altmarius

cultură şi spiritualitate

41 de carti noi de citit in ianuarie 2021 - 1

painting: 'Woman on a Sofa Reading' by Jean-Étienne Liotard /https://www.royalacademy.org.uk/exhibition/jean-etienne-liotard

Cititorii devin cei mai optimiști oameni când întâmpină un nou an. Ei știu mereu că vor avea parte tot ce este mai bun, atâta vreme cât există cărţile. Noul an aduce povești captivante, stranii, sensibile. Vei redescoperi clasici, autori contemporani premiaţi și vei citi amintirile unor oameni care au trăit intens. Vă recomandăm 41 de cărţi pentru a începe un 2021 plini de curiozitate.

Cărţi emblematice scrise de Amos Oz

1. Între prieteni de Amos Oz

Între prieteni este un roman alcătuit din mai multe povești de viaţă. Este considerat unul dintre cele mai bune scrise de Amos Oz. Personajele și întâmplările din roman amintesc de anii petrecuţi de Amos Oz într-un kibbutz din anii ’50. Vei citi despre legături încâlcite (unele secrete), despre pasiuni, trădări, speranţe și iubiri ce ţin o viaţă.

Poţi comanda romanul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

2. Poveste despre dragoste și întuneric de Amos Oz

O altă carte emblematică pentru opera lui Amos Oz este și Poveste despre dragoste și întuneric. Este o carte prin care acesta ţi se destăinuie. Povestește despre copilărie și adolescenţă și despre schimbările prin care a trecut Israelul devenit o confluenţă de culturi.

Poţi comanda romanul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești

 

Redescoperirea unor clasici

3. Sfetnicul din sânge de Flannery O’Connor

Sfetnicul din sânge îi va atrage pe cititorii familiarizaţi cu proza lui Faulkner și a lui Toni Morrison. Romanul are acţiunea în acel Sud plin de rasism, unde segregarea era legalizată. Scriitoarea Flannery O’Connor spune povestea unui bărbat crescut de o familie habotnică. Acesta va încerca să întemeieze o biserică diferită, însă va descoperi o cale imprevizibilă spre mântuire și spre sufletele celor din jur, pentru a-și alina singurătatea.

Poţi comanda romanul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești

 

4. Părinţi și copii de I.S. Turgheniev

Îţi era dor de un clasic rus? Atunci poţi alege romanul Părinţi și copii, scris de Turgheniev. Subiectul romanului este conflictul dintre generaţii. De-o parte sunt părinţii, cu ale lor idealuri considerate învechite, nerealiste. De cealaltă parte sunt copiii, având alte visuri, considerate superficiale.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

5. Cehov de Henri Troyat

Henri Troyat, romancier francez de origine rusă, a devenit cunoscut și datorită unor biografii. Cehov este una dintre ele. Henri Troyat promite o revizitare plină de revelaţii a vieţii marelui clasic iubit de cei pasionaţi de teatru și de proză scurtă.

 

6. Poveste despre două orașe de Charles Dickens

Poveștile despre iubire și curaj se împletesc pe fundalul Revoluţiei Franceze, apoi continuă într-o Londră efervescentă. Vei citi despre aventurile unor personaje dornice de a găsi dreptatea și afecţiunea, dar și despre o perioadă istorică fabuloasă, care a modernizat Europa, dar a și zguduit-o din temelii.

Poţi comanda romanul de pe LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi despre societatea noastră

 

7. Onoarea pierdută a Katharinei Blum de Heinrich Boll

Nu doar vedetele devin ţintele unor tabloide care vând informaţii false. Protagonista din Onoarea pierdută a Katharinei Blum o știe cel mai bine. Dintr-o tânără apreciată de angajatorii săi și de clienţii localurilor unde muncește, Katharina ajunge o tânără o paria. Este anchetată de poliţie, fiind bănuită de favorizarea unui infractor.

Problemele încep să apară după noaptea petrecută în compania unui bărbat întâlnit la o petrecere. Deși Katharina este nevinovată, jurnaliștii unor tabloide inventează știri compromiţătoare la adresa ei, de dragul senzaţionalului aducător de cititori ignoranţi.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

8. Câmpul de luptă de Jerome Colin


Câmpul de luptă este un roman care analizează modul în care problemele și comportamentul unui adolescent influenţează viaţa întregii familii. Vei citi despre un cuplu aflat în pragul destrămării. Partenerii vor încerca să își salveze copilul, prins în furtuna schimbărilor aduse de o vârstă plină de provocări.

Poţi comanda romanul de pe Cărturești

 

9. Middle England de Jonathan Coe

Midlle England face parte din categoria romanelor post-Brexit, care alcătuiesc un portret complex al Marii Britanii. Jonathan Coe îmbină observaţiile, satira și analiza nonconformistă a relaţiilor umane.

Middle England continuă poveștile din romanele Clubul putregaiurilor și Cercul închis. Vieţile personajelor din romanele precedente sunt afectate acum și de tensiunile politice având un impact social imprevizibil.

 

10. Cine l-a ucis pe tata? de Edouard Louis

Romanul Sfârșitul lui Eddy Bellegueule a impus un nou scriitor talentat în spaţiul francofon. Dacă în primul său roman Edouard Louis povestește despre adolescenţă și despre evadarea dintr-un mediu precar și machist, în Cine l-a ucis pe tata? analizează conștiinţa politică a personajului său. Cine l-a ucis pe tata? examinează reapropierea de tată, dar și modul în care identitatea sexuală și ideile despre echitatea socială i-au influenţat maturizarea.

Totodată, pentru cititorii din afara Franţei, cartea devine o sursă de informare cu privire la tensiunile sociale. Vei recepta altfel știrile despre inechitate, revirimentul Stângii în Occident și protestele violente de pe străzile marilor orașe.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești

Două romane având legătură între ele

11. Benoni de Knut Hamsun


Benoni este un roman despre aventurile unui poștas modest, devenit peste noapte cel mai bogat om din regiune. Povestea lui se desfășoară pe fundalul unei zone pitorești din Scandinavia. Romanul scris de Knut Hamsun în 1908 face parte dintr-un diptic. Este urmat de romanul intitulat Rosa.

 

12. Rosa de Knut Hamsun

Rosa continuă povestea din romanul Benoni. De data aceasta, viaţa protagonistului începe să graviteze în jurul unei localnice înconjurate de mister.

 

Scrieri autobiografice

13. Luminile Nordului de Amy Liptrot

Luminile Nordului este o carte de memorii. Vei citi despre rolul vindecător al iubirii pentru natură. Cartea abordează problema dependenţei de alcool. Alături de Amy Liptrot, vei străbate o lume schimbătoare, din Londra tentaţiilor până în mijlocul unui peisaj idilic din Scoţia. În acest peisaj, vindecarea poate avea loc mai ușor.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești, Elefant.ro

 

14. Jurnal din anul Nobelului de Jose Saramago

Jurnal din anul Nobelului este un must-read pentru cei îndrăgostiţi de literatura portugheză. Unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii, Jose Saramago a lăsat în urmă niște pagini autobiografice fascinante. O parte se regăsesc în acest volum.

 

Invitaţie la călătorie

15. Povestașul de Mario Vargas Llosa




Dacă îţi place literatura sud-americană, cu al ei realism magic, vei dori să citești și Povestașul. Romanul lui Mario Vargas Llosa te poartă în adâncul pădurilor amazoniene. Vei citi despre mituri și despre oamenii care au făcut din talentul de povestitor o adevărată menire. Povestașul este și un omagiu adus celor ce au reușit să păstreze identitatea unei lumi.

Poţi comanda romanul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

16. Singur în ţinutul gheţurilor (David Roberts)

 

Singur în ţinutul gheţurilor este considerată una dintre cele mai puternice povești de supravieţuire în condiţii extreme. Evenimentele relatate s-au petrecut în 1913, când aventurierul Douglas Mawson încearcă să se întoarcă acasă după ce s-a rătăcit în iadul alb. Expediţia lui a inspirat o carte palpitantă.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești

 

Romane despre evadări

17. Fata care nu se putea opri din mers de Samar Yazbek

Fata care nu se putea opri din mers este o parabolă despre supravieţuire prin imaginaţie și lectură. Vei citi povestea stranie a unei fete pe nume Rima. Ea trăiește în Damasc și este obsedată de mers. Deoarece Rima nu mai dorește să se oprească din mers, mama ei o leagă de pat. Libertatea reapare în viaţa Rimei sub forma cărţilor și a desenelor. Prin desene și prin scris, ea își duce povestea mai departe. Vei găsi în povestea ei imaginea unui oraș istoric aproape distrus de război.

Poţi comanda romanul de pe LibrisCărturești, Elefant.ro

 

18. Anul fugarilor de Sunjeev Sahota

Finalist al Booker Prize, romanul Anul fugarilor vorbește despre un subiect răscolitor: sacrificiile făcute de imigranţii vulnerabili. Până să ajungă în ţările prospere, mulţi dintre ei recurg la mijloace degradante pentru a-și plăti călătoria ilegală. Este și cazul celor trei indieni din Anul fugarilor. Ei aparţin unor caste diferite, însă în faţa disperării trăiesc aceleași drame.

 

Cărti pentru cei pasionaţi de istorie

19. Bucureștiul fanariot. Volumul III. Viaţa cotidiană, divertisment, cultură de Tudor Dinu

Odată cu apariţia unor cărţi având acţiunea în Bucureștiul de altădată, mulţi cititori au început să fie curioși cu privire la epoca fanariotă. Cel de-al treilea volum din Bucureștiul fanariot devine o călătorie într-o perioadă considerată pestriţă, coruptă, plină de schimbări politice nemaîntâlnite. Vei privi Bucureștiul cu alţi ochi după ce te vei adânci în paginile cărţii scrise de Tudor Dinu.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești

 

20. India. O scurtă istorie de Andrew Robinson


Cei ce nu știu foarte multe despre Orient, pot alege cartea India. O scurtă istorie. Vor găsi informaţii despre numeroasele culturi, despre înflorirea Indiei din timpul Imperiului Mogul, despre religiile, scriitorii, oameni politici și filosofii acestei ţări considerate un continent în sine, datorită complexităţii și diversităţii.

Poţi comanda volumul de pe Elefant.ro

Vizualizări: 58

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor