altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 21 martie 2020

“Eco dosArt (#stamacasa)” plus 5 more


Eco dosArt (#stamacasa)

Posted: 20 Mar 2020 07:19 AM PDT

Asociația Euro CulturArt, în parteneriat cu Spațiul de Artă Contemporană ATELIER 030202 din București, Teatrul de Comedie și Muzeul Național al Literaturii Române din București, cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), demarează vineri, 20 martie 2020, proiectul Eco dosArt (#stamacasa), un program-experiment de arte vizuale și poetice în confluență cu scrierea creativă și performance-ul on-line. 4 artiști vizuali –Cosmin Paulescu, Bogdan Rața, Iulia Toma și Mihai Zgondoiu – și 4 poeți – Dan Mircea Cipariu, Robert Șerban, Gabriela Toma și Florina Zaharia, realizează on-line sesiuni de actualizări ale unor documente vizuale și poetice, într-un program de cercetare a imaginii și a textului (martie-septembrie 2020), în care mediul on-line devine și un atelier deschis de creație și un spațiu virtual pentru prezentarea secvențelor și produselor programului. În urma acestei etape de cercetare, vor fi prezentate, în luna septembrie a acestui an, instalațiile de cArte conținând fragmente de text și imagini create în programul Eco dosART, (schițe, fotografii, capturi de imagini, instalații performance-uri), improvizațiile de cArte cu recitaluri și show-uri (renshi & performance vizual) și proiecțiile videocArt (un altfel de montaj și dicteu vizual). 

”În perioada stării de urgență, vom sta acasă și vom încerca să-i transformăm pe cei care ne urmăresc conținuturile și actualizările în și din mediul virtual în subiecte de inspirație și în lectori creativi ai cercetărilor noastre poietice și vizuale. Împărtășim, astfel, într-o lume tot mai afectată de viruși, de secularizare și de dezastre ecologice în desfășurare, forța de iradiere a actului poietic, al unui altfel de a face și de a fi, recuperând imaginile, ideile și conceptele unui atât de necesar umanism”, a declarat Dan Mircea Cipariu, președintele asociației Euro CulturArt.

”Grija pentru natură și mediu înconjurător nu ține doar de mode și timp. Astăzi, mai mult ca oricând ne confruntăm cu diverse atrocități pe care omul le face în favoarea confortului și al consumului excesiv de materie. Digitalizarea proceselor de comunicare economisește materie primă vegetală, reciclarea refolosește conținutul materiei, iar stoparea abuzurilor poate schimba cu adevărat viața pe Terra în viitoarul apropiat. Proiectul de cercetare Eco DosArt este un prim pas de conștientizare și punere în practică a opt creatori români contemporani care vor încerca să rezoneze on-line, ecologic și responsabil prin artă și literatură”, a spus Mihai Zgondoiu, curtorul programului.

Programul Eco dosArt (#stamcasa) este coordonat de scriitorul Dan Mircea Cipariu și artistul vizual Mihai Zgondoiu. Din echipa programului mai fac parte producătorul Radio România Cultural – Anamaria Spătaru și consilierul artistic Ana Daniela Sultana. Partenerii media ai programului sunt: Radio România Cultural, AgențiadeCarte.ro, Revista Arta, feeder.ro, Modernism.ro

 

Link eveniment facebook:

https://www.facebook.com/events/514142405960401/?notif_t=plan_user_...

 

Link eveniment AgențiadeCarte.ro:

http://www.agentiadecarte.ro/2020/03/eco-dosart-stamacasa/

 

Dan Mircea Cipariu (n. 1972), licențiat al Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, scriitor, jurnalist și manager de proiecte și programe culturale. A debutat în presa literară în 1988 (SLAST), iar editorial, în 1999, cu volumul Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara (editura Libra). În 2007, volumul său de poeme Tsunami (editura Brumar), 2006, a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București. În 2008, a inițiat și coordonat proiectul ”Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009 până în prezent, proiectul „Maratonul de poezie și jazz”. Între, 2011 și 2020, de Ziua Culturii Naționale, a inițiat și coordonat proiectul „Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului”. Este fondatorul și președintele asociației Euro Culturart, ce deține o galerie dedicată tinerilor artiști vizuali din Europa – „Atelier 030202”, coordonată de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Este editorul www.agențiadecarte.ro, spațiu virtual în care sunt prezentate la zi evenimentele de carte și artă. Este președintele Opera Scrisă.Ro, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul său singurătatea vine pe facebook, publicat în anul 2012 la Editura Tracus Arte din București, este considerat de editorul Cosmin Perța „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 și nu numai”. În prezent, lucrează la teza doctorală de cercetare „Tipare ale imaginii poetice”, sub coordonarea prof. univ. dr. Silviu Angelescu, la Școala Doctorală a Facultății de Litere, Universitatea din București.

 

Cosmin Paulescu (n. 1970) a absolvit în anul 1996 Academia Națională de Arte din București, la secția Artă Murală, clasa profesorului Ion Stendl. Din 1997, este cadru didactic universitar, iar în prezent este Decanul Facultății de Arte Decorative și Design, UNArte București. S-a făcut remarcat la înce­pu­tul anilor ’90 datorită acțiunilor sale artistice neconvenționale, activând cu precădere în zona instalației și a performance-ului. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, expert evaluator ARACIS, publică volume și articole în reviste de specialitate despre arta cu caracter temporar și efemer. Organizează expoziții, conferințe științifice și reali­zează lucrări de artă decorativă în spațiul public.

 

 

 

 

Bogdan Rața (n. 1984) este artist, Lector al Facultații de Arte și Design Timișoara, director artistic al Kunsthalle Bega și inițiator al Bibliotecii Pavilion. Este doctor în arte vizuale cu o teză susținută la Universitatea de Vest despre noile materiale în sculptura contemporană.

A avut expoziții personale la Slag Gallery New York, Galeria Farideh Cadot Paris, Muzeul Național de Artă Contemporană București, Nasui Collection & Gallery București și Fundația Calina Timișoara. A participat printre altele la 4 Moscow Biennale of Contemporary Art, Independests Liverpool Biennale, 55 Venice Biennale, 10 Manifesta Sankt Petersburg si a 8-a ediție a Bucharest Biennale. Lucrările sale monumentale au fost expuse în cadrul proiectului Moving Monuments în Liverpool, Bruxelles, Cascais, Porto, Kiev și, de asemenea, în București și Timișoara. În 2017, a predat ca profesor invitat în cadrul Academiei de Artă și Design din Bratislava și a realizat. în parteneriat cu Fundația Calina, proiectul educațional ARTISTHETEACHER. Împreună cu Alina Cristescu și Liviana Dan este fondator al Kunsthalle Bega și al Bega Artprize (premiul anual pentru un curator român).

 

Robert Şerban (n. 1970) este scriitor, jurnalist și editor. Absolvent al Facultăţii de Arte şi Design şi al Facultăţii de Construcţii, ambele din Timișoara, oraș în care trăiește. Este președintele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara. Realizator și moderator al emisiunii culturale Piper pe limbă, difuzată de TVR Timișoara și TVR 3, și redactor al revistei Orizont.

A publicat 20 cărți de beletristică, majoritatea de poezie, pentru care a primit mai multe premii literare. Cea mai recentă carte de poezie a sa este Tehnici de camuflaj (ed. Tracus Arte, 2018), carte care a primit Premiul Cartea de Poezie a anului 2018 la Gala Premiilor AgențiadeCarte.ro.

A fost invitat la festivaluri internaționale de literatură și a susținut lecturi publice din creația sa în Serbia, Germania, Elveția, Austria, Ungaria, Israel, Polonia, Ucraina, Cehia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Danemarca, China.

Poeziile i-au apărut în antologii, publicații ori volume proprii în limbile germană, sârbă, maghiară, poloneză, cehă, engleză, spaniolă, franceză, italiană, olandeză, macedoneană, daneză, norvegiană, ebraică, suedeză, arabă, ucrainiană, idiș etc.

 

Iulia Gabriela Toma (n. 1974) este artistă mix-media, lucrează atât in mediile cu expresie estetică din jurul materialului textil, ca prim studiu, cât şi cu fotografie, pictură, instalaţie şi text în fiecare lucrare. Se concentrează în ultima vreme pe temele sociale ale căror rezonanţă o regăseşte în propriul parcurs: feminism, drepturile omului, relaţiile interpersonale din comunităţile închise, materialitatea urbană a locuirii, echitate socială, etc. Construieşte un discurs propriu organizat estetic şi expresiv în direcţii vizuale şi activiste, încercând de fiecare dată să situeze proporţia dintre mesaj şi estetic la un nivel din ce în ce mai elaborat. Predă în cadrul Departamentului Arte & Design Textil al Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti, practicând un exerciţiu pedagogic armonizat atât cu fondul personal de cercetare cât şi cu inovaţia permanentă cerută de activitatea didactică în disciplina artistică.

 

 

 

Gabriela Toma (n. 1981) a debutat cu volumul Cântecul geamănului (Editura Humanitas, 2009). Din 2006 a călătorit și a explorat numeroase culturi din Europa și din America Latină. Spațiul cultural care a avut cel mai mare impact asupra sa a fost Mexicul, pe care l-a vizitat de trei ori și unde speră să se întoarcă. Aici, a realizat interviuri și a participat la ceremoniile prehispanice de cultură nahua din Mexicul actual. Este pasionată de educația non-formală, dialog intercultural și storytelling. În prezent, coordonează proiecte interculturale și de educație muzeală la MNLR, printre care Festivalul cultural latino-american și Atelierele Thomasinei. Lecturi publice: Cenaclul Euridice, Institutul Blecher, Noche Bohemia și Librăria La Ruenca de Gandhi (Xalapa, Veracruz), Primer Encuentro International de Mujeres Poetas en la Cuenca de Papaloapan (Tuxtepec, Mexic).

 

Florina Zaharia (n. 1975) este membră a Uniunii Scriitorilor din România. A absolvit Universitatea Dunărea de Jos, Facultatea de Litere (română-engleză) şi un Master în „Teoria şi practica textului”. În prezent este redactor-şef al revistei “Dunărea de Jos” din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi şi coordonator zonal al operascrisa.roCărţi publicate: „goală pe străzi”, Editura Eminescu, Bucureşti, Premiul Uniunii Scriitorilor (Filiala Iaşi) pentru debut; „possssssster”, 1999, Editura Prier, Craiova, Premiul Nichita Stănescu; „alextandru – manuscris de mângâiat”, 2001, Editura Cartea Românească, Bucureşti; „nueuflorina”, 2004, Editra Vinea, Bucureşti; „1863 – 1894 aşteptarea fără braţe”, 2007, Editura Opera Magna, Iaşi, Premiul Hyperion; „eua”, Editura Paralela 45, Piteşti, 2010; “bandagebody”, Editura Fundaţiei Culturale Antares, 2011; “manifestrup”, Editura Tipo Moldova, Iaşi, 2011; Cărţi-obiect: împreună cu Francisc Chiuariu,„cartea interioară”, Mogoşoaia, 2009; „cartea trupului”, Mogoşoaia, 2009; „cartea pietrei”, Mogoşoaia, 2009.

 

Mihai Zgondoiu (n. 1982) este artist, curator și galerist independent cu studii doctorale în domeniul artelor vizuale. Începând cu anul 2014 predă la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018 (în paralel) la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. De asemenea, Mihai a fost iniţiator şi coordonator al galeriei Atelier 030202 din București (2009 până în prezent), co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara (2012 – 2014) și Co-Curator al proiectului „Atelier în tranziție” (2009-2013). Recent a câștigat Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru „Artă în spațiul public” (2017), și Premiul JCE Contemporary Art Bienalle – selecția românească (2019). În 2018 a curatoriat expoziția „Urban Steps” la Muzeul Național de Artă Contemporană – București, iar în 2019 expozițiile „Young Blood” din Pavilionul Supercontemporan Art Safari- București și „Electrecord – Romania in vinyl covers” din cadrul Festivalului de Artă Europalia – Bruxelles. Cele mai recente expoziții în care a participat sunt: „Re-Conception”, Triennials of Extended Media, Pavilion Cvijeta Zuzoric, Belgrad (2019), “The Uslan International Woodcut Biennale”, Uslan (2019), “JCE Contemporary Art Bienalle”, The Belfry – Montrouge, “Fragments”, BOZAR Centre for Fine Arts, Brussels (2019), “HIT” – Kanal Centre Pompidou, Brussels (2019), și “Bucharest Artworlds at The Wrong Biennale #4”, Rezidența 9, București (2020).

 

 

 

 

Proiectul ”Eco dosArt” nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/6O7XQ9f4Xq8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Umbra rănilor”, de Constandin Butoi

Posted: 20 Mar 2020 06:05 AM PDT

La Editura Tracus Arte va apărea volumul ”Umbra rănilor”, de Constandin Butoi.

Poemele sale ar trebui, cred, citite în tandem cu universul său vizual. Un album cu ceea ce a însemnat parcursul de artist al lui Alexandru Constantin Butoi va urma în mod logic. (…) Chipurile imaginate de el, pe care le revăd şi care continuă să mă tulbure, sunt însă vesele şi sprinţare, doldora de întrebări şi de enigme, deci pline de viaţă. Ele sunt plăsmuite de Alexandru Constantin Butoi pentru un drum lung, cum este şi ARTA pe care a servit-o cu majuscule. – Matei Vişniec

 

 

Ea se oprea mereu

Cerșindu-şi ochiul

celor din jur

 

ea nu primea altceva

decât ecoul acelei

procesiuni continue

 

apoi îşi privea tăcută trupul,

undeva…

peste timp şi ruga

arborilor o scria în piele

ca un supus discipol

se înserase peste

aluviunile sângelui şi

ea se oprea şi nu se oprea

 

Constandin Butoi este pseudonimul literar al lui Constantin Butoi (1955-2013). A absolvit, în 1979, Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj. În 1990, a devenit membru titular în UAP. A avut zeci de expoziții personale și de grup în țară și străinătate (Bruxelles, Lisabona, Luxembourg, Istanbul, Paris, Leipzig etc.). Lucrările sale se află în colecții de stat sau particulare în România (Ministerul Culturii, Ministerul de Externe) și în Franţa, Belgia, Suedia, Anglia, SUA, Japonia, Canada.

 

Vizitați website-ul Editurii Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2020/03/20/umbra-ranilor-de-constandin...

 

Număr de vizualizări :31http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/MhZHwRPS0-Y?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Campania „Lectură în liniștea casei” – peste 1000 de titluri propus...

Posted: 20 Mar 2020 12:55 AM PDT

În perioada 20 martie – 20 aprilie 2020, toate volumele achiziționate online de pe website-ul Editurii Tracus Arte beneficiază de 40% discount. Dacă vreți să aflați care este cel mai mic întuneric care există pe pământ, cum puteți ajunge la planetele cu coadă de foc, cum iese iarba din pământ purpurie, cum ies femeile pe malul celălalt, pe malul de argint, cum bățul de floarea-soarelui a fost odată cal sau cum arată dialectica dimensiunilor în povești romantice pe dos, vă încurajăm la o lectură în liniștea casei.

  • Peste 1000 de titluri cu discount de 40%
    • Titluri de referință ale literaturii universale, autori premiați cu unele dintre cele mai importante distincții: Nobel, Herder, T. S. Eliot ș.a.m.d.
    • Unii dintre cei mai buni autori români
    • 30 de colecții
    • 11 ani de experiență

Campania se desfășoară începând de vineri, 20 martie 2020.

Vă invităm să descoperiți cele peste 1000 de titluri publicate începând cu anul 2008 de editura Tracus Arte!

www.edituratracusarte.ro

#linișteacasei
#bibliotecadeacasă

 

Număr de vizualizări :40http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/wCVDPIkItaQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Radio România Cultural crește semnificativ difuzarea creațiilor rom...

Posted: 20 Mar 2020 12:51 AM PDT

Radio România Cultural sporește semnificativ difuzarea artiștilor români a căror activitate este puternic afectată de epidemia de coronavirus. Începând de astăzi, postul nostru va promova și difuza cu prioritate creații muzicale interpretate de artiștii români, oferind astfel publicului șansa de a se întâlni cu interpreții preferați, în contextul anulării tuturor evenimentelor culturale. Întregul format muzical al postului se va axa preponderent pe muzica sau interpretarea românească.

De asemenea, începând de luni, 23 Martie 2020, în fiecare săptămână, de luni până vineri, în tronsoanele live ale Radio România Cultural (Espresso, Orașul vorbește și GPS Cultural), vor fi difuzate, în interpretare românească, miniaturi din literatura clasică universală. Publicul va avea ocazia de a asculta înregistrări cu muzicieni aflați la început de carieră, precum Adela Liculescu, Mihai Ritivoiu, Andrei Ioniță, Axia Marinescu, Ștefan Cazacu sau Sânziana Mircea, dar și cu muzicieni consacrați ca Dan Grigore, Radu Lupu, Marin Cazacu, Horia Andreescu.

 

Așadar, în perioada acesta dificilă pentru noi toți, Radio România Cultural recomandă întoarcerea la muzica românească.

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :35http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ydPIlsgbYaE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cartea are nevoie de sprijinul Guvernului

Posted: 20 Mar 2020 12:48 AM PDT

Asociația Editorilor din România dorește să atragă public atenția că măsurile anunțate joi, 19 martie 2020, deși salutare, nu pot singure să oprească trendul accelerat descrescător pe care îl înregistrează industria cărții în ultimele săptămâni.

”Decizia de ieri de închidere a librăriilor Cărturești, cel mai mare lanț de librării din România, care și-au anunțat furnizorii din domeniul editorial că vor suspenda plățile pentru cărțile deja vândute, coroborat cu închiderea altor librării din București și din țară generează blocaje mari în bugetele de venituri și cheltuieli ale editurilor. Griparea segmentului editorial pune în pericol un întreg sistem, compus din autori, traducători, ilustratori etc., agenți literari, prin care cultura scrisă din România ține pasul cu marile piețe de carte ale lumii.

Sectorul culturii scrise nu a beneficiat niciodată, în ultimii 30 de ani, de un ajutor guvernamental și a reușit cu greu, abia după zece ani, să revină din efectele crizei financiare din 2009. Dată fiind amploarea prezentei crize, care a debutat extrem de abrupt, nelăsând spații de manevră pentru niciun editor, solicităm Guvernului să intervină pe mai multe planuri, prin:

  • acordarea imediată de împrumuturi cu dobândă subvenționată pentru distribuitori, cu unicul scop de achitare a facturilor curente, înregistrate în contabilitate până la data de 18 martie 2020 inclusiv;
  • amânarea la plată a obligațiilor fiscal-bugetare pentru toate entitățile din segmentul culturii scrise, pe un termen de cel puțin 60 de zile de la încetarea stării de urgență, conform articolului 71 din Codul de procedură fiscală; introducerea CAEN 5811, aferent activităților de editare de carte, în toate nomenclatoarele cu entitățile care beneficiază de aceste măsuri;
  • rambursarea, în 30 de zile, a datoriilor restante ale bugetului de stat către IMM-urile din domeniul editorial (concedii medicale, de maternitate, rambursări TVA etc.);
  • închiderea deîndată, prin decizie guvernamentală, a tuturor punctelor de comercializare a cărților din centrele comerciale, pentru degrevarea distribuitorilor de plata chiriilor datorate;
  • facilitarea unui dialog între bănci și clienții persoane juridice care activează în cultura scrisă pentru reeșalonarea debitelor curente și prelungirea scadențelor.

 

Alte țări, ale căror industrii editoriale sunt cu mult peste nivelul celei din România – aflată pe ultimul loc în Europa, au făcut deja pași concreți pentru a proteja acest domeniu extrem de sensibil, primul lovit de orice restrângere a veniturilor populației și a obiceiurilor de consum. Angajații și colaboratorii editurilor, autorii, traducătorii, graficienii, agenții literari, librarii sunt persoane cu educație peste medie, de pe urma cărora bugetul de stat a beneficiat și va beneficia de impozite și taxe consistente, cu condiția ca această perioadă să poată fi traversată fără sincopele pe care le vedem acum.

Considerăm că este nevoie de decizii rapide și cu efecte imediate pentru ca activitatea în cultura scrisă, și de fapt în întreg domeniul cultural, deja puternic redusă în ultimele două săptămâni, să nu se oprească de tot, cu consecințe incalculabile atât pentru angajații și colaboratorii din domeniu, pentru artiștii independenți, cât și pentru societate în ansamblul ei.”- Asociația Editorilor din România.

 

Număr de vizualizări :28http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/RCGuZovUq_Y?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Urgența de lectură

Posted: 20 Mar 2020 12:10 AM PDT

În fiecare zi, un autor Cartier va citi pentru noi toți un fragment din cartea sa.

 

”Vă aducem cartea acasă. Cu o reducere de 40% pentru toate cărțile Cartier.

Livrare gratuită pentru comenzile mai mari de 250 de lei. Comandă pe http://shop.cartier.md/

Livrările vor fi făcute de două ori pe săptămână. Prin curier protejat.

Vă îndemnăm să faceți plățile prin card bancar, dar acceptăm și plățile cash.

Urgența de lectură este valabilă pentru 30 de zile (20 martie – 20 aprilie). Plus 2 zile bonus.

Pentru că nouă ne pasă. Să fim mai buni și mai generoși unii cu alții.

Totul va fi bine.”- editura Cartier.

 

Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor