altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 26 noiembrie 2010

Astazi : 2010-11-26

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

La Sala Radio, despre dragoste, dor şi instrăinare cu Grigore Leşe

Concert extraordinar Grigore Leşe, la Sala Radio! Pe 4 decembrie, concertul din seria Ultimii Rapsozi ii va avea ca invitaţi pe caţiva dintre muzicanţii populari descoperiţi de Grigore Leşe in preumblările lui prin ţară. Publicul va putea asculta cantece despre păstori, melodii de dragoste, dor şi instrăinare, cantece adunate, in special, din Maramureş, Raşca şi Cogealac. Evenimentul este o incercare de a păstra autenticul muzicii ţărăneşti, o muzică aproape uitată in care se regăsesc rădăcinile culturale ale spaţiului romanesc. Seria ?Ultimii rapsozi? a debutat cu sprijinul Institutului Cultural Roman iar concertul de la Sala Radio este realizat in coproducţie cu TVR Cultural.

ARCA cere Senatului să respingă proiectul care obligă radiodifuzorii la 40% muzică romanească

Asociaţia Romană de Comunicaţii Audiovizuale solicită Senatului să respingă proiectul de lege care prevede obligaţia posturilor de radio şi televiziune din Romania de a rezerva operelor muzicale romaneşti 40% din timpul de difuzare. Asociaţia susţine, intr-un comunicat, că acest proiect de lege "ar produce distorsiuni majore atat in practica audiovizualului din Romania, aducand prejudicii companiilor de radio şi televiziune romaneşti, cat şi in relaţia cu Uniunea Europeană, prin incălcarea principiilor care stau la baza acesteia prin Tratatul Uniunii". Potrivit comunicatului ARCA, absurditatea acestei obligaţii devine evidentă in cazul acelor formate de televiziuni care sunt consacrate filmelor cinematografice şi documentare, divertismentului, dezbaterilor sau programelor destinate copiilor, formate care nu ar mai putea exista ca atare, dacă această lege s-ar aplica, deoarece ele ar trebui să devină muzicale in proporţie de 40%. CNA a anunţat că va solicita Comisiei Europene un punct de vedere cu privire la propunerea legislativă, adoptată in mod tacit pe 9 noiembrie de Camera Deputaţilor. In cazul acestui proiect, Senatul este Camera decizională.

Peter Greenaway va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UNATC

Regizorul Peter Greenaway va reveni la Bucureşti anul viitor pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică. Atunci, el va veni şi cu una dintre celebrele sale instalaţii, care ilustrează noua cinematografie. Regizorul britanic este invitatul special Festivalului Internaţional de Film Experimental, care se desfăşoară zilele acestea in Capitală. Peter Greenaway este un nume emblematic in cinematografia contemporană de avangardă, unul dintre cei mai ambiţioşi şi controversaţi cineaşti ai prezentului.

Sute de machete de maşini, avioane şi diorame, expuse la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Cateva sute de machete de avioane, maşini, vapoare, trenuri şi diorame sunt expuse la Salonul Internaţional de Machete, organizat la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Salonul mai cuprinde replici ale unor aparate sau vehicule, reproduceri ale unor figurine din diverse epoci ale istoriei, aeronave civile, navomodele, trenuri şi o secţiune science fiction in care sunt expuse nave şi personaje din celebrul film "Războiul Stelelor". La Salonul Internaţional de Machete există şi un colţ dedicat eroilor Armatei Romane din cel de-al Doilea Război Mondial. Expoziţia cuprinde şi mai multe diorame cu reproducerile unor scene precum răpirea jurnaliştilor in Irak sau ceremonialul de schimbare a gărzii de la Alba Iulia, dar şi scene din filme de desene animate realizate de copii.

Piesa 'Pluralul Englezesc' de Alan Ayckbourn, in premieră la Bucureşti

Una dintre cele mai apreciate tragi-comedii din lume, piesa 'Pluralul Englezesc' de Alan Ayckbourn, va fi prezentată in premieră, la Bucureşti, pe 6 decembrie, la Teatrul Naţional de Operetă 'Ion Dacian', şi pe 7 decembrie, la Teatrul Nottara. Impărţită in trei acte, 'Pluralul Englezesc' este povestea a trei familii care se reunesc in preajma sărbătorilor de iarnă. Fiecare act se petrece, pe rand, in casa unuia dintre cupluri, dar ceea ce se dorea a fi o simplă cină intre prieteni, se transformă intr-o acţiune comică datorită păţaniilor gazdelor, dar şi musafirilor. Toate acestea duc la schimbări majore in destinele fiecărui personaj. Din distribuţia spectacolului fac parte: Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Constantin Cotimanis, Victoria Cociaş, Armand Calotă şi Delia Nartea. Regia este semnată de Toma Enache, iar scenografia poartă amprenta Mariei Done şi a Simonei Marcu. Piesa lui Alan Ayckbourn s-a jucat pentru prima dată in 1972 la Criterion Theatre in Londra, succesul său atingand cote maxime in Marea Britanie. In 1974 a ajuns să fie jucată pe Broadway cu nume sonore in rolurile principale.

Corul de cameră Accentus concertează la Ateneul Roman, pe 2 şi 3 decembrie

Corul de cameră Accentus, dirijat de Laurence Equilbey, vine in Romania pentru a susţine 2 concerte la Ateneu, pe 2 şi 3 decembrie, de la ora 19.00. La Bucureşti, Accentus va canta alături de organistul Christophe Henry, soprana Lavinia Mamot, baritonul Florin Estefan şi de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijoarei Laurence Equilbey. In programul celor două seri, figurează "Requiemul" lui Giacomo Puccini şi "Requiemul" lui Gabriel Fauré, considerat deja o referinţă in lumea muzicală. Infiinţat de Laurence Equilbey, corul de cameră profesional Accentus concertează in cele mai prestigioase săli din lume şi evoluează pe scenele multor festivaluri internaţionale. In plus faţă de repertoriul clasic, Accentus privilegiază creaţia contemporană, atat in repertoriu, cat şi ca tehnologie. Astfel, Accentus este primul utilizator al diapazonului electronic e-tuner. Toate inregistrările corului au fost recompensate, iar discul "Transcriptions", care s-a vandut in mai mult de 100.000 de exemplare, a fost nominalizat la premiile Grammy 2004 şi a primit distincţia Disque d'or in ianuarie 2008.

Scenariu de film anti-drog realizat de şi pentru tineri

Clujeanul Walter Ghidibacă, cunoscut pentru călătoria pe care a intreprins-o in urmă cu caţiva ani din Cluj-Napoca la Vladivostok, a găsit o modalitate originală de luptă impotriva drogurilor. El a iniţiat un proiect care se va numi 'Comedia colectivă', concretizat printr-un film la al cărui scenariu sunt aşteptaţi să participe orice doritori. Filmul ar trebui să coste in jur de 20.000 de euro dacă majoritatea celor care vor lucra la el o vor face pro bono. Proiectul este susţinut de grupul de iniţiativă Ideograma, a cărui misiune este de a promova servicii culturale şi social-educative. Numele de 'Comedia Colectivă' vine tocmai de la faptul că filmul va fi compus din ideile mai multor oameni. Ziaristul roman Walter Ghidibacă a devenit cunoscut şi pentru că a ispăşit 8 luni de muncă silnică la Moscova, el fiind arestat pe 11 august 2006 şi condamnat ulterior de autorităţile rusesti pentru răspandirea cu bună ştiinţă de informaţii false privind acte teroriste. Atunci, el le-a spus in glumă poliţiştilor ruşi, pe aeroportul din Moscova, că are o bombă in bagaje.

Pentru prima dată, Moşul va ajunge cu doi ponei la Targul de Crăciun de la Sibiu

La Sibiu, incepe, maine, Targul de Crăciun, manifestare care se va desfăşura in Piaţa Mare din centrul oraşului. Acolo, Moşul va veni cu doi ponei, pe care se vor putea urca toţi copiii, iar părinţii vor putea să cumpere produse noi aduse in acest an de către comercianţi din 20 de judeţe din ţară. In cele 65 de căsuţe de lemn care au fost deja amplasate in Piaţa Mare a Sibiului, publicul va găsi dulciuri, jucării, imbrăcăminte, incălţăminte, decoraţiuni de Crăciun, dar şi cărţi educative sau CD-uri. Pe langă bradul de Crăciun, in Piaţa Mare vor fi instalate jocuri mecanice pentru copii, scena de spectacole precum şi ieslea care reprezintă scena naşterii Domnului. Din peisajul de sărbătoare nu va lipsi nici patinoarul, care s-a bucurat, şi in anii trecuţi, de o mare popularitate. Deschiderea evenimentului va avea loc maine seară, de la ora 19,00, printr-un concert de colinde susţinut de către Corul Catedralei Mitropolitane din Sibiu.

Festival Studenţesc de Teatru al Absurdului, la Bucureşti

Festivalul Studenţesc de Teatru al Absurdului "Eugene Ionesco" are loc, incepand de astăzi şi pană duminică, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Manifestarea se desfăşoară din anul 1994 şi este un omagiu adus lui Eugene Ionesco de către studenţii impătimiţi de teatru. Printre spectacolele din festival se numără "Mamelele lui Tiresias" de Apollinaire, "Cina cea de taină, mantuirea", adaptare după "Insemnările unui nebun" de Gogol şi "Delir in doi" de Eugene Ionesco. Duminică, in ultima zi a festivalului, va avea loc o dezbatere cu tema "Ionesco vs Ionescu", moderată de regizorul Mihai Lungeanu, director al Teatrului "Eugen Ionescu" din Slatina.

Primarul sectorului 6 vrea să transforme Cinematograful Favorit in Centru Cultural Artistic de calibru european

Primăria Sectorului 6 din capitală a preluat oficial, de la RADEF ''Romania Film'', sediul fostului cinematograf Favorit, din Cartierul Drumul Taberei, pe care administraţia locală intenţionează să-l transforme in cel mai mare Centru Cultural European din Bucureşti. Pe o suprafaţă de peste 1.800 de metri pătraţi va funcţiona un mall cultural, vor fi amenajate săli de spectacole care vor găzdui diferite manifestări artistice, săli de expoziţie şi ateliere de creaţie. Tot aici va fi mutat şi sediul Centrului Cultural European. Evenimentul de ''preluare'' a cinematografului s-a bucurat de prezenţa unor mari nume ale scenei romaneşti - actorii Adela Mărculescu, Alexandru Arşinel, George Mihăiţă, Mihai Mălaimare, Eusebiu Ştefănescu şi pianistul Dan Grigore. Inainte de 1989, Cinematograful Favorit, unul dintre cele mai mari cinematografe ale Capitalei, era unul dintre locurile preferate pentru proiecţia premierelor romaneşti.

Mureş: Donaţii de obiecte de decor pentru premiera spectacolului 'True West'

Mai multe persoane, printre care şi primarul din Targu Mureş, Dorin Florea, au donat o serie de obiecte Centrului Multimedia TEATRU 74 pentru a contribui la decorul premierei spectacolului 'True West', de Sam Shepard. Directorul de la TEATRU 74, actorul Nicu Mihoc, a declarat că printre obiectele donate se regăseşte una dintre crosele de golf ale primarului Dorin Florea, un frigider vechi şi cateva televizoare mici, extrem de vechi. Spectacolul 'True West, care va avea premiera, maine, este regizat de Vlad Massaci, scenografia ii aparţine lui Dan Titza, iar din distribuţie fac parte Nicu Mihoc, Marius Turdeanu, Costin Gavază şi Serenela Mureşan. Majoritatea biletelor pentru premieră au fost vandute, dar spectacolul va fi reluat duminică.

Edit București.JPG?

O expoziţie in imagini a Bucurestiului ? un oras neiubit, pe suportul unei instalaţii experimentale care aparţine artistului Aurel Tar, va fi vernisată, in această seară, de la ora 19,00, in curtea Muzeului George Enescu, de fotograful Lucian Muntean. Expoziţia, intitulată ?Gibraltar Impex JPG?, aduce in atenţia publicului imaginea spaţiului urban bucurestean si a problemelor acestuia, incurajand oamenii la meditaţie si acţiune. Fotografiile artistului Lucian Muntean expun privitorilor un spaţiu urban asemenea unui puzzle incoerent de arhitectură veche si nouă, neglijat si amanat in sanţuri si reabilitări etern nefinalizate. Proiectul a fost prezentat, in luna septembrie a acestui an, la Institutul Cultural Roman din Paris ca parte a unei expoziţii de amploare ? ?Bucarest, la mal-aimee?.

Colindă, colindă din străbuni...

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă va avea loc la Sibiu, in perioada 3 ? 5 decembrie. La manifestarea organizată de Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi-au anunţat participarea colindători de toate varstele din intreaga ţară, care vor vesti Naşterea Domnului şi vor garanta inceperea Noului An sub auspicii bune. In aceeaşi perioadă, Muzeul ASTRA mai propune sibienilor vernisări de expoziţii, concerte de colinde şi reiterări de obiceiuri din diferite zone ale ţării. Sambătă, 4 decembrie, intre orele 1700- 2100 vor fi puse in scenă, in Piaţa Mare din Sibiu, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, susţinute de grupuri folclorice care provin din toate zonele geografice ale Romaniei.

?Roşia Montană/ Pe linie fizică şi pe linie politică? ? premieră la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Teatrul Maghiar de Stat Cluj prezintă, maine şi duminică, premiera spectacolului ?dramAcum ? Roşia Montană/Pe linie fizică şi pe linie politică?, in regia lui Radu Apostol, Gianina Cărbunariu şi Andreea Vălean. Textul a fost scris in urma unei documentări serioase realizată la Roşia Montană şi la Alba Iulia, documentare finanţată prin programul AFCN. Spectacolul este o succesiune de poveşti bazate pe realitatea contradictorie, de multe ori paradoxală, de la Roşia Montană ? care de 15 ani reprezintă un adevărat experiment social, dar şi o imensă dilemă politică, economică, socială şi de media. Autorii premierei de la Cluj vor să demonstreze că Roşia Montană este, la o scară mai mică, o oglindă a societăţii romaneşti din momentul de faţă. Spectacolul, jucat in maghiară, romană şi engleză, va avea traducere simultană in cască şi, in unele momente, supratitrare.

Restul e muzica... Secolul XX, alaturi de Dan Dediu si Ansamblul Profil, la Institutul Cultural Roman

La Institutul Cultural Roman din Bucureşti va avea loc, marţi, 30 noiembrie, de la ora 18.30, un nou episod din seria Restul e muzica?Comentand istoria muzicii clasice cu Dan Dediu şi invitaţii săi. Intalnirea, la care este invitat Ansamblul Profil, va fi dedicata muzicii secolului XX. Intemeiat in 2003 la initiativa compozitorului Dan Dediu, Ansamblul Profil are o structura modulara, putand fi adaptat pentru diferite formatii instrumentale. Numeroase prezente ale grupului in festivaluri si concerte din tara si strainatate, multe inregistrari si CD-uri au consolidat colaborarea dintre instrumentisti si compozitori. Ansamblul reuneste, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, nume sonore ale artei interpretative din Romania. La intalnirea de marti de la ICR vor fi prezenti Ion Bogdan Stefanescu, la flaut, Diana Mos, la vioara, si Adriana Maier, la pian.

Stiri culturale - externe

Romanciera spaniolă Ana Maria Matute, recompensată cu premiul Cervantes pe 2010

Romanciera spaniolă Ana Maria Matute a primit Premiul Cervantes pe 2010, cea mai importantă distincţie din literatura de limba spaniolă. Ana Maria Matute, in varstă de 85 de ani şi originară din Barcelona, a devenit astfel a treia femeie recompensată cu acest premiu. Distincţia constă intr-un cec in valoare de 125.000 de euro, care ii va fi inmanat autoarei pe 23 aprilie 2011, data la care se comemorează moartea uneia dintre cele mai mari figuri din literatura spaniolă, Miguel de Cervantes. Opera scriitoarei Ana Maria Matute a fost tradusă in 23 de limbi. Cărţile sale vorbesc in principal despre copilărie şi pierderea inocenţei, despre nedreptăţile sociale şi dificultăţile apărute după incheierea războiului civil din Spania.

Akon intenţionează să ardă copiile unor inregistrări cu Michael Jackson

Rapperul Akon a declarat că intenţionează să ardă inregistrările sale in duet cu Michael Jackson, deoarece nu doreşte să lanseze cantece rămase intr-o versiune nefinalizată. Piesa "Hold My Hand", un duet inregistrat de Michael Jackson cu rapperul Akon, extras de pe albumul "MICHAEL", primul material discografic care va fi lansat după moartea "regelui muzicii pop", a fost pusă in vanzare pe 15 noiembrie. Akon a declarat că se află in posesia multor alte piese inregistrate cu Michael Jackson, insă nu doreşte să le mai păstreze, pentru a nu fi tentat să le mixeze. Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, la varsta de 50 de ani, in urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Jane Fonda se va căsători pentru a patra oară, in 2011

Actriţa americană Jane Fonda, in varstă de 72 de ani, se va căsători pentru a patra oară, in 2011, potrivit unor informaţii apărute in presa americană. Jane Fonda a suportat, la inceputul lunii noiembrie, o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei tumori mamare, descoperită cu ocazia unui control medical de rutină. Datorită faptului că boala a fost detectată intr-un stadiu incipient şi pentru că a fost vorba de o formă neinvazivă de cancer, actriţa americană nu va avea nevoie de tratament suplimentar. Incidentul a determinat-o pe Jane Fonda să accepte cererea in căsătorie a partenerului ei de viaţă, producătorul muzical Richard Perry, care i-a fost alături in timpul acestei experienţe traumatizante. Jane Fonda a caştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă in 1979, pentru rolul din "Intoarcerea acasă", şi in 1972, pentru partitura din "Klute".

Piesa Maldoror de Ilinca Stihi, in premieră la Radiodifuziunea Suedeză

Postul P1 al Radiodifuziunii Suedeze va difuza in premieră, in seara zilei de 3 decembrie, drama Maldoror ? biografia sentimentală a unui criminal in serie, scrisă de Ilinca Stihi. Piesa radiofonică, o adaptare după Chants de Maldoror de contele de Lautréamont, prezintă un periplu in mintea unui tanăr criminal alienat, care ucide fără motiv şi este hăituit de vocile victimelor sale. Ilinca Stihi reuneşte, in acest spectacol, eroul de secol XIX din versiunea originală cu un tanăr alter ego contemporan. Maldoror a fost produsă in colaborare cu Institutul Cultural Roman de la Stockholm şi cu Radiodifuziunea Romană. Traducerea in limba suedeză a fost realizată de Dan Shafran, directorul ICR Stockholm. Piesa a caştigat, in luna mai, premiul al II-lea la Prix Marulic Radio Festival, desfăşurat in Croaţia, iar de curand a primit premiul pentru cel mai bun spectacol la secţiunea piese radiofonice pentru adolescenţi a Festivalului Internaţional Prix Ex Aequo de la Bratislava.

Efectele internetului asupra copiilor şi tinerilor sunt alarmante

Studiile privind efectele pe care Internetul le are asupra comportamentului tinerei generaţii arată că acestea sunt din ce in ce mai alarmante, facand din copii posibile victime ale pornografiei infantile şi reţelelor de infractori, susţin specialiştii in domeniu. Potrivit unui studiu prezentat de reprezentanţii Centrului pentru Protecţia Online impotriva Exploatării Copiilor, rata de penetrare a Internetului in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 şi 15 ani este de 84%. Specialiştii trag un semnal de alarmă in privinţa exploatării sexuale pe internet a copiilor şi tinerilor, observand că, in ultimul timp, mentalitatea in privinţa creşterii şi educării suferă serioase transformări. Cercetătorii susţin că paginile de Internet pot influenţa negativ dezvoltarea tinerei generaţii, copiii devenind mai vulnerabili prin ei inşişi, folosind foarte des comunicarea de acest gen.

Un episod din serialul "Anatomia lui Grey" va fi produs sub forma unui musical

Creatorii serialului de televiziune "Anatomia lui Grey" au anunţat că unul dintre episoadele viitoare ale show-ului va fi produs sub forma unui musical, oferindu-le actorilor din distribuţie posibilitatea de a-şi testa aptitudinile muzicale. In acest fel, "Anatomia lui Grey", din distribuţia căruia fac parte Ellen Pompeo şi Patrick Dempsey, calcă pe urmele unui alt serial american renumit, "Buffy, spaima vampirilor", ai cărui producători au difuzat in anul 2001 un episod conceput sub forma unui musical. Shonda Rhimes, producătoarea serialului, este convinsă de faptul că episodul va fi realizat cu mult bun gust şi consideră că fanii popularului show de televiziune vor fi surprinşi de talentele muzicale ale actorilor din distribuţie. "Anatomia lui Grey" este caştigătorul a 37 de premii internaţionale, dintre care două Globuri de Aur.


Vizualizări: 37

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor