altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 5 martie 2021

“Românce celebre, prezentate publicului turc de Ziua Internațională...


Românce celebre, prezentate publicului turc de Ziua Internațională ...

Posted: 04 Mar 2021 02:47 AM PST

Un material video despre românce care s-au făcut remarcate în ultimele secole, atât în țară, cât și peste hotare, excelând în diverse domenii – cinematografie, muzică, diplomație, moda, design, balet, teatru, arte vizuale, știință – va fi prezentat pe pagina de Facebook și canalul Youtube ale ICR Istanbul, începând cu 7 martie 2021, în marja celebrării Zilei Internaționale a Femeii. Filmul este realizat în limba turcă, cu subtitrare în limba română.

Conceptul „Românce celebre“ poartă semnătura criticului de artă și artist vizual Cosmin Năsui (Modernism.ro), iar printre personalitățile feminine selectate se numără: Maria Tănase, Anna de Noailles, Florica Sas, Nadia Gray (Herescu), Nina Cassian, Lizica Codreanu, Ileana de Romania, Irene Ghica, Sylvia Sydney, Lisette Verea, Mitza Bricard, Alice Cocea, Lola Bobescu, Elvira Popescu, Martha Bibescu, Mica Ertegun, Alina Cojocaru, Ileana Sonnabend, Ana Szeles, Henriette Yvonne Stahl, Maria Prodan Bjørnson, Elena Ghica, Ana Cumpănaș, Magda Elena Lupescu, Pola Illery (Paula Iliescu), Smaranda Brăescu, Alexandra Ionescu Tulcea.

La realizarea materialului, ICR Istanbul a colaborat cu Mesut Șenol pentru voice-over în limba turcă. Mesut Șenol este poet, traducător, ziarist, profesor la Facultatea de Comunicare din cadrul Universitatății Bahçeșehir din Istanbul, realizator și crainic de radio. Traducerea din limba română a fost realizată de reprezentanța ICR de la Istanbul.

 

// anunță ICR.

 

Număr de vizualizări :2http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/X-Is9aG14rc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

BIBLIOLOVE, o colecție nouă, fermecătoare, pentru micii iubitori de...

Posted: 04 Mar 2021 02:30 AM PST

Editura Galaxia Copiilor își îmbogățește portofoliul cu o nouă colecție – BIBLIOLOVE. Izvorâtă din iubirea pentru cărți, aceasta își propune să adune povești care descriu preocuparea pentru lectură și surprind viața secretă a volumelor îndrăgite. Titlurile publicate sub sigla BIBLIOLOVE se adresează copiilor de peste 4 ani, dar și părinților și bunicilor care doresc să îi apropie pe micuți de cărţi și să le insufle dragostea pentru lectură și curiozitatea faţă de lumea magică a poveștilor.

Primele două volume pot fi comandate în avans, cu o reducere de 20%, valabilă exclusiv în etapa de precomenzi, și livrare începând cu data de 22 martie 2021. Ele vor fi însoțite de cele două stickere BIBLIOLOVE cadou.

 

Bibliofil: Elefănțelul care iubea cărțile este povestea unui pui de elefant căruia o curiozitate de moment i-a adus cea mai mare pasiune – aceea pentru lectură. Hotărârea și perseverența personajului principal de a dobândi mult râvnita insignă rezervată iubitorilor de cărți – cea de Bibliofil – îi vor inspira pe micii cititori să își dorească să se bucure și ei de aceeași recunoaștere. Atât textul, cât și ilustrațiile reușesc să transmită emoții autentice, care fac inima să tresalte și imaginația să înflorească.

 

Micul mecanic al cărților este o incursiune în lumea magică a unei biblioteci. Matei, eroul poveștii, se vede antrenat într-o inedită misiune de salvare a unei cărți, după ce varsă din greșeală apă pe ea. Alături de el, micuții cititori vor descoperi că orice greșeală poate fi reparată, dacă acționează cu grijă și promptitudine. Mai mult decât atât, vor afla pas cu pas cum poate fi recondiționată o carte rănită. Din paginile acestei povești răzbate, mai presus de orice altceva, fascinația pentru lectură și iubirea pentru cărți.

 

Editura Galaxia Copiilor face parte din Grupul Editorial ALL, alături de editurile ALL, ALL Educaţional, ALLFA, Sian Books şi Helen-Exley România. Grupul Editorial ALL a fost fondat în 1991, numărându-se printre primele edituri apărute în România post-decembristă. Cu o prezenţă constantă şi vizibilă, oferind publicului cărţi de o calitate excepţională, Grupul Editorial ALL se numără printre cei mai importanţi actori ai pieţei de carte din România.

 

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/gsgXCKT3Z-Y?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Triplă aniversare la Gala „Madrigal 58”

Posted: 04 Mar 2021 02:27 AM PST

Miercuri, 3 martie 2021, Palatul Cercului Militar Național a găzduit Gala „Madrigal 58”, eveniment care a marcat 96 de ani de la nașterea maestrului Marin Constantin, fondatorul celebrului ansamblu, 58 de ani de activitate neîntreruptă a Corului Madrigal și 10 ani de la inițierea Programul Național Cantus Mundi. A devenit o tradiție anuală ca la începutul primăverii să onorăm moștenirea fondatorului Corului Madrigal, maestrul Marin Constantin și, de asemenea, personalitățile și instituțiile din lumea culturală sau educațională care ne însoțesc și ne sunt alături în călătoria noastră de aproape 58 de ani și a celor 10 ani de când Programul Național Cantus Mundi este în România. Ne bucurăm să ne întâlnim cu o audiență foarte specială anul acesta la Gala aniversară Madrigal, eveniment realizat cu sprijinul partenerilor de la Cercul Militar Național, instituție cu o prestigioasă istorie în promovarea și susținerea evenimentelor culturale remarcabile. De ziua Madrigalului, urez tuturor madrigaliștilor – foști, actuali și, de ce nu, viitori – La mulți ani!, cu foarte multe concerte și momente frumoase alături de copiii din Cantus Mundi” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.  

Spectacolul, care s-a desfășurat în spațiul încărcat de istorie și simbolism al Sălii de Marmură a Palatului Cercului Militar din București, a inclus decernarea Premiilor „Marin Constantin” și Concertul aniversar al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu.

 

„Sunt foarte onorată că am fost invitată la această Gală Aniversară, unde Corul Madrigal ne-a oferit un concert atât de curat, încât ne-am simțit cu toții în paradis. Am descoperit compozitori români cu un repertoriu minunat și sunt bucuroasă că am participat la acest eveniment foarte, foarte special!” – a declarat Excelența Sa Doamna Laurence AUER, Ambasadoarea Republicii Franceze în România.

 

 „Vreau să felicit Corul Madrigal pentru aniversarea a 58 de ani. Sunt foarte emoționat să iau parte la un spectacol atât de frumos, chiar de ziua mea. Muzica corală îmi este tare dragă, eu însumi am dirijat un cor, în Elveția. Am fost foarte mișcat să aud această minunată muzică a Corului Madrigal, după luni întregi de absență a muzicii corale live. Acest eveniment ne reamintește că viața fără muzică e o greșeală! Mulțumesc Corului Madrigal pentru o spectaculoasă interpretare!” – a declarat Excelența Sa Domnul Arthur MATTLI, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România.

 

„Sunt foarte mândru să fiu astăzi aici, la Gala „Madrigal 58”. Toată lumea își amintește vizita pe care Madrigalul a făcut-o în Israel în anul 2017, care a fost o mare onoare și o experiență extraordinară pentru noi toți și sperăm să vedem Corul Madrigal încă o dată în Israel. Pe curând și mulțumesc!” – a declarat Excelența Sa Domnul David SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România.

 

Laureații ediției 2021 a Premiilor „Marin Constantin” sunt: Constantin Arvinte, reputat compozitor, dirijor și folclorist, Cristina Verona Tobi – managerul Muzeului Național de Artă al României și prof. Alexadru Zaharia – dirijorul Corului Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Pecica, județul Arad și formator Cantus Mundi.

Premiul „Marin Constantin” este o distincție instituită în 2019 în memoria legendarului muzician Marin Constantin, creatorul Corului Madrigal, care onorează inestimabila sa moștenire culturală, precum și viziunea sa de mentorat și de popularizare a cântului coral în rândul tinerei generații.

 

 „Mă bucur să fiu în această seară în acest loc minunat, la Gala Madrigal! Mulțumesc pentru invitație și pentru premiul acordat! A fost o seară deosebită, cu un concert extraordinar și cu emoții foarte mari. Mă bucur foarte mult pentru relația pe care o am cu Madrigalul, este o experiență unică. Sunt trei ani de când colaborăm și sunt mândru să fiu parte a Programului Național Cantus Mundi, împreună cu corurile pe care le coordonez! Mult succes și viață lungă Corului Madrigal!” – a declarat Alexandru Zaharia.

 

Repertoriul special selectat de dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu, pentru Concertul aniversar din cadrul Galei „Madrigal 58” a fost alcătuit din lucrări din creația universală și românească de secol XX, cu compoziții semnate de Vytautas Miṧkinis, Ola Gjeilo, Carles Prat, John Leavitt, Marin Constantin, Francisc Hubic, Mihail Jora sau Constantin Arvinte.

 

„Sărbătorim și anul acesta Madrigalul și pe Maestrul său, Marin Constantin. Este o moștenire extraordinară, care ne îndeamnă ca de la an la an să aducem repertorii noi, alese cu sensibilitate și armonie, așa cum este și programul de astăzi. Este o bucurie pentru noi că, iată, putem susține acest concert într-o vreme în care concertele nu se pot desfășura cu public numeros, dar sperăm că cei care ne urmăresc online să aibă aceeași bucurie cu cei care sunt alături de noi aici, în sală. La mulți ani, Madrigal! La mulți ani tuturor madrigaliștilor de pretutindeni!” – a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”

 

Evenimentul a avut un public restrâns, format din ambasadori, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, personalități ale vieții culturale și foști madrigaliști. Gala „Madrigal 58” a fost transmisă în direct pe canalele de social media ale Corului Madrigal și va fi disponibilă gratuit în curând în secțiunea concertelor din cadrul aplicației de vizionare Madrigal App – https://app.madrigal.ro/

 

Partener: Cercul Militar Național

 

*

 

Marin Constantin (27 Februarie 1925 – 1 Ianuarie 2011) este fondatorul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, ansamblu pe care l-a creat în 1963 și pe care l-a condus timp de 47 de ani. Strălucit muzician, dirijor și compozitor român, recunoscut unanim pe plan universal, Marin Constantin rămâne, până în acest moment, singurul român desemnat Ambasador al Bunăvoinței UNESCO (Goodwill Ambassador).

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină, dar și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Cu aproape 10 ani de activitate, programul reunește sub umbrela sa aproape 1.700 de coruri. Astfel, 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

 

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5Slcwb82lJw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O nouă expoziție la Palatul Suțu: „Cu bicicleta prin alte timpuri”

Posted: 04 Mar 2021 02:22 AM PST

La început de primăvară, când posesorii de biciclete se gândesc deja la viitoarele trasee, Muzeul Municipiului București prezintă în cadrul unui expoziții speciale istoria acestui vehicul, astăzi îndrăgit și folosit de tot mai mulți oameni. Expoziția „Cu bicicleta prin alte timpuri”, care va fi deschisă începând cu data de 5 martie 2021, ora 10.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2), aduce în atenția publică informații interesante, mai puțin cunoscute, despre aspectul bicicletelor de la începutul existenței lor precum și evoluția acestora în timp.

Bicicleta, ca mijloc de locomoţie individual, și-a făcut târziu apariția pe scala evoluţiei umanităţii, respectiv spre sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul celui de-al XIX-lea. A evoluat din necesitatea oamenilor de a se mişca pe anumite distanţe folosind forţa proprie, dar mult mai rapid ca mersul pe jos.

La început, acest vehicul era confecționat din lemn, nu avea sistem de direcție și frânare, dar nici pedale, propulsarea dispozitivului fiind dată de împingerea utilizatorului alternativ cu picioarele în pământ, și se numea „celerifer” sau „drezină”, după numele lui Karl Freiherr von Drais, cel care la 1818 a brevetat noua invenție – „mașina pentru alergat”.

Odată cu depășirea stadiului rudimentar, vehiculului i se atașează pedale pe roata din față și devine cunoscut sub denumirea de velociped – „picior rapid”.

Precursoarea bicicletei trece, în deceniul șapte al secolului al XIX-lea, printr-o etapă de evoluție intermediară, când roata din față devine de dimensiune mult mai mare comparativ cu cea din spate, o rotație a pedalelor permițând deplasarea pe o distanță anume într-un timp mai scurt. Deși beneficiind de o viteză de mișcare mărită, acest model ce producea „senzație și chiar consternare prin înălțimea sa” era dificil și periculos de folosit, fiind perceput în mentalul colectiv al vremii ca un vehicul incomod și primejdios.

Bicicleta devine confortabilă și sigură la utilizare când își schimbă din nou designul, cele două roți căpătând aceeași mărime, iar pedalele, nemaifiind prinse pe roata din față, devin componente ale unui sistem de transmisie prin lanț.

Avansurile tehnologice ulterioare, numeroasele îmbunătățiri de proiectare și modificări ale aspectului aduc treptat bicicleta la forma, potențialul și caracteristicile pe care le cunoaștem astăzi.

Imaginile din arhiva Muzeului Municipiului București, alese și explicate de curatorul expoziției Ana Iacob, muzeograf, se referă la începuturile ciclismului românesc și înființarea primelor cluburi de profil, felul în care bicicleta s-a constituit în imbold dat emancipării femeilor, se pot admira modele inițiale și observa felul în care au evoluat bicicletele, sunt inserate detalii despre istoria velocipedului, îmbunătățirea diferitelor versiuni până la crearea unui vehicul mult mai sigur, stabil și mai ușor de utilizat pentru care interesul publicului a crescut constant de-a lungul timpului.

Misiunea acestui proiect expozițional este punerea în valoare a importantei colecții de fotografii deținută de Muzeul Municipiului București și prezentarea unor imagini spectaculoase și inedite. Se vor adăuga exponate rare, demne de admirat. Este un apel în special la educarea tinerilor în ideea înțelegerii importanței și necesității protejării și conservării patrimoniului istoric și cultural.

Nu în ultimul rând, printre obiectivele proiectului expozițional se numără și creșterea gradului de interes al comunității pentru mijloacele de transport nepoluante, benefice pentru condiția fizică și starea de sănătate a organismului, dar și pentru descongestionarea traficului rutier de astăzi.

Expoziția „Cu bicicleta prin alte timpuri” va putea fi vizitată în perioada 5 martie – 30 mai 2021.

 

Vizualizări: 19

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor