altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 4 iunie 2019

“Secretele unei meserii (3)” plus 9 more


Secretele unei meserii (3)

Posted: 03 Jun 2019 01:10 PM PDT

De-abia spre sfîrșitul anilor nouăzeci editurile nou-apărute în România s-au prins că aveau nevoie de redactori de carte profesioniști, dar și de șefi de departamente pricepuți, astfel încît să nu mai tragă tiraje exagerat de mari, de le rămîneau cărțile în depozite. În acea perioadă au început să dispară editurile pirat, dar s-au prăbușit și cîteva edituri cu tradiții. Atunci s-au impus pe piață editurile Nemira, RAO și Polirom, concurînd serios Humanitas. Tot atunci au dispărut cărțile tipărite pe hîrtie proastă și cu coperte ponosite. E drept însă că a crescut și prețul cărților.

 

Noua generație de redactori de carte a reluat bunele tradiții ale acestei meserii. Cultivați, scrupuloși și cu o putere de muncă extraordinară, redactorii de carte au rafinat manuscrisele, eliminînd „scăpările” autorilor români și erorile traducătorilor. Spun asta ca un autor căruia redactorii de carte i-au semnalat, cu delicatețe, diverse lucruri care ar fi putut deranja la lectură, dar care au priceput de ce făceam și fac tot soiul de licențe, de pildă în folosirea timpurilor verbelor, altfel decît în proza tradițională, ceea ce pe cîțiva critici de întîmpinare i-a contrariat inițial, după care s-au prins și ei că astea nu erau neglijențe, ci un alt fel de a combina timpurile verbale.

 

Le mulțumesc pe această cale redactorilor de carte care au avut grijă de cărțile mele după 1990, începînd cu doamna de la RAO al cărei nume din păcate l-am uitat, continuînd cu Dorica Boltașu de la Paralela 45, cu Mădălina Ghiu, de la Cartea Românească și cu Ema Stoleriu și Adrian Botez de la Polirom, profesioniști de elită, fără de care cărțile mele ar fi putut avea tot soiul de „scame” de care nu mi-am dat seama atunci cînd am trimis manuscrisele la editură.

 

Cristian TEODORESCU

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kPJSTxdD4kk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Turneul „De la Schubert la Sting” începe la Ploieşti

Posted: 03 Jun 2019 08:52 AM PDT

Vineri, 7 iunie 2019, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă din Ploieşti, muzicianul-chitarist Costin Soare (www.costinsoare.com) continuă seria turneelor de succes din anii trecuţi cu un nou proiect intitulat „De la Schubert la Sting”. Desfăşurat în 6 oraşe din ţară, sub egida Asociaţiei Culturale Kitharalogos, turneul are ca fir conducător ideea de cântec: lied-uri de Franz Schubert, aranjate de unul dintre cei mai importanţi chitarişti ai secolului al XIX-lea, Johann Kaspar Mertz; teme cu variaţiuni/lucrări care au la bază arii sau cântece celebre; Sonata a III-a de Manuel Maria Ponce, una dintre cele mai frumoase compuse pentru chitară în secolul XX, care are în partea mediană un Chanson nostalgic; iar la finalul călătoriei muzicale, un aranjament inedit după unul dintre cele mai iubite song-uri cîntate de Sting, „Shape of my heart”. Ca şi în anii precedenţi, asociaţia îşi îndeplineşte obiectivul de a promova şi sprijini tinerele talente în afirmare de la noi prin invitarea acestora cu mini-recitaluri în deschiderea concertelor şi oferirea de corzi şi accesorii pentru instrument: este vorba despre doi tineri talentaţi de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, Cătălin și Gabriel Madan, care vor cânta în duo. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Unul dintre cei mai apreciaţi şi activi chitarişti români, cu 8 turnee naţionale la activ, muzician polivalent cu un repertoriu care porneşte de la muzica veche (interpretată la lăută) şi ajunge la cea contemporană, Costin Soare continuă seria turneelor „De la Bach la Beatles” şi „De la Paganini la Piazzolla” în care combinaţia dintre un repertoriu clasic, tradiţional al chitarei clasice şi aranjamente spectaculoase după lucrări din cultura pop/rock/jazz a secolului XX atrage spectatori de toate vârstele şi din toate categoriile sociale.

 

Calendarul turneului:

 

8 iunie – Bucureşti, Institutul Cervantes, ora 19

– intrarea liberă pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com –

 

10 iunie – Mediaş, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”, ora 19

 

12 iunie – Reghin, Casa de Cultură „Eugen Nicoară”, ora 19

– intrarea liberă –

 

14 iunie – Castelul Bran, ora 19

– bilet: 50 de RON; rezervări la: office@bran-castle.com sau la telefon 0268237700 –

 

15 iunie – Castelul Peleş, ora 16

– intrare pe bază de rezervare: rezervari.ucimr@gmail.com –

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Parteneri: Hora S.A., Reghin – Fabrica de instrumente muzicale, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Muzeul de Artă-Ploieşti, Institutul Cervantes, Primăria Mediaş, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”-Mediaş, Primăria Reghin, Compania de administrare a Castelului Bran.

Parteneri media: Radio România Muzical, Observator Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.roLiternet.ro.

 

 

        Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi prof. asoc. la Universitatea Naţională de de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la a opta ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume.

Cu o experienţă de 8 turnee naţionale la activ (Românesc 100%/2019; Flautul fermecat/2018 – ambele alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu; De la Paganini la Piazzolla/2018; turneul de lansare a CD-ului Twenty Shades of Music/2017 – alături de Ion Bogdan Ştefănescu; De la Bach la Beatles/2017; Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 – alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013), un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri), altul în 2017, Twenty Shades of Music (alături de Ion Bogdan Ştefănescu), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României şi organizarea Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu” ale Fundaţiei Alexandrion.

 

 

Număr de vizualizări :41http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/trDwiZGJYTo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Ziua Internațională a Copilului, la Teatrul de Comedie

Posted: 03 Jun 2019 03:27 AM PDT

Sâmbătă, 1 iunie 2019, începând cu ora 17.00, Teatrul de Comedie a sărbătorit Ziua Internațională a Copilului. La eveniment au participat copii de la Fundația Filantropică Metropolis, pentru care a fost organizat un tur special al Teatrului, avându-i ca ghizi permanenți pe actorii Mihai Bendeac și Dorina Chiriac. Vizita s-a încheiat cu participarea la spectacolul „Micul prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija. Turul teatrului a durat aproape o oră și jumătate și a început în foaierul Sălii Radu Beligan, continuând apoi pe scenă, unde copiii s-au putut juca cu instrumentele muzicale din spectacolul „Micul Prinț”, sub îndrumarea actorilor Alexandru Bogdan, Lucian Ionescu, Bogdan Cotleț, Eugen Racoți. La cabine, au fost întâmpinați de actorul Valentin Teodosiu, care le-a explicat procesul de pregătire al actorilor înainte de spectacol și unde au vizionat un scurt filmuleț behind the scenes, pregătit special pentru ei. Următoarea oprire a fost la Sala Studio, întâmpinați de George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, care le-a stat la dispoziție pentru o sesiune de Q&A, pe teme legate de teatru, actorie și cinematografie.

Foaierul Sălii Radu Beligan a fost penultima oprire, unde celebrul MAGITOT a oferit un spectacol inedit de magie. Seara s-a încheiat cu spectacolul „Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija, o poveste pentru copii și adulți, în care copilăria este prezentată într-o notă de umor și duioșie.

Partener: Mega Image

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

 

Număr de vizualizări :74http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/THuJJcblSp8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Celebra partitură din filmul ”Concertul” la Sala Radio: Concertul p...

Posted: 03 Jun 2019 03:04 AM PDT

Vineri, 7 iunie 2019, ora 19.00, aveți ocazia de a asculta la Sala Radio una dintre cele mai emoționante partituri compuse vreodată: Concertul pentru vioară şi orchestră de CEAIKOVSKI, lucrare a cărei celebritate a fost sporită de filmul ”CONCERTUL” (2009) – în regia lui Radu Mihăileanu. Scenariul peliculei este conceput în jurul acestei partituri pe care cunoscuta publicație The Gramophone a inclus-o în top 10 concerte de gen compuse vreodată. În 2010, filmul a primit la Paris premiul César – un Oscar al Franței – pentru cea mai bună bandă sonoră. La Sala Radio, concertul va fi interpretat de violonistul BOGDAN ZVORIŞTEANU, concertmaestru al prestigioasei orchestre Suisse Romande (Geneva – Elveţia), alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului german MORITZ GNANN. Acesta se află pentru prima oară la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, după ce în noiembrie 2018 a fost aplaudat pe scena Sălii Radio în cadrul Festivalului RadiRo, când a dirijat celebra orchestră BBC Philharmonic.

Un om hipersensibil și un introvertit, Ceaikovski și-a tradus permanent sentimentele în creațiile sale. Unicul său concert pentru vioară și orchestră a fost creat în 1878, într-un moment dramatic al vieții sale. După mariajul scurt și eșuat cu Antonina Miliukova – moment care îi provocase o tentativă de sinucidere – își revenea dintr-o stare depresivă într-o stațiune din Elveția. După o perioadă de ”tăcere” creativă, concertul pentru vioară se pare că a reprezentat un fel de trezire la viață, astfel încât prima variantă a fost gata în doar o lună de zile!

Seara se va deschide cu uvertura ”Egmont” de BEETHOVEN și în partea a doua a evenimentului de la Sala Radio veți asculta Simfonia nr. 2 semnată de BRAHMS. Asemănată deseori cu Simfonia a 6-a – Pastorala – de Beethoven, prin atmosfera liniștită pe care o redă, lucrarea lui Brahms a avut premiera absolută în 1877, la Viena, în interpretarea Filarmonicii, cu celebrul dirijor Hans Richter la pupitru.

MORITZ GNANN s-a născut în Tübingen, Germania  şi a studiat dirijatul la Berlin şi Dresda. S-a perfecţionat cu mari maeştri ai baghetei: Andris Nelsons, Donald Runnicles, Simon Rattle şi Christian Thielemann. Din anul 2015, acesta colaborează ca dirijor asistent cu Orchestra Simfonică din Boston și este frecvent invitat al teatrelor lirice și al orchestrelor simfonice din Germania. A lucrat cu Andris Nelsons la realizarea spectacolelor cu operele ”Lohengrin” şi ”Parsifal” de Richard Wagner în cadrul  Festivalului de la Bayreuth.  Moritz Gnann a dirijat producţii de operă la Deutsche Oper din Berlin şi la Semperoper  din Dresda.

 

Născut la Bucureşti, BOGDAN ZVORIŞTEANU a început să studieze vioara cu tatăl său, Radu Zvorişteanu și ulterior a studiat la Universitatea Națională de Muzică Bucureşti şi la Academia de Muzică Menuhin Gstaad/Blonay. A câştigat premii la Concursurile Tibor Varga – Sion, George Enescu – București, Leopold Mozart – Augsburg, Pierre Lantier – Paris şi la Concours International de Genève.

Alături de chitaristul Alessio Nebiolo, Bogdan Zvorişteanu formează Duo Dansio, iar în anul 2018 cei doi artiști au înregistrat un compact disc intitulat La Danza, pentru Flipper Music. În anul 2007, Bogdan Zvorişteanu a înființat Tharice Virtuosi, un ansamblu cameral condus de Liviu Prunaru. În anul 2012, ansamblul a înregistrat un compact disc care a inclus octetele de M. Bruch și J. Svendsen pentru casa de discuri Claves, și un nou dublu compact disc va apărea în finalul acestui an. Pentru Casa de discuri Dinemec Classics, Bogdan Zvorişteanu a înregistrat în anul 2008 sonatele și partitele de J. S. Bach.

 

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

 

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/16T6ndOQZAI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Opera Comică pentru Copii organizează prima ediție a concursului Bu...

Posted: 03 Jun 2019 12:55 AM PDT

Între 7 și 9 iunie 2019, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează, în cadrul Festivalului Opera Copiilor (FOC), prima ediție a concursului Bucharest Dance Competition.  Copiii care frecventează cercurile de coregrafie din cluburi și palate ale copiilor, din școli particulare de dans, precum și din școlile și liceele vocaționale din România și din străinătate au ocazia să demonstreze cât de talentați sunt în arta dansului și să concureze pentru Marele Trofeu, Premiile I, II sau III sau pentru obținerea unuia dintre premiile speciale oferite de Opera Comică pentru Copii: distribuirea în producțiile Operei Comice pentru Copii, participarea în cadrul workshop-urilor organizate de instituție, abonamente OCC, acces la Escape Room OCC, acces la Aventura Parc OCC și tichete în cadrul Festivalului Opera Copiilor 2019.

Biletele de participare pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

Pentru cei mici distracția continuă la Festivalul Opera Copiilor în Grădina cu Jocuri unde se vor putea bucura în voie de sute de boardgames-uri, jocuri de strategie și jocuri de logică. La Biblioteca Vie membrii echipei OCC sunt nerăbdători să îi întâlnească pe copii și să le împărtășească istorisirile lor fabuloase. Căsuța din Copac este una din principalele atracții ale festivalului unde au loc mici recitaluri și lansări de carte. Tot aici, cele mai îndrăgite povești ale copilăriei le vor fi citite celor mici de către Felicia Filip, Maria Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Zoli Toth, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac și de mulți alți artiști și vedete. Piscina cu Bile este un alt punct fierbinte al festivalului: 120.000 de bile și 150 de metri pătrați de spațiu de joacă pentru toți copiii. În aer liber, la înălțime, cei mici sunt așteptați la Cinematograful OCC, unde vor rula filme de la Festivalul Internațional de Film de Animație ANIMEST până târziu în noapte. La apariția întunericului, dacă cerul este curat, cei mici pot studia corpurile cerești, uitându-se la ele cu ajutorul telescoapelor profesionale în cadrul programului Observatorul de stele.

Una dintre cele mai apreciate atracții ale Festivalului Opera Copiilor este Grădina cu Fluturiamplasată în curtea instituției din Calea Giulești, nr. 16, unde vizitatorii pot admira și interacționa cu sute de fluturi vii multicolori. Opera Comică pentru Copii îi invită pe copii să își testeze abilitățile sportive în cadrul Aventura Parc, să se răcorească, prin joacă, la zona de Water Fight și să devină creativi la Atelierele printre nori. Detalii suplimentare despre activitățile și jocurile pregătite de echipa OCC din cadrul Festivalului Opera Copiilor pe www.operacopiilor.ro .

Nicu Alifantis închide Festivalul Opera Copiilor cu spectacolul ,,Șotron”

Duminică, 16 iunie, de la ora 19:00, cea de-a V-a ediție a celui mai amplu festival dedicat copiilor, Festivalul Opera Copiilor, se încheie cu un invitat de onoare – cantautorul Nicu Alifantis și spectacolul său original dedicat copiilor, intitulat ,,Șotron”. Cei mici, alături de părinții și bunicii lor, sunt așteptați la concertul artistului care va avea loc la Grand Arena OCC, un concert al amintirilor, al inocenței și purității copilăriei, care promite să atingă inimile tuturor celor prezenți. Biletele pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

 

Spectacolul de balet ,,Jack și Vrejul de Fasole” revine pe scena Sălii Mari

Până când vor pleca în vacanța de vară, Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe cei mici cu alte spectacole frumoase pe parcursul lunii iunie. Pe 8 și 9 iunie, spectacolul de balet ,,Jack și Vrejul de Fasole”, un spectacol semnat de Corina Dumitrescu, cu scenografia realizată de Bogdana Pascal, coloana sonoră selectată de Antonel Oprescu și proiecțiile video asigurate de Robert Voiculescu, revine pe scena Sălii Mari a instituției. În acest spectacol de balet dinamic și plin de pilde, pe măsură ce întâlnește binele, răul, minciuna și prietenia, Jack se transformă din micul ghiduș, aflat la sfârșitul copilăriei, într-un tânăr care nu se lasă influențat și care, până la final, dobândește propriul discernământ. Bilete pentru reprezentațiile din 8 și 9 iunie, de la orele 11:00 și 17:00 se pot achiziționa de pe www.bilete.ro.

Nu ratați ultimele reprezentații ale spectacolelor ,,Carnavalul Animalelor” și ,,Eliza, micuța florăreasă”

Pe 8 și 9 iunie, cea mai nouă premieră de la Opera Comică pentru Copii vă așteaptă la Salonul Mozart. Celebra lucrare a compozitorului romantic francez, Camille Saint-Saëns, ,,Carnavalul Animalelor”, considerată una din cele mai amuzante compoziții cunoscute, este o suită de 14 momente muzicale, care descriu, prin intermediul coloritului sonor al diverselor instrumente muzicale, diferite animale. Spectacolul, dedicat oamenilor de toate vârstele, are programate ultimele 6 reprezentații sămbătă și duminică de la orele 10:00, 12:00 și 14:30. Tot pe 8 și 9 iunie, cei mici sunt invitați să urmărească povestea Elizei, micuța florăreasă, într-un spectacol de balet de excepție. La Sala UnderGrant, Eliza și-a propus să ofere o lecție importantă celor mici, prin intermediul pașilor de dans, despre cum să își îndeplinească cel mai mare vis prin perseverență și imaginație. Spectacolul de balet ,,Eliza, micuța florăreasă” are reprezentațiile programate la orele 11:00 și 13:30.

 

Hai în Tabăra de Vară OCC!

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici în Taberele de Vară OCC, organizate în spațioasa curte a instituției, unde vor fi amenajate corturi cu acțiuni interactive și ateliere dedicate. Activitățile pregătite de echipa OCC se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și vor fi organizate în mai multe serii de câte 30 de copii, în lunile iunie și iulie! Copiii vor beneficia de cazare, șase mese, participarea la o o serie extinsă de jocuri interactive pregătite în zona Aventura Parc și curtea OCC. Cei mici se pot distra la piscina cu bile, vor petrece diminețile în compania fluturilor colorați, vor participa la concursuri Water Fight, la ateliere de pictură cu figurine cadou și ateliere de plantat flori, vor asculta povești fascinante și vor lua parte la un tur ghidat în camerele secrete ale OCC. Experiența de la Tabăra de Vară OCC va fi completată de kit-ul de tabără personalizat, conținând rucsac, tricou, jurnal, insignă și termos. Detalii suplimentare la telefon 0751.261.479.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

 

Număr de vizualizări :37http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Mlr1dd6WRNM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Topul vânzărilor Grupului Editorial ALL la Salonul Internațional Bo...

Posted: 03 Jun 2019 12:46 AM PDT

Topul vânzărilor Grupului Editorial ALL la cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest reconfirmă faptul că romanele Fantasy ”Pisicile războinice”, de Erin Hunter, bestselleruri New York Times, se bucură de un loc privilegiat și în preferințele cititorilor români de toate vârstele.

Cartea a XV-a: Exilul, parte a seriei ”Puterea celor trei”, a ajuns din tipografie direct în vârful clasamentului. Povestea se țese în jurul unei profeții secrete care marchează destinul nepoților lui Stea de Foc, eroul principal al primelor serii.

 

ROAR. 30 de femei. 30 de povești, volumul de proză scurtă semnat de Cecelia Ahern, ocupă locul al doilea în top, demonstrând că celebra scriitoare irlandeză are un public fidel în România. Cititoarele vor fi încântate de stilul nou, proaspăt, cu accente suprarealiste pe alocuri, pe care îl vor regăsi în paginile celor 30 de povestiri. În fiecare dintre ele, Cecelia Ahern surprinde acel moment din viața tuturor femeilor în care acestea simt nevoia să strige. O femeie a dispărut treptat, până a devenit invizibilă. Alta a simțit cum o înghite pământul. Lor li se alătură femeia care-și uită numele, cea care mănâncă fotografii, cea care avea o pană în creier sau cea care își ținea inima pe mânecă. O femeie trăiește pe un raft. Alteia îi cresc aripi. Sunt cât se poate de diferite, dar au un lucru esențial în comun. În cele din urmă, toate își regăsesc echilibrul, puterea, hotărârea de care au nevoie pentru a-și schimba viața.

 

Cel mai recent volum dedicat poetului Mihai Eminescu se află pe poziția a treia în topul vânzărilor de la Bookfest. Sub semnătura criticului literar și scriitorului Alex. Ștefănescu, Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură: postumele marchează reîntoarcerea plină de vitalitate la poezia eminesciană postumă. Alex. Ștefănescu rămâne tributar aceleiași dorințe de a prezenta opera marelui poet într-o lumină actuală și într-un stil accesibil. Totul cu scopul declarat de a înlesni apropierea dintre tinerii de astăzi și versurile create de acest spirit unic în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

 

Pe locul al patrulea se plasează Anxietatea și fobia, de Edmund J. Bourne, un ghid complet pentru gestionarea anxietății și a fobiilor. Autorul și-a asumat misiunea de a aduna într-un singur volum toată gama tehnicilor pentru tratarea problemelor legate de anxietate. Cei care parcurg ghidul vor descoperi o sumedenie de informații despre nutriție, medicație și meditație, dar și exerciții de relaxare, tehnici de expunere, identificare și exprimare a sentimentelor, modalități de întărire a respectului de sine.

 

Cea mai prietenoasă carte de activități pentru copii ocupă locul al cincilea în top. Cartea mea cu superjocuri este special concepută pentru generațiile actuale de micuți, reunind o paleta largă de exerciții atractive (puzzle-uri, labirinturi, jocuri de căutare, diferențe etc.).

 

 

Număr de vizualizări :62http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/gyPvBSGx3i4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Premii- Gala Absolvenților UNATC 2019

Posted: 03 Jun 2019 12:41 AM PDT

Gala Absolvenţilor UNATC 2019 – LICENȚĂ și MASTER s-a încheiat duminică, 2 iunie 2019. Au fost două săptămâni pline de spectacole, proiecții de filme, ateliere, expoziții, ce au sintetizat munca studenților de la Facultăţile de Teatru şi Film. Tinerii artiști sunt pregătiți să treacă la Next Level: alţi ani de școală  – pentru absolvenții studiilor de Licență – sau primul pas în cariera profesionistă – pentru absolvenții studiilor de Master. Tuturor le urăm succes!  Păstrând tradiția, Facultatea de Teatru a premiat și anul acesta performanța, distincţiile fiind stabilite de colectivul profesoral al fiecărui Departament.

 

Vă prezentăm lista premiilor:

 

 

PREMII Gala Absolvenţilor UNATC  LICENȚĂ 2019

 

  • ARTELE SPECTACOLULUI  (PĂPUȘI – MARIONETE)

Premiul pentru Cea mai bună interpretare feminină într-un spectacol de animație (ex aequo):

Victoria RADU 

Cristine-Nicole HĂMBĂȘEANU

 

Premiul pentru Cea mai bună interpretare masculină într-un spectacol de animație:

Marius Eugen NEDELEA

 

  • TEATROLOGIE (Management cultural, Jurnalism teatral)

Premiul pentru Teatrologie – Management Cultural, Jurnalism Teatral (ex aequo):

Elena-Antoaneta RĂCHITAN

Anne-Marie TUDORACHE

 

  • SCENOGRAFIE

Premiul pentru Scenografie:

Andreea BOIANGIU, pentru scenografia spectacolului „Metoda G” de Jordi Galceran

 

Premiul pentru Scenografie într-un spectacol de animație:

Flavia STROE, pentru scenografia spectacolului de animație „Regele Cerb” de Carlo Gozzi

 

Premiul pentru Proiect scenografic:

Ana Ruxandra MANOLE, pentru „Psihoză 4.48” de Sarah Kane

 

  • ARTELE SPECTACOLULUI (REGIE DE TEATRU)

Premiul pentru Cel mai bun regizor:

Maria-Ruxandra DONCU, pentru regia spectacolului „Metoda G” de Jordi Galceran

 

  • ARTELE SPECTACOLULUI  (ACTORIE)

Premiul Special al Departamentului Arta Actorului:

Spectacolul „Clasa noastră” de Tadeusz Słobodzianek

 

Premiul „ION COJAR” pentru cea mai omogenă echipă:

Distribuția spectacolului „12 oameni furioși” de Reginald Rose

 

Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar (ex aequo):

Angela APOSTOLOVSKA, pentru rolul Fanny din „Yom Kippur” de Hanna Azoulay Hasfari

Mădălina MIHAI, pentru rolul Ethel Banks din „Desculț în parc” de Neil Simon

 

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar (ex aequo):

Denis Ionuț IMBRESCU, pentru rolurile Bergamin din „Romanțioșii” de Edmond Rostand și Zygmunt din „Clasa noastră” de Tadeusz Słobodzianek

Mohammad Jawad SHAHBAZIMOGHADAM, pentru rolurile Paul Bratter din „Desculț în parc” de Neil Simon și Jim din „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams

Premiul pentru Cea mai bun actriță în rol principal (ex aequo):

Alexandra OIȘTE,  pentru rolul Amanda Wingfield din „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams

Cătălina MIHAI, pentru rolul Corie Bratter din „Desculț în parc” de Neil Simon

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal  (ex aequo):

Andrei-Teodor IANUȘ, pentru rolul Tom Wingfield din „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams

Tudor CUCU-DUMITRESCU, pentru rolurile Percinet din „Romanțioșii” de Edmond Rostand și Abram din „Clasa noastră” de Tadeusz Słobodzianek

 

PREMII Gala Absolvenţilor UNATC  MASTER 2019

 

  • TEATROLOGIE (Management și marketing cultural)

Premiul pentru Management și marketing cultural:

Doina DOGĂROIU

 

  • ART-TERAPIE PRIN TEATRU ȘI ARTELE SPECTACOLULUI

Premiul pentru Curaj și încredere în cea mai bună variantă a ta:

Diana-Cristina CARTIANU

Andreea CHIRILĂ

Liliana-Magdalena CHIVULESCU (CONDURACHE)

Julieana Monica DRĂGHICI (RADU)

Daiana-Cristin MARINESCU

Cristina Daniela MINOIU

Oana-Maria MOLDOVAN (GEORGESCU)

Anamaria OLAȘ

Cornelia PAVLOVICI

Teodora Cristina PÎRCĂLABU

Alexandru-Ioan PRIBEAGU

Alexandra ROMOCEA

Teodor-Florin STOICA

Alexandra Gabriela UȘURELU (STOICA)

Vasile Gabriel ZAHARIA

 

  • PEDAGOGIE TEATRALĂ

Premiul pentru cel mai bun atelier de jocuri teatrale:

Carmen GÂLCĂ

 

Premiul pentru cel mai bun proiect de teatru educațional:  

Victor BĂDOI

 

  • TEATRU DE ANIMAȚIE

Premiul de debut regizoral în Teatrul de Animație:

Ion TUDORACHE, pentru spectacolul „Păcală”, adaptare după Petre Dulfu și Ion Creangă

 

Premiul special al Departamentului Păpuși-Marionete:

Întregii echipe de realizatori a spectacolului „Păcală”, adaptare după Petre Dulfu și Ion Creangă, regia Ion Tudorache – absolvent Masterat – Teatru de Animație:

Ionuț-Cristian TERTECI-DRĂGHICI

Victoria RADU

Felicia CRUCERU

Rudy Alexandra NICA

Claudiu Răzvan NEGOIȚĂ

Vlad PELIN

Daniela BACIU  (Scenografie)

 

  • ARTA SCENOGRAFULUI

Premiul pentru Cea mai bună scenografie:

Dalma Zsuzsanna SZŐKE și Alexandra CONSTANTIN, pentru scenografia spectacolului „Revizorul” de N.V. Gogol, regia Slava Sambriș

 

  • ARTA REGIZORULUI DE TEATRU

Premiul pentru Cel mai bun spectacol de regie:

Slava SAMBRIȘ, pentru spectacolul „Revizorul” de N.V. Gogol

 

  • ARTA ACTORULUI

Premiul pentru Cea mai bun actriță:

Alexandra COLCI, pentru rolul Irina Nikolaevna Arkadina din „Pescărușul” de A.P. Cehov

 

Premiul pentru Cel mai bun actor:

Matei ARVUNESCU, pentru rolul Boris Alexeevici Trigorin din „Pescărușul” de A.P. Cehov

 

Premiul special al Departamentului Arta Actorului:

Alexa TOFAN, pentru rolurile Natalia Stepanovna din „Cerere în căsătorie”, după A.P. Cehov și Nina Mihailovna Zarecinaia din „Pescărușul” de A.P. Cehov

 

Premiul „Ştefan Iordache”?

Gabriel VATAVU, pentru rolurile Ivan Vasilievici Lomov din „Cerere în căsătorie”, după A.P. Cehov și Ilia Afanasievici Șamraev din „Pescărușul” de A.P. Cehov

 

  • PREMIUL RECTORULUI

Ioana GRIGORE (Facultatea de Film, specializarea Film Documentar)

 

Evenimentul a fost organizat de către studenţii anului I Master Teatrologie – Management şi marketing cultural.

Parteneri media: Radio Guerrilla, IQool, Semne Bune, Teatral, Modernism, Ziarul Metropolis, LiterNet, Yorick, DCNews, Bookhub

 

Număr de vizualizări :64http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/OdlnT8DcP70?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

“L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition” 2019 și-a desem...

Posted: 03 Jun 2019 12:33 AM PDT

Soprana Paula Iancic, absolventă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, a câștigat Marele Trofeu “Regele Mihai I” în cadrul celei de-a treia ediții a prestigioasei L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition. Fosta membră a Studioului de Operă de la Bayerischen Staatsoper, Paula Iancic este colaboratoare a operelor din Cluj, Iași și Timișoara, a Orchestrei de Stat București, a Filarmonicii de Stat Arad sau a Filarmonicii din Cluj-Napoca. Paula Iancic a convins juriul cântând È strano, aria Violettei din actul I din La Traviata de Verdi, rolul care i-a adus Virginiei Zeani recunoașterea internațională. Printre laureații ediției s-a numărat soprana Nadia Cerchez, absolventă a Academiei de Muzică, Artele Spectacolului și Arte Plastice din Chișinău (Premiul I), alături de doi absolvenți ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, mezzosoprana Florentina Soare  (Premiul II) și tenorul George Ionuț Vârban (Premiul III). 

Tinerii artiști laureați ai acestei ediții vor cânta, la Cluj Napoca, alături de una dintre sopranele de referință ale operei internaționale, ovaționată pe toate scenele lumii pentru marile roluri din repertoriul liric. Nelly Miricioiu, un „rar fenomen vocal al acestui secol” – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden Royal Opera House, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, a fost aplaudată alături de marile voci ale operei mondiale, de la José Carreras sau José Cura, la Plácido Domingo sau Alfredo Kraus.

Parte din suita manifestărilor culturale prilejuite de cea de-a treia ediție a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, concertul va avea loc joi, 6 iunie, de la ora 19.00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

Dirijorul acestei ediții este Vladimir Lungu. Colaborator al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, profesor la Conservatorul de Stat „Dokuz Eylül” din Izmir și colaborator permanent al Operei de Stat din Izmir, muzicianul de origine basarabeană Vladimir Lungu a lucrat, de-a lungul timpului, cu diverse personalităţi de prim rang ale lumii artistice internaționale, de la tenorul și dirijorul argentinian José Cura, la violonistul american de origine rusă Alexander Markov.

Invitațiile pentru concertul din Cluj au valoarea de 100 de lei și au fost puse la dispoziția publicului online, pe site-ul oficial al festivalului, https://virginiazeanifestival.com/. Fondurile obținute în cadrul acestui eveniment vor fi donate pentru amenajarea unui muzeu în casa în care s-a născut soprana Virginia Zeani, în comuna Solovăstru, Județul Mureș.

 

DESPRE COMPETIȚIE. Tineri artiști din 31 de țări, printre care Israel, Malta, Republica Dominicană, Statele Unite, Canda sau Coreea de Sud au concurat, în cadrul celei de-a treia ediții a prestigiosului “L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition”, pentru Marele Trofeu care, prin bunăvoința Casei Regale a României, poartă sigiliul Regelui Mihai I. Laureații au fost selectați de o comisie internațională din care fac parte directori ai celor mai importante teatre din Europa sau Rusia.

“Am constatat în acest an – cu mare bucurie – atât nivelul ridicat de pregătire al concurenților, cât și numărul sporit al participanților din România. Au fost concurenți care, în ciuda tinereții lor, s-au dovedit a avea nu numai talentul și pregătirea muzicale cu care au putut convinge juriul – de mare prestanță și competență – al Concursului, ci și tenacitatea și rezistența psihică necesare unei cariere în domeniul teatrului liric:  pentru mulți dintre concurenți, miza acestui  concurs fiind, de fapt, oportunitatea de a fi ascultați și apreciați de un juriu cu mare experiență și reprezentând un factor decident în lumea teatrului liric internațional. Cea de-a doua constatare personală, a fost aceea că Școala noastră de Canto este în continuare extrem de competitivă: trei, dintre cei patru  premianți ai actualei ediții, fiind – în exclusivitate – absolvenți  ai  instituțiilor noastre muzicale, iar laureata cu Premiul I, soprana Nadia Cerchez, cu Masterat în țara noastră.  Aș sublinia, aceștia au avut și cele mai bune evoluții în cele două etape de concurs desfășurate la Târgu Mureș: soprana Paula Iancic – Marele Premiu al competiției și Premiul publicului – exemplară în ambele etape, mezzosoprana Florentina Soare – Premiul al II lea – cu o evoluție demnă de orice scenă internațională în finală și tenorul George Ionuț Vârban – Premiul al III lea – de asemeni, foarte, foarte bine pregătit. Prin urmare, nu pot decât să-mi exprim speranța că edițiile viitoare ale Concursului vor păstra același nivel de interes și de pregătire de până acum, și să adresez, o dată în plus organizatorilor cele mai entuziaste felicitări”

Luminița Arvunescu, muzicolog, realizator Radio România Muzical

MEMBRII JURIULUI

“L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition” 2019

Nelly Miricioiu: De la Lady Macbeth la Tosca, de la Handel la Respighi, de la Met la La Scala, Nelly Miricioiu a strălucit, vreme de câteva decenii, pe scena Covent Garden, devenind o divă cult a lumii operei prin spectacole de înaltă ținută și intensitate și printr-un repertoriu vast din catalogul bel canto sau opere rare. Și-a câștigat reputația, atât în ​​Marea Britanie, cât și la nivel internațional, ca unul dintre cei mai respectați profesori de canto. Este mentor al programului Jette Parker Young Artists, un curs săptămânal susținut de Royal Opera House Covent Garden. De asemenea, este profesor cu statut de invitat permanent pentru evenimente sau programe precum London Masterclasses și The Mediterranean Opera Studio & Festival, la Wales International Academy of Voice, Festival y Academia de Musica en Tequila sau London Bel Canto Festival. A predat la Manila (Filipine), Nanjing (China), București (România), Riga (Letonia), Maastricht (Olanda) sau Manchester (Marea Britanie). Nelly Miricioiu este invitată în mod regulat ca membru al juriului în competițiile vocale ale lumii – cel mai recent pentru concursul internațional de voce din China și concursul de voce Grand Opera de la Moscova.

Peter Mario Katona: De mai bine de 20 de ani director de Casting la The Royal Opera House Covent Garden, germanul Peter Mario Katona, unul dintre cei mai experimentați și mai respectați regizori de casting din lume, a pregătit performeri de nivel mondial în colaborare cu nenumărate instituții internaționale și mari festivaluri, de la Operalia Domingo, la alte concursuri importante din Barcelona, ​​Toulouse, Atena sau Varșovia. Este directorul artistic sub conducerea căruia a fost montat la Covent Garden spectacolul „Turandot”, în regia lui Andrei Şerban, și profesionistul care a contribuit la ascensiunea unor mari soprane ale României, ca Ileana Cotrubaș sau Angela Gheorghiu. Peter Mario Katona crează personaje credibile din punct de vedere muzical și dramatic, organizează stagiunile și conținutul acestora, alege artiștii potriviți pentru producțiile de la Covent Garden, negociează distribuţia cu dirijorii şi asigură logistica fiecărui eveniment.

Larisa Gergieva. Decorată pentru merite culturale, artist al poporului în Rusia și consilier al celor mai importante teatre de operă ale lumii, Larisa Gergieva este director artistic al mai multor instituții culturale de prestigiu din Finlanda, Rusia, Ucraina și Republica Osetia de Nord-Alania, printre care și Academia Mariinsky pentru Tinerii Cântăreți de Operă. Este, de asemenea, director al unor faimoase festivaluri internaționale pentru tinerii interpreți, cum ar fi cel dedicat compozitorului rus Rimsky-Korsakov – găzduit în Sankt Petersburg -, sau Concursul Lisitsian de la Moscova. Este director artistic al Teatrului de Operă și Balet Vladikavkaz și al Academiei Internaționale de Vară din Finlanda. A colaborat cu cele mai prestigioase teatre de operă ale lumii, de la Metropolitan Opera și La Scala, la Covent Garden, Tokyo Opera, Festivalul din Salzburg sau teatre din San Francisco, Florența și Paris.

Pal Christian Moe. Consilier artistic al Bayerischen Staatsoper, Pal Christian Moe are o vastă experiență de administrator artistic și consilier, este director de casting pentru numeroase teatre de operă ale lumii, de la Opera Națională din Paris și Chicago sau cea din Munchen. Fost producător și șef de departament vocal la Deutsche Grammophon, a colaborat cu Festivalul Glyndebourne, cu Opera din Lille și cu ansamblul baroc parizian Le Concert d’Astrée, condus de Emmanuelle Haïm. Născut la Oslo, Pal Christian Moe s-a alăturat operei norvegiene în 1978, inițial ca manager de scenă al companiei și mai târziu s-a implicat în dramaturgie și în planificarea artistică a companiei.

Emese Soós. Muzica de operă, alături de viziunea sa excepțională în managementul cultural sunt superlativele pentru care Emese Soós, director al Departamentului de Administrație Artistică din Budapesta, a primit recunoaștere internațională. A făcut parte din echipa de organizare a unor importante festivaluri europene, de la Festivalul Haydn din Fertőd, la Zilele Muzicii Contemporane din Balatonföldvár, a condus vreme de zece ani Festivalului Evreiesc de Vară din Budapesta și a coordonat departamentele de comunicare ale unor instituții culturale de înaltă ținută, cum ar fi Opera de Stat din Ungaria sau Teatrul Național din Miskolc.

Fotografii: Paul Buciuța

 

FESTIVALULUI REGAL DE OPERĂ “VIRGINIA ZEANI”

CO-PRODUCĂTOR: TVR

PARTENERI: Primăria Municipiului Târgu Mureș

Consiliul Județean Mureș

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Festivalul se bucură de sprijinul SABION

PARTENERI MEDIA: Radio Romania Muzical, Agerpres, Radio România Cultural, Radio Târgu Mureș, Clasic Radio, Ziarul Metropolis,  Reporter Global, Modernism.ro, Népújság, Zile și Nopți, Szabadsag, Feeder, Cluj Today, Transylvania Today, Up News, BuzzNews, Via Cluj TV, Cluj Insider

 

Număr de vizualizări :68http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HTF14KNWKbE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin, László Nemes...

Posted: 03 Jun 2019 12:04 AM PDT

După succesul răsunător pe care l-a avut cu debutul său ”Fiul lui Saul/Son of Saul”, pentru care a obținut Oscarul pentru Cel mai bun film străin, László Nemes revine cu ”Apusul/Sunset”, prezentat în premieră la Veneția în 2018 unde a câștigat premiul criticilor FIPRESCI.

Păstrând predilecția pentru subiecte puternice, spații și timpuri istorice, regizorul maghiar pătrunde în universul unei civilizații la răscruce: Budapesta anului 1913. Imperiul Austro-Ungar, aflat în mijlocul Europei, înainte de izbucnirea Primului Război Mondial se află la punctul de cotitură unde toate tensiunile europene acumulate coexistă în modernitate și decădere morală. Aici alege regizorul să-și plaseze personajul principal și să-i descrie călătoria provocatoare. Apusul unei ere stă să înceapă și este pregătit să-și desfășoare forțele dramatice pe ecranele din România începând cu 21 iunie, fiind distribuit de Voodoo Films.

László Nemes și Vlad Ivanov vor fi prezenți la avanpremiera filmului în București, pe 13 și 14 iunie, pentru a introduce filmul și a răspunde întrebărilor publicului în două sesiuni de întrebări și răspunsuri. Pe 13 iunie, Apusul va rula la Cinema Muzeul Țăranului, iar pe 14 iunie, la Cinemateca Union.

László Nemes s-a născut pe 18 februarie 1977, în Budapesta, Ungaria. După ce a studiat Istorie, Relații Internaționale și Scenaristică la Paris, a lucrat ca asistent de regie în Franța și Ungaria la scurtmetraje și lungmetraje. L-a asistat pe Béla Tarr la The Man From London și a studiat apoi regie de film la Universitatea din New York. Scurtmetrajele lui au fost recompensate cu 30 de premii în mai mult de 100 de festivaluri internaționale de film. Lungmetrajul Fiul lui Saul, care a avut premiera la Cannes în 2015 a fost recompensat cu Marele Premiu, primind mai târziu atât Globul de Aur, cât și Oscarul pentru Cel mai bun film străin. Apusul/ Sunset este cel de-al doilea său film. Acesta a avut premiera în toamna anului 2018, în competiția principală a Festivalului de la Veneția, unde a câștigat premiul criticii – FIPRESCI  – un film „înnebunitor și fascinant”, cum spun cei de la Los Angeles Times.

 

Actorii din rolurile principale sunt Juli Jakab și românul Vlad Ivanov – proaspăt întors de pe croazetă după premiera filmul La Gomera în regia lui Corneliu Porumboiu. Actorul român se află deja anul acesta la cel de-al doilea rol în limba maghiară (după Hier, de Balint Kenyeres). Filmul spune povestea tinerei Irisz Leiter (Juli Jakab), care ajunge în capitala Ungariei sperând să se angajeze croitoreasă în legendarul magazin de pălării care a aparținut răposaților ei părinți. Cu toate astea, este refuzată de Oszkár Brill (Vlad Ivanov), noul proprietar.

În timp ce magazinul se pregătește de vizita unor oaspeți extrem de importanți, un domn o abordează pe Irisz căutându-l pe un anume Kálmán Leiter. Tânăra alege să meargă pe urmele lui Kálmán, unica ei legătură cu un trecut pierdut.

Construind platourile de filmare în Budapesta, folosind jocuri de percepție între lumină și întuneric, precum și scene coregrafiate pentru a aduce Apusul în lumea fizică, reală, regizorul afirmă că: „Acest film este mărturia declarației mele de dragoste pentru cinema, la aproape un secol după filmul plin de speranță al lui Murnau, Sunrise, căruia-i aducem un omagiu. Sper ca Apusul să poarte în el unele dintre întrebările filmului lui Murnau.” Privind către prezent și viitor, regizorul spune: „rădăcinile mele europene m-au făcut să îmi pun întrebări despre epoca în care trăim, cea în care au trăit strămoșii noștri (…) și despre ceea ce va urma. În lumea noastră modernă (…) tindem să uităm impactul puternic al dinamicii istoriei, și în iubirea noastră fără margini pentru tehnologie și știință, parcă uităm cât de aproape de distrugere ne pot aduce acestea. Cred că trăim într-o lume care nu e foarte diferită de cea de dinaintea Marelui Război din 1914. O lume complet oarbă față de forțele de distrugere își începe decăderea din interior. Pentru noi, istoria e acum… ”

Apusul/Sunset va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 21 iunie și va putea fi văzut în București, Botoșani, Bistrița, Iași, Timișoara, Craiova, Cluj Napoca, Constanța, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Brașov, Lugoj, Pitești, Satu Mare, Târgu Mureș, Reșița, Caransebeș, Toplița, Petroșani, Slobozia, Arad.

 

Partener: Institutul Maghiar din București. Partener Media Principal: Radio Guerrilla. Parteneri Media: Radio România Cultural, ELLE, Cinemagia, Zile și Nopți, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, VICE, Cinefan, FilmSi, Cineghid, filme-cărți.ro.

 

Rating: AP12

Trailer România: http://bit.ly/2QDXCyV

Facebook: https://bit.ly/2GrnpH6

Instagram: https://goo.gl/RqFEpF

Website: https://voodoofilms.ro/

 

Număr de vizualizări :59http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/_VTF_Ma4NIU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziție de fotografii ale Belgradului și ale altor capitale din U...

Posted: 02 Jun 2019 11:10 PM PDT

Cu ocazia Președinției României la Consiliul UE, Ambasada Republicii Serbia din București și Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 6 iunie 2019, ora 17.30, la deschiderea expoziției de fotografie Nostalgia aplicată, reprezentând orașele Belgrad și București. Această ediție a expoziției Nostalgia aplicată este organizată cu ocazia Președinției României la Consiliul UE de către Ministerul Integrării Europene al Republicii Serbia, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe al României.

Autorul din Serbia, Mitar Mitrović, a vizitat Bucureștii în luna mai a acestui an și a fotografiat locuri, evenimente, scene și oameni care i-au amintit de Belgrad. În același timp, autorul din România, Petruț Călinescu, a vizitat capitala Belgrad și a fotografiat orașul și locuitorii săi, folosind obiectivul fotografului nostalgic. Fotografiile pe care le-au făcut Mitar și Petruț alcătuiesc expoziția Nostalgia aplicată.

Proiectul Nostalgia aplicată este conceput ca o serie de expoziții comune de fotografii a doi fotografi, unul din Serbia și unul din țara care deține președinția Consiliului UE. Ideea principală este ca, și în acest fel, să se stimuleze schimbul cultural dintre cele două țări, precum și să se promoveze valorile europene și colaborarea Serbiei cu țările membre UE. Această expoziție reprezintă una dintre activitățile de comunicare susținute de către Ministerului Integrării Europene al Republicii Serbia.

 

Mitar MITROVIĆ

Mitar Mitrović, autor de fotografie de presă și documentară, a absolvit Școala Superioară Politehnică la Belgrad, secția design industrial. Fotografiile sale surprind momente ale  activităților din viața de zi cu zi a omului obișnuit, izvor nesecat de inspirație. Până acum a avut trei expoziții individuale, Discarded pieces – Lucrări abandonate, la galeria Proces, Iz dvojke u iks – Din doi în X, la Centrul de Cultură Vlada Divljan și Impresionizam – Impresionismul la Centrul de Cultură Grad, dar și numeroase expoziții de grup.

Fotograf premiat, care, printre altele, în anul 2017 a primit premiul pentru cea mai bună fotografie de presă Press photo Serbia. Momentan lucrează ca foto-reporter și redactor la Casa de Presă Ringier Axel Springer.

 

Petruț CĂLINESCU

Petruț Călinescu este un fotograf și videograf documentarist din București, România. Este reprezentat de agențiile Panos Pictures și Iaif Agentur. În prezent, este freelancer și co-fondator al Centrului de Fotografie Documentară care urmărește producerea, stimularea și promovarea celor mai reușite proiecte de fotografie documentară din România. Dintre proiectele personale recente ale lui Petruț, menționăm: Mândrie și Beton, Marea Neagră, Periferia B.

Fotografiile lui Petruț au fost publicate în diverse ziare și reviste din străinătate – de la Sunday Times Magazine, Businessweek și New York Times Lens. De asemenea, a lucrat pentru diverși clienți din zona ONG-urilor și a companiilor comerciale: Orange, Ericsson, Renault, Robert Bosch și Discovery Channel. Petruț este câștigătorul unor premii de fotografie internaționale, printre cele mai recente numărându-se: Documentary Award/Humanity Photo Awards în China, sprijinit de UNESCO și Honorable Mention/ China International Press Photo award în 2015.

 

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 16 iunie 2019, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

 

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, TVR, Dilema Veche, Historia, Decât O Revistă, Iocan, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, Blitz TV.

 

Vizualizări: 175

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor