altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 11 iunie 2020

“”Adeverință de chiabur”, de Adrian Herescu” plus 6 more


”Adeverință de chiabur”, de Adrian Herescu

Posted: 10 Jun 2020 07:58 AM PDT

În curând, la Editura Tracus Arte va apărea volumul Adeverință de chiabur, de Adrian Herescu.

Născut în 1953, în București, de mic copil, Adrian Herescu ia contact cu complexitatea vieții cotidiene. După studii muzicale, urmează Facultatea de Medicină pe care o absolvă în anul 1979. După 13 ani de chirurgie generală, în anul 1992 se dedică antreprenoriatului, continuând tradiția deprinsă în familie. În 2008 se mută în Spania la Barcelona, pentru oportunitățile oferite de metropola catalană practicării tenisului profesionist de către fiul său Vlad, care își desăvârșește aici studiile liceale bilingv-engleză/spaniolă, găsindu-și drumul, deschis de sportul alb, în lumea advertisingului, absolvind Universitatea SCAD-Georgia din SUA. Ana, fiica, parcurge etapele școlare la British School of Barcelona și American School of Valencia, dedicându-se designului interior, fiind admisă la Institutul Marangoni din Milano. Scăpat de grijile educației copiilor, se apleacă cu tenacitate asupra definitivării proiectului despre familie, început cu 10 ani în urmă, materializat prin producerea a trei albume de artă fotografică, care îl duce către decizia de a se apuca de scris. Cartea nu se vrea operă literară, ci memoria întâmplărilor petrecute de-a lungul vieții, care au dus la evoluția familiei Herescu. Fără să vrea, Adrian Herescu plăsmuiește nu doar o anexă la proiectul fotografic, ci o frescă socială și morală a perioadei cu care familia Herescu s-a intersectat.

Adrian, prietenul imaginar

 

Despre autor: http://www.herescu.com

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/WH-i7C3MBYU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Gala Matei Brâncoveanu 2020 difuzată live pe Facebook

Posted: 10 Jun 2020 07:54 AM PDT

Au mai rămas doar câteva zile până la ediția din acest an a Galei Matei Brâncoveanu, care va fi difuzată live pe pagina de Facebook a Fundației Alexandrion, duminică, 14 iunie 2020, începând cu ora 19:00. În cadrul galei, Fundația Alexandrion va premia cinci tineri remarcabili prin proiectele lor cu impact puternic asupra comunităților din care fac parte. Publicul va decide clasamentul final și căștigătorul marelui premiu în valoare de 12.000 de euro, prin vot online pe www.fundatia-alexandrion.ro . Sistemul de votare va rămâne deschis și pe parcursul galei, până la momentul STOP VOT al prezentatorului.

 

Marinela Ardelean – Global Brand Ambassador Vinars Brâncoveanu: „Pentru ediția 2020 a Galei Premiilor Matei Brâncoveanu ne-am dorit să identificăm valorile mai puțin cunoscute ale României și iată, avem privilegiul de a o face, grației propunerilor făcute de voci deja consacrate ca Victoria Asanache, Marius Constantinescu, Sandra Ecobescu, Tudor Giurgiu și Irina Păcurariu. Am căutat în acest an perfomanțele celor care au impact social, ale celor care prin acțiunile lor aduc schimbări benefice de natură culturală, socială, educativă și umanitară. Trăim vremuri în care proiectele acestor tineri au nevoie nu doar de încurajări, ci și de un sprijin concret, iar aceasta a fost motivația Fundației Alexandrion de reformulare a acestui proiect.”

 

Tudor Baciu – inițiatorul proiectului Cinemobilul, cea mai extinsă caravană de film din țară; Carmen Chindriș – fondatoarea Asociației Sus Inima, care oferă cazare și masă pacienților oncologici veniți la Sibiu pentru radioterapie; Ana Maria Ciobanu – reporter care abordează subiecte precum inegalitatea socială, violența în familie, sărăcie, discriminare și educație la revista DoR; Edmond Niculușcă – fondatorul ARCEN și inițiatorul proiectului Antiseismic District prin care pregătește locuitorii unui cartier din București pentru următorul mare cutremur; și Raluca Selejan – co-fondatoarea librăriei independente „La Două Bufnițe” din Timișoara, care organizează evenimente culturale, prin care să stimuleze apetitul generațiilor viitoare pentru lectură – aceștia sunt cei cinci finaliști ai Galei Matei Brâncoveanu 2020. Publicul poate afla poveștile lor și îi poate vota pe website-ul Fundației Alexandrion – www.fundatia-alexandrion.ro.

Cei cinci finaliști sunt susținuți de profesioniști cunoscuți publicului, cu experiență bogată în domeniile lor de activitate, care au nominalizat candidații și au desemnat finaliștii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2020: Victoria Asanache, Marius Constantinescu, Sandra Ecobescu, Tudor Giurgiu și Irina Păcurariu.

 

Toți cei cinci finaliști vor fi premiați, Fundația Alexandrion acordând patru premii în valoare de 1.500 euro și marele premiu în valoare de 12.000 de euro.

 

Gala Matei Brâncoveanu 2020 va fi prezentată de tânărul actor Pavel Ulici, cunoscut pentru rolurile interpretate în producții românești și internaționale, iar Doru Trăscău și Andrei Zamfir de la The Mono Jacks vor interpreta live, în formulă acustică, piesele trupei îndrăgite de public.

 

Mai multe informații despre Gala Matei Brâncoveanu sunt disponibile pe www.fundatia-alexandrion.ro.

 

Parteneri media: Europa FM, Revista Cariere, Magic FM, Life.ro, GoodNews, Radio România București FM, Ziare.com, Bookhub, Business24

 

 

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de companiile din cadrul Alexandrion Group. Sub umbrela Fundaţiei Alexandrion se derulează proiecte de peste 20 de ani. Fundaţia Alexandrion urmează evoluţia Alexandrion Group. Fundația Alexandrion susține activ cultura din 2014, prin intermediul Premiilor Constantin Brâncoveanu şi onorează excelenţa prin intermediul premiilor Constantin Brâncoveanu Diaspora şi Constantin Brâncoveanu International Awards. Prin premiile Matei Brâncoveanu, Fundația Alexandrion recunoaşte potențialul de dezvoltare al tinerilor, pentru cercetare şi realizări excepţionale ȋn domeniul lor de activitate. De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, premiază performanța internațională a sportivilor români, din 2016. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiade, din 2004 până ȋn 2012, ȋn ȋncercarea de a ȋncuraja tinerii sportivi să obţină cele mai bune rezultate.

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/pDmgb-V9Fxc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Chopin și „Cântecul nopții“ polonez, în stagiunea online a Filarmon...

Posted: 10 Jun 2020 07:49 AM PDT

Joi, 11 iunie 2020, de la  ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Alexander Walker, va avea în program Concertul nr. 1, în mi minor, pentru pian şi orchestră, op. 11 de Frédéric Chopin și Simfonia nr. 3, op. 27 de Karol Szymanowski. Solist în prima parte este pianistul Lucas Krupinski, iar în partea a doua, tenorul Tomasz Zagorski. Corul Filarmonicii „George Enescu“ a fost pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner, iar concertmaistru invitat a fost Liviu Câşleanu. Concertul înregistrat în 16 noiembrie 2018 a fost organizat în colaborare cu Institutul Polonez și Ambasada Republicii Polone la București, fiind dedicat aniversării Centenarului Independenței Poloniei.

Dirijorul englez Alexander Walker afirmă despre programul polonez că include capodopere muzicale. „Pentru minunatul concert nr.1 pentru pian de Chopin, îl avem solist pe Lucas Krupinski, unul dintre cei mai interesanți tineri pianişti“, declară acesta. La rândul său, pianistul Lucas Krupinski subliniază că a fost o mare bucurie să cânte alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ la Ateneul Român: „Publicul a fost foarte cald și a fost o imensă bucurie să lucrez cu dirijorul  Alexander Walker, alături de care am cântat recent la Londra“.

Realizată între anii 1914 și 1916 în timpul Primului Război Mondial, chiar înainte ca Polonia să-și dobândească independența, Simfonia nr. 3 a lui Szymanowski este una dintre cele mai importante lucrări muzicale ale secolului XX. „Necesitând un aparat orchestral și coral imens și un solist tenor, este cântată rareori. Inspirată de poemul extatic al lui Rumi, Cântecul nopţii, lucrarea celebrează frumuseţea nopților orientale, fiind influențată de explorările compozitorului în zona Orientului Mijlociu și de interesul lui faţă de sufism. Szymanowski combină elemente de muzică arabă cu armonii cromatice având rădăcinile în limbajul muzical al lui Wagner şi Chopin, rezultatul fiind o muzică ce atinge climaxuri extraordinare. Construcţia strălucitoare şi evocativă de culori orchestrale creează la Szymanowski o lume sonoră seducătoare şi irezistibilă“, precizează dirijorul.

Concertul din  luna noiembrie 2018 a fost organizat sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Polone Andrzej Duda și al preşedintelui României Klaus Iohannis.

***

Stagiunea online

Orchestra Filarmonicii „George Enescu”

Joi, 11 iunie 2020, ora 19.00

Dirijor: ALEXANDER WALKER

Frédéric Chopin: Concertul nr. 1, în mi minor, pentru pian şi orchestră, op. 11

Solist:LUCAS KRUPIŃSKI

Karol Szymanowski: Simfonia nr. 3 „Cântecul nopții” op. 27

Solist: TOMASZ ZAGÓRSKI – tenor

Solo vioară: Liviu Câşleanu

DIRIJORUL CORULUI: IOSIF ION PRUNNER

Înregistrarea concertului din 16 noiembrie 2018 va putea fi ascultată, joi, de la ora 19.00, pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

***

Alexander Walker este un muzician care, prin discografia sa, a contribuit la redescoperirea şi readucerea în atenţia publicului a unor compozitori mai puţin cunoscuţi. În 2018, a fost distins cu Medalia „Elgar Society“, prin aceasta alăturându-se unui grup mic de muzicieni, ce îi include pe Daniel Barenboim, Vladimir Ashkenazy, Sir Andrew Davies, Sir Mark Elder. De la absolvirea studiilor, cu legendarul Ilya Musin de la Conservatorul de Stat din Skt. Petersburg,  Alexander Walker a dirijat în Rusia, Europa Centrală şi de Est şi în Scandinavia, iar numeroase interpretări ale sale, cu precădere cele de muzică britanică, au fost difuzate la posturi naţionale de radio şi televiziune. Alexander Walker dirijează frecvent Orchestra Simfonică de Stat a Rusiei, Musica Viva, Orchestra Simfonică „Noua Rusie“ (director muzical: Yuri Bashmet) şi Filarmonica din Rusia.  A dirijat toate orchestrele importante din Polonia şi din România, precum şi numeroase ansambluri din Finlanda, Danemarca, din Balcani şi de pretutindeni. A dirijat frecvent spectacole la Opera Regală Covent Garden, iar alături de Baletul Regal a realizat un turneu  în Statele Unite (Metropolitan Opera, Kennedy Center), la teatrele Balşoi şi Mariinski din Rusia, în Turcia şi în Asia. A realizat direcţia muzicală în „Lacul Lebedelor“ la Opera Naţională din Finlanda şi în „Spărgătorul de nuci“ pentru Opera Naţională din Norvegia.

 

Născut în anul 1992 la Varşovia, Lucas Krupinski a început să studieze pianul la vârsta  de 5 ani. Este absolvent, cu diplomă magna cum laude, al Universităţii de Muzică „Fryderk Chopin” din Varşovia, unde a studiat sub îndrumarea prof. Alicja Paleta-Bugaj şi a dr. Konrad Skolarski.  A câştigat în septembrie 2016 Premiul I şi toate premiile speciale ale celei de-a 7-a ediţii a Concursului Internaţional de Pian de la San Marino: Premiul Criticilor Muzicali, Premiul Publicului precum şi Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui concert cu orchestră. A fost finalist al Concursului Internaţional „Ferruccio Busoni” de la Bolzano (2017) precum şi laureat al Premiului I la Concursurile Internaţionale de Pian de la Aachen (2016) şi Hanovra (2015). În octombrie 2015, ca semifinalist, s-a numărat printre cei mai buni douăzeci de pianişti participanţi la cel de-al XVII-lea Concurs Internaţional de Pian „Fryderyk Chopin” de la Varşovia. De asemenea, este laureat al altor premii importante la concursuri internaţionale de pian, obţinând, printre altele, Grand Prix şi două premii speciale la al II-lea Concurs Internaţional Siberian de Pian „Fr. Chopin” de la Tomsk (2013), Premiul I la Yamaha Music Foundation of Europe Scholarship Competition (2014), Premiul al II-lea la Concursul Naţional de Pian „Fr. Chopin” de la Varşovia, ed. a 46-a (2015).

 

Tenorul polonez Tomasz Zagorski a studiat cu Stanislaw Romanski la Academia de Muzică din Poznan şi a colaborat cu Teatrul Wielki în opere de Mozart, Verdi, Puccini şi Leoncavallo. A fost invitat să susţină diferite roluri la Opera din Kiel – unde i-a interpretat pe Nadir (Pescuitorul de perle), Tamino (Flautul fermecat) şi pe Titus (din opera omonimă de Mozart). La Kassel pe Titus (Mozart) şi René (Contele de Luxemburg). La Hanovra a susţinut şi rolurile lui Apollo şi Dionysos în prima audiţie a operei Orest de Manfred Trojahn.  A colaborat cu dirijori ca Jaques Delacote, John Fiore, Johannes Fritzsch, Walter Gugerbauer, Michail Jurowski, Wolfgang Kurz, Zoltán Peskó, Christof Prick, Wolfgang Rennert, Jonathan Seers, Klauspeter Seibel, Jos van Veldhoven, Mario Venzago, Sebastian Weigle.Din 2011, Tomasz Zagorski ocupă postul de profesor de canto la Conservatorul din Poznan.

***

Canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw) al Filarmonicii „George Enescu“ a fost adăugat, în cadrul stagiunii online, celorlalte instrumente de promovare: site web (https://www.fge.org.ro/), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/), newsletter. Canalul YouTube nou creat oferă celor interesați posibilitatea de abonare și de alertare prin e-mail asupra noilor postări.

Siteul Filarmonicii „George Enescu“
Pagina YouTube a Filarmoncii „George Enescu“
Pagina de Facebook a Filarmonicii „George Enescu“

 

 

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9oy5QckSY5Y?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lidia Vianu Translates: Five Romanian Poets. Cinci poeţi români. CL...

Posted: 10 Jun 2020 07:44 AM PDT

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului Lidia Vianu Translates: Five Romanian Poets. Cinci poeți români. Parallel Texts. Ediție bilingvă. Romița Mălina Constantin, Diana Geacăr, Emil Nicolae, Ioan Es. Pop, Floarea Țuțuianu.

ISBN 978-606-760-182-4

Texts selected, translated into English and edited by/ Selecție, traducere și editare de Lidia Vianu

Advisor to the series: Anne Stewart

 

Un translator cu har se rescrie pe sine în traducerea unui poem. Traducerea de poezie nu se aseamănă cu niciun alt text.

Atunci când am pornit concursul național „Lidia Vianu Translates”, gândeam că pot traduce orice, câtă vreme am voința și inteligența să muncesc pe text. Acum știu că mă înșelam. Niciun juriu din lume nu poate alege acei poeți anume cu care traducătorul poate să empatizeze.

Lăsând la o parte impulsul de critic literar, am adunat acest volum, care este alcătuit din poemele primilor cinci câștigători, aleși de mine. Traduc în aceste pagini versuri pe care probabil mi–ar fi plăcut să le scriu eu. Cu un dram de noroc, ele vor ajunge și la sufletul cititorilor englezi.- Lidia Vianu.

 

Lidia Vianu Translates: Five Romanian Poets. Cinci poeți români, se lansează oficial joi 18 iunie 2020, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

 

editura.mttlc.ro/five-romanian-poets-2019.html

 

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/M7HoE0WIezs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Despre cultură: între vocație, legislație și taxe. O nouă ediție ”Q...

Posted: 10 Jun 2020 06:01 AM PDT

Cea de-a treia ediție a conferințelor Round Table România din seria Quo Vadis, Cultura? va avea loc joi, 11 iunie 2020, de la ora 17:00, și va fi transmisă în direct pe platforma EnjoyTV.ro, în continuarea dialogului inițiat pe tema neajunsurilor artistului profesionist în România. Sunt invitați să urmărească transmisiunea toți cei care compun mediul cultural actual: artiști, spectatori, manageri, producători, tehnicieni ș.a.

Una dintre temele centrale ale prezentei ediții va fi ancorată în realitatea pragmatică de care trebuie să țină cont un artist în România: domeniul fiscal și al drepturilor de autor. Care sunt necesitățile artiștilor pe marginea acestui subiect? Și care sunt cu adevărat avantajele lor? Un scurt chestionar cu completare anonimă este disponibil online, pentru pregătirea celor mai importante răspunsuri în timpul evenimentului: https://www.smartsurvey.co.uk/s/PBPUBI/

La întrunire vor lua parte muzicologul Valentina Sandu – Dediu, în rolul de moderator, cunoscuta actriță Alexandra Velniciuc și Mădălin Niculeasa, jurist specializat în domeniul fiscal. Alături de ei va fi Ștefan Gheorghiu, director executiv CREDIDAM, prezent la fiecare ediție pentru răspunsuri din domeniul protecției drepturilor artiștilor interpreți. Invitat special va fi îndrăgitul actor Ștefan Velniciuc.

Expunerile celor cinci personalități care au putut observa dinamica vieții culturale în România pe o perioadă mai întinsă de timp, din prisma mai multor domenii de activitate, vor fi completate și cu acest prilej de intermedii artistice live. Înregistrarea integrală a evenimentului va rămâne disponibilă ulterior pe canalul de YouTube al EnjoyTV România.

*

Seria Quo Vadis, Cultura? va aduce în lumina reflectoarelor și la această ediție relația dintre vocație, profesie și economie în contextul în care mediul artistic necesită în acest moment sprijin din toate punctele de vedere pentru cele mai bune practici. Astfel, la inițiativa CREDIDAM și UCIMR, a fost ales formatul unui dialog echilibrat și deschis către public promovat de Round Table România.

La prima ediție tematică, desfășurată în după-amiaza zilei de joi, 28 mai, pe scena Studioului de Operă și Multimedia al UNMB, s-a vorbit despre rolul culturii în societate, legitimitatea artiștilor, drepturi și mijloace de dialog social, necesitatea de a face parte dintr-o structură asociativă, lipsa educației fiscale și în mare măsură despre lucrurile care ar fi trebuit îndeplinite pentru a preveni situația prezentă a artistului la venirea crizei cauzate de pandemie. Au susținut atunci expuneri concentrate Dumitru Costin, Președintele BNS – Blocul Național Sindical,  Ștefan Gheorghiu, Director executiv CREDIDAM și actorul și regizorul Lucian Pavel. Înregistrarea evenimentului este disponibilă pe canalul de YouTube al EnjoyTV Romania la această adresă: https://bit.ly/3chgEEy

La cea de-a doua întrunire, desfășurată la data de 4 iunie pe tema situației sectorului independent, s-a vorbit despre problemele vechi de 30 de ani din organizarea culturală, despre practici reușite abordate de cunoscute instituții culturale internaționale, importanța unei strategii, invitații conturând scenarii posibile care ar duce la deblocarea anumitor ramuri artistice. Au luat cuvântul: Irina Cios – director AFCN, Cosmin Manolescu, manager cultural al Fundației „Gabriela Tudor”, Ștefan Gheorghiu, director executiv CREDIDAM. Înregistrarea este disponibilă la adresa: https://bit.ly/3cLhWI5

Următoarele ediții Round Table România vor avea loc în fiecare joi, de la ora 17:00, pe EnjoyTV.ro. O nouă temă va fi cea a educației vocaționale și a perspectivelor pe care le au tinerii care aleg să-și facă o carieră în cultură. „Round Table România Quo Vadis Cultura?” este o inițiativă CREDIDAM – Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Parteneri culturali: Universitatea Națională de Muzică din București, Exces Music. Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio Romania Cultural, Cronica Română, Agenția de Carte, Zile și Nopți, Capital Cultural, România Pozitivă, Profil Cultural, Bucureșteni.ro

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/YePKp5h47eY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

#Contactless Art Wall – platforma online de susținere a artei conte...

Posted: 10 Jun 2020 05:14 AM PDT

Proiectul online inițiat de galeria Galateca în plină perioadă de izolare, în urmă cu două luni,  #Contactless Art Wall, a însemnat în cifre 200 de artiști participanți, 10 parteneri, peste 50.000 de aprecieri ale lucrărilor, peste 100.000 de vizualizări  ale evenimentelor de tip artist talk și o audiență de sute de mii de persoane. Pe 7 iunie 2020 s-a încheiat concursul nicio zi fără artă  #contactless cu George, primul bankin... din cadrul proiectului, cu desemnarea câștigătorilor: Alina Tofan, la categoria seniori și Fernando Alexandru Diaconu la categoria studenți, ambii fiind beneficiarii  celor două burse pentru luna iunie 2020, în valoare de 1000 de lei, una pentru fiecare categorie, participarea în cadrul proiectului on line  #Contactless Art Wall și posibilitatea ca lucrarea să fie expusă timp de o săptămână în cadrul expoziției Inside/Outside Galateca, ce se va desfășura în vitrinele galeriei în această vară.

Concursul s-a bucurat de apreciere atât din partea publicului,fiind prima dată când acesta a fost implicat direct din votul câștigătorilor, cât și din partea artiștilor. În doar 5 zile cei 120 de artiști participanți au primit din partea publicului peste 30.000 de aprecieri și vizualizări, toate acestea încurajându-ne să continuăm acest gen de actiune.

 

Concursul a marcat și finalul primei expoziții exclusiv online creată de Galateca, co-organizată cu asociația Neo Art România, #Contactless Art Wall, un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială,  cu activări și discursuri despre și cu artiști. Initiativa si-a propus să faciliteze cunoașterea unor interesanți artiști contemporani români, o radiografie a evoluției artei contemporane în România ultimilor ani, percepția individuală asupra artei in timpuri de izolarea  și influența pe care o are solitudinea asupra creației.

Proiectul nu se încheie aici, ci se transformă într-o platformă culturală on-line ce pornește de la materialele documentare #contactless art wall, care va fi inaugurată în această vară, împreună cu un sistem de burse și evenimente dedicate.

 

#Contactless a pornit inițial de la o selecție de  6 artiști, cu 6 discursuri diferite, reprezentând simbolic 6 etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune și a ajuns la peste 200 de artiști. Primii șase aleși împreună cu Anca Boeriu au fost  Richard Scott, Liliana Mercioiu, Ingrid Cosma, Andrei Lucian Anghel, Cazacincu Bogdan, Vlad Tenu, lucrările lor făcând parte fie  din  proiecte solo, fie din expoziții de grup găzduite în galerie.

 

Conceptul s-a dezvoltat pe măsură ce situația de urgență și pandemia Covid 19 s-au prelungit, astfel după primele trei săptămâni #Contactless a devenit o platformă on-line de susținere a artei contemporane, #Contactless Art Wall ce a reusit sa atragă interesul atât al publicului iubitor de artă și publicului larg, al artiștilor, cât și al susținătorilor acestor tip de proiecte. Platforma online s-a bucurat de sustinerea partenerilor Centrul Cultural Expo Arte, George  primul banking inteligent, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica și a partenerilor media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

 

#Contactless Art Wall, in perioada 18 aprilie – 7 iunie a prezentat o selecție de 30 de lucrări primite în  urma apelului de proiecte, filme sau imagini reprezentative, animații sau stări, curatoriate de echipa Galateca și care au fost expuse în spațiu virtual, într-un concept original, pe site, facebook și instagram, zilnic la aceeași oră.  Astfel Daniel Rădulescu, Andra Nedelcu,Florin Zhu, Mădălina Andronic, Miruna Gheordunescu, Silviana Rădulescu, Mălina Ionescu și Andreea Medar, Bogdan Cazacincu, Cătălin-Emil Popa, Anca Smărăndache, Mircea Moroianu, Dana Catona, Bogdan Racles, Andreea Alexandra Vrabioiu, Ada Moisa, Monica Stănescu, Iarina Tava, Diana Matilda Crisan, Liliana Zaharia, Ana – Maria Panaitescu, Aris Tureac, Petre Staicu, Alina Tofan, Roxana Bloju, Teodor Ștefan, Cristina Ștefan, Adriana Blendea, Alex Manea, Andreea Cioară, Diana Drăghici, Petre Chirea, Raluca Băjenaru si Maria Bucurenciu. O prezenta speciala au avut si Studenti UNARTE Moda Design. anul I, clasa Lect.univ.dr. Sergiu Chihaia, au animat mediul online cu lucrările lor

 

Cincisprezece artiști vizuali recunoscuți național și internațional,  Christian Paraschiv,  Magdalena Pelmuș, Alec Vianu,  Elena Scutaru,  Sergiu Chihaia, Vlad Tenu, Reka Csapo Dup, Raluca Ilaria Demetrescu, Mihai Zgondoiu, Ion Isaila, Marcel Scutaru Mirela Anura, Cosmin Paulescu, Mariea Petcu Chioibas si Octavian Neculai au fost invitați să participe în cadrul proiectului.

 

Maratonul de artă contemporană a continuat cu 8 artist talks, în fiecare  săptămâna, sâmbăta,  cu artiști care sunt deja o prezență importantă pe scena culturală, cât și artiști emergenți care au interacționat cu publicul on-line. Daniel Rădulescu, Bogdan Cazacincu Miruna Gheordunescu, studenții de la UNARTE, Departamentul Modă Anul l curs lect.univ.dr. Sergiu Chihaia, Vlad Tenu, Raluca Ilaria Demetrescu, Octavian Neculai  (cu invitații sai,  Mihaela Dedeoglu și Dan Păun) si Mălina Ionescu cu Andreea Medar

 

#Contactless si #Contactless Art Wall sunt doar primele proiecte ca reactie la perioada dificilă pe care o traversăm. Galateca  isi doreste sa curatorieze proiecte reprezentative pentru arta contemporană. Arta trebuie să rămână un catalizator al emoțiilor, un generator de sentimente pozitive, să dea forță și să rămână conectată la realitate.

 

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca

Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România

Proiect susținut de George – primul banking inteligent

In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica

 

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

 

 

#contactlessartwall,#galateca,#stamcasa,  #galerievirtuala#art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline  #expoarte #george#aquacarpatica  #galatecagallery #neoart  #neoartromania  #niciozifaraarta #artaincarantina  / transmite Galeria Galateca.

 

Număr de vizualizări :2http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/i7-pge2pIig?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Preselecție pentru Gala HOP- Gala Tânărului Actor, ediția 2020

Posted: 10 Jun 2020 05:08 AM PDT

UNITER anunţă organizarea preselecției pentru „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP!”, a XXIII-a ediţie.

”Gala Tânărului Actor HOP 2020 continuă cu tema de anul trecut: Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual şi se va desfăşura tot sub bagheta cunoscutului coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu.

 

Anul acesta preselecţia se va desfăşura pe baza înregistrărilor video trimise de concurenţi.

Ne adresăm tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licență), cu vârsta până la 33 de ani.

Pentru ambele secţiuni, Individual şi Grup, preselecția se va desfăşura în felul următor:

  • Prezentarea unui moment de mișcare și text pregătit de concurent (maximum 10 minute la secţiunea Individual şi maximum 15 minute la secţiunea Grup);

Concurenții vor pregăti un moment de Teatru-Coregrafic, având la bază unul (sau mai multe) dintre textele postate pe site-ul UNITER: www.uniter.ro. În construcția momentului, concurenții vor prezenta tratarea textului prin mijloacele teatrului coregrafic, sub formă mixtă – combinare liberă a formelor verbală şi non-verbală.

Componența maximă a unui grup – 7 persoane.

 

Motto-ul prezentei ediţii este: «ZIS ŞI FĂCUT», proiectarea vorbei şi a corpului în spaţiu.

Dacă în 2019 candidaţii care s-au prezentat au fost cu predilecţie mişcători” care vorbesc, din 2020 este de dorit să se prezinte vorbitori” care se mişcă”. De aşa natură încât să fie respectat dozajul dintre text şi mişcare la egalitate, adică 50% text, 50% mişcare.

–           Se propune LA ALEGERE un evantai de 32 de texte extrase din opera lui Shakespeare.

–           Nu este de dorit, în niciun caz, să se joace” personajele, sau să se interpreteze scenele pieselor care corespund textelor alese.

–           Alegerea este ABSOLUT liberă, un grup nefiind ţinut să aleagă neapărat un text cu dialoguri multiple; aşa precum şi un solo are libertatea de a alege nu neapărat un monolog, ci unul dintre textele cu mai multe personaje.

–           Prin urmare, textele pot şi trebuie tratate cât mai liber şi de manieră cât mai personală, atât prin spunere cât şi prin mişcare.

 

 

Cei admişi vor prezenta momentul pregătit în cadrul Galei HOP 2020 care va avea loc în luna septembrie la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti – Spaţiul Amfiteatru.

 

Candidaţii trebuie să trimită la adresa de email: doina@uniter.ro înregistrarea video a momentului pregătit (format landscape), un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire (sau adeverinţă eliberată de facultate), o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi), titlul și informațiile logistice și tehnice pentru exercițiul prezentat.

Data limită de trimitere a materialelor pentru înscriere este 15 iulie 2020.

UNITER

10 iunie 2020 ”

 

Vizualizări: 78

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor