altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 16 noiembrie 2018

“Franco Nero vine la București pentru întâlnirea juriului ”Buchares...


Franco Nero vine la București pentru întâlnirea juriului ”Bucharest...

Posted: 15 Nov 2018 09:16 AM PST

În perioada 22 – 25 noiembrie 2018, la București, Asociația CulturALL în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB pregătește prima ediție a ”Bucharest Best Comedy Film Festival”, ce va avea loc în 2019. Timp de patru zile, personalități internaționale din lumea cinematografiei se întâlnesc la București pentru a stabili structura festivalului și regulamentul de selecție a filmelor ce vor concura pentru titlul „Comedia Anului”. Invitatul special al evenimentului este celebrul actor Franco Nero, care a jucat în peste 200 de filme și a lucrat cu cei mai apreciați regizori europeni, printre care Luis Buñuel, Rainer Werner Fassbinder, Claude Chabrol, Sergey Bondarchuk, Michael Cacoyannis, Elio Petri, Marco Bellocchio și Enzo G. Castellari. Franco Nero va lua parte și la masa rotundă a juriului ”Bucharest Best Comedy Film Festival”, ce va avea loc la ARCUB, Sala Arcelor, în perioada 22-23 noiembrie 2018.

Printre specialiștii care vor participa, alături de renumitul actor italian, la întâlnirile pregătitoare ale festivalului sunt 17 actori, regizori, producători și critici de film, precum Andrea Sabaddini, director de festival în Marea Britanie, regizorul japonez Kohki Hassei, scenaristul spaniol Christian Routh și producătorul argentinian, nominalizat la Oscar, Hugo Castro Fau.

Din evenimentele programate în noiembrie de organizatorii festivalului face parte și o serie de sesiuni masterclass susținute de specialiștii industriei cinematografice pe tema „Universal Comedy Analysis”.

Binecunoscutul critic de film Irina-Margareta Nistor va fi cea care va conduce masterclass-ul: „Bucureștiul se bucură că poate râde la cele mai bune comedii, pe care le veți putea vota, alături de un juriu de Oscar, anul viitor. Deocamdată pregătim episodul-pilot al unui proiect cu zâmbetul pe buze, în care din prezentările unor experți veți afla ce înseamnă umorul pe întreaga planetă!” 

Președintele și inițiatorul Bucharest Best Comedy Film Festival, Enea Dabija, spune: „Ne dorim că timp de 10 zile bucureștenii să zâmbească, să râdă din suflet. Vom alege comedia anului împreună, așa cum o vedem noi bucureștenii”.

Bucharest Best Comedy Film Festival se dorește o competiție cinematografică anuală de amploare, menită să desemneze cea mai bună comedie a anului la nivel internațional.

Cele mai bune zece comedii produse recent la nivel internațional vor fi notate de juriul festivalului și votate de public în cadrul primei ediții a BBCFF, programată pentru anul 2019, la București.

 

vizualizari: 4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/oOpduzfPOZE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția ”Arhitectura Centenarului”, la Galeria ICR Viena

Posted: 15 Nov 2018 09:06 AM PST

Vineri, 16 noiembrie 2018, ora 19:00, Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena, organizează vernisajul expoziției ”Arhitectura Centenarului”, la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena. Expoziția este deschisă publicului în perioada 17 noiembrie – 7 decembrie 2018 și constă în 100 de imagini de arhitectură, însoțite de un argument oferit de acad. Răzvan Theodorescu, vice-preşedinte al Academiei Române şi tematizează trei perioade distincte ale arhitecturii românești: perioada interbelică, perioada de după Al Doilea Război Mondial, precum şi perioada de după Revoluția din decembrie 1989. Pentru itinerarea expoziției la Institutul Cultural Român de la Viena, prof. univ. dr. arh. Sorin Vasilescu, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ din Bucureşti, membru al Uniunii Arhitecţilor şi al Ordinului arhitecţilor din România a realizat o selecție reprezentativă de 100 de repere arhitecturale construite în România între anii 1918 și 2018. Curatoarea proiectului este Ana-Daniela Sultana, absolventă a Universității de Artă Aplicată din Viena.

Arhitectura Centenarului se înscrie în seria evenimentelor pe care Primăria Capitalei, prin creart, le-a pregătit pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918 și a fost pentru prima dată prezentată la București în perioada 4-18 mai 2018, în Pasajul Universității.

 

După o primă itinerare în țară, la Iași, la Muzeul Mitropolitan, în cadrul celei de-a 4-a ediții a festivalului MUST de Arhitectură, ce a avut loc în perioada 12-20 octombrie 2018, expoziția Arhitectura Centenarului se află pentru prima dată în afara României, la invitația Institutului Cultural Român de la Viena.

 

Expoziția Arhitectura Centenarului poate fi vizitată la sediul ICR Viena în perioada 17 noiembrie – 7 decembrie 2018.

 

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

 

 

          

vizualizari: 5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xZ-z7PzpH10?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Marius Constantinescu, o expunere liberă la Round Table Sibiu

Posted: 15 Nov 2018 08:28 AM PST

Miercuri, 21 noiembrie 2018, de la ora 19:00, la Teatrul Gong (Str. Alexandru Odobescu nr. 4), ultimul eveniment Round Table Sibiu din acest sezon îl va avea în prim plan pe bine-cunoscutul prezentator și realizator radio-TV Marius Constantinescu, autorul interviurilor excepționale de la Festivalul „George Enescu” și unul dintre cei mai apreciați jurnaliști culturali ai momentului.  Invitatul acestei ediții, cunoscut pentru interviurile sale cu personalități aparte ale vieții culturale românești și internaționale, se va regăsi de această dată în postura de „intervievat”, prin dialogul purtat cu Oana Ciucă Lázár în rol de moderator, dar și jurnalist cultural. Dialogul celor doi va fi completat și la această ultimă ediție pe 2018 de intermedii artistice susținute de Open Strings Quartet: Nicu Sulț – vioară, Iuliana Cotîrlea – vioară, Gabriel Silișteanu – violă și Titus Tincu –violoncel.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa round.table.sibiu@gmail.com

 

Despre Marius Constantinescu

În prezent, Marius Constantinescu este prezentatorul și coordonatorul seriei Interviurilor Enescu 2017 care pot fi vizionate la TVR. Se ocupă cu prezentarea și realizarea magazinului de artă de la TVR 3, Cult@rt, și este un apreciat amfitrion al evenimentelor culturale. De asemenea, acesta scrie diverse articole de art and lifestyle și predă cursuri de perfecționare, dedicate unui public suficient de matur încât să îi înțeleagă vasta experiență profesională și spirituală.

Marius Constantinescu și-a început cariera lucrând în publicitate, descoperindu-și ulterior pasiunea pentru radio. După opt ani petrecuți la Radio România (Actualități și Cultural), acesta și-a îndreptat atenția către domeniul vizualului, angajându-se în televiziune.

Numele său este asociat cu Festivalul Internațional George Enescu, unde nu numai că prezintă concertele transmise în direct, dar realizează și interviuri cu marii artiști invitați la acest eveniment cultural. Marius Constantinescu a reușit să surprindă esența Festivalului în paginile volumului Press Pass. Interviuri şi pagini de jurnal de la Festivalul Internaţional George Enescu, ediţiile 2011 şi 2013.

Dintre aparițiile literare ale lui Marius Constantinescu se numără și volumele Profil. Poveste. Personaj (proiect pentru care a obținut trei premii APTR), CORTEZ (o biografie inedită a Vioricăi Cortez, faimoasa mezzo-soprană) și ROSÉ (o serie de interviuri cu personalități precum Sir Salman Rushdie, Amos Oz, Luciano Pavarotti, José Carreras, Andrei Șerban și mulți alții).

Alt succes demn de menționat al invitatului Round Table este titlul de Ambasador Principal al celui mai ambițios documentar românesc, România Neîmblânzită. Producția Off The Fence prezintă aspecte necunoscute despre biodiversitatea țării noastre, iar Marius Constantinescu, în calitatea sa de ambasador, a promovat cu succes documentarul anului 2018.

Nu în ultimul rând, vă reamintim că Marius Constantinescu va încheia lista invitaților acestui sezon Round Table Sibiu nu înainte de a povesti publicului prezent, și celor care vor urmări trasmisiunea pe EnjoyTV.ro, despre legătura sa cu orașul Sibiu, despre contextul Centenarului, dar și despre preferințele sale culinare din Sibiu în perspectiva Regiunii Gastronomice Europene 2019. În completare, seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri oferită de Budureasca, partenerii evenimentului.

 

Printre ceilalți invitați care au au urct pe aceeași „scenă rotundă” în acest sezon s-au numărat scriitorul Radu Vancu și managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Silviu Borș, urmați de Vasile Oșean, doctorul român care a traversat Atlanticul, și scriitorul Florin Iaru. Edițiile lor pot fi urmărite aici: https://bit.ly/2OspAuT

 

Round Table Sibiu este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro, Biblioteca Județeană ASTRA, Teatrul Gong, Budureasca, ReflexoVital, Tulipa Flower Shop.

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

vizualizari: 18http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/mBVrHhspRv4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spectacolul-eveniment ”Vlaicu Vodă” – din satul medieval, la TVR 1

Posted: 15 Nov 2018 08:23 AM PST

Duminică, 18 noiembrie 2018, ora 17:25, spectacolul-eveniment ”Vlaicu Vodă” va fi difuzat pe TVR 1. Producția a fost preluată pentru televiziune de Casa de Producție TVR, oferind astfel publicului larg ocazia de a urmări cel mai complex spectacol de teatru în aer liber realizat până acum în România și, totodată, cel mai amplu demers cultural de pe agenda Centenarului Marii Uniri. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul EXCELSIOR și s-a desfășurat în perioadele 8-10 iunie și 22-26 august 2018, în Piața Constituției din București. Preluarea pentru televiziune poartă semnătura regizorului Andrei Măgălie.

Pornind de la drama istorică Vlaicu Vodă de Alexandru Davila, ce evocă perioada domniei lui Vladislav I (1364-1377), regizorul Horia Suru și scenograful Cristian Marin, alături de compozitorul Petre Ancuța, au creat un spectacol de teatru total, memorabil, care dezvăluie suprinzătoarea actualitate a problematicii pe care piesa-sursă o aduce în prim-plan. În premieră absolută, povestea lui Vlaicu Vodă a fost transpusă cu maximă autenticitate în „decorul” epocii pe care o evocă – satul românesc medieval –, ceea ce a oferit publicului șansa unei întâlniri revelatoare cu istoria, cu tradiția populară românească și cu spectacolul de teatru. Reconstituit în mărime naturală de o echipă de maeștri butafori, satul a fost deschis vizitatorilor, care au fost impresionați de casele, turnurile de apărare, biserica și spațiile gospodărești readuse la viață în detaliu, dar și de atelierele meșteșugărești (olărit, sculptură în lemn, pictură pe scuturi și pielărie) la care au putut participa pe durata zilei.

Prin toate resursele artistice, tehnice și logistice pe care le-a implicat, spectacolul-eveniment Vlaicu Vodă a reprezentat un demers cultural fără precedent în spațiul autohton, concurând chiar pentru un loc în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare gradenă rotativă folosită într-un spectacol. În „culisele” superproducției Vlaicu Vodă s-a aflat o echipă alcătuită din 700 de artiști care au făcut posibilă evocarea universului rural românesc al secolului al XIV-lea: actori, regizori, scenografi, artizani, butafori, muzicieni (Bălașa Percussion, formația Trei Parale, Corul Ascendis), dansatori, dar și figuranți, călăreți, pirotehniști și tehnicieni de scenă. Un alt element care a conferit unicitate producției Vlaicu Vodă a fost gradena rotativă, amplasată în centrul satului medieval, care i-a purtat, la propriu, pe spectatori de la un tablou la altul al intrigii, ajutându-i să devină și mai mult parte din poveste.

Experiența Vlaicu Vodă s-a bucurat de aprecierile la superlativ ale tuturor celor care au luat parte la spectacol sau au explorat satul medieval – fie aceștia spectatori obișnuiți, oficiali ai ambasadelor sau personalități ale culturii române.

 

Duminică, 18 noiembrie 2018, ora 17:25, superproducția Vlaicu Vodă va ajunge, din satul medieval, direct pe micile ecrane, pe canalul național de televiziune, prilej de neratat de a descoperi un spectacol menit să rămână în istorie!

Vlaicu Vodă – teaser: https://www.youtube.com/watch?v=gD_cILN5Xac.

 

vizualizari: 17http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/FvzXGkL-TwU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Percuționistul Alessandro Rossi, într-un concert de jazz contempora...

Posted: 15 Nov 2018 07:01 AM PST

Joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 20:00, la Sala Mare ARCUB, a treia stagiune a programului de jazz “Artist in Residence” organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB continuă cu ”Emancipation”, un concert susținut de Alessandro Rossi Group. Alături de Alessandro Rossi (tobe − IT), fondatorul și liderul grupului Emancipation, vor putea fi ascultați Andrea Lombardini (chitară bas − IT), Massimo Imperatore (chitară − IT) și Massimiliano Milesi (saxofon tenor − IT).

„Alessandro Rossi, un percuționist dintre cei mai talentați și eclectici ai scenei contemporane de jazz. Emanciparea declarată în titlu devine aici un exemplu tangibil al modului în care creația muzicală te eliberează de constrângerile genului, îndepărtând povara categoriilor și a limitărilor stilistice, pentru a atinge trăsături care ilustrează cele deja știute într-o manieră complet nouă.” (Drumset Magazine)

Din 2016, grupul și-a făcut apariția în principalele cluburi și festivaluri din Italia. În ultimii doi ani, a fost apropiat de scena românească, fiind prezent la Transilvania Jazz Fest din Cluj și North West Fest din Baia Mare. În 2018, a fost declarat câștigător la “Tomorrow’s Jazz Contest” de la Teatro La Fenice din Veneția.

Albumul este un aranjament de piese originale, care descriu parcursul muzical și estetica lui Rossi. Printre numeroase alte influențe care se resimt, una este foarte evidentă pe album și culminează prin reorchestrația cântecului Lithium al formației Nirvana, în vreme ce influențele electronice și variile efecte conferă o sonoritate contemporană. De asemenea, trebuie subliniat tributul adus colecției de jazz prin aranjamentul piesei Punjab de Joe Henderson. Albumul este produs de CAM JAZZ și face parte din seria dedicată noilor talente.

Alessandro Rossi, născut în 1989, este considerat a fi unul dintre cei mai talentați și eclectici percuționiști ai scenei contemporane de jazz. Începe să cânte la tobe la vârsta de șase ani. În 2014, câștigă bursa IASJ și este invitat să reprezinte Siena Jazz și Italia la International Masterclass susținut la Lisabona de David Liebman. Între 2014 și 2016, face parte din Orchestra Italiană de Jazz a Tinerelor Talente, condusă de Paolo Damiani. În 2018, câștigă la “Tomorrow’s Jazz Contest” desfășurat la Teatro La Fenice, din Veneția, premiul fiind un concert la “Jazz At Lincoln Center” din New York. A colaborat cu nume importante ale scenei italiene, precum: Roberto Cecchetto, Bebo Ferra, Andrea Dulbecco, Ricardo Fioravanti, Fulvio Sigurtà și mulți alții. Colaborează cu grupul româno-italian “Paolo Profeti European Collective”. Are o semnificativă colaborare cu trompetistul italian Giovanni Falzone. Ultimele sale înregistrări sunt Pianeti Affini (CAM JAZZ) și Far East Trip.

     Despre “Artist in Residence”:

Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriată de Cristian Soleanu și prezintă, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gândindu-mă la istoria ce stă în spatele vieții și al realizărilor profesionale ale fiecăruia dintre artiștii creatori. Muzica improvizată este rodul unor acumulări de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scenă, în timpul interpretării, acești factori dau greutate și un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate în cadrul stagiunii emană fiecare «o istorie vie» a artiștilor. Deși diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleași valori – creativitate, libertate, tradiție –, ele constituindu-se astfel într-o alchimie a întregii tradiții muzicale a jazzului”

(Cristian Soleanu, curatorul programului “Artist in Residence”)

 

            Următorul concert Artist in Residence:

13 decembrie: dublu concert: „CÂȘTIGĂTORII BUCHAREST JAZZ FESTIVAL 2018” Toma Dimitriu, Alexandru Huțanu, Iulian Nicolau feat. Michael Acker, și duoul Sanem Kalfa / George Dumitriu − „Dance”

 

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe http://arcub.ro/, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.

Prețul biletelor: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

 

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2691112901113005/

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

 

vizualizari: 6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/oNuU7gu_KJQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Emisiunea de mărci poștale ”Centenarul Marii Uniri”

Posted: 15 Nov 2018 02:45 AM PST

Pentru a celebra marile realizări istorice ale românilor din urmă cu 100 de ani, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 16 noiembrie 2018 emisiunea de mărci poștale ”Centenarul Marii Uniri”.

Emisiunea filatelică este alcătuită dintr-o coliță dantelată cu valoarea nominală de 28,50 lei, ilustrată cu o fotografie a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, aflați într-o postură familială, privind spre o vază de flori.

Pe coliță mai sunt ilustrate două specii de flori apreciate de suveranii Marii Uniri, respectiv Polygala chamaebuxus, prețuită de Ferdinand I, care îi aducea aminte de copilărie, și Lilium candidum, o specie de crini iubită de Regina Maria, pe care a și pictat-o.

Un alt element al coliței este stema de stat a României Întregite.

 

Marea Unire din 1918 a fost rezultatul unui proiect de țară la care a contribuit toată națiunea, de la oamenii politici și ofițerii care au gestionat situația creată de Primul Război Mondial, până la țăranii care s-au rupt de glie și au apărat patria cu arma în mână. Când a izbucnit războiul, românii se aflau răspândiți în trei state – Regatul României, Austro-Ungaria și Rusia țaristă. Conflagrația mondială a adus românilor de pretutindeni încercări grele: concentrarea pe front, internări în lagăre, refugii, boală, foamete etc. Însă, la sfârșitul războiului, situația s-a întors în favoarea lor și s-a creat posibilitatea unirii într-un singur stat.

 

Cele trei teritorii românești s-au unit cu Țara mamă în trei etape, pe parcursul anului 1918, la 27 martie (Basarabia), 28 noiembrie (Bucovina) și 1 decembrie (Transilvania).

 

Mulțumiri Arhivelor Naționale ale României pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Emisiunea de mărci poștale Centenarul Marii Uniri va fi disponibilă începând de vineri,  16 noiembrie  2018, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de plicul  prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite colițe dantelate.

 

vizualizari: 8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/vUeuepNBcKA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

OPEN CALL pentru tinerii artişti vizuali din România

Posted: 15 Nov 2018 02:32 AM PST

Centrul Ceh lansează un open call pentru competiţia de postere Czech Image, adresată tinerilor artişti vizuali din România.

”Vrem să aflăm cum se vede Cehia prin ochii lor, cum percep această ţară şi ce le trece prin minte când aud cuvintele magice „Republica Cehă”. Call-ul este deschis între 29 octombrie – 25 noiembrie 2018 iar premiul cel mare este de 700€!

Proiectul Czech Image face parte dintr-o serie mai largă de evenimente organizate de Centrele Cehe cu ocazia centenarului Cehiei și scopul său este de a afla cum percepe tânăra generație Republica Cehă şi care este imaginea lor asupra acestei ţări. După ce studenţii de la secţia de graphic design a Universităţii din Plzeň au luat parte la această competiţie, acum este rândul românilor să participe la concurs!

Premiile puse în joc sunt următoarele:

Locul 1: 700€

Locul 2: un city break la Praga (bilete de avion şi cazare)

Locul 3: un voucher de 300€ la primul magazine fizic Koh-i-Noor Hardtmuth, proaspăt deschis pe C. A. Rosetti 15 şi care este cel mai mare distribuitor de materiale şi ustensile artistice.

Menţiune specială: un pachet surpriză cu publicaţii şi cărţi de cultură vizuală şi graphic design, oferit de librăria PUNCH (www.p-u-n-c-h.ro)

În plus, lucrările câştigătoare vor fi expuse atât în Cehia, cât şi în România, la Centrul Ceh.

Competiţia se adresează tinerilor de până în 35 de ani, studiul în domeniul artelor nu este obligatoriu, iar tehnica folosită pentru a reprezenta imaginea asupra Cehiei poate varia între grafică, ilustraţie, typography, colaj sau orice formă vizuală ce poate fi încadrată într-un poster şi reprezintă o imagine personală asupra Republicii Cehe. Aplicaţiile trebuie să aibă formatul 50x70cm, PDF şi minimum 300 dpi.

Czech Image nu este doar o competiţie, ci şi o reactualizare a cunoştinţelor noastre asupra asupra relaţiilor dintre cele două ţări, România şi Cehia. Contextul în care se găsesc anul acesta, sărbătorind fiecare 100 de ani de la imporantele evenimente din 1918, oferă un pretext potrivit pentru a celebra împreună, ca naţiuni, într-un mod diferit. Vrem să vedem cum arată această ţară prietenă în ochii tinerilor din România, printr-o reprezentare artistică. Indiferent de experienţă sau backround, aşteptăm înscrierile lor, completând formularul din acest link.

Juriul este format din profesionişti în domeniu: Frantisek Zachoval, directorul Centrului Ceh, ilustratoarea Ioana Şopov şi graphic designerul Andrei Grosu.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 28 noiembrie. ”, anunță Centrul Ceh din București

 

vizualizari: 16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/_XPFAkgvd6M?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Omagiu muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987 în lucrarea art...

Posted: 15 Nov 2018 01:35 AM PST

În cadrul unei expoziții colective de artă contemporană organizate de Centrul Multicultural al Universității Transilvania între 2 și 25 noiembrie 2018, artistul german Florian Tuercke, membru al grupului Der Kreis din Nürnberg, aduce un omagiu participanților la revolta muncitorilor de la Brașov din 1987.

În instalația lui Florian Tuercke, creată special pentru expoziția de la Brașov în apropierea comemorării evenimentelor din 15 noiembrie 1987, o imagine compozită obținută prin suprapunerea digitală a 25 de fotografii ale lui Nicolae Ceaușescu este pusă față în față cu un portret obținut prin același procedeu, dar reprezentând, de această dată, 51 dintre persoanele deportate în urma protestului.

 

Dedicată oamenilor anchetați și condamnați pentru participarea la revolta anticomunistă, lucrarea Brașov Dialogue recreează simbolic confruntarea muncitorilor de la Steagu Roșu cu politicile economice ale lui Nicolae Ceaușescu într-o formulă care pune cultul personalității în contrast cu o imagine a solidarității umane și a curajului.

Expoziția grupului Kreis, intitulată Round Trip, a fost organizată de Universitatea Transilvania cu sprijinul Biroului de Relații Internaționale al Primăriei orașului Nürnberg și al Primăriei Municipiului Brașov și poate fi vizitată la Centrul Multicultural al Universității Transilvania până pe 25 noiembrie.

 

vizualizari: 15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/3vwv7pft0N8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”România copiilor”, la Circul Metropolitan

Posted: 15 Nov 2018 01:00 AM PST

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează cel mai amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri- ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării. ROMÂNIA COPIILOR va avea loc în zilele de 17-18 noiembrie 2018 sub prestigioasa cupola a Circului Metropolitan București și va reuni, ca și la edițiile anterioare, peste 1.500 de copii dintre care 600 cu dizabilități diverse (autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevăzători, tetrapareză, locomotori,etc), într-un maraton artistic desăvârșit.  

ROMÂNIA COPIILOR  este  un eveniment de conștientizare a situației copiilor cu dizabilități dar și unul de promovare a valorilor, tradițiilor și spiritului românesc în anul centenarului Marii Uniri . ROMÂNIA COPIILOR este despre noi și copiii noștri, despre țara noastră, despre oamenii buni care suntem. Este despre acceptare și integrare pentru că, dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate care trebuie descoperită, încurajată și promovată.

La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din țara, dansatori și interpreți de muzică populară ce ne vor reaminti tuturor de simbolurile naționale, de dragostea de țară, port, dans și cântul românesc. Și, pentru că românul s-a născut poet, pe marea scenă a Festivalului CONIL- ROMÂNIA COPIILOR vor fi si  recitatori, interpreți , trupe de teatru care vor readuce în atenția publicului scrierile marilor poeți și compozitori români.

Alături de noi vor fi prezenți, în calitate de invitați și personalități marcante ale vieții cultural artistice românești, purtători și promotori ai simbolurilor naționale, personalități ce ne vor ajuta să promovăm și cultivăm dragostea de țară și de valorile ei în rândul tuturor copiilor prezenți la eveniment.  Astfel, ne vom bucura de momente speciale oferite de artiști precum Veta Biriș, Mărioara Man Gheorghe, Sanda Ladoși, Bogdan Stanoevici și Fabian Sancez. Prezentatorii evenimentului, inimoasa Ioana Maria Moldovan alături de Leon Magdan, profesorul de joacă și Nicoleta Albert, psiholog.

În foaier, un banner de mari dimensiuni îi așteaptă pe copii alături de artiști și voluntari CONIL să realizeze împreună un MANIFEST IDENTITAR- GÂNDURI pentru ROMÂNIA ce va rămâne mărturie a celor întamplate .

De asemenea, copiii și părinții se vor putea bucura de atelierele atractive și colorate organizate în foaier, de cele mai bune oferte ale expozanților din cadrul Târgului România Copiilor, de fotografii la minut și de multe alte surprize!

Haide la Circul Metropolitan în 17-18 noiembrie să construim împreună ROMÂNIA COPIILOR. Sâmbătă, 17 noiembrie 2018 între 9:00 -20:00 și duminică, 18  noiembrie 2018, 13:30-20:00.

Detalii pe https://www.facebook.com/events/327498848010466/

INTRAREA LIBERĂ, DISTRACȚIA GARANTATĂ!

 

vizualizari: 16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/vPBW0wEKJzk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Văzând istoria” la MNAC. Vernisaj-noul sezon expozițional 2018-2019

Posted: 15 Nov 2018 12:10 AM PST

Pentru prima dată în cei 18 ani de existență, MNAC dedică colecției sale cel mai generos spațiu al muzeului într-o expoziție permanentă: istoria artei contemporane din România din perspectiva complexă a contextului social, economic și al directivelor politice care au influențat-o.

Când: Joi, 15 noiembrie, ora 19:00

Unde: Muzeul Național de Artă Contemporană

În cadrul vernisajului noului sezon expozițional MNAC 2018-2019

 

Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.

 

Pentru prima dată în cei 18 ani de existență, Muzeul Național de Artă Contemporană dedică colecției sale cel mai generos spațiu al muzeului, într-un program pe termen lung, cu o miză înnoitoare: istoria artei contemporane din România (1947-2007), revizitată într-un discurs expozițional care pune pe același plan dimensiunea documentară și cea artistică, producția de obiect cultural și contextul în care aceasta a avut loc. Astfel, istoria recentă a României intră în dialog cu istoria artei prin intermediul uneia dintre cele mai eclectice colecții muzeale de la noi.

 

Moștenită în mare proporție pe cale instituțională și reflectând, până în anii ’90, mecanismele de achiziții ale vechilor structuri comuniste de propagandă culturală, colecția Muzeului Național de Artă Contemporană este în măsură să ofere o privire nuanțată asupra vieții artistice din România, nu doar după criterii de valoare, ci și din perspectiva complexă a contextului social, economic și al directivelor politice care au influențat-o. Văzând istoria (1947-2007) este gândită ca o platformă deschisă de prezentare, analiză și dezbatere, realizată pe principiile curatoriatului colectiv și destinată unei continue transformări prin acumularea de cunoaștere.

 

VĂZÂND ISTORIA – 1947-2007 | Colecția MNAC

 

15.11.2018 – 17.03.2019 | Etaj 1

 

Design expoziție: skaarchitects | Design grafic: Bogdan Ceaușescu

Echipa curatorială: Cristina Cojocaru, Călin Dan, Sandra Demetrescu, Mălina Ionescu, Adriana Oprea, Magda Predescu, Irina Radu

 

NOUL SEZON EXPOZIȚIONAL MNAC 2018-2019

Vernisaj: Joi, 15 noiembrie, ora 19:00

Patru etaje de artă contemporană, șase expoziții noi, zeci de artiști și curatori din țară și din străinătate.

 

Sponsori:

Crama OprisorPolicolor RomaniaGrup Transilvae
Parteneri media:

Business ReviewElleRomaniaEnergieaFEEDER.roGOKID.roIgloo mediaKepi ConsultLife.roRadio România CulturalRevista ARTARFI RomaniaRevista ZeppelinSUB25SuperSYTSupereroi printre noiȘcoala9TANANANAThe InstituteTotul despre mameZiarul MetropolisZile si Nopti Bucuresti.

 

 

 

***

Noul sezon expozițional 2018-2019 | Vernisaj MNAC 15.11.2018, 19h

________________

VĂZÂND ISTORIA – 1947-2007 | Colecția MNAC

 

15.11.2018 – 17.03.2019 | Etaj 1

Design expoziție: skaarchitects | Design grafic: Bogdan Ceaușescu

Echipa curatorială: Cristina Cojocaru, Călin Dan, Sandra Demetrescu, Mălina Ionescu, Adriana Oprea, Magda Predescu, Irina Radu

 

Pentru prima dată în cei 18 ani de existență, Muzeul Național de Artă Contemporană dedică colecției sale cel mai generos spațiu al muzeului, într-un program pe termen lung, cu o miză înnoitoare: istoria artei contemporane din România (1947-2007), revizitată într-un discurs expozițional care pune pe același plan dimensiunea documentară și pe cea artistică, producția de obiect cultural și contextul în care aceasta a avut loc. Astfel, istoria recentă a României intră în dialog cu istoria artei prin intermediul uneia dintre cele mai eclectice colecții muzeale de la noi. Văzând istoria (1947-2007) este gândită ca o platformă deschisă de prezentare, analiză și dezbatere, realizată pe principiile curatoriatului colectiv și destinată unei continue transformări prin acumularea de cunoaștere.

_______________________

REMEMBERING LANDSCAPE  /  LANDSCHAFT, DIE SICH ERINNERT

 

15.11.2018 – 17.03.2019 | Parter & Etajul 3

 

Artiști: Bogdan Bordeianu, Lucian Bran, Marianna Christofides, Chloe Dewe Mathews, Lukas Einsele, Anca Benera & Arnold Estefán, Cyprien Gaillard, Dani Ghercă, Anne Heinlein & Göran Gnaudschun, Nicu Ilfoveanu, Markus Karstieß, Thomas Kellner, Jan Kempenaers, Aglaia Konrad, Susanne Kriemann, Armin Linke, Ciprian Mureșan, Andreas Mühe, Multiplicity, Alexandra Navratil, Cristian Rusu, Larisa Sitar, Milica Tomić & Sans Souci Collective, Unknown Fields of Division, Danny Veys, Paul Virilio, Kristof Vrancken

Curatori: Sandra Demetrescu, Eva Schmidt, Kai Vöckler | Design expoziție: Irina Nemțeanu

 

O cooperare între: MGK – Musem für Gegenwartskunst Siegen, Universität Siegen, Hochschule für Gestaltung Offenbach, MNAC București, De Markten Brussels, Sint-Lukasgalerie Brussels, CZKD – Centre for Cultural Decontamination Belgrade

Cu sprijinul: ifa – Institut für Auslandsbeziehungen, Kulturstiftung des Bundes, Forumul Cultural Austriac Mulțumiri speciale: Fundația Plan B, Galeria Posibilă, Colecția Thoma, Sprüth Magers

 

Peisajul este o structură aflată în continuă schimbare – ce se cuvine privită în perspectivă, ca imagine și arhitectură internă a formei [gestalt], păstrând urmele istoriilor politice și economice. Întrebarea care se naște nu vizează necesitatea reprezentării peisajului, ci tipologia imaginii de care avem nevoie pentru un anume tip de peisaj, respectiv aportul pe care îl pot aduce perspectivele artistice contemporane. De multe ori, peisajul este înțeles în termeni escapiști, ai uitării de sine, prin noțiuni aparent anacronice despre patrie, sau prin pandantul cosmopolit al acestora – clișeul turistic. Cum se poate, așadar, compune o imagine contemporană a peisajului care să recunoască schimbarea, să tematizeze distrugerea, fiind în același timp capabilă să chestioneze condițiile unei poziționări?

 

________

APĂ, HRANĂ, ADĂPOST

 

15.11.2018 – 27.01.2019 | Parter – Sala de Marmură

Artist: Dan Vezentan

Curator: Călin Dan | Asistent curator: Sandra Demetrescu

Dan Vezentan explorează universul zootehnic, dezvoltând din copilărie o relație emoțională cu acest domeniu. Lucrările sale pornesc de la design-ul și mecanismele gospodăriilor agricole, de la sistemele de hrănire și adăpare a animalelor, se inspiră din sistemele de transport a șeptelului sau de stocare a furajelor, interpretează proiecte de accesorii agricole și manuale de disecții veterinare, se joacă cu ideea hranei, a surplusului și deșeurilor biologice.

_______

UNHOOKED A STAR

 

15.11.2018-17.03.2019 | Etaj 4

 

Artist: Christian Hidaka

Curator: Ioana Mandeal

Asistenți pictură murală: Anthony Bodin, Bogdan Cazacincu

Partener: British Council România | În colaborare cu: Michel Rein, Paris/Brussels

Fascinat de istoria spațiului pictural și de evoluția metodelor de reprezentare, artistul britanic de origine japoneză Christian Hidaka produce imagini enigmatice prin care temporalități și structuri spațiale disparate se întâlnesc în căutarea unor noi forme picturale. În lucrările recente, interesului pentru perspectivă și limbajul figurativ i se alătură reflexia asupra teatrului și a artei memoriei, pe care artistul le dezvoltă atât în câmpul delimitat al imaginilor, cât și dincolo de limitele concrete ale cadrului pictural. Unhooked a Star dezvoltă analogia dintre pictură și scenă, propunând o explorare teatrală a spațiului ce transformă cubul alb al galeriei într-un ambient imersiv. Alături de propriile construcții imaginare, proiectul prezintă o incursiune în istoria artelor și a ideilor traversând Renașterea italiană, spațiul cultural britanic, moștenirea lui Picasso și estetica spațiilor virtuale din cultura digitală contemporană.

 

________

DIN UNGHIURI DIFERITE

în cadrul Salonului Național de Artă Contemporană

15.11.2018 – 06.01.2019 | Etajul 2

 

Curator: Simona Vilău | Coordonator producție expoziție: Suzana Dan

 

Expoziția „Din unghiuri diferite” prezintă o selecție amplă de artiști contemporani români ce tratează istoria sau istoriile (aici cu sens de narațiuni) din diverse perspective. Unghiurile pot fi asociate cu diversele opinii sau certitudini pe care le poate avea un creator despre o temă aleasă, cu felul în care explorează „marele corp” al istoriei colective sau mai micile amprente ale istoriilor individuale. În ambele cazuri, plecăm de la premisa existenței unei distanțe necesare între explorator și subiect, ca într-un desen preliminar pentru un studiu de perspectivă.

 

_____

URBAN STEPS

 

Artiști: Erps, Sage, Irlo, Obie Platon, Kero, Ocu, Lost Optics, Recis, Pandele Pandele, Lucian Hrisav, Reg, Lux, Mser, HomeBoy, Neon, Duno, Lumin, Constantin Rusu/Skema, Mircea Popescu, Lucian Sandu Milea

Curator: Mihai Zgondoiu

Partener: Molotow România

URBAN STEPS marchează 20 de ani de artă urbană în România, adunând laolaltă cele mai răsunătoare 20 de voci ale street-art-ului românesc, de la începuturi și până în prezent, într-o lucrare murală de 500 de metri pătrați, pe care o puteți descoperi, pas cu pas, pe scările interioare ale Muzeului Național de Artă Contemporană din București. URBAN STEPS este primul proiect complex de graffiti, curatoriat și găzduit de o instituție muzeală de artă din România.

 

Vizualizări: 167

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor