altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 3 decembrie 2010

Ştiri culturale

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

Kamen Chanev revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Tenorul bulgar Kamen Chanev revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti, in această seară, cu rolul lui Calaf din "Turandot", una dintre cele mai recente producţii lirice ale teatrului. Tenorul roman Cristian Mogoşan, de asemenea artist-invitat, va da viaţă rolului Pang din creaţia semnată de Giacomo Puccini. Alături de cei doi solişti işi vor da concursul artiştii ONB Silvia Sorina Munteanu, Crina Zancu, Marius Boloş, Florin Simionca, Hector Lopez, Florin Diaconescu şi Dan Indricău. Soliştii, corul - pregătit de maestrul Stelian Olariu, corul de copii - coordonat de Vasile Corjos şi orchestra ONB vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Tenorul bulgar Kamen Chanev a absolvit Academia de Muzică "Pancho Vladigerov" din Sofia, specializandu-se ulterior la Academia de Muzică din Roma, sub indrumarea maestrului Boris Hristoff. Este laureat al competiţiei "Jussi Bjorling" din Suedia. A cantat pe importante scene lirice, printre care se numără Opera de Stat din Viena, Arenele din Verona, Opera de Stat din Praga.

Lungmetraje celebre realizate de regizorii François Truffaut şi Jean-Luc Godard vor fi proiectate in cadrul Festivalului Filmului Francez de la Cluj-Napoca

Evenimentul se va desfăşura de astăzi și pană duminică. Prima zi a festivalului va fi dedicată regizorilor din ''Noul val /Nouvelle vague'', cu filmele ''Sărutări furate'' de François Truffaut şi ''Alphaville'' de Jean-Luc Godard, precum şi documentarului ''Deux de la vague'', care urmăreşte prietenia dintre cei doi regizori. In celelalte două zile ale manifestării, publicul clujean va putea viziona filme recente, printre care ''Lourdes'', recompensat cu mai multe premii la Festivalul de la Veneţia, in 2009, ''Le pere de mes enfants'', premiat la Cannes in cadrul secţiunii ''Un certain regard'', şi documentarul ''Mine, de fil en aiguille'', proiectat pentru prima dată la Cluj-Napoca. Aflat la cea de-a XIV-a ediţie in Romania, Festivalul Filmului Francez se va desfăşura la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

'Iluzionistul' de astăzi in cinematografe

Lungmetrajul 'Iluzionistul', unul dintre cele mai aşteptate filme de animaţie, proiectat in deschiderea Festivalului Anim'est din acest an, va putea fi urmărit de astăzi şi in cinematografele din Romania. Filmul este scris şi regizat de Sylvain Chomet, autorul Tripletelor din Belleville, după un scenariu semnat de Jacques Tati, şi spune povestea emoţionantă a unui bătran iluzionist forţat să hoinărească prin lume in căutarea unui public care să-i aprecieze numerele demodate. Pelicula a fost nominalizată la cea de-a 23-a ediţie a Premiilor Academiei Europene de Film, distincții ce vor fi decernate maine, la Tallinn/Estonia.

Festival de flamenco la Bucureşti

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de flamenco de la Bucureşti, organizat de Institutul Cervantes, se va desfăşura intre 4 februarie şi 10 martie, anul viitor, aducand in Capitală diverse manifestări dedicate acestei arte incluse recent in patrimoniul imaterial UNESCO. Intitulat "Flamenco Clasic şi noile sale genuri", evenimentul este conceput ca un program monografic dedicat genului flamenco, incluzand muzică cultă, muzică populară flamenco, fuziune jazz-flamenco şi film. Renumiţi muzicieni şi dansatori de flamenco, apreciaţi pe plan internaţional şi premiaţi, se vor reuni la Bucureşti. Festivalul se va deschide, pe 4 februarie, la ArCuB, cu un spectacol susţinut de chitaristul Rafael Andujar, cantăreţul Jesús Chozas şi dansatorii Ana Alonso şi Juanma Carillo. Acest spectacol va mai avea două reprezentaţii, pe 5 şi 6 februarie. In continuare, José María Gallardo del Rey va susţine un recital de chitară, pe 9 februarie, la Ateneul Roman, şi pe 10 februarie, la Sala Radio.

Leontina Văduva işi serbează cea de-a 50-a aniversare in această seară

Soprana Leontina Văduva işi serbează cea de-a 50-a aniversare in această seară, la Sala Radio din Capitală, intr-un concert susţinut alături de dirijorul Radu Popa şi Orchestra Naţională Radio, invitatul special fiind tenorul Robert Nagy. Evenimentul va cuprinde un program alcătuit din cateva dintre cele mai frumoase arii de operă. După pauză, publicul va putea audia "Simfonia I in do minor", op. 6 de Brahms, sub bagheta lui Radu Popa. Absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti, Leontina Văduva este laureată a concursului de la Verviers, caştigătoare a marelui premiu la competiţiile de gen de la Hertogenbosch, Toulouse, Barcelona (unde a obţinut şi premiul Verdi), Verona. O artistă de renume internaţional, o soprană cu o voce lirică inconfundabilă, Leontina Văduva excelează in personaje pline de poezie ca cel al Julietei, Violeta din "Traviata" şi Margareta din "Faust".

O docu-dramă care are la bază versurile şi memorialistica poetului şi eseistului Ioan Pintea va fi difuzată, maine, de la ora 11.30, in emisiunea "Intre cer şi pămant" de pe TVR 2

Preotul Ioan Pintea s-a format spiritual şi duhovniceşte in preajma lui Nicolae Steinhardt, cel care i-a cultivat ucenicului său şi dragostea pentru marea poezie. Anul acesta, Ioan Pintea a publicat volumul de versuri intitulat "Casa Teslarului", unde işi asumă "faţetele umanităţii proprii rămanand, in acelaşi timp intr-un dialog neconvenţional cu Dumnezeu". In amintirea sensurilor dezvăluite de maestrul său spiritual, Ioan Pintea va comenta la TVR 2, in filmul lui Radu Găină, şi inţelesurile creştine referitoare la două mari poeme ale literaturii universale: "Epitaful spanzuratului" de Francois Villon şi "Binecuvantare" de Charles Baudelaire.

Trupa de flamenco Los Vivancos va susţine un spectacol la Sala Palatului din Bucureşti, pe 8 martie 2011

Evenimentul va avea loc in cadrul turneului mondial "7 Hermanos", care include 500 de oraşe din 35 de ţări. Trupa Los Vivancos este formată din şapte fraţi. Educaţi in diverse oraşe din lume, unde au călătorit cu intreaga familie, ei şi-au susţinut pasiunea pentru flamenco incă din copilărie, incurajaţi de tatăl lor, Pedro Vivanco, un mare dansator al epocii sale. De-a lungul timpului, familia Vivanco s-a mutat din Spania in Olanda, iar mai apoi in Canada, unde toţi cei 39 de copii au fost crescuţi intr-un mediu cultural şi sportiv. Cei şapte fraţi ştiu fiecare cel puţin patru limbi străine, pot canta la cel puţin două instrumente muzicale şi au cu toţii centura neagră la karate. Fără ca acestea să fie suficiente, fraţii au fost motivaţi intotdeauna să fie cei mai buni in toate domeniile alese de ei. Au dovedit a fi foarte talentaţi, avand ocazia să danseze impreună cu Joaquin Cortes, Baletul Roial Scoţian sau Rafael Aguilar. Spectacolul "Grigore Leşe şi ultimii rapsozi" va avea loc maine seara, de la ora 19.00, la Sala Radio din Capitală. Biletele pentru eveniment sunt disponibile numai in reţeaua Eventim şi au următoarele categorii de preţuri: 60 de lei şi 80 de lei, pană la data concertului, iar in ziua spectacolului - 80, respectiv 100 de lei.Evenimentul este o continuare a seriei iniţiate de muzicianul Grigore Leşe prin care incearcă să păstreze şi să promoveze muzici străvechi din satele romaneşti. Alături de Leşe, vor urca pe scenă muzicanţi pentru care "a canta" este un act natural, invăţat firesc, aşa cum omul se deprinde cu mersul sau cu vorbitul. Seria "Ultimii rapsozi" a fost produsă in colaborare cu ICR, avand ca punct culminant un concert la Ateneul Roman, cu casa inchisă. De această dată, spectacolul este produs de Asociaţia Interculturală de Tradiţii, in colaborare cu Societatea Romană de Radiodifuziune, urmand a fi inregistrat şi difuzat in reţeaua Radio Romania.

Grigore Leșe și ultimii rapsozi la Sala Radio

Cantece de ascultare, despre păstori, ?picurari?, dragoste, dor și instrăinare ? zise de Grigore Leșe și de ultimii rapsozi ? vor răsuna maine, de la ora 19.00, la Sala Radio. Pe scenă vor urca oameni simpli, cu tălpile tocite de drumuri, cu mainile asprite de munca pămantului, dar cu rafinamentul cantului, pe care il abordează cu naturalețe, rapsozi descoperiți de maestrul Grigore Leșe in Maramureș, Rașca sau Cogealac. Spectacolul este o continuare a seriei inițiate in anul 2008 de muzicianul Grigore Leșe, prin care incearcă să păstreze și să promoveze muzici străvechi din satele romanești. La eveniment, maestrul se va prezenta cu fagotul și cu toaca sa, dar și cu multe alte instrumente, va interpreta colinde, hore și cantece de jale.

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" din Sibiu organizează, pană maine, cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional "Magic Fest"

In cadrul evenimentului vor fi prezentate spectacole de magie, iluzionism şi animaţie pentru copii şi adulţi. La ediţia din acest an a Festivalului "Magic Fest" participă artişti renumiţi pe plan mondial, care prezintă spectacole de magie, animaţie, iluzionism, mentalism, fachirism şi scamatorii. Festivalul s-a deschis, ieri, cu un spectacol pentru copii susţinut de Teatrul de Magie şi se va incheia, maine, la ora 20.00, cu un spectacol de magie susţinut de maestrul Christianis, toate reprezentațiile avand loc la sediul Teatrului "Gong" din municipiul Sibiu.

Bugetul Ministerului Culturii pe anul 2010 suplimentat cu 2,5 milioane lei

Guvernul a aprobat, ieri, suplimentarea bugetului Ministerului Culturii pe anul 2010 cu 2,5 milioane lei şi majorarea cu 50.000 lei a bugetului Academiei Romane pentru susţinerea financiară a editării revistelor de cultură publicate de uniunile de creaţie şi institute ale Academiei. Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, conform celor convenite in urma intalnirii pe care, in luna august, premierul Emil Boc şi vicepremierul Marko Bela au avut-o cu reprezentanţii Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori. Fondurile vor fi alocate pentru susţinerea financiară a revistelor de cultură consacrate ale uniunilor de creatori, din domeniul literaturii, artelor palstice, arhitecturii, dramaturgiei, muzicii, şi a unor publicaţii in limbile maghairă şi germană. Printe revistele editate de uniunile de creatori ce vor fi primi acest sprijin se numără Romania Literară, Orizont, Convorbiri Litrerare, Viaţa Romanească, Steaua, Arhitectura, Arta, Muzica şi Actualitatea Muzicală.

Horia-Roman Patapievici şi Adriana Babeţi se numără printre scriitorii care vor primi ordine şi medalii culturale pe 9 decembrie

Acestea vor fi oferite din partea ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor. In total, douăzeci de scriitori romani vor primi ordine şi medalii culturale. Evenimentul va avea loc de la ora 13.00, la Sala Multimedia a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. Horia-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Roman, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios in grad de Cavaler, potrivit unui decret din 8 octombrie, publicat in Monitorul Oficial.

Expoziţia 'Păpuşării in iarnă' va fi vernisată astăzi, de la ora 14,00, la Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei

Manifestarea este organizată impreună cu Teatrul Ţăndărică. In cadrul expoziţiei, care va putea fi vizitată pană pe 9 ianuarie 2011, păpuşile din patrimoniul Teatrului Ţăndărică, cu vechime de aproape jumătate de secol, vor fi prezentate publicului intr-o abordare muzeografică, prima de acest fel din Romania. Acest demers doreşte să marcheze principalele repere in evoluţia teatrului de păpuşi din ţara noastră, rememorand deopotrivă artiştii şi personajele care au consacrat această artă teatrală aparte. O contribuţie deosebită la realizarea expoziţiei o are artista Florentina Tănase, care de peste trei decenii 'insufleţeşte cu drag şi har marea familie de marionete

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor