Internaţional George Enescu, secţiunea pian, în 2011. În cadrul concursului inițiat de Radio România Muzical – Discurile Anului 2018 – albumul de debut al lui Mihai Ritivoiu (cu lucrări de Cesar Franck, George Enescu şi Franz Liszt), lansat în luna martie la casa de discuri „Genuin” din Leipzig, conduce în acest moment în top-ul voturilor publicului ! Mihai Ritivoiu a susţinut concerte de cameră şi recitaluri în România, Anglia, Franţa, Portugalia, Elveţia şi Italia, în săli ca Ateneul Român, St Martin-in-the-Fields, Wigmore Hall, Barbican Centre, West Road Concert Hall şi Ernest Ansermet Studio. În 2015 a câştigat Medalia de Aur din partea „Beethoven Piano Society of Europe” din Londra. La Sala Radio va interpreta Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Serghei Prokofiev. În a doua parte a serii veți asculta poemul simfonic ”O viață de erou” – Richard Strauss.

 

Toate concertele festivalului sunt transmise live de Radio România, înregistrate și difuzate ulterior de Televiziunea Română și difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.

Pentru alte informaţii legate de  RadiRo 2018 vă rugăm să consultaţi site-ul www.radirofestival.ro

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

 

Producător: Radio România

Coproducător: Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale

Coproducător artistic : TVR, TVR 3

Organizator : Artexim

Parteneri: Primăria Capitalei prin ARCUB și MNAR (Muzeul Național de Artă al României)

Transportator oficial: Dacia

 

Cu sprijinul: British Council, Instituto Cervantes, Institut Francais, Goethe Institut, Librăriile Humanitas, Florăria IRIS, Aqua Carpatica, PRO Estetica

 

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Cariere, Adevărul, Dilema Veche, Historia, Unica, Avantaje, TV Mania, Psychologies, Eva.ro

 

 

vizualizari: 6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/IHTUZYMI5io?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Sfârșitul Imperiului Austro-Ungar“, conferință susținută de profes...

Posted: 07 Nov 2018 10:06 AM PST

Vineri, 9 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00, Academia  Română va găzdui conferința în limba franceză „La fin de l’Autriche-Hongrie“, susținută de reputatul istoric Jean-Paul Bled, profesor la Universitatea Sorbona din Paris, catedra de Istorie a Germaniei contemporane și a lumii germanice. Manifestarea va avea loc în Aula Academiei Române și se va deschide cu un cuvânt de salut adresat de academician Victor Voicu, Vicepreședinte al Academiei Române.

 

În conferința sa profesorul Jean-Paul Bled va discuta contextul și mai ales cauzele prăbușirii Imperiului Austro-Ungar și ale dispariției sale de pe harta Europei, la sfârșitul primului Război Mondial. Temele abordate vor fi declanșarea și extinderea conflictului izbucnit la 28 iulie 1914, când Viena declară război Serbiei, intrarea în război a Marilor Puteri, evaluarea iluzorie a unui război dorit a fi de scurtă durată, creșterea radicalismului național în interiorul Imperiului, însoțită de stingerea patriotismului dinastic, ravagiile unei crize alimentare necontrolate, efectele nefaste ale relațiilor diplomatice degradate, îndeosebi cu Monarhia Germană, Franța și Vaticanul, și, nu în ultimul rând, incapacitatea monarhiei duale de a se reinventa pe fondul absenței unui conducător monarhic venerat și al egoismului și orbirii politice a elitelor.

 

„Vechea monarhie a murit de epuizare. Piesă importantă a arhitecturii europene, Monarhia habsburgică a trăit secole de-a rândul. Ruperea în bucăți a Dublei Monarhii nu este opera unui dirijor misterios. Nici nu poate fi explicată printr-o conspirație a puterilor. Monarhia dunăreană pur și simplu nu a rezistat unui război prea lung. Dacă pacea ar fi fost încheiată în 1917, probabil că ar fi supraviețuit, fie și într-o formă reînnoită. Adevărul este că Monarhia austro-ungară s-a îmbolnăvit de război. În ajunul conflictului, traversată de tensiuni, brăzdată de fisuri, ea dădea deja semne evidente de fragilitate. Sub efectul războiului, această fragilitate a transformat-o într-un mare corp bolnav“, sintetizează profesorul Bled în textul conferinței sale.

Cu prilejul susținerii conferinței, profesorul Jean-Paul Bled va primi medalia aniversară „General Henri Mathias Berthelot“, realizată de Academia Română, ca omagiu adus generalului francez, în cadrul ciclului de evenimente consacrate Centenarului Marii Uniri.

 

Profesor emerit la Universitatea Sorbona IV, Jean-Paul Bled este autor a zeci de lucrări științifice și monografii și a coordonat publicațiile „Revue d’Allemagne et des Pays de langue allemande“ și „Revue d’Europe Centrale“. Actualmente conduce activitatea revistei „Études danubiennes“. Este director al colecției „Combat pour la liberté de l’esprit“ la Editura François-Xavier de Guibert.

Un apropiat al presei, profesorul Bled a condus, în perioada 2004-2011, rubrica „Libre journal“ la Radio Courtoisie. A fost consilier pe probleme de istorie al seriei  „Apocalypse Hitler“ difuzată de France 2 în 2011. Din 2012 este membru în consiliul științific al revistei „Figaro histoire“.

Membru al biroului internațional al Uniunii Paneuropene Internaționale. Activist fervent pentru pace, s-a opus războiului din Serbia și a semnat, în 1999, petiția „Europenii vor pace“, inițiată de grupul „Nu războiului“.

A fost distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler (2015), Ordinul „Palmes Académiques“ în grad de Comandor, Ordinului austriac „Litteris et Artibus“ în grad de Cavaler. Laureat al unor prestigioase premii, între care: Premiul Fundației Pierre-Lafue, Grand Prix Gobert, Premiul Edmond Michelet, Premiul Historia de la Biographie.

În 2017 a primit titlul Doctor honoris causa al Universității „Babeș Bolyai“ din Cluj Napoca.

 

vizualizari: 8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/dP3S4gHYJqw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O carte supradimensionată și alte surprize la vernisajul expoziției...

Posted: 07 Nov 2018 09:14 AM PST

Joi, 8 noiembrie 2018, la ora 18.30, va avea loc vernisajul expoziției ”POVEȘTI ÎN RAMĂ. Ipostaze ale nemuririi în trei basme românești” semnată de Ștefana Mărmureanu. Evenimentul este găzduit de Muzeul Național al Literaturii Române din București (strada Nicolae Crețulescu 8. La vernisaj vor vorbi despre lucrările expuse și despre proiectul POVEȘTI ÎN RAMĂ: Anca Boeriu, profesor UNARTE; Aurelia Mocanu, critic de artă; Matei Martin, jurnalist.

 

Sălile muzeului vor găzdui desene realizate în tehnică mixtă, toate inspirate de trei dintre cele mai cunoscute basme românești: Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte de Petre Ispirescu, Făt-frumos din Lacrimă de Mihai Eminescu și Ivan Turbincă de Ion Creangă. Fiecare basm este ilustrat prin câte o serie de lucrări care surprind momentele cheie ale poveștii.

Parcurgerea „labirintului” expozițional oferă vizitatorilor posibilitatea de a descoperi elemente legate de cele trei basme în numeroase spații ale muzeului. În afara lucrărilor propriu-zise se pot răsfoi o carte-obiect supradimensionată și un „album” virtual care rulează pe un ecran de proiecție, se pot accesa coduri QR care duc la textele originale, iar surprizele nu se opresc aici. De asemenea, în timpul expoziției cei interesați pot participa la toate evenimentele din cadrul proiectului, care sunt prezentate în broșura disponibilă la sediul muzeului, pe www.povestiinrama.ro sau în pagina de Facebook (povesti in rama).

Expoziția este deschisă în perioada 8-25 noiembrie 2018 (accesul este gratuit).

Proiectul este organizat de POVEȘTI ÎN RAMĂ în parteneriat cu MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE.

 

Imagini de calitate și broșura evenimentului pot fi descărcate de aici:

http://povestiinrama.ro/resurse-media.html

 

vizualizari: 9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HHQrdNKAUmA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Muzeul Național al Literaturii Române, la Târgul Internațional de C...

Posted: 07 Nov 2018 02:58 AM PST

Primăria Municipiului București, prin Muzeul Național al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului București, este partenerul celei de-a 11-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte BUCH WIEN, care se desfăşoară în perioada 7-11 noiembrie 2018, la Viena. Începând cu evenimentul de deschidere, „Noaptea Lungă a Cărţilor“, pe toată durata târgului, la standul PMB (C05) vor fi expuse opere literare ale autorilor români traduși în limba germană, cărţi şi albume apărute la Editura Muzeul Literaturii Române şi la Editura Muzeului Municipiului București.

La sediul Institului Cultural Român din Viena, în data de 10 noiembrie, de la ora 19.30, Muzeul Național al Literaturii Române va lansa două volume semnate de Vintilă Ivănceanu: Nemaipomenitele pățanii ale lui Milorad de Bouteille și Până la dispariție, în prezența doamnei Heidi Dumreicher, soția autorului. De asemenea, în această perioadă, se poate vizita și expoziția „Scriitori români în Primul Război Mondial“. Formată din 11 panouri, expoziția conține fotografii, pagini de corespondență, memorii, jurnale, obiecte de colecție ale scriitorilor români care au luptat în Primul Război Mondial.

Ediţia BUCH WIEN 2018 constă în 425 de evenimente pentru adulţi şi copii, reunind peste 400 de autori din 20 de naţiuni şi cuprinde 370 de expozanţi care participă la târg în perioada 7 – 11 noiembrie. Ediţia aniversară 2017 a târgului BUCH WIEN a avut 48 500 vizitatori.

Mai multe detalii despre programul Târgului Internațional de Carte de la Viena găsiţi pewww.buchwien.at.

vizualizari: 6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/1yXasRauMxU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Croitoru String Virtuosi – Un secol de muzică tradițională româneas...

Posted: 07 Nov 2018 02:39 AM PST

Nouă concerte în opt oraşe, între 10 și 20 noiembrie 2018, pentru prezentarea live a CDului ”Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii” cu Croitoru String Virtuosi, solişti Simina şi Gabriel Croitoru reprezintă un turneu eveniment ce poate fi privit ca o adevărată premieră, deoarece muzicienii despre care vorbim evoluează pentru prima oară într-un astfel de context. „Cred cu tărie că sărbătorirea centenarului Marii Uniri reprezintă cel mai bun motiv de a lansa pe piață acest CD, momentul neputând fi mai favorabil în a prezenta publicului meloman aceste bijuterii muzicale în noua lor formă.”, mărturisea violonistul Gabriel Croitoru în prezentarea CD-ului.

Gabriel Croitoru, cel care cântă pe vioara Guarneri del Gesu care i-a aparținut lui George Enescu a construit orchestra Croitoru String Virtuosi din dorința de a continua relația profesională cu foștii studenți de la Universitatea Națională  de Muzică din București la un nou nivel, acela de colegi de scenă. „Atât eu, cât și soția mea, violonista Ioana Croitoru, care predă alături de mine, am considerat mereu cariera de profesor ca fiind complementară celei de interpret. Astfel, în anul 2016 am înființat ansamblul Croitoru String Virtuosi, alcătuit în majoritate din foști studenți, actuali parteneri de scenă, iar succesul înregistrat în cei doi ani de activitate ne-a făcut să pornim într-o nouă experiență muzicală, care are în centru lucrări românești de mare popularitate. Această inițiativă reprezintă o premieră în domeniu, neexistând încă o imprimare a celor mai cunoscute piese din repertoriul tradițional românesc, în versiunea vioară solo-orchestră.”, declara Gabriel Croitoru înaintea turneului.

Programul concertelor ce se vor desfășura între 10 și 20 noiembrie la Filarmonica Oltenia – Craiova, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul – Timișoara, Filarmonica de stat Oradea, Academia de muzică Gheorghe Dima și sala Auditorium Maximum a Filarmonicii Transilvania – Cluj-Napoca, Sinagoga Bistrița, Filarmonica de stat Sibiu, Filarmonica de stat Râmnicu-Vâlcea și Filarmonica de stat Pitești, cuprinde lucrări de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu și Grigoraş Dinicu.

La finalul fiecărui concert sunt programate o sesiune de autografe și respectiv lansarea albumului produs de Asociația Culturală ”Croitoru Pro Enescu” și Media Sniper Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii, avându-i ca solişti pe Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, alături de Orchestra Croitoru String Virtuosi, la pian Clementina Ciucu. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pană, Mugurel Scurtăreanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Brănici. Producători:  Asociația Culturală ”Croitoru Pro Enescu”, Media Sniper.

 

Itinerar

Filarmonica Oltenia – Craiova – 10.11.2018, ora 19

Filarmonica Banatul – Timișoara – 11.11.2018, ora 19

Filarmonica de stat Oradea – 12.11.2018, ora 19

Academia de muzică Gheorghe Dima – Cluj-Napoca, 13.11.2018, ora 19

Filarmonica Transilvania – Cluj-Napoca, 14.11.2018, ora 19

Sinagoga Bistrița – 15.11.2018, ora 19

Filarmonica de stat Sibiu – 16.11.2018, ora 19

Filarmonica de stat Râmnicu-Vâlcea, 18.11.2018, ora 19

Filarmonica de stat Pitești, 20.11.2018, ora 19

 

Program muzical

  1. Enescu – Arie și Scherzino
  2. Enescu – Nocturnă
  3. Porumbescu – Balada
  4. Enescu – Balada
  5. Dimitrescu – Dans țărănesc
  6. Dinicu – Căruța poștei

– Hora ceasornicului

– Hora mărțișorului

– Hora staccato

– Hora lui Dobrică

– Hora 7 scări

– Hora țiganilor

 

Orchestra Croitoru String Virtuosi, solişti Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, la pian Clementina  Ciucu (4,5,6). Aranjamente muzicale : Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pană, Mugurel Scurtăreanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Brănici.

 

Proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin programele Anului Centenar

 

Producător :  Asociaţia culturală Croitoru Pro Enescu, Media Sniper

 

Parteneri : Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica Banatul din Timișoara, Filarmonica de stat din Oradea, Academia de muzică “Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca, Filarmonica Transilvania – Cluj-Napoca, Societatea de concerte Bistrița, Filarmonica de stat din Sibiu, Filarmonica de stat din Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica de stat din Pitești.

Vizualizări: 176

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor