altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Controversatul Tolstoi | Acum la TV
O călătorie epică cu trenul prin Rusia lui Tolstoi, în care cercetăm cum a devenit Tolstoi cel mai mare romancier al Rusiei, dar şi una dintre cele mai incomode personalităţi al acesteia.
Lev Tolstoi este, oricum am privi lucrurile, colosul literaturii ruseşti. Dar el nu a fost doar autorul lui „Război şi pace” şi „Anna Karenina”, două dintre cele mai mari romane scrise vreodată, ci a fost şi un filosof social, moral şi religios extrem de influent şi de prolific, ale cărui idei radicale îl fac un personaj controversat chiar şi în Rusia de astăzi. Prezentatorul britanic Alan Yentob călătoreşte cu trenul către inima Rusiei pentru a asculta ce au ruşii de spus despre Tolstoi – cât de bine se împacă ei cu super-eroul lor literar dificil, înflăcărat şi revoluţionar ? Este o călătorie care ne oferă o privire asupra etosului rusesc contemporan, prin discuţiile pe care Yentob le poartă cu o mare varietate de oameni obişnuiţi şi mai puţin obişnuiţi despre un scriitor care, cel puţin în teorie, a fost citit de orice rus în viaţă care a mers la şcoală şi despre care mulţi dintre ruşi au opinii pătimaşe.
 
10:30 Animale care au făcut istorie
Acest serial realizează profilul rolurilor-cheie pe care multe animale le-au jucat pe parcursul istoriei pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine lumea din jurul nostru.
Deşi sunt consideraţi de mulţi drept dăunători, descoperim surprinzător de influentul rol pe care l-au jucat porumbeii în dezvoltarea societăţii umane. La început, porumbeii au fost doar o sursă de hrană, dar curând, oamenii au observat puternicul instinct de orientare care îi ghidează pe porumbei înapoi către un anumit loc. Această abilitate a fost folosită în multe feluri. Porumbeii puteau transmite mesaje rapid şi la distanţe lungi, ca un soi de poştaşi înaripaţi. Aceştia au transmis chiar şi ordine vitale printr-o Europă sfâşiată de război, influenţând cursul unor sângeroase bătălii. Astăzi, „porumbeii de curse” sunt o marfă valoroasă, care poate aduce un milion de dolari pentru o singură victorie.
Acest serial realizează profilul rolurilor-cheie pe care multe animale le-au jucat pe parcursul istoriei pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine lumea din jurul nostru. De la umilul vierme de mătase, care a ajutat la ridicarea sau căderea unora dintre culturile antice, până la porumbeii care i-au atras pe exploratori într-unele dintre cele mai izolate regiuni din lume, animalele au asigurat succesul imperiilor economice şi, în cazul porumbeilor, au hotărât soarta războaielor. Acest serial prezintă modul cum au fost folosite şi povestea din spatele unora dintre cele mai mari succese obţinute cu ajutorul lor.
 
11:00 Pilat din Pont: Omul care l-a ucis pe Hristos
O biografie detaliată a lui Pilat din Pont, care oferă o imagine inegalabilă a Iudeei din secolul întâi: realpolitikul guvernării romane şi facţiunile din societatea ebraică.
Cine a fost Pilat din Pont? Dacă dăm la o parte mitologia creştină, iese la iveală un portret însufleţit al unui roman în carne şi oase: un roman care avea dificila sarcină de a menţine ordinea în imperiu. A ţinut sub control timp de zece ani poporul gata să izbucnească oricând, înăbuşind răscoale şi răzmeriţe. Dar relatarea istorică a lungii cariere a lui Pilat a fost eclipsată de un singur eveniment: judecarea şi răstignirea lui Iisus Hristos. În centrul acestui documentar se află povestea judecării şi răstignirii lui Iisus Hristos, imaginată din punctul de vedere al lui Pilat. Prefectul roman n-a găsit un motiv real de a-l condamna pe Hristos la moarte şi nici motive temeinice de a periclita pacea, împotrivindu-se condamnării lui.
 
12:00 De la Est la Vest
Din lumea antică şi până la cea modernă, acest serial explorează naşterea şi înflorirea civilizaţiei Orientului Mijlociu şi uriaşa influenţă a acesteia asupra Occidentului.
Aceasta este povestea adevărată a naşterii şi înfloririi civilizaţiei în Orientul Apropiat şi Mijlociu şi a uriaşei sale influenţe asupra Occidentului. Multe dintre evenimentele din Occident au avut loc doar la periferia adevăratului creuzet al evoluţiei artistice, religioase şi sociale. Pentru etape cruciale din istoria mondială, spaţiul definitoriu a fost Orientul Mijlociu – o regiune extraordinară, care timp de milenii a fost un important centru politic, economic şi cultural al lumii şi un pod de legătură între continentele Asia, Africa şi Europa. Fundamentele ştiinţei, justiţiei, monoteismului, comerţului, drepturilor civile şi exprimării artistice îşi au originea în Orient. Acesta este un adevăr complex, ce implică vaste imperii, relevă biblioteci întregi de manuscrise, examinează perioada Cuceririlor, a stăpânirii otomane şi a Renaşterii, călătorind de-a lungul Drumului Mătăsii şi acoperind trei continente.
 
13:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea rezultatelor – ce au întrecut orice imaginaţie – ale descoperirii pentru care Howard Carter a muncit toată viaţa lui.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
14:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.
 
15:00 Lumi ascunse: Roma subterană
Arheologii şi exploratorii urbani coboară în lumea subterană a Romei pentru a descoperi rămăşiţele unui alt „Oraş Etern”, îngropate sub dinamica metropolă încă de la căderea Imperiului Roman.
Turiştii se adună în număr mare să vadă spectaculoasele monumente ale Romei, dar ce văd ei este doar vârful aisbergului. Sub dinamica metropolă zac rămăşitele unui alt „Oraş Etern”, îngropate încă de la căderea Imperiului Roman. Sunt locuri întunecate şi ascunse – case, sanctuare, drumuri, apeducte – încărcate de minuni şi provocări. Aceasta este povestea unui oraş pe care credeaţi că-l cunoaşteţi şi a unei echipe devotate care se străduieşte să-i descopere cele mai ascunse secrete. Veniţi cu noi într-o incitantă călătorie în timp, împreună cu arheologii şi exploratorii urbani care coboară în subteranele Romei, purtându-ne către locuri pe care puţini le-au văzut şi unde şi mai puţini se aventurează.
 
16:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Aducând povestea rasei şi rasismului în prezent, acest episod ne arată cum au reprezentat unele dintre genocidurile secolului XX o fază nouă, „mecanizată”, a masacrelor rasiale. Examinăm formele instituţionalizate ale rasismului, exprimate de era apartheidului din Africa de Sud şi de segregarea rasială a şcolilor şi serviciilor sociale impusă în America de legile Jim Crow.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
17:00 Cum a modelat arta lumea
Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
Instrumentele vizuale folosite de Tony Blair sau George Bush pentru a fi aleşi şi a-şi păstra puterea nu sunt invenţii ale timpurilor moderne, ci îşi au originea acum multe mii de ani. Ne întoarcem în vremurile când a fost creat ansamblul Stonehenge şi la anii domniei lui Alexandru cel Mare pentru a releva cum a devenit imagistica o armă indispensabilă în arsenalul politic al oricărui lider.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
18:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Sora-şefă cere probe de scaun de la toţi voluntarii şi le distribuie ploşti în acest scop. Probele sunt apoi examinate de un gastroenterolog. Ideea pe care sir Roy Strong vrea să o demonstreze este că există o legătură între ce intră şi ce iese din corp. Victorienii erau obsedaţi de funcţionarea intestinelor şi doctorii vremii promovau tratamente precum laxativele şi clismele. Eduardienii au inventat dispozitive de purgaţie a colonului şi în anii 1920 irigatoarele erau în mare vogă. Dintr-o piaţă de unde voluntarii trebuie să cumpere mâncare sănătoasă, Dave fuge la o cârciumă de ţară unde dă pe gât câteva beri. Când află, sir Roy se supără rău şi viitorul lui Dave în programul de slăbit este în pericol.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
19:00 Mark Forster: Licenţă pentru a filma
Documentarul prezintă unul dintre cei mai de succes regizori elveţieni: Mark Forster, creatorul unor filme ca „Puterea dragostei”, „Mai mult decât ficţiune” şi „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”.
Marc Forster, unul dintre cei mai în vogă regizori de la Hollywood, avea 30 de ani când a regizat marele succes „Puterea dragostei”, care i-a adus lui Halle Berry primul ei Oscar. Apoi Forster a creat „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”, „Mai mult decât ficţiune”, „Vânătorii de zmeie” şi al 22-lea film din seria James Bond, „Partea lui de consolare”. Acest documentar este un fascinant portret al unui mare regizor elveţian, pe parcursul realizării filmelor sale şi al desfăşurării vieţii sale personale.
 
20:00 Noaptea de cristal
Documentarul explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht”, un atac în masă asupra evreilor petrecut în 1938 în Germania nazistă, pe care mulţi istorici îl consideră începutul Holocaustului.
Povestea masivului atac coordonat al Reichului german asupra evreilor petrecut pe 9-10 noiembrie 1938 şi cunoscut drept „Noaptea de cristal” sau „Noaptea sticlei sparte”. Au fost incendiate sute de sinagogi, au fost distruse peste 7.000 de prăvălii evreieşti şi au fost ucişi 91 de evrei. Aproximativ 26.000 de bărbaţi evrei au fost duşi în lagăre de concentrare – pretextându-se că sunt închişi pentru a-i proteja – şi au fost bătuţi crunt. Ca replică la furtuna internaţională de proteste, naziştii au pretins că cetăţenii germani înfuriaţi au comis acele acte în mod spontan. Acest documentar explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht” şi iluminează fundalul groaznicelor evenimente. Imagini şi filmări rare vor arăta cum s-a accentuat antisemitismul în Germania anilor 1930. Documente din arhiva Stürmer din Nürnberg dovedesc că majoritatea populaţiei a acceptat antisemitismul indus de stat şi, în unele cazuri, l-a sprijinit prin denunţuri.
 
21:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
O investigaţie ştiinţifică a celor zece plăgi ale Egiptului şi a despărţirii apelor Mării Roşii, care încearcă să determine dacă Exodul descris Biblie s-a produs cu adevărat.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
22:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armatele s-au adunat lângă Hastings. Armata regelui Harold se apropie. Reuniţi cu Ordgar şi Snorri, Tofi şi Leofric sunt chemaţi din nou la arme pentru a face faţă supremului test de putere şi hotărâre – ultima bătălie, cea de la Hastings. Cine va triumfa – şi va supravieţui ?
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
23:00 Poveştile vikingilor
Exploraţi relaţia unică dintre vikingi şi poveştile lor, care i-au ajutat să supravieţuiască unor secole de greutăţi şi suferinţe.
Acum sute de ani, în îndepărtata Islandă, vikingii începeau să scrie zeci de poveşti numite „saga”. A fost un efort literar care are puţine paralele în istorie. Aceste saga sunt importante opere de artă, povestiri captivante bazate pe oameni şi evenimente reale. Sunt romane scrise cu sute de ani înainte să se „inventeze” romanul. Dar nu sunt doar opere de artă, ci şi documente istorice nepreţuite care readuc la viaţă lumea vikingilor. Astăzi, Islanda este una dintre cele mai alfabetizate şi literare ţări din lume. Cu ajutorul istoricilor şi savanţilor, a vrăjitorilor şi povestitorilor, aflăm mai multe despre relaţia unică dintre islandezi şi saga-urile lor – poveşti care i-au ajutat să supravieţuiască unor secole întregi de greutăţi şi suferinţe. Această odisee ne ajută să înţelegem nevoia profundă de poveşti pe care au avut-o dintotdeauna oamenii.
 
00:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Aducând povestea rasei şi rasismului în prezent, acest episod ne arată cum au reprezentat unele dintre genocidurile secolului XX o fază nouă, „mecanizată”, a masacrelor rasiale. Examinăm formele instituţionalizate ale rasismului, exprimate de era apartheidului din Africa de Sud şi de segregarea rasială a şcolilor şi serviciilor sociale impusă în America de legile Jim Crow.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
01:00 Cum a modelat arta lumea
Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
Instrumentele vizuale folosite de Tony Blair sau George Bush pentru a fi aleşi şi a-şi păstra puterea nu sunt invenţii ale timpurilor moderne, ci îşi au originea acum multe mii de ani. Ne întoarcem în vremurile când a fost creat ansamblul Stonehenge şi la anii domniei lui Alexandru cel Mare pentru a releva cum a devenit imagistica o armă indispensabilă în arsenalul politic al oricărui lider.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
02:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Sora-şefă cere probe de scaun de la toţi voluntarii şi le distribuie ploşti în acest scop. Probele sunt apoi examinate de un gastroenterolog. Ideea pe care sir Roy Strong vrea să o demonstreze este că există o legătură între ce intră şi ce iese din corp. Victorienii erau obsedaţi de funcţionarea intestinelor şi doctorii vremii promovau tratamente precum laxativele şi clismele. Eduardienii au inventat dispozitive de purgaţie a colonului şi în anii 1920 irigatoarele erau în mare vogă. Dintr-o piaţă de unde voluntarii trebuie să cumpere mâncare sănătoasă, Dave fuge la o cârciumă de ţară unde dă pe gât câteva beri. Când află, sir Roy se supără rău şi viitorul lui Dave în programul de slăbit este în pericol.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
03:00 Mark Forster: Licenţă pentru a filma
Documentarul prezintă unul dintre cei mai de succes regizori elveţieni: Mark Forster, creatorul unor filme ca „Puterea dragostei”, „Mai mult decât ficţiune” şi „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”.
Marc Forster, unul dintre cei mai în vogă regizori de la Hollywood, avea 30 de ani când a regizat marele succes „Puterea dragostei”, care i-a adus lui Halle Berry primul ei Oscar. Apoi Forster a creat „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”, „Mai mult decât ficţiune”, „Vânătorii de zmeie” şi al 22-lea film din seria James Bond, „Partea lui de consolare”. Acest documentar este un fascinant portret al unui mare regizor elveţian, pe parcursul realizării filmelor sale şi al desfăşurării vieţii sale personale.
 
04:00 Noaptea de cristal
Documentarul explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht”, un atac în masă asupra evreilor petrecut în 1938 în Germania nazistă, pe care mulţi istorici îl consideră începutul Holocaustului.
Povestea masivului atac coordonat al Reichului german asupra evreilor petrecut pe 9-10 noiembrie 1938 şi cunoscut drept „Noaptea de cristal” sau „Noaptea sticlei sparte”. Au fost incendiate sute de sinagogi, au fost distruse peste 7.000 de prăvălii evreieşti şi au fost ucişi 91 de evrei. Aproximativ 26.000 de bărbaţi evrei au fost duşi în lagăre de concentrare – pretextându-se că sunt închişi pentru a-i proteja – şi au fost bătuţi crunt. Ca replică la furtuna internaţională de proteste, naziştii au pretins că cetăţenii germani înfuriaţi au comis acele acte în mod spontan. Acest documentar explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht” şi iluminează fundalul groaznicelor evenimente. Imagini şi filmări rare vor arăta cum s-a accentuat antisemitismul în Germania anilor 1930. Documente din arhiva Stürmer din Nürnberg dovedesc că majoritatea populaţiei a acceptat antisemitismul indus de stat şi, în unele cazuri, l-a sprijinit prin denunţuri.
 
05:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
O investigaţie ştiinţifică a celor zece plăgi ale Egiptului şi a despărţirii apelor Mării Roşii, care încearcă să determine dacă Exodul descris Biblie s-a produs cu adevărat.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
06:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armatele s-au adunat lângă Hastings. Armata regelui Harold se apropie. Reuniţi cu Ordgar şi Snorri, Tofi şi Leofric sunt chemaţi din nou la arme pentru a face faţă supremului test de putere şi hotărâre – ultima bătălie, cea de la Hastings. Cine va triumfa – şi va supravieţui ?
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.

Vizualizări: 37

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor