altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 19 august 2021

“”Romanul românesc din stânga Prutului”” plus 9 more


”Romanul românesc din stânga Prutului”

Posted: 18 Aug 2021 10:55 AM PDT

Asociația pentru cultură și arte Arbor, președinte Victoria Nagy Vajda, a inițiat, în parteneriat cu Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, director general dr. habil. Maria Șleahtițchi, un proiect intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”, care are drept scop familiarizarea publicului din România cu cinci romane ale scriitorilor basarabeni șaizeciști,  romane care au schimbat fața literaturii din stânga Prutului, după un deceniu de proletcultism feroce, sau creionând, deja în anii 2000, în cheie satirică, istoria zbuciumată a Basarabiei. E vorba despre: „Povestea cu cocoșul roșu” (1966) de Vasile Vasilache, „Zbor frânt” (1966) de Vladimir Beșleagă, „Biserica albă” (1987) de Ion Druță, „Venetica” (1998) de Ariadna Șalari și „Hronicul găinarilor” (2006) de Aureliu Busuioc.

 

Nu este un simplu act de promovare, ci un demers interpretativ, o punere în contextul mai larg al literaturii române. O vor face cinci critici de primă mărime din generația tânără: Marius Chivu, Andreea Răsuceanu, Cosmin Ciotloș, Florina Pîrjol și Bogdan Crețu, care au scris câte un text despre romanul ales. Fiecare text va fi publicat în revista Contrafort (Republica Moldova) și pe www.dilemaveche.ro și dezbătut în cadrul unui eveniment public organizat la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, pe 24 și 25 august 2021 (ora 17:00), moderat de Mirela Nagâț, realizatoarea emisiunii Cooltura, de la TVR1.

„Cinci prozatori importanți basarabeni, citiți cu un ochi proaspăt de cinci critici literari din dreapta Prutului. O recuperare necesară, un proiect binevenit!”

Mirela Nagâț, jurnalist cultural

Pentru o interacțiune mai strânsă cu opera literară promovată în cadrul acestui proiect cultural, sunt aduse de la Chișinău, în premieră pentru publicul român, valoroase opere de artă, manuscrise și obiecte care au aparținut scriitorilor basarabeni și care constituie fondul de aur al Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, de o valoare inestimabilă pentru întreaga cultură română. Alături de manuscrise și jurnale, vor fi expuse portretele scriitorilor basarabeni, realizate în anii ‘70 de cea mai importantă pictoriță a spațiului transprutean, Valentina Rusu Ciobanu, și de remarcabilul și mult iubitul portretist, cunoscut ca mare creator de măști, Glebus Sainciuc. Cu sprijinul Companiei Teleradio Moldova și Moldova Film, publicul român va putea să asculte spectacole radiofonice și să vizioneze filmele de ficțiune realizate după piesele de teatru și romanele scrise de scriitorii basarabeni.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 august – 5 septembrie 2021 (marți – duminică, în intervalul 14:00 – 19:00), la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Coloanelor.

***

Contextul mai larg, în care se va desfășura proiectul, este unul al intensificării și diversificării colaborărilor culturale dintre România și Republica Moldova. Din păcate, pe parcursul celor 4 ani de activitate, de când Asociația Arbor contribuie la dezvoltarea acestui demers, cu fiecare nou proiect pe care-l desfășoară se revelă un gol tot mai pronunțat, o percepție defectuoasă a produselor culturale basarabene ca parte integrantă a culturii naționale. Proiectul cultural „Valentina Rusu Ciobanu. 100 de ani de la naștere”, organizat de Arbor în 2020, a fost un astfel de demers care a revelat faptul că până și cei mai importanți istorici de artă și artiști români nu erau familiarizați cu numele și opera celei mai cunoscute pictorițe din Republica Moldova, deși născută în România Mare și fostă studentă la Academia de Arte Frumoase din Iași, clasa profesorului Jean L. Cosmovici și a maestrului Corneliu Baba. Aceeași lipsă de cunoaștere o avem și în cazul altor domenii de creație: literatură, muzică, teatru; importante personalități ale culturii românești nu cunosc numele sau opera artistică ale autorilor basarabeni din diferite perioade.

„Au trecut deja câteva decenii de când Prutul nu mai marchează o graniță închisă, dar, cu toate acestea, absolut inexplicabil, în cadrul larg al aceleiași limbi, nu avem o continuitate și o comunicare culturală atât de firești pe cât ar trebui ele să fie. Nu există încă o circulație suficient de bine orchestrată logistic (și PR-istic) a cărților de o parte și de alta a Prutului, deși se scrie suficient în ambele țări, iar autorii se cunosc, se citesc între ei, participă împreună la festivaluri literare și, mai nou, la recitaluri și întâlniri informale cu cititorii. Nu e de ajuns însă. Fiindcă, dincolo de performanțele literare românești sau moldovenești, încă nu e clar dacă trebuie să le separăm sau nu, dacă trebuie, altfel spus, să integrăm fără rest literatura basarabeană în burta încăpătoare a literaturii române sau trebuie să o lăsăm să-și trăiască propriul ei destin în contextul (est)european sau universal, fiindcă există, nu-i așa, niște diferențe specifice (social-istorice, implicit și culturale) care nu o fac reductibilă, în mod simplist, la o simplă ramură conjuncturală a marii (sic!) literaturi române.”

Florina Pîrjol, critic literar

***

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” (MNLMK) reprezintă cel mai important pilon al rezistenței culturale și al luptei pentru identitatea națională, pentru apărarea limbii române în Basarabia. Deși a fost fondat în 1965, cu scopul de a studia, descoperi, aduna și conserva patrimoniul literar-cultural-artistic din Moldova medievală, modernă și contemporană, prin cercetarea literaturii și culturii române din stânga Prutului și dincolo de frontierele fostei RSSM, se întâmplă că abia în anul 2021, prin demersuri insistente și neîntrerupte, MNLMK a obținut de la autoritățile centrale ale Republicii Moldova un sediu propriu pentru desfășurarea activaților muzeale și de conservare a patrimoniului. Din păcate, clădirile care au ajuns în folosința muzeului se află într-o stare deplorabilă și necesită urgent intervenții de consolidare și renovare, precum și de amenajare a spațiului conform standardelor muzeale actuale. Prin proiectul cultural „Romanul românesc din stânga Prutului”, Asociația Arbor și MNLMK își propun să sensibilizeze atât autoritățile și agenții economici din România în vederea sprijinirii reabilitării noului sediu al muzeului, cât și publicul larg, care este așteptat să viziteze Basarabia și să descopere bogatul tezaur cultural al acestui vechi ținut românesc.

Partenerii principali ai proiectului sunt Primăria Municipiului București prin ARCUB, gazda proiectului, Administrația Fondului Cultural Național, cofinanțatorul proiectului, Ambasada Republicii Moldova în România și Fautor Winary. Alți parteneri: Moldova Film, Compania Teleradio Moldova, Rivulet Studio, Euro Foto Art Studio (Chișinău).

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național

Mai multe despre Asociația pentru cultură și arte Arbor

Asociația pentru cultură și arte Arbor a fost fondată în 2017, la București. Misiunea Arbor este de a promova artiști independenți și proiecte din toate domeniile culturii, de a dezvolta mobilitatea culturală între România și Republica Moldova. Asociația Arbor se concentrează în principal pe  organizarea de expoziții de artă în spațiul expozițional pe care-l deține – Arbor.art.room (str. Transilaviei nr. 11, sector 1, București) –, dar și în parteneriat cu alte galerii private sau muzee. În perioada 2017-2021, Arbor a organizat și sprijinit organizarea a peste 30 de expoziții, iar din 2020 Arbor realizează și expoziții de artă în realitate virtuală (VR), pe prima platformă de expoziții în realitate virtuală lansată în România și Republica Moldova www.theopen-art.com, construită cu sprijinul Biroului de Cooperare al Elveției la Chișinău. Arbor derulează proiecte de educație artistică, editează albume de artă, face donații instituțiilor de învățământ artistic, sponsorizează artiști vizuali, muzicieni și companii de teatru.

Evenimentele proiectului cultural „Romanul românesc din stânga Prutului” se desfășoară în conformitate cu toate normele sanitare în vigoare, iar programul de vizitare va permite un aflux constant de vizitatori.

Reprezentarea zeului Ianus pe afișele proiectului este inspirată din coperta volumului de poezii „În alb și negru” de Aureliu Busuioc, grafică de Mihail Vacarciuc (1977). În mitologia romană, Ianus reprezenta zeul începuturilor, al timpului și a porților, pe lângă celelalte funcții divine și căruia romanii i-au dedicat luna ianuarie. Prin proiectul cultural „Romanul românesc din stânga Prutului” ne dorim să mai deschidem o ușă în vederea dezvoltării demersului de promovarea a valorilor culturale din stânga Prutului și a mobilității culturale între cele două maluri.  

____________________________________________________________________________________

Program vizitare expoziție:

20 august – 5 septembrie 2021 | Marți – Duminică: 14:00 – 19:00

___________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Program dezbateri literare:

24 august 2021, 17:00

Dezbatere literară pe marginea romanelor „Biserica Albă” de Ion Druță și „Venetica” de Ariadna Șalari.

Participanți: Bogdan Crețu, Marius Chivu, Maria Șleahtițchi și Constantin I. Ciobanu

Moderator: Mirela Nagâț

____________________________________________________________________________________

25 august 2021, 17:00

Dezbatere literară pe marginea romanelor „Povestea cu cocoșul roșu” de Vasile Vasilache, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc și „Zbor frânt” de Vladimir Beșleagă.

Participanți: Andreea Răsuceanu, Florina Pîrjol, Cosmin Ciotloș, Maria Șleahtițchi, Lucia Țurcanu

Moderator: Mirela Nagâț

Proiectul este organizat și cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, Ambasadei Republicii Moldova în România și Fautor Winery în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB.

Intrarea este liberă.

 

Număr de vizualizări :24http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/jm1WZyOZp-Y?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansare la FITS: „Povestirile lui Horatio – portrete și mărturii al...

Posted: 18 Aug 2021 08:13 AM PDT

Sâmbătă, 21 august 2021, ora 13:00, la Filarmonica de Stat din Sibiu, sala Thalia, va avea loc lansarea volumului Povestirile lui Horatio – portrete și mărturii ale maeștrilor scenei europene –, de George Banu, apărut la editura Tracus Arte. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Invitați alături de autor: Constantin Chiriac, Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și Directorul General al TNRS, Eugenio Barba, autor și regizor de teatru, fondatorul ISTA, prof. dr. univ. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București.

 

 

Hamlet îi încredințează lui Horatio, în numele prieteniei lor, sarcina de a-i povesti istoria. George Banu, care a fost apropiat de figurile exemplare ale teatrului modern, se identifică cu Horatio și, martor fidel, schițează portrete intime, restituie esența gândirii „orale” a marilor regizori, propune o hartă personală a scenei europene. În acest caleidoscop afectiv figurează Peter Brook și Jerzy Grotowski, Radu Penciulescu și Eugenio Barba, Antoine Vitez și Patrice Chéreau, Andrei Șerban și Anatoly Vasiliev… Se regăsesc astfel gesturi, mărturii, amintiri ce atestă impactul biografiei și, totodată, revelă secrete artizanale. Ele sunt reunite în aceste pagini plasate sub semnul proximității amicale. Povestirile lui Horatio dezvăluie identitatea secretă a acestor „prinți” ai scenei pe care, de-a lungul mai multor decenii, i-a frecventat George Banu.

Universitar și eseist, George Banu a practicat „critica de proximitate”, situându-se consecvent „aproape de scenă” și „aproape de artiști”. El a publicat un număr important de volume consacrate unor mari regizori moderni ca Peter Brook, Tadeusz Kantor, Antoine Vitez, Krzysztof Warlikowski și de dialoguri cu figuri de referință ale scenei contemporane precum Patrice Chéreau, Luc Bondy, Thomas Ostermeier – texte traduse în numeroase limbi. La festivalurile de la Avignon și Sibiu, a animat ani de-a rândul dezbaterile cu artiști invitați ca Robert Wilson, Krystian Lupa, Peter Stein, Pippo Delbono, Andrei Șerban. El reunește aici portrete și mărturii intime ale acestor creatori pe care i-a însoțit în timp. Povestirile lui Horatio – o panoramă personală a protagoniștilor care au marcat teatrul european. Autor, de asemenea, al unor eseuri reputate apărute la editurile Nemira și Polirom: Spatele omuluiLivada de vișini, teatrul nostruJaponia, imperiul teatruluiParisul personalScena lumii. Membru de onoare al Academiei Române, laureat al Marelui Premiu al Academiei Franceze (2014). A primit premiul pentru „opera omnia” al revistei Observator cultural, premiul de excelență UNITER și premiul fundației Anonimul. Doctor honoris causa al mai multor universități europene. Colaborator al festivalurilor de la Avignon, Sibiu, București, Craiova. Asigură lunar rubrica „Scena lumii” în Dilema veche.

Website editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2021/08/16/lansare-la-fits-povestirile...

 https://edituratracusarte.ro/produs/povestirile-lui-horatio-portre...

Număr de vizualizări :38http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/QUhtT7OCOjc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansare la FITS: romanul „Despovărarea. Simțuri și instincte”, de R...

Posted: 18 Aug 2021 08:09 AM PDT

Duminică, 22 august 2021, ora 11:00, la Filarmonica de Stat din Sibiu, sala Thalia, va avea loc lansarea romanului autobiografic Despovărarea. Simțuri și instinctede Radu Boroianu (vol. I și II), editura Tracus Arte. Invitați alături de autor: George Banu, eseist și teatrolog, și prof. dr. univ. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Nu ajunge să fii de față. Dacă nu mergi curajos și dintru început în față, mereu mai în față, nu vei avea parte nici de pre-față, nici de o a doua față după care la nevoie să te-ascunzi dacă eșecul te pândește și oricum nu poți visa la vreo post-față. Cam acesta ar fi riscul jocului nedibaci, formalist, schematic sau programatic de-a cuvintele. Existența mea nu-și propune să intre, întreagă, între paginile uneia sau unor cărți. Eu, personaj central, habar nu am dacă ceea ce va prezenta autorul ca fiind început de ce nu a fost o continuare, cum zic eu că ar fi fost în realitate, dar sunt convins, și nici nu îmi propun să o ascund, că mi-aș dori să îmi continui existența de personaj și după ce el
va pune punct ultimei pagini a celei de-a treia cărți (sau, cum s-ar exprima în ziua de astăzi un tânăr iubitor de manele, mi-aș dori cărți fără număr, fără număr). Vise de personaj! Laolaltă, ele, cărțile, tustrele, se vor constitui într-o DESPOVĂRARE. A lui, a autorului. Eu mai port poveri.
Personajul central

Radu Boroianu – regizor de teatru şi absolvent al cursurilor postuniversitare de expertiză în artele frumoase, director al Trustului de presă şi al Editurii Viitorul Românesc (1990-1993), vicepreşedinte al PNL-AT (1990 – 1994), PNL (1994 – 1997), membru al conducerii Institutului de Studii Liberale. Secretar de Stat în Ministerul Culturii (1990 – 1992 şi 2013 –2014). În 1996 a fost ales senator PNL Ilfov. A fost Ministru Delegat al Informaţiilor Publice (1996 – 1997). A fost ambasador al României în Elveţia (1997 – 2001). În 2005 este numit Secretar de Stat pentru Francofonie în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi reprezentant personal al Preşedintelui României în Consiliul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Este, în perioada 2015 – 2017, Preşedintele Institutului Cultural Român. Radu Boroianu este Cavaler al Legiunii de Onoare, Franţa (1998), Comandor al Ordinului de Merit, România (2000) şi medaliat cu aur al Senatului Republicii Franceze (2007), Mare Ofiţer în Ordinul Portughez de Merit (2015). În anul 2015 Radu Boroianu s-a retras din viaţa politică.

Website editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2021/08/16/lansare-la-fits-romanul-des...

 https://edituratracusarte.ro/produs/despovararea-simturi-si-instin...

 https://edituratracusarte.ro/produs/despovararea-simturi-si-instin...

 

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/smyXJaXZR1Q?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Tabăra Internațională de Creație „Rezidența Tescani”- Ediția 2021

Posted: 18 Aug 2021 08:05 AM PDT

În perioada 7-17 august 2021, Chromatique Photo Studio & Art Gallery, în parteneriat cu secția „Dumitru și Alice Rosetti” a Muzeului Național „George Enescu”, a organizat Tabăra Internațională de Creație „Rezidența Tescani”. Inițiată de artistul Ovidiu Ungureanu, ediția 2021 a Rezidenței Tescani, curatoriată de istoricul de artă Maria Pașc, a reunit artiști cu specializările pictură, sculptură, grafică, ceramică și multimedia: Ilie Boca (Bacău), Liviu Suhar (Iași), Gabriela Culic (București), Mihai Sârbulescu (București), Dionis Pușcuță (Bacău), Geanina Iviu (Bacău), Florin Șuțu (București), Elena Lupașcu (Bacău), Sorin Otînjac (Iași), Ovidiu Ionescu (București), Andrei Rosetti (Deva), Marcel Lupșe (Bistrița), Alexandru Macovei (Republica Moldova), Valeriu Șușnea (Buzău), Dumitru Macovei (Bacău), Ovidiu Ungureanu (Bacău), Pablo Rodriguez Guy (Spania), Bianca Rotaru (Bacău), Luminița Radu (Bacău), Aknay Janos (Ungaria), Vasile Tolan (București), Diana Brăescu (București). 

Lucrările realizate de artiștii invitați în cadrul Rezidenței Tescani 2021 vor fi expuse cu prilejul evenimentului „Noaptea Albă a Muzeelor”, la Galeria „Alfa” din cadrul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, Bacău. La vernisajul expoziției vor fi lansate catalogul rezidenței și o serie de interviuri de colecție.

Despre felul frumos în care s-a desfășurat Tabăra Internațională de Creație „Rezidența Tescani”, vorbește Maria Pașc, curatorul acestei ediții:

„Tescaniul de care azi ne despărțim este altul decât cel care ne-a deschis porțile acum zece zile, când ne-am adunat, puși împreună de organizatorii ediției 2021 a Rezidenței Tescani. L-am înțeles, întâi de toate, ca loc de întâlnire. Întâlnirea colegială a unuia cu celălalt: pictori, graficieni, ceramiști, fotografi, caligrafi, muzeografi, istorici ai artei. Tescaniul este un fundal pe care s-au trasat relații umane speciale, spațiu al bucuriei, efervescent și provocator. A produs coagulare, climat. Amestecurile n-au fost numai de culoare, cum ar fi de așteptat într-o rezidență artistică, s-au combinat zelul intelectual cu buna-dispoziție, sobrietatea compozițiilor cu „ebrietatea” îmbietoare a umorului. De toate cele bine-făcătoare simțurilor am avut parte în această rezidență: frumos, firesc, plăcere, ludic, excentric, șoapte, miresme, fantasme. Artiștii s-au lăsat provocați de peisajul și ambianța Tescaniului, au lucrat mult, dar, mai ales, au lucrat bine. Nu-i ușor lucru! Un loc nou te obligă să ieși din tine, să pui în mișcare un potențial pe care nu-l puteai anticipa. Ni s-a repus în drepturi bucuria simțurilor. Ne luăm rămas bun cu o senzație de plenitudine, cu o mulțime de proiecte noi și cu pofta de a le face”.

 

Număr de vizualizări :31http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/rFnI6yNfTyI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Caravana filmului românesc” poposește la Curtici

Posted: 18 Aug 2021 07:35 AM PDT

În perioada 20 – 22 august 2021, de la ora 22.00, la Ștrandul Termal din Curtici, sunteți așteptați  la „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”. AgențiadeCarte.ro este partener media.

 

 

Vă aşteptăm trei seri la rând și cu blonda din dotare, fatala Jojo! Cu ea începem vineri, pe 20 august şi cu „Poker, comedia semnată în 2010, de Sergiu Nicolaescu. Ce face blonda în film? Ca toate blondele, priveşte… detaşată, căci e amantă de senator, n-are griji. Se uită cum finanțatorul ei face totul ca să câştige cât mai mult din afacerile necurate, dar bine mascate, puse la cale cu prietenii lui la fel de respectabili. Numai că nici ei nu se lasă mai prejos: arhitectul cu buzunarele pline, chirurgul cu relații şi mafiotul descurcăreț țintesc şi ei la chinta roială. Şi cine câştigă, de fapt, la jocul de poker, care le-a devenit obicei încă de când chiuleau conştiincios de la şcoală? Răspunsul îl vor afla spectatorii care vor alege se petreaca seara de vineri împreună cu noi.

 

Cine câştigă şi cine pierde în ziua de azi, când poți merge „Doar cu buletinul la Paris?

Aflați (dacă nu ştiați) pe 21 august, din comedia regizată de Şerban Marinescu, care priveşte cu ochi necruțător realitatea de azi. Iluzii spulberate ale oamenilor oneşti, politicieni doar cu şcoala vieții, pensionari înfrânți de sărăcie, revoltați bine păziți de poliție. Şi sloganul: “La vremuri noi, tot noi!”. Cu mitocanii ajunşi la conducere, ce e de făcut? Păi… “s-o luăm de la capăt”. Fiindcă speranța moare ultima.

 

Crezi că devii omul securității şi apoi pleci când vrei tu? Drama „Cel ales, scrisă şi regizată de Cristian Comeagă ne demonstrează că nu. Ai făcut pactul cu diavolul în tinerețe, ți-ai îndeplinit misiuni prin străinătate, ca agent de influență sau lichidator de oameni incomozi regimului comunist şi te-ai şi amestecat atât de bine cu vesticii, de crezi că eşti de-al lor? Greşit, brațul lung al securității te manevrează constant. Şi crezi că dacă a venit democrația ai scăpat? Nici vorbă, căci securitatea nu se predă. Ea se transformă.

 

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber,  în limita locurilor disponibile!

 

// anunță orgnizatorii.

 

***

 

Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale,  la Ștrandul Termal din Curtici este următorul:

 

Vineri, 20 august, ora 22.00: POKER

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Horațiu Mălăele, Cătălina Grama – Jojo (comedie / 2010 / 112 min./ N15)

 

Sâmbătă, 21 august, ora 22.00: DOAR CU BULETINUL LA PARIS

Regia: Şerban Marinescu; Scenariul: Şerban Marinescu, Denis Dinulescu;

Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu, Florin Zamfirescu, Rodica Lazăr, Adrian Titieni

(comedie / 2015 / 98 min.)

 

Duminică, 22 august, ora 22.00: CEL ALES

Scenariul şi regia: Cristian Comeagă;

Cu: Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu, Olimpia Melinte

(drama / 2015 / 125 min.)

 

***

Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

***

 

Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat la a IX-a ediție, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile. „Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi ale prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului tânăr și le aduce spectatorilor cinefili bucuria revederii marilor creații cinematografice românești.

 

***

Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei nouă ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns în peste 40 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând peste 3.000 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.

***

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, ANF – Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual.

 

Parteneri media: Cineclic, All About Romanian Cinema  – AaRC, Cinefan, RoEvents, Cinefilia,  iFestival.ro, Amos News, Prompt Media, Ultima oră, Timp românesc, Comunicate de afaceri, Urban Things, România pozitivă, Agenţia de Carte, Roportal, GoNext, Biz Plus și Constanța News.

 

La Curtici, proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Orașului Curtici și al Centrului Cultural Curtici

 

Număr de vizualizări :29http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/W0VOhZt4wX4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Emisiunea de mărci poștale ”Medalii Olimpice 2020”

Posted: 18 Aug 2021 07:33 AM PDT

Romfilatelia introduce în circulație, miercuri, 18 august 2021, emisiunea de mărci poștale Medalii Olimpice 2020, alcătuită din patru timbre și o coliță dantelată. Patru medalii – una de aur, trei de argint – alcătuiesc „recolta” cu care s-au întors acasă sportivii români participanți la Jocurile Olimpice 2020, desfășurate în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

 

Sporturile la care au obținut aceste succese sunt canotajul și scrima.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei și pe colița dantelată cu valoarea de 31,50 lei sunt reprezentate Nicoleta Ancuţa Bodnar și Simona Geanina Radiş. În proba de dublu vâsle feminin, ele au ocupat locul 1, obținând astfel medalia de aur, dar au stabilit și un nou record olimpic.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei este reprezentată scrimera Ana-Maria Popescu, care a obținut, la spadă, medalia de argint olimpică.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei sunt reprezentați Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, care au câștigat argintul în proba de dublu rame masculin.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei sunt reprezentați Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari, care au obținut medalia de argint în proba de patru rame fără cârmaci masculin.

În 2019, cu toții au fost incluși în «Samurai 2020», programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de-a XXXII-a ediție de vară a Jocurilor Olimpice.

Cea de-a XXXII-a ediție de vară a Jocurilor Olimpice a fost  reprogramată în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, fiind prima olimpiadă din istorie care a fost amânată. După un an de incertitudini, competiția a avut totuși loc și este considerată un simbol al triumfului sportului și al Mișcării Olimpice în lupta cu pandemia. România a participat la 17 discipline sportive, cu un lot olimpic alcătuit din 101 sportivi.

Ana Maria Popescu (n. 1984) este medaliată cu argint la spadă individual la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 și a câștigat medalia de aur cu echipa la spadă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Este multiplă campioană mondială și europeană. A dominat clasamentul mondial al FIE (Federația Internațională de Scrimă), fiind cea mai bună sportivă a lumii la spadă în anii 2008, 2009, 2013 și 2019.

 

Nicoleta Ancuţa Bodnar (n. 1998) are în palmares numeroase medalii la competiții mondiale și europene de juniori, U23 și seniori. Pe lângă proaspăta medalie olimpică de aur, cele mai recente sunt: argint la Campionatul Mondial de la Linz, Austria (2019) și la Campionatul European de la Lucerna, Elveția (2019),  aur la Cupele Mondiale de la Rotterdam, Olanda (2019) și Lucerna, Elveția (2021), la Campionatul European de la Poznan, Polonia (2020) și de la Varese, Italia (2021), toate în proba de dublu vâsle.

 

Simona Geanina Radiș (n. 1999) este medaliată cu argint în probele de dublu vâsle la Campionatul Mondial de la Ottensheim, Austria (2019) și la Campionatul European de la Lucerna, Elveția (2019) și cu aur la Cupele Mondiale de la Rotterdam (2019) și Lucerna (2021) și la Campionatele Europene de la Poznan (2020) și Varese (2021).

 

Mihăiţă Vasile Ţigănescu (n. 1998), câștigător al mai multor medalii de aur la campionate mondiale de juniori și U23, este, de asemenea, medaliat cu bronz la Cupa Mondială de la Lucerna (2021), cu argint la Campionatul Mondial de la Linz, Austria (2019), la Campionatul European de la Varese (2021) și la Cupa Mondială de la Linz (2018), iar cu aur, la Campionatul European de la Glasgow (2018), în probele de patru rame.

Mugurel Vasile Semciuc (n. 1998), medaliat cu aur în trei campionate europene U23, a câștigat, de asemenea, medalia de bronz la Cupa Mondială de la Lucerna (2021), argintul la Cupa Mondială de la Plovdiv, Bulgaria (2019) și la Campionatul European de la Varese (2021) și Campionatul Mondial de la Ottensheim, Austria (2019), în proba de patru rame fără cârmaci.

 

Ştefan Constantin Berariu (n. 1999) este multiplu campion național și balcanic, câștigător al mai multor medalii de aur și argint în campionate europene și mondiale U23. A obținut bronzul la Cupa Mondială de la Lucerna (2021), în proba de patru rame, argintul la Cupa Mondială de la Ottensheim (2018), la Campionatul Mondial de la Ottensheim (2019) și la Campionatul European de la Varese (2021) și aurul la Campionatul European de la Glasgow (2018).

 

Cosmin Pascari (n. 1998) este multiplu campion mondial și european de juniori și tineret; ca senior, a câștigat medalii de argint la Campionatul European de la Varese (2021) și Campionatul Mondial de la Linz (2019) și pe cea de aur la Campionatul European de la Glasgow, Marea Britanie (2018), în proba de patru rame.

 

Marius Vasile Cozmiuc (n. 1992) are în palmares un număr impresionant de medalii – bronz, argint și aur  obținute la campionate mondiale și europene de tineret și seniori. Pe lângă argintul olimpic din acest an, cele mai recente sunt medaliile obținute în 2018 (bronz la  Campionatul European de la Glasgow și argint la Campionatul Mondial de la Plovdiv), în 2019 (argint la Campionatul European de la Lucerna) și 2020 (medalie de aur la Campionatul European de la Poznan), toate în proba de dublu rame.

 

Ciprian Tudosă (n. 1997) a câștigat numeroase medalii la campionate mondiale și europene de juniori, tineret și seniori, în probe de dublu rame, patru rame și 8+1. A obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China, în 2014. Printre cele mai recente succese, alături de medalia olimpică de argint din acest an, se numără: în 2018, bronz la Campionatul European de la Glasgow și argint la Campionatul Mondial de la Plovdiv (dublu rame); în 2019, argint la Campionatul European de la Lucerna (dublu rame) și aur la Campionatul European de Tineret de la Ioannina, Grecia (proba de 8+1); în 2020, medalie de aur la Campionatul European de la Poznan (dublu rame; în 2021, bronz la Cupa Mondială II de la Lucerna (dublu rame).

 

Romfilatelia mulțumește Comitetului Olimpic și Sportiv Român, antrenorului federal Dorin Alupei și fotografului Cristian Nistor pentru sprijinul oferit la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale. 

 

Emisiunea de mărci poștale „Medalii Olimpice 2020” va fi disponibilă începând de miercuri, 18 august 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de două plicuri „prima zi”, patru coli de 30 timbre cu 10 tabsuri și patru minicoli de 5 timbre cu vignetă.

 

 

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/gAO0p6m3c6s?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Warm-Up ITINERAMA Travel Film Festival: 3 zile, 3 proiecții, 3 dest...

Posted: 18 Aug 2021 07:23 AM PDT

În perioada 27 – 29 august 2021, va avea loc cea de-a șaptea ediție Itinerama Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din Sud-Estul Europei. Warm-Up Itinerama va avea loc la Cinema Elvire Popesco cu trei filme reprezentative pentru selecția din acest an a festivalului. Trei pelicule care spun povești în jurul unor repere precum: călătoria, explorarea, cunoașterea de sine și depășirea limitelor.

„După mai bine de un an de zile în care pandemia ne-a dat tuturor viața peste cap suntem parcă încercați de un amalgam de sentimente – uneori suntem parcă descumpăniți că nu revenim mai repede la normalul pre-pandemic, alteori râdem cu poftă și ne bucurăm de viață, uneori parcă ne-am face bagajele și am pleca până pe… lună! Selecția din acest an reflectă tocmai acest amalgam de sentimente.” Cristian Curus, inițiatorul și coordonatorul Itinerama Travel Film Festival

Itinerama Warm-Up se deschide cu „Robust”, un film dulce-amărui nominalizat la „Caméra d’Or” în cadrul Festivalului de Film de la Cannes (2021),  proiectat în premieră în România. Acesta este și un omagiu adus lui Gérard Depardieu printr-o poveste despre o stea îmbătrânită, singurătatea și nevoia de a auzi câteva cuvinte iubitoare.

Cel de-al doilea film din Warm-Up, „Human Factors”, tot o premieră națională, este povestea unei familii care evadează într-o vacanță ce se dorea idilică la malul mării. Însă un eveniment mai puțin obișnuit îi aduce în punctul în care încrederea între membrii familiei este pusă la încercare. Nominalizată la Premiul „Teddy” în cadrul Festivalul Internațional de la Berlin (2021) și pentru Marele Premiu, categoria Dramă în cadrul Festivalului de Film de la Sundance (2021), pelicula va putea fi urmărită pe 28 august.

Warm-Up-ul se încheie cu povestea flamingoului roz – „ The Mystery of the Pink Flamingo”, premiat la Premios del Audiovisual Valenciano (2020) pentru cel mai bun lungmetraj documentar, cel mai bun sunet și cele mai bune decoruri. De unde a apărut flamingoul în viața noastră și cum a devenit simbol universal al culturii pop pe de-o parte și al kitschului pe de altă parte, aflăm pe 29 august.  De asemenea, pelicula a fost nominalizată la categoria Cel mai bun documentar în cadrul Premiilor Gaudi.

Itinerama Travel Film Festival se va desfășura în perioada Septembrie – Octombrie 2021 în patru orașe – București, Brăila, Slobozia și Făgăraș – precum și online.

Biletele pentru Warm-Up Itinerama sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro.

Eveniment organizat de Asociația Maia.

Proiectul este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Număr de vizualizări :25http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/w1XFHs3fJeo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Arcub participă la „Străzi deschise”

Posted: 18 Aug 2021 07:08 AM PDT

ARCUB – Centrul Cultural al Bucureştiului va participa la „Străzi deschise”, în perioada 21 august – 17 octombrie 2021, cu o serie de evenimente participative, spectacole și concerte, care au loc pe Calea Victoriei și zonele adiacente. În program sunt incluse spectacole concepute de tineri coregrafi, concerte de jazz, instalații participative și o activare stradală a proiectului „Epopeea participativă” concepută de Svetlana Cârstean, în contextul competiției București Capitală Culturală Europeană 2021. Pentru weekendul „Străzi deschise” din 21-22 august, ARCUB a pregătit două spectacole de dans în zona Bisericii Kretzulescu, inaugurarea instalaţiei participative pe faţada magazinului Muzica şi intervenţia în spaţiul public a unui poem colectiv despre Bucureşti scris de nume importante ale literaturii româneşti contemporane.

 

Programul ARCUB în weekendul 21-22 august

 

21 august – 19 septembrie, ora 19:00 – 21:00 | Instalație participativă

Fațada magazinului Muzica, Calea Victoriei

Gândit ca o instalație participativă, vitrina magazinului Muzica va fi timp de două luni platforma pe care artiști invitați și trecători vor putea marca prin cuvinte sau forme orașul asa cum îl simt, îl imaginează sau și-l doresc ei ca locuitori ai Bucureștiului. Devenită platformă de exprimare, instalația va aduna idei, opinii, dorințe și amintiri ale bucureștenilor despre oraș. De la poeți la ilustratori și muzicieni, artiștii Bucureștiului vor crea un spațiu de dialog al orașului cu locuitorii săi pentru a deschide apetitul bucureștenilor de a proiecta un oraș așa cum și-l doresc.

 

21 august, ora 19:00 | „Epopeea participativă 2021”

Calea Victoriei – de la Hotel Novotel, la Hotel Raddison

Activarea are la bază un poem creat special pentru competiția București Capitală Culturală Europeană 2021, realizat în lanț de 40 de poeți, 840 de versuri scrise în 2015 pentru 2021. Conceptul poemului și realizarea lui îi aparține poetei Svetlana Cârstean. Implementarea a fost făcută de ARCUB împreună cu Svetlana Cârstean în cadrul unui spectacol cu cei 40 de poeți în septembrie 2015, cu ocazia Zilelor Bucureștiului și pentru inaugurarea sălii de teatru ARCUB. Activarea stradală a acestui poem este o intervenție în spațiul public, o ocuparea străzii prin poezia ei. Acest tip de prezență a poemului colectiv în stradă reprezintă o expunere și o imersiune a locuitorilor orașului în poezia urbană, cu care se vor identifica, care îi va provoca, surprinde, intriga, încînta.

 

21 august, ora 19:00 – 19:30 | Spectacol de dans contemporan „Bite the bullet / re:mix”

Calea Victoriei, zona Biserica Kretzulescu

„Bite the bullet / re:mix” este un spectacol conceput de patru tineri coregrafi, Andreea Vălean, Anastasia Preotu, Daniel Dragomir, George Pleșca, alcătuit din fragmente și schițe, un colaj de mișcare, gânduri și sentimente. Expresia englezească „bite the bullet” este echivalentul lui „a pune punct”. Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecție de situații pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile de la momente tandre de duet la momente de forță de grup, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin, creează un spectacol complex de dans contemporan ce ține publicul captivat și oferă energie și prospețime.

 

22 august, ora 19:00 – 19:30 | Spectacol de dans contemporan „Connect Urban Performance ”

Calea Victoriei, zona Biserica Kretzulescu

Fragmentele coregrafice au fost create de către Camelia Neagoe și Beatrice Tudor, pornind de la influența spațiului urban asupra noastră și legătura care se creează între corp și arhitectura din jurul său. Create în cadrul „Festivalului de Dans Contemporan Connect”, lucrările scurte pun în discuție percepția locuitorilor orașului asupra spațiilor pe care le frecventează, despre care au o imagine deja creată, care însă poate fi reconsiderată când este populată de corpuri în mișcare.

 

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Număr de vizualizări :25http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/JOqtghxAweE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Save or Cancel lansează programul cultural Un-hidden Romania

Posted: 18 Aug 2021 07:02 AM PDT

Un-hidden Romania este un program cultural de regenerare urbană, care are ca scop umanizarea spațiilor publice prin artă și promovarea cunoașterii și explorării acestora. Programul multianual este conceput ca o serie de intervenții artistice expuse în spațiul public, susținute de ateliere, tururi ghidate, apeluri deschise, publicare unei cărți și o expoziție.

 

Iată programul complet pentru următoarea perioadă:

8 MURALE/INTERVENȚII ARTISITICE – 4 orașe
Constanța, Brașov, București și Iași
2021 – 2023

5 ATELIERE DE ARTĂ URBANĂ
București
2021 – 2023

4 TURURI GHIDATE ale intervențiilor artistice stradale
Brașov și București
2021 – 2023

2 APELURI DESCHISE – pentru murale/intervenții artistice stradale și contribuții fotografice pentru harta digitală
Online
2021 – 2023

1 HARTĂ – 60 de lucrări în spațiul public
Online
2023

1 CARTE – 300 de exemplare
Worldwide / Online
2023

1 EXPOZIȚIE
Galeria 1001 Arte, București
Mai 2023

 

Descoperă nou website: https://un-hidden.ro

 

Urmărește programul Un-hidden Romania:
Facebook: https://www.facebook.com/unhidden
Instagram: https://www.instagram.com/unhiddenromania
YouTube: https://bit.ly/UHR-playlist
Pinterest: https://bit.ly/UHR-pinterest
feeder.rohttp://feeder.ro/un-hidden/

Program realizat de: Save or Cancel

Distribuit de: feeder.ro

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București)Facultatea de Sociologie și Asistență Socială(București)Amural (Brașov)Colegiul Național de Artă Regina Maria (Constanța)Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista Atelierul

Co-finanțat de AFCN

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

[EN]

Save or Cancel launches the cultural program Un-hidden Romania

Un-hidden Romania is an urban regeneration cultural programme, which aims to humanize public spaces in the country through art and to promote their discovery and exploration.The multi-annual program is designed as a series of artistic interventions exhibited in the public space, supported by workshops, guided tours, open calls, publication of a book and an exhibition. Here is the complete program for the next years:

8 MURALS/STREET ART INTERVENTIONS – in 4 cities
Constanța, Brașov, Bucharest &Iași
2021 – 2023

5 STREET ART WORKSHOPS
Bucharest
2021 – 2023

4 STREET ART GUIDED TOURS
Brașov& Bucharest
2021 – 2023

2 OPEN CALLS – for murals/street art interventions & photography contributions to the online map
Online
2021 – 2023

1 STREET ART MAP – 60 artworks in public space
Online
2021 – 2023

1 STREET ART BOOK – 300 copies
Worldwide / Online
2021 – 2023

1 STREET ART EXHIBITION
1001 Arte gallery, Bucharest
May 2023

 

Check out the new website: https://un-hidden.ro

 

Follow the Un-hidden Romania street art program:
Facebook: https://www.facebook.com/unhidden
Instagram: https://www.instagram.com/unhiddenromania
YouTube: https://bit.ly/UHR-playlist
Pinterest: https://bit.ly/UHR-pinterest
feeder.rohttp://feeder.ro/un-hidden/

Programme produced by: Save or Cancel

Distributed by: feeder.ro

Partners: National Museum of Contemporary Art (Bucharest)Faculty of Sociology and Social Work (Bucharest)Amural (Brașov)National Highschool of Arts Queen Mary (Constanța)Artipic Association (Iași)

Media Partners: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevistaAtelierul

Co-financed by AFCN

The program does not necessarily represent the position of the National Cultural Fund Administration. AFCN is not responsible for the content of the application or the way the program results can be used. These are entirely the responsibility of the beneficiary of the funding.

 

About Save or Cancel

Since 2009, Save or Cancel is a medium of communication and propagation of the arts and culture, promoting and facilitating their role in contemporary society.
The self-initiated multidisciplinary programs of Save or Cancel aim to identify sustainable and adaptable opportunities for (re) valorisation of the existence through architectural, cultural and editorial projects.

 

 

Număr de vizualizări :27http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/gC9AymHpghg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

SUPER promoțiile continuă pe Polirom.ro: reduceri de 50% la toate c...

Posted: 18 Aug 2021 06:53 AM PDT

Pe 18 și 19 august 2021, doar pe www.polirom.ro, orice titlu din colecția PLURAL va putea fi achiziționat cu o reducere de 50%.

 

Colecția Plural cuprinde volume de critică și istorie literară, jurnalism, comunicare și relații publice, antropolgie, studii și eseuri de filosofie, religie, precum și literatură şi jurnale de călătorie, biografii ale unor personalități geniale, pe cît de fermecătoare, pe atît de adevărate și provocatoare pentru cititori.

 

Cele mai recente apariții:

Umberto Eco, Despre televiziune. Scrieri 1956‑2015

Corin Braga, Concepte şi metode în cercetarea imaginarului. Invitații Phantasma

Ștefan Afloroaei, Despre simțul vieții. Întrebări, perplexități, credințe

Moshe Idel, Principiul feminin în Cabala

Sorin Alexandrescu, Lumea incertă a cotidianului

 

Descoperă aici toate titlurile incluse în ofertă.

 

Pentru luna septembrie, pregătim: Adrian Wooldridge, Meritocrația.

 

Vizualizări: 40

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor