altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 7 iunie 2019

“Filmul românesc „Monștri”, regia: Marius Olteanu, la cinematecile ...


Filmul românesc „Monștri”, regia: Marius Olteanu, la cinematecile d...

Posted: 07 Jun 2019 06:40 AM PDT

În perioada 5 – 15 iunie 2019, la Cinemateca din Tel Aviv, va avea loc TLV Fest – Festivalul Internaţional de Film LGBT. Organizatorii israelieni au selectat în competiția oficială a festivalului filmul românesc „Monștri” (2019, regia: Marius Olteanu), prezentat în premieră în Israel. Pelicula va beneficia de două proiecții la Cinemateca din Tel Aviv, în datele de 9 și 15 iunie 2019, cu sprijinul ICR Tel Aviv. Proiecții suplimentare ale filmului românesc vor avea loc în data de 26 iunie 2019, ora 20:30, la cinematecile din Haifa și Holon.

Monștri (2019, 116 minute, subtitrare în limbile engleză și ebraică)

Duminică, 9 iunie, ora 20:00, Cinemateca din Tel Aviv

Sâmbătă, 15 iunie, ora 12:00, Cinemateca din Tel Aviv

Bilete: 03-6060800 ext. 9 sau online http://tlvfest.com/tlv/he/2019/05/11/monsters/

Regia și scenariul: Marius Olteanu
Distribuție: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr
Trailer internațional: https://www.youtube.com/watch?v=f38wE5VbqYI

Sinopsis: „Monștri” prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar şi că îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, credinţelor, opţiunilor lor de viaţă, a monştilor lor interiori. Vine ziua ca ei să decidă dacă renunțarea este cea mai mare dovadă a iubirii.

Producţia, singurul film românesc participant anul acesta la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin – Berlinale, a fost laureată cu Premiul publicului din partea juriului cititorilor publicaţiei germane Tagesspiegel – unul dintre cele şase jurii independente care acordă anual premii la Festivalul de la Berlin. Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Marius Olteanu.

 

TLVFest -Festivalul Internaţional de Film LGBT este unicul festival de film de acest gen din Israel. În fiecare an, festivalul atrage tot mai mult public, iar tot mai mulţi jurnalişti, specialişti în cinematografie şi regizori îşi exprimă dorinţa de a participa la festival. De-a lungul timpului, festivalul s-a bucurat de prezența unor importante personalități și activiști pentru drepturile comunității LGBT, precum Alan Cumming, Lea DeLaria, Bruce La Bruce, Wieland Speck (curator al Berlinale Panorama), Jay Brannan (Shortbus), Jamie Babbit, Angela Robinson (D.E.B.S.), Joey Arias, Cheryl Dunye (The Watermelon Woman), Mark Christopher (Studio 54), Alanté Kavaïté (The Summer of Sangaile), Daniel Ribeiro (The Way He Looks). Pe parcursul anului, TLV Fest organizează evenimente conexe precum TLVFest Movie Club, proiecții de filme tematice care au loc lunar la Cinemateca din Tel Aviv, și ateliere sau conferințe pe tema drepturilor comunității LGBT, în vederea combaterii discriminării de orice gen și a promovării toleranței în societate.

TLVFest -Festivalul Internaţional de Film LGBT este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Sportului din Israel, Cinematecii din Tel Aviv și Centrului LGBTQ.

 

 

Număr de vizualizări :17http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0AXnsEi9vPU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Caravana filmului românesc”, la Câmpulung Muscel

Posted: 07 Jun 2019 06:38 AM PDT

Aflată la prima vizită în Municipiul Câmpulung Muscel, „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” va prezenta o serie filme clasice româneşti, timp de trei zile, în perioada 11 – 13 iunie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”. Programul propus în cadrul „Caravanei filmului românesc” se adresează în special copiilor și tinerilor, însă cu multă bucurie sunt așteptați la proiecțiile de film toți cinefilii din oraș. Astfel, publicul va putea să vizioneze filme antologice din patrimoniul național de film precum: „Titanic vals”, „Amintiri din copilărie”, „Baltagul”, „Cei care plătesc cu viața”, „Ion, blestemul pământului” și „Cel mai iubit dintre pământeni”.Scopul proiectului „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” este acela de a realiza un demers educaţional care să se adreseze în special elevilor de gimnaziu, liceenilor şi studenţilor, oferindu-le posibilitatea de a se întâlni, prin film, cu mari capodopere ale literaturii române, care au stat la baza scenariilor acestor producţii. Se bazează pe dorinţa de a contribui, prin acţiunile sale, la apropierea tuturor de arta atât de frumoasă a filmului şi, în mod special, de cea a filmului românesc. Totodată, „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” va oferi generaţiei tinere (şi nu numai!) prilejul de a se întâlni cu memorabile creaţii ale unor mari actori ai scenei şi filmului românesc precum: Ștefan Ciubotărașu, Grigore Vasiliu-Birlic, Ştefan Iordache, Maia Morgenstern, Mitică Popescu, George Constantin, Dorel Vișan, Gheorghe Dinică. Intrarea este liberă la toate proiecțiile, în limita locurilor disponibile. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Programul complet al Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul este următorul:

CÂMPULUNG MUSCEL, 11 – 13 iunie 2019

Casa de Cultură a Sindicatelor “C.D. Aricescu”

 

Marți, 11 iunie, ora 09.00:

AMINTIRI DIN COPILĂRIE

Scenariul şi regia: Elisabeta Bostan

Cu: Ştefan Ciobotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ

 

Marți, 11 iunie, ora 11.00:

TITANIC VALS

Regia: Paul Călinescu; Scenariul: Tudor Mușatescu, Paul Călinescu;

Cu: Grigore Vasiliu-Birlic, Silvia Fulda, Kity Gheorghiu Muşatescu, Tamara Buciuceanu, Ștefan Mihăilescu-Brăila

 

Miercuri, 12 iunie, ora 09.00:

BALTAGUL

Scenariul și regia: Mircea Mureșan;

Cu: Margarita Lozano, Paul Misai, Sidonia Manolache, Folco Lulli

 

Miercuri, 12 iunie, ora 11.00:

CEI CARE PLĂTESC CU VIAŢA

Scenariul şi regia: Şerban Marinescu

Cu: Ştefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iureş, Maia Morgenstern

 

Joi, 13 iunie, ora 09.00:

ION, BLESTEMUL PĂMÂNTULUI

Regia: Mircea Mureșan; Scenariul: Titus Popovici;

Cu: Şerban Ionescu, Ioana Crăciunescu, Sorina Stănculescu, Valentin Teodosiu

 

Joi, 13 iunie, ora 11.00:

CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI

Scenariul și regia: Șerban Marinescu;

Cu: Ştefan Iordache, Maia Morgenstern, Mitică Popescu, George Constantin, Dorel Vișan, Gheorghe Dinică

Accesul publicului este liber la toate proiecțiile.

 

***

Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea şi filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat în al şaselea an de existenţă, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile.

Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc acasă la oameni, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse, de la pieţe centrale, la biblioteci, muzee, sau spaţii neconvenţionale. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului şi stimulează sentimentul de mândrie locală, prin punerea în valoare a geografiei culturale a oraşelor.

 

***

Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei șase ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns peste 40 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând 3.050 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.

*

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, ANF – Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual.

 

Parteneri media: All About Romanian Cinema  – AaRC, Cinefan, RoEvents, iFestival.ro, Amos News, Prompt Media, Ultima oră, Timp românesc, Comunicate de afaceri, Urban Things, România pozitivă, Agenţia de Carte, Gratuitor, Roportal.

 

La Câmpulung, proiectul este realizat în parteneriat cu: Primăria Municipiului CÂMPULUNG și Casa de Cultură a Sindicatelor „C. D. Aricescu”.

 

Website: www.caravanafilm.ro

 

 

Număr de vizualizări :21http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9umvom5H7SE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansarea platformei digitale a Arhivei de Imagine MȚR

Posted: 07 Jun 2019 06:35 AM PDT

Sâmbătă, 15 iunie 2019, ora 18.00, în grădina Casei Mincu (str. Arthur Verona nr. 19), Muzeul Național al Țăranului Român lansează, în cadrul Street Delivery București, prima platformă digitală participativă dedicată unei arhive muzeale din România: ”Rețelele Privirii”. Un experiment curatorial inovator ce explorează noile media și aduce Arhiva mai aproape de oameni.

Odată, cineva și-a uitat la mine valiza cu toate amintirile sale.

Și eu le-am păstrat. Numele meu este Arhiva.

 

 

”Te așteptăm sâmbătă, 15 iunie 2019, în grădina Casei Memoriale Ion Mincu.

Pe-nserate, de la orele 18, vino să fii printre primii care descoperă platforma Arhivei, în companie plăcută, la un pahar de vin și la o discuție liberă cu echipa din spatele proiectului. Și, vreme de un week-end întreg (14-16 iunie), te invităm să POEZIM IMAGINI: fotografii vechi și noi, texte și sunete din Arhivă vor putea fi descoperite, privite, citite în cadrul unor ateliere și instalații interactive.

 

Până atunci, poți afla povestea Arhivei

/ pe instagram @reteleleprivirii

/ și pe facebook Arhiva de Imagine MȚR

 

***

 

Să fii o arhivă de muzeu nu e lucru ușor. Ești în permanență căutată, întrebată, cercetată, provocată, ba chiar certată. Numele meu este Arhiva și păstrez în sertarele mele imagini, sunete, fragmente video, desene și scrieri de tot felul, povești și obiecte despre care nici nu știi că au existat. Locuiesc la Muzeul Național al Țăranului Român și, începând de anul acesta, mi-am construit o casă și în mediul digital. Ca să mă poți cunoaște mai bine.

 

Rețelele Privirii este un experiment muzeal neconvențional, conceput împreună cu o echipă interdisciplinară formată din tineri cercetători, curatori și artiști vizuali, sunetiști, programatori și web designeri pasionați de imagine, sunet și arhive și preocupați să aducă Muzeul mai aproape de tine. Am creat un spațiu virtual în care poți să explorezi, să contribui cu informații, să privești, să asculți, să te întrebi și să fii parte din viața Arhivei. Cum?

Află sâmbătă, la Street Delivery București.

INFO: LANSARE https://www.facebook.com/events/2536413589972864/

 

Și pe toată durata unui week-end lung, cât o vacanță de vară.

INFO: POEZIM IMAGINI https://www.facebook.com/events/335959447086888/”-  anunță Muzeul Național al Țăranulu Român

 

***

 

Un proiect: Arhiva de Imagine MȚR  Muzeul Național al Țăranului Român

Web design și programare: RIZI design

Partener strategic inovator: Samsung România

Cu sprijinul: Gemini Solutions, The Plot

Partener instituțional: Rețeaua Națională a Muzeelor din România

 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Street Delivery 2019 — Poezia e în stradă! este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, co-finanțat prin Timbrul de Arhitectură.

 

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, TVR, Dilema Veche, Historia, Decât O Revistă, Iocan, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, Blitz TV.

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/h_a4IVprVVc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

România străluceşte la cea mai mare expoziție de arhitectură teatra...

Posted: 07 Jun 2019 06:30 AM PDT

Porţile celei de-a XIV-a ediţie a Cvadrienalei de Scenografie şi Spaţiu Perfomativ de la Praga, cea mai mare expoziție de arhitectură teatrală și scenografică din lume, s-au deschis pentru public, joi, la Výstaviště Praha (Prague Exhibition Grounds). Institutul Cultural Român (ICR) reprezintă România, în perioada 6-16 iunie 2019, în calitate de partener strategic, alături de instituţii de prestigiu din Republica Cehă, la cea mai mare manifestare culturală din ţara de reşedință. Criticul de artă și eseistul George Banu este curatorul expoziţiilor care reprezintă România la această ediţie a cvadrienalei. Cele două standuri, organizate de ICR, prezintă creaţii din opera celebrului scenograf, Dragoș Buhagiar, și proiectele celor trei secții de scenografie de la universitățile din țară – UNARTE, UNATC (ambele din București) și Universitatea de Arte Târgu-Mureș –, reunite în jurul unui motiv comun, „Ruinele teatrului, ruinele orașului“.

Deschiderea Cvadrienalei de Scenografie şi Spaţiu Perfomativ de la Praga, în prezenţa a numeroşi oficiali din Republica Cehă, artişti, specialişti internaţionali, a avut loc, miercuri seară, printr-un spectacol de operă şi dans contemporan, „Echo-Metamorphoses“/„Garden of life“, inspirat de opera lui Ovidiu şi interpretat în aer liber, într-un teatru de vară din faţa somptuosului pavilion central, construit în stil art-nouveau (1891). Muzica a fost creată de compozitorul Vít Zouhar, iar spectacolul neconvenţionl, de tip instalaţie şi new-media, poartă semnătura regizorului şi scenografului sloven Rocc.

     „Un eveniment precum Cvadrienala de la Praga ne demonstrează că între text și actori, niciodată aidoma, scenele își au propria lor personalitate. În cele mai reușite creații, ele formează, împreună cu replicile și cu protagoniștii, un întreg solid precum nucleul atomic al celor mai stabile substanțe. Vorbind despre nuclee, este simbolic faptul că această reuniune de referință are loc, de mai bine de jumătate de veac, în inima Europei, într-una dintre capitalele ei cele mai seducătoare. Pentru Institutul Cultural Român este o bucurie și o onoare să susțină, și în acest an, prezența românească la Cvadrienală, un loc în care prezentul scenei mondiale intră în rezonanță cu viitorul“,  a transmis preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu.

 

 Cvadrienala, care s-a deschis pentru public, joi, 6 iunie, găzduieşte până pe 16 iunie reprezentanți din 79 de țări. Pe parcursul a zece zile sunt organizate 64 de expoziții naționale, la care sunt invitaţi peste 800 de artişti de pe toate meridianele. Cvadrienala de la Praga prezintă designul performativ ca pe o formă de artă preocupată de crearea de spaţii  active, care dincolo de a fi decorative, moderne şi interactive, sunt încărcate emoţional cu mesaje new media despre tradiţia  fiecărei ţări. La cele 600 de evenimente (performance-uri, workshopuri, dezbateri, networking), care se desfăşoară într-o sută de spaţii din Praga, sunt aşteptaţi peste 50.000 de vizitatori.

Suntem orgolioși și refuzăm să credem că spectacolul se termină într-o zi. Dar e în firea lucrurilor, e o condiție a vieții. E o condiție a teatrului.  Și totuși, ne propunem cu voce tare: poate că obiectele merită o șansă, încă o șansă.  Ideea de a expune instalația Ruinele scenei este, până la urmă, un pretext pentru a mă reîntâlni cu obiectele create pentru diferite spectacole, de a inventa imagini noi, de a le reinvesti cu alte semnificații, reunindu-le într-o compoziție coerentă, într-un alt spectacol, privit de aproape“, a declarat scenograful Dragos Buhagiar.

Noi propunem azi, aici, la Praga, relicvele viselor scenice concepute de un mare scenograf, Dragoș Buhagiar.  El iubește scena, dar și textele: astfel se explică logodna constant celebrată. Nici indiferent, nici sclav supus cuvintelor, el propune spații de dialog grație cărora ele răsună, lăsând corpurile deplin să se exprime. Dragoș Buhagiar expune tezaurul retrospectiv al operei sale și noi, la Praga, îi suntem moștenitorii de o vară“. Studenților scenografi, prea tineri pentru a fi confruntați cu ruinele teatrului, li s-a propus să exploreze ruinele orașului din perspectiva reintegrării lor în circuitul culturii urbane. Teatrul și spectacolul ca practici de reanimare a ruinelor urbane: acesta este răspunsul tinerei generații“, a subliniat criticul de artă George Banu.

 

        Creată în 1967 de celebrul scenograf Josef Svoboda, Cvadrienala s-a dezvoltat, în următorii ani, în spiritul Primăverii de la Praga. Triga de Aur,cel mai prestigios dintre cele 22 premii oferite la această ediţie – atât pentru secţiunea Ţări şi Regiuni, cât şi pentru secţiunea Studenţească – este  statuia şi premiul principal oferit în mod tradițional pentru cea mai bună expoziție. Simbolurile premiului Triga de Aur, cei trei cai care trag carul, sugerează cele trei etape ale vieții (instinctul și intuiția tinereţii, experiența maturității și vârsta înțelepciunii) şi descriu, la această ediţie, fazele procesului creativ: imaginația, transformarea și memoria.

Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc pe 11 iunie, în prezenţa curatorilor tuturor ţărilor participante. Organizarea Cvadirenalei în Republica Cehă a fost realizată de echipa Institutului Cultural Român de la Praga.  ICR susține organizarea prezenței românești la Cvadrienală din anul 2007, iar ultimele două ediții au fost curatoriate, în 2011 și 2015, de scenograful Ștefania Cenean. Catalogul care însoțește prezența românească în anul 2019 la cvadrienală a fost realizat de editorul Dana Ionescu, redactor-șef al Editurii Nemira, și de graficianul Bogdan Căpîlnean, textele fiind traduse în limba engleză de Samuel W.F. Onn.

După încheiarea Cvadrienalei de pe 16 iunie, instalaţia scenografului Dragoş Buhagiar va putea fi admirată şi în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care se va desfășura între 14-23 iunie 2019.

 

 

 

Număr de vizualizări :16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/BTcoTsfUAqI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lectură poetică și sesiune de autografe- Violeta CRAIU

Posted: 07 Jun 2019 06:29 AM PDT

Miercuri, 12 iunie 2019, ora 12.00, la Librăria “Donaris” Galați (Str.Nicolae Bălcescu, nr.26), Violeta CRAIU citește din volumul ”ALIDADA”. Amfitrion: Angela Baciu. Invitat în recital: Săndel Spînu, cantautor.

*  Un eveniment organizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași, Reprezentanta Galați / Tecuci

Și, nu uitați! la toate produsele de papetărie din librărie aveți 20 % reducere!!!

 

                                                                   ***

Violeta Craiu, pe numele său real Cârjan Georgeta este brăileancă, autoare a 11 cărți, dar și a unei lucrări științifice ,,Schiță pentru o monografie a comunei Stăncuța, județul Brăila’’, apărută la Editura „Proilavia”, Brăila, în anul 2015. Este de profesie economist și rudă cu poetul dobrogean Panait Cerna.

 

Membră a Uniunii Scriitorilor din Romania – Filiala Iași, a Societății Medicilor Scriitori și Publiciști din România și a Societății Scriitorilor „Costache Negri” Galați. I-a avut ca mentori pe scriitorul Fănuș Neagu și poetul Ion Mustață.

 

Este inițiatorul proiectului cultural ,,Dialoguri lirice la Dunăre’’  2017-2018, organizat de USR Filiala Iași și CARP Brăila.

 

Prezentă în mai multe antologii și dicționare printre care:

 

Dicţionar bibliografic, bilingv, Ed. Viaţa Medicală Românească, Bucureşti, 2003,p.94; 

Antologie  de literatură contemporană brăileană, Ed. Ex. Libris, Brăila, 2005 p. 278;

Boris Crăciun, Daniela Crăciun Costin, 1500 Scriitori Români clasici şi contemporani, Ed. Porţile Orientului, Iaşi 2010, p.144 ;

Dicţionarul scriitorilor brăileni, Biblioteca judeţeană Panait Istrati, Ed. Proilavia , Brăila, 2010, p. 65;

Dumitru Anghel, O samă de scriitoriEd. Istros, Brăila, 2014, p.123;

Volumul „Uniunea Scriitorilor din România” – Filiala Iaşi, Ed. Junimea, Iaşi, 2014, p.276;

Antologie literară brăileană, Colecția Cărțile Chirei, Editura Pim, Iași, 2016, p. 109;

Ioan Holban – Coordonator – Un dicționar al scriitorilor români contemporani, vol. ÎI, Colecția Opera Omnia, Dicționar. Ed. TipoMoldova, Iași, 2016, p. 145;

 

A primit numeroase distincții și premii literare:

 

Premiul I  pentru Poezie ,, Magda Isanos’’   la Festivalul  Concurs de poezie şi proză scurtă  ,,Magda Isanos– Eusebiu Camilar’’– Udeşti – jud. Suceava, 2003.

Premiul Oraşului Beiuş pentru poezie, acordat în cadrul Concursului Naţional de Poezie ,, Nichita Stănescu’’, Beiuş, jud. Arad, 2005.

Premiul I ,, Proză scurtă umoristică’’ Festivalul Național de umor, Sibiu, 2005.

Distincție Poetă a Iașilor – Festivalul Internațional de poezie,  Poezia la Iași – Ediția a III-a, conferită de Primăria Iași, 2016.

Diplomă de Onoare – Cartea Anului, acordată de Uniunea Scriitorilor, Filiala Iași, Reprezentanța Galați/Tecuci – pentru romanul „Agonia Fericirii”, ediția a douA, ed. eLiteratura București, Galați, 2017.

 

A colaborat cu mai multe publicații din țară și din străinătate:

*Dunărea – Brăila; Florile Dunării – Brăila; Oglindă literară – Focşani; Porto Franco –Galaţi; Saeculum – Focşani; Cetatea culturală – Cluj; Poesis – Satu Mare; Cafeneaua literară – Piteşti;  Convorbiri literare – Iaşi; Axis Libris – Galaţi; Boema – Galați; Spații culturale, Citadela – Satu Mare, Revista Zeit – on line cultură și opinie  Brăila, Cronica, Cronica Veche – Iaşi, Revista Hyperion – Botoșani, Revistă de experiment literar FEED BACK Iași,  Rev. Casa Speranței Ana Aslan a CAR Pensionari Brăila etc;

* Revista Confluențe literare româneşti, SUA, 2014; Revista Miorița, UȘA, 2014, Revista Stojer a Uniunii Scriitorilor din Macedonia 2013;  Revista Unduiri /Struga, Macedonia, 2015; Revista PACT (RAST) în româneşte – Creştere –  Iunie, 2016, apare la Bitolia, Macedonia, p.140,141

 

Poezii semnate de Violeta Craiu au fost traduse în diferite publicații străine în limba bulgară, macedoneană, ungară, chineză, engleză etc.

Despre Violeta Craiu au scris: Constantin Ciopraga, Vasile Spiridon, Emilian Marcu, Marius Chelaru, Adi George Secară, Valentin Popa, Dumitru Anghel, Angela Baciu, Constantin Oancă etc.

 

În prezent, este colaborator al Proiectului ,,Interferențe culturale interetnice’’ încheiat între Muzeului Carol I, Brăila și USR Filiala Iași.

 

 

***

Despre Alidada…

 

„O carte dedicată oamenilor care muncesc pe drumuri făcându-le practicabile, pentru ca noi, oameni de rând. Fără ei și munca lor, deplasarea noastră ar fi încetinită sau inexistentă. Tema aleasă nu este una oarecare. Am pornit către această direcție căutând posibilități de a transpune în vers activitatea de reparații și întreținere de drumuri pe baza unor cercetări și documentări pe teren și în publicații de specialitate. Datorită vieții social –politice și economice multe dintre meserii au dispărut iar altele care au rămas sunt franjurate de sisteme  și de schimbările la nivel global. Așa cum veți observa volumul este structurat în trei părți:

Primul Căile noastre toate – poeme drumărești , este închinat drumarilor și muncii lor neobosite de a începe și de a finaliza lucrări de reparații pe drumurile publice și nu numai.

Al doilea Locuri și neuitare – valuri de timp este închinat orașului  Brăila și locurilor unde au avut loc evenimente importante într-o viață de om.

Al treilea  întitulat Poeme de suflet  relaxare este dedicat familiilor drumarilor și rudelor acestora care uneori își apleacă privirea pe o carte de poezie.

Am căutat să diversific tema poeziilor, în general să mă apropii mai mult de sufletele drumarilor obosiți de muncă și prea puțin prezenți în sânul familiei. Oameni preocupați cu nenumărate probleme de serviciu și mai puțin bucuroși pentru ei înșiși. Sper ca acest volum să capete interesul marelui public și în același timp să fie și o sursă de informații pentru acei care fac cercetare privind meseriile  și evoluția acestora în timp. Mă opresc aici. Dacă am reușit să-mi fie înțeleasă poezia mă bucur că nu am irosit degeaba cerneala pe hârtie.Un Glosar le va veni  în ajutor celor care nu înțeleg anumiți termeni tehnici folosiți în poezie. (Violeta Craiu)

 

***

Despre volumul Alidada au scris:

 

“Zice-se că în viaţă avem în faţă, la fiecare „început”, ca o pagină albă, „drumul” pe care-l scriem cu paşii, faptele ori cuvintele noastre. Drumarii sunt oameni aparte… când sunt lăsaţi să îşi facă meseria. Aşa se face că, aici, avem a face cu un soţ care a construit, la propriu, „acoperind gândurile cu dragoste”, plecând de lângă ea când „noaptea scurtă stinge lămpile cerului”, drumuri pe care a păşit aleasa inimii lui timp de o viaţă de muncă. Iar acum, ea, după ce a trecut, cu preţul anilor, peste „durerea depărtării şi a înstrăinării”, îi oferă lui un alt fel de drum, dinspre inimă spre viaţă, „asfaltat” cu poezie.

Dacă acum, scrie Violeta Craiu, „drumul până la o căsătorie/ devine anevoios /…/ scopul fiind de cele mai multe ori material”, pentru ei povestea s-a împlinit, peste timp, „în inimi, doar  [cu] iubire, speranţă/ şi rugăciuni către Dumnezeu”. Şi cu aşteptare. Dar şi păşind tot acest drum, şi la propriu şi la figurat, cu dragoste. Şi, acum, prin această carte, şi cu poezie.” ( Marius Chelaru )

 

                                                        ***

 

„Dintr-un anumit punct de vedere, Violeta Craiu realizează un mini-roman documentar liric, unde personaj principal colectiv sunt drumarii, cu câte un accent pus şi pe problemele de infrastructură şi de alt gen care pot apărea, sunt şi imnuri aduse Brăilei, la împlinirea a 650 de ani de la atestarea documentară… Cele trei părţi ale cărţii provoacă, aşa cum spuneam mai sus, cititorul… să fie contemporan, să-şi asume istoria poate nu neapărat spectaculoasă a zilelor noastre (un poem se intitulează „Istoria dictează poezia”!), dar să şi descopere zei şi zeiţe pe care nu îi cunoştea: precum… Alidada, şi ea zeiţă de aşteptat, ca şi Godot, ca şi Max, Alidada fiind alegerea pentru numele cărţii, combinând… un nume „Ali”, care poate fi de bărbat, dar şi alint pentru variante de nume feminine, şi „dada”, care, după cum se ştie, este şi un curent literar-artistic, apărut în Europa în anul 1916, caracterizat prin ridicarea hazardului la rang de principiu de creație, prin negarea oricărei legături între gândire și expresie.

Desigur, glosarul binevenit ne va lămuri că „alidada” este o parte componentă a unui teodolit clasic, teodolitul fiind şi el un instrument de măsurare a direcțiilor unghiulare orizontale și verticale. Pentru noi, „alidada” va fi însă o zeiţă, o muză, la care s-a rugat, poate, scriitoarea, pentru Frumuseţea îmbinării cuvintelor, pentru transfigurarea realităţii de unde s-a inspirat, alidada, titlul ca tare, este poate singura semnătură… dada, reliefarea absurdului existenţei ţinând mai mult de alte curente de gândire sau literare.” (Adi George Secara)

 

Număr de vizualizări :27http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/nsqQOavgoZk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Poeme alese” de Anne Sexton (trad. de Diana Geacăr și Cătălina Mat...

Posted: 07 Jun 2019 06:23 AM PDT

Duminică, 16 iunie 2019, ora 19:00, la Tramvaiul 26 (str. Cercului nr. 6, București), va avea loc lansarea volumelor Poeme alese de Anne Sexton (trad. de Diana Geacăr și Cătălina Matei) și Miile de tehnologii ale extazului de Frank Bidart (trad. de Tiberiu Neacșu), Editura Tracus Arte, 2019. Invitați: Daniela Luca, Claudiu Komartin, Cătălina Matei, Tiberiu Neacșu. Audio guest: Diana Geacăr. Moderator: Andra Rotaru.

 

 

Poeme alese, de Anne Sexton (trad. de Diana Geacăr și Cătălina Matei), Editura Tracus Arte

„Viața lui Anne Sexton, analizată fără milă, se află aici, în poeme. Dintre toți poeții confesivi, niciunul nu a avut «curajul de a spune adevărul», așa cum l-a avut ea. Nimeni nu i-a putut egala ingeniozitatea, avântul, salturile metaforice, făcute cu capul înainte. Poetele, în special, îi datorează mult lui Anne Sexton, care a spart tiparele, a distrus tabuurile și a suportat un val de atacuri de-a lungul carierei, din cauza materialului ei poetic provocator. Anne Sexton și-a câștigat locul în canonul literar.” – Maxine Kumin

„Poemele ei, extrase din adâncurile ființei, nu încetează să ne tulbure. Vocea ei este una remarcabilă în poezia americană din a doua jumătate a secolului trecut.” – J. D. McClatchy

Anne Sexton(1928-1974) este una dintre cele mai importante și mai influente scriitoare americane ale secolului XX. A debutat în 1960 cu volumul de poezie To Bedlam and Part Way Back. Acestuia i-au urmat alte zece volume, dintre care două apărute postum. După moartea sa, sunt publicate și Anne Sexton: A Self-Portrait in Letters(1977) și No Evil Star: Selected Essays, Interviews, and Prose(1985). A câștigat numeroase premii, printre care Premiul Pulitzer în 1967 pentru volumul Live or Die.

 https://edituratracusarte.ro/produs/poeme-alese-de-anne-sexton/

 

 **

Miile de tehnologii ale extazului, de Frank Bidart (trad. de Tiberiu Neacșu), Editura Tracus Arte

Mai feroce, mai obsesiv, mai profund decât orice poet de la Berryman încoace (cu care nu seamănă în vreun fel), Bidart explorează vina individuală, dilema nerezolvabilă. – Louise Glück

Când vorbește, șovăielnic, apoi fluent, mergând din ce în ce mai departe, căutând perfecțiunea, pot simți încrederea brută în primordialitatea emoției, încrederea în arta ca emoție. – Langdon Hammer

[Frank Bidart] și-a dedicat viața literaturii și crede că scrisul trebuie să fie din ce în ce mai adânc, din ce în ce mai ambițios, mai onest, mai puțin autosuficient, mai puțin predictibil […]. – Lloyd Schwartz

Frank Bidart  (n. 27 mai 1939, Bakersfield, California) e un poet american, câștigător al mai multor premii importante, printre care Shelley Memorial Award, Wallace Stevens Award, Bollingen Prize for Poetry, National Book Award sau Pulitzer. A studiat la Universitatea din California, apoi la Harvard, sub îndrumarea lui Robert Lowell sau Elizabeth Bishop. Este profesor la Wellesley College și locuiește în Cambridge, Massachusetts. Poemul său, Herbert White, a fost ecranizat într-un scurtmetraj, de către James Franco.

https://edituratracusarte.ro/produs/miile-de-tehnologii-ale-extazul...

 

Număr de vizualizări :29http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5wTkaRI15q4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Flautul fermecat” – „Flaut la puterea poeziei”: Turneu extraordina...

Posted: 07 Jun 2019 05:35 AM PDT

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu pornește din nou la drum într-un turneu extraordinar. Între 6 iunie şi 1 iulie 2019 va susține șase recitaluri în șase orașe din cele trei provincii istorice ale României. Turneul ”Flautul Fermecat ”2019 se desfăşoară sub titlul „Flaut la puterea poeziei” şi este un spectacol de muzică și poezie în care vocea inegalabilului actor Alexandru Repan se împletește cu sunetul de aur al flautistului Ion Bogdan Ștefănescu. “Această formulă artistică pe care am exersat-o de-a lungul timpului mai ales cu tatăl meu, Eusebiu Ștefănescu, în zecile de spectacole de muzică și poezie pe care le-am realizat împreună și în alte foarte multe în care am participat alături de actori precum Gheorghe Cozorici, Ovidiu Iuliu Moldovan, Leopoldina Bălănuță, Florian Pittiș, Mircea Albulescu, își are rădăcinile în cele mai îndepărate timpuri, când ritualurile care puteau influența chiar și natura se bazau pe armonia dintre cuvânt și muzică. Viața nu putea și nici nu poate avea consistență și sens fără această armonie de sorginte zeiască, transmisă nouă prin Orfeu. În acest spectacol, muzica pe care am compus-o, a fost special gândită pentru a susține farmecul rostirii unui actor fenomenal cum este Alexandru Repan.”, declara Ion Bogdan Ştefănescu în pregătirea turneului. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Turneul Flautul fermecat este unul dintre proiectele itinerante cele mai diverse care s-au dezvoltat în ultimul deceniu, iar Ion Bogdan Ștefănescu unul dintre cei mai inventivi muzicieni ai scenei româneşti actuale, artist preocupat în mod creativ de a face din concertele la care participă adevărate spectacole, cât mai atractive pentru public. Întotdeauna el și-a dorit de la fiecare turneu mai mult decât de la cel precedent și astfel a căutat împreună cu cei care au scris istoria acestui turneu, povești care să aducă ceva în plus atât spectatorilor, cât și artiștilor implicați : „Am propus de acestă dată un eseu poetico-muzical de mare ținută pentru cultura românească în care, alături de muzica special concepută pentru a crea atmosfera și aura potrivite versurilor emblematice ale poeților Mihai Eminescu, Lucian Blaga și George Coșbuc, va evolua unul dintre cei mai carsimatici actori români, cu roluri de referință în film și teatru, dar și cu harul specific rostirii poeziei, Alexandru Repan.

Ritmul anual în care s-a organizat turneul Flautul fermecat începând din 2012 – uneori au existat chiar două ediții pe stagiune – l-a impus în cadrul evenimentelor culturale cu tradiție. Începând cu 2012, Ion Bogdan Ștefănescu a vizitat zeci de orașe din țară alături de pianistul Horia Mihail, în 2018 a realizat turneul Flautul fermecat împreună cu chitaristul Costin Soare. În 2019, este momentul îmbinării între poezie şi muzică, prin întâlnirea cu Alexandru Repan. O altă perspectivă asupra turneului Flautul fermecat, noua ediţie din 2019 este o deschidere către o întâlnire a artelor care pentru Ion Bogdan Ştefănescu reprezintă un mod de viaţă.

 

 

Itinerar

–       6 iunie, ora 20.30 – Bârlad, Pavilionul “Marcel Guguianu”

–       7 iunie, ora 19 – Pitești, Sala Filarmonicii

–       9 iunie, ora 17 – Bucureşti, Sala Teatrelli

–       10 iunie, ora 19 – Tulcea,  Teatrul “Jean Bart”      

–       30 iunie, ora 19 – Turda, Sala Teatrului “Aureliu Manea”

–       1 iulie, ora 19  – Bistriţa, Sinagoga

https://youtu.be/UjhtWvV3eno

 

https://www.facebook.com/ibsflute/

detalii pe www.flautuldeaur.ro

 

Producători: Pro Contemporania, The Culture Hub

Coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Cu sprijinul: JTI, Borsec, Senia Music

Parteneri culturali: Primăria Municipiului Bucureşti, Creart, Teatrelli, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Filarmonica din Piteşti, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Consiliul Județean Tulcea, Centrul judeţean pentru cultură Bistriţa, Sinagoga din Bistriţa, Teatrul Aureliu Manea din Bistriţa.

 

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenţia de carte, Observator cultural, Mişcarea de rezistenţă, Smart FM, MKlasica, The Culture Club, Viewfinder Solutions, Accent TV.

 

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ZWMnEZZ68O0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Program de rezidență pentru scriitori și traducători

Posted: 07 Jun 2019 05:28 AM PDT

Muzeul Național al Literaturii din România și Rețeaua TRADUKI inaugurează la București: Programul de rezidență pentru scriitori și traducători (septembrie/octombrie 2019). Programul are ca scop intensificarea schimburilor literare între țările din sud-estul Europei precum și între aceste țări și spațiul de limbă german. Găzduit de MNLR, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București, programul constă în două rezidențe pentru scriitori și traducători, fiecare de durata unei luni (septembrie/octombrie a.c.) și oferă condiții pentru creație literară sau traducere din literatura română, pentru stabilirea de contacte cu parteneri români și nu în ultimul rând pentru întâlniri cu publicul. MNLR va înlesni de asemenea accesul rezidenților la biblioteci sau centre de studiu, precum și contactul cu factori culturali, scriitori și traducători din București.

Eligibilitate
Sunt așteptați să depună cereri:

  • autori (de proză, poezie, teatru, eseu, etc) din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Slovenia
  • traducători din literatura română în germană precum și în limbile țărilor menționate anterior: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Slovenia

Important: au prioritate cererile depuse de traducători din literatura română.

Condiții generale
Programul de rezidență MNLR – Traduki oferă cazare la București precum și un onorariu lunar de 800 Euro. Rezidenții vor avea posibilitatea să lucreze în cadrul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Totodată ei vor avea obligația să lucreze la proiectul menționat în cererea depusă, să participe în calitate de invitat la cel puțin două evenimente (workshop, lecturi, întâlniri cu studenții, etc) și să interacționeze cu colegi români, să frecventeze evenimente culturale ș.a.
Limbile de comunicare: engleză, germană, franceză, română (pentru traducătorii din literatura română)

Cazarea constă într-un apartament de două camere, dotat cu toate utilitățile, inclusiv internet, situat în centrul capitalei.

Depunerea cererilor și selecția candidaților

  • Cererile trebuie depuse până cel târziu data de 25 iunie 2019
  • Candidații trebuie să depună o scrisoare de intenție redactată în limba engleză și un CV. Scrisoarea de intenție nu trebuie să depășească 2 pagini, alături de o listă bibliografică cu lucrări scrise sau traduse.
  • Contact (ATENȚIE! Vă rugăm să transmiteți dosarele dvs. la toate cele trei adrese de e-mail menționate mai jos):

Andreea Draghicescu: andreea.draghicescu@mnlr.ro
Gabriela Mares: relatiipublice@mnlr.ro
Ioana Gruenwald: ioana@headsome.ro
Tel: 0040/731003022, 0040/722539011

Selecția va fi făcută de un juriu compus din specialiști numiți de MNLR și rețeaua TRADUKI. Numele autorului / traducătorului selectat va fi anunțat pe data de 1 iulie 2019.

Cele două rezidențe la București se vor desfășura astfel:

Prima rezidență:  1 Septembrie – 30  Septembrie 2019
A doua rezidență:  7 octombrie – 7 noiembrie 2019

__________

Romanian National Literature Museum & TRADUKI
Residency program 2019 for writers and translators in Bucharest

Initiated by TRADUKI and the Romanian National Literature Museum (MNLR), supported by the Central University Library in Bucharest the program aims at intensifying the literary exchange among the South Eastern European countries but also between these countries and the German speaking territory.

This year, the residency program includes  two fellowships for writers and translators for one-month creative residency stay. (see bellow)
The program provides opportunities for working on a writing project or on a literary translation from Romanian, for establishing new contacts with colleagues and for communicating with audiences. The host organisation also provides its residents with access to libraries and research centres, along with the possibility of getting to know the cultural life of Bucharest, of meeting key figures, cultural organisations and publishers.

Eligibility
The program welcomes proposals from:

  • writers from all literary genres from Albania, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Montenegro, Serbia and Slovenia;
  • literary translators from Romanian into German or into the languages of Albania, Bosnia& Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Montenegro, Serbia and Slovenia.

Important: applications from literary translators from Romanian literature will have priority over the other candidates.

General conditions
The program offers accommodation in Bucharest as well as a monthly fellowship equal
to 800 euro. Residents are provided with a working space in the premises of the Literature National Museum but also in those of the Central University Library.

Residents are expected to work intensively on the specific project they applied for the program, to conduct at least two events ( workshop, lecture,  public discussion,  meeting with students, etc), to network with colleagues in Romania and with other residents, to take part in media events.
The usual languages of communication are English, German French or Romanian (in case of the translators from Romanian).

Accommodation facilities include: a two room apartment with all facilities including Wi-Fi in the very heart of Bucharest.

Application & Selection

  • Applications are to be submitted at the latest 25thof June 2019.
  • Candidates must send a letter of interest as well as a CV. The letter of interest should not be longer than two pages mentioning the main objectives of the residency stay, preferred dates of residency stay, a list of publications and participation in international programs (if any) as well as any other relevant information.
  • The letter can be written in English or Romanian language.
  • The winner author/translator will be announced on  1stof July.
  • Contact personsfor inquiries and applications:

Andreea Draghicescu: andreea.draghicescu@mnlr.ro
Gabriela Mares: relatiipublice@mnlr.ro
Ioana Gruenwald: ioana@headsome.ro
Phone: 0040/731003022, 0040/722539011
Please use all the above mail addresses when you send the application papers.

Selection is made jointly by a jury made of MNLR consultants and Traduki members.

First residency: 1st of September – 30 th of September 2019
Second residency: 7th of October – 7th of November

Număr de vizualizări :32http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/fjWeL4oQMo0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul “NAMASTE INDIA”, la Casa Universitarilor din Bucureşti

Posted: 07 Jun 2019 04:05 AM PDT

Pe 8-9 iunie 2019, ediţia a XI-a a Festivalului “Namaste India” aduce în inima Bucureştiului aromele, culorile şi farmecul unei veri indiene. Organizat sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, de Asociaţia Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor, între orele 09:00 şi 20:00. Timp de două zile, publicul este invitat să descopere aspecte importante din viaţa lui Gandhi, să asculte poveşti de călătorie, să citească traducerea direct din bengali în română a operei primului laureat Nobel din Asia, Rabindranath Tagore, să urmărească o paradă de sari-uri, să practice yoga dar şi să deguste aromele specifice Indiei.Personalitate marcantă a culturii indiene, Mahatma Gandhi va reprezenta una dintre figurile centrale ale festivalului “Namaste India” de anul acesta având în vedere că se împlinesc 150 de ani de la naşterea sa. Această ediţie va explora nu doar pregătirea şi parcursul luptei sale pentru eliberarea Indiei, dar şi dimensiunea filozofică şi etică a devotamentului de care acesta a dat dovadă. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Ediţia de anul acesta se va concentra şi pe legătura strânsă dintre cultura indiană şi cea română, legătură evidenţiată prin influenţa indiană asupra poetului Mihai Eminescu. Aceasta a fost valorizată pentru prima dată de Amita Bhose, important eminescolog, scriitoare şi traducătoare din bengali şi română. Prin traducerea piesei “O scrisoare pierdută” în bengali, Amita Bhose a realizat o punte culturală între cele două ţări, iar publicul interesat va avea ocazia să participe la lansarea acestei cărţi. O altă lucrare ce va fi lansată în cadrul festivalului este traducerea în română a celei mai renumite opere scrise de  Tagore, „Gitanjali”.

 

O activitate nelipsită din cadrul festivalului este şi parada de sari-uri, în cadrul căreia publicul va putea afla aspecte culturale legate de acest obiect de vestimentaţie.

Ca în fiecare an, vizitatorii îşi vor putea cumpăra articole vestimentare, accesorii şi suveniruri cu specific indian de la târgul de produse artizanale, vor putea sa se bucure de pictura cu henna şi de  o sesiune de kirtan. De asemenea, pot participa la clasele de yoga, dar şi la prezentările despre ayurveda şi astrologia vedică. În plus, pentru cei pasionaţi de limbi străine şi curioşi să înveţe câte ceva despre limbile Indiei, am pregătit un workshop despre câteva dintre limbile principale ale subcontinentului indian.

 

Costul biletului:

Adulţi: 10 lei

Pensionari, elevi şi studenţi: 5 lei

Copiii au intrarea gratuită

 

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.namasteindia.ro

 

Organizatori: Centrul Cultural Rabindranath Tagore, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, cu sprijinul Incredible India- India Tourism Paris

 

Sponsori: ORGANIC INDIA România

 

Parteneri culturali: Editura Herald, Editura Cununi de Stele, Centrul de Artă Euterpe, Asociația Noua Acropolă, Rabten Compassionate Wisdom

 

Parteneri media: National TV, N24 Plus, Agerpres, romaniapozitiva.ro, onlinegallery.ro, 4arte.ro, ceascadecultura.ro, agentiadecarte.ro,  fest.ro, calendarevenimente.ro

 

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor