altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 20 septembrie 2019

“Aventurile literare ale Bibliei (3) Relația specială a lui Tolstoi...


Aventurile literare ale Bibliei (3) Relația specială a lui Tolstoi ...

Posted: 19 Sep 2019 04:07 AM PDT

În jurnalul său Tolstoi recunoaște smerit că douăzeci de ani din viața sa au fost închinați vanității și viciilor. Asta începînd din primii ani ai adolescenței sale. Pînă la 14 ani însă, spune tot el, a fost perioada inocenței. Apoi pînă la 35 de ani, Tolstoi s-a umplut de păcate, chiar dacă primise o educație tradițională, în care religia avea un rol cît se poate de important.

Adolescentul nărăvaș, ulterior tînărul vital Tolstoi nu s-a mai sinchisit de învățăturile ortodoxe primite. La fel ca tinerii ofițeri ruși din Război și pace trăiește periculos, preacurvește, face datorii la jocuri de cărți, continuînd astfel cu brio o tradiție din familiile aristocratice importante, cum era și aceea al cărei vlăstar era. Tolstoi se căiește la bătrînețe de păcatele sale, dar dacă în acei douăzeci de ani pe care-i repudiază n-ar fi trecut prin atît de multe, probabil că opera lui ar fi fost cu totul alta.

Dacă nu cunoști viața cu păcatele și cu viciile ei, ca Sfîntul Augustin în tinerețe, n-ai nici motive de căință și nici, mai ales, motive să scrii proză. Decît eventual o proză scorțos-moralizatoare, pe care n-o citește nimeni. Dacă n-ar fi fost aceste două decenii de purgatoriu terestru, cu incursiuni într-un iad pămîntesc al desfrînaților, cu amintirile lor picante, Tolstoi n-ar fi ajuns ceea ce este, la fel cum Dostoievski n-ar fi scris Jucătorul, dacă n-ar fi fost un pătimaș-vicios al ruletei. Nu cea rusească.

 

În povestirile lui Tolstoi, păcătoșii, în special slujitorii dedicați profesional Domnului, trec prin chinuri morale năpraznice. Prima oară cînd le-am citit, în adolescență, le-am luat în serios. Mai tîrziu le-am pus la îndoială, ca pe niște afaceri mai degrabă personale ale lui Tolstoi cu Bunul Dumnezeu. Căci la bătrînețe, scriitorul descoperă că n-are nevoie de Biserică pentru a intra în relații cu Iisus Hristos. Ba mai rău, că Biserica îl și încurcă în această relație. Drept care Biserica Ortodoxă l-a afurisit.

Dar ce era să facă altceva Biserica, atunci cînd Tolstoi susținea că n-are nevoie de intermedierea ei, ca el să-l poată contempla pe Hristos? Aici, cred că Tolstoi a comis un hybris. A vrut să-și înființeze propria lui credință, cu eventuali discipoli printre cei care-l vizitau la Iasnia Poliana. Îmi place să cred că atunci cînd Tolstoi a fugit de acasă, incognito, fugă de la care i s-a tras și moartea, a plecat de acasă ca un soi de propovăduitor rătăcitor al propriei sale religii. Alții însă ar putea susține că de fapt Tolstoi a căzut victima unui acces de demență senilă. Și ar fi greu să-i contrazicem.

 

Cristian TEODORESCU

 

 

 

Număr de vizualizări :79http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ia1kotDEvm8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Următoarea generație de artişti români îşi expune lucrările la DIPL...

Posted: 19 Sep 2019 03:40 AM PDT

Ediția cu numărul șase a festivalului DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, prezintă în fața publicului larg noua generație de creativi români. Astfel, vizitatorii festivalului au ocazia să admire lucrările tinerilor artişti înainte ca acestea sa fie expuse în galerii sau muzee locale şi internaționale. DIPLOMA va avea loc între 11 și 20 octombrie 2019, în București, în clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (fostul restaurant Cina). Accesul este gratuit. Festivalul include o serie de expoziții, structurate pe mai multe domenii, precum Arhitectură, Arhitectură de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial și Design de Obiect, Fashion, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Arte Textile, Ceramică – Sticlă – Metal, Grafică sau Foto-Video, amenajate în spațiul clădirii Cina, redeschisă cu această ocazie pentru publicul larg. Expozițiile reunesc peste 120 de lucrări ale tinerilor absolvenți de facultăți creativ-vocaționale din toată țara. Acestea au fost selectate de membrii boardului creativ al festivalului din câteva sute de lucrări înscrise.

 

Ediția cu numărul șase a festivalului DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, prezintă în fața publicului larg noua generație de creativi români. Astfel, vizitatorii festivalului au ocazia să admire lucrările tinerilor artişti înainte ca acestea sa fie expuse în galerii sau muzee locale şi internaționale. DIPLOMA va avea loc între 11 și 20 octombrie 2019, în București, în clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (fostul restaurant Cina). Accesul este gratuit.

Festivalul include o serie de expoziții, structurate pe mai multe domenii, precum Arhitectură, Arhitectură de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial și Design de Obiect, Fashion, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Arte Textile, Ceramică – Sticlă – Metal, Grafică sau Foto-Video, amenajate în spațiul clădirii Cina, redeschisă cu această ocazie pentru publicul larg.

Expozițiile reunesc peste 120 de lucrări ale tinerilor absolvenți de facultăți creativ-vocaționale din toată țara. Acestea au fost selectate de membrii boardului creativ al festivalului din câteva sute de lucrări înscrise.

În plus, pentru a marca parteneriatele strategice cu universități de profil importante din România, DIPLOMA 2019 include trei expoziții capsulă dedicate aniversărilor Universității de Vest Timișoara – Facultatea de Arte și Design, Universității Naționale de Arte București (UNArte) și Universității de Arte și Design Cluj Napoca (UAD).

Facultatea de Arte și Design – Universitatea de Vest Timișoara va marca 75 de ani de existență în cadrul festivalului DIPLOMA prin proiectul The Artist’s Golden Hand, semnat de Mihai Zgondoiu, absolvent al facultății și unul dintre cei mai apreciați artiști și curatori ai generației sale.

Universitatea Națională de Arte București aniversează în 2019 50 de ani de la înființarea primei secții de învățământ superior de design în România. În acest context, va prezenta în festivalul DIPLOMA o selecție de lucrări semnate de cei mai cunoscuți absolvenți, cu obiectivul de a investiga rolul pe care designul îl are ca instrument în dezvoltarea economică și socială.

Gala UAD Fashion Design, organizată anual de Universitatea de Arte și Design Cluj Napoca sărbătorește la rândul său 25 de ani în 2019. Expoziția din cadrul DIPLOMA, organizată cu această ocazie, va prezenta colecțiile BOL Fashion Of Nature by Oana Lupaș, Chic Utility by Diana Flore, campania colecției fiind realizată alături de stilistul Amir Doboș, și House of Compulsion by Alina Morar și Anca Belbe, toți absolvenți ai UAD.

Evenimentul include și o serie de conferințe dezvoltate alături de Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și Ordinul Arhitecților din România, care abordează teme precum antreprenoriatul creativ, piața locală de artă sau insighturi despre rolul arhitectului. La acestea se adaugă workshopuri și petreceri menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public cât mai numeros de creațiile, lucrările și conceptele semnate de tinerii artiști.

DIPLOMA 2019 prezintă cele mai bune lucrări de absolvire ale viitoarei generații de artiști și creativi, absolvenți ai tuturor facultăților vocațional-creative din România, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura și designul, selectate de către un board creativ, care reunește în acest an peste 40 de seniori în domenii creative: arhitecți, designeri, galeriști, manageri culturali, urbaniști, fotografi, stiliști, redactori, antreprenori, graficieni, profesioniști activi și dedicați ariei lor. Mai multe detalii despre aceștia se găsesc aici.

Festivalul DIPLOMA reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi cea mai tânără generație de artiști și creativi din România înainte ca aceștia să devină celebri. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.

Mai multe informații despre DIPLOMA sunt disponibile pe facebook.com/diplomafestival.

Număr de vizualizări :56http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/fTPDuWMpKmw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Hărţi de zi cu zi / Maps of Everyday ”, instalaţie multimedia crea...

Posted: 19 Sep 2019 01:49 AM PDT

Joi, 26 septembrie 2019, ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (str. Londra nr. 39, București) vă invită la vernisajul expoziţiei „ Hărţi de zi cu zi / Maps of Everyday”, o instalaţie multimedia creată de artista Raluca Băjenaru. 

Hărţi de zi cu zi / Maps of Everyday prezintă o „arhivă” cu urmele activităților cotidiene repetitive care țin de organizarea vieții în microcosmosul intim: bilețele pe care le scriem pentru a nu uita, liste de cumpărături, hărți cu repere despre cum să ajungem dintr-un loc în altul, amprente cumulate involuntar prin ocuparea succesivă a aceluiași spațiu.

Proiectul documentează utilizarea cotidiană a scrisului de mână, într-o perioadă în care acesta este tot mai mult înlocuit de dispozitive electronice. Imaginându-se ca un antropolog care încearcă să strângă urme ale unei practici înainte ca aceasta să dispară, Raluca Băjenaru privește prezentul ca fiind deja trecut, iar societatea fiind propulsată într-o eră a post-literalității. Deja obiecte de muzeu, bilețelele scrise de mână și pierdute pe stradă sau hărțile desenate pe hârtie oferă acces către un nivel individual de codificare prin intermediul grafiei personale. Un voyeurism difuz transpare din încercarea de a-ți imagina cine este persoana care a scris acel post-it găsit pe stradă sau care a folosit anumite convenții grafice în desenarea unei hărți.

Erodarea spațiilor utilizate în comun, cum ar fi scaunele din stația de metrou Unirii 1, creează hărți involuntare, documentate fotografic în cadrul proiectului. Urmele pe care oamenii le lasă, așezându-se succesiv în același loc și creând o amprentă comună, devin relevante pentru preferințele și obiceiurile lor.

În căutarea acestor amprente ale existenței cotidiene, Raluca Băjenaru devine un explorator al orașului, realizând desene uriașe prin intermediul înregistrării cu o aplicație a traseelor parcurse în București și reinterpretării lor prin animație. Scoase din context, aceste plimbări fără o destinație anume creează o estetică a mersului și un gestualism la scara orașului, realizat cu propriii pași.

 

Expoziţia este deschisă în perioada 27 septembrie – 20 octombrie 2019, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Preț bilet: 5 lei; accesul la vernisaj este gratuit

 

Raluca Băjenaru (n. 1982) dezvoltă proiecte din sfera instalației, performance-ului, intervenției în spațiul public, land art. A participat la proiecte de rezidență artistică în Franța (Strasbourg – Haute École des Arts du Rhin), Olanda (Amsterdam – Gerrit Ritveld Academie), Macedonia (Brashnar Creative Project), Indonezia (Institut Seni Yogyakarta) și România. Este absolventă a UNARTE București, secția Pictură. Cea mai recentă expoziție personală a avut loc la Galeria Pygmalion din Timișoara, în februarie 2019 și a prezentat seria de picturi intitulată UNDER|WATER. Mai multe detalii despre activitatea artistei găsiţi accesând: www.ralucabajenaru.blogspot.ro și https://www.youtube.com/user/TropaTrop7

 

 

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor, un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general. http://www.muzeulhartilor.ro/

 

Număr de vizualizări :55http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Ecbd442Sf3o?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Transilvania Blues Festival – Ediția II. Let There Be Blues!

Posted: 19 Sep 2019 12:45 AM PDT

Asociația Transilvania Arts & Events vine în întâmpinarea publicului de specialitate și anul acesta cu cea de-a doua ediție de Transilvania Blues Festival, în perioada 27 – 28 septembrie 2019!

”Promitem că și de data aceasta festivalul se va ridica la nivelul așteptărilor voastre cu două zile în care muzica blues, de cea mai bună calitate, va oferi publicului exclusivist un weekend de neuitat! Gazda festivalului, ca și în ediția anterioară, va fi clubul Rockstadt din Brașov.

 

Încă de la prima ediție, din 2018, am reușit să ne fidelizăm publicul prin concerte sold-out, care ne-au oferit încredere să ducem mai departe visul celor care doresc să se identifice cu un act artistic autentic. Clubul Rockstadt, partenerul nostru, ne-a oferit șansa să începem anul 2019 cu o serie de 5 concerte, în care artiști precum Dany Franchi și Johnny Rawls au cântat în premieră pe o scenă din România!

 

Pregătim cu drag cea de-a doua ediție de Transilvania Blues Festival, unde artiști consacrați, precum Big Dez din Franța și The Cinelli Brothers din Italia, vor oferi muzicii Blues și Soul ocazia de a se manifesta în cea mai pură formă! Tot în cadrul festivalului, pe aceeași scenă vor urca legendara trupă timișoreană Quo Vadis, care revine după mulți ani în Brașov și Rareș Totu’s Midnight Sun & Dean Bowman, un proiect artistic născut din dragoste pentru blues și jazz.

 

Ne propunem ca și în acest an să ajungem în inimile voastre, promovând cu sprijinul partenerilor noștri Zile și Nopți, Rock Fm, Istituto Italiano Di Cultura Bucarest, Temad România, Miele Shop România, BCR România, Tehnic Mihor S.R.L. și La Ceaun, blues-ul, muzica celor care-și găsesc inspirație printr-o formă de artă autentică.

 

Vineri – 27 și sâmbătă, 28 septembrie, vă așteptăm la Transilvania Blues Festival – Ediția II în clubul Rockstadt, din Brașov.

 

Biletele sunt disponibile atât în online, pe www.iabilet.ro cât si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay sau direct la clubul Rockstadt. ”- anunță organizatorii.

 

Număr de vizualizări :51http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zY8QTJrw_i4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Progam de educație cinematografică pentru copiii din Centrele de zi

Posted: 18 Sep 2019 11:52 PM PDT

111 Film în parteneriat cu asociația “Ana și copiii” derulează, în perioada 16-22 septembrie 2019, proiectul cultural Film Escape, un program de educație cinematografică pentru copii.  La aceste ateliere vor lua parte 30 de copii cu vârsta între 7 și 14 ani din centrele de zi ”Ana și Copiii” din București și Fundulea.

Organizatorii sunt de părere că prin acest tip de activități, copiii care provin din familii aflate în dificultate vor beneficia de un nou cadru de dezvoltare personală.

“Proiectul își propune integrarea artei într-un context educațional care să stimuleze creativitatea și inventivitatea copiilor prin implicarea acestora în atelierul de educație cinematografică. Mai mult, prin proiect va fi dezvoltată colaborarea între cei 30 de copii participanți și traineri profesioniști din domeniul cinematografiei”, a explicat președintele 111 Film, Eugen Matei Lumezianu.

 

Micuții participanți vor lucra aplicat cu trainerii proiectului, abordând zone distincte din aria realizării unui film – fotografie/ imagine, regie de film, scenariu, montaj, ajungând ca până la final să creeze, sub atenta îndrumare a trainerilor, un film de animație de scurt metraj.

Aceasta nu este singura acțiune a 111Film. Anul trecut, aceasta asociație a organizat același tip de ateliere pentru copiii internați în secția de oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii “Maria Sklodowska Curie”.

 

 

Număr de vizualizări :43http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/fc5HOmQYpVQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”A venit și Timpul Nostru/ Nuestro Tiempo”, regizat de Carlos Reyga...

Posted: 18 Sep 2019 10:56 PM PDT

“What is love? Baby don’t hurt me, don’t hurt me, no more.” i-ar fi spus Juan lui Esther și poate Carlos Reygadas, Nataliei Lopez.  O familie care trăiește undeva la țară, în Mexic, se ocupă cu creșterea taurilor de luptă. Esther conduce ferma, în timp ce soțul ei, Juan, un poet celebru, crește și face selecția puternicelor animale. Când lui Esther începe să-i placă de îmblânzitorul de cai, Juan pare incapabil să-și atingă propriile așteptări legate de el însuși.

Timpul Nostru/ Nuestro Tiempo intră în cinematografele din țară pe 27 septembrie 2019. Personajul principal masculin este interpretat chiar de regizor, iar rolul principal feminin revine Nataliei Lopez, scenaristă, editoare și partenera regizorului în viața reală. The Guardian spune că “filmul explorează mecanica infatuării și a dinamicii puterilor conjugale”, iar Variety discută preocuparea lui Reygadas pentru masculinitate “un subiect pe care l-a abordat și în trecut, dar parcă niciodată atât de mult”. Deși este vorba de ficțiune în totalitate și fără a avea vreo legătură cu viața reală a regizorului, nu te poți opri din a întreba cât din ceea ce vezi în Timpul Nostru/ Nuestro Tiempo este cu adevărat viața personală a lui Carlos Reygadas.

Pentru a dezbate pe marginea acestor subiecte organizăm două proiecții în avanpremieră. Pe 23 septembrie, filmul se va vedea la Cinema Elvire Popesco, de la ora 19:00. Pe 25 septembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, de la ora 19:00,  va rula în prezența criticului de film Ionuț Mareș.

“Nu e dificil să-ți dai seama ce este dragostea unilaterală; de exemplu aceea pe care cineva o are pentru pădure sau animale, pentru un prieten sau un loc, pentru copiii noștri, sau poate chiar cea simțită pentru părinți. Dar când vorbim de dragostea unui cuplu, toate abordările par mult mai complexe. Deși nu mereu, tindem să punem întrebări sensibile: Cum distingem dragostea de posesie? Fidelitatea de loialitate? Avem nevoie de exclusivitate sexuală? Durează dragostea noastră o veșnicie sau ceea ce unește cuplu până la final este obișnuința? Mult mai rar și sintetizând toate întrebările de mai sus, se naște însă o altă întrebare: Când ne iubim partenerul, ne dorim mereu să fie fericit mai presus de orice? Sau doar în măsura în care nu ne afectează personal? Pe scurt: e dragostea relativă?

Juan își dorește să-și trăiască iubirea într-un sens absolut și se așteaptă în schimb, la același lucru. Esther pare să fie catalizatorul revitalizant. Suferința este parte a iubirii, dar poate oare un cuplu să supraviețuiască unei asemenea situații fără să sufere o fractură ce nu se mai poate vindeca?” – acestea sunt câteva din întrebările pe care le lansează noul film al lui Reygadas.

La 31 de ani, Reygadas a părăsit cariera de jurist din serviciul diplomatic mexican pentru a urma calea filmului. A făcut patru scurtmetraje și a debutat cu Japón, prezentat la Rotterdam, apoi la Cannes, unde a obținut Mențiunea specială Camera d’Or, în 2002. În 2005, Reygadas a revenit la Cannes, în competiție, cu cel de-al doilea lungmetraj, Battle in Heaven. Tot la Cannes, a câștigat Premiul Juriului pentru Silent Light, în 2007, și Premiul pentru regie cu Post Tenebras Lux, în 2012.

Timpul Nostru/ Nuestro Tiempo va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 27 septembrie și va putea fi văzut în București, Botoșani, Iași, Craiova, Cluj-NapocaPiteștiTârgu MureșSlobozia.

Partener Media Principal: Radio Guerrilla. Parteneri Media: Radio România Cultural, ELLE, Cinemagia, Zile și Nopți, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, VICE, Cinefan, FilmSi, Cineghid, filme-cărți.ro.

Rating:N15
Trailerhttp://bit.ly/timpulnostru
Facebook: https://bit.ly/2GrnpH6
Instagram: https://goo.gl/RqFEpF
Website: https://voodoofilms.ro/

Vizualizări: 38

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor