altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 27 martie 2019 (2)

“Jazz interbelic în interpretări noi și lectură Florin Iaru, la Muz...


Jazz interbelic în interpretări noi și lectură Florin Iaru, la Muze...

Posted: 26 Mar 2019 07:27 AM PDT

Vineri, 29 martie 2019, de la ora 19:00, Stagiunea de jazz și literatură „Eufonii la MNLR” continuă printr-un nou concert-lectură, invitați fiind membrii formației Andrei Petrache Trio, intermediile de lectură aparținând scriitorului Florin Iaru. Artiștii vor interpreta o selecție de standarde jazz din perioada interbelică și de mai târziu, reinterpretate în manieră proprie. Trio-ul va îmbina diferite stiluri și maniere de a cânta jazz, folosindu-se de lick-urile unice și influențele fusion din zona funk și RnB, dar și din sfera muzicii clasice. Stagiunea „Eufonii la MNLR” este un proiect al UCIMR inițiat cu scopul de a promova creativitatea autorilor români de jazz și literatură, desfășurându-se în perioada februarie – aprilie în spațiul emblematic al Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, aproape de Biserica Albă). AgențiadeCarte.ro este partener media.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, rezervarea fiind esențială. RSVP la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Concertul face parte din proiectul ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

 

Despre Andrei Petrache

Pianistul Andrei Petrache este în prezent student la Universitatea Națională de Muzică din București și lider al formației The Gram Quartet. S-a evidențiat pe scenele consacrate alături de cvartet și de alte formule colaborative prin creativitatea cu care își abordează pasiunea pentru jazz, reușind să transmită emoții autentice prin sonorități complexe și influențe din sfera muzicii clasice.

 

Despre Florin Iaru

Unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani, Florin Iaru a fost membru al Cenaclului de Luni, a debutat în 1981 cu volumul „Cântece de trecut strada” și a fost co-autor al volumului colectiv „Aer cu Diamante”. Florin Iaru lucrează în presă și ține cursuri de scriere creativă. Printre cele mai cunoscute volume ale sale se numără „Înnebunesc şi-mi pare rău“ (1990), „Poeme alese“ (2002), „Fraier de Bucureşti“ (2011), „Povestiri cu final schimbat” (2013), „Sînii verzi” (2017).

Următorul eveniment al Stagiunii „Eufonii la MNLR” va avea loc vineri, 5 aprilie, de la ora 19:00, prin concertul Ciprian Pop Trio, lectura aparținând scriitoarei Raluca Nagy (stabilită în Marea Britanie).

Organizator: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni din România, program prin intermediul căruia pot găsi reale oportunități de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.

Eveniment finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sectorul 1, în cadrul programului „Centenar pentru toți – sesiunea 2017 – 2020”.

Parteneri culturali: Exces Music, Muzeul Național al Literaturii Române și Primăria Municipiului București

Partener de mobilitate: Pony Car Sharing

Parteneri media: Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Agenția de Carte, Bucureșteni.ro, România Pozitivă

        

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

Număr de vizualizări :10http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/KUYv1OrTzY0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Metehne comuniste și capitaliste

Posted: 26 Mar 2019 01:40 AM PDT

Graffiti, bătătorul de covoare din spatele blocului, celebra carpetă a anilor ‘80-’90- ”Răpirea din Serai”, rufele întinse pe balcon, avocatul cu a lui clasică servietă, ce se prezintă cu grandoare: ”Maestrul M.N.C., avocat, fost șef de barou”, fotograful ce se ocupă cu ”prestarea în imagini”, vecina ”spion”, vecinul ”obsesiv- compulsiv și paranoic”, familia ”gălăgioasă”, tânărul pândit de vecini, italianul ce caută ”una ragazza”, agentul de asigurări insistent, într-un  întreg tablou vizual-verbal ce stârnește hohote de râs, dar îndeamnă și la reflecție, întoarcere în timp și conștientizare, căci ”oamenii au trăit în cele mai excelente relații atâta vreme cât nu au fost vecini unii cu alții. Din clipa în care au devenit vecini, oamenii au început să se urască unii pe alții”. Noua montare a clasicului “Preșul” de Ion Băieșu actualizează metehnele comuniste cu cele capitaliste!

Vineri, 22 martie 2019, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Național ” I. L. Caragiale” din București a avut loc premiera spectacolului  „Preșul” de Ion Băieşu, în regia lui Mircea Cornişteanu. Ion Băieșu este pseudonimul scriitorului și scenaristului Ion Mihalache, născut la 2 ianuarie 1933, în satul Băieși, comuna Aldeni, județul Buzău. ”Preșul” lui Băieșu s-a bucurat de peste 1000 de reprezentații. ”Preșul s-a jucat cu mare succes și în alte țări, dintre care unele exotice, precum Turcia, sau în China, unde la premieră a fost întrebat dacă nu cumva s-a inspirat din realitățile locale” ( Radu Băieșu, regizor, fiul autorului).  Cu 33 de ani în urmă, Mircea Cornișteanu punea în scenă, la Teatrul Național din Craiova, piesa ”Preșul”. Astăzi, Mircea Cornișteanu invită publicul bucureștean să se privească în oglindă și să redescopere viața la bloc, cu intrigile și hazul ei.

 

”Acțiunea s-a petrecut ieri, se petrece azi, se va petrece mîine. Nu contează!”- Ion Băieșu

 

Spectacolul începe cu melodia celebră interpretată de Mirabela Dauer, ”Ioane, Ioane”.  Carpeta cu ”Răpirea din Serai”, aflată pe peretele apartamentului lui Pamfil,  ne reamintește de perioada comunistă, ea fiind o piesă de rezistență în casele românilor la acea vreme. Decorul realizat de Puiu Antemir devine parcă un personaj în sine, o îmbinare a trecutului cu prezentul.

 

Pamfil, interpretat de Marius Rizea, este personajul principal. Marius Rizea, cel care a avut șansa de a învăța secretele meseriei de la un mare maestru al comediei românești, Dem Rădulescu, intră perfect în rolul vicepreședintelui de bloc, obsedat de curățenie și cu idei paranoice. El vrea cu tot dinadinsul să îl prindă pe cel care se șterge pe preșul lui. “Eu am un preș de lână pură, că îmi place să mă șterg pe ceva de bună calitate. E tabietul meu, e singura mea bucurie pe lume.”

 

 

 

Filofteia, interpretată de Raluca Petra, este femeia de serviciu, cea care notează tot ceea ce se întâmplă în bloc. Este aproape imposibil să nu recunoaștem în Filofteia, clasica vecină care urmărește tot ceea ce se întâmplă în bloc, acea vecină ”spion” de ochii și urechile căreia nu scapă nici un locatar.

 

 

 

 

Alexandru Bindea, în rolul avocatului, și Ovidiu Cuncea, în rolul fotografului, se mulează perfect rolurilor comice. Ei sunt angajați de Pamfil pentru a fi  martori oculari ai crimei pe care acesta o plănuia.

 

 

 

 

 

 

Toate personajele lui Ion Băieșu au farmec, iar maiestria regizorală a lui Mircea Cornișteanu  este susțintă perfect de întreaga echipă de actori: Marius Rizea, Raluca Petra, Alexandru Bindea, Ovidiu Cuncea, Alexandru Barbu, Irina Antonie, Tomi Cristin, Tatiana Constantin, Eduard Adam, Monica Davidescu, Dragoş Ionescu, Erika Băieşu.

 

 

***

Preșul de Ion Băieșu

Regie: Mircea Cornișteanu

Ilustrație muzicală: Mircea Cornișteanu

Decor: Puiu Antemir

Asistent decor: Cosmin Stancu

Costume: Liliana Cenean

Regia tehnică: Adrian Ionescu, Dumitru Scobeniuc

 

Durata: 2 h 10 min / Pauză: 15 min

 

Pamfil: Marius Rizea

Filofteia: Emilia Popescu /Raluca Petra

Avocatul: Alexandru Bindea

Fotograful: Ovidiu Cuncea

George: Alexandru Barbu

Ana: Irina Antonie

Gigel: Tomi Cristin

Getuța: Tatiana Constantin

Gicu: Eduard Adam

Gica: Monica Davidescu

Italianul: Dragoş Ionescu

Popescu: Erika Băieşu

 

***

Următoarele reprezentații:

31 martie 2019 (Sala Studio), ora 19:00

03 aprilie 2019 (Sala Studio), ora 19:00

11 aprilie 2019 (Sala Studio),  ora 19:00

 

Simona IONIȚĂ

Foto: www.tnb.ro/ro/presul#tabs-3

Număr de vizualizări :110http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/79gl1AmGNbU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

SIMPOZIONUL NAŢIONAL „IOAN PETRU CULIANU” 2019

Posted: 26 Mar 2019 12:50 AM PDT

Uniunea Scriitorilor – Filiala Iaşi şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, prin Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, organizează, joi, 28 martie 2019, între orele 14.00-16.00, cea de a XVII-a ediţie a Simpozionului Naţional „IOAN PETRU CULIANU” – omagiu poetului MIHAI URSACHI (1941-2004).

Conform statutului, acest  simpozion-concurs, care se adresează elevilor, studenţilor, tuturor iubitorilor de literatură, vizează – în primul rând – cunoaşterea operei filosofului-scriitor Ioan Petru Culianu. În cadrul acestei ediţii acordăm un spaţiu generos amintirii poetului ieşean Mihai Ursachi, la 15 ani de la moartea sa, deloc întâmplător.

După cum prea bine se ştie, deşi stabilit dincolo de ocean, Ioan Petru Culianu dorea – şi reuşea – să cunoască literatura din România. Printre eseurile sale, descoperim şi unul dedicat lui Mihai Ursachi, despre care formulează fraze elogioase, „poet ieşean care şi-a făcut cultura în universitatea închisorii”, un „bun germanist”, pentru care a fost onorat cu „Premiul naţional pentru cel mai bun debut în poezie”,  pentru  volumul Inel cu Enigmă (1970); „Premiul Asociaţiei Scriitorilor” din Iaşi – pentru volumul  Missa  Diotima  – în 1971) şi „Premiul Uniunii Scriitorilor” – în 1977.

Despre toate aceste frumoase împliniri ale tânărului, pe atunci, Mihai Ursachi, bineînţeles, entuziasmul lui Ioan Petru Culianu fi-va justificat să aprecieze că  poetul ieşean este „mai degrabă un mistic jucăuş decât un goliard, un <cicisbeu al ţărânii> care aspiră la o  <nuntă în cer>, la o însurătoare cu lumina”. Culianu recunoaşte poetului ieşean „voluptatea numelor sonore”, „invenţiile verbale”, „humorul”. Şi încercând oarecare apropiere de stilul lui Hoffman (din care tradusese mai multe texte), apreciază „ironia romantică”  a acestuia, prin subtilă autodefinire: „Noi, Padişahul / întregii Melancolii, / Împărat al Singurătăţii de Sus şi de Jos, / Stăpânitor / Absolut al Regatului Dor / Şi Prinţ Senior / Al Tristeţii, / Dăm ştire la toţi ca să fie cu luare aminte / Către solia trimisului nostru numit Menestrel”.

La ediţia din acest an, un rol deosebit îl vor avea în susţinerea prelecţiunilor Dl. Prof. Univ. Dr. Nicolae Creţu, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”,  D-nei Conf. Univ. Dr. Noemi Bomher, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, precum şi d-nele: prof. dr. Cristina Chiprian (C.N. „G.Ibrăileanu” Iaşi), prof. Mihaela Burlea, prof. Andreea Moraru şi prof. Carmen Grigoraş (Şc. „Mihai Codreanu” Iaşi), prof. Luminiţa Agache (L. T. „Miron Costin”), prof. Maricica Stoica (C.T. „Mihai Sturdza” Iaşi), prof. Mihaela Grădinariu (Şc. Rîşca-Suceava), prof. Lenuţa Antonesei şi prof. Ramona Tansanu  (Liceul cu Program Sportiv Iaşi) – îndrumătoare ale elevilor prezenţi la simpozionul-concurs. Mulţumim colaboratorilor, precum şi  D-nei Ana Parteni (U.S.R., Filiala Iaşi) şi D-lui Ing. Sorin Andrei (Liceul cu Program Sportiv Iaşi) – pentru partea tehnică.

Surpriza din acest an va fi prezentarea unui documentar audio-video, în care un student în anul I, Yu Yan, de la Universitatea de Studii Străine din Beijing, coordonator fiind Dl. Prof. Petru Apachiţei (profesor titular la Liceul „Vasile Alecsandri” din Iaşi, detaşat, actualmente, la Universitatea de Studii Străine din Beijing-China), va prezenta – într-o limbă română curată şi impecabilă – proza lui I.P.Culianu, „Coama calului de carton”, precum şi poezia „Casa”, de Mihai Ursachi.

Recunoştinţă scriitorilor implicaţi, deopotrivă, D-lui Prof. Univ. Dr. Nicu Gavriluţă –  preşedinte al juriului, precum şi D-lui Cassian Maria Spiridon – Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Filiala Iaşi.

 

Livia Ciupercă

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tFs5AzDzb2g?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Institutul Cultural Român a premiat creaţii dedicate Centenarului ş...

Posted: 26 Mar 2019 12:45 AM PDT

Personalităţi ale culturii române au fost premiate în cadrul Galei Uniunii Artiştilor şi Realizatorilor de Film (U.A.R.F.), eveniment care a avut loc, luni, 25 martie 2019, la Hotel Marshal Gardens din Bucureşti. Preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, invitat de onoare al evenimentului, a fost premiat pentru sprijinul acordat celei de-a şaptea arte şi a recompensat, la rândul său, două creaţii dedicate Centenarului cu diplome “100 de ani de la Marea Unire -100 de ani de film românesc”.

„Sunt pentru a treia oară la o gală U.A.R.F. şi mă bucur foarte mult. Mă onorează acest premiu, iar faptul că Institutul Cultural Român este alături de cineaști este o ocazie extraordinară de a face cunoscută România prin intermediul celei de-a şaptea arte. Proiectele ICR i-au inclus pe mulți dintre prietenii dragi pe care îi văd în această seară alături de noi. Vă mulţumesc foarte mult că aţi acceptat să fiţi în proiectele noastre şi sunt convinsă că multe dintre creaţiile dumneavoastră vor fi prezente şi la aniversarea de 200 de ani a Marii Uniri”, a declarat Liliana Ţuroiu după primirea distincţiei U.A.R.F.

Ioan Cărmăzan, preşedinte al Uniunii Artiştilor şi Realizatorilor de Film, a caracterizat recompensele serii drept un triumf al prieteniei între U.A.R.F., ICR, TVR şi Asociaţia Artiştilor de Film din Serbia.

Premiată la Gală a fost și Doina Gradea, preşedinte-director general al TVR, care a dedicat diploma echipei Televiziunii publice: „Este o onoare deosebită pentru mine, dar acest premiu nu-mi aparţine. Televiziunea română înseamnă o echipă. Acest premiu este pentru ei, vă aplaud şi vă rog să-i aplaudaţi pe colegii mei din TVR”, a spus Doina Gradea.

Milan Knezevic, preşedintele Asociaţiei Artiştilor de Film din Serbia, invitat de onoare la eveniment s-a declarat încântat să fie la București: ”Mă simt ca acasă. Luna viitoare, vom prezenta o paradă a filmului românesc în Serbia, aşa că publicul nostru va avea oportunitatea de a apalauda munca cineaştilor români”.

Cu o activitatea constantă de peste 20 de ani la catedra Universităţii de Arte Naţionale Bucureşti, Liliana Ţuroiu, preşedinte ICR, a acordat în numele Institutului două premii unor membrii marcanţi ai U.A.R.F.

Liliana Ţuroiu, preşedinte ICR, şi Mirel Taloş, vicepreşedinte ICR, au considerat că merită să fie onorate, în numele Institutului Cultural Român, două opere dedicate Centenarului: romanul „Orgoliile oraşului regal”, de Ion Marinalmăjan, scriitor din Banat, şi piesa de teatru „Anul de graţie”, scrisă de Cristian Tiberiu Popescu, cei doi autori fiind membri ai U.A.R.F.

„Cred că este o perspectivă bănăţeană asupra Centenarului”, a descris Liliana Ţuroiu scrierea lui Ion Marianalmpjan. „Suntem onoraţi şi ne exprimăm gratitudinea pentru faptul că aţi fost alături de noi în celebrarea Centenarului. ICR, prin cele 18 reprezentanţe, a dedicat Centenarului peste 600 de evenimente în 30 de ţări. Felicitări, şi rămâneţi în continuare alături de noi”, a adăugat ea.

„Mă simt onorat să mă aflu în faţa atâtor personalităţi ale artei cinematografice româneşti, eu venind din provincie. Altădată aş fi protestat, înainte de 1989, dacă cineva mă făcea provincial. Acum însă, nu protestez, pentru că literatura română a ajuns să se provincializeze. Suntem scriitorii unei provincii, în cel mai bun caz, suntem scriitorii unui oraş, sau scriitorii unui cartier (…). Această seară mi se pare a fi o seară de lumină (…). Daţi-mi voie, să spun vorbele cronicarului: Biruit-a gândul! Şi, mă rog la Dumnezeu, ca gândul să biruie de acum încolo asupra României!”, a mulţumit scriitorul Ion Marinalmăjan.

Piesa de teatru „Anul de graţie”, scrisă de Cristian Tiberiu Popescu, se află deja în repetiţii, ICR considerând-o o dramatizare a unui moment astral din istoria României.

„După părerea noastră, este o dramatizare a unui moment astral din istoria României. Şi pentru că s-a vorbit de cărţi şi literatură română şi, pentru că anul trecut, ne aflam tot aici, la puţin timp după ce ne întorsesem de la Paris, trebuie să vă spun că şi de data aceasta ne-am întors de la Livre Paris, cel mai important eveniment dedicat cărţii, unde, după părerea mea pentru patru zile capitala literaturii române s-a mutat la standul României, organizat de ICR. Acesta a fost vizitat de ministrul francez al Culturii, de preşedintele Institutului Cultural Francez, de ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, dar şi de 80 de scriitori români care au lansat titluri noi, traduse în limba franceză. Felicitări şi mulţumim că sunteţi alături de noi”, a afirmat Liliana Ţuroiu.

Ioan Cărmăzan a precizat că ICR va publica textul premiat într-un volum ce va putea să circule. „De asemenea, sperăm ca spectacolul să se nască, iar cu sprijinul UARF şi ICR vom reuşi”, a subliniat preşedintele U.A.R.F.

„Piesa este într-un stadiu avansat al repetiţiilor şi, dacă promisiunile făcute de diverşi factori de decizie se vor ţine, atunci în aproximativ o lună de zile vă invităm la premieră. Astăzi, în România pe care o trăim cu toţii, este cazul ca sentimentul patriotic să se reedifice şi piesa această îşi doreşte să contribuie la acest lucru”, a afirmat autorul.

Institutul Cultural Român (ICR), autoritate administrativă autonomă, potrivit Legii 356/2003, inițiază, organizează și dezvoltă capacități asociative, de mobilizare și convergență în jurul unor proiecte culturale de interes național. Activitatea ICR antrenează și include, sub diferite forme, personalități de prestigiu (…), instituționalizând un parteneriat activ cu societatea civilă, pentru realizarea de acțiuni și de evenimente în spiritul european al comunicării culturale. ICR are ca scop reprezentarea, promovarea și protejarea culturii și civilizației naționale în țară și în străinătate.

 

Număr de vizualizări :13http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/M88pSUO9fec?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Toți #DragoniiDeBibliotecă sunt așteptați la a opta ediție Final Fr...

Posted: 26 Mar 2019 12:40 AM PDT

Dacă biblioteca ta este plină de povești care se petrec în spațiu, lupte intergalactice, personaje cu puteri supranaturale, animale fantastice, tărâmuri nevăzute și supereroi, atunci te numeri printre #DragoniiDeBibliotecă și nu poți lipsi la a opta ediție a singurului târg de carte creat exact pentru tine: Final Frontier! Ești așteptat în week-end-ul 13-14 aprilie, printre dragoni și extratereștri, la Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir” (Splaiul Unirii nr. 176) între orele 11:00 și 19:00, la Final Frontier #8 – singurul târg de carte SF&Fantasy. Intrarea este liberă!

Ca întotdeauna, vei găsi la târg cele mai noi cărți SF&Fantasy, dar și colecțiile clasice, totul la prețuri speciale, de la cele mai importante edituri de gen: Nemira, Paladin, Crux Publishing, Tritonic, Millennium Books, Crime Scene Press, Herg Benet, Pavcon, Quantum Books și mulți alții.

Nu rata întâlnirea cu autorii tăi preferați la numeroasele lansări de carte pregătite pentru tine, discuții și paneluri, dar și sesiuni de Q&A, aprobate de dragonii înțelepți.

Invitatul special al acestei ediții este scriitoarea Ana Maria Negrilă, un nume al SF-ului românesc care îți va dezvălui secretele unei autoare de succes.

Lumile fantastice se extind și dincolo de cărți, așa că îți poți planifica un întreg week-end la #FF8:

Treci pe la standul partenerilor noștri Mercusys și poți pleca acasă încărcat de premii! Intră în competiția de HearthStone 1 vs. 1 și câștigă dispozitive Mercusys, iar adrenalina acumulată o poți folosi în zona dedicată jocului Jenga. Și nu rata primul router Gigabit al companiei, Mercusys AC12G, expus în premieră pentru publicul din România.

Apoi vino să experimentezi realitatea virtuală pusă la dispoziție de cei de la Gateway VR Studio prin Jocuri Virtual Reality, dar și boardgames tematice de la Pionul.ro pe care le poți încerca împreună cu prietenii.

Alege obiecte pe care și-a pus amprenta pasiunea pentru SF&Fantasy, gândite special de NoctisArt și WizArt Room, creatorii noștri de fan-art. Sau amulete printate 3D de la ResearchX. Nu o să poți ignora nici stickerele haioase de la Crazy Stickers. Toate acestea fac parte din trusa oricărui #DragonDeBibliotecă feroce!

Poți să începi să îți pregătești costumul deja, pentru că anul acesta te provocăm la un nou concurs de cosplay! Și nu doar atât: îți pregătim ateliere cu profesioniști în care poți învăța mai multe despre crearea propriului tău personaj pentru cosplay.

Stai cu ochii pe Final Frontier.ro și nu uita de Evenimentul creat pe Facebook pentru discuții și noutăți marca #FF8

Când: 13-14 aprilie

Unde: Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir (Splaiul Unirii nr. 176)

Program: 11:00 – 19:00

Eveniment marca Bookblog.ro  – cel mai important blog despre cărți și lectură de pe internetul românesc. În cei peste nouă ani de existență, el a devenit un reper pentru tinerii pasionați de lectură, un ghid care îi ajută să aleagă mai bine și mai ușor cărțile care merită citite.

Eveniment realizat cu sprijinul: Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir

Partener: Mercusys

Parteneri Media: RFI România, Radio România Cultural, Blitz TVCațavenciiTimes New RomanDescoperă.roRomânia LiberăRevista Comics, Iqads, Smark, Zile și Nopți, Jurnalul unei cititoare, Gazeta SFHelion.

 

Număr de vizualizări :61http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/mDOAlrnALPk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Premiera spectacolului ”Rosencrantz și Guildenstern sunt morți”, la...

Posted: 26 Mar 2019 12:36 AM PDT

Vineri, 5 aprilie 2019, ora 19.00, la Sala „Radu Beligan”, Teatrul de Comedie prezintă  premiera oficială a spectacolului ”ROSENCRANTZ ȘI GUILDENSTERN SUNT MORȚI ”de Tom Stoppard, regia Eugen Gyemant, scenografia Iuliana Vîlsan, asistență regie Alice Gyemant, muzica Alexei Țurcan, light-design Alin Popa, video-design Dilmana Yordanova.

Distribuția: Silviu Debu (Guildenstern), Bogdan Cotleț (Rosencrantz), Ilona Brezoianu (Actorul), Anghel Damian(Hamlet), Blanca Doba (Ofelia), Smaranda Caragea (Gertrude), Liviu Pintileasa (Claudius), Lucian Iftime (Polonius),Laura Creț (Regina Actriță), Eduard Cîrlan (Alfred), Angel Popescu (Regele Actor), Antonia Boantă (Sufleur).

 

”Rosencrantz și Guildenstern sunt morți”, una dintre operele reprezentative ale lui Tom Stoppard, scenarist al lung-metrajelor Shakespeare in Love (1998) și Anna Karenina (2012),  a fost publicată în anul 1966 și aduce în prim plan două personaje minore din Hamlet-ul lui Shakespeare. Autorul dezvoltă povestea celor două personaje, prietenii din copilărie ai lui Hamlet, evenimentele din piesa originală apărând în plan secund.

 

„Rosencrantz și Guildenstern sunt morți” este un anti-spectacol despre moartea comediei. Am vrut să fie un spectacol serios, greoi, obositor, prost făcut, în care actorii să se simtă îngrozitor. Trebuia să vorbească despre lucruri filosofice, despre moarte și absurdul existenței. Dar a sfârșit prin a vorbi despre ceea ce este viu, nu despre moarte, despre pierdere, nu despre dispariție. N-a ieșit nici suficient de serios, nici suficient de greoi și obositor. Cred că am eșuat. A ieșit o comedie.- Eugen Gyemant

 

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

 

Număr de vizualizări :37http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ee8DJdnaR7M?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Nebun din dragoste” – 100 de reprezentații!

Posted: 26 Mar 2019 12:29 AM PDT

Joi, 28 martie 2019, de la ora 20.00, pe scena Sălii Atelier a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București, ”Nebun din dragoste” de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga va avea reprezentația cu numărul 100! Un thriller intens, cu răsturnări de situații și personaje captive propriilor amintiri și obsesii. Un spectacol în care pericolul este iminent, iar minciuna devine convenție și unică șansă pentru o iubire poate mai puțin vinovată. Eddie și May sunt doi tineri obligați de propriul trecut să-și trăiască pasiunea printre reprizele de furie și nesiguranțe.

”The Times” despre Sam Shepard: ”Cel mai talentat autor al generației sale…, un dramaturg original de mare forță…, Shepard este un poet al teatrului care a creat un limbaj nou din vorbe frânte: un seismograf emoțional ce înregistrează vibrațiile din straturile adânci ale vieții”.

Regizorul Claudiu Goga despre spectacol: „O poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței si iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei, dar și despre diferența uneori periculoasă, alteori salvatoare dintre realitatea individuală, subiectivă și realitatea brută a faptului întâmplat”.

Bilete la Casa de bilete TNB şi online, pe www.mystage.ro .

Număr de vizualizări :61http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/O4A96KBPCzk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Filme de Radu Jude, Mona Nicoară, Adina Pintilie și invitați specia...

Posted: 25 Mar 2019 10:11 PM PDT

Cea de-a VIII-a ediție a caravanei Zilele Filmului Românesc își începe călătoria prin țară la Suceava. Cele mai recente filme autohtone ajung pe ecranul de la Cinema Modern în weekend-ul 6-7 aprilie 2019 pentru ca cinefilii suceveni să se poată bucura de filme care în mod obișnuit nu se văd pe ecranele cinematografelor din oraș.

Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, în regia lui Radu Jude (Aferim, Inimi cicatrizate) a câștigat în 2018 Globul de Cristal și Premiul Label Europa Cinemas la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary și va deschide proiecțiile de sâmbătă, 6 aprilie, de la Cinema Modern. Filmul prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă și a fost propunerea de anul acesta la Oscar a României.

 

 


Distanța dintre mine și mine, primul lungmetraj semnat de Mona Nicoară alături de Dana Bunescu și care a câștigat Premiul publicului în secțiunea Avanpremierele Toamnei la Les Films de Cannes a Bucarest, o are în centru pe Nina Cassian, poetă avangardistă, compozitoare și graficiană, a cărei viață a fost o luptă între estetică și etică. Prin cruntele realități ale fascismului, comunismului și exilului în capitalism, cea mai fascinantă femeie din literatura română și-a păstrat libertatea interioară și credința copilărească într-un basm utopic. Dana Bunescu este primul invitat special al caravanei la Suceava și va răspunde întrebărilor publicului după proiecția de sâmbătă seara, de la 19:00 a filmului.

Duminică, 7 aprilie, cinefilii sunt așteptați de la ora 14:00 să urmărească filmul lui Florin Șerban, Dragoste 1. Câine, cu Valeriu Andriuță și Cosmina Stratan în rolurile principale, urmat de Pororoca, în regia lui Constantin Popescu. Actorul Bogdan Dumitrache a primit Premiul pentru Cel mai bun actor la festivalul de la San Sebastian pentru rolul din Pororoca, un film care spune povestea dispariției unui copil într-un moment de neatenție a tatălui și a modificării geografiei de familie în contextul acestui eveniment devastator.

Zilele Filmului Românesc la Suceavase încheie cu o sesiune de întrebări și răspunsuri alături de producătorul Bianca Oana după proiecția filmului Touch Me Not, în regia Adinei Pintilie, câștigătoarea Leului de Aur la Berlin, în 2018. Touch Me Not vorbește despre nevoia de contact uman și teama de intimitate, despre cum putem iubi fără să ne pierdem pe noi înșine.

 

Programul Zilele Filmului Românesc la Suceava:

Sâmbătă, 6 aprilie:
16:00   Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (r. Radu Jude, 140 min)
19:00   Distanța dintre mine și mine (r. Mona Nicoara și Dana Bunescu, 129 min) + Q&A Dana Bunescu (regizor, editor)

Duminică, 7 aprilie:
14:00   Dragoste 1. Câine (r. Florin Șerban, 103 min)
16:00   Pororoca (r. Constantin Popescu, 152 min)
19:00   Touch Me Not (r. Adina Pintilie, 121 min) + Q&A cu Bianca Oana (producător)


Biletele vor putea fi achiziționate de la casieria Cinema Modern. Prețul unui bilet: 12 lei.

 

Detalii pe http://filmedefestival.ro/zfr/

Eveniment Facebook: https://goo.gl/bJA1MQ


Caravana Zilele Filmului Românesc
 aduce în fiecare an proiecții de filme autohtone în orașele rămase fără săli de cinema sau în orașele în care filmele românești nu sunt promovate suficient. Itinerarul caravei va fi disponibil în curând.

Proiect organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Parteneri: Radio AS Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Hotel Mandachi. Parteneri media: Crai Nou, Monitorul de Suceava, iMedia, BucovinaTV, News Bucovina.

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/3czNO4WkiEw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Creativitatea românească apreciată pe piața americană

Posted: 25 Mar 2019 10:05 PM PDT

În perioada 18-24 martie 2019, la Miami, au avut loc o serie de întâlniri între companii americane și reprezentanți ai diferitelor industrii din România, scopul acestor sesiuni fiind crearea primului ecosistem românesc dedicat creșterii exportului și internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii – SmartStart USA.

Alături de alți 20 de reprezentanți ai firmelor românești, unul dintre invitați a fost arhitectul și designerul român, Hamid Nicola Katrib, care le-a prezentant oamenilor de afaceri americani portofoliul său, o serie de noutăți în materie de design interior, tendințe și modalități de ambientare a diferitelor spații, accentul fiind pus pe versatilitatea amenajărilor.

 

“Prin SmartStart USA antreprenorii pot să internaționalizeze afacerile și să crească, astfel, cifra de afaceri. Prin întâlnirile stabilite de către coordonatorii acestui proiect se deschid noi oportunități de business. Americanii sunt interesați de design, iar comunitatea de business românească stabilită în SUA este dornică să dezvolte noi conexiuni ”, a declarat arhitectul Hamid Nicola Katrib.

 

SmartStart USA este un proiect non profit coordonat de fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer. Participarea companiilor românești la evenimentele din țară și la cele din Statele Unite este gratuită, având astfel ocazia unică să intre în contact cu oameni de afaceri, cu parteneri, cu autorități locale și cu speakeri de top.

 

Număr de vizualizări :82http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/bad1jl0nEkU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Căsătorie în trei”: premieră cu Florin Zamfirescu, la Timișoara

Posted: 25 Mar 2019 10:00 PM PDT

„Căsătorie în trei”? Nu, nu este o păcăleală: este cel mai nou spectacol pe care celebrul actor, regizor și pedagog Florin Zamfirescu l-a regizat și în care joacă alături de  Gabriel Fătu, Cosmin Vîjeu și Călina Epuran. Prima reprezentație a acestei comedii la Timișoara va avea loc chiar în 1 aprilie 2019, de la ora 20, pe scena Operei Naționale Române. 

”Iată un autor, Andreas Petrescu, care se ocupă de probleme contemporane! Strict contemporane… Iată o piesă românească, o comedie demnă de pana lui Feydeau, cu quiproquo-uri spumoase, care te fac întâi să râzi, apoi să meditezi”, susțin protagoniștii. „Un spectacol la a cărui montare am învins cu greu dificultatea de a izbucni în râs continuu. Vizionare plăcută!”, dezvăluie Florin Zamfirescu,  fost rector al UNATC și doctor în teatru cu o teză despre ”Actorie sau  magie”.

 

În funcție de loc, biletele costă 50 sau 70 de lei și s-a pus în vânzare la Agenția Operei.

Vizualizări: 133

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor