altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 21 noiembrie 2018

“10X10. Născut în România, în a șasea secvență, la Brașov” plus 9 more


10X10. Născut în România, în a șasea secvență, la Brașov

Posted: 20 Nov 2018 10:50 PM PST

Marți, 20 noiembrie 2018, ora 19:00, la Centrul Cultural ”Reduta” din Brașov (strada Apollonia Hirscher 8), asociația Euro CulturArt și Clubul UNESCO-Adolescenții au prezentat a șasea secvență a programului 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA,  un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și selectat de Comisia interministerială dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 2018. În 10 orașe din România (Satu Mare, Timișoara, Cluj, Galați, Sighișoara, Brașov, Sibiu, Constanța, Iași și București), Mike Godoroja & Blue Spirit (Vali Vătuiu, percuție, Alin Păun, chitară solo, Tibi Duțu, chitară bas, Dorian Pîrvu, pian și sintetizator), Marius Mihalache, Eugen Mihăescu, Marcian Petrescu, Rareș Totu și Dan Mircea Cipariu vor prezenta un show unic de poezie și blues. La Sibiu, invitat special a fost scriitorul  Teodor Dună. În cadrul show-ului a fost prezentată și oferită publicului antologia centenară 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA, apărută la Editura Tracus Arte din București, imprimată, în septembrie 2018, în 1000 de exemplare (prima ediţie!), din care 50 numerotate de către editor, cu un timbru sec de Mihai Zgondoiu.

Mike Godoroja & Blue Spirit au deschis spectacolul cu piesa ”Născut în România”.

”Bună seara, Feți Frumoși și Ilene Cosânzâne! Este o serată în care experiențele seratelor de poezie și blues din anii trecuți s-au cristalizat în această organizare scenică. Am să îl invit în scenă pe unul dintre cei mai importanți poeți ai generației actuale, un poet rebel, un luptător cu o putere extraordinară pentru cauza poeziei, dar în același timp un om formidabil. El este vinovatul fără vină al acestei serii de spectacole, Dan Mircea Cipariu”

”O seară fastuoasă! În această seară voi face cu totul și cu totul altceva decât fac în acest turneu, în sensul că m-am gândit la Brașov, la 1987, la evenimentele formidabile pe care le-au făcut brașovenii pentru prima dată în istoria comunismului. Mă gândesc la doi mari poeți care au o legătură cu editura Tracus Arte, cea care a tipărit și editat antologia 10X10. Născut în România, e vorba de Alexandru Mușina și de Andrei Bodiu. Lor aș vrea să le dedic o improvizație de poezie și blues. Îl rog pe Vali Vătuiu, unul dintre cei mai buni toboșari, să mă susțină. Am să vă spun și că, în 1832, Timotei Cipariu nota câteva versuri, chiar din satul Pănade. Versurile sunau în felul următor: mă suii pe deal ca să văz de cal, văzui frâul dracului în mijlocul satului, sus pe dealul Mărtinești nu-s ficiori ca Cipărești. Drept pentru care voi face o recitire a acestui text pentru a vedea cum un text de la 1832 ar putea face o bună chimie cu lumea în care trăim”, a spus Dan Mircea Cipariu.

 

Mike Godoroja a povestit  despre ceea ce însemna Costineștiul de odinioară, povestea sa făcând introducerea către piesa”Amintiri din Vama Veche”.

”Avem alături de noi un echipaj foarte pasionat de ceea ce face și aș începe cu bunul meu prieten, unul dintre cei mai buni toboșari de jazz rock pe care îi are țara noastră, olteanul din trupa Blue Spirit, Vali Vătuiu. La chitară bass este un rocker înrăit, îi place ceaiul Jack Daniels, este Tibi Duțu. În dreapta, este un tânăr neobișnuit, el nu are cont de facebook, nici smartphone, comunicăm cu el prin mesaje cu porumbei, îl cheamă Alin Păun. Am bucuria și plăcerea să îl salut ca prezență în spectacolul nostru, pe cel căruia îi datorez o colaborare grozavă pe albumul Cei mai frumoși ani, compozitorul, aranjorul, chitaristul, liderul de formație, Eugen Mihăescu de la Kripton. În stânga, vă rog să mă credeți că este una dintre revelațiile mele ca artist, descoperirea acestui distins domn este bucuria noastră de a-l avea în formație, este domnul Dorian Pârvu”,  a spus Mike Godoroja.

A urmat piesa ”Emigrantul Eminescu”.

Secvența poetică a fost realizată de Dan Mircea Cipariu care a citit din antologia centenară 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA, apărută la Editura Tracus Arte: ”Tehnici de camuflaj” de Robert Șerban, tde altfel și titlul recentei sale cărți apărută la Tracus Arte, despre care a spus că îi prevede un viitor premiant,  ”Tarantula” de Andra Rotaru, ”Fără șansă” de Bogdan O. Popescu, ”Singurătatea” de Ioan Es. Pop, ” Adolescență” de Ioana Nicolaie, ”Într-o zi de 10 mai” de Nora Iuga,  ”Compoziție” de Ioana Crăciunescu, ”Centenar” de Dan Coman, ”Galeria” de Rita Chirian.

Mike Godoroja l-a invitat pe scenă pe Marcian Petrescu, cotat în prezent drept CEL MAI BUN MUZICUȚIST DE BLUES din România. Au cântat împreună cu Blue Spirit ”Bluesul manelistului convins”.

Dorian Pârvu a oferit publicului brașovean un moment magistral la clape.

”Ascultați cum blues-ul sună / respirat de Teo Dună”, cu aceste cuvinte cântate l-a invitat pe scenă DMC pe Teodor Dună.

”Mulțumesc Dan pentru cântecul minunat, și ție, și formației. Eu sunt mai puțin vesel din fire și mai puțin exploziv, sper să nu fac o notă discordantă”, a spus poetul Teodor Dună.

Acesta a citi poemele sale din antologia 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA: ”Vărsare de oameni”, Câinele din pat”, ”Lucruri blânde”, ”Tărâmul Kauf”.

Pe scenă a fost invitat chitaristul Rareș Totu, care a cântat împreună cu Mike Godoroja & Blue Spirit ”Nopți de Sânziene”.

 

 

Marius Mihalache, cel care abordează cu țambalul său mai multe stiluri, de la jazz la muzică clasică, a bucurat publicul prezent la Centrul Cultural ”Reduta” din Brașov, iar acesta la rândul lui l-a răsplătit cu un moment lung de aplauze.

 

 

 

 

 

 

Spectacolul s-a încheiat cu melodia ”Mă doare” și cu o sesiune de autografe date de artisți pe antologia 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA, primită gratuit de toți cei prezenți în sală.

 

 

 

 

 

***

Turneul 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA

Itinerariu:

Sibiu, 22 noiembrie 2018, ora 19.00, Teatrul Gong / invitat special: Rita Chirian

Constanța, 27 noiembrie 2018, ora 19.00, Teatrul de Stat / invitat special: Andra Rotaru

Iași, 29 noiembrie 2018, ora 19.00, Ateneul din Iași

București, 1 decembrie 2018, ora 18.00,  în Sala ”Ion Băieșu” a Muzeului Național al Literaturii Române din București – MNLR (Calea Griviței, nr.64-66) /  invitați speciali: Ioan Es. Pop și Bogdan O. Popescu, alături de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Intrarea la eveniment se face cu invitație oferită de organizatori prin intermediul adresei de e-mail cipariu@yahoo.com până cel mai târziu la data de 27 noiembrie 2018, ora 15.00.

 

 ***

AgențiadeCarte.ro este partenerul media al turneului 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA.

***

10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA este un program de educaţie culturală, multiart și un program dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 prin dezvoltarea de abordări interculturale și multidisciplinare pentru două genuri de nișă: Poezia și Blues‑ul contemporan. Au fost invitați în antologia centenară 10 poeți (5 poete – Rita Chirian, Ioana Crăciunescu, Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Andra Rotaru și 5 poeți – Dan Coman, Teodor Dună, Ioan Es. Pop, Bogdan O. Popescu, Robert Șerban), din generații și geografi literare diferite, câștigători, în ultimii ani, ai unor premii naționale și internaționale de prestigiu, câteva dintre cele mai autentice și carismatice voci ale literaturii române contemporane. Selecționer: Dan Mircea Cipariu, președintele Asociației Euro CulturArt. Antologia centenară este însoțită de un trialog de poezie 10×10 semnat de Dan Mircea Cipariu, Mike Godoroja și Mihai Zgondoiu.

 

Text: Simona IONIȚĂ

Foto: Mihaela PETRE

vizualizari: 1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zlkmUhH1sFI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Editura Tracus Arte la Târgul de carte Gaudeamus 2018

Posted: 20 Nov 2018 12:15 PM PST

Editura Tracus Arte a participat la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, ediția a 25-a cu noutăți editoriale de ficțiune străină, ficțiune românească, non-ficțiune, dramaturgie, critică literară și eseistică. Lansările care au avut loc la standul România Centenar și la standul editurii au adus laolaltă public de toate vârstele și genurile. Cele mai așteptate lansări s-au desfășurat la standul România Centenar, unde au fost prezentate volumele „Frica”, de Nicolae Breban, „Zoia”, de Virgil Tănase, „Dostoievski”, de Virgil Tănase, „Pont des Arts”, de Dumitru Țepeneag și „Mihăiță. Reconstituirea unei vieți”, de Doina Papp.

 

Cele mai căutate volume pe parcursul celor cinci zile au fost: „Frica”, de Nicolae Breban, „Opere. William Shakespeare” (vol. XIII: Romeo și Julieta, Totu-i bine când se sfârșește cu bine, Coriolanus;  vol. XIV: Regele Lear, Pericle), „Zoia”, de Virgil Tănase, „Dostoievski”, de Virgil Tănase, „Mihăiță. Reconstituirea unei vieți”, de Doina Papp, „europa. zece cântece funerare”, de Elena Vlădăreanu, „Ghinga”, de Dan Coman, „Indigo”, de Alina Purcaru, „Intelecte generale”, de McKenzie Wark „Guantanamo”, de Radu Sergiu Ruba, „Tehnici de camuflaj”, de Robert Șerban, „Tristan Tzara. Corespondență de familie”, de Mădălina Lascu.

 

În topul vânzărilor se află volumele: „Frica”, de Nicolae Breban, „Opere. William Shakespeare” (vol. XIII: Romeo și Julieta, Totu-i bine când se sfârșește cu bine, Coriolanus; vol. XIV: Regele Lear, Pericle), „Zoia”, de Virgil Tănase, „Dostoievski”, de Virgil Tănase, „Mihăiță. Reconstituirea unei vieți”, de Doina Papp.

 

www.tracusarte.ro

 

vizualizari: 114http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HoKRq8SoXo8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansarea cărţii „Soldaţii. Poveste din Ferentari” de Adrian Schiop,...

Posted: 20 Nov 2018 08:13 AM PST

Miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 18:00, la Centrul Arteteka al Bibliotecii Publice Voievodale din Cracovia (Ul. Rajska 12, etaj I, Cracovia), va avea loc lansarea cărţii „Soldaţii. Poveste din Ferentari” de Adrian Schiop. La întâlnire participă autorul volumului, Adrian Schiop, autoarea traducerii, Olga Bartosiewicz, precum şi redactorul şi coordonatorul seriei „România azi” a editurii Universitas, Jakub Kornhauser. Evenimentul va fi urmat de proiecţia filmului ”Soldaţii. Poveste din Ferentari”, în regia Ivanei Mladenović, film bazat pe romanul omonim al lui Adrian Schiop. Intrarea este liberă.

În toamna acestui an, la editura poloneză Universitas au apărut primele cinci volume dintr-o serie intitulată „Rumunia dzisiaj” („România astăzi”), sub redacția poetului, traducătorului și teoreticianului literar, Jakub Kornhauser. Editura debutează astfel într-un proiect ambițios, care presupune publicarea a douăzeci și cinci de volume românești pe parcursul a cinci ani, câte cinci volume pe an. Primele volume ale seriei sunt: Despre limită, de Gabriel Liiceanu (trad. Andrzej Zawadzki), Sexagenara și tânărul, de Nora Iuga (trad. Kazimierz Jurczak), Cum s-a românizat România, de Lucian Boia (trad. Joanna Kornaś-Warwas), Negustorul de începuturi de roman, de Matei Vișniec (trad. Joanna Kornaś-Warwas), și Soldații. Poveste din Ferentari, de Adrian Schiop (trad. Olga Bartosiewicz).

 

 

vizualizari: 70http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/E5aV5-mmrpQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Seară italiană dedicată romanului „Tentația de a fi fericit“ de Lor...

Posted: 20 Nov 2018 04:16 AM PST

Miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), editura Humanitas Fiction vă invită  la o seară italiană dedicată lansării romanului ”Tentația de a fi fericit” de Lorenzo Marone, tradus în limba română de Gabriela Lungu, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. De la apariția sa în 2015, romanul ”Tentația de a fi fericit ”–  povestea scrisă la persoana întâi a unui septuagenar care redescoperă iubirea și viața în Napoli – cunoaște un răsunător succes de public și de critică.˜ Romanul a stat la baza filmului multipremiat ”La tenerezza”, regizat de Gianni Amelio în 2017, cu Renato Carpentieri, care a obținut Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Premiile David di Donatello din 2018.

La eveniment vor participa Marina Constantinescu, filolog, jurnalist și critic de teatru, Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist și Vlad Russo, senior editor Humanitas iar Denisa Comănescu, director general Editura Humanitas Fiction va fi moderatorul serii. În cadrul întâlnirii va fi prezentat publicului un mesaj-video al scriitorului italian pentru cititorii români.

Lorenzo Marone ne propune o poveste puternică și emoționantă, scrisă cu meșteșug, despre viața și moarte, condimentată deseori cu accente comice. Cesare Annunziata, eroul septuagenar al romanului, e prins într-un păienjeniș de relații cu fiul lui homosexual, cu fiica adulteră, cu amanta prostituată și cu toți vecinii de bloc. În aparența, e un bătrân obișnuit, chinuit de boală și de perspectiva morții, văitându-se că-i părăsit, bântuit deopotrivă de trecut și de încâlceala prezentului. Neobișnuit însă este răspunsul său la toate aceste neajunsuri ale vârstei: sarcasmul cu care privește întreaga lume, arțagul neîmpăcat cu care-i tratează pe toți cei din jurul lui, și mai ales pe sine, refuzul oricărui compromis de dragul unei independențe scump plătite. Între atâtea atitudini în răspăr cu „norma“, se detașează totuși înăbușirea oricărei solidarități cu celălalt, cu suferința umană ca atare. Nu până la capăt însă: întâlnirea cu o tânără și misterioasă femeie abuzată de soț, Emma, reușește să spargă platoșa construită de erou cu atâta migală, dezvăluind nebănuitele resurse de umanitate ale personajului.

„Un personaj extraordinar, o perspectivă lucidă asupra realității. Un roman comic care, fără a-și schimba tonul, se revarsă în duioșie.“ – Corriere della sera

„Un cald salut adresat fericirii.“ – La Stampa

„Melancolic, comic, înțelept, onest, acest roman e într-adevăr minunat.“ – Daily Mail

Lorenzo Marone s-a născut în 1974 la Napoli, unde locuiește și în prezent alături de familia sa. După absolvirea Facultății de Drept, a practicat ani buni avocatura. După publicarea la două edituri mici a unui scurt roman, Daria (2012), și a unui volum de povestiri, Novanta (2013), devine cunoscut atât în Italia, cât și pe plan internațional cu bestsellerul Tentația de a fi fericit (La tentazione di essere felici, 2015), încununat, printre mai multe premii literare, cu Premio Stresa 2015. Romanul este ecranizat în 2017 sub titlul La tenerezza (Tandrețea) de către regizorul Gianni Amelio. În 2016, Marone publică romanul La tristezza ha il sonno leggero(Tristețea are somnul ușor), care a primit Premio Città di Como. De mare succes se bucură romanul său din 2017, Magari domani resto (Mâine poate voi rămâne), căruia i se atribuie în același an Premio Selezione Bancarella. În 2018 îi apare romanul Un ragazzo normale (Un băiat obișnuit), distins cu Premio Giancarlo Siani. Cărțile sale sunt traduse în peste 15 limbi. Lorenzo Marone scrie articole în La Repubblica di Napoli, într-o rubrică săptămânală intitulată „Granelli“ („Semințe“).

Eveniment realizat în parteneriat cu Cercul de Studii Interdisciplinare al Studenților Italieniști și Colectivul de Limba și Literatura Italiană din cadrul Universității din București.

Tentația de a fi fericit de Lorenzo Marone este recomandat de Sympa by Cristina Bazavan și de Digi FM.

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.

 

vizualizari: 71http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/enCo1gPSDN4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Andrei Dósa, la Festivalul Internațional de Poezie „Sha’ar”

Posted: 20 Nov 2018 03:59 AM PST

Festivalul Internațional de Poezie ”Sha’ar”, cel mai important eveniment de profil din Israel, va avea loc, în perioada 22-24 noiembrie 2018, la Teatrul Evreo-Arab din Yaffo. Ediția din acest an va avea ca temă ”Identitatea” și va reuni în program atât poeți din Israel, cât și poeți din străinătate. În cadrul programului internațional al festivalului, România va fi reprezentată de Andrei Dósa, prezent la festival cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv și sub egida EUNIC Israel. Alături de poetul din România, vor susține recitaluri de poezie și vor participa la evenimentele din program și alți poeți internaționali precum Zeno Bianu și Laure Cambau (Franța), Natasha Sardzoska (Macedonia), Gabo Lanczkor (Ungaria), Matilde Campilho (Portugalia), Marilena Renda (Italia), Giedrė Kazlauskaitė (Lituania), Mathura (Estonia) și Eric Sarner (Franța – Algeria).

Printre evenimentele la care va participa Andrei Dósa se numără:

Joi, 22 noiembrie 2018, ora 19:00, Teatrul Evreo-Arab (str. Mifratz Shlomo nr. 10, Oraşul Vechi din Yaffo):  ”Global Mosaic” – lecturi de poezie susținute de poeții internaționali și cei israelieni, în limba maternă, cu acompaniament muzical.

Joi, 22 noiembrie 2018, ora 22:00, Teatrul Evreo-Arab (str. Mifratz Shlomo nr. 10, Oraşul Vechi din Yaffo): “If you like me – Share” – despre identități în epoca virtuală.

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, ora 16:30, Teatrul Evreo-Arab (str. Mifratz Shlomo nr. 10, Oraşul Vechi din Yaffo): ”Somebody to study with” – despre poezie în granițele sistemului educațional.

Intrarea la eveniemente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Andrei Dósa (n. 1985, Brașov) a absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (anterior Scriere Creatoare) din cadrul Facultății de Litere a Universității „Transilvania”. A debutat cu volumul Când va veni ceea ce este desăvârșit (Tracus Arte, 2011), pentru care a primit Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”. A mai publicat volumele American Experience (Cartea Românească, 2013), Nada (Pandora M, 2015) și adevăratul băiat de aur (Casa de Editură „Max Blecher”, 2017). Este redactor al revistei „Poesis internațional” și traducător din limbile engleză și maghiară.

„Cele patru cărți publicate de Andrei Dósa reliefează un parcurs conic, o șlefuire tenace a discursului, pe măsură ce acesta și-a anexat noi teritorii ale limbajului și imaginarului, probând, în tot acest timp, posibilitatea unei formule cât mai esențializate, drenate de verbiajul și acribia imagistică din volumul de debut.” (Anastasia Gavrilovici, https://www.bookaholic.ro/poemul-saptamanii-incoerente-descendente-... )

„Impus de volumul de debut ca una dintre vocile de prim-plan ale poeziei noastre tinere (o voce deja confirmată), Andrei Dósa propune un discurs poetic racordat la noile tehnologii şi medii de comunicare. Absolvent al masteratului de scriere creatoare de la Facultatea de Litere din Braşov (unde l-a avut profesor pe Alexandru Muşina), Andrei Dósa – în special în poemele mai vechi – continuă întrucîtva poezia optzecistă, în discursivitatea şi în cotidianismul ei. Dar peste acest strat – care are toate datele schimbate, evident, fiindcă acest cotidian s-a transformat radical, şi abia acum tinerii se confruntă, dezabuzaţi deja, cu o lume globalizată (la care optzeciştii doar visau) – se aşază, pe de o parte, o (auto)ironie „dezvrăjită“ specifică, iar pe de altă parte, în mod paradoxal, unele deschideri/trimiteri la transcendenţă.” (Adina Dinițoiu, https://www.observatorcultural.ro/articol/poetul-cu-castile-pe-urechi/

Festivalul Internațional de Poezie ”Sha ar” reprezintă una dintre principalele platforme culturale de promovare a poeziei în Israel. Organizat de către Helicon – Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Poeziei, în colaborare cu Ministerul Israelian de Externe, festivalul este un eveniment interdisciplinar, care include anual în program atât poeți israelieni și internaționali de prestigiu, cât și tinere talente ale poeziei.

”Sha’ar” este denumirea în limba arabă pentru ”poezie” și în limba ebraică pentru ”poartă”. Scopul festivalului este de a crea o punte pentru schimburi interlingvistice și interculturale printr-o varietate de evenimente : lecturi de poezie, paneluri despre poezia internațională, întâlniri profesionale cu editori de reviste literare, precum și colaborări interdisciplinare între poezie și muzică, dans, arte vizuale, arte video și teatru.

 

**Andrei Dósa, foto de Cosmin Bumbuț

 

vizualizari: 32http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5WVNE6nr6_s?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Întîlnire cu Cezar Amariei la Galaţi: lansarea romanului ”Zilele no...

Posted: 20 Nov 2018 03:55 AM PST

Joi, 22 noiembrie 2018, ora 18:30, la Librăria Humanitas din Galaţi (Str. Domenească nr 45), va avea loc lansarea romanului ”Zilele noastre mărunte”, de Cezar Amariei, apărut de curînd în colecţia „Ego.Proză” a Editurii Polirom. Vor vorbi, alături de autor: Viorel Ilişoi, membrii Cenaclului „Noduri şi Semne”. Va modera: Marius Grama.

La finele Evului Mediu, în Moldova secolului al XVII-lea, un tînăr dandy, jurnalist londonez, debarcă la Galaţi cu scopul de a pune pe picioare o tipografie pe aceste meleaguri fermecătoare şi îmbelşugate, unde este convins că se va îmbogăţi. Din nefericire, chiar la coborîre, hamalul care îi căra cufărul cu laba teascului de tipărit, corpurile de literă, drugii de plumb şi cositor se prăvăleşte în Dunărea îngheţată. Din acest moment începe o poveste captivantă, care nu va surprinde prin fapte de glorie, ci prin măruntul fapt divers, prin atmosferă şi limbaj, prin obiceiurile, superstiţiile şi peripeţiile personajelor. Refugiindu-se din realitatea cotidiană în istorie şi în fantastic, Cezar Amariei clădeşte o punte spre prezent şi aduce în discuţie probleme rămase nesoluţionate de mai bine de 300 de ani.

 

Cezar Amariei (n. 1973, Ştefăneşti, Botoşani) a absolvit în 1997 Facultatea de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi este jurnalist. A publicat în Adevărul, Ziarul Financiar, hotnews.ro, a colaborat cu Agenţia de Presă Mediafax şi ProTV. A debutat la 16 ani cu două schiţe satirice în Moftul gălăţean şi cu o povestire umoristică în revista Papagalul. A revenit la ficţiune abia în 2018, cînd a urmat un curs de scriere creativă cu Marin Mălaicu-Hondrari. Este membru al cenaclului gălăţean „Noduri şi semne”. Pasionat de istorie şi bibliofil, organizează expoziţii de carte şi hărţi rare.

 

vizualizari: 57http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/EWTC0HUiqv4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Caragiale și Frații Grimm, pe scena Festivalului Internațional de T...

Posted: 20 Nov 2018 03:45 AM PST

Patru zile au mai rămas din FITCA 24, festivalul dedicat teatrului clasic, poeziei și bunei dispoziții. Patru zile în care vi se vor dezvălui frânturi din universul lui Caragiale şi-al Fraților Grimm, al lui Cehov și Tom Stoppard, ghidați de regizorii Claudiu Goga, Ștefan Lupu, Semion Serzin și Tapasztó Ernő. Miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 19.00, FITCA vă dă întâlnire, în Sala Mare, cu Mița Baston, Didina Mazu, Crăcănel, Pampon și cuceritorul Nae Girimea, cunoscutele și fascinantele personaje caragialiene din spectacolul ”D’ale carnavalului” pus în scenă de Claudiu Goga, la Teatrul „Nottara” din București. Un bilet amoros rătăcit, amenințări cu sinuciderea, gesturi extreme dictate de pasiuni pe măsură, o sticluță cu „vitrion englezesc”, succendându-se toate într-un ritm alert, ce ne poartă pașii prin mahalaua de altădată. Un carnaval al umorilor și caracterelor, la fel de colorat și de zgomotos până în zilele noastre.

”Alunecând dinspre comedie spre poveste, vor poposi joi, 22 noiembrie, la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Ioan Slavici” din Arad, prinți, prințese, bufoni, Sfânta Vineri și… Baba Cloantza coborâți din basmele Fraților Grimm și întruchipați în spectacolul Apa vie, regizat de Ștefan Lupu la Teatrul Mic din București.

Demult, tare demult, când lumea era altfel, când nu exista giga, nici mega, nici trafic, un Rege, ale cărui puteri sunt slăbite de boală, își încearcă cei trei fii. Se-nvoiește și îi lasă… în căutarea apei vii. Care dintre ei se dovedește vrednic și biruiește-n încercare, Printzul Mic, Cel Mijlociu sau, poate, chiar Cel Mare?

 

Vineri ne tragem sufletul pentru a ne putea bucura mai tare de ultimele zile de festival și revenim în forță sâmbătă, 24 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare, cu un concert de zile mari – The Tango Orchestra & Giacomo Medici, cu Cári Tibor (pian), Ilko Gradev (acordeon), Carmen Paulescu (vioară), Szabó J. Ala (violoncel), Adrian Munteanu (contrabas) și invitații lor.

Muzică. Dans. Culoare. Ingrediente menite să ne poarte într-o lume în care pasiunea construiește și spune povești. Ingrediente menite să ne poarte în lumea tentantă a tangoului cu tot ce înseamnă el. Toate într-o oră de muzică, dans și culoare.

Cântecele vor fi interpretate în mai multe limbi: română, maghiară, italiană, iar muzica va fi însoțită inspirat de dansatori profesioniști ai tangoului.

În pași de dans se va încheia penultima zi de festival. În pași de dans sau, cel puțin, radiind de bucuria întâlnirii cu teatrul de calitate ne dorim să plecați de la spectacolele din FITCA 24.” – anunță organizatorii festivalului.

 

 

Pentru mai multe informaţii:

https://fitca.ro/informatii/program-2018-2/

https://www.facebook.com/fitca2014/

Pentru informații legate de achiziția de bilete:

https://www.biletmaster.ro/ron/Festival/58001019/Festivalul-Interna...

 

 

ORGANIZATORI ŞI PARTENERI

 

Eveniment organizat de: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad alături de Consiliul Local al Municipiului Arad şi Primăria Municipiului Arad

Parteneri: BavariaCarsArad, MedLife, Zemix, Hotel Phoenix, Urbanna, GI Motor, Activ Club, Mix Studio, Hueman Advertising

Parteneri media: TVR Timişoara, Radio România Cultural, Radio România Timişoara, Radio România Arad, Ziarul Metropolis, Yorick, INARAD.TV, Radio Arad, TV Arad, Pro FM, Glasul Aradului, Arad Culture, Arad Online, Jurnal Arădean, ARQ – ştirile care te deşteaptă, Special Arad, Vestic.ro, Ghidul Arădean, Party Arad, News-AR, ovidan.ro, LiterNet, Modernism, bookhub, Agenția de Carte

 

vizualizari: 54http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/dC_p5rmBxSE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Vernisajul expoziției ”1m2eu. Un autoportret indirect”, la UNAgaleria

Posted: 20 Nov 2018 03:36 AM PST

Joi, 22 noiembrie 2018, ora 18:30, la UNAgaleria (Combinatul Fondului Plastic, str. Băiculești 29, sector 1, București) va avea loc vernisajul expoziției ”1m2eu. Un autoportret indirect”. Expun: Robert ANTONIAC, Ionela-Maria AVRAM, Andreea BADEA, Bogdan BĂLAN, Sasha CĂLINESCU, Ilinca CIUCU, Federica CLINCENARU, Octavian-Daniel CODREA, Ella COSTACHE, Ana-Gabriela COZMA, Sabina CRUCEANU, Laura CURELARIU, Maria Simina DIMANCEA, Floriana DINU, Ileana-Andreea IARU, Ioana IONESCU, Radu LABĂU, Oana MATEESCU, Camelia-Mihaela STAN, Alexandru MOLA, Maria MRAZ, Tatiana MOISE, Iarina NICOLAE, Dan NICULESCU, Răzvan PAPADIUC, Maria Anastasia PAPUC, Maria PAŞC, Raluca Cristina PLAȘTIN, Amalia POP, Nicolaie PRODROMOU, Irina RADU, Corina RAFAEL, Oana STAN, Nadina STOICA, Catalina STOICESCU, Taque, George VASILESCU, Florin VEDEANU. 

Expoziția oferă o platformă pentru prezentarea unui exercițiu de reflecție ce pornește de la analiza obiectelor cu care ne înconjurăm, de care ne atașăm, care simțim că ne reprezintă și cu care suntem deseori asociați. (“A man’s Self is the sum total of all that he can call his […].” William James)
Fiecărui artist participant îi este alocat 1 m2, spațiile devenind expresii simbolice și autoportrete indirecte prin obiectele selectate și dispuse în manieră proprie. Simbioza dintre obiectele expuse în aceste spații clar delimitate creează unitate în diversitate și invită publicul să descopere microcosmosurile artiștilor. Aflată între “Still Life” și “Readymade”, acțiunea nu urmărește o estetică anume, ci reliefarea unei sfere de simboluri și semnificații rezultate dintr-un fond colectiv și eclectic de obiecte care oferă și autorilor posibilitatea de a medita din perspectiva actuală la istoriile acestor obiecte și la asocierile create între ele.

Autorii sunt studenți în anul 3 la Universitatea Națională de Arte București, departamentele: Fotografie ș Imagine Dinamică, Grafică, Textile și Istoria și Teoria Artei.

 

Text: Corina RAFAEL
Afiș: Nicolaie PRODROMOU

Coordonare proiect: Aurora Király

 

 

vizualizari: 57http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/EuNv1QEtSLA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Rețeaua berlineză TRADUKI serbează la București cei 10 ani de la fo...

Posted: 20 Nov 2018 03:35 AM PST

Joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 17.30, la noul sediu al Goethe-Institut Bukarest (Calea Dorobanți 32, Pavilion 32) are loc un eveniment special dedicat aniversării în România a celor 10 ani de la înființarea TRADUKI. TRADUKI, instituție culturală cu sediul la Berlin, este unul dintre cei mai importanți susținători internaționali ai traducerii literaturii române în lume – în cifre, dintre cele câteva zeci de cărți românești apărute în traducere după anul 2008, 30 de volume au fost susținute de către TRADUKI (achiziția copyright-ului, traducerea, redactarea): 12 dintre aceste titluri au apărut în traducere în limba germană, iar 18 volume, în limbi sud-est europene. Mai mult decât atât, 87 dintre titlurile străine pe care cititorii români s-au bucurat să le citească în traducere au apărut în limba română datorită TRADUKI.

„Cu sprijinul Traduki, au putut fi traduse în limba albaneză operele unor autori de origine română, precum Mohn und Gedächtnis / Mac și memorie, de Paul Celan sau Atemschaukel / Leagănul respirației, de Herta Müller. Sunt foarte impresionată de profesionalismul celor de la Traduki, de modul în care se întocmesc contractele. Pentru traducătorii și editorii care publică literatură necomercială, Traduki reprezintă un sprijin consistent”, a declarat Ana Kove, scriitoare și traducătoare albaneză.

 

Anul acesta, aniversarea celor 10 ani de existență ai Rețelei berlineze TRADUKI a fost serbată în toate țările partenere: Albania, Austria, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Elveţia, Germania, Kosovo, Liechtenstein, Republica Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia. Pentru că România a devenit un partener official TRADUKI începând din anul 2015, Asociația Headsome Communication, unul dintre colaboratorii români ai rețelei berlineze, a plănuit o seară de lecturi publice și o dezbatere la București dedicate acestei aniversări. Evenimentul își propune să aducă laolaltă autori, traducători și editori din România, precum și alți parteneri culturali care au colaborat, în decursul celor 10 ani, cu Traduki.

 

Pe lista invitaților de onoare ai evenimentului de la București se află și reprezentanți ai spațiului cultural de limbă germană, precum: E.S. Domnul Cord Meier-Klodt – Ambasadorul Germaniei în România, dr. Evelin Hust – Directoarea Goethe-Institut Bukarest, Thomas Kloiber – Directorul Forumului Cultural Austriac și Antje Contius – Directoarea Rețelei Traduki.

 

Prima parte a serii va consta într-o discuție, moderată de jurnalistul cultural Matei Martin, între doi foarte cunoscuți scriitori care au beneficiat de sprijinul Traduki: Gabriela Adamesteanu, din partea română, și Ingo Schulze, din partea germană.

Gabrielei Adameșteanu i-a apărut cu doar o lună în urmă traducerea romanului Dimineață pierdută la o prestigioasă editură germană, Die andere Bibliothek. Ingo Schulze, autor emblematic al generației de scriitori proveniți din Estul Germaniei, este cunoscut cititorilor autohtoni datorită celor patru volume de proză traduse în limba română: 33 de clipe de fericire(Editura Paralela 45, 2006, traducere de Mircea Dragoman), Celularul (Editura Minerva, 2009, traducere de Alexandru Al. Șahighian), Simple Storys (Editura Minerva, 2010, traducere de Victor Chiriță) și Adam și Evelyn (Ed. Allfa, 2010, traducere de Radu Mihai Alexe). Traduki a sprijinit atât traducerile în limba germană și, respectiv, română ale scrierilor celor doi autori, cât și evenimentele literare de promovare ale acestora la care scriitorii au participat în ultimii ani.

În partea a doua a serii, Gabriela Adameșteanu și Ingo Schulze vor citi câteva fragmente din cele mai recente romane ale lor: Fontana di Trevi (Editura Polirom, 2018) și, respectiv, Peter Holtz. Viața lui fericită povestită de el însuși (Fischer Verlag, 2017).

Evenimentul aniversar din data de 22 noiembrie 2018 este un Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

 

TRADUKI este o reţea europeană dedicată literaturii şi cărţilor din care fac parte Albania, Austria, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Elveţia, Germania, Kosovo, Liechtenstein, Republica Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia.

Printr-un program dedicat traducerilor din domeniile beletristică, non-fiction şi literatură pentru copii şi tineri, se urmăreşte încurajarea schimbului cultural între ţările participante. Se iau în considerare doar opere scrise în secolele XX şi XXI. După cum sugerează şi numele lui, proiectul va acorda o atenţie specială traducătorilor şi misiunii lor importante de mediatori culturali. Întâlnirile dintre autori, traducători, editori, bibliotecari, critici şi cercetători au scopul de a promova şi de a intensifica schimburile de informaţie şi cooperarea.

Reţeaua TRADUKI este un proiect realizat de Ministerul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria, Ministerul Afacerilor Externe din Republica Federală Germania, Fundaţia Culturală Elveţiană Pro Helvetia, KulturKontakt Austria (din însărcinarea Cancelariei Federale a Republicii Austria), Goethe-Institut, Fundaţia S. Fischer, Agenţia Slovenă de Carte JAK, Ministerul Culturii din Republica Croaţia, Resortul pentru Cultură al guvernului Principatului Liechtenstein, Fundaţia Culturală Liechtenstein, Ministerul Culturii din Republica Albania, Ministerul Culturii și al Informației din Republica Serbia, Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Ministerul Culturii din Muntenegru, Târgul de Carte de la Leipzig și Ministerul Culturii din Republica Macedonia.

 

Headsome Communication este prima agenție de comunicare din România dedicată proiectelor de promovare a lecturii. Detalii despre proiectele agenției, pe www.headsome.ro .

 

vizualizari: 58http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/CC96t8VfWMg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Program lunii decembrie, la Teatrul Arte dell’Anima

Posted: 20 Nov 2018 03:33 AM PST

AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul Teatrului Arte dell’Anima, în luna decembrie 2018.

Totul despre femei

În datele de 6 și 14 decembrie, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la cea mai nouă producție – „Totul despre femei” de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu.

O comedie romantică extraordinară cu Corina Dănilă, Adriana Titieni și Crina Lință.Spectacolul a fost produs în urma celei de-a cincea ediții a concursului „Anima pentru societate”.

„Totul despre femei” este povestea unui diamant. O nestemată care va străluci de fiecare dată diferit atunci când va fi rotită în lumină. Uneori copleșitor, uneori ludic, uneori trist.

Acest diamant este Femeia – mamă, iubită, prietenă, soră.

Strălucitorul text scris de Miro Gavran privește femeia realist, cu umor, cu suflet. Spectacolul propus de Teatrul Arte dell’Anima aduce în fața martorilor actului artistic trei actrițe care au acceptat provocarea să ofere nu doar talent și efervescență, ci o fărâmă din sufletul propriu. Pentru că era singura cale ca fiecare în parte să întrupeze cinci personaje diferite.

Într-un melanj unic, „Totul despre femei” aduce o poveste de iubire, una de carieră și una de prietenie, plus un conflict puternic stârnit de trei fetite la grădiniță. Nu e suficient? Adăugăm o luptă plină de gelozie între respectabilele nanogenare îndragostite și imaginea este completă.

„Totul despre femei” – o comedie romantică care te va pune pe gânduri. 3 actrițe, 15 personaje și un spectacol de o oră și jumătate ce te va învăța și dezvăța totul despre femei.

Distribuție: Corina Dănilă, Adriana Titieni și Crina Lință

Regie: Felix Crainicu

Scenografie: Ioana Colceag

Traducere: Mihaela Balint

Adaptare text: Crina Lință

Light & sound design: Alexandru Bibere

Durata: 1h 20’

Preț bilet: 35 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.


*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/totul-despre-femei-1184?af=41 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

Lettice și Leușteanul

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu în datele de 10 și 17 decembrie, de la orele 19:00. O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

„Lettice și Leușteanul” este o savuroasă comedie satirică care spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperim împreună la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D!

Distribuția: Lettice Douffet – Crina Lință

Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu

Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș

Regie: Geanina Hergheligiu

Pictură décor: Alina Mavru

Sound&light: Alex Bibere

Durata: 1h 45’

Preț bilet: 40 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

Biletele sunt disponibile în rețeaua mySTAGE aici: https://www.mystage.ro/spectacole/lettice-lovage-895/ și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt, de Matei Vișniec

 

Pe 13 decembrie, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase la sediul nostru din strada Făinari, nr. 17D.

Un El și o Ea. Două personaje arhetipale. Un Adam și o Eva? Eros și Thanatos?

Un om și… cine oare? Doi tineri petrec împreună nouă nopți la limita dintre transcendență și cădere și fiecare noapte creează un univers magic, efemer și irepetabil. Nouă nopți sau nouă ceruri?

„Nouă nopți sunt de ajuns pentru a cunoaște pe cineva, pentru a te îndrăgosti și a te topi in iubire? Nouă nopți sunt de ajuns pentru a înțelege sensul existenței, pentru a învăța să te desprinzi de lucrurile mundane și pentru a te transforma în conștiință pură, parte a tot ceea ce este, a fost și va fi vreodată?”, din cronica 4arte de Cristina Mitrea.

Distribuție: Rusalina Bona, Voicu Aaniței

Regie și scenografie: Diana Tănase

Muzică: Adrian Piciorea

Durată: 1h 10’

Producție: Teatrul Arte dell’Anima

Preț bilet: 30 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/frumoasa-calatorie-a-ursilor-pand...  și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

Vizualizări: 272

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor