altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 10 noiembrie 2018

“Arhitectura modernistă românească, la Cracovia” plus 9 more


Arhitectura modernistă românească, la Cracovia

Posted: 09 Nov 2018 08:43 AM PST

Începând de vineri, 9 noiembrie 2018, timp de trei luni, până în 10 februarie 2019, publicul polonez poate vizita și admira la Centrul Internaţional pentru Cultură din Cracovia o excelentă expoziţie, intitulată ”Arhitectura independenţei în Europa Centrală”. Proiectul, la care ICR Varșovia este partener, urmărește sublinierea rolului arhitecturii moderniste în definirea identităţii naţionale atât în Polonia, cât şi în alte ţări din Europa Centrală, care şi-au dobândit independenţa sau unitatea teritorială după Primul Război Mondial. Expoziţia face parte din programul oficial de manifestări dedicate sărbătoririi Centenarului Independenţei Poloniei. Curatorii expoziţiei sunt Łukasz Galusek, dr. Żanna Komar, Helena Postawka-Lech, dr. Michał Wiśniewski şi Natalia Żak. Planurile și realizările arhitecților români ocupă un loc consistent în discursul expozițional, fiind reprezentate atât prin lucrări originale, cât şi prin fotografii și reproduceri ale unor planuri şi schiţe originale.

Componenta românească a expoziției nu ar fi putut fi realizată fără sprijinul unor instituții din România,  cărora curatorii le adresează mulțumiri în minunatul catalog-album care însoțește expoziția: Ordinul Arhitecților din România, Biblioteca Națională a României, Muzeum Țăranului Român din București.

Finalul Primului Război Mondial a adus libertatea multor națiuni ale Europei Centrale, pentru altele, însă, a însemnat schimbări profunde, legate de cadrul vieții politice și economice. Distrugerile de război, mutarea granițelor și confruntarea cu noile realități politice și-au pus amprenta asupra dezvoltării culturii și formei arhitecturii acestei părți a continentului în următoarele decenii.

Expoziția prezintă direcțiile principale în jurul cărora s-a concentrat viața arhitecturii din Europa Centrală în perioada respectivă. Căutarea unor noi modele ale iconografiei naționale și ale simbolurilor statalității, marcarea prezenței pe harta continentului, în peisajul regiunilor și orașelor, dorința de a crea noi șanse pentru dezvoltarea socială – sunt doar câteva dintre fenomenele care au format peisajul cultural al Europei Centrale în acea vreme. Alături de cele mai interesante și importante realizări de după război, expoziția selectează, de asemenea, exemple mai puțin cunoscute, pentru a răspunde la întrebarea privind diferențele și asemănările în dezvoltarea arhitecturii statelor care au apărut pe harta Europei după anul 1918.

Timp de trei luni, expoziţia va fi însoţită de o serie de prelegeri, reunite sub titulatura „1918. Cultura noii Europe”.

Ciclul de prelegeri va fi o introducere în istoria și cultura țărilor Europei Centrale în perioada interbelică. Chiar dacă Tratatul de la Versailles i-a adus Europei pacea mult dorită, iar multor popoare libertatea, prevederile lui au reprezentat și o cauză a dezamăgirilor. Prelegerile vor schița diversitatea situației politice și sociale într-o serie de state în urma Primului Război Mondial și vor prezenta modul în care noua realitate a influențat cultura și arta.

Prelegerea despre România va avea loc în data de 6 decembrie 2018, în Sala Mare a Centrului Internaţional pentru Cultură din Cracovia, şi va fi susţinută de reputatul eseist şi traducător polonez, Ireneusz Kania, cel mai titrat traducător de literatură română din Polonia, totodată rafinat cunoscător al culturii și istoriei țării noastre.

Ziua de 6 decembrie va fi dedicată în întregime României, sub egida „Zilei României la Cracovia”. În această zi, în afară de prelegerea reputatului intelectual polonez, tot la Centrul Internaţional pentru Cultură din Cracovia va avea loc vernisajul expoziţiei Arhitectura Centenarului, realizată de CREART Bucureşti, care va prezenta cele mai reprezentative elemente de arhitectură românească a ultimilor o sută de ani.

Centrul Internațonal pentru Cultură din Cracovia este o instituție publică de cultură, activă la nivelul întregii ţări în domeniile expozițional, editorial, precum și al cercetării și educației, care are ca misiune facilitarea dialogului cultural internațional, având ca punct de plecare Europa Centrală și de Est. În 2018 este coordonatorul oficial al programelor poloneze desfăşurate sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural.

 

vizualizari: 10http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/a9OiKSlzy6A?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Arta la intrare. Identitar”, deschiderea traseului urban 2018

Posted: 09 Nov 2018 08:13 AM PST

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, începând cu ora 18:00, la galeria Galateca, are loc evenimentul de deschidere al traseului urban ”Arta la intrare. Identitar”, ediția a doua, 2018, inițiat de Asociația Culturală Neo Art România, Astfel începe etapa a doua a proiectului ce aduce Arta în drumul vostru, cu prezentarea celor 32 de spații partenere în 4 orașe: București, Iași, Râmnicu Vâlcea și Cluj. Expozitia de tip “work in progress”, ce are ca scop documentarea și prezentarea proiectului, a debutat pe 1 noiembrie cu prezentarea celor 11 artiști seniori invitați: Mihai Zgondoiu– Berlin, Cosmin Paulescu – Paris, Patricia Teodorescu – Viena, Cătălin Hrimiuc – Bruxelles, Gheorghe Dican – Râmnicu Vâlcea, Felix Aftene – Iași, Ioana Olahuț – Cluj, Ghenadie Popescu , Radu Ştefan Crețu, și Sergiu Chihaia, București. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Sâmbătă vor fi dezvăluite harta, spațiile partenere ce vor găzdui lucrările de artă și, în cadrul unei prezentări de tip Artist talk, moderat de Miruna Moraru, cei 26 de tineri artiști câștigători ai apelului de proiecte:

Adriana Florea Băloiu / Alexandru Burlacu / Diana Butucariu / Bogdan Cazacincu / Ingrid Cosma / Roberta Curcă / Alexandru Dascălu / Carmen Denisia / DragoșDumitrașcu / Daniela Gaie / Irina Iliescu / Vlăduț Mavriche / Andreea Medar / Sorina Maria Mihalache / Teodor Moise / Alexandra Mureșan / Radu Panait / Radu Pandele/ Smaranda Pîrvan Pompiliu / Laura Pop / Claudia Pușcașiu / Diana Roșca / Lucia Spînoiu / Maria Tabarcea / Laura Trăilă / Sabina Tupan

Tot în această seară cei prezenți vor descoperi imagini cu lucrările câștigătoare, dar și cele nominalizate în cadrul apelului de proiecte, precum și programul evenimentelor asociate proiectului.

ARTA LA INTRARE.IDENTITAR, pornește de la sintagma – Aducem ARTA în drumul vostru – și propune o alternativă inovatoare, de a familiariza un public divers cu arta contemporană, în acest an al  Centenarului României Moderne.

Asociaţia Culturală NeoArt România a iniţiat cea de a doua ediţie a proiectului Arta la intrare, ce va avea loc în perioada octombrie-decembrie 2018, având ca scop promovarea tinerilor artişti prin sistem de apel de proiecte, precum și prezentarea lucrărilor unor personalități ale culturii noastre vizuale contemporane.

Conceptul de a aduce lucrări de artă la intrarea în clădiri eterogene din București, precum și în alte spații din țară și străînătate este unul inovator, publicul fiind familiarizat într-un mod neconformist cu artă contemporană, fără a fi nevoie de prezentări tradiționale în galerii și muzee, însă cu un concept curatorial profesionist. Manager de proiect : Anca Boeriu.

Partenerii strategici sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București şi este co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale .

Parteneri: NespressoAQUA Carpatica Domeniile Samburesti

 

Eveniment facebook : https://www.facebook.com/events/2192494984402637/

Detalii : www.neoartromania.ro

 

 

 

vizualizari: 14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/DtPOchk5cJM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Grupul Editorial ALL, la Târgul Internațional GAUDEAMUS 2018

Posted: 09 Nov 2018 08:01 AM PST

Grupul Editorial ALL va fi prezent, în perioada 14 – 18 noiembrie 2018, la ediția cu numărul 25 a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de învățătură. Vizitatorii sunt așteptați în standul ALL cu reduceri de până la 85%, noutăți editoriale pentru toate categoriile de cititori, surprize și cadouri dulci pentru cei mici.

”Vom sărbători, alături de fanii Pisicilor Războinice, apariția Cărții a XIII-a – Viziunea  – din noua serie Puterea celor Trei. Pentru a imortaliza momentul, îi așteptăm pe copii la standul nostru, sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 12.00, pentru o ședință foto de neuitat. Le-am pregătit și o serie de obiecte promoționale tematice care nu trebuie să le lipsească din colecție.

Cei pasionați de thrillerele semnate de Guillaume Musso vor fi încântați să răsfoiască în premieră romanul Un apartament la Paris. Scris în stilul cu care ne-a cucerit romancierul francez, acest bestseller tulburător ne poartă în viața misterioasă a unui celebru pictor.

Cartea care a generat transformări impresionante în școlile din întreaga lume, inspirând elevii să își însușească mentalitatea de învingători, este acum la dispoziția publicului din România. Scrisă de expertul în leadership, Stephen R. Covey, The Leader in Me reușește să redefinească rolul școlii în evoluția noastră, propunând o soluție la criza educației cu eficiență 100% confirmată practic.

Abia sosit de la tipar, volumul Atingerea, de David J. Linden, este dedicat cunoașterii celui mai important simț pe care îl avem. Într-un stil personal și prietenos demn de un romancier, autorul transformă noțiunile de neurologie în informații accesibile. Poveștile și argumentele sale uimitoare arată cum ne definește atingerea ca ființe umane, influențând alegerile pe care le facem în viață.

Partenerul Grupului Editorial ALL este Kandia, prin intermediul brandului Măgura. Le vom oferi copiilor cadouri dulci sâmbătă și duminică la achiziția oricărui titlu dedicat vârstei lor.” – editura All

 

vizualizari: 9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Vusfw6-JIBs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Harta României de la 1920, redată prin concertul Alley of Winds la ...

Posted: 09 Nov 2018 07:57 AM PST

Marți, 13 noiembrie 2018, de la ora 18:00, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (Strada Londra nr. 39), concertele Stagiunii „Cartografii sonore” continuă prin programul de toamnă cu un nou eveniment special programat Evenimentul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și cei mai bun artiști ai momentului, dar și alături de tinere talente aflate în plină afirmare. De această dată, seara va fi dedicată hărții „Rumania and adjacent states” publicată în anul 1920 de către o prestigioasă companie scoțiană. Spre deosebire de celelale hărți apărute până la acel moment, aceasta prezintă amănunte speciale ale reliefului prin variațiile de altitudine. O prezentare a acestei hărți va fi realizată de Ioana Zamfir, muzeograf, în prima parte a evenimentului. Seara se va continua cu o premieră: va avea loc primul concert al formației camerale Alley of Winds. Deși concertează pentru prima dată sub acest nume, tinerii muzicieni s-au făcut remarcați în ultimii ani pentru talentul deosebit dovedit în arta interpretativă a instrumentelor pentru suflat colaborând cu mari orchestre naționale. Vor concerta: Diana Elenescu – flaut, Andrei Văleanu – clarinet, David Daniel Dinu – oboi, Alexandra Stanciu – fagot și Mihai Gheorghe – corn. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Așadar, publicul prezent va putea redescoperi harta prin intermediul unei experiențe „multi-dimensionale” unde relieful României Mari de la 1920 va putea fi perceput și prin „adierile” și armoniile instrumentelor pentru suflat. Din program vor face parte lucrări de Ferenc Farkas, Jacques Ibert, Vasile Jianu și Fridolin Dallinger.

 

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin înscriere în prealabil pe site-ul muzeului:

http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/cartografii-sonore-harta-ru...

 

„Rumania and adjacent states”, 1920

Harta poartă titlul Rumania and adjacent states și a fost publicată în anul 1920 de celebra firmă scoțiană John Bartholomew & Son Ltd, specializată în realizarea și tipărirea de hărți și atlase. Compania avea deja 100 de ani de funcționare atunci când a fost tipărit atlasul din care face parte această hartă a României Mari – Times Survey Atlas of the World. Pregătirea ediției din 1920 a durat cinci ani și la realizarea ei s-a acordat o atenție deosebită culorilor hipsometrice (culori prin care este indicată variația de altitudine).

Pentru completarea experienței, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri dintr-una din regiunile descrise pe hartă.

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din programul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a celebra Centenarul României, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

După succesul primelor evenimente, organizatorii promit în continuare să aducă în atenția publicului o nouă perspectivă, inedită, asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Informații suplimentare

Despre Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti se numără printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal provinciile româneşti, state şi regiuni europene, precum şi hărţi astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor, un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general.

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

vizualizari: 9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/7MFs8BdT8gw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Prelungire termen Bienala ”IMAGO”

Posted: 09 Nov 2018 07:46 AM PST

Asociaţia Fotografică f:5,6 în colaborare cu Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara vă invită la a patra ediţie a  Bienalei Naţionale de Artă Fotografică ”IMAGO – Timişoara – 2018”, cu tema ”100”, în cinstea făuririi României Mari (1 decembrie 1918) .

 

”100 – un număr multiplicat, dar și multiplicator. De multe ori o unitate dintr-un întreg, compusă din mai multe individualități. Dacă ne gândim la ani, 10 este puțin, dar 1000 e prea mult, e greu de cuprins. 100 de ani este și perceptibil dar și impresionant în același timp. Copiii fiind am învățat mai întâi să număram până la 10. A fost primul pas. Dar când am reușit să numărăm până la 100 a fost o adevărată izbândă. Apoi a mers totul firesc, din aproape în aproape.

            Ca urmare a solicitării mai multor fotgrafi din țară am modificat calendarul bienalei IMAGO  TIMIŞOARA  2018 după cum urmează:  

 

15 noiembrie 2018 – data limită pentru primirea lucrărilor (e-mail sau data poştei)

20 noiembrie 2018 – anunţarea rezultatelor preselecţiei organizatorilor

26 noiembrie 2018 – data limită pentru primirea lucrărilor (data poştei) selectate pentru salon în format 30x45cm (sau variante)

4 decembrie 2018 – vernisajul Bienalei (care se va desfășura la Centrul Multifuncțional Bastion)

 

REGULAMENTUL BIENALEI:

Pentru o selecţie obiectivă, cât şi pentru o maximă corectitudine, Bienala este deschisă tuturor fotografilor, cu excepţia membrilor şi foştilor membri ai Asociaţiei f:5,6.

  1. Lucrările în format digital (tiff sau jpg), salvate la calitate maximă. Fişierul va fi denumit sub forma Nume_Prenume_Titlu. Ca alternativă, lucrările pot fi trimise imprimate pe hârtie fotografică în format 15/21cm (sau variante cu latura mare de 21cm). Fiecare fotografie va avea menţionat pe verso, în colţul din dreapta jos numele, prenumele și titlul lucrării, scrise cu litere de tipar. Fiecare participant are dreptul de a înscrie în concurs maxim cinci lucrări fotografice.
  2. Completarea formularului de participare, datat şi semnat. Acesta poate fi descărcat la adresa f56.ro
  3. CV sumar în domeniul fotografiei (opţional pentru prima fază, obligatoriu pentru cei selectaţi în faza finală).
  4. Dovada plăţii taxei de participare. Pentru cei ce trimit fotografiile imprimate pe hartie fotografica se poate ca taxa de participare sa fie pusă direct in plic (preferabil recomandat), împreună cu formularul de participare şi eventual CV-ul.
  5. Pentru trimiterile electronice se foloseste una dintre adresele de contact (recomandăm trimiterea pe ambele adrese), iar pentru trimiterile postale adresa: Asociaţia Fotografica f:5,6 (Raoul M. Şeptilici), str. Pantelimon Halippa, bl. C3, ap. 9, Timişoara – 300358, jud. Timiş.

 

TAXA DE PARTICIPARE:

Taxa de participare este de 40 lei/participant şi poate fi plătită în contul RO02 BTRL 0360 1205 D758 61XX la Banca TRANSILVANIA TIMIŞOARA sau prin poștă (pe adresa de la punctul 5).

 

JURIZAREA:

Jurizarea se va desfășura în două etape:

 

Etapa I – Preselecția

Pentru menținerea unui standard ridicat al Bienalei lucrările fotografice vor fi selectate de către organizatori, membrii grupului f:5,6.

În vederea jurizării finale, autorii ale căror lucrări au fost selectate pentru Bienală vor trimite fotografiile în format 30x45cm (sau variante ale formatului cu latura mare de 45cm), neînrămate şi fără passe partout, în termenul stabilit de organizatori, pe adresa specificată mai jos (recomandăm ca formatul electronic să fie trimis pe ambele adrese de mail date la date de contact). Lucrările vor fi tratate cu mare atenţie. Pentru eventualele deteriorări sau pierderi pe timpul transportului organizatorii nu îşi asumă nici o răspundere.

Etapa II – Selecţia

Aprecierea finală va fi făcută de un juriu format din personalităţi din lumea artelor vizuale care vor evalua lucrările în funcţie de: încadrare în temă (eliminatorie); idee; tratare artistică; tratare tehnică; originalitate. Membrii juriului vor analiza lucrările individual şi fără a li se face cunoscut numele autorului. Lucrările semnate pe imagine vor fi respinse.

 

Se vor acorda premiile I – Premiul Onuţ Danciu, II şi III. În mod excepţional Asociaţia Fotografică f:5,6, în baza rezultatelor jurizării, poate acorda şi alte premii. Deciziile juriului nu pot fi contestate. Lucrările selectate vor face obiectul unei expoziţii organizate în spaţiul Muzeului Naţional al Banatului din Timişoara (sau într-un alt spațiu aflat în proximitatea acestuia). Organizatorii îşi rezervă dreptul de a reţine lucrările premiate (și care ulterir vor intra în colecțiile Muzeului Național al Banatului). Celelalte lucrări vor fi returnate, la o dată stabilită ulterior, împreună cu catalogul Bienalei.

Prin trimiterea lucrărilor şi a formularului semnat, participanţii declară că sunt autorii fotografiilor. Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru fotografii însuşite în mod ilegal de către participanţi, aceştia fiind singurii responsabili pentru orice consecinţe care ar putea apărea. În cazul unor eventuale pretenţii legale care ar putea fi cerute de terţi în legătură cu fotografiile înscrise în salon, participanţii poartă întreaga responsabilitate. Drepturile asupra fotografiilor rămân integral autorului. Organizatorii primesc dreptul de a folosi imaginile înscrise la Bienală pentru promovarea şi mediatizarea acesteia (şi la ediţiile viitoare), cu nominalizarea autorului.

Recomandăm a nu se trimite mai multe variante (asemănătoare) ale aceleaşi lucrări. De asemenea, a nu se interveni cu prelucrări la imprimarea în format mare faţă de lucrarea trimisă electronic. Nu se admit lucrări fotocopiate sau însuşite de la un alt autor. Nu sunt acceptate lucrări care promovează un mesaj antisocial, discriminatoriu sau cu caracter pornografic.

Înscrierea fotografiilor în concurs presupune acceptarea tuturor condiţiilor stipulate în regulament.

Date de contact:

E-mail: imago@f56.ro

Adresa: Asociaţia fotografică f:5,6 (Raoul Marius Şeptilici)

Str. Pan Halippa bl. C3 ap. 9, Timişoara

Raoul M. Şeptilici tel. 0723519775) mail raoulm7@yahoo.com, Cornel Şubran tel. 0721549932 sau pe adresa de contact a salonului

Au fost parteneri şi sponsori la ediţiile anterioare ale Bienalei Naţionale de Artă Fotografică IMAGO  TIMIŞOARA şi ne-au onorat: Muzeul de Artă din Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Aquatim, SinPro, Storm Media, ArtPress, KLFilm, Wines&Food, Gall Print, Central Park, Cofetăria Codrina, Imaginative, S.C.P&P&P, fotomagazin.ro.”

 

vizualizari: 13http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/EFdutviIYx8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Serile de chitară”- Concert extraordinar de închidere a festivalului

Posted: 09 Nov 2018 07:45 AM PST

Apreciat de Washington Post ca fiind „unul dintre cei mai talentați chitariști din lume”, polonezul  Marcin Dylla concertează sâmbătă, 10 noiembrie 2018, de la ora 19.00, în frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”. Cu 19 premii I obținute în perioada 1996-2007 la cele mai importante concursuri internaționale din lume, Marcin Dylla face parte din elita chitariştilor, dovadă fiind cariera spectaculoasă pe care o are, cu recitaluri la festivaluri şi în stagiuni concertistice de pe întregul mapamond. Muzician profund, interesat în egală măsură de repertoriul tradiţional al chitarei cât şi de muzica contemporană, Marcin Dylla aduce un omagiu chitarei moderne prin includerea în recitalul de la Bucureşti a două lucrări esenţiale în istoria instrumentului: „Temă, variaţiuni şi fugă pe Folia de España” de Manuel Maria Ponce şi “Nocturna, op. 70” de Benjamin Britten. Prima este rezultatul colaborării fructuoase dintre compozitorul mexican Manuel Ponce şi legendarul chitarist Andrés Segovia, cel care a ridicat chitara la rangul de instrument de concert în prima jumătate a secolului XX, iar cea de-a doua marchează intrarea chitarei în lumea avangardei muzicale europene, rod al colaborării dintre doi muzicieni englezi de marcă, compozitorul Benjamin Britten şi chitaristul Julian Bream, care a împlinit recent 85 de ani. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional „Serile de chitară” este dedicată memoriei lui Petru Maier Bianu, cineast şi scriitor, cel care a iniţiat alături de Costin Soare în 2008, în cadrul Stagiunii „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, prima ediţie a acestui eveniment.

Petru Maier Bianu (1947-2011) s-a născut la 2 septembrie 1947 la Sibiu, a realizat filme artistice de lung şi scurt metraj, filme documentare şi a montat piese de teatru în ţară şi străinătate. A debutat în 1990 cu volumul de versuri Preludii epice, la Editura Eminescu, iar în 1999, a publicat la Editura Cartea Românească prima ediţie a romanului Inventarul iernilor. A fost preşedinte al Fundaţiei Culturale ACCUMM şi coordonator al Atelierului de Cultură şi Civilizaţie Universală. Pasionat de muzica clasică, a iniţiat prima stagiune independentă din Bucureşti, Stagiunea „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM care îşi desfăşoară concertele săptămînal, de peste 20 de ani la Palatul Suţu.

Intrarea la concert este liberă şi se face pe bază de invitaţie, scriind la adresa kitharalogos@gmail.com . Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi www.seriledechitara.ro şiwww.facebook.com/kitharalogos

 

Apreciat de Washington Post ca fiind „unul dintre cei mai talentați chitariști din lume”, chitaristul polonez Marcin Dylla este un fenomen rar în istoria recentă a chitarei clasice. Mulți critici, cunoscători, dar și iubitori de muzică mărturisesc că Marcin Dylla face parte din elita chitariștilor. Și-a dobândit această poziție, printre altele, prin numărul de neegalat de premii primite, dintre care 19 sunt Premii I, obținute în perioada 1996-2007, la unele dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale de muzică din lume. Ultimul său triumf a fost obținerea Medaliei de Aur la „2007 Guitar Foundation of America International Competition” în Los Angeles, concurs cunoscut ca fiind cel mai prestigios din lume, urmat de turneul în peste 50 de orașe din America de Nord, Mexic și Canada între 2008-2009, înregistrări live în recital pentru Mel Bay Publications și înregistrarea unui album pentru Naxos, album ce a atins „Top 10 cele mai bine vândute albume Naxos”, în septembrie 2008. DVD-ul cu concertul său live „Wawel Royal Castle at Dusk” a fost nominalizat pentru premiul Fryderyk (echivalent cu American Grammy), la categoria Solo Classical Music of the Year.

În perioada 2016/2017, Marcin Dylla a avut un sezon încărcat care a  debutat cu recitalul său de la Concertgebouw, în această perioadă fiind, de asemenea, profesor invitat la San Francisco Conservatory of Music pentru un semestru. Turneele recente au inclus invitații în Mexic, Chile și concerte în toată Asia, inclusiv concerte în Tokyo, Nagoya, Fukoka, Hiroshima și Hokkaido, în Taiwan la Sala Națională de Concerte din Taipei cu Orchestra Simfonică din Taipei, și debutul la Carnegie Hall din timpul unui turneu de două luni în America de Nord, cu recitaluri ce au acoperit ambele coaste. În Europa, s-a întors la Konzerthaus, în Viena, și este invitat la „Koblenz International Guitar Festival and Competition”(„Concursul și Festivalul Internațional de Chitară de la Koblenz”), un mare festival anual dedicat chitarei.

Invitații frecvente de concerte în Statele Unite ale Americii l-au adus pe Marcin Dylla în orașe precum Cincinnati, Lexington, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Sonoma, Cleveland, New York, Utah, Miami, Boston, New Jersey și Seattle, susținând, de asemenea, concertul dublu pentru chitară și bandoneon al lui Piazzola alături de Riverside Symphonia.În Europa, turnee extinse l-au adus în mod regulat în țări precum Regatul Unit, Norvegia, Spania, Ungaria, Suedia, Danemarca, Polonia și Italia, unde s-a întors pentru a face parte din distinsul juriu al celei de-a 42-a ediții al Concursului Internațional de Chitară Clasică “Michele Pittaluga”.

Apare ca solist al Buffalo Philharmonic Orchestra condusă de JoAnn Falletta, al Orquesta Sinfónica de Radio Television Espanola (RTVE Madrid, Spania), al St. Petersburg Philharmonia Orchestra (Federația Rusă), al Orchestra Filharmonica di Torino (Italia), al Stuttgart Radio Symphony Orchestra din Stuttgart Liederhalle, al Orchestrei Naționale de Radio din București (România) și al Essen Chamber Orchestra (Germania).

A concertat într-o serie de săli de concerte deosebite dintre care amintim: Konzerthaus, Musikverein și Palais Lobkovitz din Viena (Austria), Auditorio Nacional și Auditorio Conde Duque din Madrid (Spania), Sala filarmonicii din St. Petersburg (Federația Rusă), Sala de muzică Kleinhans din Buffalo (SUA), Villa Hügel din Essen (Germania) și Palazzina Liberty din Milano (Italia).

Marcin Dylla s-a născut în Chorzow, în 1976, și a primit primele sale lecții de chitară la Ruda Slaska Music Conservatory (Conservatorul de Muzică Ruda Slaska) din Polonia natală. Din 1995 până în 2000 a studiat la Music Academy of Katowice (Academia de Muzică din Katowice) cu Adi Wanda Palacz, ulterior terminându-și studiile sub îndrumarea lui Oscar Ghiglia, Sonja Prunnbauer și Carlo Marchione la Academiile de Muzică din Basel (Elveția), Freiburg (Germania), respectiv Maastricht (Olanda). În prezent este profesor de chitară la Music Academy of Katowice și la Westfälische Wilhelms-Universität Münster.

 

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: GSR Audit & Expertise, Compania de administrare a Domeniului Bran, Tecnoservice Equipment SRL, Savarez.

Parteneri: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes, Institutul Maghiar din Bucureşti-Institutul Balassi, Muzeul Naţional „George Enescu”, Fundaţia ACCUMM, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts Transilvania 2019, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Athenee Palace Hilton Bucharest.

Parteneri media: RFI România, Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Trinitas TV, Agenţia de Carte.ro, Radio Clasic, Liternet.ro.

 

vizualizari: 7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0t2SjnWcIv0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Poems (1973-2013)”, de Dan Dănilă

Posted: 09 Nov 2018 07:42 AM PST

Recent, la editura Armanis din Sibiu, Dan Dănilă, poetul și traducătorul stabilit în Germania, a publicat o nouă carte: ”Poems (1973-2013)”, 88 de pagini, 76 de texte, ISBN 978-606-9006-16-0.

Este o antologie de versuri care se întinde pe o perioadă de patru decenii de creație, textele sunt scrise direct în engleză sau traduse din originalul în limba română de către autor.

 

Poetul a publicat, așadar, patrusprăzece cărți de versuri proprii și nouă volume de traduceri de lirică sau proză din germană sau franceză. Pentru informații suplimentare: www.dan-danila.de

 

vizualizari: 3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kQpYYPLH44M?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Grupul Editorial Trei, la Gaudeamus 2018

Posted: 09 Nov 2018 07:40 AM PST

Grupul Editorial Trei vă așteaptă la cea de-a 25-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învățătură cu peste 700 de noutăți editoriale, bestselleruri internaționale, cărți de psihologie și volume pentru copii și adolescenți.

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 17.00, vă așteptăm la o întâlnire cu Chris Simion-Mercurian și cel mai recent volum al său CARE  DINTRE NOI / WHICH ONE OF US, proiect realizat împreună cu prietena sa, fotografa Cătălina Flămânzeanu. În urmă cu un an, Chris Simion-Mercurian a primit diagnosticul de cancer. Au urmat tratamentul, lupta cu boala și determinarea de a supraviețui prin credința în sensul vieții. Acest album ilustrează prin text și imagine o experiență limită. Dialogul dintre Chris Simion-Mercurian și Cătălina Flămînzeanu va fi moderat de Magdalena Mărculescu, director editorial Trei.

Noua colecție PSIHANALIZĂ CONTEMPORANĂ își propune să ofere o selecție din cele mai reprezentative cărți ale autorilor din ultimele decenii ale secolului XX și din secolul XXI. Pentru început, cititorul român face cunoștință cu unul dintre celebrele Seminarii ale lui Jacques Lacan, Scrierile tehnice ale lui Freud. De asemenea, un alt autor important, dar încă necunoscut în Romania, Salman Akhtar, este prezent cu două cărți semnificative: Sursele bucuriei, una din primele sinteze psihanalitice despre dimensiunile pozitive ale naturii umane, și Sursele suferinței – o nouă viziune asupra răului.

Colecția Misterele Inconștientului Colectiv se îmbogățeste cu un nou titlu: Hotarele sufletului. Practica psihologiei lui JungJune Singer, o importantă popularizatoare a psihologiei analitice în SUA, ”traduce” sub o formă accesibilă nespecialistului principalele concepte jungiene: complexele, Sinele, persona, umbra și interpretarea viselor. Iar în colecția Psihologie Psihoterapie vă propunem Tulburările de personalitate din DSM-5. Psihiatru american cu o experiență de peste 50 de ani, Len Sperry dedică fiecărei tulburări de personalitate câte un capitol în care include secțiuni privind diagnosticarea, evaluarea psihologică, conceptualizarea de caz și intervențiile specifice de tratament – de la psihoterapia individuală și terapia de grup, la terapia de cuplu și de familie, medicație și tratamentul integrativ și combinat.

Veți găsi unul dintre cele mai bune romane ale anului 2017 în colecția Fiction Connection a Editurii TreiÎnainte să fim ai voștri este o carte inspirată de cazul real al Georgiei Tann, directoarea unui orfelinat din Memphis care răpea și vindea copii familiilor bogate. Lisa Wingaterelatează povestea tulburătoare a unor frați cu destine frânte, care reușesc, în cele din urmă, să-și găsească izbăvirea. Înainte să fim ai voștri a stat peste 53 de săptămâni în topul New York Times Bestseller.

Nu ratați noile apariții din seriile de autor Agnès-Martin Lugand, Marc Levy și Amélie Nothomb.

Seria de Jo Nesbø, inaugurată recentă cu romanul stand alone Fiul (2018), continuă printr-un proiect nou: traducerea în limba română a primului titlu din suita de romane polițiste care-l au ca protagonist pe celebrul Harry Hole – Liliacul. O carte-cult a genului crime recompensată cu prestigiosul Riverton Prize 1997 și The Glass Key în 1998.

Privind la stele de Gae Polisner este o lectură superbă, adresată adolescenților, despre un tânăr care trece printr-o criză personală profundă, dar care găsește puterea de a-i face față.

Blues pentru găurile negre și alte cântece din spațiul cosmic de Janna Levin (colecția Acum pentru viitor) relatează într-un mod accesibil povestea fascinantă a obsesiilor, aspirațiilor și dificultăților întâmpinate de oamenii de știință care, timp de cincizeci de ani, au depus eforturi asidue ca să  confirme predicția lui Einstein din 1917 și să detecteze undele gravitaționale.

Colecția de istorie ne propune o incursiune în fascinanta Bavarie cu uluitoarele ei castele Neuschwanstein, Linderhof, Herrenchiemsee sau Rezidens, toate martore tăcute ale vieții și destinului tragic al lui Ludovic al II-lea al Bavariei. Cartea lui Jean des Cars  Ludovic al II-lea al Bavariei sau Regele nebun – este o captivantă poveste a unui destin cu aură romantică, un omagiu adus unei moșteniri artistice incontestabile, dar totodată și o încercare temerară de reabilitare a unui mare nedreptățit al istoriei.

Cititorii cuprinși de „Febra Ferrante”, începută cu romanul Prietena mea genială, vor descoperi în colecția Literary Fiction un nou titlu semnat de celebra autoare: Zilele abandonului descrie încercarea unei femei părăsite de a găsi, după luni de furie, îndoieli, autocompătimire şi disperare, o cale de a-şi depăşi suferința şi de a-şi construi o nouă viață. Tot în colecția Literary Fiction anunțăm apariția noului roman semnat de Leïla Slimani – În grădina căpcăunului. Captivantă, erotică şi îndrăzneață, cartea oferă o explorare a sexualității, a adicției şi a nevoii unei femei de a simți că trăieşte.

Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii de Peter Frankopan: carte-eveniment publicată în colecția Literati de Editura Pandora M! De la Codul lui Hammurabi și mărețul Imperiu Persan, la hunii cei cumpliți, ascensiunea Europei, cele două războaie mondiale și politica actuală, cartea este o fascinantă istorie a lumii în imagini. Un volum care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui copil.

Micii cititori se vor bucura de noi apariții în seriile Petson și Findus (Petrecerea de Crăciun a lui Pettson), Elmer (Elmer și Străinul), Mog (Adio, Mog) și Iepuraș de Harry Horst (Iepuraș fuge de-acasă și Crăciunul lui Iepuraș).

Editura Lifestyle Publishing ne propune un nou titlu scris de celebra Oprah Winfrey – Înțelepciunea duminicilor. Pentru prima dată, momentele de revelație care au inspirat milioane de oameni în emisiunea Super Soul Sunday, laureată a trei premii Emmy, sunt reunite acum în această carte. Lasă totul în ordine de Margareta Magnusson, bestseller New York Times, este o carte plină de înțelepciune, directă și nesentimentală, o metodă practică și fermecătoare care te învață cum să-ți pui ordine în casă și în suflet de-a lungul și la finele vieții, pentru a te bucura plenar de existența care îți este dată.

Sunteți așteptați în standurile 16 și 17 din Pavilionul Central de la Romexpo, în perioada 14-18 noiembrie 2018.

vizualizari: 11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xGF2MyUqoIU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Procesul lui David M. Gólan”, producție Jamais Vu, la MNLR

Posted: 09 Nov 2018 07:35 AM PST

Luni, 12 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la sediul din Calea Griviței 64-66, Sala „Iosif Naghiu”, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită  la spectacolul ”Procesul lui David M. Gólan”, producție Jamais Vu. 

Procesul lui David M. Gólan urmărește povestea unui tânăr care vandalizează din greșeală statuia lui Mihai Viteazul din Piața Universității. Pe parcursul procesului aflăm că intenția inculpatului nu a existat, însă daunele produse există și rămân. Deznodământul procesului rămâne la latitudinea publicului, el având puterea de a decide între trei variante de final.

Regie: Matei Lucaci-Grȕnberg
Scenografie: Arh. Gabi Albu
Produs de: Jamais Vu
Distribuție: Maria Obretin, Irina Antonie, Mădălina Craiu, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Ștefan Huluba, Kostas Mincu și Iulian Sfircea
Comedie – 1 oră 35 minute
Distincții: Premiul pentru dramaturgie la Festivalul de Teatru Independent Constanța (FITIC) 2017, Festivalul Comic7B Buzău 2017, Nominalizare pentru Cea mai bună regie/ Cel mai bun actor în rol principal – Tavi Costin, la Festivalul de Teatru Independent Constanța (FITIC) 2018

vizualizari: 12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/OztipuZ1hk8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Transylvanian Concert în Portugalia – De la Enescu la jazz, de la ...

Posted: 09 Nov 2018 07:00 AM PST

Cu ocazia celebrării în 2018 a Centenarului Marii Uniri, ICR Lisabona susține turneul ”Transylvanian Concert – de la Enescu la jazz, de la doină la blues” al muzicienilor Lucian Ban și Mat Maneri, în premieră în Portugalia. Turneul se va desfășura în perioada 16-18 noiembrie 2018 și va cuprinde o serie de 3 concerte și un workshop. Cei doi muzicieni vor interpreta piese de pe albumul ”Transylvanian Concert”, precum și piese de George Enescu (Suita Orchestrală Nr 1, piese din Suita ”Impresii din Copilărie”, etc.) precum și compoziții inspirate de muzica tradițională românească.

Program evenimente:

16 noiembrie: workshop-ul Muzica lui Enescu și muzica tradițională românească în improvizație și jazz-ul contemporan, care va avea loc la Universitatea Lusíada, între orele 15.00 – 17.00, în Auditoriul 4.

16 și 17 noiembrie: concerte la „Hot Clube de Portugal“ din Lisabona, începând cu ora 22:30.

18 noiembrie: concert la galeria și spatiul de concerte „Solilóquios“ („Sobre o Porto“) din Porto, începând cu ora 21:00.

 

În 2012, Lucian Ban și Mat Maneri au înregistrat Transylvanian Concert la Palatul Culturii din Târgu Mureș, pentru celebra casă ECM Records. Albumul s-a bucurat de elogiile presei internaționale, de la New York Times, la The Guardian sau Financial Times. De la lansarea acestuia, Lucian Ban și Mat Maneri sunt în turneu constant în toată lumea, pe marile scene de festivaluri, cluburi și muzee, de la Chicago la Los Angeles, de la San Francisco la Boston, de la San Diego la New Orleans, în capitale și orașe mari din Europa (printre care Londra, Berlin, Roma, Valencia, Veneția, Amsterdam), dar și în Brazilia, Argentina sau Israel. Transylvanian Concert a câștigat două premii Best Album Of The Year din partea All About Jazz USA și Cuadernos de Jazz Spain și a adus consacrarea internațională pentru Lucian Ban.

 

În 2009, Lucian Ban a colaborat pentru prima oară cu violistul și violonistul american Mat Maneri (nominalizat la premiile Grammy) în cadrul proiectului „Enesco Re-Imagined“. Considerat de John Fordham, criticul de jazz al ziarului britanic The Guardian, drept un nume de urmărit / a name to watch, pianistul, compozitorul și aranjorul Lucian Ban, originar din Cluj, trăiește la New York, unde este liderul mai multor grupuri (Elevation, Transylvanian Concert, Tuba Project), toate implicând muzicieni de prim rang, recunoscuți în întreaga lume. A editat opt albume sub nume propriu pentru case de discuri americane și europene și a colaborat cu mari muzicieni precum: Barry Altschul, Sam Newsome, Mark Feldman, Tony Malaby, Ralph Alessi, Abraham Burton, Nasheet Waits, Jorge Sylvester, John Hébert, Brad Jones, Badal Roy.

 

Mat Maneri, nominalizat în 2006 la Premiile Grammy pentru „Cel mai bun album de muzică alternativă“, a redefinit pe parcursul unei cariere de peste un sfert de secol, rolul și vocea violei și vioarei în jazz și muzica improvizată. Artistul este recunoscut drept unul dintre cei mai creativi muzicieni de jazz contemporan. A colaborat cu nume precum Joe Morris, Vijay Iyer, Matthew Shipp, Marilyn Crispell, Joelle Leandre, Kris Davis, Tim Berne sau Craig Taborn.

 

„Hot Clube de Portugal“ este o instituție publică ce a câștigat în 2001 premiul Almada Negreiros din partea Ministerului Culturii din Portugalia. În 2008, când a sărbătorit cea de-a 60-a aniversare, a primit din partea Primăriei Lisabonei Medalia de Onoare a orașului.

 

„Solilóquios“ (Solilocvii) este un ciclu de muzică solo care se concentrează în special pe improvizație și care reunește unele dintre cele mai creative propuneri de pe scena națională și internațională. A debutat în februarie 2017, cu recitalul saxofonistului portughez João Guimarães. Ciclul are loc la etajul 3 al unei clădiri proiectate de arhitectul Marques da Silva, unde se desfășoară și proiectul Yoga sobre o Porto (Yoga cu vedere asupra orașului Porto) și unde se pot vedea și auzi o mare varietate de instrumente: acordeon, contrabas, tubă, vioară, trompetă, tobe, daxofon, tonkorong, pian, saxofon, chitară, bas electric, voce, vibrafon, electronică, violoncel și kora. În primul său an de funcționare, ciclul a inclus în programarea sa unii dintre cei mai importanți muzicieni contemporani din diferite domenii, cum ar fi jazz-ul și improvizația liberă (Peter Evans, Mark Dresser, Rob Mazurek), muzica lumii (Dawda Jobarteh, Mû Mbana, Stephan Micus), muzica experimentală (Fatima Miranda, Kazuhisa Uchihashi), rock (Gary Lucas) și muzica contemporană (Joelle Leandre, Dominique Pifarély

Vizualizări: 146

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor