altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 13 ianuarie 2021

“Capodopere romantice live cu orchestra Filarmonicii „George Enescu...


Capodopere romantice live cu orchestra Filarmonicii „George Enescu”

Posted: 12 Jan 2021 07:08 AM PST

Filarmonica „George Enescu” continuă, în cadrul stagiunii, să susțină concerte live, fără public, la Ateneul Român, transmise pe canalele online ale instituției.  Joi, 14 ianuarie 2021, de la ora  19.00,  Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Radu Popava avea în program  Concertul în la minor, pentru violoncel şi orchestră, op. 129 de Robert Schumann și Simfonia nr. 4, în do minor, D417, „Tragica” de Franz Schubert. Solist este violoncelistul Octavian Lup. Despre compoziția lui Schumann, muzicianul Dimitrie Dinicu remarca, în volumul „Concerte pentru violoncel”, că „paginile acestui concert freamătă de sensibilitate şi pasiune”. La cea de a patra simfonie a lui Schubert, terminată la 27 aprilie 1816, la Viena, denumirea de „Tragica” a fost adăugată ulterior. „Este adevărat că după luminoasele simfonii de început, aceasta apare mai sumbră, îndeosebi în prima parte şi mai plină de contraste dramatice în final, cele din mijloc fiind doar pe alocuri cu accente care să justifice denumirea. Încă tributar lui Beethoven, Schubert din această simfonie se arată el însuşi, îndeosebi în invenţia melodică şi în înlănţuirile armonice”, apreciază muzicologul Petre Codreanu.

Concert simfonic fără public

 

14 ianuarie 2021, ora 19.00, Sala mare a Ateneului român

 

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

 

Dirijor
RADU POPA

 

Solist

OCTAVIAN LUP (violoncel)

 

Program

 

Robert Schumann
Concertul în la minor, pentru violoncel şi orchestră, op. 129

 

Franz Schubert
Simfonia nr. 4, în do minor, D417, „Tragica”

 

Concertul live din 14 ianuarie 2021 va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este  Radio România Muzical.

Concertul este transmis, joi seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990 ).

 

***

 

Radu Popa s-a născut la Bucureşti în anul 1969. A studiat la început pianul sub îndrumarea profesoarei Veronica Gaşpar, la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, şi a urmat  apoi cursurile Universităţii Naţionale de Muzică  Bucureşti, absolvind în anul 1994 secţia de compoziţie (clasa Prof. univ. dr. Adrian Iorgulescu), iar în anul 1996 secţia de dirijat-orchestră (clasa Prof. univ. Ludovic Bács). A debutat ca dirijor în anul 1993, alături de orchestra Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, desfăşurând apoi o bogată activitate. În calitate de dirijor al orchestrei de cameră „Camerata Janacek”, Radu Popa a coordonat producţia Flautul fermecat la Šumperk – Cehia (2002).  La pupitrul orchestrei Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca a susţinut în anul 2007 un concert în cadrul Festivalului internaţional „George Enescu”. Cu prilejul colaborării dintre Opera de Stat din Viena şi Filarmonica „Banatul”,  Radu Popa a dirijat în acest an la Timişoara, un concert extraordinar susţinut de solişti ai Operei de Stat din Viena, programul cuprinzând selecţiuni din operele Nunta lui Figaro, Don Giovanni şi Così fan tutte de W. A. Mozart.  În prezent, Radu Popa este dirijor permanent al Filarmonicii „Banatul” Timişoara.

 

Octavian Lup a urmat Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca şi a studiat sub îndrumarea profesorilor Gabriel Râpă şi Gabriela Todor. În 2010 absolvă Universitatea Națională de Muzică din București (clasa Marin Cazacu) și continuă studiile la Conservatorul Național Superior din Paris cu Roland Pidoux și Xavier Phillips. În prezent este doctorand şi profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică București.  Este membru al cvartetului de violoncele „Cellisimo” alături de Marin Cazacu, Alexandra Guțu și Răzvan Suma. De asemenea, este prim violoncelist al orchestrei „Camerata Regală” şi  membru al Orchestrei Române de Tineret. Dintre premiile obţinute amintim Premiul I și Marele Premiu la toate olimpiadele naționale la care participă între anii 2001-2007, Marele Premiu la concursurile „George Georgescu” Tulcea, „W. A. Mozart” Târgoviște, „Paul Constantinescu” București, „Mihail Jora” București. De asemenea, a câştigat Premiul II la concursul internațional „David Popper” Ungaria, a fost semifinalist al concursului „George Enescu” (2014 şi 2016) şi câștigător al selecției naționale „Eurovision Young Musicians”, participând în finala de la Lucerna, Elveția.

 

Siteul Filarmonicii „George Enescu“
Pagina YouTube a Filarmoncii „George Enescu“
Pagina de Facebook a Filarmonicii „George Enescu“

 

 

Număr de vizualizări :21http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/f5kBe0MyDYQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Ziua Culturii Naționale – „Opere pe rafturile bibliotecii: muze și ...

Posted: 12 Jan 2021 06:40 AM PST

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) și Teatrul Dramaturgilor Români (TDR) va sărbători Ziua Culturii Naționale printr-un proiect cultural online, finanțat de Ministerul Culturii. În perioada 15 – 31 ianuarie 2021, BMB şi TDR vor desfăşura proiectul „Opere pe rafturile bibliotecii: muze și muzicalitate” – o serie de evenimente înregistrate, de muzică şi poezie românească, realizate cu sprijinul actorilor şi muzicienilor români, consacraţi sau în curs de afirmare. Iubitorii de poezie și muzică sunt așteptați vineri, 15 ianuarie 2021, pe pagina principală de Facebook a BMB, unde vor putea urmări, de la ora 17:00, un spectacol muzical în al cărui repertoriu vor fi cântece inspirate din lirica românească, interpretate de cunoscuţi solişti de operă. Totodată, în perioada 15 – 31 ianuarie 2021, vor fi postate recitaluri de versuri din creaţia eminesciană. 

În contextul actual, în care participarea fizică la evenimente culturale nu este posibilă din cauza pandemiei, nevoia de a avea acces la acte de cultură de calitate este mai mare ca niciodată. Astfel, prin seria de evenimente propuse, prin complexitatea lor, BMB și TDR vor contribui direct la promovarea valorilor culturale naționale, dând posibilitatea spectatorilor online de pretutindeni de a reflecta la modul în care cultura și arta, manifestări cheie ale umanității, reprezintă un resort nesecat de susținere și perpetuare a specificității naționale și universale.

Proiectul „Opere pe rafturile bibliotecii: muze și muzicalitate” este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

 

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XyxVgtdF3JM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Scrisoteca 12, invitat Florin Dochia

Posted: 12 Jan 2021 06:32 AM PST

Când baţi palma cu intimitatea ta şi a lucrurilor tale, când te aşezi comod în tine însuţi şi îţi îngădui condiţia şi fiinţa de scris, doar atunci, numai atunci poţi să laşi lumii un semn. Semnul tău. 

Derulăm, în câteva minute şi cuvinte fără timp, filmul scrisului tău ca personaj principal.

Născut în Câmpina, la 28 martie 1950

Volume: Poezie – 19; Eseu – 4; Cronică literară – 2; Interviuri  – 1

Când m-am născut eu, secolul trecut împlinea cincizeci de ani. Nu cred că acest lucru i-a influenţat cu ceva dezvoltarea ulterioară. S-a sfârşit deplorabil, fără împliniri notabile; nimeni nu-i va putea şterge, însă, pecetea de veacul cel mai criminal din toate câte s-au cunoscut. Şi încă, precum doar prin/din suferinţă se naşte ceea ce dăinuie, nimeni nu-i va putea şterge pecetea de veac al celor mai importante revoluţii şi eşecuri din istoria omenirii. Poate doar focul şi roata… Eu aparţin secolului în care au murit utopiile. Aparţin secolului care a căscat prăpastia între viaţa interioară şi aceea exterioară a fiinţei umane, amplificând schizofrenia civilizaţiei. Ruptura e în fiecare dintre noi, fie că o recunoaştem, fie că nu. 

Din această situaţie a fiinţei mele s-au născut poemele ce s-au scris mai departe şi toate celelalte lucruri pe care le-am făcut, cu voie sau fără de voie. Viaţă adevărată nu le poate insufla, mai departe, decât tu, cititorule. Poate că merită.

– membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Poezie Bucureşti

– membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

– redactor-şef al publicaţiilor literare „Revista Nouă” (2000-2020) & „Urmuz” (2014-2020)

……………..

Geometria singurătăţii, poezie, Editura Premier, Ploieşti, 2003, (premiul Opera prima al Festivalului Internaţional «Nichita Stănescu», 2004)

Grădina de hârtie, poezie, cu ilustraţiile autorului, Editura Premier, Ploieşti, 2003

Conserva de fluturi, poezie, Editura Premier, Ploieşti, 2004 (cu desene de Lidia Nicolae)

Puterea lui Don Quijote, studiu aplicativ asupra surselor şi rosturilor creaţiei [interviuri cu personalităţi culturale], Editura Fundaţiei Culturale Libra, 2006

33 – piatră pasăre, duh, poezie, Editura Fundaţiei Culturale Libra, 2007 (cu 33 de desene de Lidia Nicolae)

Şarpele dezaripat, poezie, Editura Princeps Edit, Iaşi, 2008

Cântece pentru ştergerea umbrei, poezie, Editura Premier, Ploieşti, 2010

Elegii de pe strada mea, poezie, Editura Premier, Ploieşti, 2011

Prins în lumea cuvintelor, 1, eseuri, Editura Premier, 2012

Stare de lectură, critică literară, Editura Premier, 2013

Prins în lumea cuvintelor, 2, eseuri, Editura Premier, 2013

Elegiile căderii, poezie, Colecţia Biblioteca de Câmpina, Editura Premier, Ploieşti, 2013

Orb pe mare, poezie, Editura PIM, Iaşi, 2014 (cu 10 desene de Lidia Nicolae)

Ferestre spre curtea interioară, poezie, Editura Fundaţiei Culturale Libra, 2015

Cântece pentru Inanna / Chansons pour Inanna, version française par Laura Şerban, cu 16 desene de Lidia Nicolae, poezie, Editura Fundaţiei Culturale Libra, 2015

Prins în lumea cuvintelor, 3, eseuri, Editura Fundaţiei Culturale Libra, 2015

Fenomenul K, eseuri, Editura Detectiv Literar, 2015

Stare de lectură, 2, critică literară, Editura Detectiv Literar, 2016

Cântece pentru Inanna / Songs for Inanna, english version by Adriana Bulz, cu 20 de desene semnate de Daniela Rîndaşu, poezie, Editura Fundaţiei Culturale Libra, 2016

Întunericul. Alte elegii de pe strada mea, poezie, Editura Rafet, 2017

Produse derivate, poezie, Editura Grinta,  2017 (Premiul Naţional  de Poezie „V. Voiculescu”, 2017

Noptalgii, poezie, Editura Detectiv Literar, 2018

36 de zile cu Lilith, poezie, Editura Detectiv Literar, 2019

Nopţi cu Inanna Lee, poezie, Editura Ecreator, Baia Mare, 2019

Sălbatice oglinzi, poezie, Editura Alana, Slatina, 2020

Poeme din Carantină, poezie, Editura Detectiv literar, Bucureşti, 2020

…………….

Premiul Opera prima al Festivalului Internaţional «Nichita Stănescu», 2004

Premiul Naţional  de Poezie „V. Voiculescu” pentru „Produse derivate”, 2017

şi multe alte Premii mai mici sau mai mari, mai locale, mai naţionale

 

Uneori adunăm atâta întuneric în noi,

încât trebuie să-l dăm luminii

De ce scrii? Ce reprezintă scrisul pentru tine?

Dacă aş fi francez, aş zice că scriu ca façon de vivre, joie de vivre, devoir de vivre. Dar nu sunt francez şi atunci spun că scriu pentru că nu am încotro. Spectaculos, aş afirma că vreau să particip şi eu, nemijlocit, la augmentarea haosului lumii. Unii au confirmat că-mi iese asta, m-au încurajat, după mine potopul a fost mai mare, mai furios, mai bolnav, ideea de salvare a lumii s-a îndepărtat sensibil. Uneori adunăm atâta întuneric în noi, încât trebuie să-l dăm luminii. Scriu convins fiind că nu este un mod de cunoaştere, nici de recunoaştere, ci un mod de a crea, de a inventa lumi, spectrale, desigur, astfel cum apar în hantologia derridiană – neînţelese înţelesuri. De exemplu, Heidegger credea că ne putem gândi la moarte, că moartea este „gândibilă”. Este o eroare, nu ne putem gândi la moarte ca atare, putem crea o fantezie, o dimensiune spectrală, dar ireductibilă la logos. Imagin[ar]ea morţii nu este totuna cu moartea gândită. În această „logică a bântuirii” derridiană m-am regăsit mai cu seamă. Asta dacă pot să mă pot gândi la mine / pe mine mai mult decât putea Heidegger să gândească moartea.

Unde scrii? Ce semnifică pentru tine locul în care scrii?

Locul meu de scris este oriunde am o clipă de linişte, nu neapărat tăcere. Ba chiar scriu cu mare lejeritate ascultând muzică, mai ales barocă. Ori cântul păsărilor de pe dealuri, câmpii ori din păduri. Cred că scriu întâi în mine, ceea ce fac apoi este transcriere; sau trans-scriere. De fapt, cineva scrie în mine, mărturisesc. Sau poate cântă în mine? Scrie cu imagini pe care mă străduiesc să le transform în cuvinte. [Trans]Scriu la biroul din bibliotecă, în tren, în autobuz, în pădure, pe vapor; pe hârtie [hârtiuţe], cartonaşe, scândurele, smartphone, computer… Computerul este, totuşi, destinatarul, depozitul final al tuturor textelor mele.

Ce te inspiră oricând?

Inspiraţia? Nu m-am prea gândit la asta… cred că suferinţa. Dezechilibrul, durerea, neîmplinirea, absenţa, golul, neantul care se uită în mine fără istov, dorul de lumina zilei când e noapte şi dorul de lumina stelelor când e miezul zilei, voinţa neostoită şi mereu neîmplinită de a fi complet. Dar mai e ceva esenţial care mă inspiră: iubirea. De fapt, Iubirea, cu majusculă. Ea este motorul Lumii. Mă gândesc dacă, totuşi, acelui om din Tecuci, motorul nu i-ar fi putut folosi la ceva… Dar e deja, prea târziu, până şi Dumnezeu a murit…

Ce te linişteşte şi te aduce în starea de scris?

Mai ales barocă şi blues. Întoarcerea la mine pe care o aduce, trezirea celuilalt, care mă locuieşte. -Dialogul cu el, dar mai ales monologul lui, cearta cu el, cuminţenia lui după ce îmi vede smerenia. Muzica, da. Chiar acum ascult Mozart, flaut şi harpă, K. 299. Şi afară plouă, sună monoton pe acoperişul de tablă. Este aşa de reconfortant!

Ai făcut vreodată terapie ca să te întorci la tine / la scris?

Nu fac terapie. Nu chiar. M-am născut şi am crescut, locuiesc azi în preajma unui spital neuropsihiatric. Mă plimb adesea prin pădurile de tei, fag şi brad care-l înconjoară. Adun fructe de pădure. Stau rezemat de trunchiuri, le îmbrăţişez, uneori. Este asta o terapie? Habar nu am… Ah, să nu uit! Am un motan! Prezenţa lui dormind pe covor, lângă mine, contează enorm!

Care sunt tabieturile tale poetice / cuvintele compatibile cu scrisul tău?

Nu am tabieturi. Trebuie să mă simt acasă. Şi acasă este totdeauna acolo unde mă aflu. Cafea, ceai, vin, limonadă… confort fizic… Cuvinte compatibile cu…? Cred; De ce?; Cum?; Mâine; Lumină; Deşert.

Dacă nu ai fi scris, ce ai fi făcut?

Dacă nu aş fi scris, aş fi cântat. Şi poate aş fi şi încântat. Dar aşa a fost să fie.

 

Proiect inițiat de Florina Zaharia

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XjPiP12WrFk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția „Vreme trece, vreme vine“, dedicată celebrării Zilei Cult...

Posted: 12 Jan 2021 06:20 AM PST

Vineri, 15 ianuarie 2021, Biblioteca Academiei Române vernisează expoziția documentară „Vreme trece, vreme vine“, dedicată aniversării a 162 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și celebrării Zilei Culturii Naționale.  Evenimentul va avea loc în Sala „Theodor Pallady“, începând cu ora 11. Vor lua cuvântul acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, prof. ing. Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei Române și director general al Bibliotecii Academiei, prof. univ. Ioan Cristescu, director al Muzeului Național al Literaturii Române. Academicianul Eugen Simion, președintele Secției de Literatură și Filologie a Academiei Române, va transmite un mesaj înregistrat.

Va fi expusă integrala „Manuscrisele Mihai Eminescu“, ediție facsimilată în 38 de volume, alături de care se vor afla manuscrisul 2262 conținând „Legenda Luceafărului“, ediții ilustrate din opera eminesciană, materiale și documente de arhivă, corespondență, acte oficiale aflate în patrimoniul Bibliotecii Academiei Române și în colecțiile Arhivelor Naționale ale României. Pe simeză Cabinetul de Stampe al Bibliotecii Academiei panotează peste 30 de desene în cărbune realizate de graficianul polonez Leonard Salmen, pasionat ilustrator al operei poetice eminesciene.

 

Curatoriată de Gabriela Dumitrescu, șef Serviciu Manuscrise Carte Rară, expoziția documentară aduce în prim plan actualitatea operei eminesciene în contextul cultural al secolului XXI. Expoziția demonstrează că interesul crescut asupra analizei operei nu s-a regăsit doar în exegezele criticii literare, ci și în conceptele plastice ale proiectelor de grafică de la începutul secolului trecut, care au ilustrat vizual diferitele ediții din creația poetului. Vizitatorii expoziției vor avea ocazia să recitească fragmente binecunoscute din opera eminesciană observând redarea lor artistică în desene și ilustrații.

 

Vernisajul expoziției va fi urmat de lansarea de către Romfilatelia a emisiunii poștale „150 de ani de la prima serbare a românilor de pretutindeni“, desfășurată la Mănăstirea Putna, în anul 1871. Emisiunea poștală se dorește a fi un omagiu adus implicării în mișcarea unionistă a poetului Mihai Eminescu.

 

Expoziția rămâne deschisă în perioada 15-29 ianuarie și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10-14, cu programare la adresa directie@biblacad.ro sau la telefon: 021.212.58.56

 

Ziua Culturii Naționale, ajunsă la a 11-a ediție și celebrată în fiecare an la data aniversării poetului Mihai Eminescu, este o sărbătoare cu statut național inițiată de Academia Română în anul 2010. Astfel românii de pretutindeni marchează festiv o zi de promovare a valorilor culturii naționale.

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/cmmEqkB3ZEI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Recitindu-l pe Eminescu” la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Posted: 12 Jan 2021 02:58 AM PST

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită și în acest an la Teatrul Național „Marin Sorescu” într-un program de manifestări menit să reaprindă interesul publicului craiovean, dar și la nivel internațional, pentru teatru.

Astfel, de la ora 11,oo, la sala „Amza Pellea”, actorul Emil Boroghină, fondator al primului teatru de poezie din România, Poesis, va susține spectacolul „Recitindu-l pe Eminescu. La steaua care-a răsărit”. Este un spectacol mult apreciat, pe care actorul care va împlini în curând 81 de ani l-a susținut în România, dar și în Belgia, China, Germania, Italia, Cehia, Canada, Ungaria, Grecia, SUA.

Din repertoriu fac parte poemele: Copii eram noi amândoi…, O, rămâi, Fiind băiet păduri cutreieram, Floare albastră, Epistolă către Chibici, Venere şi Madonă, Epigonii, Cugetările Sărmanului Dionis, Din valurile vremii…, Dorinţa, Dormi, Atât de fragedă…, De ce nu-mi vii…, Departe sunt de tine, Peste vârfuri, Dintre sute de catarge, Glossa, Cărţile, Viaţa, Scrisoarea I, Scrisoarea II, Scrisoarea III, Scrisoarea IV, Scrisoarea V, Luceafărul, Odă (în metru antic), Trecut-au anii, Mai am un singur dor, Memento mori.

În aceeași zi, la ora 18,oo, la intrarea principală a TNC, va fi proiectat video mesajul Ministrului Culturii, dl Bogdan Gheorghiu, prilejuit de sărbătorirea acestei importante zile a culturii naționale. Totodată, vor fi proiectate imagini din istoria de 170 de ani a Naționalului craiovean. Această video-proiecție, vizibilă de pe esplanada teatrului,în Piața William Shakespeare, se va redifuza la ora 20,30.

Începând cu ora 19h30, Teatrul Național „Marin Sorescu” propune publicului românesc și internațional un ambițios și inteligent proiect, HEKTOMERON – un maraton teatral desfășurat pe durata a 100 de zile, cu 100 de poveşti din “Decameronul” de Giovanni Boccaccio, la care vor contribui 100 de regizori din tot atâtea ţări. În colaborare cu actorii TNC, va fi regizată o unică temă umană şi culturală care evidenţiază un comunitar spirit rezistent al omului silit să treacă prin pandemia mondială.

 

Pe lângă cele 100 de episoade, a câte 14 minute fiecare, vor fi prezentaţi actori, scenografi, dramaturgi şi teatre din ţările participante, motiv pentru afirmarea identităţii culturale a ţărilor participante la acest temerar proiect.

Prima zi a proiectului debutează de Ziua Culturii Naționale cu Italia, țara de obârșie a marelui prozator, urmând ca proiectul să fie finalizat printr-un spectacol maraton de 25 de ore, în data de 26 aprilie 2021.

Număr de vizualizări :29http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/vKraW9mPWfc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Narada și IPSO Agricultură, parteneriat strategic pentru sprijinire...

Posted: 12 Jan 2021 01:44 AM PST

Cel mai important jucător pe piața de mașini și utilaje agricole din România, IPSO Agricultură se alătură inițiativei Narada în efortul de a reconecta la educație peste 1000 de elevi ai liceelor tehnologice cu care colaborează compania. Astfel, numărul 1 pe piața de mașini și utilaje agricole din România devine noul partener strategic al Narada pentru sprijinirea accesului la educație digitală.

IPSO Agricultură are o bogată tradiție a investiției în resursa umană. Campaniile sale educaționale de pregătire și specializare a tinerilor au avut loc deja în cele mai importante zone din toată țara, implicând sute de adolescenți. Cu un accent puternic pus pe învățare și dezvoltare continuă, de ambele părți, parteneriatul strategic dintre Narada și IPSO Agricultură s-a născut în mod natural.

„Printre primele obiective de dezvoltare durabilă ale ONU la care și România a aderat regăsim «garantarea unei educații de calitate și promovarea oportunităților de învățare de-a lungul vieții pentru toți». Cred că educația este chiar baza, fundația pe care se construiește un organism, o societate și care face roțile să se învârtă. La IPSO credem foarte mult în importanța învățării și dezvoltării părților pentru succesul întregului și investim atât în instruirea angajaților, cât și a clienților și a viitorilor profesioniști din domeniu” spune Arnaud Van Strien, președintele executiv al IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur.

Astfel, IPSO Agricultură s-a implicat activ în pregătirea tinerilor din comunitățile în care este prezentă, mulți dintre aceștia devenind, peste ani, angajați ai multinaționalei. Însă, criza sanitară pe care o traversează România a acutizat și situația în care se află sistemul educațional. Încă de la declanșarea stării de urgență, Narada a acționat eficient și constant pentru a reconecta la educație mii de elevi din toate zonele țării. Prin implicarea voluntarilor, liderilor locali, a personalităților din zona antreprenorială și mai ales prin valorizarea puterii comunităților, Narada a căutat să deschidă calea spre o educație demnă de secolul 21 tuturor elevilor care nu mai aveau această șansă. Totodată, a oferit profesorilor oportunitatea de a-și face auzită vocea pe ecosistemul de crowdfunding www.narada.ro. Această platformă este considerată de IPSO Agricultură cea mai potrivită soluție pentru a-și continua misiunea de facilitare a accesului la educație și învățare continuă.

„În prezent, educația, așa cum o știam noi, are de suferit, și, în mod cert, efectele se vor vedea în timp, în toate ariile. Și asta ne privește pe toți! Din acest motiv, am considerat că e nevoie de o implicare și mai la firul ierbii, așa cum se întâmplă la Narada. Elevii au nevoie să fie conectați la școală, la educație, să aibă acces la resurse, la profesori, să evite pauzele în dezvoltarea cognitivă și socială atât de importante în acest punct. Facem ce putem și ce ține de noi ca să fie bine, împreună” a mai spus președintele executiv IPSO Agricultură, Arnaud Van Strien.

      În mod concret, Narada și IPSO Agricultură încurajează profesorii de la liceele tehnologice cu care colaborează să își înscrie proiectele și necesarul pentru a le îndeplini, pe platforma narada.ro. Și, cu cât o vor face mai repede, cu atât va putea fi urgentată implementarea lor, pentru că proiectele vor avea șansa de a intra în ciclul de finanțare chiar la început de an. Peste 1000 de elevi fără acces la educație din cauza unor circumstanțe sociale speciale și de sănătate publică își vor putea face planuri de viitor prin implicarea comunităților mobilizate de IPSO Agricultură și Narada. Iar șansa la educație oferită acestor tineri potențează șansele unei societăți mai prospere pentru toți.

 

———————————————————————-

IPSO Agricultură, Numărul 1 pe piața de mașini și utilaje agricole din România!

Prezentă pe piața românească din 1996, IPSO Agricultură este parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internațional. Cu o experiență vastă în domeniu, din 2009 compania este lider pe piața de utilaje agricole din România, oferind soluții integrate producătorilor agricoli, de la piese de schimb, service în câmp, pregătirea operatorilor, optimizarea și monitorizarea flotei de utilaje prin pachetele de servicii FarmSight și până la soluții de finanțare adaptate nevoilor acestora.

———————————————————————-

NARADA: Aducem educația în secolul 21

Narada este o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. Narada e o organizație născută sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation (rbls.ro) cu scopul de a hrăni inovația în educație la firul ierbii.

NARADA conectează proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa. Cu alte cuvinte, #1 încurajează și ajută profesorii să creeze proiecte care inovează în sălile de clasă și/sau rezolvă probleme ale elevilor, #2 aduce în atenția mediului de business proiectele profesorilor și face tot posibilul ca acestea să fie finanțate. #3 În final, supervizează implementarea acestora, măsoară rezultate și multiplică lucrurile care au funcționat. Un singur proiect educațional nu va schimba educația, dar forța a mii de astfel de proiecte, DA.

Vizualizări: 48

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor