altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 7 decembrie 2019

“Aniversare 10 ani – Atelier 030202, spațiu de artă contemporană” p...


Aniversare 10 ani – Atelier 030202, spațiu de artă contemporană

Posted: 06 Dec 2019 03:10 AM PST

Duminică, 8 decembrie 2019, între orele 16:00 – 22:00, spațiul de artă contemporană ATELIER 030202, de la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti, (strada Sfânta Vineri nr.11), sărbătorește 10 ani de la înființare. De la ora16:00 va fi proiectat scurtmetrajul retrospectiv „Document 10” de Gabi Stamate. De la ora 16:30, George Mihăiță & Mihai Zgondoiu vor avea un  cuvânt de deschidere. De la ora17:00, vă invităm la un vinyl live session by Zgondy, iar de la ora 18:00 la un performance de percuție cu Ionuț Postolache. Pe 8 decembrie 2009, a avut loc primul eveniment găzduit de ATELIER 030202 – proiectul EST / VEST.20, o instalaţie vizuală concepută şi creată de Aurel Tar şi Mihai Zgondoiu, cu aportul unei instalaţii de sunet a lui Florin Tomescu. EST / VEST.20 a celebrat, în 2009, 20 de ani de la Revoluţia Română şi căderea Zidului Berlinului în spaţiul european. Artişti invitați în proiectul EST / VEST. 20 au fost Saddo (RO) & Other (CA), Lucian Muntean (RO). 

„Proiectul Atelier 030202 s-a născut sub semnul întâmplării și al hazardului creator. Tot așa a și continuat să evolueze în cei 10 ani de activitate cu evenimente vii și expoziții de artă superContemporană în care experimentul și conceptul era ca la el acasă.  Atelier 030202 este probabil singura galerie „artist run space” din România post-decembristă, găzduită de un teatru, care a avut un program expozițional/ curatorial atât de longeviv. Îmi doresc să apară cât mai multe spații de artă non-profit conduse de tineri artiști cu energia și viziunea lor aparte atât de benefică pentru regenerarea artelor, și nu numai.” a spus Mihai Zgondoiu, artist, curator, coordonator și inițiator al galeriei Atelier 030202.

”Cum în ultimii 30 de ani, o parte din biografia mea este legată de proiecte dedicate adolescenților și tinerilor, am îmbrățișat proiectul propus de graficianul Teatrului de Comedie, dar și prietenul meu Mihai Zgondoiu, de a oferi tinerilor creatori un spațiu pentru artele vizuale și pentru cele teatrale, în care acești tineri creatori să poată experimenta și să poată propune formule vizuale, teatrale și spectaculare ce își trag seva dintr-o sensibilitate marcată de noile tehnologii ale informației și de marile confruntări sociale, ecologice și morale cu care se confruntă omul din post post-modernitate. Au trecut 10 ani și acest spațiu a devenit emblematic pentru tinerii artiști din România, dar nu numai din România.”, a declarat George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie din București. 

”În 10 ani de activitate a acestui spațiu de artă contemporană, Zgondy a reușit să facă din ATELIER 030202 un nume și un renume pentru cercetarea vizuală și pentru programele artistice și curatoriale din acești ultimi 10 ani. Câteva dintre numele importante ale artei noastre contemporane și câteva dintre proiectele cele mai îndrăznețe pentru anii generației rețelelor web au găsit în ATELIER 030202 un spațiu proteic de exprimare. Sunt convins că entuziasmul lui Mihai Zgondoiu va prinde și mai multe aripi cu și prin noi proiecte curatoriale ale ATELIER 030202. De asemenea, sunt convins că echipa cu care Zgondy va realiza proiectele pentru 2020 va fi la înălțimea științei sale de a coordona poate cel mai important laborator și spațiu de creație pentru artele vizuale vii din România”, a mărturisit Dan Mircea Cipariu, președintele asociației Euro CulturArt.

 

 

Atelier 030202 este o platformă de artă contemporană din București (RO) dedicată tinerilor artişti, curatori, istorici de artă și manageri culturali, interesaţi de experiment şi suflu nou în artele vizuale. Un proiect non-profit, inovator, viu, unde evenimentele artistice coexistă la propriu cu teatrul contemporan și intervenţiile de orice altă natură – muzică experimentală, performance, dans contemporan, proiecții video, instalaţii, artă urbană.

Ideile proprii şi un program atent selectat au ajutat la consolidarea unei identități vizuale multiculturale consistente. Susținem atât expoziţiile personale, cât şi proiectele curatoriale de anvergură. Suntem deschişi la parteneriate cu artişti, curatori români şi străini, precum şi cu alte instituţii şi organizaţii de profil.

Numeroasele proiecte expuse până în prezent (peste 120 de expoziții) la Atelier 030202 au creat o identitate aparte dinamizând mediul educațional și cultural romanesc printr-un dialog direct și interactiv între creator și privitor.

 

Atelier 030202, denumită după codul poștal al străzii Sfânta Vineri nr. 11 din București, este găzduită de Sala Nouă a Teatrului de Comedie, la parter.

 

Proiectul Atelier 030202 a fost selectată până în prezent în numeroase evenimente vizuale printre care amintim: Sezonul România-Franța 2019, NAG#4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 (Noaptea Albă a Galeriilor), WEG#1, 2, 3 (Weekendul Galeriilor), RPD#1, 2 (Reforma Photo Days), Arte în București#7, IEEB#4, 5, 6, 7 (Bienala Internațională de Print Experimental), Ebienale#2 (Bienala de Artă Contemporană a festivalului “George Enescu”) și BB# 6, 7, 8 (Bucharest Biennale), RDW (Romanian Design Week), RPD1 (Reforma Photo Days), ViennaFair#10 (Târgul de Artă Contemporană din Viena) Contemporary Istanbul#13 (Târgul de Artă Contemporană din Istanbul). Deasemenea a colaborat în realizarea unor expoziții/conferințe de artă contemporană cu următoarele instituții: Facultatea de Arte și Design din Timișoara, Universitatea Națională de Arte din București, Teatrul de Comedie, CreArt București, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Austriei în România, Ambasada Statelor Unite Mexicane în Romania,  CNDB (Centrul Național al Dansului din București), AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Institutul Cultural Român.

 

ATELIER 030202 a fost fondată în decembrie 2009, la 20 de ani de la căderea regimului comunist din România, de către artistul și curatorul Mihai Zgondoiu.

 

ATELIER 030202 este un proiect vizual non-profit al asociației Euro Culturart în parteneriat cu Teatrul de Comedie din București.

 

 

Număr de vizualizări :0http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/3qRugxVtpsY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Prima ediție a Festivalului Internațional de Poezie Ion Monoran

Posted: 06 Dec 2019 12:04 AM PST

În perioada 14-16 decembrie 2019, la Timișoara, la 30 de ani de la Revoluția din 1989, Asociația Memoria Culturii, în parteneriat cu Asociația 2021 Timișoara Capitală Culturală Europeană, organizează prima ediție a Festivalului Internațional de Poezie Ion Monoran, cu un program de lecturi publice și de revizitare culturală dedicat Revoluției. Festivalul are invitați scriitori din Timișoara, din țară și din străinătate: Adrian Bodnaru, Alexandra Bodnaru, Raul Bribete, Eugen Bunaru, Ruxandra Cesereanu, Dan Mircea Cipariu, Tudor Crețu, Mircea Dan Duță, Serge van Dujnhoven, Șerban Foarță, Slavomir Gvozdenovici, Iulia Iacob, Florin Iaru, Petru Ilieșu, Borco Ilin, Viorel Marineasa, Ciprian Măceșaru, Virgil Mihaiu, Andrei Mocuța, Ioan Moldovan, Ioan T. Morar, Goran Mrakic, Alexandru Potcoavă, Claudio Pozzani, Daniela Rațiu, Vasile Rodian, Nenad Saponja, Miroslav Sosoi, Peter Sragher, Robert Șerban, Marcel Tolcea, Laurențiu Ciprian Tudor, Gilda Vălcan și muzicienii: Alex Reisz, Victor Miclăuș, Ferencz Szekeres, Ion Dorobanțu. Festivalul Internațional de Poezie Ion Monoran își propune să reaprindă, metaforic, flacăra Revoluţiei și a Poeziei prin trei zile de manifestări culturale: lecturi publice de poezie, muzică, film, lansare de carte, evenimente ce vor avea loc la Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin, Tramvaiul istoric al Revoluției, Mansarada Muzeului Banatului și Muzeul Consumatorului Comunist. De asemenea, va fi reeditată antologia de poezie a lui Ion Monoran, precum și o antologie care va aduna poeme și texte ale poeților prezenți la festival.  AgențiadeCarte.ro este partenerul media al Festivalului Internațional de Poezie Ion Monoran.

 

30 de ani de la Revoluția din 1989. În zilele premergătoare Revoluției, pastorul Tőkés László urma să fie evacuat, dar enoriașii s-au strâns în fața casei lui în semn de tăcut protest. Alături de ei s-au adunat și alţi timișoreni.  Gestul care avea să transforme toate acestea în Revoluție vine de la poetul Ion Monoran, care a oprit tramvaiele în Piața Maria. Imaginea revoluţionarului s-a răsfrânt asupra poetului. Și invers.

 

După 30 de ani. Revoluția înaintează, poticnindu-se între speranță, neliniști, spaime și taină. O revoluție a scârțâitului roților de tramvai, acum ruginite de un timp trecut prea repede și împotriva noastră.

Revoluția continuă, o revoluție dedicată poeziei la 30 de ani de la nașterea ei.

 

Detaliile programului se găsesc pe pagina de facebook:

https://www.facebook.com/Festivalul-de-Poezie-Ion-Monoran-108854197...

 

Proiect cultural realizat de Asociația Memoria Culturii, în parteneriat cu Asociația 2021 Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.

 

Număr de vizualizări :61http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9Qq6hFDmrsw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Premieră: ”Prin oglindă”, un spectacol despre Nina Cassian

Posted: 05 Dec 2019 09:36 PM PST

Luna decembrie este o lună încărcată de sensuri. Treizeci de ani de căutări, reușite și eșecuri se sublimează în prezent, atât la nivel individual, cât și colectiv.  Pe acest fond, Teatrul Național din Timișoara pregătește două noi spectacole: ”Prin oglindă” și ”Și caii se împușcă, nu-i așa?”.

”Prin oglindă”, spectacol programat sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19,00 aduce pe scena de la Studio „Uțu Strugari” un one-woman show interpretat de Mălina Petre. Actrița creează spectacolul povestind  memoriile Ninei Cassian, figură remarcabilă a literaturii române.

Considerată de Tudor Arghezi „un talent incontestabil”, muză a poetului Ion Barbu, Nina Cassian scrie o viață versuri, proză și traduce. Combătută puternic de regimul comunist, ulterior aceasta conformându-i-se, scrie în paralel, într-o limbă poetică inventată, proză și poezie pentru copii.
În 1985, Nina Cassian este invitată  la New York ca visiting professor; aflând despre arestarea și uciderea în închisoare a lui Gheorghe Ursu, prieten apropiat, decide să nu se mai întoarcă și începe o nouă viață și o nouă carieră în limba țării care îi va fi cămin, pentru următoarele trei decenii, Statele Unite ale Americii.

”Prin oglindă” urmărește destinul scriitoarei în exil, demonstrând o incredibilă poveste de viață despre  dezrădăcinare și identitate, despre feminitate, dincolo de oglindă.

Actrița Mălina Petre este însoțită în realizarea spectacolului de scenograful Geta Medinski și de Florian Putere (light design).

 

Biletele pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), de marți până duminică, între orele 11-19 sau online, pe www.tntimisoara.com.

 

 

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor