altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 6 martie 2021

 me

“Lansarea seriei de monologuri video ”Rezistența este o fată care s...


Lansarea seriei de monologuri video ”Rezistența este o fată care sc...

Posted: 05 Mar 2021 09:07 AM PST

Deși luptele fetelor sunt aproape sistematic – și adesea intenționat – umbrite și ascunse de vedere, istoria nu va putea șterge niciodată vocile lor.  Luni, 8 martie 2021, Compania de teatru independent feminist rom Giuvlipen lansează primul episod al  seriei de monologuri video Rezistența este o fată care schimbă lumea. Parte din proiectul cultural internațional Povești despre Rezistența Fetelor (Stories of Girls’ Resistance), seria spune poveștile inspiraționale, complexe și nefiltrate ale fetelor care ripostează și își imaginează lumi mai bune pentru ele și pentru societățile în care trăiesc. Proiectul global a debutat în noiembrie 2020 și va îngloba un total de 120 de povești spuse în 5 limbi diferite despre fete din 65 de țări care schimbă lumea. Ele vor fi aduse la viață prin artă video, muzică, teatru, cântec, poezie și alte forme de documentare creativă.

12 dintre aceste povești sunt realizate de teatrul Giuvlipen și vor lua forma unor monologuri video performate de artistx* romx.

Ele prezintă lumii istoriile personale ale unor fete și femei tinere din Europa de Est și Asia Centrală, fete care sunt lidere, formatoare de culturi și narațiuni progresiste în țările în care acestea trăiesc. Fetele sunt un model de rezistență politică și personală, luptă împotriva căsătoriei timpurii și împotriva violenței, se agită pentru educația fetelor și pentru drepturile femeilor din comunitățile lor. Eroinele noastre sunt creatoare de mișcări socio-culturale și civice, inovează, schimbă mentalități, legi, inimi și comportamente, contribuind la o lume în care toate persoanele, indiferent de gen sau orientare sexuală, se bucură de drepturi egale.

 

Între aceste doisprezece povești se regăsesc și patru ale unor artistx și activistx romx care trăiesc în România. Bianca Varga, Nicoleta Ghiță, Georgiana Aldessa Lincan și Bety Pisică și-au împărtășit experiențele de rezistență artistică și feministă.

Fiecare dintre aceste monologuri video este o posibilitate de a ne uita prin ochii acestora: ce înseamnă, de exemplu, să îți creezi propria emisiune pentru comunitatea ta LGBTQAI+ atunci când nu există reprezentare în mass-media? Cum te simți atunci când faci trap de mare succes pe Tik-Tok, dar încă sunt mulți oameni care „te trimit la cratiță” doar pentru că ești femeie romă în acest domeniu muzical? Cum e să lupți pentru accesul fetelor la educație sau cum un episod de bullying în școală te face să realizezi că vrei să devii actriță și să scrii versuri cu funcție terapeutică? Vă invităm să vă lăsați inspiratx de aceste modele de rezistență.

 

Monologurile video scrise și coordonate de artista Mihaela Drăgan vor fi publicate, începând cu 8 martie, pe canalele sociale ale companiei Giuvlipen (pe pagina de Facebook și pe conturile de Youtube, Vimeo și Instagram).

 

Echipa de implementare a proiectului în România

 

Coordonatoarea proiectului și cea care a documentat aceste povești este Georgiana Aldessa Lincan – feministă romă și activistă cu experiență în activități de bază cu femei rome și grupuri de inițiativă pentru tineri romi, în organizarea comunității, advocacy și acte de identitate.

Mihaela Drăgan – actriță, dramaturgă și co-fondatoare Giuvlipen – semnează scenariul și conceptul creativ al seriei Rezistența este o fată care schimbă lumea.

Zita Moldovan – actriță, designer vestimentar și co-fondatoare Giuvlipen – a realizat costumele.

Marius Mihordescu – DOP, montaj și asistent regie.

 

Interpretează:

Andra Baranga – cântăreață, semifinalistă la X Factor România 2020

Bianca Varga – activistă pentru drepturile persoanelor transgender și realizatoare a emisiunii „Două pupeze negre”

Gya – solistă în trupa Gypsy Casual

Bianca Mihai – cântăreață și actriță, semifinalistă a emisiunii Românii au Talent

Nicoleta Ghiță – cântăreață și actriță în compania de teatru Giuvlipen

Bety Pisică – artistă interdisciplinară, studentă la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara

Raisa Mihai – cântăreață și actriță, studentă la Universitatea Națională de Muzică București, și membră în duo-ul ARTissimo Guitar Duo

Andreea Petre – actriță, protagonistă în filmele „Toto și surorile lui” și „The Unpromised Land”

Elisa și Lizuca Dinu – activiste, coordonatoarele grupului de tineri și tinere „Revendicări din sat” din Valea Seacă.

Andreea Ioniță și Flori Gornistu – membre în trupa de teatru de adolescenți Playhood

 

Mai multe informatii despre Povești despre Rezistența Fetelor/Stories of Girls’ Resistance

 

Despre Giuvlipen:

Giuvlipen înseamnă feminism în limba romani și este prima companie de teatru independent feminist rom din România. Arta noastră este provocatoare, experimentală și foarte performativă. Temele spectacolelor noastre sunt diverse, dar au ceva în comun: discutăm deschis subiecte pe care uneori istoria, uneori mentalitatea și constrângerile sociale sau politice le-au pus sub tăcere. În fiecare spectacol ne propunem să revendicăm arta, istoria și identitatea culturală romă, prin povești spuse chiar de noi, artiștii și artistele rome. Giuvlipen a fost înființată în 2014 de actrițele Mihaela Drăgan și Zita Moldovan.

Ne găsești și pe:

 

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/En8FPYjUPHE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Concurs național de eseuri în limba engleză dedicat liceenilor

Posted: 05 Mar 2021 09:00 AM PST

Joi, 4 martie 2021, în cadrul evenimentului de lansare al romanului Hamnet de Maggie O’Farrell, Editura Pandora M, sub umbrela colecției ANANSI. World Fiction, alături de British Council România au lansat un concurs național de eseuri în limba engleză dedicat liceenilor. În cadrul acestei competiții, participanții sunt invitați să își imagineze că sunt Shakespeare pentru o zi, să așeze povestea în scris și să o trimită către British Council România. La mijlocul lunii aprilie, juriul format din Nigel Bellingham, directorul British Council România, Mihaela Michailov – co-fondatoarea Centrului de Teatru Educațional Replika, lect.univ.dr UNATC „I.L.Caragiale”, și Bogdan-Alexandru Stănescu – scriitor, director editorial Editura Pandora M, coordonatorul colecției ANANSI. World Fiction, va evalua eseurile primite. Câștigătorii vor fi anunțați pe 23 aprilie, o zi cu o semnificație aparte pentru iubitorii literaturii de limba engleză: Ziua Internațională Shakespeare și Ziua Internațională a Cărții, în cadrul unui eveniment desfășurat la British Council România. Detalii despre competiție, pe pandoram.ro și pe britishcouncilromania.ro.  Competiția a fost anunțată de Nigel Bellingham, cel care a spus și câteva cuvinte despre carte.

„Hamnet este o carte extrem de puternică și de frumoasă, mă bucur că a fost tradusă în România. ANANSI este o colecție fantastică!” – Nigel Bellingham

„Mi-a plăcut Hamnet la nebunie. Am crescut într-un orășel situat la o oră distanță de locul unde s-a născut și a locuit Shakespeare până să plece spre Londra și, spre rușinea mea, n-am vizitat niciodată acest loc. Acum, după ce am citit cartea lui Maggie O’Farrell, sunt hotărât să vizitez Stratford.

Am îndrăgit romanul acesta din mai multe alte motive. Sunt absolvent de Litere, iar primul meu job a fost acela de profesor de engleză: am predat Shakespeare, îi cunosc operele. Romanul Hamnet, însă, m-a ajutat să înțeleg că Shakespeare a fost și el om, a trăit, a mâncat, a băut, a avut relații, a fost vesel, a suferit, a iubit, a pierdut. Este un nume atât de mare în lumea culturii universale, încât de multe uităm asta.

Apoi, mi-a plăcut romanul dintr-un motiv extrem de personal: eu știu pe propria piele ce înseamnă să pierzi un copil. Felul în care autoarea a transpus durerea lui Agnes în cuvinte mi se pare remarcabil. Felul în care a scris Maggie O’Farrell despre durere și despărțire este, deopotrivă, incredibil și de mare ajutor. Practic, așa vedem concret cum funcționează puterea vindecătoare a literaturii. Hamnet este o carte extrem de puternică și de frumoasă, mă bucur că a fost tradusă în România. ANANSI este o colecție fantastică!”.

 

„De piatră să fii și Hamnet reușește să te modeleze și să-ți schimbe materia dură în una fluidă.” – Marius Consantinescu

„De multă vreme nu am mai citit o carte care să mă bucure atât de sincer, atât de simplu și atât de lipsit de miză”, a mărturisit scriitorul și jurnalistul cultural Marius Constantinescu, unul dintre invitații evenimentului. „Aș spune că nu văd o miză absconsă care trebuie desfăcută strat după strat în această carte, alta decât aceea de a-ți desface tu sufletul pentru a o primi. Este o carte atât de simplu gândită și în același timp atât de desăvârșită în simplitatea ei, încât de piatră să fii și Hamnet reușește să te modeleze și să-ți schimbe materia dură în una fluidă. Este imaginea, este feelingul, este această parte auditivă și senzorială totodată. Este inclusiv simțul olfactiv stimulat în această carte.

Felul în care este concepută povestea, liniaritatea ei, o liniaritate care te ține acolo, îți facilitează adăstarea în poveste”, a completat acesta.

 

„Shakespeare reușește să devină un personaj viu, chiar și așa, împins în spate, după ce i ia reflectorul.” – Oana Stoica

Criticul de arte performative și jurnalista culturală Oana Stoica, prezentă de asemenea la dialog, a venit și cu perspectiva dramaturgului asupra romanului semnat de Maggie O’Farrell: „Pentru mine, unul dintre lucrurile importante în întâlnirea cu acest roman este faptul că el curge ca scriitură. Simplitatea este, însă, o aparență, este rezultatul unei scrieri geniale, al unei structuri extrem de complexe și al unei munci foarte complicate: această carte are câțiva piloni documentari rigizi. Maggie O’Farrell a trebuit să navigheze și să creeze în jurul lor o poveste care să susțină acești piloni și, în același timp, să fie o poveste care curge. Am citit-o printr-o grilă pe care nu eu mi-am impus-o, ci cartea.

Că nu este o carte despre Shakespeare, asta bănuiam și cred că de asta nici autoarea nu l-a numit, pentru că notorietatea lui risca să strivească aceste personaje. De data asta, Shakespeare este anexa. Este o carte despre femei și chiar, aș spune, una feministă. Dacă ne uităm la portretele femeilor care domină cartea, toate sunt niște femei care, într-un fel sau altul, încearcă să lupte pentru propriul statut social. Cu toate acestea, Shakespeare este în Hamnet un scriitor extrem de viu și reușește să devină un personaj viu, chiar și așa, împins în spate, după ce i se ia reflectorul. Shakespeare e un personaj rigid, dar Maggie O’Farrell îl umanizează în Hamnet. Astăzi, Shakespeare ar fi fost un scriitor foarte cool.”

 

„Maggie O’Farrell pictează cu lumină.” – Laura Câlțea

Moderatoarea evenimentului, Laura Câlțea, a propus o perspectivă ce îmbină analiza imaginilor vizuale şi a imaginilor literare, reușind și o bună punere în context a romanului lui Maggie O’Farrell: „Mi-a plăcut enorm de mult cartea asta, mi-a plăcut cât de perfect șlefuită este, mi-a plăcut mult ritmul. Unui autor, când îi iese ritmul, nu-l simți. Ești conștient că ceva nu merge doar atunci când ritmul nu este ceea ce trebuie. Mie, ritmul din Hamnet mi s-a părut că mi se apropie de o piesă de teatru. Alteori, mi s-a părut că duce către pictura narativă: Maggie O’Farrell pictează cu lumină!

Deși s-a vorbit adesea despre asta, eu nu am văzut Hamnet ca pe un roman feminist, ci mai curând ca pe o carte care merge într-o direcție a literaturii contemporane, care încearcă să revalorizeze și să repună în drepturi personaje până acum marginale: de la femei, la copii, la minorități. Este, dacă vreți, un gest de recuperare.

Cartea se deplasează puțin și înspre tragedia grecească, în care știi de la început despre ce este vorba, fără însă ca asta să strice în vreun fel actul receptării. Și noi știm povestea din Hamnet, încă de când parcurgem textul de pe copertă. Dar asta nu atinge cu nimic bucuria lecturii.

Apoi, aș mai menționa și o nouă direcție a literaturii recente, cea a recuperării lui Shakespeare prin ficțiune.”

 

În doar câteva luni de la publicarea în Marea Britanie, romanul lui Maggie O’Farrell a fost tradus în peste 30 de limbi și inclus în 15 topuri internaționale ale celor mai bune cărți ale anului trecut, fiind recompensat cu Women’s Prize for Fiction 2020. Ediția în limba română, în traducerea Mihaelei Buruiană, a fost prima carte publicată în colecția ANANSI. World Fiction la începutul acestui an.

În 2021, în colecția ANANSI. World Fiction vor apărea în jur de 40 de cărți, lista incluzând majoritatea titlurilor recompensate cu cele mai importante premii literare ale anului trecut. Opera poetei Louise Glück, laureata Nobelului literar, va fi tradusă și publicată începând cu acest an, alături de romanul The Discomfort of Evening semnat de scriitoarea olandeză Marieke Lucas Rijneveld, premiat cu The International Booker Prize, precum și de romanul Shuggie Bain de Douglas Stuart, recompensat cu The Booker Prize 2020.
ANANSI. World Fiction este cea mai recentă colecție dedicată traducerilor din literatura universală de pe piața de carte din România. Noul proiect editorial, coordonat de scriitorul și editorul Bogdan-Alexandru Stănescu, a fost lansat la finalul lunii septembrie 2020. Așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, colecția ANANSI. World Fiction include cinci serii: Anansi. Contemporan – dedicată literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spațiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reunește eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicată memorialisticii și Anansi. Blues – seria poeziei.

 

Număr de vizualizări :11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/h9pMj0lpc00?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Primul muzeu participativ dedicat pandemiei

Posted: 05 Mar 2021 08:54 AM PST

Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România – Muzeul „Identități Fragile” (Muzeul Pandemiei). ”Identități fragile” este un proiect muzeal fluid care pornește de la o realitate afectivă: big bang-ul epidemiologic  ne-a schimbat radical. De la rutine modificate sau anulate, distanțări fizice sau emoționale până la filtre noi de  percepție a interacțiunilor și înțelegere a emoțiilor (individuale sau colective).   ”Identități fragile” este parte din amprenta emoțională a fiecăruia dintre noi, conturată de pandemie și cuprinsă într-un  obiect-memorie. Acel obiect care vorbește despre lucrul care ne-a marcat cel mai tare din martie 2020 și până acum. 

Se spune că pe parcursul vieții putem uita chiar și evenimentele cele mai grave, dar niciodată obiectele care au  legătură cu sentimentele noastre. Este motivul pentru care, în perioada 5 martie – 15 aprilie, este lansat către public  apelul pentru contribuții. 

Oricine poate trimite un obiect care „încorporează„ un sentiment ce l-a marcat în pandemie, o stare, un eveniment  sau orice lucru cu care asociază experiența trăită în această perioadă. În esență, acest obiect-artefact va fi o  poveste a pandemiei, din perspectiva celui care îl trimite.

Toate obiectele donate vor deveni parte din colecția Muzeului Identităților Fragile.

“Într-o lume dominată de adevăruri personale și de puncte de vedere radicale, muzeele au  un rol vital: acela de a încuraja conversația, de a face posibile dezbaterile necontaminate  ideologic și de a ne ghida, cu prietenie, către acea empatie necesară pentru a-l înțelege  pe cel de lângă noi. 

Pornind de la această observație, ”Identități fragile” va fi un muzeu deschis – ca narativ, ca  mod de construcție și ca mesaj. Va fi o ancoră de înțelegere socială și un pretext de discuție.  Un muzeu care înțelege pandemia trăită în mod colectiv ca formă de patrimoniu imaterial – ca memorie afectivă – și ca formă de patrimoniu material – prin obiectele donate. Obiectele  sunt limbaj, memorie și metaforă, de aceea povestea fiecărei persoane poate deveni parte  din expoziția ”Identități fragile”, prin propriul obiect donat.“

– (Andreea Lupu, co-curator & manager de proiect)

Detalii despre expoziție pot fi solicitate la contact@identitatifragile.com 

Varianta online a expoziției “Identități fragile” este disponibilă pe www.identitatifragile.com unde vor fi expuse toate  contribuțiile primite și acceptate în colecție.

Expozița ”Identități fragile” este un proiect marca RNMR. 

Rețeaua Națională a Muzeelor din România este cea mai mare organizație profesională dedicată muzeelor, cu peste 70  membri instituționali și membri individuali. RNMR exploatează unul dintre cele mai mari avantaje competitive – munca  într-un context naţional şi internaţional, construirea flexibilităţii, difuzarea de informaţii şi dezvoltarea unui know-how  colectiv în interiorul unei reţele de largă acoperire. RNMR este afiliată la una dintre cele mai mari și influente reţele  pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations. Rețeaua organizează, de asemenea, în fiecare  an, două evenimente importante: Noaptea muzeelor și Museums meet Museums.

Rezidența BRD Scena9 este un centru de cultură contemporană creat de BRD – Groupe Société Générale, într-o clădire  declarată monument istoric de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 32. În prezent, împreună cu Fundația9, colectivul  Rezidenței BRD Scena9 dezvoltă programe în acest spațiu unde gânditorii și creatorii relevanți se întâlnesc cu publicul  și folosesc artele, cultura și dialogul pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.

Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.  AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea  sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

 

// anunță Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR).

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/VjBWBfc2wHE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Radu Găvan și Simona Preda, la ”2P/s (Doi prozatori pe săptămână)”

Posted: 05 Mar 2021 01:21 AM PST

Vineri, 12 martie 2021, ora 19.00, MNLR vă invită la  ”2P/s (Doi prozatori pe săptămână)”. Invitați:  Radu Găvan și Simona Preda.

Proiectul 2P/s (Doi prozatori pe săptămână) vă propune o întâlnire amicală între doi scriitori care construiesc epic și împărtășesc viziunea lor scriitoricească, au curajul să vorbească despre scris, de la subiect la stil, de la teme la tehnici și mai ales la condiția omului care scrie proză.
Coordonator: Doina Ruști

Materialul poate fi urmărit pe platforma culturaindirect.ro, pe site-ul MNLR, precum și pe pagina de Facebook a MNLR.

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/THf-YCgRZsQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Portret muzical Ilinca Dumitrescu, la Târgul de carte Gaudeamus Rad...

Posted: 05 Mar 2021 12:36 AM PST

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu muzica și poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv on-line, în perioada 1-31 martie 2021. Luni, 8 martie, este omagiată una dintre cele mai cunoscute și apreciate doamne ale muzicii și culturii românești: pianista Ilinca Dumitrescu. Prezentarea celui mai recent album al său, Piano recital. Early recordings. Schumann, Liszt, Skriabin, Rahmaninov, apărut la Editura Casa Radio, va avea loc la ora 12.00, pe paginile oficiale de Facebook ale Târgului de carte Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România, prilej cu care reputata pianistă va fi protagonista unui interviu realizat de redactorul muzical Tiberiu Comandașu. De la ora 13.05, în emisiunea „Polifonii” de la Radio România Muzical, va fi prezentat un portret muzical Ilinca Dumitrescu, prilej cu care vă puteți delecta cu audiția unui fragment de pe discul Piano recital.

Albumul Ilinca Dumitrescu  Piano Recital, apărut în colecţia Maestro a Editurii Casa Radio, cuprinde înregistrările din Fonoteca Radio România a unor creații emblematice din repertoriul pianistic romantic în interpretarea inconfundabilă a prestigioasei artiste: Kreisleriana de Robert Schumann, Mephisto-Valse de Franz Liszt, Trei Preludii de Aleksandr Skriabin și un Studiu-tablou de Serghei Rahmaninov.

 

Nume de marcă al artei interpretative românești, personalitate artistică de anvergură internaţională, pianista Ilinca Dumitrescu este deţinătoarea celor mai importante premii culturale din România (Premiul Academiei Române – 1995, Premiul Institutului Cultural Român – 2003, Premiul Radio România Cultural – 2005 etc.), dar şi a multor distincţii internaţionale (printre care Commendatore dell’Ordine della Stella della Solidarietà Italiana – 2005, acordată de către Preşedintele Republicii Italiene, şi Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres – 2012, din partea Guvernului francez). În anul 2013, Ilinca Dumitrescu a primit Premiul Forumului Muzical Român pentru întreaga activitate, după o prestigioasă carieră artistică întinsă de-a lungul a cinci decenii.

 

Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.

Târgul de carte Gaudeamus Radio România se desfășoară exclusive on-line, în perioada 1-31 martie 2021. Detalii, la https://www.gaudeamus.ro.

 

Număr de vizualizări :43http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/RmQM58nlfXE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Nopțile albe ale Poeziei, cu Ioana Crăciunescu, la MNLR

Posted: 05 Mar 2021 12:14 AM PST

Muzeul Național al Literaturii Române, Crețulescujoi, 12 noiembrie 2020, ora 16,00Noaptea muzeelor – Ioana CrăciunescuIoana CrăciunescuLoreta PopaDaniel Paul Ciobanu, filmare

Sâmbătă, 13 martie  2021, ora 22.00, actrița Ioana Crăciunescu citește din versurile poetei Mariana Marin.

Materialul poate fi urmărit pe platforma culturaindirect.ro, pe site-ul MNLR, precum și pe pagina de Facebook a MNLR.

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/IIYwZ2VdF04?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Un an de #FCVonline

Posted: 04 Mar 2021 11:09 PM PST

Luna martie 2021 marchează un an de când toate cursurile și atelierele marca Fundația Calea Victoriei au trecut exclusiv în mediul online. Ceea ce a început inițial ca un efort de adaptare și de regândire a întregii programe de cursuri a deschis noi oportunități în decursul acestor 12 luni.

Așa că după un an de #FCVonline, Fundația Calea Victoriei are motive de sărbătoare: cursurile de astronomie, desen, istorie, psihologie, dezvoltare personală, filosofie, istoria artei și multe altele au ajuns la cursanți din toate colțurile lumii. Și s-au transformat în timp de calitate, petrecut uneori chiar cu întreaga familie, dincolo de distanțele care ne-au separat în anul ce a trecut.

Peste 3000 de oameni din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Oradea, Craiova, Brașov, Ploiești, Sibiu, Constanța, Londra, Paris, Madrid, Berlin, Praga, Budapesta, Roma, Milano, Barcelona, San Francisco, Stockholm au ales să socializeze și să-și petreacă timpul liber învățând despre picturi celebre, istoria României, filosofi greci, cultură japoneză sau antropologie.

Le mulțumim tuturor că au ales să ne sprijine în această perioadă dificilă pentru toți organizatorii de evenimente culturale și că au păstrat cultura și educația continuă pe lista lucrurilor la care nu poți renunța niciodată.

După 1 an de #FCVonline le oferă tuturor cursanților o PROMOȚIE de sărbătoare: 15% reducere la toate cursurile din luna aprilie. Mai multe detalii AICI.

Urmărește #FCVonline pe rețelele de socializare pentru mai multe surprize și testimoniale de la lectorii fundației.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 13 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 60 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

 

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor