altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 5 februarie 2020

“Expoziția de desene „Evacuare”” plus 3 more


Expoziția de desene „Evacuare”

Posted: 04 Feb 2020 08:17 AM PST

Miercuri, 19 februarie 2020, la ora 18:00, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, va inaugura expoziția de desene „Evacuare”, a artistei Laura Partin. Această serie de desene abordează tema romilor evacuați din casele lor închiriate în România din 2010 și până în prezent. Inspirat de fotografii ale fotojurnaliștilor, articole și reportaje video despre aceste cazuri, proiectul documentează situația vulnerabilă și de excluziune socială a romilor care au ajuns pe stradă sau în locuințe extrem de precare după închiderea întreprinderilor industriale în care lucrau. Portofoliul de lucrări al artistei, ce va include 60 de desene, își propune să submineze anumite stereotipuri și să sensibilizeze publicul, atrăgând atenția asupra excluziunii sociale în care se regăsesc unele persoane de etnie romă în contextele societale actuale, atât în România cât și în alte țări.

Lucrările vor fi expuse în Galeria Accademia di Romania in Roma începând cu data de 19 februarie până în 29 februarie, expoziția putând fi vizitată conform programului afișat pe pagina evenimentului.

 

EVACUARE

Expoziție de desene Laura Partin

Inaugurare – Miercuri, 19 februarie, ora 18:00

Galeria de Artă Accademia di Romania in Roma

Viale delle Belle Arti, 110

19.02.2020 – 29.02.2020

 

Unul dintre cele două cazuri documentate de artistă – cele mai grave și insuficient mediatizate – a fost al celor 76 de familii (în jur de 300 de persoane) care au locuit lângă groapa de gunoi de la Pata Rât din Cluj din 2010 până în 2016 ca urmare a evacuării acestora de pe strada Coastei. Primăria din Cluj construise clădiri modulare la Pata Rât pentru aceste familii evacuate care au fost forțate de circumstanțe să trăiască într-un mediu insalubru, în încăperi prea reduse pentru familii numeroase, uneori depășind 15 membri. În 2017 o asociație a reușit să permită unui număr de 35 de familii de la Pata Rât să se mute în apartamente din Cluj, datorită unor finanțări externe.

Cel de-al doilea caz este al familiilor evacuate de pe strada Vulturilor din București în 2014, care au locuit în corturi în fața fostelor lor locuințe timp de câteva luni, chiar și pe durata iernii, pentru a protesta contra injustiției și a lipsei de protecție socială din partea autorităților ce le ignoraseră cererile de locuințe sociale. Având venituri foarte scăzute și un statut de evacuați, romii care erau chiriași aveau dreptul la acest ajutor social în momentul în care cele 25 de case în care locuiau 100 de persoane au fost retrocedate în manieră irevocabilă proprietarilor lor de drept.

 

Laura Partin s-a născut în 1986 la Iași, are o licență în grafică și un master de cercetare interdisciplinară în domeniul teoriei artei. Practica sa artistică este axată pe desen și performance (uneori participativ). Subiectele abordate se situează adesea în sfera socială sau într-o zonă poetic existențialistă. După studiile universitare a obținut o bursă „Nicolae Iorga” de cercetare și creație de doi ani la Institutul Român de Cercetare și Cultură Umanistă din Veneția. În această perioadă și-a continuat cercetarea despre artă participativă și similaritățile dintre strategiile anumitor artiști contemporani și cele ale psihologilor sociali. Cercetarea se intitulează „Estetica deziluzionării” și studiază practicile artistice care au ca nucleu construcția unei situații asemănătoare cu o farsă, dar trasează și o genealogie a acestui fenomen în avangardele secolului XX, de la dadaism, suprarealism și futurism și până la letrism, Fluxus și artă conceptuală. În această perioadă a expus în galeria institutului trei proiecte artistice personale și a participat la un festival internațional de artă contemporană: Morphos – Pixels of Identities. Din 2016 a început o teză de doctorat la Universitatea Paris 8, cu aceeași temă de cercetare și foarte recent a expus la salonul DDessin. Din 2018 lucrează la Musée des Avelines la Saint-Cloud că mediator cultural.

 

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/549849028941845/

 

 

Număr de vizualizări :0http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/WrAo_D5CClo?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cele mai frumoase povești sunt puse în scenă la Opera Comică pentru...

Posted: 04 Feb 2020 08:11 AM PST

Pe 14 și 15 februarie 2020, Opera Comică pentru Copii (OCC) se transformă într-o adevărată Veneție! Cei mici vor avea ocazia să descopere frumoasa tradiție a Carnavalului, într-o serie de tururi interactive prin culisele Operei Comice pentru Copii. Personajele din spectacolele OCC, cu măști și costume impresionante, îi așteaptă pe micii spectatori cu momente artistice și povești interesante. Mai mult, cei dornici să își demonstreze creativitatea, sunt așteptați la Atelierele de Confecționat sau Pictat Măști Venețiene. Atmosfera de Carnaval va domina serile de 14 și 15 februarie, iar măștile vor fi prezențe obișnuite în foaier, pe scenele și culoarele instituției care se vor transforma pentru spectatorii prezenți într-o adevărată Veneție.

 

Albă ca Zăpada și cei 7 pitici colorați revin pe Scena Mare

Din 15 februarie, publicul este așteptat la spectacolul de balet ,,Albă ca Zăpada”, în regia și coregrafia celebrei balerine Corina Dumitrescu, adaptare după capodopera literară a Fraților Grimm. Albă ca Zăpada, cei șapte pitici ai săi, Prințul și Mama Vitregă vin la Opera Comică pentru Copii să-și spună povestea în pași de dans, pe muzica semnată de compozitorul Cornel Trăilescu. Condamnată de mama sa vitregă pentru că era mai frumoasă, Albă ca Zăpada reușește să fugă în pădure și să depășească, cu ajutorul prietenilor săi, toate obstacolele apărute în calea lor. Cei mici, împreună cu familiile lor, sunt așteptați să se alăture aventurii Albei ca Zăpada în weekendurile 15 – 16 și 22 – 23 februarie, într-una dintre cele 4 reprezentații programate.

OCC pregătește o nouă surpriză pentru luna martie

Luna martie aduce o nouă premieră în Sala Mare, la Opera Comică pentru Copii. Opera „Cenușăreasa”, compusă de Gioachino Rossini, este adaptată și pusă în scenă de regizorul Cristian Mihăilescu, autorul celor mai de succes spectacole ale Operei Comice pentru Copii. Publicul este așteptat la avanpremieră, pe 6 martie, de la ora 18:30, iar la premieră pe 7 martie, de la ora 17:00, și 8 martie, de la ora 11:00. Spectacolul are programate încă 4 reprezentații în luna martie .

Biletele pentru toate spectacolele Operei Comice pentru Copii sunt disponibile în rețeaua bilete.ro și la casa de bilete a instituției.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii încearcă să-i apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe.

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/8Mg8K5wLW9s?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Tradiția străveche nordică: mituri, ritualuri și practici șamanice

Posted: 04 Feb 2020 07:53 AM PST

Joi, 13 februarie 2020, ora 18.30, Editura Herald şi Librăria Seneca AntiCafe din Bucureşti (Str. Arhitect Ion Mincu nr. 1​) vă invită la evenimentul Tradiția străveche nordică: mituri, ritualuri și practici șamanice, alături de invitații, Anja Normann din Suedia, șaman în tradiția nordică, Ioana Iliuț (facilitator de practici șamanice), Andreea Tincea (senior editor Herald). Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald). AgențiadeCarte.ro este partener media.

„Spiritul nostru este parte dintr-o formă mai amplă de inteligență – o constiință superioară care cuprinde toata înțelepciunea care a fost și va fi vreodată. Nu ne mai putem permite să ne trăim vietile ca și cum am fi într-o bulă, izolati de toti ceilalti. Tot ceea ce facem, tot ce simtim si ce gandim afectează orice altă formă de viață. Interconectarea noastră cu tot ceea ce există este un adevăr absolut – nimic și nimeni nu poate exista în afară a Tot Ceea Ce Este, a Universului, a Întregului.”   – Evelyn Rysdyk, Șamanul din Nord

 

  • Ce este șamanismul pentru omul modern?
  • Care este rolul unui șaman în comunitate?
  • Practicile șamanice au un rol terapeutic? Care este legătura dintre șamanism și psihoterapie?
  • Care sunt instrumentele de lucru ale șamanului din tradiția nordică?

 

Iată întrebări la care, cu siguranţă, se vor oferi o paletă largă de răspunsuri cu sprijinul specialiștilor invitați la eveniment. O prezență specială în cadrul acestui eveniment este Anja Normann, din Suedia, șaman în tradiția nordică care va sustine, de asemenea, la București, de vineri, 14 februarie până duminică, 16 februarie, cursul Forța străbunilor – curs de reconectare la forța ancestrală.

 

 

Peisajul cosmologic al mitologiei nordice cu cele 3 niveluri ale existentei, practicile de modificare a stărilor de constiință, călătoria spirituală în căutarea Întelepciunii, figurile feminine cu semnificatia lor deosebită legată de timp, de ciclurile naturii și de puterea de a face profetii sunt elemente care definesc saga popoarelor din nord și povestea lui Óðinn, zeul-căutător, cel care a luptat să obtină Cunoașterea prin Transformare.

 

Se va discuta pe marginea titlurilor „Șamanul din Nord – Practici spirituale din tradiția nordică veche ..., „Calea Șamanului – un ghid pentru putere și vindecare” de Michael Ha..., „Edda – povești din mitologia nordică” de Snorri Sturluson, titluri din colecțiile Șamanism și Princeps ale editurii Herald.

 

Participarea la evenimentul Editurii Herald este posibilă în limita locurilor disponibile.

 

Parteneri: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Gold FM, Radio România Cultural, București FM, Radio 3Net „Florian Pittiș”, Radio Seven, Radio Tanănana, Radio Deea, Canal 33 România, BiziLive TV, România Liberă, Click! pentru femei, Casa mea, Respiro Lounge, Noua Acopolă, AdPlayers.ro, 4arte, Agenția de carte, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, Raftul cu idei, România Pozitivă, Serial Readers, Recenzii Cărţi, Citeşte-mă, Sfatul părinților, Sunt Pitic, GOKID!, Mamă de profesie, ZMEU București, Cinemagia, Gândeşte Pozitiv, Gândurile dintre pagini, Rândurile Evei, Calea către carte.

 

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :13http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/nMAFuFz0J5E?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Fiziologia fricii, tristeții și furiei. Ce se ascunde în spatele ex...

Posted: 04 Feb 2020 07:43 AM PST

Exploziile emoționale sunt pe cât de frecvent întâlnite, pe atât de dificil de înțeles și cu o aparență înfricoșătoare. Fie că ni se întâmplă nouă înșine, fie că suntem nevoiți să le facem față în relațiile cu ceilalți. Acesta este și motivul pentru care psihologul clinician și psihoterapeutul Albert își ghidează pas cu pas cititorii cărții Cum să faci față persoanelor explozive emoțional pe drumul spinos al descifrării acelor aspecte „zgomotoase” din comunicarea cu ceilalți sau cu noi înșine, explicând ce sunt exploziile emoționale, de ce ne creează sentimente instinctive de teamă și de retragere emoțională sau ne lasă vulnerabili, cu multe îndoieli și cu o încredere în sine din ce în ce mai diminuată atunci când ne simțim copleșiți de amploarea lor interioară.

Primul pas spre mai mult control asupra acestor tulburări, fie că provin din tristețe, furie sau frică, este înțelegerea lor și a mecanismului care le declanșează, în diverse contexte. „Această carte te va învăța cum să rămâi calm, să gândești limpede în mijlocul gălăgiei și al furiei și să înțelegi psihologia exploziilor emoționale suficient de bine încât să exerciți puțină influență pozitivă”.

Ce au în comun frica, tristețea sau furia?

 

La prima vedere nimic, am răspunde, dacă ne gândim la manifestările atât de diferite. Totuși, explică Bernstein, esența este aceeași, indiferent de tipul de emoție care declanșează criza – nevoia de protecție în fața unui pericol. Și acel program străvechi de supraviețuire care i-a făcut pe strămoșii noștri „să trăiască suficient de mult încât să devină strămoșii noștri”: luptă sau fugi în fața unui pericol concret, un animal de pradă, de exemplu, care îți amenință viața. Și pentru că acest mecanism s-a dovedit foarte eficient, îl purtăm în continuare cu noi, chiar și în fața unor pericole imaginate, care nu vor exista niciodată altundeva decât în mintea noastră.

Un exemplu oferit de autor, în cazul fricii este cel al unei persoane care trăiește un atac de panică într-un mall. Jane se panichează pentru că sistemul ei de luptă sau fugă nu funcționează corect. Corpul ei îi dă acel puseu de adrenalină care o anunță de un pericol și, cum creierul nu-l identifică în mediul înconjurător, privește înăuntru către semnele fizice de excitare, către respirația sacadată, mușchii încordați, pulsul accelerat și către sentimentul că viața ei este în pericol, crezând că ele sunt cauza fricii, mai degrabă decât rezultatul ei. Jane se convinge în prima fază că are un atac de cord, ceea ce în vremurile noastre este mult mai periculos decât amenințarea tigrilor. Iar astfel de atacuri vor fi recurente.

 

Dacă în cazul fricii o criză de anxietate sau un atac de panică par răspunsuri firești în fața unui pericol, ce se întâmplă în cazul tristeții?

Un nou exemplu din cazuistica autorului explică patternul: Rachel a făcut o greșeală la muncă și a fost criticată de managerul ei. Reacția ei la această critică a fost aceea a unei explozii emoționale puternice în fața altei colege, căreia i-a spus plângând că „este o persoană îngrozitoare, care niciodată nu face nimic cum trebuie” și lumea ei pare că se dărâmă. În cazul anxietății, puseul de adrenalină pregătește corpul să fugă. Cei care explodează de tristețe, spune Bernstein, văd bătălia pierdută, îngheață și încep să strige în semn de predare. Le cer celor din jur să le redea ceea ce au pierdut: capacitatea de a-și controla propriile gânduri, în special pe cele negative. „În cazul lui Rachel sentimentul de pierdere se poate referi la cea a reputației și, deși acest aspect ar fi devastator pentru oricine, pentru ea este catastrofal pentru că mintea ei transformă un obstacol mic într-un semn că va pierde toate lucrurile pe care le apreciază. Ea nu mai răspunde la ceea s-a întâmplat, ci, ca și în cazul lui Jane, la ceea ce s-ar putea întâmpla.” Și în ceea ce o privește pe Rachel, procesul de scanare devine pericolul în sine. Creierul îi dă o doză de adrenalină în fața pericolului, a criticii, pentru a se proteja și, deși evenimentul a trecut, consecințele nu sunt atât de grave, hormonii de stres o fac să evalueze pericolul interior ca fiind catastrofic. Astfel, o mică greșeală devine cauza pierderii locului de muncă, ea va rămâne fără adăpost, murind de foame în zăpadă. Și asta pentru că un lucru e cert: creiere noastre nu fac diferența între realitate și fantezie, iar atunci când îngrijorarea se transformă în ruminare, un proces continuu de creare a celor mai negative scenarii, acestea par mai reale decât realitatea. Și accentuează panica.

 

Același proces stă și la baza unei explozii de furie. Deși acestea par bruște, ele sunt o expansiune rapidă a aceluiași ciclu de ruminare și „escaladare a activării fiziologice care cauzează izbucnirile de frică sau panică”. Ca în cazul unui alt client, Brandon, care, în fața unei penalizări pe o factură își pierde cumpătul și reacționează compet disproporționat. Din nou adrenalina îl face să se apere în fața a ceea ce el consideră că e un pericol, iar furia se transpune în lupta purtată de un erou care își apără principiile, și nu a unui datornic care trebuie să suporte anumite consecințe.

În concluzie, precizează Bernstein, cei care explodează de furie doresc să lupte, cei care se confruntă cu anxietatea sau cu un atac de panică vor să fugă, iar cei care explodează de tristețe suferă o pierdere. În toate aceste cazuri, exploziile reprezintă o cerere inconștientă către altcineva pentru a face ceva ca ei să se simtă mai bine. De aceea, celebrul psihoterapeut, devenit autor a opt cărți bestseller, toate având ca temă emoțiile noastre, oferă și sfaturi clare despre cum putem acționa astfel încât să-i ajutăm pe ceilalți nu să se simtă mai bine, ci să fie mai bine.

Care este diferența, cum să ignorăm lacrimile sau strigătele de furie, cum să spargem modelul repetitiv de ruminare și cum să-i facem pe ceilalți, dar și pe noi înșine să „vedem” și să ne asumăm responsabilitatea exploziilor emoționale, recâștigând controlul, acestea sunt doar câteva teme explicate pe larg în cartea Cum să faci față persoanelor explozive emoțional, publicată la Editura Trei, în colecția „Psihologie practică”.

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor