altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 17 decembrie 2019

“Tehnici de realizare a scoarţei şi ceramicii româneşti din patrimo...


Tehnici de realizare a scoarţei şi ceramicii româneşti din patrimon...

Posted: 16 Dec 2019 10:48 AM PST

Peste 100 de exponate din patrimoniul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, între care covoare, vechi piese de mobilier și vestimentație, precum și ustensile casnice sau din inventarul meșteșugarului tradițional, provenite din toate ariile etnografice majore locuite de români, sunt expus la ICR Lisabona şi vor putea fi văzute până la 30 ianuarie 2020. Expoziția „Obiecte de zi cu zi din lumea țărănească tradițională din România” prezintă două dintre tehnicile prin care au fost realizate unele dintre obiecte. La Lisabona, publicul poate vedea în expoziție tehnici care au fost incluse în ultimii ani pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO: Tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţei româneşti (2016) și cea de realizare a Ceramicii tradiţionale de Horezu (2012). 

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti“ din București a fost creat în 1936 de marele sociolog și folclorist Dimitrie Gusti, creatorul școlii românești de sociologie și, pe plan internațional, unul dintre cei mai proeminenți sociologi ai epocii. Muzeul este în prezent una dintre cele mai importante atracții turistice ale Bucureștiului și depozitarul unui excepțional ansamblu de creații arhitectonice și de artă populară tradițională. Muzeul este în același timp un prestigios centru de cercetări etnografice și sociologice și laborator de restaurare.

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kzIERTvBvlg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

În premieră națională, la Timișoara este ”construită” o Pădure Urbană

Posted: 16 Dec 2019 10:38 AM PST

Miercuri, 18 decembrie 2019, de la ora 17,00, în curtea Bastionului Maria Theresia din Timișoara, sunteți invitați la o plimbare prin unica Pădurea Urbană din România și la un spectacol extraordinar pentru copii, oferit de organizatori. Pădurea Urbană are câteva sute de ”brazi” și o suprafață de peste 2.500 mp. Pădurea a fost realizată exclusiv de copii și tineri, în urma unui demers creativ și, deopotrivă, ecologic.

Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teologic ”Sfântul Antim Ivireanul”, Liceul Tehnologic ”Azur”, Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic ”Socrates”), alături cei de la cercurile Palatului Copiilor și de studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au ”construit” Pădurea. Rezultatul este fabulos: sute de ”brazi”, unul mai interesant ca altul, împodobiți cu materiale reciclabile pe care tinerii le-au găsit acasă și la școală.

 

Un număr de 250 de ”brazi” au fost realizați de elevii și studenții din Timișoara, în ultimele săptămâni. Demersul, inițat de ȘTIRI PENTRU COPII (singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor) împreună cu Muzeul Național al Banatului și Fundația 360° , cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, și-a propus crearea unei Păduri Urbane, pentru a stimula creativitatea tinerilor și pentru a-i face pe aceștia atenți la una din marile teme ale momentului – ecologia.

 

”Scopul acestei Păduri Urbane de ”brazi” a fost să le atragem tinerilor atenția asupra importanței pe care trebuie să o acorde protejării mediului, context în care reciclarea este ceva la îndemâna oricui. Pe de altă parte, i-am provocat pe tineri și pe copii să fie cât mai creativi cu putință”,  arată organizatorii evenimentului.

 

În deschiderea Pădurii Urbane, care va putea fi vizitată până în prima săptămână a anului viitor, miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, organizatorii oferă un spectacol cu Gașca Zurli, la care participarea publicului este liberă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XIHNBboyPcM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Proiecția filmului ”Copilul-problemă / System Crasher”și dezbaterea...

Posted: 16 Dec 2019 10:30 AM PST

Joi, 19 decembrie 2019, ora 19:15, la Cinema Muzeul Țăranului, Editura Herald și Bad Unicorn vă invită la o proiecție specială a filmului ”Copilul-problemă / System Crasher”, urmată de dezbaterea „Drama copilului interior – atașamentul și empatia”, la care vor participa specialiștii Sorina Petrică, psiholog clinician, psihoterapeut, Iulia Feordeanu, psiholog, psihoterapeut jungian, Sabina Strugariu, psiholog, psihoterapeut integrativ.

Sinopsis: La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un copil-problemă şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Angajații de la protecţia copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în management-ul agresivităţii, care o însoţește pe Benni la şcoală.O rază de speranţă îşi face apariţia. Va reuşi Micha acolo unde toţi ceilalţi au eşuat? Va primi Benni atenția și afecțiunea celor din jur?

Trailer: https://youtu.be/hZVLpbq7Jn8.

În cadrul dezbaterii vom discuta despre frici, traume, rădăcinile violenței în copilărie, vulnerabilități și revoltă, etichetări și bullying, despre dependențe și provocări, despre atașament şi empatie și despre cum putem înțelege nevoile emoționale ale copiilor.

Pornind de la tematica filmului Copilul-problemă, discuțiile vor fi purtate pe marginea titlurilor „Drama copilului interior”, „Revolta corpului” și „Pentru binele tău”, de Alice Miller, titluri publicate în colecția Parentaj a Editurii Herald. Gazda evenimentului va fi Sorin Lucaci, PR Herald.

 

„Filmul Copilul-problemă (Systemsprenger) reușește să surprindă și să transmită spectatorului drama copilului maltratat și apoi abandonat, dramă cu care, într-o măsură mai mică sau mai mare se confruntă aproape toți copiii care sosesc într-o familie în care părinții sunt ei înșiși  foști copii traumatizați și incapabili de a crea un spațiu de siguranță fizică și emoțională pentru noul născut.

Regizoarea Nina Fingscheidt redă cu acuratețe toate detaliile semnificative din drama copilului supranumit problemă de cei de la serviciile sociale de protecție a copilului, dar surprinde și suferința și disperarea oamenilor din sistem care ar dori să ajute acest copil să se vindece și să aibă parte de iubirea, acceptarea și siguranța după care tânjește.” – Iulia Feordeanu –  psihoterapeut, instructor Aware Parenting, educator SAFE® (Safe Attachment Family Educatotion)

 

 

Număr de vizualizări :23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/nrzPeuen0NM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin“ de Eric...

Posted: 16 Dec 2019 10:24 AM PST

Miercuri, 18 decembrie 2019, ora 19.00, Editura Humanitas Fiction vă invită  la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului ”Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, în traducerea lui Doru Mareș. Vor prezenta cartea Maria Balabaș, jurnalistă realizatoarea emisiunii Dimineața crossover de la Radio România Cultural, Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Lansarea cărții va fi urmată de o dezbatere despre literatură și muzică, plecând de la tematica romanului. Moderatorul întâlnirii va fi Marius Constantinescu, jurnalist, realizatorul emisiunii Vizual difuzată de postul public de televiziune (TVR).

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

„O splendidă poveste inițiatică, muzicală și onirică, așa cum numai Eric-Emmanuel Schmitt știe să scrie.“ – Point de Vue

Obsedat de o amintire din copilărie și fascinat de Chopin, tânărul Eric-Emmanuel se hotărăște să ia ore de pian. După un început cu stângul, doamna Pylinska, exotica și intransigenta profesoară poloneză stabilită la Paris, îi va oferi o educație muzicală origi-nală: lecții private despre viață, despre artă și despre iubire, care, odată înțelese, îi vor revela tânărului adevărata lui vocație.

„Da, am scris și o carte despre Mozart, și una despre Beethoven. Muzica este indispensabilă pentru viața mea interioară. Prin ea renasc, mă consolez sau îmi exprim suferința. Muzica are o incredibilă influență spirituală și emoțională asupra mea. Pot să stau o zi fără să scriu sau să citesc, dar nu și fără să ascult sau să fac muzică. Respir prin urechi!“ – Eric-Emmanuel Schmitt, interviu în Le Progrès

„Lectura unei cărți se transformă în preludiu muzical. Preludiu la ce? La reverie.“ – Paris Match

În seria de autor „Eric-Emmanuel Schmitt“ au apărut: MilarepaDomnul Ibrahim și florile din CoranOscar și Tanti RozCopilul lui NoeViața mea cu MozartSecta EgoiștilorEvanghelia după PilatCea mai frumoasă carte din lume și alte povestiriVisătoarea din OstendePe când eram o operă de artăConcert în memoria unui îngerCei doi domni din BruxellesElixirul dragosteiOtrava iubiriiFemeia în fața oglinziiNoaptea de focAdolf H.Două viețiOmul care vedea dincolo de chipuriRăzbunarea iertării și Doamna Pylinska și secretul lui Chopin.

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obține titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea de la Valognes. Îi urmează Vizitatorul, care îi aduce consacrarea și pentru care este distins cu trei premii Molière, Variațiuni enigmaticeLibertinul etc. În 1994 îi apare primul roman, Secta Egoiștilor, dar scrie în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franța și în străinătate. În 2001 este recompensat de Academia Franceză cu Grand Prix du Théâtre pentru întreaga activitate. De același succes răsunător se bucură și romanele sale Evanghelia după Pilat (2000), Adolf H. Două vieți (2001), Pe când eram o operă de artă (2002), precum și eseul Viața mea cu Mozart (2005). Volumele care alcătuiesc „Ciclul invizibilului“ —Milarepa (1997), Domnul Ibrahim și florile din Coran (2001), Oscar și Tanti Roz (2002), Copilul lui Noe (2004), Luptătorul de sumo care nu se putea îngrășa (2009) și Cei zece copii pe care doamna Ming nu i-a avut niciodată (2012), Doamna Pylinska și secretul lui Chopin (2018) — s-au aflat luni întregi pe listele de bestselleruri din numeroase țari. Eric-Emmanuel Schmitt este autorul a cinci volume de povestiri, Cea mai frumoasă carte din lume și alte povestiri (2006), Visătoarea din Ostende (2007), Concert în memoria unui înger (2010), distins cu Premiul Goncourt pentru nuvelă, Cei doi domni din Bruxelles (2012) și Răzbunarea iertării (2017). În 2008 publică romanul Ulysse from Bagdad, în 2011, Femeia în fața oglinzii, în 2013, Papagalii din Piața Arezzo, în 2014, dipticul Elixirul dragostei și Otrava iubirii, în 2015, Noaptea de foc, iar în 2016, Omul care vedea dincolo de chipuri. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste 20 de premii și distincții literare, în 2001 primind titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. Cărțile lui sunt traduse în peste 40 de limbi.

 

Număr de vizualizări :25http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/RNuDQSuIKyQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Mini-serial documentar produs de televiziunea HISTORY pentru a marc...

Posted: 16 Dec 2019 10:21 AM PST

HISTORY® difuzează, în premieră, începând de luni, 16 decembrie 2019, o mini-serie documentară, la 30 de ani de la Revoluția postdecembristă, care aduce în prim-plan mărturiile a șase participanți la evenimentele din 1989, din orașele București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Clipurile video vor fi difuzate atât pe canalele locale de social media, cât și pe canalul HISTORY România, din 23 decembrie. 

 „Ideea acestor mini-episoade a venit în urma numeroaselor dezbateri despre adevărul evenimentelor din decembrie 1989. Se spune că a existat cu adevărat o revoluție la Timișoara, dar că unii oameni de la conducere, împreună cu serviciile secrete ar fi folosit această oportunitate pentru a-l răsturna pe Ceaușescu prin agitarea populației, dezinformare și haos. Astfel, au manipulat armata să tragă în cetățeni și au pus arme în mâinile unor civili foarte speriați și confuzi, creând astfel îndeajunsă vărsare de sânge pentru a justifica execuția soților Ceaușescu. De aceea nimeni nu știe cu adevărat întreaga poveste, iar cei care o cunosc o vor lua cu ei în mormânt. Tot ce putem face este să punem povestirile cap la cap și să analizăm situația din cât mai multe unghiuri.”, spune Ovidiu Grămesc, regizorul și producătorul miniseriei realizate de HISTORY®.

 

Miniseria este alcătuită din șase povești video a câte 60 de secunde, care surprind trăirile și experiențele din timpul revoluției, care nu au fost făcute publice până acum, ale celor șase protagoniști: Irina Margareta Nistor, Csilla Könczei, Oltin Dogaru, Mihai Dulea, Mircea Ionescu și Nicu Grămesc.

Producția video realizată de HISTORY reprezintă o modalitate de a îndrepta atenția opiniei publice asupra celui mai important eveniment care a modificat structural istoria recentă a României.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiecare martor ocular vorbește despre ce s-a întâmplat în acele zile, dar mai ales despre cum au fost percepute evenimentele în cele mai mari orașe din țară, dintr-o perspectivă cât se poate de personală:

 

„Povestea a început și s-a terminat în zilele respective în televiziune. La București probabil că a fost mai intens, dar asta nu ne-a făcut vreo clipă să uităm de Timișoara care ne-a dat curaj tot timpul. Au continuat atacurile, s-a tras […]. Era extrem de înspăimântător când traversai curtea televiziunii. M-au chemat de acasă, lucrăm deja în televiziune, ca să dublez desene animate.”(Irina Margareta Nistor, București)

 

„Până în 22 decembrie nici nu mi-a trecut prin gând să ies cu ea [camera video] în spațiul public, în care era o atmosferă de teroare.” (Csilla Könczei, Cluj)

 

 „Armata era nepregătită, soldații erau neinstruiți, de acest lucru s-a profitat, s-a creat haos, dovadă că nici până în ziua de astăzi nu știm adevărul.” (Mihai Dulea, Iași)

 

 „N-am să pot uita niciodată momentul în care a fost anunțată la televiziune execuția lui Ceaușescu. A fost un vuiet în tot cartierul, o explozie de emoție care mi-a arătat cât de puternică a fost această dictatură.” (Mircea Ionescu, Brașov)

 

„Au fost momente de teroare, momente de groază. Lucrurile au fost atât de bine ținute ascunse, încât Radio Europa Liberă care dădea informațiile actuale la ora aceea, abia marți seară la Jurnalul de Cinci a transmis primele vești de la Revoluția din Timișoara.” (Nicu Grămesc, Timișoara)

 

„Am auzit celebrul vuiet, după care s-a oprit transmisia […]. Era haos, erau informații contradictorii, nici până în ziua de azi nu am aflat exact ce s-a întâmplat” (Oltin Dogaru, București).

 

Mini-episoadele pot fi urmărite pe canalul de YouTube al HISTORY România, precum și pe paginile de Facebook sau Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre HISTORY® 

Televiziunea HISTORY®, în prezent existentă în peste 302 milioane de locuinţe din toată lumea, priveşte istoria dintr-o perspectivă diferită, celebrând oamenii cu iniţiativă care ies din mulţime şi îşi lasă amprenta asupra lumii. Aceşti oameni, prezenţi în vasta diversitate de emisiuni difuzate de HISTORY®, sunt nonconformişti care înfruntă riscul, aduc schimbarea, modifică drumurile deja bătătorite şi împing limitele mai departe.

 

HISTORY este principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK®. HISTORY a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile HISTORY şi HISTORY HD sunt disponibile prin Akta-DCS, Digi, iNES IPTV, Orange TV, Telekom, UPC – o companie Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/qug8DX0KjIM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Din tainele picturii: Natura moartă și peisajul în viziunea lui Sor...

Posted: 16 Dec 2019 02:30 AM PST

Muzeul Municipiul București prin Secția de Artă inaugurează o nouă serie de evenimente adresate publicului larg și artiștilor contemporani care doresc să colaboreze cu instituția. Persoanele interesate sunt invitate să participe la prima întâlnire inedită din seria acestor evenimente, avându-l invitat pe pictorul Sorin Adam. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 decembrie 2019, ora 17:00, în spațiul dedicat Pinacotecii București, la Palatul Suțu.

Student al maestrului Vasile Grigore și membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Sorin Adam continuă pe linia maestrului său, adăugând un plus de forță, pasiune și emoție peisajelor și naturilor statice pe care le compune. Acesta este prezent și în Colecția Pinacotecii Municipale cu câteva lucrări donate, iar una dintre acestea figurează și în expoziția „Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecția Pinacotecii București”, deschisă la Palatul Suțu.

Plecând de la tematica acestei expoziții, împreună cu directorul adjunct al Secției de Artă – Elena Olariu și muzeograful Ana Maria Măciucă, participanții vor descoperi alături de artist tainele picturii de interior sau în plein-air. Pictorul ne va povesti despre locurile în care a călătorit în scopul documentării tematicilor sale, în ţară sau în străinătate: Maroc, India, Grecia, Italia, Ţara Galilor, Israel, Canada, de curând Vietnam, Cambodgia, Laos, locuri ce l-au impresionat prin exotismul locurilor, prin bogăţia tradiţiilor, prin firescul existenţei umane și al relației dintre locuitori și mediul înconjurător. Discuția se va axa și asupra mijloacelor de exprimare plastică prin care comunică artistul, prin care transmite mesajele sale profunde, dar intens documentate, exprimate prin culoare şi formă, tuşe cromatice şi planuri.

Bilet intrare – 10 lei.
Ilustrație: Adam Sorin, Peisaj la Balcic, 60 x 73 cm, semnat și datat dreapta jos cu ocru

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Uljpl--NoZc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Stand Up Comedy cu Gabriel Gherghe și Victor Drăgan, la Doors Club

Posted: 15 Dec 2019 09:32 PM PST

Joi, 19 decembrie 2019, de la ora 19.00, constănțenii au ocazia să îi revadă pe Gabriel Gherghe și Victor Drăgan într-un nou spectacol de stand up comedy.

Gabriel Gherghe – „homo-sapiens din 1984, comediant din 2012, amuzant dintotdeauna, aroga… neah!” Misiunea lui, conform propriei mărturisiri, este explorarea lumii vaste si miraculoase a umorului până în punctul în care măcar o uliță din satul său natal să îi poarte numele… A impresionat atât juriul iUmor, cât și publicul de acasă prin umorul său fin. Este câştigătorul Stand Up Fest 2014 și face parte din noua generaţie a comediei. Moldovean din Adjud, face stand-up comedy din mai 2012 şi a avut spectacole în cele mai cunoscute cluburi de comedie din toată ţară, a urcat pe scena Deko Cafe şi Club 99 şi a avut spectacole alături de comedianţi consacraţi ca Dan Badea, Teo, Vio, Costel şi Bordea. A mai avut spectacole şi în cadrul Stand-Up în The City cel mai cunoscut turneu de profil din România, cât şi la Festivalul Internaţional de Stand Up Comedy Cluj.

Victor Dragan este câştigător al Premiului I la cele mai importante evenimente de profil din ţară, Festivalul Internaţional de Stand-up Comedy (Cluj-Napoca 2016) şi Stand-up Fest (Braşov 2017), având o experienţă de 8 ani în domeniu. A susţinut spectacole pe scenele a diverse cluburi, puburi şi cafenele din toată ţara, fiind numit „cel mai amuzant om din România” de către rudele sale apropiate.

 

Prețul unui bilet este 30 de lei. Biletele s-au pus în vânzare la sediul clubului, str. Traian, nr 68A. Găsiți bilete și online, pe siteul www.iabilet.ro. Cei care cumpără biletele online sunt rugați sa sune la nr. de rezervări pentru stabilirea locurilor la scaune. Info: 0763 661 622

 

Număr de vizualizări :23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0Q7gyoy0tH0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

X-Mas Party cu Bosquito, la Doors Club

Posted: 15 Dec 2019 08:42 PM PST

Vineri, 20 decembrie 2019, trupa Bosquito te așteaptă la un concert-petrecere în ton cu sărbătorile de iarnă!

Vei dansa și vei cânta mult îndrăgitele piese care au făcut istorie: „Când eram băiat acasă”, „Două mâini”, „Marcela”, „Hopa, hopa” și multe alte.

Nu rata una dintre cele mai vesele și energice seri pentru care trupa a pregătit și multe piese noi de pe recentul album.

Biletele se găsesc online, site-ul www.iabilet.ro la prețul de 50 de lei sau la sediul clubului, str. Traian, nr. 68A, precum si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

La intrare la eveniment, prețul biletelor va fi 70 de lei. Info: 0763661622.

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/uCMtRIroaHw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Aniversare 10 ani “Promised Land”

Posted: 15 Dec 2019 08:15 PM PST

Vineri, 20 decembrie 2019, la Linotip Centru Independent Coregrafic , se vor aniversa 10 ani de la premiera spectacolului ”Promised Land”, creat de coregraful Arcadie Rusu în colaborare cu coregrafa Ioana Marchidan. Publicul este așteptat ca de obicei în sala Linotip, pe scaunele roșii și pe covorul de dans, ca să se bucure de o seară de dans contemporan până târziu în noapte.

Triplu eveniment pe 20 decembrie la Linotip – Centru Independent Coregrafic

 

”Seara va începe la ora 20:00 cu un spectacol care împlinește zece ani de la premieră. Promised Land a avut o distribuție vastă de-a lungul anilor așa că vino cu 10 minute mai devreme ca să găsești locul potrivit lângă artiștii din sală.

 

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul, coordonată de Gina Șerbănescu, critic de artele spectacolului.

 

Suntem bucuroși și onorați că Gina Șerbănescu poate fi alături de noi pentru că este unul din acei oameni care a avut ocazia să vadă Promised Land în mai multe ipostaze și spații, încă de la crearea lui până în prezent și considerăm că este cea mai potrivită persoana alături de care să călătoriți în povestea spectacolului.

 

La DesculțPARTY sărbătorim totul. După Q&A vă invităm la un party lejer în care toată lumea se simte ca la ea acasă. Vă descălțați, vă faceți și mai comozi și dansați după pofta inimii, cu grija de spațiu și de cei din jur.

 

Detalii puteți găsi pe site-ul linotip.ro. Biletele pot fi cumparate pe eventbook.ro, linotip.ro, librariile Kiralyna și Humanitas și la sediul Linotip. ” – anunță Linotip Centru Independent Coregrafic.

 

Vizualizări: 102

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor