altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 5 decembrie 2019

“Lansarea romanului ”DESPOVĂRAREA”, de Radu Boroianu” plus 8 more


Lansarea romanului ”DESPOVĂRAREA”, de Radu Boroianu

Posted: 04 Dec 2019 11:27 AM PST

Luni, 9 decembrie 2019, ora 17:30, în aula BCU (str. Boteanu, nr. 1, sector 1), Editura Tracus Arte și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” vă invită la un excepțional eveniment editorial: lansarea romanului ”DESPOVĂRAREA”, de Radu Boroianu. Evenimentul va fi prezentat de acad. Nicolae Breban, prof. univ dr. Ioan Cristescu și de criticul de artă Pavel Șușară.

77 de ani în 770 de pagini de Memorii în răspăr și adevăruri subiective. Opt decenii de România, într-o frescă în care veți cunoaște și recunoaște personaje esențiale, personaje spectaculoase, dar și personaje reprobabile. Opt decenii de Viață.

Un roman autobiografic subintitulat Simțuri și  instincte, dar care nu ocolește Politica, Diplomația și Cultura. Radu Boroianu despre România de ieri, de azi și…

 

Radu Boroianu – regizor de teatru şi absolvent al cursurilor postuniversitare de expertiză în artele frumoase, director al Trustului de presă şi al Editurii ”Viitorul Românesc” (1990-1993), vicepreşedinte al PNL-AT (1990- 1994), PNL (1994-1997), membru al conducerii Institutului de Studii Liberale. Secretar de Stat în Ministerul Culturii (1990-1992 şi 2013-2014). În 1996 a fost ales senator PNL Ilfov. A fost Ministru Delegat al Informaţiilor Publice (1996-1997). A fost ambasador al României în Elveţia (1997-2001). În 2005 este numit Secretar de Stat pentru Francofonie în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi reprezentant personal al Preşedintelui României în Consiliul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Este, în perioada 2015-2017, Preşedintele Institutului Cultural Român. Radu Boroianu este Cavaler al Legiunii de Onoare, Franţa (1998), Comandor al Ordinului de Merit, România (2000) şi medaliat cu aur al Senatului Republicii Franceze (2007), Mare Ofiţer în Ordinul Portughez de Merit (2015). În anul 2015 Radu Boroianu s-a retras din viaţa politică.

 

 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/OH9OyHBefC4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O nouă premieră la EUROPALIA ROMÂNIA: Maria Balabaş și Alexander Ar...

Posted: 04 Dec 2019 11:11 AM PST

Maria Balabaş şi Alexander Arpeggio, întâlnirea dintre o cântăreaţă eclectică română și un producător berlinez, va avea loc pe 5 și 6 decembrie 2019, la Arkaoda din Berlin, respectiv la Centrul Cultural Brass din Bruxelles. Alexander Arpeggio este DJ şi fondator al mărcilor EINE WELT şi MOND MUSIK, care se axează pe reeditarea de muzică electronică de nişă, lansată la sfârşitul anilor ’70 şi începutul anilor ’80. Inspirat de cartierele bucureştene şi berlineze, de marile bulevarde din post-comunism, DJ-ul şi producătorul Alexander Arpeggio a participat la o rezidenţă alături de artista de sunet şi jurnalista din România, Maria Balabaş. Prin intermediul emisiunii ei de la postul naţional Radio România Cultural, Maria Balabaş, muzicolog şi muzician, este una dintre vocile din România care promovează muzica diversă contemporană peste tot în ţară. Împreună, ei au creat un album cu puternice influenţe de muzică experimentală aparţinând anilor 80.

„Cu Alexander Arpeggio am început să lucrez în urma ideii lui Christoph Hammes, curator muzical al EUROPALIA. Ceva i-a spus lui că ne-am potrivi ca idei şi personalităţi. Ne-am văzut la Berlin anul trecut, în primăvară, am stat de vorbă şi am fost de acord amândoi să facem acest proiect împreună. După aceea a urmat rezidenţa de la Bucureşti, unde am lucrat într-un studio organizat în sufrageria mamei mele. Ne-am înţeles foarte bine şi întâlnirea a fost foarte productivă. Deja aveam schiţată ideea albumului şi era ceva care ne surprindea pe amândoi. Foarte importantă pentru mine a fost decizia lui Alexander de a cânta în limba română. Încercam să formulez fraze şi versuri în engleză, gândindu-mă că e vorba de un proiect internaţional; el m-a oprit şi a zis «vreau să te aud în română». Şi-aşa, albumul, deşi cu un sound internaţional, are versuri doar în română”, a spus Maria Balabaş.

 

În cadrul EUROPALIA ROMÂNIA, cei doi artişti vor prezenta rezultatul celor două rezidenţe (Bucureşti şi Berlin), prin două concerte live la Arkaoda din Berlin (05.12.2019) şi centrul Brass din Bruxelles (06.12.2019).

,,Având în vedere faptul că imediat după încheierea turului de reprezentaţii din cadrul festivalului vom avea lansat un produs discografic de muzică electronică alternativă conţinând versuri exclusiv în limba română, consider că avem de-a face cu o premieră absolută pentru scena muzicală contemporană din ţara noastră. Maria Balabaş face parte dintr-o categorie minoritară a artiştilor care caută noi influenţe muzicale, explorează, cercetează sunetul, contribuind astfel la evoluţia muzicii contemporane româneşti”, a spus Cătălin Rogojinaru, expert ICR, coordonator al programului de muzică nouă din cadrul EUROPALIA ROMÂNIA.

 

 

„Cred că nou în acest proiect este un limbaj muzical comun pe care l-am descoperit şi l-am creat doar în studio. Alexander vine cu o experienţă muzicală diferită de a mea, e crescut în cultura de club, cunoaşte foarte multă muzică de nişă. Formarea mea este de muzician clasic, experienţa de muzician improvizator, lucrez cu înregistrări de teren şi cu vocea în diferite formule narative şi sonore. Împreună, aceste două personaje, acordându-şi respect şi înţelegere şi bucurându-se de lucrul împreună, creează un album cu influenţe de anii ‘80, muzică electronică, spoken word, folclor, un album foarte dancy şi poetic. Nu ne-am propus nimic din toate acestea, nu le-am programat. Au apărut din noi, din bagajul cu care venim fiecare, din imaginile pe care le aveam mai aproape în momentele acelea şi pe care le-am putut împărtăşi unul cu celălalt”, a subliniat și muzicologul român Maria Balabaș.

Ea își dorește ca întregul album să fie gata anul viitor și crede că albumul este un produs autentic: ”O astfel de întâlnire între două culturi sonore diferite e greu de imaginat şi de prezis cum va fi în final. Şi are atmosferă”.

„Să particip la EUROPALIA este o şansă şi o dovadă de recunoaştere pentru mine, ca artist. Să ştiu că pot reprezenta România cu un produs sonor rezultat din toată experienţa mea de până acum, care e generat exclusiv de dorinţa de a crea muzică într-un mod autentic şi personal, într-un proiect de colaborare cu un muzician german, înseamnă o mare împlinire pentru mine”, a mai spus Maria Balabaş.

EUROPALIA

Festivalul Internaţional de Artă EUROPALIA este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia, fiind organizat sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, o dată la doi ani, în Belgia și în țări învecinate – Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie. Institutul Cultural Român este coordonatorul participării României la cea de-a 27 a ediţie a Festivalului EUROPALIA, proiect de anvergură desfășurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020 şi implementat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Identității Naționale și Secretariatul General al Guvernului, alături de Asociația EUROPALIA International, organizatorul tradițional al manifestării. Cea de-a 27-a ediție a Festivalului EUROPALIA este dedicată României.

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/LRgqFjVBiW4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Întâlnire cu Emanuel Tânjală, la Muzeul Național al Țăranului Român

Posted: 04 Dec 2019 11:09 AM PST

Joi, 12 decembrie 2019, ora 17.00, Editura Școala Ardeleană, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă invită la o Întâlnire cu Emanuel Tânjală. Cu acest prilej, se va lansa noua sa carte, „Amintiri despre Țara Pierdută” (Colecția Locurile memoriei). Prezintă: Florin Dobrescu și George Mihăiță. Moderator: dr. Virgil Ștefan Nițulescu, manager al Muzeului Național al Țăranului Român. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național al Țăranului Român, în fosta sală Irina Nicolau (Str. Monetăriei nr. 3, București).

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/6DenmL5ua9w?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Teatrul EXCELSIOR se dezice de falsele campanii care păgubesc român...

Posted: 04 Dec 2019 11:07 AM PST

Teatrul EXCELSIOR a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, un comunicat d epresă prin care se dezice de falsele campanii care păgubesc românii în numele instituției. Vă prezentăm textul integral al comunicatului.

”Teatrul EXCELSIOR a primit câteva apeluri telefonice de la persoane care au declarat că au fost oprite pe stradă și în stațiile de metrou și li s-au cerut diverse sume de bani în numele instituției noastre. Se pare că indivizii care au recurs la acest gest de înșelăciune s-au recomandat a fi mandatați de către Teatrul EXCELSIOR pentru a strânge donații în contul unei campanii de Crăciun, iar pentru a fi credibile au oferit materiale de promovare cu sigla noastră. Menționăm că instituția noastră distribuie aceste materiale de promovare, cu titlu gratuit, atât în centrele comerciale din București cât și la partenerii noștri.

 

Prin acest anunț dorim să vă asigurăm că nu avem agenți externi mandatați să ne reprezinte în campanii și nici nu desfășurăm programe de strângere de fonduri. Toate proiectele Teatrului EXCELSIOR sunt comunicate pe site-ul instituției, precum și pe paginile oficiale de Facebook și Instagram. Suntem solidari cu cei care au fost înșelați și ne dorim ca organele competente să reușească să soluționeze cât mai rapid această situație care, se pare, implică numele mai multor instituții de cultură din București.

 

 

4 decembrie 2019”

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/lGvUEMLxlKA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Distracția continuă la Târgul ,,Poveste de Crăciun”

Posted: 04 Dec 2019 11:06 AM PST

Weekendul trecut, Primăria Capitalei prin Opera Comică pentru Copii (OCC) a deschis Târgul ,,Poveste de Crăciun”, aflat la a patra ediție. Sute de copii s-au bucurat de activitățile pregătite special pentru ei: Atelierele de Creație ale Spiridușilor, Caruselul Jucăriilor, VR Zone, Magazinul lui Moș Crăciun, Tărâmul Oamenilor de Zăpadă, Scena Colindătorilor, Salonul lui Moș Crăciun sau Pationoarul, care de Ziua Națională a României a avut intrarea gratuită. Vineri, 6 decembrie 2019, intrarea la Derdeluș va fi liberă. 

Magazinul Operei Comice pentru Copii este locul cel mai potrivit din care se pot achiziționa cele mai frumoase cadouri pentru copii. Magazinul lui Moş Crăciun este un tărâm magic al cadourilor unde găsiți: jocuri de memorie, strategie, logică, îndemânare sau board games.

 

La Atelierele Spiriduşilor veți descoperi și mai multe surprize faţă de anii precedenţi. Ajutoarele iscusite ale lui Moş Crăciun creează alături de copii cele mai frumoase cadouri și decorațiuni, în cadrul atelierelor de: pictură pe tricouri, globuri, ciocolată, măști tradiționale, diorame, atelierul coronițelor de brad, atelierul decorațiunilor din fetru sau portrete în nisip. Cele mai valoroase decorațiuni sunt cele create de copii.

Târgul „Poveste de Crăciun” va fi deschis la fiecare sfârșit de săptămână până pe 15 ianuarie, vineri între orele 17:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică între 10:00 – 21:00. Intrarea este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achiziționate de la punctele de informare.

Copii, părinți și bunici, sunteți invitați să faceți parte din Povestea de Crăciun a Operei Comice pentru Copii! 

SCRISOARE CĂTRE MOȘ CRĂCIUN

Ca în fiecare an, Opera Comică pentru Copii îl ajută pe Moș Crăciun să le facă o bucurie copiilor mai puțin norocoși, din medii defavorizate, copii cu dizabilități, prin campania SCRISOARE CĂTRE MOȘ CRĂCIUN! În prag de sărbătoare, OCC a colectat peste 2000 de scrisori și cu ajutorul oamenilor generoși din diverse companii au reușit să îndeplinească dorințele celor peste 2000 de copii.

 

ÎN ULTIMUL WEEKEND DIN AN ,,SUNETUL MUZICII” RĂSUNĂ LA OCC

Pe 28 și 29 decembrie de la orele 11:00 și 17:00, Opera Comică pentru Copii vă invită la un spectacol de familie, musicalul ,,Sunetul Muzicii”, în regia lui Răzvan Mazilu. Spectacolul va reveni pe scena OCC și la începutul lunii ianuarie, cu încă două reprezentații. Bilete disponibile în rețeaua bilete.ro.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii încearcă să-i apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe.

 

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xlpvq3cMS4E?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Se lansează primele abonamente 2020 pentru concertele de la Sala Radio

Posted: 04 Dec 2019 11:03 AM PST

Pe lista de lucruri pe care îți dorești să le reușești anul viitor se numără mai multe momente frumoase pentru tine și muzică bună? Cauți un cadou special pentru cei dragi? Vrei să asculți câteva dintre cele mai cunoscute creații ale muzicii clasice, în interpretarea celor mai mari muzicieni români ai momentului? Pentru toate acestea, Orchestrele și Corurile Radio România lansează marți, 10 decembrie 2019, noile abonamente pentru primele 3 luni ale anului 2020 (ianuarie-martie)! Suita de concerte extraordinare dedicate anului aniversar BEETHOVEN (250 de ani de la nașterea celebrului compozitor), concertele CHOPIN (210 ani de la naștere), concertul de serenade propus de Orchestra de Cameră Radio sau gala de operă ce marchează 30 de ani de activitate ai apreciatei soprane de talie internațională ELENA MOȘUC sunt doar câteva dintre momentele pe care nu trebuie sa le ratați la Sala Radio!

Mari muzicieni precum dirijorii CRISTIAN MANDEAL, TIBERIU SOARE, TIANYI LU, LEO HUSSAIN, JULIEN LEROY, KAHCHUNG WONG, PATRICK HAHN, pianiștii ADELA LICULESCU, DANA CIOCÂRLIE, TOMA POPOVICI, SÎNZIANA MIRCEA, violoniștii GABRIEL CROITORU, ALEXANDRU TOMESCU, VALENTIN ŞERBAN, violonceliștii RĂZVAN SUMA și MIRCEA MARIAN, flautiștii ION BOGDAN ŞTEFĂNESCU și MATEI IOACHIMESCU sunt doar câțiva dintre artiștii pe care îi veți aplauda în concertele Orchestrelor și Corurilor Radio România.

Stagiunea de concerte de la Sala Radio cuprinde o paletă variată de evenimente, de la concerte simfonice sau recitaluri camerale propuse de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, la concerte de jazz, pop, blues ale Big Band-ului Radio, concertele folclorice ale Orchestrei de Muzică Populară, concertele Corului de Copii Radio și ale Corului Academic Radio etc.

 

Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, va rugăm să consultați secțiunea de program de pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele individuale pentru cele 3 luni vor intra la vânzare începând din data de 17 decembrie.

 

Preţurile la abonamente:

 

– Abonamente de acces:

– categoria I – 285 lei
– categoria a II-a – 228 lei
– categoria a III-a – 171 lei

 

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus – 171 lei
– categoria a II-a redus – 137 lei

 

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00. Programul este :

  • marți – vineri :  13:00-19:00
  • sâmbătă – duminică:  închis (cu excepția zilelor în care sunt programate concerte, când programul este 13:00-19:00)

 

Biletele și abonamentele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la casa de bilete a Sălii Radio. Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate. 

 

           

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ZiQGxTSCass?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Începe campania „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune” 2019...

Posted: 04 Dec 2019 11:00 AM PST

În perioada 2 – 17 decembrie 2019, Pro Vita Iași desfășoară a patra ediție a Campaniei „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune” în parteneriat cu 55 instituții de învățământ din Moldova și cu sprijinul a peste 10.000 de elevi care vor dona 20 de tone de alimente neperisabile pentru sprijinirea familiilor cu mulți copii din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Beneficiarii acestui proiect sunt 147 de familii cu peste 7 copii (1497 de copii și adolescenți aflați în întreținere) înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian, proiect implementat de Pro Vita Iași din anul 2013.

Campania se desfășoară sub forma unui concurs de fapte bune. Elevii din instituțiile de învățământ partenere sunt invitați să doneze alimente neperisabile pentru ajutorarea familiilor numeroase.

Clasele care adună cea mai mare cantitate de alimente (faină, ulei, paste, etc.) câștigă pizza pe săturate. Concursul se desfășoară în mod separat în fiecare unitate de învățământ parteneră și pe fiecare an de studiu;

Alimentele strânse vor fi donate beneficiarilor cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos pentru a le fi de folos pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Calendarul campaniei este următorul:

  • 14 noiembrie – 1 decembrie – activități de promovare în instituțiile de învățământ și înscrierea școlilor;
  • 2 – 13 decembrie – activități de colectare a alimentelor;
  • 13 – 17 decembrie– activități de distribuire a alimentelor către beneficiari;
  • 17 decembrie – Gala Bucurie în Familie (Iași, Sala Iustin Moisescu, Ansamblul Mitropolitan, ora 17:30);
  • 10 – 31 ianuarie 2020 – oferirea premiilor pentru clasele câștigătoare.

Edițiile anterioare  ale Campaniei „Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune”

  • aprilie 2017: 3 instituții de învățământ partenere din Iași, 420 elevi implicați, 396 kg de alimente neperisabile strânse, 54 de familii sprijinite cu ocazia Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.
  • decembrie 2017: 8 instituții de învățământ partenere din Iași, 1200 elevi implicați, 3569 kg de alimente neperisabile strânse, 83 familii sprijinite cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.
  • decembrie 2018: 19 instituții de învățământ partenere, din Iași, 7000 elevi, implicați, 9756 kg de alimente neperisabile strânse, 142 familii sprijinite cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de facebook Pro Vita Iasi sau la următorul link video:             https://www.youtube.com/watch?v=CWEgLvG96Ec&fbclid=IwAR2fKe-Xt7...

Pro Vita Iași face parte din Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții din prima secundă a concepției. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

 

 

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/DzlTlFKYAqo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Premieră la Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova: ”Radio” de Er...

Posted: 04 Dec 2019 11:00 AM PST

Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova anunța o nouă premieră: RADIO de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop. Primele reprezentații vor avea loc sâmbătă, 14 decembrie 2019 și duminică, 15 decembrie 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare “Amza Pellea”.

Spectacolul RADIO de Eric Bogosian, în regia lui Bobi Pricop, scenografia Nikola Toromanov, vorbește despre nevoia fiecăruia dintre noi de a fi vocea lumii sale. Folosindu-ne de tehnologia pe care o avem la dispoziție, căutăm să le vorbim celorlalți despre noi, despre fricile, angoasele, descoperirile, emoțiile, curiozitățile, așteptările sau neîmplinirile noastre. Sperând că, la capătul mărturisirilor noastre, se va afla cineva care simte la fel.

Iar în America anilor ′80, radioul era cea mai importantă platformă pentru libertatea de exprimare. Emisiunile TV aveau niște reguli destul de stricte, dar FM-ul putea deveni terenul de joacă al celor mai îndrăznețe și nepopulare opinii, scena pentru cele 15 minute de faimă, comunitatea tuturor celor care voiau să se facă auziți, spațiul sonor în care nimeni nu se simțea singur.

Dramaturgul american Eric Bogosian alege tocmai o astfel de frecvență pentru piesa sa, un post de radio neconvențional, unde oricine are ceva de spus poate intra în direct cu națiunea. Ca maestru de ceremonii al acestei microlumi, în care fiecare vrea să își spună adevărul, îl pune pe Barry Champlain (Sorin Leoveanu), controversatul realizator al emisiunii „Night Talk”. Și spectacolul vocilor unei națiuni confuze poate să înceapă.

În interpretarea lui Sorin Leoveanu, Barry este un entertainer suprem, care împinge oamenii dincolo de limita convențiilor sociale sau morale, le testează credințele, le contestă certitudinile și-i provoacă să fie parte dintr-un joc ale cărui reguli le scrie din mers. Hipnotizează, intrigă, indignează, cucerește, enervează, convinge, frustrează… El reprezintă tot ceea ce ascultătorii săi iubesc sau urăsc mai mult pe lume. Are forța de a fi centrul unui univers pe care îl poate dezechilibra oricând, dintr-un simplu capriciu.

Spectacolul lui Bobi Pricop are vibrația neliniștită a acelor ani, de libertăți și căutări, exprimată de voci ale vremurilor. Actorii Naționalului craiovean reușesc să recreeze atmosfera sonoră a unei întregi societăți, dând glas și relevanță unor teme care sunt și astăzi la fel de actuale. Amenințarea nucleară, anxietatea, religia, politica, dezastrele ecologice, sportul, educația, relațiile, discriminarea – toate stârnesc dezbateri în direct, replici neașteptate, chiar și amenințări. Totul e viu, adevărat și acum. Tehnologia s-a schimbat, dar oamenii au aceleași îndoieli și aceeași nevoie de a se face auziți, văzuți și acceptați.

Talentatul scenograf bulgar Nikola Toromanov reușește să transforme scena într-un spațiu în care vocile de la telefon sunt „palpabile”, în care cuvântul devine obiectul scenic în jurul căruia gravitează întregul spectacol. Iar muzica live a lui Eduard Gabia umple spațiul dintre cuvinte cu ritmuri care încarcă de sens fiecare moment.

Bobi Pricop, unul dintre cei mai inovativi și suprinzători tineri regizori, candidat, începând cu anul trecut, la Premiul Europa pentru Teatru, este la cea de-a patra montare la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. RADIO este primul spectacol regizat de el la Sala Mare, PROFU′ DE RELIGIE, ILUZII și AUTORUL  fiind montate la Sălile Studio și Pictură.

 

Piesa RADIO a fost publicată de Eric Bogosian în 1987 (când a fost nominalizată la Premiul Pulitzer). În 1988, Oliver Stone a adus-o pe marile ecrane în filmul TALK RADIO (în care Bogosian juca rolul lui Barry), iar în 2007, dramaturgul a adaptat-o pentru Broadway.

Alături de Sorin Leoveanu, din distribuția spectacolului mai fac parte: Gabriela Baciu, Ștefan Cepoi, Constantin Cicort, Iulia Colan, Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Alina Mangra, Dragoș Măceșanu, Cătălin Miculeasa, Claudiu Mihail, Marian Politic, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Vlad Udrescu, Cătălin Vieru. 

 

 

Prețurile biletelor:  45, 35, 25 lei (15 lei redus pentru elevi/studenți/seniori) la Agenția teatrală, și 44, 34, 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet

Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program:
Luni-Vineri 11:00-19:00
Sâmbătă-Duminică 12:00-19:00

 

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

https://tncms.ro

https://www.facebook.com/tncms.oficial

https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/QUY7W3LK8KQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Pădurea urbană de brazi ”altfel” și spectacol cu Gașca Zurli

Posted: 04 Dec 2019 09:14 AM PST

Singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor, ȘTIRI PENTRU COPII, împreună cu parteneri de nădejde – Muzeul Național al Banatului și Fundația 360° cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, anunță demararea proiectului care generează o Pădure Urbană în curtea Bastionului Maria Theresia. Fiind în preajma Crăciunului, vom prezenta o pădure de brazi cum nu s-a mai văzut în România. Și mai mult decât atât.

Sunt aproape 300 de ”brazi” care se nasc, chiar zilele acestea, fără ca nici măcar o singură crenguță să fie ruptă sau tăiată. Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Ortodox ”Sfântul Antim Ivireanul”, Colegiul Tehnic ”Azur”, Liceul Tehnic ”Emanoil Ungureanu”, Liceul Teoretic ”Socrates”), alături cei de la cercurile Palatului Copiilor și de studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au început, săptămâna trecută, să ”construiască” Pădurea.

 

Elevii și tinerii vor avea ocazia să își crească și să își împodobească după bunul plac această pădure magică ecologică, plină de bucurii și zâmbete. O pădure a viitorului pe care și-l imaginează, sau pe care îl trăiesc deja. Din ce? Din orice, ideea este să recicleze orice e posibil de reciclat. Există o singură condiție: să își ducă la maxim creativitatea, pentru că nu există limite de exprimare.

 

”Scopul acestei Păduri Urbane de ”brazi” este să activăm creativitatea celor tineri, să le amintim că, de fapt, au libertate deplină să își pună în operă imaginația. La fel de important, ne-am dorit să îi facem atenți la unul din marile subiecte globale: ecologia. În acest moment, întreaga lume trebuie să înțeleagă că viitorul ne aparține doar în măsura în care ne implicăm activ pentru protejarea naturii. Iar aici vorbim și de reciclare, o chestiune cu care trebuie să ne deprindem de le cele mai fragede vârste. Stă în puterea noastră să avem un oraș frumos, curat, și, mai departe, să avem o țară și o lume în care să trăim civilizat”, a declarat Georgeta Petrovici, redactorul-șef ȘTIRI PENTRU COPII, inițiatoarea evenimentului.

 

Timp de trei săptămâni Pădurea Urbană va fi construită, iar miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, invităm timișorenii la o plimbare printre brazi și la un spectacol cu Gașca Zurli, oferit de organizatori.

 

Vizualizări: 80

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor