altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 12 august 2021

“Romanul ”Arta bucuriei” de Goliarda Sapienza a fost tradus în cole...


Romanul ”Arta bucuriei” de Goliarda Sapienza a fost tradus în colec...

Posted: 11 Aug 2021 04:22 AM PDT

Cel de-al 33-lea titlu publicat în colecția ANANSI. World Fiction a Editurii Pandora M este o nouă carte-eveniment. Monumentalul roman istoric ”Arta bucuriei”, de Goliarda Sapienza, este o mare redescoperire din literatura italiană, o frescă a secolului XX văzută prin ochii unei puternice femei siciliene. 

 

„Un roman febril și inteligent, foarte concret, foarte vizual, erotic și familial, psihologic și politic… mai mult decât un eveniment literar, unul existențial” (Le Nouvel Observateur), „un imn al senzualității și al inteligenței subversive”(L’Express), „un roman polițist, roman libertin, socialist, feminist, roman al anilor ’68, este tot – tot ce e mai bun din secolul XX” (L’Unità), „o poveste ce poate fi citită ca text-companion, scrisă din perspectiva celor umili, a celebrului roman al lui Lampedusa, Ghepardul” (Kirkus Reviews), acestea sunt doar câteva dintre cronicile elogioase care au însoțit traducerea și publicarea cărții în întreaga lume.

 

Scriitoare și actriță, anarhistă, bisexuală, independentă Goliarda Sapienza (1924-1996) este considerată astăzi una dintre figurile emblematice ale mișcării feministe italiene. S-a născut în orașul sicilian Catania, într-o familie de orientare antifascistă. Mama ei, Maria Guidice, a fost una dintre figurile proeminente ale mișcării socialiste italiene, iar tatăl ei, Peppino Sapienza, un cunoscut avocat socialist. La 16 ani, Goliarda s-a mutat la Roma împreună cu mama ei, pentru a studia la Academia de Arte Dramatice. Timp de zece ani, între 1940 și 1950, a fost actriță de film și de teatru. A lucrat, printre alții, cu Luchino Visconti și Francesco Maselli.

 

Printre romanele publicate de Goliarda Sapienza se numără Lettera aperta (1967), Il filo di mezzogiorno (1969) și Io, Jean Gabin (2010).

Cel mai important roman al său, Arta bucuriei, a rămas nepublicat până după moartea autoarei. La doi ani de la dispariția Goliardei Sapienza, soțul acesteia, Angelo Pellegrino, a finanțat publicarea integrală a o mie de exemplare din Arta bucuriei de către Editura Stampa Alternativa, fără prea mare succes de vânzări. Câțiva ani mai târziu, Pellegrino trimite câteva exemplare din carte la Târgul Internațional de Carte din Frankfurt, unde romanul este remarcat de un editor german, care, considerându-l o capodoperă care merită redescoperită, aranjează publicarea lui. Editorul german îl transmite, la rândul său, unui editor din Franța, unde cartea este publicată imediat, înregistrând un important succes de critică și de vânzări: peste 300.000 de exemplare vândute, la scurt timp de la lansare. Ca răspuns la succesul internațional, editura italiană Stampa Alternativa reeditează cartea în anul 2003 și astfel începe procesul său de reașezare în istoria literaturii italiene, drept una dintre capodoperele secolului XX.

 

„Goliarda scria așa cum citea, ca o cititoare, scria pentru cititorii cei mai puri și mai îndepărtați, cu o dăruire lucidă și totodată pasională, afectuoasă și senzuală, atentă la bătăile inimii unei opere mai mult decât la concepte și la forme.

La idei, nu, la idei era foarte atentă — se definea ca o scriitoare ideologică, făcându-și evident o nedreptate —, da, inima și ideile erau unica sa hrană literară. În rest, scria cu adevărat pentru cititorii cei mai puri și mai îndepărtați, singurii pe care reușea să-i simtă frățește aproape”, mărturisește Angelo Pellegrino în prefața cărții.

 

Arta bucuriei a fost scrisă de-a lungul a nouă ani, din 1967 până în 1976.  Acest monumental roman sicilian, a cărui poveste începe în anul 1900 și își urmează personajul principal, Modesta, pe parcursul întregii perioade a secolului XX, este în același timp un roman al maturizării, o poveste despre aventuri și descoperiri sexuale, o ficțiune autobiografică și o schiță a trecutului moral, politic și social al Italiei. Născută într-un mic sat sicilian și orfană la nouă ani, Modesta își petrece copilăria într-o mănăstire crescută de maici. Senzuală, mândră și hotărâtă, Modesta vrea să descopere bogăția infinită a vieții și astfel începe să distrugă toate barierele sociale care îi împiedică căutările și împlinirea dorințelor sale. Îi seduce atât pe bărbați, cât și pe femei și chiar uciderea devine acceptabilă ca mijloc de înlăturare a unui obstacol în calea fericirii și a descoperirii de sine.

 

„Goliarda nu se recunoștea prea mult în Modesta — la urma urmei, Arta bucuriei nu e un roman autobiografic —, răspundea ușor tulburată că Modesta e mai bună decât ea, semn că Modesta poate fi chiar ea, dar amestecată și cu Beatrice, Carlo, Bambù, Nina, Mattia și chiar cu bunica Gaia, mărturisește Angelo Pellegrino, soțul Goliardei și primul editor al cărții.

 

Ediția în limba română a cărții, disponibilă în librăriile fizice și online din întreaga țară,  apare în traducerea din limba italiană și note de Corina Popescu.

 

ANANSI. World Fiction este cea mai recentă colecție dedicată traducerilor din literatura universală de pe piața de carte din România. Noul proiect editorial, coordonat de scriitorul și editorul Bogdan-Alexandru Stănescu, a fost lansat la finalul lunii septembrie 2020. Așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, colecția ANANSI. World Fiction include cinci serii: Anansi. Contemporan – dedicată literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spațiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reunește eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicată memorialisticii și Anansi. Blues – seria poeziei.

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Iu9szi_nd-Y?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Turneul Naţional „OGLINZI” începe la Reghin

Posted: 11 Aug 2021 04:17 AM PDT

Vineri, 13 august 2021, începând cu ora 19, la Reghin, în sala de concerte a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” are loc primul concert din cadrul Turneului Naţional „Oglinzi”, sub egida Asociaţiei Culturale Kitharalogos, ai cărui protagonişti sunt chitaristul Costin Soare, unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români, şi violonistul Valentin Şerban, concertmaistru al Orchestrei Române de Tineret, recent câştigător al Concursului Internaţional „George Enescu”. Cei doi muzicieni vor cânta, atît „în oglindă”, o serie de lucrări spectaculoase pentru vioară şi chitară de Bartok, Maxwell Davies şi Piazzolla (de la a cărui naştere se împlinesc 100 de ani), cât şi lucrări solo de Bach, Tárrega, Barrios, Villa-Lobos şi Mălăncioiu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Această întâlnire muzicală prilejuieşte şi lansarea a două albume ale chitaristului Costin Soare, rod a două proiecte distincte: „Oglinzi”, o călătorie sonoră printre cele mai frumoase lucrări pentru chitară din Renaştere până în epoca modernă, un „best of” al turneelor solistice întreprinse în perioada 2017-2019 („De la Bach la Beatles”, „De la Paganini la Piazzolla”, „De la Schubert la Sting”); „Oraşe invizibile şi fiinţe imaginare”, o premieră în peisajul muzical de la noi, un disc care conţine integral muzică contemporană pentru chitară scrisă de compozitori români. Acest ultim album, cu lucrări inspirate din operele literare omonime de Italo Calvino şi Jorge Luis Borges, reprezintă ajungerea la maturitate a unui proiect unic la noi (proiectul „Musica”), care se desfăşoară de 8 ani la Muzeul Naţional „George Enescu”, de stimulare a compozitorilor importanţi de la noi de a scrie pentru chitară, în cadrul căruia s-au cîntat peste 20 de lucrări în primă audiţie absolută. Costin Soare va călători cu două chitare, prezentând, alături de instrumentul pe care cântă de peste 7 ani, realizat de lutierul Alexandru Marian, o copie după o chitară Torres, lutierul care a pus bazele chitarei moderne la sfârşitul secolului al XIX-lea, un instrument cu o sonoritate aparte care evocă parfumul unei lumi situate la intersecţia epocilor romantică şi modernă.

Mai multe detalii pe www.costinsoare.com, www.facebook.com/kitharalogos şi www.facebook.com/ValentinSerbanViolinist . Piese de pe cele două albume se pot asculta pe www.costinsoare.com , ca şi pe principalele platforme de streaming.

Toate evenimentele se vor desfăşura cu respectarea normelor în vigoare privind prevenţia răspândirii virusului COVID-19.

Calendarul turneului:

 

13.08, ora 19, REGHIN, Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară

14.08, ora 19, SIGHIŞOARA, Sala Festivă a Primăriei Municipiului Sighişoara

15.08, ora 17, BRAŞOV, Hub 2068, Festivalul Tam-Tam

16.08, ora 19, MEDIAŞ, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”

17.08, ora 19, TÂRGU-MUREŞ, Palatul Culturii, Sala Mică

1.10, ora 18:30, BUZĂU, Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”

2.10, ora 19, BÂRLAD, Pavilionul expoziţional „Marcel Guguianu”

3.10, ora 19, VASLUI, Centrul de afaceri

5.10, ora 19, BUCUREŞTI, Palatul „Tinerimea Română” (transmis şi live streaming)

 

Organizator: Asociația Culturală Kitharalogos

Sponsor principal: Hora S.A., Reghin – Fabrica de instrumente muzicale 

Parteneri: Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”, Reghin; Primăria Municipiului Reghin; Primăria Municipiului Sighişoara; Festivalul TAMTAM; Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”, Mediaş; Primăria Mediaş; Muzeul Judeţean Mureş; Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”, Buzău; Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad; Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătaru”, Vaslui; Consiliul Judeţean Vaslui; Primăria Municipiului Vaslui; Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”.

Parteneri media: Agerpres, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Trinitas TV, Radio Trinitas, IQ Ads, Smark, Radio Clasic, Book Hub, Liternet.ro, Agenţia de carte, Zi de zi Mureş, Ardeal TV, Radio Son Sighişoara.

 

       Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi cadru asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, proiect de succes în cadrul căruia concertează chitarişti de top din întreaga lume.

Cu o experienţă de 10 turnee (inter)naţionale la activ (peste 70 de concerte în ţară şi străinătate – Ungaria, Danemarca, China –  în ipostază solistică sau alături de muzicieni precum flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, violistul Marius Ungureanu, mezzosoprana Claudia Codreanu și actriţa Daniela Nane), două CD-uri solo, primul lansat în 2014, „Nocturne şi dansuri”, cel de-al doilea în 2020, intitulat „Oglinzi”, şi unul cameral în 2017, „Twenty Shades of Music” (alături de Ion Bogdan Ştefănescu), cu peste 250 de concerte desfăşurate în ţară şi străinătate, muzicianul-chitarist Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Pasionat de muzica contemporană, a iniţiat un proiect unic în lumea chitaristică de la noi, intitulat „Musica…”, parte a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, prin care încearcă să stimuleze creaţia pentru instrument, ocolit, până de curând, de majoritatea compozitorilor valoroşi din România. De la debutul proiectului, în 2012, la Muzeul Naţional „George Enescu”, a cântat în cele 8 recitaluri peste 20 de lucrări în primă audiţie, scrise de compozitori precum: Dan Dediu, Carmen Cârneci, Violeta Dinescu, Gabriel Almaşi, Gabriel Mălăncioiu, Şerban Marcu, Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, Sebastian Androne, Sebastian Ţună. În prezent, înregistrează primul CD integral cu muzică românească contemporană, „Oraşe imaginare şi fiinţe invizibile”, care va fi lansat în cursul verii 2021.

Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, cu o bursă completă de studii oferită de Associated Board of Royal Schools of Music, iar în perioada 2006 – 2008 studiază în cadrul „programului pentru profesori” la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia (cursuri de dirijat orchestră, analiză-forme muzicale şi orchestraţie), ca bursier al guvernului japonez. În 2011, obţine titlul de Doctor în Muzică cu menţiunea “Magna cum laudae” pentru teza de doctorat intitulată „Sonata pentru chitară în perioada 1920-1950 – Generaţia neoromantică”; în perioada martie 2012 – februarie 2013 este cercetător bursier post-doctoral „MIDAS” al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, lucrând la o nouă ediţie a celor „4 suite pentru lăută” (transcripţia pentru chitară) de Johann Sebastian Bach.

În 2013 şi 2014 este invitat ca profesor la cursurile de vară ale Academiei Sighişoara, alături de muzicieni de marcă din ţară şi străinătate, iar din 2016 pînă în prezent susţine masterclass-uri şi concerte timp de 10 zile în fiecare vară în cadrul prestigioasei Academii ICon Arts Transilvania.

 

        Valentin Șerban este câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu (ediția 2020/21), după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, la Ateneul Român.

Valentin Șerban a obținut diploma de licență la Universitatea Transilvania din Brașov și a urmat cursuri de master la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz, sub îndrumarea Silviei Marcovici. A concertat în România, Franța, Germania, Austria și Italia. Este membru al Orchestrei Les Dissonances din Paris din 2018 și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret.

A început să studieze vioara la vârsta de șapte ani, în orașul său natal (Brașov, România). La începutul educației sale muzicale, Valentin Șerban a luat lecții și a participat la masterclassuri cu violoniști precum Valeriu Rogacev, Daniel Podlovschi, Maestro Ştefan Gheorghiu, Adam Han-Gorski, Maestro Ilarion Ionescu-Galaţi, Silvia Marcovici, Leonidas Kavakos, Ivry Gitlis, David Grimal, Mihaela Martin, Adam Han-Gorski, Arlette Bonamy, Alexandru Tomescu.

Este câștigătorul unor concursuri naționale și internaționale de vioară, cum ar fi Concursul Internațional Andrea Postacchini (Italia), Concursul Național Mihai Jora (România), Concursul Internațional Ștefan Ruha (România), Concursul Internațional În Memoria lui Enescu (România).

A cântat în săli faimoase de concerte cum ar fi Grande Salle Pierre Boulez – Philharmonie de Paris, Konzerthaus Berlin, Queen Elisabeth Hall în Antwerp, Ateneul Român, Opéra de Dijon, Le Volcan în Le Havre etc. și a fost pe aceeași scenă cu muzicieni renumiți, precum Alina Pogotskina, Alissa Margulis, Alexander Buzlov, Konstantin Heidrich, Claudio Bohorquez, Viviane Hagner, Diana Ketler, Răzvan Popovici, Aimo Pagin, Vladimir Mendelssohn, Philippe Graffin, Marius Ungureanu.

 

Număr de vizualizări :15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/-2czQ8eWdbs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Întregalde” a fost selectat la New York Film Festival

Posted: 11 Aug 2021 04:06 AM PDT

”Întregalde”, semnat de Radu Muntean, va face parte din selecția oficială a New York Film Festival alături de alte 31 de producții din 31 de țări.“Luate împreună, filmele din selecția oficială de anul acesta ne amintesc încă o dată capacitatea cinemaului de a crea noi lumi, de a deschide noi modalități de a privi, simți și gândi și, indiferent dacă se referă sau nu la prezentul nostru incert, ne ajută să înțelegem mai bine acest moment”, declara Dennis Lim, directorul artistic al festivalului. 

Ajuns la cea de-a 59-a ediție, New York Film Festival evidențiază în fiecare an cele mai bune filme din cinematografia mondială continuând o tradiție îndelungată de a introduce publicului “titluri recente îndrăznețe și remarcabile” (Dennis Lim).

Spectatorii români pot vedea deja filmul în cinematografele din peste 20 de orașe din țară iar echipa filmului le dă întâlnire la Bacău (11 august), Iași (12 august), Botoșani (13 august), Piatra Neamț (14 august) Focșani (15 august), Buzău (15 august).

Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind “o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune,” filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes în cadrul Quinzaine des Réalisateurs și a fost recent selecționat la Festivalul de Film Internațional de la Toronto.

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

În distribuția filmului, spectatorii îi vor putea recunoaște pe Maria Popistaşu (Marți, după Crăciun, Heidi, Otto Barbarul), Ilona Brezoianu (Sieranevada, Urma) şi Alex Bogdan (Ana, mon amour, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc) alături de Luca Sabin, Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.

Întregalde este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean cunoscut publicului pentru Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010), Un etaj mai jos (2015) sau Alice T. (2018).

Întregalde este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.

În România filmul este distribuit de Voodoo Films care gestionează și vânzările internaționale.
Trailerul este disponibil pe: https://youtu.be/DySmvrQ70rY iar întregul program în cinematografele din țară este disponibil pe www.voodoofilms.ro.

Parteneri: Banca Transilvania, Iqos, Orkla Foods Romania, Caii de la Letea, Oskar, Rom, Dacin Sara.

Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR
Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema, IQ Ads, Smark, CineGhid, Munteanu, Radio România Cultural

Mai multe detalii găsi și pe:
https://facebook.com/Intregalde | https://www.instagram.com/intregalde
https://facebook.com/voodoofilms.ro | https://www.instagram.com/voodoofilms.ro

 

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor