altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 20 august 2021

“Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu” plus 5 more


Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Posted: 19 Aug 2021 08:12 AM PDT

Vineri, 20 august 2021, începe cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). De-a lungul a 10 zile FITS transformă Sibiul în capitala internațională a teatrului, a dansului, a muzicii, a circului și a acrobațiilor, printr-un program divers, care reunește nume mari ale artelor spectacolului și reprezentații în premieră mondială. Festivalul se va desfășura între 20 și 29 august 2021, iar tema de anul acesta, „Construim speranța împreună”, este transpusă în realitate printr-o ediție care reunește peste 2.000 de artiști din 38 de țări, peste 600 de evenimente și 100 de spectacole transmise online. FITS este o celebrare a artelor spectacolului, care prezintă manifestări artistice din întreaga lume, create de nume precum: Charlotte Rampling, Israel Galvan, Denis O’Hare, Helmut Sturmer, Yoshi Oida.

În prima zi a Festivalului, publicul este invitat în Piața Mare, la ora 21.00, la Concertul Simfonic al Romanian Chamber Orchestra, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, programul zilei fiind completat de spectacole de teatru, expoziții, acrobații și se va încheia cu tradiționalul spectacol de artificii, programat la ora 23:15, în Parcarea Teatrului.

Programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu include o serie de spectacole outdoor ale unor companii de renume mondial, care întregesc oferta ediției din acest an a FITS și la care accesul publicului este gratuit.

Începând din prima zi a evenimentului și până la finalul său, FITS 2021 transformă Sibiul, așa cum a făcut-o și la edițiile fizice desfășurate în anii anteriori, într-o scenă amplă, în care teatrul, dansul, circul, muzica sau acrobațiile sunt oferite cu generozitate publicului.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr. 17, și online, pe www.sibfest.ro

 

Sub semnul bucuriei și al speranței

„Este o ediție, fără a folosi cuvinte mari, aproape eroică, pe care o facem cu o bucurie de nedescris, dar și cu niște eforturi uriașe. Faptul că putem împreună să gândim o altfel de normalitate, care să ne ducă mai departe visele, năzuințele, puterea de a crea, puterea de a crede și bucuria de a întâlni frumusețea, este reazemul pe care-l avem în tot ceea ce facem. Trebuie să mulțumesc tuturor celor care fac acest efort și care au înțeles cât de importante sunt asumarea și angajamentul de care dăm dovadă. Mă refer aici la echipa festivalului, a teatrului, a școlii și a structurilor care s-au creat: Bursa de Spectacole, Programul de Voluntariat, Therme Forum și Platforma Doctorală. Bineînțeles că mulțumim, în special, acestei comunități atât de speciale care este Sibiul, tuturor celor care ne îngăduie toate provocările și inițiativele pe care le aducem. Mii de mulțumiri tuturor instituțiilor și structurilor din Sibiu și din țară, care ne-au sprijinit în așa fel încât să putem să aducem la lumină tot ce dăruim. Bineînțeles că le mulțumim pentru ajutor Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerelor Culturii și Educației, Institutului Cultural Român, tuturor ambasadelor și centrelor culturale care au pus umărul, tuturor partenerilor și sponsorilor, familiilor noastre, care ne susțin și ne îngăduie în această muncă uriașă”, este mesajul pe care Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

 

Aplicație pentru mobil

Noua aplicație de mobil FITS poate fi acum descărcată gratuit din APP Store și Google Play. Aplicația FITS este încă un pas către digitalizarea și extinderea ofertei festivalului către cât mai mulți iubitori de artele spectacolului, având în același timp rolul de a înlesni utilizatorilor o experiență multidisciplinară. Aceasta cuprinde programul, locațiile de desfășurare, oferă opțiunea de personalizare a agendei zilnice, include informațiile cele mai relevante despre acces, posibilitatea de a achiziționa bilete la reprezentațiile fizice și abonament online, precum și răspunsurile la întrebările frecvente, alături de multe alte surprize.

FITS APP este un proiect realizat în parteneriat cu Unicredit Bank.

 

FITS online. Cum pot fi vizionate spectacolele

Pentru vizionarea spectacolelor online, accesați www.sibfest.ro și selectați din meniu, secțiunea program.

În secțiune, selectați butonul FITS ONLINE.

Se va afișa programul spectacolelor online disponibile în abonament, pe care vă rugăm să îl cumpărați de pe www.entertix.ro, pentru a primi acces.

 

Condiții speciale de acces

Verificarea accesului la Festival pentru persoanele care dețin Certificatul Digital European COVID-19 este asigurată de partenerul nostru vaccin.live prin aplicația de scanare instalată pe echipamente profesionale de scanare oferite de smartscan.ro.

Aplicația scanează codul QR al Certificatului Digital verifică integritatea semnăturii digitale (care protejează certificatul împotriva falsificării) și afișează informațiile pe ecranul echipamentului de scanare. Persoana care prezintă codul QR în vederea scanării este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conținute în acest cod. Datele nu sunt salvate pe dispozitivul de scanare. Aplicația vaccin.live poate verifica Certificate Digitale Europene COVID-19 emise de către toate statele membre UE + Elveția, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, San Marino și Vatican.

Participanții sunt rugați să aibă pregătit Certificatul Digital European COVID-19 (care se poate descărca accesând portalul certificat-covid.gov.ro) în format electronic sau tipărit pe hârtie pentru a putea fi scanat la punctele de acces, împreună cu un act de identitate care să conțină cel puțin nume, prenume și data nașterii, pentru verificare.

Certificatul este validat numai în condițiile legale pentru: 

  • persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore,
  • persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor brățări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid. Acestea se vor putea ridica din următoarele puncte: Parcarea Pieței Teatrului, Parcul Astra, Fabrica de Cultură IACM Construcții SA – UniCredit.

Purtarea măștii de protecție în săli este obligatorie, iar accesul se face cu respectarea unei distanțe de minimum 1,5 metri și cu dezinfectarea mâinilor în punctele special amenajate.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în perioada 20-29 august 2021, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, principalul finanțator fiind Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

 

** Programul FITS

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xqZcs6J_aiw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Primul weekend al FITS aduce un regal al artelor spectacolului din ...

Posted: 19 Aug 2021 08:03 AM PDT

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) prezintă, începând din 20 august 2021, o serie de reprezentații excepționale ale artiștilor din România, opere ale unor apreciați regizori și puneri în scenă ale teatrelor românești renumite. Regizorii Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Eugen Jebeleanu, alături de instituții culturale de prestigiu – Opera Națională Română din Timișoara, Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ din Iași, Teatru Mic, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul Național „Radu Stanca” – sunt prezențe notabile în programul celei de-a XXVIII-a ediții a FITS.

 

Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ din Iași cu „Plugarul și moartea”

Prima zi de Festival va aduce în fața publicului un spectacol extraordinar creat de Silviu Purcărete. „Plugarul și moartea”, text după Johannes von Tepl, regia Silviu Purcărete, scenografia Dragoș Buhagiar, muzica originală Vasile Șirli va fi prezentat în 20 august, ora 18:00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu și transmis în direct.

Producția Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ din Iași îi are în distribuție pe Călin Chirilă, Diana Chirilă; Petronela Grigorescu, Irina Răduțu Codreanu, Mălina Lazăr, Ioana Aciobăniței, Camelia Bogleș, Smaranda Hăisan, Robert Agape, Marian Alexandru Chiculiță, Flavius Grușcă, Alexandru Maxim, Valentin Mocanu. Cântă: Diana Chirilă, Diana Roman, Livia Iorga, Oana Sandu, Mălina Lazăr, Ioana Aciobăniței, Camelia Bogleș, Smaranda Hăisan.

 

Teatru Mic și „Legături primejdioase”

Teatru Mic prezintă în 20 august, ora 17:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Lulu, spectacolul „Legături primejdioase”. Regizat de Cristi Juncu, spectacolul ilustrează, într-un cadru feeric imaginat de scenografa Cristina Milea, o poveste despre un joc de intrigi amoroase.

Distribuția – Florin Piersic Jr., Diana Cavallioti, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Silvana Mihai, Ana Bianca Popescu, Rodica Mandache, Beatrice Peter, Ionuț Vișan – este o garanție a unui spectacol de succes.

 

TNRS și „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete

„Faust”, după J. W. Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, un veritabil spectacol fenomen, producție a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, nu putea lipsi din programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Cu Ofelia Popii, în rolul lui Mephisto, și cu Miklós Bács, în rolul lui Faust, spectacolul care nu contenește să umple sălile de teatru la fiecare reprezentație, se va juca în 20 august, ora 21:00, și în 21 august ora 22:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Faust.

 

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați cu „Salba Dracului”

„Salba Dracului”, de Vasile Alecsandri, este spectacolul savuros cu care Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați este prezent la FITS 2021. În regia lui Alexandru Dabija, cu Nicu Mihoc, Florin Toma, Petronela Buda, Ciprian Brașoveanu, Radu Horghidan, Vlad Ajder, Vlad Volf, Ștefan Forir, Oana Mogoș, Flavia Călin, Elena Anghel, Ionuț Moldoveanu, Oana Preda, Răzvan Clopoțel, „Salba Dracului” va fi un bun și oportun prilej de a ne reîntâlni cu umorul sănătos, cu farmecul nedisimulat.

Spectacolul va avea loc în 21 august, ora 17:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Lulu.

 

Opera Națională Română din Timișoara cu „La Serva padrona”

Sâmbătă și duminică, Opera Națională Română din Timișoara va fi prezentă la FITS cu spectacolul excepțional de operă „La serva padrona”, în regia artistică a lui Silviu Purcărete, muzica: Giovanni Battista Pergolesi, libretul: Gennaro Federico, conducerea muzicală: Mihnea Ignat, scenografia: Dragoș Buhagiar, concert maeștri: Ovidiu Rusu, Corina Murgu și în distribuție Serpina – Narcisa Brumar; Uberto – George Proca; Vespone – Cristian Rudic.

Spectacolul este prezentat în limba italiană, cu traducere în limbile română și engleză, la  Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Eugenio Barba, în 21 august la ora 20:00, și în 22 august la ora 17:00, când va fi transmis și online în direct.

 

„Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba”

„Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba”, o producție ARCUB – The Centre for Cultural Projects of Bucharest Municipality, Compagnie des Ogres, în regia lui Eugen Jebeleanu, cu Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin, va fi prezentat în română, franceză, germană și berberă, cu traducere în limbile română și engleză. Spectacolul este laureat al premiilor UNITER.

Reprezentația va avea loc în 22 august, ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Lulu, iar în 23 august, ora 16:00 în aceeași sală de spectacole și transmis în direct.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr. 17, și online, pe www.sibfest.ro

 

Accesul în sălile de spectacol

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în perioada 20-29 august 2021 și reunește artiști din 37 de țări, cu peste 600 de evenimente, într-o triplă dimensiune – fizică, hibridă și online – cu tema „Construim speranța împreună”.

 

Accesul la evenimentele organizate în spații închise se face în baza unui document de identitate, precum și a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-COV2 (minimum 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare),
  • dovadă oficială a unui test PCR negativ – efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea evenimentului,
  • dovadă a rezultatului negativ certificat de o unitate medicală a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea evenimentului,
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

 

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor brățări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid. Acestea se vor putea ridica din următoarele puncte: Parcarea Pieței Teatrului, Parcul Astra, Fabrica de Cultură IACM Construcții SA – UniCredit.

Purtarea măștii de protecție în săli este obligatorie, iar accesul se face cu respectarea unei distanțe de minim 1,5 metri și cu dezinfectarea mâinilor în punctele special amenajate.

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/uVo47uRcb9w?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Biblioteca Metropolitană București îsi deschide porțile în weekend

Posted: 19 Aug 2021 07:52 AM PDT

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu 4. Evenimentul se va desfășura începând de la ora 18:00 și va găzdui o sesiune de lectură publică cu Dorica Boltașu Nicolae, profesor de limba și literatura română, autor de manuale și auxiliare școlare și colaborator la „Observator cultural”, și un moment muzical unic prin recitalul de trompetă și voce al artistului Horacio del Bosque, cu titlul Muzica unește. Biblioteca devine astfel un loc de viaţă culturală, de dialog şi de socializare, un spațiu viu.

De asemenea, participanții sunt invitați la Blind date with a book,  o provocare și o surpriză literară, deoarece vor putea împrumuta cărți pornind numai de la cuvinte cheie care descriu volumul respectiv, însă fără să cunoască numele autorului și titlul operei.

Biblioteca de weekend face parte din proiectul Străzi deschise inițiat ARCEN și sprijinit de Primăria Capitalei, prin care căile principale de circulație se închid temporar autovehiculelor, deschizându-se oamenilor.

Intrarea este liberă.

 

Vă aşteptăm cu drag şi vă rugăm să respectaţi regulile igienico-sanitare impuse în contextul epidemiologic actual pentru protecţia dumneavoastră!

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

 

 

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/MBbyNtZtwEM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cinci cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezidența F...

Posted: 19 Aug 2021 07:35 AM PDT

Cinci cineaste aflate la început de carieră vor participa la Rezidența FemArt 2021 – o săptămână intensivă de training și mentorat, organizată de către Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) la București, în perioada 3 – 8 octombrie. Proiectele filmelor de lung metraj ale cineastelor Carina-Gabriela Dașoveanu, Corina Andrian, Brijitta Kanyaro, Monica Elena Pascu și Anelise Salan au fost selectate în urma participării la Apelul – Concurs de proiecte, derulat în cadrul programului FemArt în perioada 30 mai – 15 iulie 2021.

 

 

 

 

În selecția din acest an avem o regizoare masterandă la UNATC – Carina-Gabriela Dașoveanu, premiată recent la Festivalul internațional de film de la Cannes, la secțiunea Cinefondation, o artistă pluridisciplinară, absolventă cu „Distinction in MA Filmmaking Directing Fiction” la Goldsmiths University of London – Corina Andrian, o actriță absolventă a Film Academy Vienna, cu pregătire și în scenaristică – Brigitta Kanyaro, o editoare cu studii masterale – Monica Elena Pascu, care este și absolventă de arte vizuale, precum și o jurnalistă  – Anelise Sălan, absolventă de master în jurnalism, dar și a cursurilor de documentar de la Balkan Documentary Center, ZagrebDox și Aristotele Workshop. Fiecare dintre ele și-a încercat deja puterile într-un scurt metraj și mă bucur că putem să le oferim șansa să dezvolte și câte un proiect de lung metraj în contextul Rezidenței FemArt. Mulțumim încă o dată partenerilor care au făcut acest proiect posibil – AFCN, UCIN, Institutul Francez din București și Goethe-Institut. Prin Asociația Română a Femeilor în Cinema sperăm să aducem egalitatea de șanse artistelor ce provin din diferite domenii ale artelor și să favorizăm realizarea filmelor atipice, inovatoare”, a declarat Anca Damian, membru al comitetului de selecție și al board-ului ARFC.

 

Pe parcursul Rezidenței FemArt, tinerele vor beneficia de o săptămână interactivă de lucru cu specialiști în domeniu pentru dezvoltarea proiectelor propuse și, totodată, de o serie de evenimente conexe – proiecții de film, serii de traininguri personalizate și masterclass-uri – finalizată cu o sesiune de pitching. La finalul acestei perioade, vor fi acordate trei premii pentru cele cinci aflate în rezidență: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platformă internațională de coproducție.

 

Apelul – Concurs de proiecte Rezidența FemArt 2021 s-a adresat tuturor creatoarelor care au scris, realizat sau produs până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea film de lungmetraj. Comisia de selecție a proiectelor câștigătoare a fost formată din Anca Damian, Anamaria Antoci și Ana Drăghici.

 

 

 

 

 

Rezidența FemArt este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Art No More – Premiile Sofia Nădejde, Goethe-Institut și Bucharest International Experimental Film Festival.

 

Parteneri media: AGERPRES, Bookhub, București FM, CAȚAVENCII, E-Zeppelin, Fashion Premium Magazine, IQAds, Modernism, MovieNews, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Revista Psychologies, Spot Media, Suplimentul de cultură, Ziarul Metropolis, Zile și Nopti

Interfață grafică – Virginia Mori

Mai multe informații despre program sunt disponibile pe:

 

 

 

 

***

Asociația Română a Femeilor în Cinema susține egalitatea de gen și șanse în industria cinematografică prin sprijinul acordat regizoarelor de film aflate la început de carieră, promovarea creațiilor acestora și facilitarea schimbului de experiență cu specialiști din industrie.

 

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/WQ_0YA9ek2U?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Selecția oficială a filmelor care vor fi proiectate la Astra Film F...

Posted: 19 Aug 2021 03:54 AM PDT

A 28-a ediție Astra Film Festival reunește o selecție de filme prezentate în premieră mondială și națională, care prin tehnicile abordate oferă o viziune nouă asupra realităților care ne marchează în mod direct. Selecția atent realizată pentru cele patru secțiuni competiționale și procesul de jurizare din fiecare an evidențiază excelența și măestria în arta filmului documentar. Iar programul dedicat industriei de film completează profilul profesional al festivalului. Cea de a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar – Astra Film Festival se va desfășura la Sibiu în perioada 5-12 septembrie 2021.

 

Organizatorii anunță totodată punerea în vânzare a abonamentului FULL PASS, care garantează accesul la toate filmele și evenimentele Festivalului, în limita locurilor disponibile – cu excepția galei de deschidere și a celei de premiere. Este disponibil totodată și cardul de acces dedicat studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la toate facultățile din țară și din străinătate.

 

Pentru FULL PASS: https://eventbook.ro/other/bilete-astra-film-festival-2021-full-fes...

Pentru #AFFStudentPass: https://eventbook.ro/film/bilete-affstudentpass

 

La #AFF2021 vor fi patru secțiuni competiționale puternice: Voci Emergente ale Documentarului, Europa Centrală și de Est, România și DocSchool. Primele două secțiuni prezintă în exclusivitate filme în premieră. În total, 84% dintre filmele care vor fi proiectate la Sibiu sunt premiere mondiale sau naționale.

 

 

VOCI EMERGENTE ALE DOCUMENTARULUI 

 

Este al patrulea an de când există la Astra Film Festival secțiunea competițională Voci Emergente ale Documentarului. Flmele selectate aparțin unor cineaști aflați la început de drum (primul, al doilea sau al treilea film), gata să experimenteze curajos, cu mijloacele de expresie ale documentarului, producții care abordează subiecte neobişnuite din unghiuri neobişnuite pentru a ajunge cu subtilitate la rezultate inedite.

 

Selecția din acest an, care este o adevărată celebrare a genului, se remarcă atât prin excepționala felie de viață explorată, cât și prin varietatea impresionantă a opțiunilor stilistice folosite de autori. Cele opt lungmetraje, toate premiere, prezintă subiecte relevante și actuale ce ar fi fost imposibil de înfățișat publicului altfel decât prin utilizarea multitudinii de resurse a cinemaului documentar.

 

A BLACK JESUS (r. Luca Lucchesi) | Germania – Premieră națională, A MAN AND A CAMERA (r. Guido Hendrikx)  | Olanda – Premieră națională, FOR YOUR COMFORT AND YOUR SAFETY (r. Frédéric Mainçon) | Franța – Premieră internațională, HANDS OF GOD (r. Barna László) | Ungaria, România – Premieră națională I’LL STAND BY YOU (r. Virginija  Vareikyte, Maximilien Dejoie) | Lituania, Italia, Elveția – Premieră națională, KODOKUSHI  (r. Ensar Altay) | Turcia – Premieră mondială, NIGHT NURSERY (r. Moumouni  Sanou) | Burkina Faso – Premieră națională, OUR CHILD (r. Marina Belobrovaja) | Elveția Premieră națională.

 

Juriul secțiunii Voci emergente ale documentarului este alcătuit din: Laura Mușat –producător de film, redactor șef Films in Frame, fondatoarea ADFR; Ana Grgic – cercetătoare specializată în cinematografia balcanică și est-europeană; Mihai Andrei Leaha – cercetător audio-vizual, antropolog, cineast și educator, care trăiește în Brazilia.

 

 

EUROPA CENTRALĂ ȘI DE EST

 

Secțiunea competițională dedicată filmelor de non-ficțiune cu teme și subiecte ancorate în spațiul așa-numitului Bloc Estic a fost lansat de Astra Film Festival în urmă cu 21 de ani. A fost urmarea firească a misiunii principale asumate de Astra Film, aceea de a promova producția și receptarea documentarelor creative, ale căror autori deslușesc și transpun în limbajul cinemaului de non-ficțiune realitățile atât de particulare pe care le trăiește această zonă de la căderea comunismului încoace.

 

După două decenii și o pandemie, rațiunea care a stat la baza programării acestei secțiuni este în continuare validă. Deși numărătoarea arată 30 de ani de la căderea comunismului, ecourile lui sunt foarte prezente în această parte a lumii și continuă să îi preocupe pe cineaștii documentariști. Toate cele 10 filme selectate pentru această secțiune sunt, de asemenea, premiere.

 

HOMO SOVIETICUS (r. Ivo Briedis) | Letonia, Lituania, Republica Cehă – Premieră națională, LANDSCAPE ZERO (r. Bruno Pavić) | Croația – Premieră națională, LAST KNIGHTS OF THE RIGHT SIDE (r. Michal Edelman) | Polonia – Premieră națională, NUN OF YOUR BUSINESS (r. Ivana Marinić Kragić) | Croația, Serbia, RAMPART (r. Marko Grba Singh) | Serbia – Premieră națională, ROSES. FILM-CABARET | (r. Irena Stetsenko) | Ucraina – Premieră națională, TAMING THE GARDEN (r. Salome Jashi) | Elveția, Georgia, Germania – Premieră națională, THE LAST TAPE FROM BOSNIA (r. Albert Solé) | Spania – Premieră națională, WHERE THE WORLD ENDS (r.  Anna Savchenko) | Belgia, Norvegia, Lituania, Croația – Premieră mondială, WOLVES AT THE BORDERS (r. Martin  Páv) | Republica Cehă – Premieră națională.

 

Din juriul secțiunii fac parte Joan Gonzàlez – Director DocsBarcelona, producător executiv, cineast și editor; Smith Shane – Director de programe la festivalul Hot Docs;

Constantin Pârvulescu – cercetător principal în studii de film și media la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

 

 

ROMÂNIA

 

Secțiunea specială România este dedicată documentarelor românești, prin subiect sau prin autor, și cuprinde în acest an 10 filme care provoacă spectatorii la o înțelegere mai profundă a realităților sensibile ale societății românești.

 

#NEWTOGETHER (r. Carmen Lidia Vidu) | Austria, România, FRAGIL(E) (r. Ioana Mischie) | România, HYMN FROM THE HIVE (r. Jacopo  Marzi) | România – Premieră mondială, MY UNCLE TUDOR (r. Olga  Lucovnicova) | Belgia, Portugalia, Ungaria – Premieră națională, OCCASIONAL SPIES (r. Oana Giurgiu) | România, STELA, IN THE NAME OF THE FATHER (r. Anca Hirte) | România Premieră națională, THE CERTAINTY OF PROBABILITIES (r. Raluca Durbacă) | România – Premieră națională, THE MISSING ONE (r. Rareş Ienasoaie) | Franța – Premieră națională, THE SHAWKAT MISTERY (r. Ágnes Maksay) | România – Premieră națională, US AGAINST US (r. Andra Tarara) | România.

 

Juriul Secțiunii România este alcătuit din: Dimitris Kerkones – programator la Thessaloniki International Film Festival; Cecilia Felméri – regizoare și profesoară la la Facultatea de Regie a Universităţii Sapientia din Cluj; Costi Rogozanu – scriitor și  jurnalist.

 

DOCSCHOOL

 

Secțiunea DocSchool cuprinde o selecție de filme documentare realizate în diferite facultăți de film din toată lumea.

 

ATTENTION ALL PASSENGERS (r. Marek Moučka) | Republica Slovacă – Premieră națională, DEAR DARKNESS (r. Samuel N. Schwarz) | Germania – Premieră națională, DID YOU DO IT? (r. Aditi Bhande) | India Premieră națională, DUSK (r. Bálint Bíró) | Ungaria, Portugalia, Belgia – Premieră națională, FAMILY² (r. Yifan Sun) | Polonia – Premieră națională, FLIGHT PLAN (r. Gabriel Durlan) | România, MILKLESS (r. Lidia Ilie) | România, MOTELS (r. Claudia Quigua) | Columbia – Premieră națională, POST MORTEM BERLIN (r. Anton von Heiseler) | Germania – Premieră națională, THE BEARS (r. Alin Duruian) | România, THE DISTANCE TO YOU (r. Rivka Fertig) | Israel – Premieră națională, THEN COMES THE EVENING (r. Maja Novaković) | Serbia, Bosnia și Herțegovina – Premieră națională, TRIPLEX CONFINIUM (r. Maria Balanean) | România.

 

Cei trei membri ai juriului secțiunii DocSchool sunt: Monica Sebestyen –  producătoare, directoare Cinema ARTA Cluj, cofondatoare și co-directoare a UrbanEye Film Festival;

Letenyei László – producător de film și profesor de antropologie culturală și vizuală la Budapest Business School; Liviu Tipuriță – regizor și producător de film in Marea Britanie.

 

Premiile #AFF2021 sunt oferite de HBO Europe, Consulatul Germaniei în Sibiu, UCIN, ICR, Cinelabs și sunt în valoare de 20.000 de Euro.

 

A 28-a ediție Astra Film Festival –  Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu celebrează viața, în toată diversitatea ei prin cele peste 200 de evenimente cinematografice. Lansat în 1993 ca un proiect inovator în Europa Centrală și de Est, Astra Film Festival se evidențiază drept un eveniment esențial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură și o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani.

 

Organizat de: Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film

 

Cu sprijinul: Consiliul Județean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, Forumul Cultural Austriac, Uniunea Cineaștilor

 

Cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă

 

Astra Film Festival se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

 

Parteneri media: TV5 Monde, Rock FM, Radio România Cultural, RFI România, Hotnews, News.ro, Newsweek, Spotmedia, Avantaje, Liternet, Movienews, All About Romanian Cinema, Films in frame, Turnul sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Capital cultural, Zile și nopți, Revista Transilvania, Hermanstaedter Zeitung

 

Partener de comunicare: PiArt Vision

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/KTOnvtGpFso?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Narada a atins pragul de 10.000 de copii înscrişi pe Naradix, platf...

Posted: 19 Aug 2021 01:38 AM PDT

Vacanța de vară a fost pentru un număr însemnat de elevi perioada în care au îmbinat școala și distracția. Au recuperat materia pierdută în pandemie și și-au completat cunoștințele, totul într-un mod atractiv, mai ales că cei cu rezultate bune au fost recompensați cu premii, lucru apreciat de cei mai mulți dintre elevi.  Naradix, platforma de educație remedială lansată de Narada cu sprijinul sponsorului principal cora România a atins pragul de 10.000 de elevi înscrişi pe platformă şi beneficiază în acest moment de cursuri concepute astfel încât să le stârnească interesul și să le demonstreze că școala e distractivă, iar răsplata pentru efort poate veni imediat. Realizat prin contribuția a 40 de profesori și 80 de voluntari, Naradix pune la dispoziția elevilor și profesorilor, în mod absolut gratuit, webinarii interactive, create într-un mod inovator, care acoperă materiile de studiu pentru clasele 0 – 8. Înscrierile pe Naradix sunt încă deschise pentru toți cei care doresc să beneficieze de o formă de educație remedială, adaptată secolului 21. 

 

Lansată în urmă cu puţin peste o lună, Naradix este soluția de educaţie remedială gândită de Narada pentru a diminua efectele pandemiei asupra sistemului de învățământ. 259.000 de elevi nu au avut acces la cursuri anul trecut, ceea ce creează nedoritele premise ca 2021-2022 să fie anul școlar cu cea mai mare rată de abandon din istoria recentă.

Potrivit statisticilor internaționale, după cutremurul din Pakistan, când copiii au lipsit 3 luni de la școală, la distanță de 4 ani încă erau în urmă, ca nivel de cunoștințe, cu 1 an și jumătate. Chiar și în țările cu un sistem de educație performant, ca Statele Unite, după uraganul Katrina, când elevii au pierdut cursuri între 6 și 12 luni, 4 ani mai târziu erau încă în urmă cu 2 ani ca nivel de pregătire. Acesta este efectul faptului că se pierd și cunoștințele neconsolidate dobândite anterior de elevi.

Tot statisticile internaționale certifică faptul că, prin doar 4 ore de învățare pe săptămână, în vacanța de vară, decalajele de cunoștințe sunt diminuate, iar riscul de abandon școlar scade considerabil. Acesta este motivul creării Naradix, proiect ambițios al Narada, o inițiativă unică în acest sens în România.

Am văzut realitatea concretă cu ochii noștri, la firul ierbii, pe teren, iar cine a trăit această experiență nu poate sta cu mâinile în sân. Am văzut copii cu mâinile bătătorite de muncă, dornici să învețe, dar fără să aibă posibilitatea, familii în care elevii împărțeau câte un singur telefon ca să participe la cursuri sau profesori care au făcut eforturi eroice să-i ajute pe cei mici. În alte locuri, am avut bucuria să descoperim elevi cu rezultate bune și foarte bune, care aveau nevoie doar de un mic ajutor de tehnologie ca să ajungă la performanță. Naradix a fost conceput cu efortul tuturor membrilor Narada, cărora le pasă. Pericolul ca anul școlar viitor să fie unul cu rată record de abandon şcolar este mare. Însă noi, Narada, am ales să privim mai degrabă nu spre ceea ce ne amenință, ci la ceea ce trebuie să facem concret ca să diminuăm acest pericol. Acum, 10.000 de copii se bucură deja de avantajele oferite de participarea la cursurile gratuite de pe Naradix. Așteptăm să li se alăture cât mai mulți elevi, ca până la toamnă situația din învățământul românesc să fie ameliorată”, spune Andra Munteanu, cofondator Narada.

Sprijinim proiectele Narada încă de la începutul activității lor, pentru că noi credem în rolul esențial al educației în societate”, spune Camelia Popescu, Manager Comunicare, Publicitate și CSR, cora România. “Suntem de 18 ani în România şi în fiecare an am sprijinit proiecte legate de educaţie. În 2021 am investit în Naradix pentru ca tot împreună cu Narada am reuşit să sprijinim profesorii şi elevii încă din primele zile ale pandemiei odată cu  trecerea bruscă la învăţământul online. Proiectul Naradix rimează extraordinar şi cu viziunea noastră de a fi acolo unde clientul are nevoie de noi, atât în offline, cât şi în online, Naradix îmbinând firesc componenta digitală cu experienţa din teren. Dorim să oferim o șansă suplimentară tuturor copiilor şi facem acest lucru asumat, ca parte a responsabilității noastre sociale. Ne bucurăm că 10.000 de copii participă deja la webinariile oferite de Naradix și sperăm ca până la începutul anului școlar viitor să li se alăture cât mai mulți, pentru ca viitorul nostru să fie colorat în nuanțe mult mai optimiste”.

   Copiii se pot înregistra ei singuri sau prin intermediul părinților și profesorilor pe platforma de educaţie remedială Naradix, care poate găzdui până la 100.000 de elevi. Vor descoperi cursuri la care să participe live sau pot accesa platforma offline, oricând doresc. Împreună cu sprijinul partenerilor de la Global Vision a fost posibilă digitalizarea curriculum-ului școlar pentru clasele 0 – 8, la materiile (română, matematică, istorie şi geografie).

 

Webinariile sunt realizate într-o manieră interactivă, cu jocuri și reprezentări grafice atractive, care stârnesc interesul elevilor. Nu în ultimul rând, Naradix este conceput ca un sistem care recompensează efortul elevilor. Cei cu rezultatele bune la învățătură primesc puncte sub formă de naradini care se transformă rapid în premii.

 

Mi-a plăcut inițiativa echipei Narada de a face Naradix. Sunt niște cursuri și materii foarte bine puse la punct! În al doilea rând, mi-au plăcut recompensele pe care le-ați pus pentru puncte – Naradini – și care se pot lua destul de ușor învățând. Pe mine unul m-au ambiționat să stau cât mai mult pe lecții și să câștig puncte! Mi-a plăcut cum fiecare dintre domnii profesori prezintă diferit materiile și spun ce cred ei că este mai important. Ce mi-aș dori ar fi integrarea mai multor materii, de exemplu Fizică, Biologie poate chiar și limbi străine. Tot respectul meu pentru echipa Naradix”, spune David Cernat, elev în clasa a VI-a.

Sunt foarte mulțumit de site-ul Naradix, pentru că am învățat multe lucruri, am recuperat materia de la școală și pot să câștig chiar și premii. Le mulțumesc tuturor profesorilor care ne-au explicat foarte bine multe noțiuni pierdute în anul școlar. Respect pentru toată munca pe care ați depus-o!” este aprecierea lui Claudiu Șerban Goldic, elev în clasa a V-a.

 

    Până în acest moment, copiii care participă la cursuri pe Naradix au putut urmări 85 de webinarii. Înscrierile sunt încă deschise pentru toți elevii care doresc să învețe, să se distreze și să câștige premii dintre cele mai variate.

Cu un SMS la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe pagina campaniei, cu o donație de doar 2 euro/lună, orice persoană poate susține proiectul de educație remedială inițiat de Narada și astfel să fie parte a efortului comun de prevenire a abandonului școlar.

 

 

Proiect realizat împreună cu sponsorul principal cora România.

Comunitate de voluntari mobilizată de Starbucks România.

Curriculum digitalizat împreuna cu Global Vision.

Parteneri: Adservio, Editura Didactică şi Pedagogică

Proiect promovat de: HaHaHa Production.

Partener legal: Raluca Comanescu & Partners

Campanie amplificată de Kiss FM.

 

Despre NARADA

 

Narada este o organizație formată din persoane din cele mai variate medii sociale, de la studenți, la oameni de comunicare, IT-iști, manageri sau antreprenori, toți oameni de acțiune al căror scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. Credem în forța comunității de a schimba lucrurile când este mobilizată de proiecte care să o inspire și, de asemenea, suntem convinși că fiecare reușită are rolul de a ne conduce spre următoarea.

Născută sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation (rbls.ro) cu scopul de a hrăni inovația în educație la firul ierbii, NARADA conectează proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa. Cu alte cuvinte, #1 încurajează și ajută profesorii să creeze proiecte care inovează în sălile de clasă și/sau rezolvă probleme ale elevilor, #2 aduce în atenția mediului de business proiectele profesorilor și face tot posibilul ca acestea să fie finanțate. #3 În final, supervizează implementarea acestora, măsoară rezultate și multiplică lucrurile care au funcționat. Un singur proiect educațional nu va schimba educația, dar forța a mii de astfel de proiecte, DA.

Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

 

Despre cora  România

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piața românească din 2003, brandul operează în prezent 10 hipermarketuri în București și în marile orașe,  magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

În 2013, prin intermediul platformei cora.ro, este lansat serviciul de livrare la domiciliu, cora devenind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România. Începând cu 2020 serviciul coraExpress extinde accesul la cumpărături online, prin comenzi din aplicațiile Glovo și Food Panda, cu livrare în mai puțin de 60 de minute. Aplicaţia cora oferă consumatorului o experienţă îmbogăţită în magazine, o mai bună organizare a listei de cumpărături și beneficii de fidelitate.

Pe lângă asigurarea de produse și servicii de calitate la prețuri accesibile pentru clienți, cora România se implică în proiecte de educație și sănătate în comunitățile din care face parte.

Pentru a rămâne conectat la noutățile și ofertele cora puteți descărca gratuit aplicația cora din App Store şi Google Play, accesa site-ul cora.ro sau urmări conturile oficiale ale brand-ului pe rețelele sociale: Facebook, YouTube, Pinterest, Linkedin, precum și pe cel al CEO cora România, Thierry Destailleur, pe  Linkedin .

 

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor