altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 15 noiembrie 2018

“Destin, cu poezie și blues, de 10X10, la Galați” plus 9 more


Concertul de Anul Nou de la Sibiu: „Povești și dans”

Posted: 14 Nov 2018 09:33 AM PST

Tradiția de a sărbători Anul Nou printr-un elegant concert de muzică clasică se continuă la Sibiu, prin ediția a zecea a Concertului de Anul Nou, eveniment organizat de UCIMR. Nume mari ale scenei din România, dar și din Marea Britanie, vor crea pentru publicul sibian, și nu numai, o seară de poveste cu un program cu totul special. Tema evenimentului din acest an este „Povești și dans”. Un cod sub care numeroși compozitori mari ai Europei au compus pentru astfel de seri magice și ale căror lucrări vor putea fi audiate în cadrul concertului. Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia și va avea și cu această ediție două reprezentații: 31 decembrie 2018, de la ora 18:00, și 1 ianuarie 2019, de la ora 18:00. Gazda dumneavoastră va fi Marius Constantinescu, prezentatorul și realizatorul interviurilor de excepție de la Festivalul „George Enescu”. AgențiadeCarte.ro este partener media.

 

Va concerta Orchestra ICon Arts, sub bagheta dirijorului Peter Ash din Marea Britanie, invitat special cu prilejul acestui eveniment jubiliar. Soliștii, cu o bogată reputație internațională, vor fi alături de publicul din Sibiu la trecerea dintre ani. Invitați vor fi: îndrăgita solistă Analia Selis, Răzvan Suma – unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului și Ciprian Dancu – reputat clarinetist. Pe scenă vor urca soliști balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie aparte semnată de Adela Floricioiu.

Programul serii va cuprinde lucrări ale compozitorilor E. Grieg, A. Piazzolla, J. Sibelius, G. Gershwin, C. Saint-Saëns, B. Bartók, program din care nu vor lipsi lucrări românești compuse pentru clipe de sărbătoare.

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri alese oferite de Jidvei – nume aflat pe harta viticolă a României încă din Antichitate.

Biletele s-au pus în vânzare pe myticket.ro și entertix.ro precum și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

 

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și face parte din proiectul „Anotimpuri 3”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”. Proiectul „Anotimopuri 3” este o acțiune culturală co-finanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Parteneri culturali: Exces Music, Filarmonica de Stat Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Jidvei, Tulipa Flower Shop.

Parteneri media: EnjoyTV, Radio România Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Profil Cultural, Zile si Nopti, Capital Cultural, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Agentia de Carte, Romania Pozitiva

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

vizualizari: 30http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Q4Tm5G8t1ig?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Toamnă culturală ieşeană”

Posted: 14 Nov 2018 09:28 AM PST

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, ora 11.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi (Strada Mihail Kogălniceanu nr. 11), Asociaţia „Universul Prieteniei” organizează o nouă întâlnire cu literatura, sub genericul „Toamnă culturală ieşeană”. Cu această ocazie, va fi lansat volumul de cronici literare „ADDENDA la o aventură a lecturii. Proză română contemporană“, de Mioara Bahna (Editura TipoMoldova, Iaşi, 2018). Invitați sunt scriitorii: Florin Dochia (Câmpina), Emilian Marcu (Iaşi), Ştefan Mitroi (Bucureşti), Ioan Muscalu (Iaşi), Valentin Talpalaru (Iaşi), Horia Zilieru (Iaşi), membri ai Uniunii Scriitorilor din România, şi Firiţă Carp (Bucureşti) – scriitor şi editor. Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi. Amfitrion: Mihaela Tudose. AgențiadeCarte.ro este partener media.

„Cu privire la ce se scrie, în epoca noastră, autorii se îndreaptă atât spre proza scurtă, cât și spre roman. S-a vorbit, în ultimii ani, despre resurecția primeia, modă venind, desigur, din afară, din Occident, cu precădere, fiindcă genul acesta de scriere ar fi, pare-se, mai adecvat unor vremuri grăbite, cum sunt cele actuale. Au abordat-o nume mari ale literaturii române contemporane, însă, pentru toți care se dedică genului epic, tot romanul rămâne piatra de încercare și, totodată, latura creației lor prin care au certitudinea că pot realmente să însemne ceva în literatură”. (Mioara Bahna, membru al Uniunii Scriitorilor din România).

 

 

Partener: Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”.

 

vizualizari: 29http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/R6-N_MHINy4?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Noaptea albă a teatrului în comunism – episodul I

Posted: 14 Nov 2018 09:26 AM PST

Dacă mașina timpului ar funcționa cu adevărat, oare în ce an am alege să ne întoarcem? În anul 1945, când teatrele se numeau „teatre muncitorești ale poporului” și prezentau în special scene din viața clasei muncitoare? Sau în perioada considerată fertilă pentru teatrul din România, începând din 1956 și până în 1971, când societatea părea să respire din nou aerul normalității, iar creatorii se simțeau încurajați, admirați și bine finanțați de stat? Sau poate am vrea să aflăm cum era între 1975 și 1989 în acel „timp al rezistenței culturale”, când teatrele au fost obligate să se autofinanțeze, iar oamenii stăteau la coadă pentru un bilet la teatru, mai ales pentru spectacolele despre care se auzea că au probleme cu cenzura? Sau când repertoriile erau controlate de partidul unic, iar comisiile ideologice organizau vizionări ca să decidă ce spectacole sunt la înălțimea moralei comuniste și potrivite să iasă la public? Acea vreme când, ca și cum ar fi răspuns disprețului pentru cultură al regimului, oamenii se hrăneau cu cărți, muzică și teatru, magazinele fiind oricum goale.

Primul eveniment public al proiectului Teatrul ca Rezistență, Noaptea albă a teatrului în comunism (episodul I) care va avea loc miercuri, 28 noiembrie 2018, oferă celor curioși șansa de a arunca o privire înspre un trecut în care teatrul avea o mare greutate pentru locuitorii orașului Timișoara, indiferent de limba pe care o vorbeau ei – română, maghiară sau germană. Vă dăm întâlnire chiar în clădirea teatrului de unde a izbucnit scânteia Revoluției din 1989 ca să reconstituim împreună, într-o seară neconvențională, momente din trecutul teatral al orașului.

 

Începând cu ora 19:00, evenimentul public va conecta mai multe spații din clădirea simbol a orașului, cu intrare din pietonala Alba-Iulia, și va include o expoziție atipică de afișe din epoca comunistă, o privire în spatele cortinei teatrului timișorean din deceniile ’60 – ’70, prin scene reconstituite de actorii Teatrului Auăleu în „bufetul” împărțit de teatrele Maghiar și German, precum și lansarea  primului număr al Fanzinului Teatrul ca Rezistență.

 

***

Proiectul Teatrul ca rezistență / Theater as Resistance, care urmează să se desfășoare până în 2021, își propune să cerceteze arhivele teatrelor din Timișoara, precum și colecții private pentru a analiza viața cotidiană a timișorenilor în timpul regimului comunist (1960-1990), dar și după Revoluția din 1989 (1990-2019) din perspectiva relației lor cu teatrul.

Vor rezulta în faza finală o expoziție multimedia și un film  documentar, precum și – pe parcurs – o serie de mijloace populare de comunicare a rezultatelor cercetării, precum evenimente publice, un fanzin cu apariție regulată, video instalații în spații publice. Toate pentru a reaminti și sublinia una dintre cele mai relevante misiuni ale teatrului într-o societate, aceea de a încuraja gândirea critică, indiferent de regimul politic și social.

 

Teatrul ca Rezistență este un proiect  Timișoara 2021 implementat în parteneriat cu  Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului – ARPAS (București) și Auăleu (Timișoara), care lucrează în strânsă asociere cu instituțiile teatrale majore ale orașului: Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, Teatrul Maghiar ”Csiky Gergely”, Teatrul German de Stat, Teatrul Thespis, Teatrul pentru copii și tineret Merlin.

 

Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar “Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 al anului 2018.

 

 

vizualizari: 25http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/4fG6TTLMCEs?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Începe Festivalul Internațional de Teatru Clasic, ediția a 24-a, Arad

Posted: 14 Nov 2018 08:38 AM PST

Joi, 15 noiembrie 2018, se dă startul ediției 24 a Festivalului Internațional de Teatru Clasic de la Arad, selecția fiind realizată, pentru a patra oară, de criticul de teatru Maria Zărnescu. Timp de 11 zile, la Teatrul „Ioan Slavici” din Arad sunt așteptați toți cei care doresc să descopere nenumăratele fațete, clasice sau moderne, ale teatrului. Pentru că FITCA înseamnă anul acesta și Shakespeare și Caragiale, și Cehov și Mușatescu, și Frații Grimm, dar și Agatha Christie. Sau, mai simplu spus: melancolie – bună dispoziție –  suspans – basm – muzică – poveste. AgențiadeCarte.ro este partener media.

”Avem convingerea că universurile create de regizorii români Andrei Șerban, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Horaţiu Mălăele, Claudiu Goga, Erwin Șimșensohn, Catinca Drăgănescu și Ștefan Lupu vor suscita interesul unui public mereu în căutarea poveștilor de viață spuse prin intermediul teatrului. Cu atât mai mult cu cât sărbătoarea arădeană este dedicată publicului său. Un public care a sărbătorit recent șapte decenii de teatru profesionist în limba română devine o comunitate teatrală avizată. De aceea, pentru Festival este o provocare și, în egală măsură, o responsabilitate enormă să vină în întâmpinarea publicului său cu spectacole de teatru care să zică ceva despre acum.

 

Primele 3 zile de Festival abundă în emoții, stări și întrebări cehoviene. A.P.Cehov este vedeta clasică a primei părți de FITCA, festival ce debutează mâine, 15 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare cu spectacolul [ză]Pes©ăruş, cea mai nouă și mult așteptată producție a Teatrului Clasic din Arad, spectacol ce poartă semnătura regizorală a Catincăi Drăgănescu. O producție extrem de vie, actuală și totuși clasică. Acest [ză]Pes©ăruş înseamnă pentru Simona Deaconescu, autoarea coregrafiei: „…un demers curajos și complex, care animă spectatorul într-un carusel de senzații, gânduri și emoții puternice.

 

Vineri, 16 noiembrie, începând cu ora 19.00, în Sala Mare, urcă în scenă 12 oameni furioși, în regia lui László Méhes, produs de Teatrul Național din Pécs, Ungaria – primul spectacol din străinătate prezentat arădenilor.

12 jurați cât se poate de diferiţi ca indivizi, trebuie să îl condamne la moarte sau să îl achite pe un tânăr acuzat că și-a ucis tatăl. Vor fi faptele tânărului examinate obiectiv?

Cum se vor transforma personalitățile și orgoliile profesionale ale celor 12 jurați în încercarea de a lua decizia corectă? Un spectacol psihologic extrem de captivant care sapă până în străfundurile ființei umane.

 

Pescărușul, în viziunea regizorală a lui Andrei Șerban, creat în spațiul bucureștean independent și extrem de viu – la unteatru – este prezentat publicului arădean în două reprezentații, în zilele de sâmbătă, 17 noiembrie și duminică, 18 noiembrie, ora 17.00, la Sala Studio.

Despre această colaborare, cunoscutul regizor Andrei Șerban declară pentru site-ul unteatru.ro: „Am primit bucuros invitația de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinerețe de la La Mama din New York, același spirit prietenos și liber, o comunitate de artiști care, fără niciun considerent material, sunt animați de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi forme noi. Și ideea acestor forme noi m-a dus direct la Treplev și la Pescărușul, o piesă care m-a urmărit toată viața și pe care nu am înțeles-o pe deplin, deși am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel. Sper ca această versiune să fie ultima și, deși nu vom putea dezlega misterul care face ca o poveste ce sfârșește în moarte violentă să fie catalogată de Cehov drept comedie, am încredere că împreună vom (re)descoperi paradoxul că în teatru singura permanență e starea de schimbare continuă. Dacă acceptăm că nicio concluzie nu e definitivă, putem porni în căutare.”

 

Fugarii lui Alexandru Dabija, produs de Teatrul Odeon București, încheie periplul cehovian al primelor zile de FITCA 2018: sâmbătă, 17 noiembrie, ora 20.00, la Sala Mare. Un spectacol construit după rigori psihologice fine, cu personaje care se revoltă, care pendulează neîncetat între deznădejde și credință. Un spectacol despre siguranța omului cu bani, despre falsitate, superficialitate și despre dragoste.

 

Așadar, trei seri de visare, de poveste și de bucuria de a gusta din imensitatea spațiului și timpului teatral. Trei seri de toamnă arădeană în care vă invităm să descoperiți actori minunați conduși pe treptele trăirilor umane de regizori profesioniști, adevărați constructori de lumi, de istorii de viață.

Trei motive pentru care Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad nu trebuie ratat. Vă așteptăm seară de seară la teatru pentru a vă împărtăși din magia și resursele lui inepuizabile! ”, anunță Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

 

***

ORGANIZATORI ŞI PARTENERI

 

Eveniment organizat de: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad alături de Consiliul Local al Municipiului Arad şi Primăria Municipiului Arad

Parteneri: BavariaCarsArad, MedLife, Zemix, Hotel Phoenix, Urbanna, GI Motor, Activ Club, Mix Studio, Hueman Advertising

Parteneri media: TVR Timişoara, Radio România Cultural, Radio România Timişoara, Radio România Arad, Ziarul Metropolis, Yorick, INARAD.TV, Radio Arad, TV Arad, Pro FM, Glasul Aradului, Arad Culture, Arad Online, Jurnal Arădean, ARQ – ştirile care te deşteaptă, Special Arad, Vestic.ro, Ghidul Arădean, Party Arad, News-AR, LiterNet, Modernism, bookhub, Agenția de Carte

 

vizualizari: 23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/a7DgtBy5ufQ?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

150 de ani de la nașterea lui Emil Racoviţă, fondatorul biospeologiei

Posted: 14 Nov 2018 03:55 AM PST

Joi, 15 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, Academia Română, în parteneriat cu Institutul de Speologie „Emil Racoviţă“ al Academiei Române și Comisia Naţională Română pentru UNESCO, va organiza sesiunea știinţifică dedicată speologului și biologului român Emil Racoviţă, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la naștere. Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române. Sesiunea va fi deschisă de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și va continua cu alocuțiunea acad. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române, care va vorbi despre Emil Racoviță savantul, vizionarul și fondatorul biospeologiei.

Personalitatea și activitatea lui Emil Racoviță vor fi omagiate de acad. Maya Simionescu, președintele Secției de științe biologice, acad. Octavian Popescu, prof. dr. Ioan Povară, directorul Institutului de Speologie „Emil Racoviţă“ și dr. Ionel Tabacaru. În cadrul sesiunii va fi evocată copilăria lui Emil Racoviță și întâlnirea sa cu Ion Creangă, care i-a fost dascăl, va fi prezentat excepționalul parcurs al formării sale științifice și va fi evidențiată vocația sa fondatoare. Sesiunea se va încheia cu alocuțiunea dr. Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, care va prezenta opera ştiinţifică a lui Emil Racoviţă.

 

Născut la Iași, pe 15 noiembrie 1868, Emil Racoviță a avut șansa întâlnirii cu mari personalități ale culturii române, care i-au fost dascăli și mentori: Ion Creangă, Titu Maiorescu, A.D. Xenopol, Petru Poni, Grigore Cobălcescu,

 

La vârsta de 23 de ani era deja absolvent a două facultăți importante din Paris, Facultatea de Drept (1889) și Facultatea de Științele Naturii din cadrul Universității Sorbona (1891), urmând, în același timp, și cursurile libere ale Școlii Superioare de Antropologie. În cadrul Facultății de Științele Naturii are din nou șansa unor întâlniri esențiale, între care cea cu renumitul zoolog francez Henri Lacaze-Duthièrs, creatorul Stațiunilor de biologie marină de la Roscoff și Banyuls sur Mer.

 

Pe 25 martie 1896, la numai 28 de ani, Racoviță își susține în mod strălucit teza de doctorat cu titlul „Lobul cefalic și encefalul Anelidelor polichete“, cu care se face cunoscut în întreaga lume, prin ideile sale originale referitoare la structura macro- și microscopică a encefalului, la apariția și evoluția organelor de simț ale acestor vietăți marine.

 

Urmare a recunoașterii valorii sale internaționale, Racoviță este recomandat să participe ca naturalist al expediției antarctice la bordul navei „Belgica“, în perioada august 1897 – noiembrie 1899, expediție din care se întoarce cu un bogat material științific de peste 1.200 de piese zoologice și 400 de piese botanice colecționate în Patagonia, pe țărmurile antarctice precum și din sondajele oceanice efectuate pe tot parcursul călătoriei. Studiate de specialiști, acestea au stat la baza publicării până acum a 61 de volume, cel mai recent datând din 2016, care au deschis calea cercetării științifice organizate în Antarctica.

 

Pentru excepționalele sale rezultate științifice, Regele Carol I îi acordă ordinul „Steaua României“ în rang de ofițer și este numit membru al Societății Române de Geografie și membru de onoare al Societății Naturaliștilor din România.

 

Tot în 1899 este ales membru corespondent al Societății Regale de Geografie din Anvers și primește titlul de Cavaler al Ordinului Leopold II al Belgiei. În 1900 devine membru al Societății de Geografie din Paris, iar Societatea Zoologică a Franței îl numește membru în Consiliul de Administrație. Pe 2 decembrie 1901 Societatea de Geologie a Franței îl alege membru pe viață. A fost distins cu numeroase premii și titluri, între care „Crucea legiunii de onoare a Franței“, „Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Comandor“.

 

Anul 1904 este un an de răscruce în cariera lui Emil Racoviță. Urmare a vizitării faimoasei grote Cueva del Drach, din Insula Majorca, Racoviță descoperă și descrie un crustaceu isopod, cavernicol și deschide, astfel, o nouă direcție de cercetare științifică. Trei ani mai târziu, în 1907, fondează o nouă știință, biospeologia, pe care o numește „știința străvechilor taine subpământene“. După cercetarea a peste 1.000 de  peșteri din Franța, Spania, Slovacia, România, Africa în perioada 1904-1927, Emil Racoviță publică, împreună cu René Jeannel, cel mai apropiat colaborator al său, șapte volume științifice.

 

În 1920 Emil Racoviță revine în România și este numit director al Institutului de Speologie din Cluj. În 1926 pune bazele unei noi publicații „Lucrările Institutului de Speologie din Cluj“.

 

Tot în 1920 a fost ales membru titular al Academiei Române, iar în perioada 1926-1929 a fost președinte al  acestui înalt for de știință și cultură din România.

 

Între anii 1929-1930 a fost rector al Universității din Cluj, în 1933 a fost cooptat membru corespondent al Institutului de colaborare intelectuală din cadrul Societății Națiunilor, iar în 1946 devine membru al Institutului Oceanografic din Paris.

 

Emil Racoviță s-a stins din viață la vârsta de 79 ani, pe 19 noiembrie 1947, la Cluj Napoca, în ciuda eforturilor medicilor de a frâna o boală galopantă.

 

 

vizualizari: 75http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Qfw2S6CR1rE?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Conferința ”Muzicile țigănești din România”, la MNȚR

Posted: 14 Nov 2018 03:45 AM PST

Joi, 22 noiembrie 2018, de la ora 18.00, Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă la Clubul Țăranului, la ultima dintre cele patru întâlniri din mini-seria de conferințe pe teme etnomuzicologice. Speranța Rădulescu, profesor asociat și conducător de doctorate la Universitatea Națională de Muzică București, va susține conferința ”Muzicile țigănești din România”. Conferința pornește de la încercarea de a clarifica înțelesul sintagmei, prea deseori folosite, Gypsy music. La ce se poate referi aceasta? La muzica vocală acompaniată cu pseudo-instrumente a romilor recent sedentarizați? La muzica pluri-instrumentală elaborată a profesioniștilor, sedentarizați de secole, integrați social și în destule cazuri „românizați”? La muzica produsă de muzicienii profesioniști țigani pentru ei înșiși?… Sau pentru alții?… La Gypsy music a mediilor occidentale? Autoarea decide apoi să țină cont de opiniile romilor în legătură cu propria lor muzică. Intrarea este liberă.

Parteneri media ai MȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România București Fm, RFI România, TVR, Dilema Veche, Historia, Decât O Revistă, Iocan, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, matricea.ro, promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, agro-tv.ro, iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, Blitz TV.

 

vizualizari: 72http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tUcKn2kdx08?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Editura Polirom la Gaudeamus 2018

Posted: 14 Nov 2018 03:29 AM PST

Editura Polirom va participa, în perioada 14-18 noiembrie 2018, la cea de-a XXV-a ediţie a Tîrgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură cu aproximativ 1500 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%). Noutăți editoriale, lansări de carte, ședințe de autografe, întîlniri cu scriitori.

Polirom vine și la această nouă ediție Gaudeamus cu o ofertă impresionantă de:

 Literatură română, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom. Mai jos, cîteva rînduri despre volumele care vor fi lansate la standul editurii.

 

  • Gabriela Adameșteanu, Fontana di Trevi, roman care o are în prim-plan pe Letiţia Branea, cea mai longevivă eroină a literaturii Gabrielei Adameşteanu, protagonistă, astfel, a unei trilogii (în care au mai apărut Drumul egal al fiecărei zile şi Provizorat), un roman care avansează întrebarea: mai are România un viitor?. Mai multe detalii, aici.

 

  • Radu F. Alexandru, „Ultima dorință”. Comédii. Deopotrivă un volum puternic şi tulburător de literatură, care abordează cu umor amărui crizele omului contemporan, şi o ofertă de repertoriu de nerefuzat pentru scenele noastre.” (Răzvan Voncu). Mai multe detalii, aici.

 

  • Alexandru Ecovoiu, Ambitus, povestea unui oraş în care cutumele, ordinea, chiar şi credinţa intră în disoluţie. Un roman care formulează probleme, nu dă răspunsuri şi care îşi provoacă cititorii să găsească unele. Mai multe detalii, aici.

 

  • Mircea Daneliuc, Cele mai tîmpite momente, o oglindă a realităţii în care trăim, cu bune şi rele, cu adevăruri pe care de multe ori preferăm să le ignorăm, oferindu-i cititorului posibilitatea de a-şi recunoaşte unele dintre cele mai ascunse temeri şi obsesii. Mai multe detalii, aici.

 

  • Dan Lungu, Pîlpîiri, un roman amuzant şi surprinzător, o privire nouă, ludic-epistemologică, asupra satului românesc contemporan. Mai multe detalii, aici.
  • Bogdan Suceavă, Avalon. Secretele emigranților fericiți, un ghid de supravieţuire în mediul universitar american, o carte care ne învaţă că, dacă ai o bază academică solidă, un munte de pasiune pentru ceea ce faci şi un strop de optimism, poţi realiza orice ţi-ai propus. Mai multe detalii, aici.

 

  • Ovidiu Pecican, Lumea care n-a fost, un roman epistolar, o mostră de istorie contrafactuală, în care autorul reuşeşte să reconstruiască Moldova veacului al XVII-lea, o altă lume, diferită de cea despre care citim în cărţile de istorie, şi totuşi extrem de familiară. Mai multe detalii, aici.

 

  • Adrian Alui Gheorghe, Zugzwang sau Strada cu o singură ieșire, un volum care demonstrează că de la Facerea lumii, fiecare nume are în spate o istorie, iar fiecare ființă de pe pămînt are o rădăcină fantastică din care se poate naște, din fantezia unui povestaș inspirat, o nouă poveste. Mai multe detalii, aici.

 

  • Radu Părpăuță, Rămas-bun, olume în care se rîde, se bea straşnic, se mănîncă pe măsură, dar şi o lume a cotidianului ceauşist, cu zonele sale de absurd, de exotism, de diversitate. Mai multe detalii, aici.

 

  • Mihai Buzea, Jimmy. Purtîndu-ne prin ţară şi prin Europa, scris cu umorul negru caracteristic lui Mihai Buzea, Jimmy este romanul unei iubiri toxice, a cărei împlinire pare să fie mereu după colţ, dar nu e niciodată cu adevărat palpabilă. Mai multe detalii, aici.

 

  • Cezar Amariei, Zilele noastre mărunte, o poveste captivantă situată în Moldova secolului XVII, care nu va surprinde prin fapte de glorie, ci prin măruntul fapt divers, prin atmosferă şi limbaj, prin obiceiurile, superstiţiile şi peripeţiile personajelor. Mai multe detalii, aici.

 

  • Tudor Ganea, Porci. Jocuri-pasiune pentru adulţi, drone, o nouă religie, porci şi porcari, dictatori şi disidenţi, lupte pe viaţă şi pe moarte –  o distopie cu accente etno ce debordează de fantastic şi fantezie. Mai multe detalii, aici.

 

  • Carte de nonficțiune, titluri apărute în colecțiile consacrate ale editurii: „Plural”, „Ego-grafii”, „Historia”, „Biblioteca Memoria”, „Seria de autor Andrei Oişteanu”, „Collegium”, „Hexagon” etc.

 

  • Andrei Oișteanu, Sexualitate și societate. Istorie, religie şi literatură, ediția a II-a, revăzută, adăugită şi ilustrată. Un omagiu adus sexualităţii (omului), dar şi o încercare de a înţelege delicatele şi misterioasele ei mecanisme şi modul în care ele influenţează (şi sînt la rîndul lor influenţate de) mecanismele sociale, morale şi culturale. Mai multe detalii, aici.

 

 

  • Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog cu Ilie Stepan, celebrul compozitor, ghitarist, inginer de sunet, orchestrator, autor şi producător de proiecte muzicale timişorean, autorul cîntecului „Timişoara”, considerat „Imnul Revoluţiei Române” de la Timişoara. Volumul Şapte zile, plus una răspunde la întrebarea „Cum se poate face artă fără compromis?” Simplu: făcînd arta în care crezi. Mai multe detalii, aici.

 

 

  • Seria de autor Gheorghe Crăciun, Pulsul prozei, ediție îngrijită de Carmen Mușat și Oana Crăciun, prefață de Carmen Mușat. „Un volum prin care autorul și-a propus să provoace ideile primite de-a gata, să tulbure apele stătute ale criticii și teoriei prozei, la începutul mileniului trei.” (Carmen Mușat) • Mai multe detalii, aici.

 

 

  • Lavinia Bălulescu, Terasa Fericirii. O carte a devenirii, care spune povestea unei fete din Drobeta-Turnu Severin care a reuşit să înţeleagă Bucureştiul şi să-şi creeze o relaţie de acceptare reciprocă cu el. Mai multe detalii, aici.
  • „Biblioteca Polirom”– cele mai aşteptate traduceri din literatura universală, cei mai îndrăgiţi scriitori ai lumii, cele mai rîvnite titluri
  • A.P. Cehov, O viață în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890), ediţie îngrijită şi traducere de Sorina Bălănescu, o parte din cele 4400 de scrisori ale lui  Cehov, parte care are în vedere mai degrabă momente din viața literară a autorului, decît detaliile mărunte ale vieții de zi cu zi. Mai multe detalii, aici.

 

  • George Orwell, Cum am împușcat un elefant, o sumă de eseuri literare ce oferă cititorilor o perspectivă cuprinzătoare asupra vieţii şi operei lui George Orwell. Diverse prin substanţă, avînd în fundal un puternic filon autobiografic, ironice şi cuceritoare, eseurile lui Orwell se îmbină ca piesele unui puzzle ce întregeşte imaginea oferită de romanele sale. Traduceri din limba engleză şi note de Mihaela Ghiţă şi Ciprian Şiulea. Mai multe detalii, aici.

 

 

  • Philip Roth,De ce scriem. Ultimul volum antum al lui Philip Roth, publicat iniţial în prestigioasa colecţie Library of America, cuprinde eseurile, interviurile, reacţiile polemice şi comentariile critice ale marelui autor american, apărute de-a lungul câtorva decenii.Traducere şi note din limba engleză de Radu Pavel Gheo. Mai multe detalii, aici.
  • Haruki Murakami și Seiji Ozawa,Pur și simplu despre muzică, o perspectivă fascinantă asupra naturii muzicii.” (Publishers Weekly) • Traducere din limba japoneză şi note de Mihaela Albulescu. Mai multe detalii, aici.

 

  • Rabih Alameddine, Îngerul istoriei, povestea captivantă, profundă şi plină de umor a luptei dintre memorie şi uitare. Traducere din limba engleză şi note de Irina Bojin. Mai multe detalii, aici.

 

  • Yannick Haenel, Apără-ți coroana, Prix Médicis 2017, o punte între cinema şi literatură într-o manieră încîntătoare şi totodată pătrunzătoare. Traducere din limba franceză şi note de Laurenţiu Malomfălean. Mai multe detalii, aici.

 

  • Jón Kalman Stefánsson, Inima omului, ultima parte a trilogiei fiordurilor, începută de romanul Între cer şi pămîntşi continuată cu Tristeţea îngerilor, trilogie care i-a adus autorului său un uriaş succes internaţional. Traducere din limba franceză de Magda Răduță. Mai multe detalii, aici.

 

  • Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării, un roman care vorbeşte despre frica de celălalt, despre absurdul rasismului, despre iubire şi capacitatea de a ne salva sufletele. Traducere din portugheză de Simina Popa. Mai multe detalii, aici.

 

  • Kamel  Daoud, Zabor sau Psalmii, autorul romanului Cazul Meursault, contraanchetă, distins în 2015 cu Premiul Goncourt pentru debut. Zabor sau Psalmiieste o fabulă despre puterea cărţilor în faţa morţii. Traducere din limba franceză şi note de Cristina Ioana Radu. Mai multe detalii, aici.

 

  • Matthew Weiner, creatorul celebrului serial Mad Men, Heather, cu totul. Scris cu mînă sigură, Heather, cu totulilustrează cu o remarcabilă economie de mijloace o realitate contemporană sumbră, concentrată într-o poveste cu puţine personaje şi multă forţă emoţională, al cărei final are o puternică încărcătură simbolică. Traducere din limba engleză de Ariadna Ponta. Mai multe detalii, aici.
  • Tom Perrotta, Doamna Fletcher, autorul bestsellerului internaţional Mici copiişi scenaristul filmului omonim, nominalizat la Premiul Oscar. O meditaţie asupra obsesiilor, aspiraţiilor, spaimelor şi incertitudinilor oamenilor obişnuiţi. O oglindă a Americii contemporane. Mai multe detalii, aici.

 

Polirom Junior

Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim. Cu ilustraţii de Ecaterina G., o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău; o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor. Mai multe detalii, aici.

 

 

 

 

Programul evenimentelor Polirom la Gaudeamus 2018

 

Joi, 15 noiembrie

  • ora 18.00: Paul Cernat, Vase comunicante. (Inter)feţe ale avangardei româneşti interbelice

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Ion Pop

Va modera: Ovidiu Șimonca

 

Vineri, 16 noiembrie

ora 12.00: Daniel Dăianu, Băncile centrale, criza și postcriza. România și Uniunea Europeană încotro?

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Andrei Mocearov, Daniel Apostol

Va modera: Adrian Șerban

 

  • ora 17.30: Fiction Ltd. Adrian Alui Gheorghe, Zugzwang sau Strada cu o singură ieșire

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Vasile Spiridon, Ciprian Măceșaru

Va modera: Claudia Fitcoschi

 

  • ora 18.00: Ego. Proză. Mihai Buzea, Jimmy

Vor vorbi, alături de autor: Cristian Teodorescu, Paul Cernat

Va modera: Adrian Botez

 

  • ora 18.30: Ego. Proză. Radu Părpăuță, Rămas-bun

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Dan Lungu

Va modera: Mihaela Răileanu

 

Sîmbătă, 17 noiembrie

  • ora 11.30: Biblioteca Memoria. Călători români şi călătoriile lor în secolul al XIX-lea, Ediţie îngrijită şi prefaţă de Mircea Anghelescu

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de îngrijitorul ediției: Ioan Stanomir, Cosmin Ciotloș

Va modera: Adrian Șerban

 

  • ora 12.00: Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan, Șapte zile, plus una

Lansare de carte & ședință de autografe

Volum apărut cu sprijinul SAI Erste Asset Management S.A.

Vor vorbi, alături de autori: Horia-Roman Patapievici, Dragoș Neacșu

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 13.00: Seria de autor Andrei Oișteanu, Sexualitate și societate. Ediția a II-a revăzută, adăugită și ilustrată

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Mircea Mihăieș, Angelo Mitchievici

Va modera: Adrian Șerban

 

  • ora 12.00: Adrian Cioroianu (editor), Un centenar și mai multe teme pentru acasă. Ce au învățat și ce nu au învățat românii din ultimul secol de istorie

Lansare de carte & ședință de autografe

*Evenimentul va avea loc la standul România Centenar.

 

  • ora 14.00: Seria de autor Gabriela Adameșteanu, Fontana di Trevi

Lansare de carte & ședință de autografe

Fragmente în lectura actriței Nicoleta Lefter

Vor vorbi, alături de autoare: Carmen Mușat, Șerban Axinte

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 15.00: Fiction Ltd. Alexandru Ecovoiu, Ambitus

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Tudorel Urian

Va modera: Mihaela Răileanu

 

  • ora 15.30: Fiction Ltd. Mircea Daneliuc, Cele mai tîmpite momente

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Titus Vijeu

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 16.00: Fiction Ltd. Bogdan Suceavă, Avalon. Secretele emigranților fericiți

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Paul Cernat

Va modera: Adrian Botez

 

  • ora 16.30: Fiction Ltd. Dan Lungu, Pîlpîiri

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Simona Sora, Viorel Ilișoi

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 17.00: Noutăți în Biblioteca Polirom

A.P. Cehov, O viață în scrisori. Corespondență I (1879-1890)

  1. Scott Fitzgerald, M-aș omorî pentru tine și alte povestiri pierdute

Vor vorbi: Mircea Mihăieș, Ioan Stanomir, Dan Croitoru

Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

  • ora 17.30: Noutăți Junior

Flavius Ardelean, Bezna. Povestitorii din conacul von Veltheim

Vor vorbi: Ecaterina G., Flavius Ardelean

Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

ora 18.00: Noutăți în Biblioteca Polirom. Seria Actual

Jón Kalman Stefánsson, Inima omului

Kamel Daoud, Zabor sau Psalmii

Yannick Haenel, Apără-ți coroana

Rabih Alameddine, Îngerul istoriei

José Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării

Tom Perrotta, Doamna Fletcher

Matthew Weiner, Heather, cu totul

Vor vorbi: Daniela Zeca-Buzura, Magda Răduță, Cristina Ioana Radu, Dana Pîrvan, Simina Popa, Alexandra Olivotto

Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

  • ora 19.00: Fiction Ltd. Ovidiu Pecican, Lumea care n-a fost

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Ion Bogdan Lefter

Va modera: Mihaela Răileanu

 

Duminică, 18 noiembrie

  • ora 12.00: Seria de autor Gheorghe Crăciun: Pulsul prozei

Vor vorbi: Carmen Mușat, Marius Chivu

Va modera: Ovidiu Șimonca

 

  • ora 12.30: Cristian Preda, Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Ovidiu Nahoi, Cristian Pantazi

Va modera: Adrian Șerban

 

  • ora 13.00: Radu F. Alexandru, „Ultima dorință”. Comédii

Vor vorbi, alături de autor: Adriana Popescu, Andrei Cornea, Dan Cristea

Lansare de carte & ședință de autografe

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 13.30: Noutăți în „Biblioteca Polirom”

George Orwell, Cum am împușcat un elefant

Philip Roth, De ce scriem

Haruki Murakami și Seiji Ozawa, Pur și simplu despre muzică

Vor vorbi: Mihaela Albulescu, Cristian Teodorescu, Marius Chivu, Marius Constantinescu

Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

  • ora 14.00: Ego-grafii. Lavinia Bălulescu, Terasa Fericirii

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autoare: T.O. Bobe

Va modera: Adrian Botez

 

  • ora 14.30: Ego. Proză. Cezar Amariei, Zilele noastre mărunte

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Viorel Ilișoi

Va modera: Mihaela Răileanu

 

  • ora 15.00: Ego. Proză. Tudor Ganea, Porci

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Cristian Teodorescu

Va modera: Adrian Botez

 

Click aici pentru a vizualiza programul de evenimente.

vizualizari: 74http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/y3FPdIAI4Lk?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Seară japoneză dedicată lansării romanului „Suspine tandre“ de Yōko...

Posted: 14 Nov 2018 12:49 AM PST

Joi, 15 noiembrie 2018, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), Editura Humanitas Fiction vă invită  la o seară japoneză dedicată lansării romanului ”Suspine tandre” de Yōko Ogawa, recent apărut în limba română în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Publicat în 1996,Suspine tandre împrumută titlul unei piese pentru clavecin de Jean-Philippe Rameau și se construiește ca un roman în care natura, percepțiile senzoriale și introspecția creează atmosfera propice întâlnirii a trei destine: cel al lui Ruriko, o artistă de caligrafie occidentală, cel al lui Nitta, un constructor de clavecine, și cel al asistentei lui, Kaoru. O poveste plină de tandrețe, presărată pe alocuri cu accente violente, dar și cu note de umor fin, în care muzica și natura acoperă totul cu un văl protector, dezvăluind în același timp esența personajelor. 

La eveniment vor participa domnul Takahiko Watabe – Consilier al Ambasadei Japonei în România, Marius Constantinescu, scriitor și jurnalist cultural, lector dr.  Magdalena Ciubăncan, traducătoarea romanului și Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii .

În partea a doua a evenimentului, publicul este invitat să participe la un atelier shamisen condus de reputatul muzician Keisho Ohno, aflat la București prin amabilitatea Ambasadei Japoniei în România.

Seara japoneză este organizată în parteneriat cu Ambasada Japoniei și cu Centrul de Studii Româno–Japoneze „Angela Hondru“, Universitatea Româno˜–Americană în cadrul Lunii Culturii Japoneze. Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.

Yōko Ogawa este una dintre cele mai importante voci ale prozei nipone actuale. După succesul romanului Profesorul și menajera („Raftul Denisei“, 2015), continuăm publicarea operei sale cu Suspine tandre, care conține multe dintre elementele revelatoare ale personalității literare a autoarei. 

„Ogawa este o voce de o mare originalitate. […] Creează o lume într-un singur paragraf.“ ˜– The Irish Times

„Nici un cuvânt nu este în plus, și fiecare cuvânt este încărcat  de poezie și de tensiune. […] Captivant.“ – The Guardian

Un soț violent, imposibilitatea de a mai cânta la pian și un logodnic ucis sunt umbre ale trecutului de care cele trei personaje încearcă să scape, găsindu-și alinarea în liniștea pădurii și în muzica de clavecin. Triunghiul bizar pe care relația lor ajunge să-l formeze pare a se frânge mereu sub tensiunea ce se acumulează între două dintre vârfurile sale. Învăluite în sunete de clavecin, o lume a spiritului și una a trupului se încleștează și se armonizează în același timp, neputându-se elibera una de cealaltă.

Ruriko, o femeie trecută de prima tinerețe devorată de nefericirea unei căsnicii neîmplinite, hotărăște să-și părăsească soțul și casa și să se retragă la munte, într-o cabană construită în urmă cu ani de către părinții ei. Pasionată de scrierea caligrafică, se refugiază în muncă și se deconectează aproape total de la realitate, singurele ei legături cu lumea rămânând un bărbat între două vârste, domnul Nitta, fost muzician, care a renunțat însă la cariera de pianist, și tânăra asistentă a acestuia, Kaoru, o femeie foarte frumoasă, împinsă la izolare de moartea tragică a logodnicului ei. În liniștea pe care i-o oferă zilele monotone și tihnite de la cabana din mijlocul pădurii, Ruriko își evaluează cu multă luciditate viața de până atunci și căsnicia, iar prezența lui Nitta îi trezește dorința de a fi iubită și de a iubi din nou. În Suspine tandre, cititorul e acaparat de o înlănțuire de emoții bine

Vizualizări: 209

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor