altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 12 iunie 2020

“Alan Watts și înțelepciunea nesiguranței” plus 2 more


Alan Watts și înțelepciunea nesiguranței

Posted: 11 Jun 2020 09:30 AM PDT

În perioada 11-20 iunie 2020, Editura Herald îți deschide „apetitul” pentru meditaţie şi explorare de sine, cu o incursiune în filosofia de viață a gânditorului britanic, Alan Watts, cel mai cunoscut și apreciat interpret al gândirii orientale în Occident.

”Vom învăța să ne conectăm mai bine la sine şi la ceilalţi, pentru cultivarea armoniei şi a echilibrului în viaţă, în cadrul întâlnirilor din seria „Cărți Deschise pentru Minți Deschise”,
realizată de Sorin Lucaci pe pagina Herald.

În această perioadă vei beneficia și de o reducere de 40% la toate titlurile din seria de autor Alan Watts – adevarate instrumente care te ajuta să înțelegi realitatea, să stăpânești arta cunoașterii de sine și să devii ceea ce ești.”- editura Herald.

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/JAIdEo-nJDk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul EUROPAfest 2020 se organizează în iulie

Posted: 11 Jun 2020 09:21 AM PDT

jmEvents, producător de evenimente muzicale internaționale anunță organizarea festivalului EUROPAfest 27 în perioada 16-25 iulie 2020.  Directorul EUROPAfest, dl. Luigi Gageos declara:  “Suntem optimiști și chiar dacă va fi o ediție atipică, evenimentele muzicale vor fi la aceleași standarde de calitate cu care s-a obișnuit deja publicul. Vor fi respectate toate măsurile de siguranță pentru spectatori, dar în același timp ne gândim și la extinderea posibilităților de urmărire a concertelor live. Ne transformăm, ne adaptăm ca să oferim o experiență nouă celor care iubesc muzica bună. Cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că purtăm o prețuire deosebită celor din prima linie, care au fost alături de bolnavii de coronavirus, pe baricade zi și noapte. În același timp aș vrea să vă invit să facem un exercițiu de imaginație și să vedem cum ar fi fost timpul petrecut în izolare aceste luni fără muzică, film, cărți, dans…Și iată că, în acest fel, conștientizăm poate că arta și cultura în general au fost aliați la fel de prețioși, “prima linie” pentru cele peste 3 miliarde de oameni care au stat acasă.” Așadar, joi, 16 iulie, EUROPAfest 27 – jazz | blues | pop | clasic își deschide porțile și invită lumea buna să i se alăture într-un maraton de 10 zile de evenimente pline de culoare și rafinament.

Artiști din peste 20 de țări – Anglia, Argentina, Azerbaijan, Belarus, Coreea de Sud, Cuba, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Țările de Jos și Ucraina vor prezenta producții muzicale în spații de concert tradiționale și neconvenționale.

 

Mai multe detalii cu privire la spațiile de desfășurare a evenimentelor și la măsurile ce trebuie respectate de publicul spectator vor fi anunțate cât de curând posibil, după comunicarea acestora de către autorități. Echipa festivalului își dorește ca fiecare persoană care participă la EUROPAfest să vină cu încredere și să știe că se va urma întocmai protocolul de igienă, se vor asigura normele de protecție și siguranță indicate de cei responsabili.

 

Unic în România, în 2005 Festivalul Internațional EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatură oferită de Comisia Europeană și Parlamentul European.

 

 

 

www.jmevents.ro, www.europafest.ro si www.jazzfest.ro

Număr de vizualizări :11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/L4yXIi_hufQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Evenimentele Humanitas și Humanitas Fiction online & live

Posted: 11 Jun 2020 06:25 AM PDT

Humanitas anunță evenimentele săptămânii 15-21 iulie 2020.

”Dialogurile stârnite după publicarea cărților sunt continuările naturale ale scrierii. În egală măsură sunt momente de conexiune în care, împărtășind idei, făcându-le mai clare și mai puternice în mintea noastră, ne simțim din nou împreună.
În iunie creăm câteva spații virtuale în care să purtăm discuții reale. Agenda evenimentelor Humanitas și Humanitas Fiction online&live este plină de întâlniri cu autori români și de dezbateri despre cele mai importante cărți de ficțiune și non-ficțiune străine publicate în ultimele două luni. În săptămâna 15-21 iunie Humanitas și Humanitas Fiction organizează patru discuții despre cărțile Scurtă istorie a creației. Știința și căutarea originii vieții de Bill Mesner și H. James Cleaves II, Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu de Tatiana Niculescu, Copiii de pe Volga de Guzel Iahina și Recviem vesel pentru tata de Radu Paraschivescu.

 

Evenimente

 

LUNI, 15 IUNIE, ORA 19.30

Live > Dezbatere despre Scurtă istorie a creației. Știința și căutarea originii vieții de Bill Mesner și H. James Cleaves II. Participă: Dana Jalobeanu, Alexandru Babeș, Vlad Zografi

Apariția vieții este poate cea mai provocatoare și mai importantă enigmă pe care știința încearcă s-o rezolve. De-a lungul secolelor, cercetarea originii primelor forme de viață a fost asociată cu descoperiri revoluționare din știință, precum microscopul lui van Leeuwenhoek, teoria evoluției prin selecție naturală formulată de Darwin sau dezvăluirea structurii ADN-ului de către Crick și Watson. Bill Mesler și H. James Cleaves II discută fiecare episod important al acestei căutări umane fundamentale în contextul dezbaterilor filozofice, al schimbărilor politice și al dezvoltării cunoașterii.

Întâlnirea poate fi urmărită pe pagina de Facebook Humanitas sau pe canalul Youtube Humanitas

 

MARȚI, 16 IUNIE, ORA 19.30

Live > Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu de Tatiana Niculescu, lansare și dialog al autoarei cu Cristian Preda, Q&A virtual, sesiune de autografe online

Un profesor de filozofie născut la Brăila spre sfârșitul secolului XIX devine în anii României Mari maestrul unei generații strălucite de gânditori și scriitori a căror faimă va depăși granițele țării. Printre ei, Mircea Eliade, Emil Cioran, Mihail Sebastian, Constantin Noica.

La 130 de ani de la nașterea lui Nae Ionescu, această carte-portret este o incursiune pasionantă în aventura unei vieți care nu și-a epuizat niciodată misterele.

Întâlnirea poate fi urmărită pe pagina de Facebook Humanitas sau pe canalul Youtube Humanitas

 

MIERCURI, 17 IUNIE, ORA 19.30

Live > Copiii de pe Volga de Guzel Iahina, lansare. Participă: Ioana Pârvulescu, Cristian Pătrășconiu. Moderator: Denisa Comănescu

La trei ani după debutul ei fulminant cu bestsellerul Zuleiha deschide ochii, Guzel Iahina publică un nou roman și mai viu, și mai atrăgător, care se bucură deja de faimă internațională. Iată cum îl descrie autoarea: „Am vrut să vorbesc despre lumea coloniilor germane de pe Volga – vibrantă, aparte, plină de viață –, o lume creată cândva de oameni veniți din altă țară și pierdută astăzi în negura timpului. Dar este și o poveste despre cum poate o mare dragoste să nască spaime în sufletul nostru și totodată să ne ajute să le depășim.“

Întâlnirea poate fi urmărită pe pagina de Facebook Humanitas Fiction sau pe canalul Youtube Humanitas

 

JOI, 18 IUNIE, ORA 19.30

Live > Recviem vesel pentru tata de Radu Paraschivescu, lansare și dialog al autorului cu Cătălin Striblea, Q&A virtual, sesiune de autografe online

Istoria semicentenară a doi buni prieteni, tată şi fiu. Nouă povestiri jucăușe și empatice despre solidaritate și tandrețe, Recviem vesel pentru tata este o aducere aminte în cheia bunei dispoziții.

„Recviem vesel pentru tata e felul meu de a-mi râde un dispărut drag. Probabil pe cel mai drag. A mi-l râde – adică a mi-l aminti în hainele lui de zi cu zi: bună dispoziţie, ironie după caz, blândă sau tăioasă, efervescenţă ludică, amuzament dezlănţuit. Şi în acelaşi timp a mi-l recompune din sute de dialoguri sprintene, din zeci de zile în care – zeu de uz personal – a suflat peste nori şi i-a pus pe fugă.“ — Radu Paraschivescu

Întâlnirea poate fi urmărită pe pagina de Facebook Humanitas sau pe canalul Youtube Humanitas” / transmite Humanitas.

 

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor