altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 19 iunie 2019

“Expoziția de fotografie ”Așa privit-a Zaharia – improvizații într-...


Expoziția de fotografie ”Așa privit-a Zaharia – improvizații într-o...

Posted: 18 Jun 2019 06:51 AM PDT

Joi, 27 iunie 2019, orele 12.00, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș din Baia Mare, Muzeul Național al Țăranului Român din București și Ambasada Republicii Moldova în România vă invită la vernisajul expoziției de fotografie „AȘA VĂZUT-A ZAHARIA – improvizații într-o lume captivă”. Expoziția va putea fi vizitată Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș din Baia Mare, până la 18 august 2019, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă. Pe întreaga perioadă a expoziției va putea fi vizionat filmul „Lumea lui Zaharia Cușnir”, regizat de Elena Donciu, membru al Asociației pentru Fotografie Documentară A-DOF din Chișinău.

Unirea Basarabiei cu Regatul României a confirmat printr-un act politic o comunitate de limbă și cultură, fiind succedată după două decenii de anexarea Basarabiei de către URSS. Asemenea oricărei schimbări politice majore, acest moment de ruptură a lăsat spații albe în istoria oficială și traume în memoria colectivă. Dincolo de interpretările propuse de istoricii asupra acelor momente frământate și a perioadelor în care Basarabia și România au avut evoluții separate, avem la îndemână micro-istoriile, care nuanțează și dau relief vieții sociale de la est de Prut. O astfel de micro-istorie – de data aceasta vizuală – este și cea a lui Zaharia Cușnir și a satelor pe care el le-a fotografiat în anii ’50-’60 în mai bine de 4000 de clișee.

 

Recent descoperită în podul unei case abandonate, la 200 km de Chișinău, arhiva fotografică a lui Zaharia ne oferă astăzi șansa rară de a privi viața rurală din Basarabia de după război într-o manieră care eludează realitatea îngrădirilor dictate de propaganda și discursul oficial al epocii. Fotograful-țăran școlit la Iași eșuează în încercarea de a se împotrivi intrării în colhoz, fiind închis o vreme. Se va refugia în schimb în fotografie. Cu o arie de cuprindere limitată la câteva sate, Zaharia Cușnir este un etnograf inocent care înregistrează episoadele sărbătorii și ale cotidianului, scene casnice sau de convivialitate, însă fără a se opri la ceea ce poate face oricine deține un aparat foto. Observația sa aparent tăcută este surprinzătoare prin dinamica multora dintre cadre, parcă impregnate de o stare  de film. Îndrăzneala de a construi imaginea prin compoziții, straturi și relații între personaje și aparatul foto pare neverosimilă pentru acea perioadă într-un sat aflat la marginea URSS și cu atât mai mult pentru un sătean de rând – fierar, zidar, lucrător în colhoz –, a cărui viață a însoțit istoria Basarabiei de la apartenența la Imperiul Țarist până la căderea blocului socialist. Se poate spune fără nici o ezitare că Zaharia Cușnir este noua descoperire din familia inocenților, alături de Costică Acsinte și Vivian Maier.

 

„AȘA VĂZUT-A ZAHARIA – improvizații într-o lume captivă” se alătură celorlalte proiecte curatoriale pe care Muzeul Național al Țăranului Român le-a conceput de lungul a peste douăzeci de ani în cadrul programelor Arhivei de Imagine, care cuprinde fotografii de la sat și de la oraș, de teren și de studio, realizate de către amatori și de către profesioniști, toate constituindu-se în martori ai unui secol de viață socială în comunitățile locuite de români și nu numai. Realizarea acestui proiect se datorează colaborării cu Ambasada Republicii Moldova în România și cu Asociația pentru Fotografie Documentară A-DOF din Chișinău, fiind susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin Programul dedicat Centenarului Marii Uniri.

 

Echipa curatorială | Nicolae Pojoga (lector superior, Catedra Multimedia a Academiei de Muzică, Teatru și Arte plastice din Chișinău) și Cosmin Manolache (Muzeul Național al Țăranului Român din București)

Cu sprijinul | Ambasadei Republicii Moldova în România
Partener | Asociația pentru Fotografie Documentară A-DOF din Chișinău.

 

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, TVR, Dilema Veche, Historia, Decât O Revistă, Iocan, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, Blitz TV.

 

Număr de vizualizări :11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ytn76RUG9is?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Despre ”Probleme în relația de cuplu- Capăt de drum sau un nou înce...

Posted: 18 Jun 2019 06:46 AM PDT

Marți, 9 iulie 2019, ora 18.30, Editura Herald şi Librăria Humanitas Cişmigiu din Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta, nr.38 ​) vă invită la evenimentul ”Probleme în relația de cuplu – Capăt de drum sau un nou început?”,  un atelier de cuplu destinat celor care își doresc să asimileze abilitățile de relaționare, să comunice mai eficient și să gestioneze conflictele și tensiunile apărute în relație. Se va povesti pe marginea noutăţilor editoriale apărute în colecţia Pas în doi, la Editura Herald: Ghidul căsniciei de Harriet Lerner, Reconstrucția de Bruce Fisher si Robert Alberti, Primește iubirea pe care o dorești de Harville Hendrix, alături de invitaţii: Nicoleta Burlacu (psiholog clinician, psihoterapeut, expert relațional IMAGO), Ligia Moise (psiholog, terapeut de familie), Andrei Vulpescu (jurnalist, blogger, scriitor), Irina Calomir (psiholog clinician, psihoterapeut), Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut integrativ), specialişti care vor împărtăşi publicului bucureștean informaţii foarte utile regăsite în paginile celor trei cărţi, dar şi exemple din cazuistica şi bogata lor experienţă profesională. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald). AgențiadeCarte.ro este partener media.

”Care nevoi primează în cadrul unei relații de cuplu: ale noastre, ale partenerului sau ambele, în egală măsură? Și cum le putem armoniza pe amândouă în așa fel încât să avem o relație funcțională?

Cum gestionăm emoţiile, precum teama de a spune ceea ce gândim sau ceea ce ne dorim într-o relaţie de cuplu?

Mai bine căsătoriți și cu certuri sau mai bine divorțați? Cum e mai bine pentru copii?

Este infidelitatea partenerului o problemă insurmontabilă, ce poate duce la despărțire?

E corect să încercăm să-l schimbăm pe celălalt?

Cum scăpam de jocul învinovățirilor?

Ce înseamnă Terapia Relațională Imago și cum ne poate ajuta să comunicăm mai bine și să depășim crizele din cuplu?

Care sunt pașii procesului de vindecare a rănilor emoționale?

Cum ne afectează rănile și frustrările copilăriei în relația de cuplu?

 

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom găsi răspunsuri pe parcursul unei seri pe care ne-o dorim specială.”- Editura Herald

 “Primește iubirea pe care o dorești” este ca un diamnat al relației! După părerea mea, este cea mai prețioasă și complexă carte legată de dezvoltarea unei relații intime valoroase și trainice. Harville Hendrix  livrează prin acestă carte abilitățile de relaționare. Tehnica ce stă la baza acestei cărți, cu un succes nemărginit, este Terapia IMAGO. Părerea mea despre această carte este că nu are cum să lipsească din biblioteca unui cuplu. Acestă carte este soluția de succes a iubirii, conectării și armoniei. În completarea acestei cărți ne vine în ajutor “Ghidul căsniciei”, de Harriet Lerner, în care sunt prezentate peste 100 de reguli care ajută la o relație armonioasă și plină de empatie. Știm cu toții că a avea un cuplu pe termen lung în zilele noastre este dificil și necesită extrem de multă muncă, din partea amândorura. Ceea ce cred eu este că toate regulile din acestă carte sunt pertinente și pot fi incluse ca obiceiuri sănătoase, oferind cuplului satisfacția unei relați intime consistente și conștiente. Când eforturile noastre duc înspre divorț sau despărțire, cea mai recomandată carte, este “Reconstrucția” de Bruce Fisher si Robert Alberti. Aceștia spuneau că “Divorțul sau despărțirea, este metaforic vorbind, o operație chirurgicală care afectează toate domeniile vieții individuale”. Reconstrucția individului după un astfel de eveniment este însoțită de sentimente profunde de dezamăgire, neputință, disperare și lipsă de speranță. Acesta carte te învață cum să-ți construiești bucațică cu bucațică noul viitor. Gândindu-mă la experiențele pacienților mei, consider că în prezent am o soluție prin care vindecarea și repararea să se poată realiza mult mai eficient.

Nicoleta Burlacu, psihoterapeut, expert relațional IMAGO

 

Pentru că adevărata intimitate se construiește pe îndelete și depășește limitele eroticului, cărțile din colecția Pas în doi propun diverse abordări ale cuplului, ale bărbatului și femeii, din perspectiva unor discipline multiple: istoria culturală, neurobiologia, psihologia, istoria, antropologia. Miza colecției este să vină în întâmpinarea celor care își doresc să se înțeleagă mai bine pe sine și care urmăresc să aibă o legătură emoțională și psihologică mai profundă cu partenerul lor. O înțelegere cât mai cuprinzătoare a celuilalt și a mecanismelor care stau la baza unui trai în doi împlinit este calea către construirea unei relații de cuplu armonioase, care permite atât conviețuirea, cât și autonomia a două personalități.

Ghidul căsniciei de Harriet Lerner

Această carte optimistă și revelatoare este o sursă bine-venită de răspunsuri și de speranță, nu doar pentru cei căsătoriți. Autoarea sintetizează mai mult de o sută de reguli care abordează toate punctele sensibile ale relațiilor de cuplu de lungă durată. Veți învăța soluții noi atât pentru probleme vechi (parteneri distanți, care nu comunică, o viață sexuală care și-a pierdut strălucirea de la începutul relației), cât și pentru probleme moderne (cum ar fi raportul prea strâns cu tehnologia în cazul unuia dintre parteneri). Lăsând la o parte teoria complicată și aridă, Ghidul căsniciei poate fi o revelație pentru persoanele care doresc sfaturi practice, bazate pe realitatea de zi cu zi a relațiilor intime și pe o îndelungată experiență clinică.

 

Reconstrucția – Cum să-ți refaci viața după divorț sau despărțire Bruce Fisher si Robert Alberti este cartea de care ai nevoie pentru a-ți reîncepe viața atunci când simți că tot ce-ai construit până atunci se năruie în jurul tău. Fiind considerată în repetate rânduri cea mai bună carte pentru cei aflați într-un divorț sau la capătul unei relații importante din viața lor, a cunoscut numeroase reeditări, a fost tradusă în mai mult de 10 limbi și s-a vândut în peste un milion de exemplare în decursul timpului.

Modelul Reconstrucției după divorț în 19 pași al lui Bruce Fisher este rezultatul a peste 20 de ani de cercetări și evaluări și a integrat feedbackul unui număr uriaș de participanți la seminarele organizate de autor pentru cei divortați.

Primeste iubirea pe care o dorești este cel mai vândut ghid de transformare a unei relații intime într-o sursă neîntreruptă de iubire și armonie. În această carte, Harville Hendrix prezintă abilitătile de relaționare care au ajutat deja sute de mii de cupluri să înlocuiască eficient confruntarea și criticile cu un proces de vindecare ce are la bază dezvoltarea și susținerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnica revoluționară a Terapiei Relaționale Imago, ce combină mai multe discipline – printre care se numără științele comportamentale, psihologia abisală, terapia cognitivă și terapia Gestalt – pentru a crea un program ce urmărește rezolvarea conflictelor și înnoirea comunicării și pasiunii.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Bucureşti FM, Smart FM, Radio Deea, Canal 33, 6 TV, România Liberă, Casa mea, Bookhub, Fundaţia Calea Victoriei, 4arte, Bookuria, Agenţia de carte, Bookaholic, BookNation, Serial Readers, Raftul cu idei, România Pozitivă, Filme-Cărţi, IQool, Literatura pe tocuri, LiterNet, Citeşte-mă, PRwave, Cinemagia, Cărti, Cabala pentru toți, Calea către Carte, ZMEU Bucureşti, Recenzii-Cărţi

 

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/7UlQ8Yspouo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul Internaţional de Teatru ”MITURILE CETĂŢII”, ediția a- IV...

Posted: 18 Jun 2019 03:41 AM PDT

În perioada 20 – 30 iunie 2019, Teatrul de Stat Constanţa organizează cea de a IVa ediție a Festivalului Internaţional de Teatru ”MITURILE CETĂŢII”, o amplă acţiune culturală la care vor participa peste 30 de teatre din țară și străinătate. Spectacolele din cadrul festivalului vor avea loc la Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare” dar şi în Piața Ovidiu. Festivalul Internaţional de Teatru ”MITURILE CETĂȚII” este o continuare a “Serilor de teatru antic” inițiate în anii ’70 de bine-cunoscutul regizor Silviu Purcărete. Ediția de anul acesta are în program producții teatrale ale marilor regizori din România, spectacole pe texte clasice și contemporane, o parte din ele atacând, sub o formă sau alta, temele mitologice şi evoluţia lor de-a lungul timpului.

Biletele pentru evenimentele desfășurate la Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” și Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare” se pot achiziționa online, de pe platforma www.mystage.ro, dar și de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța.

Spectacolele din Piața Ovidiu, și recitalul de la Muzeul Național de Artă au intrarea liberă.

 

Festivalul Internaţional de Teatru MITURILE CETĂŢII este un eveniment finanțat de Consiliul Judeţean Constanţa.

Eveniment organizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Parteneri: Primăria Municipiului Constanța, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, Teatrul pentru copii şi tineret “Căluţul de mare”, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Centrul Cultural Judeţean “Teodor T. Burada” Constanţa

Mașinile festivalului: Cardinal Motors

Sponsori: Aqua Carpatica, Crama Rasova, Florăria Magnolia, Pomacost, Lifeart.

http://www.teatruldestatconstanta.ro

https://www.facebook.com/teatruldestatconstanta

www.instagram.com/teatruldestatconstanta

 

PROGRAMUL

FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU “MITURILE CETĂȚII”

20 – 30 iunie 2019

ediția aIVa

 

JOI, 20 IUNIE 2019

 

 

19:00 Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân Nr. 97)

CARNAVALUL după I.L. Caragiale, regia Alexa Visarion / Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău

 

 

21:00 Piața Ovidiu

 

SILVIA – spectacol de operetă de Emmerich Kálmán, regia Cristian Mihăilescu – Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galați

 

VINERI, 21 IUNIE

 

 

11:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

LEBEDELE – scenariul și regia Cristian Mitescu / Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” – spectacol pentru copii

 

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11),

 

DISPUTA de Pierre de Marivaux, regia Vlad Massaci, o coproducție Teatrul C.I.NottaraBucurești și Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad

 

21:30 Piața Ovidiu

SĂFTIȚA  – spectacol-concert cu Marius Mihalache, Teatrul Național I.L.Caragiale București

 

 

SÂMBĂTĂ, 22 IUNIE

 

11:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

RAPUNZEL de Frații Grimm, regia Georgeta Lozincă / Teatrul de Păpuși „Cărăbuș”, Brăila – spectacol pentru copii

 

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11)

 

FLUTURII SUNT LIBERI de Leonard Gershe, regia Erwin Șimșensohn / Teatrul Excelsior București – spectacol pentru adolescenți și tineri adulți

 

 

19:00 Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân Nr. 97)

RINOCERII de Eugène Ionesco, regia Iulian Bulancea / Teatrul Municipal Baia Mare

 

21:30 Piața Ovidiu

VIVE LA VIE – operă-dans-teatru / Compania Interface, Elveția

 

DUMINICĂ, 23 IUNIE

 

 

19:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

ARLECCHINO ȘI PIERDUTELE IUBIRI de Enrico Bonavera / Teatrul Excelsior București – spectacol pentru adolescenți și tineri adulți

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11)

 

MEDEA’S BOYS, dramatizare de Ionuț Sociu cu fragmente din Medeea de Euripide, regia Andrei Măjeri / Teatrul Apollo 111, București

 

 

 

21:30 Piața Ovidiu

 

DON QUIJOTE de Ludwig Minkus, regia și coregrafia Mihai Babuşka / Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

 

LUNI, 24 IUNIE

 

 

11:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

PĂCALĂ de Cristian Pepino, regia Ioan Brancu /  Teatrul Țăndărică București – spectacol pentru copii

 

 

19:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

PESCĂRUȘUL de A.P.Cehov, regia Andrei Șerban / unteatru, București

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11)

 

ORAȘUL –  un spectacol-concert de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș (trupa Fără zahăr) / Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași – spectacol pentru adolescenți și tineri adulți

 

19:00 Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân Nr. 97)

JOCUL REGILOR de Pavel Kohout, regia Felix Alexa / Teatrul Evreiesc de Stat, București

 

21:30 Piața Ovidiu

CARMEN după Prosper Mérimée, regia Suren Shahverdyan, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște

 

MARȚI, 25 IUNIE

 

 

11:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

 

MOTANUL ÎNCĂLȚAT adaptare de Cristian Pepino după Charles Perrault, regia Cristian Pepino /  Teatrul Țăndărică, București – spectacol pentru copii

 

 

19:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

VÂRSTELE LUNII de Sam Shepard, regia Toma Dănilă / unteatru, București

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11)

TARTUFFE de Molière, regia Alexandru Mâzgăreanu / Teatrul „Maria Filotti” Brăila

 

 

19:00 Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân Nr. 97)

A FOST ODATĂ ÎN ROMÂNIA, regia Dragoș Huluba /  Teatrul Național „I.L.Caragiale” București

 

21:00 Piața Ovidiu

 

BOCITOARELE VESELE după William Shakespeare, dramatizare și regie artistică Alexandru Vasilache /  Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

 

MIERCURI, 26 IUNIE

 

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr.11)

 

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE de William Shakespeare, regia Victor Ioan Frunză / Teatrul Metropolis București

 

19:00 Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân Nr. 97)

AȘTEPTÂNDU-L PE GODOT de Samuel Beckett,  regia Silviu Purcărete /  Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

 

 

21:30 Piața Ovidiu

 

COCOȘATUL DE LA NOTRE-DAME după Victor Hugo, regia Daniela Vitcu, Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța

 

JOI, 27 IUNIE

 

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11)

SALBA DRACULUI după Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija / Teatrul „Fani Tardini” Galați

 

19:00 Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân Nr. 97)

NAVIGATORUL de Conor McPherson, regia Cristian Juncu / Teatrul Național Târgu-Mureș

 

VINERI, 28 IUNIE

 

 

11:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

AMINTIRI DIN COPILĂRIE după Ion Creangă, regia Nicolae Poghirc /  Teatrul „Jean Bart” Tulcea – spectacol pentru copii

 

 

19:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

AMERICAN BUFFALO de David Mamet, regia Vlad Cristache / Teatrul „Jean Bart” Tulcea

 

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11)

ESCU de Tudor Mușatescu, regia Claudiu Goga / Teatrul „Regina Maria” Oradea

 

17:30 Muzeul de Artă Constanța (Bd. Tomis Nr. 82-84)

DOMNULE ȘI FRATE EMINESCU / recital Constantin Chiriac

 

SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE

 

 

19:00 Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” (Strada Aristide Karatzali Nr.16)

AMERICAN BUFFALO de David Mamet, regia Vlad Cristache / Teatrul „Jean Bart” Tulcea

 

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11)

LECȚIA de Eugène Ionesco, regia Radu Iacoban / Teatrul Mic, București

 

 

19:00 Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân Nr. 97)

EXPERIMENTUL P după Radu Dragomirescu, scenariul și regia Alexander Hausvater / Teatrul „Alexandru Davila”, Pitești

 

 

DUMINICĂ, 30 IUNIE

 

 

19:00 Teatrul de Stat Constanța (Bd. Ferdinand Nr. 11)

BILLY ȘCHIOPUL  de Martin McDonagh, regia Vlad Massaci / Teatrul de Stat Constanța

 

19:00 Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân Nr. 97)

 

ITINERARII. ÎNTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA de Yann Verburgh, regia Eugen Jebeleanu / coproducție teatrală internațională: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti și Compagnie des Ogres, Franța

 

Număr de vizualizări :48http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/7_4DCuX3NWs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Profesorul Read Schuchardt susține o conferință despre „Cele șapte ...

Posted: 18 Jun 2019 02:08 AM PDT

Vineri, 21 iunie 2019, ora 18.00, Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe la conferința „Cele șapte păcate ale vieții virtuale”, susținută de Prof. Dr. Read Schuchardt, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151). Conferința va fi în limba engleză. Intrarea este liberă. Amfitrionul evenimentului va fi actorul Silviu Man.Evenimentul este organizat de Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE) şi Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură (AR3G), cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucureşti.

Adaptarea fără conștientizare înseamnă sinucidere”, arată profesorul Read Schuchardt, referindu-se la provocările mediului virtual pentru fiecare dintre noi.

Dr. Read Schuchardt este profesor de comunicare la Wheaton College, Illinois, SUA și vine pentru a doua oară în România după ce, în 2016, a susţinut o serie de conferinţe la Bucureşti, Alba-Iulia şi Constanţa. Fost publicitar și doctor în Ecologie Media al Universității din New York, sub îndrumarea celebrului Neil Postman, are în pregătire o carte intitulată: „A fi prezent în epoca absenței”. Este coautor al lucrării „Understanding Jacques Ellul” (Cascade Books, 2012) și Senior Director al IITSC – International Institute for the Study of Technology and Christianity.

În conferința „Cele șapte păcate ale vieții virtuale”, Dr. Read Schuchardt analizează dispozitivele noastre digitale – de la smartphone-uri la laptopuri și „cloud” pentru a înțelege care este de fapt prețul ascuns al acestor uimitoare tehnologii care ne economisesc timpul și ne fac munca mai ușoară. Iar prețul ascuns pe care-l plătim este foarte mare: narcisism, ignoranță, nerăbdare, dependență, desensibilizare, lipsa oricărui scop și deztrupare.

Alături de singurătate, depresie și de sentimentul că nimic nu are sens, aceste șapte vicii sunt semnele unei crize în adevăratul sens al cuvântului. O ocazie pentru noi toţi de a deveni conștienți de ea, de a ne schimba modul de viață și de a ne debarasa de obișnuințele impuse atât de ușor de către noile media. O explicație pe înțelesul publicului larg a complexului fenomen mediatic. O prezentare carismatică, inteligentă și savuroasă, care deopotrivă amuză și ridică inspirate semne de întrebare.

 

Număr de vizualizări :47http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/VzQ7k6HH6rg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Simpozion dedicat Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz, la ICR...

Posted: 18 Jun 2019 02:05 AM PDT

Miercuri, 19 iunie 2019, ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv (Beit Amot Mishpat, Blvd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6), Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Asociația Sionistă din România, organizează un simpozion dedicat Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz. “Marșul Memoriei, de la Cluj la Auschwitz” este un eveniment de conștientizare a publicului larg privind istoria Holocaustului. Marșul a fost organizat în perioada 16-20 mai 2019 de către Asociația Sionistă din România (ASR) în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România și Fundația Caritatea, și a fost dedicat comemorării a 75 de ani de la deportarea si exterminarea evreilor din Nordul Transilvaniei.

Programul evenimentului se va desfășura în limba română și va cuprinde:

Moderator: Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv

Marco Maximilian Katz, vicepreședinte al Asociației Sioniste din România: Despre ediția 2019 a Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz – concluzii și perspective

Proiecții de fragmente video și fotografii de la ediția 2019 a Marșului Memoriei, realizate de Dr. Irina Airinei Vasile, cercetător și președinte al Asociației Anima Fori.

Mesajul prof. Tiberiu Roth, președintele Asociației Sioniste din România

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Număr de vizualizări :41http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/LjFhxZZF7o4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, la Arad ș...

Posted: 18 Jun 2019 02:01 AM PDT

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal îşi continuă periplurile naţionale şi internaţionale prin două concerte ce se vor desfăşura la sfârşitul lunii iunie la Arad şi Budapesta. Duminică, 23 iunie 2019, de la ora 19.00, va avea loc primul concert la Palatul Cultural din Arad solistul Orchestrei Naţionale de Tineret fiind violoncelistul Ștefan Cazacu. Programul cuprinde lucrări semnificative pentru zona în care se desfăşoară concertele şi anume Béla Bartók – Tablouri ungare, David Popper – Rapsodia ungară pentru violoncel și orchestră, Johannes Brahms – Trei dansuri ungare, György Ligeti – Concert românesc, George Enescu – Rapsodia Română nr. 1, op. 11 în La major. Cu același program muzical, luni, 24 iunie 2019, de la ora 18.00, Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va susține în premieră un concert la Budapesta, în sala Pesti Vigadó, în cadrul proiectului „România în lume” inițiat de anul trecut de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”. Solistul concertului de la Budapesta va fi tânărul violoncelist maghiar  Bánkövi Bence.

Marin Cazacu, directorul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” declara înainte de acest eveniment: „Este prima dată când Orchestra Naţională de Tineret va cânta la Budapesta, în superba sală Pesti Vigado şi de asemenea, prima oară când va cânta în vestul extrem al ţării, la Arad, în superba sală de concert a Palatului Cultural. În vremuri în care armonia pe care o aduce muzica este de dorit să se extindă şi în relaţiile dintre cetăţenii şi dintre naţiunile Europei, ne bucurăm să putem contribui după puterile noastre la o atmosferă cât mai senină, alăturând muzica lui Béla Bartók, David Popper, Johannes Brahms, György Ligeti şi George Enescu”.

Organizatori : Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” și Filarmonica de Stat Arad

Partener: Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi” Arad

Cu sprijinul:

 

Ambasada României la Budapesta

 

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Q Magazine, M Klasika, TVR.

           

Pentru  informaţii detaliate legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“  şi de Orchestra Română de Tineret puteţi accesa www.tinerimearomana.ro sauhttps://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/

 

Orchestra Română de Tineret

           

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic dedicat formării la cel mai înalt nivel profesional al tinerelor generații de muzicieni sprijinit de Fundația „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov“ și Lanto Communication. Din 2014, funcţionează sub egida Centrului Național de Artă „Tinerimea Română“. Acest proiect reunește cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp și pe plan muzical internațional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.

De la început, Cristian Mandeal s-a preocupat de formarea ansamblului. Sub conducerea sa artistică, orchestra a devenit o poveste de succes din lumea muzicală românească. Prin perfomanța de a transforma fiecare concert într-un eveniment memorabil, dăruiește astfel țării o orchestră de nivel internațional care impune un standard prin excelență.

În prezent, proiectul „Orchestra Română de Tineret – spirit enescian şi tradiţie europeană“ implică diverse activități de dezvoltare creativă. Scopul programului este de a oferi posibilitatea de formare a muzicienilor în orchestră, de a asimila un bogat repertoriu prin participarea la masterclass-uri, și cel mai important, de a cultiva plăcerea cântatului în ansamblu alături de dirijori,compozitori și soliști de renume internațional precum: Cristian Macelaru, Lawrence Foster, Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Vladimir Cosma, Kristjan Järvi, Bogdan Băcanu, Sarah Chang, Amanda Forsyth, David Garrett, Stefan Geiger, Andrei Ioniță, Roman Kim, Elizabeth Leonskaja, Ivan Ludlow, Plamena Mangova, Valentina Naforniță, Olga Pasichnyk, Wave Quartet, Peter Sadlo, Olga Scheps, Emmanuel Séjourné, Aleksey Semenenko și Pinchas Zukerman.

Rezultatul – o orchestră unică, aclamată la concertele cu sala plină de la Ateneul Român, Sala Radio, Festivalul Internațional „George Enescu“ și pe scene intenaționale precum: l’Auditorium Parco della Musica din Roma, Festivalul de la Ravello şi Festivalul Mahler de la Toblach – Italia, „March Music Day“ de la Ruse, Festivalul Orchestrelor de Tineret de la Milano, Festivalul de la Aix en Provence, Konzerthaus Berlin și Filarmonica din Berlin, Musikverein și Konzerthaus din Viena, Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris, sala Bozar din Bruxelles ș.a..

Din noiembrie 2011 ansamblul este membru al Federaţiei Europene a Orchestrelor Naţionale de Tineret – EFNYO. În cadrul acestui organism internațional Orchestra Română de Tineret este participant activ al programului MusXchange, menit să asigure o cât mai bună circulație a celor mai valoroși tineri muzicieni în cadrul programelor derulate de orchestrele de tineret din Europa.

Considerat un proiect artistic ajuns la maturitate, Orchestra Română de Tineret îşi continuă călătoria în lumea muzicii de calitate şi a recunoaşterii internationale, fiind un ansamblu educat în spirit profesionist într-un mediu artistic exceptional.

CRISTIAN MANDEAL

În cei peste 40 de ani de activitate dirijorală neîntreruptă, Cristian Mandeal şi-a exercitat profesia atât în străinătate, cât mai ales în România.

A studiat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” timp de 10 ani (1965 – 1975) pianul principal, dirijatul (Constantin Bugeanu) şi compoziţia (Ştefan Niculescu), completându-şi ulterior studiile la Berlin (Herbert von Karajan, 1980) şi München (Sergiu Celibidache, 1990). A început prin a fi corepetitor la Opera Română Bucureşti (1974 – 1977), devenind apoi dirijor al Filarmonicilor din Târgu Mureş (1977 – 1980), Cluj (1980 – 1987) şi Bucureşti (1987 – 2009). A fost Director Artistic al Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”, ediţia 2001 şi 2003. Ca Dirijor Principal şi Director General al Filarmonicii „George Enescu” (1991 – 2009) a ridicat nivelul acesteia la cote deosebit de înalte, lăsând în urmă o instituţie – etalon pentru România. În străinătate, Cristian Mandeal a dirijat sute de concerte ca invitat a zeci de orchestre, pe 4 continente, în 35 de ţări şi 31 de capitale. A participat la multe festivaluri internaţionale de prestigiu în compania celor mai reputaţi solişti ai contemporaneităţii. A fost Director Artistic al Northern Israelian Orchestra – Haifa (1999 – 2002) şi la Orchestra Naţională Bască – San Sebastian (2001 – 2008), Dirijor Permanent la Orchestra Haydn din Bolzano e Trento (2000 – 2003), Dirijor Oaspete Principal al Orchestrei Hallé Manchester (2003 – 2008) – primul deţinător al acestui titlu în întreaga existenţă de 150 de ani a acestei orchestre, al Filarmonicii din Belgrad (stagiunea 2006 – 2007) şi al Filarmonicii din Copenhaga (2006 – 2013). Un punct de mare interes în ultima perioadă de activitate a lui Cristian Mandeal îl reprezintă colaborarea cu Orchestra Română de Tineret pe care o cultivă, educă şi dirijează constant începând din 2008.

 

Număr de vizualizări :46http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/u7XSV7L-IfA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

George Volceanov, laureat al premiului USR „Cartea de traduceri”

Posted: 18 Jun 2019 12:53 AM PDT

Luni, 17 iunie 2019, s-au decernat Premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2018. Premiul „Cartea de traduceri” i-a revenit lui George Volceanov, pentru volumul Opere XIV. Regele Lear. Pericle, de William Shakespeare, Editura Tracus Arte. Volumul reunește două titluri, Regele Lear și Pericle, în care scenele de furtună pregătesc tăcerile „rezonante”, atât de grăitoare în scenle reîntâlnirii dintre tații distruși sufletește și fiicele lor pierdute, dintre Lear și Cordelia sau Pericle și Marina. Ambele piese apar pentru prima oară în limba română într-o „nouă prezentare”: Regele Lear în două variante textuale distincte (prima ediție in-cuarto și prima ediție in-folio), așa cum au fost scrise de Shakespeare, iar Pericleca produs al colaborării artistice dintre Marele Will și cârciumarul londonez George Wilkins.

Volumul este disponibil în librării și/ sau poate fi comandat de pe website-ul Editurii Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/produs/opere-xiv-regele-lear-pericle-w...

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/MzDhlJ8LnAk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Dublă lansare de carte, la MNLR

Posted: 17 Jun 2019 11:09 PM PDT

Joi, 20 iunie 2019, de la ora 17.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), Muzeul Național al Literaturii Române, Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania – UARF și Editura Universitară  vă invită la o dublă lansare de carte. Este vorba despre „Cartea cu scenarii”, autori Ioan Carmazan, Olimpia Stavarache, Mirel Talos, Ionel Udrescu, Emanuel Mihai Udrescu, și „Anul de grație”, autor Cristian Tiberiu Popescu. Invitați să rostească un cuvânt la lansare sunt Horia Gârbea, Vlad Leu, Mirel Taloș, Ioan Cărmăzan și Cristian Tiberiu Popescu. AgențiadeCarte.ro este partener media.

„Cartea cu scenarii” aduce în prim-plan scenaristul. Există permanent un conflict între regizor și scenarist pentru impunerea opțiunilor și soluțiilor artistice și ideologice. „Atare lupta pentru întâietate a fost câștigată de-a lungul timpului în proporție zdrobitoare de regizor – și de fapt regizorul nici nu se apucă de lucru până nu-l îngenunchează pe scenarist. Vorbește despre această luptă și Andrei Tarkovski, deopotrivă regizor și teoretician: «Când regizorul primește scenariul și începe să lucreze pe el, atunci se dovedește că scenariul, de parcă nici n-ar fi fost profund ca sens și fidel scopului pentru care a fost creat, începe inevitabil să se schimbe. Nu va cunoaște niciodată transpunerea pe ecran perfectă, textuală, cuvânt cu cuvânt. Întotdeauna se produc anumite deformări. De aceea munca scenaristului cu regizorul se transformă, de obicei, în luptă și conflicte. /…/ În cinematografia actuală, regizorul tinde tot mai mult să devină autor și este ceva firesc», scrie în cuvântul său despre carte Cristian Tiberiu Popescu.

Afară de scopul ei artistic propriu-zis, cartea de față se poate aprecia că se înscrie într-un potențial demers pentru dreptul de recunoaștere a scenariului de film ca gen literar de sine stătător. Cartea se deschide cu Ioan Cărmăzan, „Timișoara sau Farmecul discret al înstrăinării”, după nuvela „Zâna de pe Mureș” de Bata Marianov; urmează „Abur”, pe care Ioan Cărmăzan îl semnează împreună cu Olimpia Stavarache; „Forța inocenței” de Mirel Taloș și „Mesagerul” de Ionel și Emanuel Mihai Udrescu.

 

Cristian Tiberiu Popescu, autorul celei de-a doua cărți, „Anul de grație”, este poet, istoric, critic literar și dramaturg. Dintre volumele publicate menționăm: „Ioana III” (scenariu radiofonic) – premiera 1991; „Golgota de toamnă” (scenariu radiofonic) – premiera 1992; „Fetele” (roman), 1997; „Căruța cu copii” (povestiri), 1999; „Eminescu. Antiteză”, 2000; „Micul arbore Sephiroth” (proză), 2000; „Imnurile către Dulcinea sau Cele 12 zodii ale lui Don Quijote” (versuri), 2000; „Istoria mentalității românești”, vol. I , Editura Universal Dalsi, 2000; „Și mai potoliți-l pe Eminescu!” (teatru) – premiera la T.N.B., 2000; „Iubirea” (teatru) 2000; „Agdistis” (scenariu radiofonic) – premiera 2001; „Judecățile” (scenariu radiofonic) – premiera 2002; „Cloșca cu puii de aur” (roman), 2000; „Pictorul și fratele lui” (scenariu radiofonic) – premiera 2004; coautor la „Filosofia greacă până la Platon”, 1985.

 

Vizualizări: 70

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor