altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 11 august 2021

“Profesioniştii industriei cinematografice se întâlnesc la Festival...


Profesioniştii industriei cinematografice se întâlnesc la Festivalu...

Posted: 10 Aug 2021 07:24 AM PDT

Aflat anul acesta la cea de-a XXI-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film „Nowe Horyzonty” este cotat drept cel mai bun eveniment cinematografic polonez cu participare internaţională. Unul dintre punctele importante din programul Festivalului este reprezentat de atelierele „Studio Nowe Horyzonty+” (12-15 august 2021), o iniţiativă dedicată tinerilor profesionişti din domeniul cinematografiei, dornici să acumuleze cunoştinţe pe tema funcţionării pieţei internaţionale a filmului (promovare, marketing, vânzări, pitching, networking, organizare de festivaluri etc.). Institutul Cultural Român de la Varşovia susține prezența participanților din România la atelierele „Studio Nowe Horyzonty+”, dedicate tinerilor profesionişti din domeniul cinematografiei, şi întâlnirile „A Sunday in the Country”, dedicate tinerilor critici de film.

 

Atelierele sunt susţinute de experţi în domeniu – regizori, producători, agenţi de vânzări, programatori de festivaluri, creatori de renume. Studio Nowe Horyzonty + este organizat de Asociația Nowe Horyzonty și Creative Europe Desk Polska, cuprinde patru zile de ateliere și prelegeri privind diferite aspecte al promovării și dezvoltării proiectelor. Partenerii constanți ai programului sunt EAVE și London Film Academy.

 

Această a douăsprezecea ediţie a atelierelor va aduce cu sine cea de-a zecea participare românească. În urma reuşitelor prezentări susţinute anii trecuţi şi ca o recunoaştere a valorii constante a cinematografiei româneşti, organizatorii au dorit ca şi în 2021 să aibă invitaţi profesionişti din România, alegerea fiind acum regizorul Adrian Silișteanu și producătoarea Anda Ionescu. Începând din 2017, Studio Nowe Horyzonty+ a schimbat formula și se adresează perechilor regizor-producător, care au în pregătire (dezvoltare) primul sau al doilea lungmetraj. Atelierele se concentrează pe teme esențiale privind comunicarea și promovarea proiectelor și creatorilor. Adrian Silișteanu și Anda Ionescu vor veni la Wrocław cu proiectul lungmetrajului „O altă poveste despre fiul meu”, scenariul și regia Adrian Silișteanu.

Adrian Silișteanu (n. 1975, Bacău) a studiat cinematografia la București, de asemenea a urmat cursuri de cinematografie digitală la Institutul Național al Audiovizualului din Paris. Din 2005, a lucrat în principal ca regizor de imagine pentru multe filme de lung și scurt metraj, mai multe serii TV și reclame. În același timp, a scris și a realizat câteva proiecte, printre care se numără filmul „Scris / Nescris”, care a câștigat numeroase premii. Dintre filmele regizate de Adrian Silișteanu amintim scurtmetrajele: „Afganistanii” (2019), „Scris / Nescris” (2016), „Șanțul” (2013). Ca director de imagine, a lucrat cu Adrian Sitaru la lungmetrajele: „Pescuit sportiv” (2009), „Din dragoste, cu cele mai bune intenții” (2011), „Domestic” (2012), „Ilegitim” (2016), „Fixeur” (2016), de asemenea cu reputatul regizor Silviu Purcărete, la producția Undeva la Palilula” (2012). Lungmetrajul „O altă poveste despre fiul meu”, aflat acum în dezvoltare, are următorul sinopsis: În urma unei tragedii la care este martor, Vladimir începe să scrie un nou roman al cărui personaj principal este fiul său, Felix. Pe măsură ce înaintează cu scrisul, Vladimir este copleșit de evenimente din ce în ce mai dramatice, nemaiputând discerne dacă ele l-au împins să scrie romanul sau dacă, de fapt, au fost declanșate de dorința sa de a scrie o poveste.

Cu experiență îndelungată în comunicare, Anda Ionescu a lucrat în ultimii șase ani în sfera producției de film și managementului cultural în România și Danemarca. S-a alăturat companiei Tangaj Production în calitate de partener general și producător la documentarul de debut al Andrei Tarara „Noi împotriva noastră” și al doilea lungmetraj al lui Bogdan Theodor Olteanu, „Mia își ratează răzbunarea”. Recent a finalizat cel de-al treilea lungmetraj documentar al lui Andrei Dăscălescu, „Tatăl nostru”, produs prin Filmlab în coproducție cu HBO Europe, și a fost producător delegat pentru filmul de debut „Otto Barbarul” al Ruxandrei Ghițescu, coproducție româno-belgiană, ca parte a colaborării pe termen lung cu Alien Film. Anda este alumnă EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) Ties That Bind (2019), absolvent EAVE + (2020), participantă la Berlinale Talents pentru producători emergenți (2021) și membra a Rețelei European Women’s Audiovisual Network (EWA). O altă contribuţie românească laWrocław este cea din cadrul întâlnirilor “A Sunday in the Country”.Va ficea de-a șasea prezenţă românească la acest eveniment, a cărui a unsprezecea ediţie se va desfăşura în perioada14-17 august, cu participarea unor tineri critici de film din Austria,Italia,Olanda, Polonia, Belgia, Spania, România.Țara noastră va fi reprezentată deAlexandru Mircioi.

Alexandru Mircioi s-a născut în 1995 în Brăila. A studiat scenaristică și critică de film în cadrul Facultăţii de Film a U.N.A.T.C. „Ion Luca Caragiale” București, absolvind studiile de licenţă în 2017. În 2019 obţine diploma de masterat, specializarea Filmologie, în cadrul aceleiași universităţi, cu o lucrare despre reprezentarea culturii dragîn reality TV. În timpul facultăţii a scris scenarii pentru filmele de an ale colegilor de la regie și a publicat cronici pe platforme de specialitate. Activitatea profesională s-a desfășurat în principal pe două direcţii – teatru și critică de film. A scris recenzii și cronici pentru majoritatea publicaţiilor de specialitate, precum și un număr mare de publicaţii generaliste. Colaborările includ Scena9, Films in Frame, Acoperișul de Sticlă, Film Menu, Revista Filmși Observatorul Culturalși este prezent în două antologii de critică de film cu eseuri despre istoria regizoarelor de film din România și despre reprezentarea familiei în reality TV. Temele principale ale textelor sale tind să ţină de reprezentarea femeilor și a minorităţilor în film, televiziune și artă audio-vizuală. A lucrat ca asistent de regie la un număr de spectacole pe texte contemporane și a co-scris o piesă de teatru, montată în 2021 la Teatrul Odeon (Julieta fără Romeo). În prezent, lucrează ca editor pentru Acoperișul de Sticlă, unde pregătește o serie de texte despre televiziune, are un scenariu în dezvoltare în cadrul programului FILM+ și lucrează la textul unei piese.

Foto: Ground Zero, dir. Zhanna Ozirna, prod. Iryna Kovalchuk

 

// anunță ICR.

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/2nmoeAh_vJ0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Grădina de sticlă”, de Tatiana Țîbuleac, printre cele 30 de cărți ...

Posted: 10 Aug 2021 06:59 AM PDT

Revista spaniolă ”El Cultural” publică o listă cu 30 de cărți pe care le-ar lua prin lume. Romanul ”Grădina de sticlă”, de Tatiana Țîbuleac,  este printre ele. Alături de laureații Nobel francezul Le Clezio, canadiana Alcie Munro, chinezul Mo Yan. Revista spaniolă scrie elogios despre romanul Tatianei Țîbuleac: „În acest al doilea roman al scriitoarei, care a uimit toată Europa cu Vara în care mama avea ochii verzi, e povestită copilăria Lastocikăi, o fată marginalizată, care trăiește mereu la marginea prăpastiei și care se contopește cu viitorul Moldovei, ocupată de URSS până în 1991. Scrisul Tatianei Țîbuleac, voalat poetic, umanizează cruzimea și curajul personajelor pierdute, pline de demoni, pătrunde în toată această poveste șocantă a unei fatalități și a unei călduri imediate pe care o simte cititorul.””Grădina de sticlă” a apărut în 2018 la Editura Cartier, în colecția Rotonda, ediția română ajungând la ediția a IV-a. A fost tradus în franceză, spaniolă, bulgară, albaneză.

Grădina de sticlă reconfirmă intrarea în literatura de azi a unei scriitoare pe cât de talentate, pe atât de inteligente, care știe să alieze cruzimea observației și compasiunea față de suferință, scoțând la iveală tragedia destinelor și frumusețea vieții.” (Gabriela Adameșteanu)

„Dacă în Vara în care mama a avut ochii verzi Tatiana Țîbuleac exorciza o lume a cruzimii dintr-o perspectivă fragil-masculină, în noul său roman ea povestește o lume aflată pe granița mișcătoare dintre coagulare și dezagregare, dintre Rusia și Europa, dintre luptă și fatalitate. Grădina de sticlă este, în mai multe feluri, romanul unei întregi generații feminine și al unei povestitoare pe cât de autentice, pe atât de surprinzătoare.” (Simona Sora)

„Stilul, pe muchia dintre poem și proză, extrem de dens și plin de elipse, amintind de Aglaja Veteranyi și de Herta Müller, este camera de rezonanță a acestei narațiuni sinestezice, în care gustul sucului de mesteacăn fuzionează cu mirosul cârpelor împuțite, iar sunetele și grafia limbii române se împletesc cu cele ale limbii ruse (relația dintre Lastocika și Tamara are ca acompaniament de tip basso continuo relația – inclusiv clasistă și imperialistă – dintre cele două limbi, dintre rusa rafinată vorbită în oraș și moldoveneasca barbară vorbită la țară și cel mult în piețele din Chișinău).” (Mihai Iovănel)

TATIANA ȚÎBULEAC s-a născut la 15 octombrie 1978 în Chișinău, Republica Moldova. Absolventă a Liceului „Iulia Hasdeu” din Chișinău; licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Devine cunoscută publicului larg în 1995, când inițiază rubrica „Povești adevărate” în cotidianul Flux. Din 1999 face parte din echipa PRO TV Chișinău în calitate de reporter, editor și prezentatoare de știri. Stabilită actualmente la Paris, unde lucrează în domeniul audiovizualului.

Debut editorial cu Fabule moderne, Editura Urma Ta, Chișinău, 2014; ediția a II-a, Editura Libris Editorial, Brașov, 2016. Cea de-a doua carte, Vara în care mama a avut ochii verzi, Editura Cartier, 2017, este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum (2018). Romanul a apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană și poloneză.

Grădina de sticlă, al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut în 2018 la Editura Cartier, a fost distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2019). Tradus în franceză,  spaniolă, bulgară și albaneză.

Tatiana Țîbuleac este laureată a Premiului Național al Republicii Moldova, oferit de Guvernul Maia Sandu în 2019.

https://elcultural.com/una-vuelta-al-mundo-en-30-libros?fbclid=IwAR...

 

Număr de vizualizări :17http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/UyS4igRphJg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spectacolul- manifest „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” ...

Posted: 10 Aug 2021 06:55 AM PDT

Coproducţia internaţională de succes „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, scrisă de Yann Verburgh şi regizată de Eugen Jebeleanu se va juca la ARCUB – Sala Mare, vineri, 20 august, de la ora 20:00 şi va beneficia de două reprezentaţii în cadrul celei de-a 28-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la Fabrica de Cultură – Sala Lulu, în zilele de duminică, 22 august, de la ora 19:00, şi luni, 23 august, de la ora 16:00, când va fi transmis live pe platforma festivalului.

Distins cu premiul UNITER 2020 pentru „Cea mai bună regie”, spectacolul de teatru produs de ARCUB şi compania franceză CIE Ogres, „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” a reprezentat un real succes de public şi critică. Declarat de criticii de teatru români Spectacolul Anului 2019 în urma unui studiu realizat de revista Dilema, acesta a făcut parte din programul Sezonului România-Franţa 2019, a fost selectat în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru şi a primit invitaţii la Festivalurile de la Constanţa şi Brăila, precum şi la Festivalurile (Ambi)Valences, Amiens Europe, la Gallia Théâtre de Saintes şi la Théâtre Cinéma de Choisy-le-Roi din Franța.

 

„Spectacolul își propune să chestioneze tineretul european de azi, pornind de la povești intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii, pentru a vorbi despre poveștile personale, despre propriile noastre frici, bariere, limite, frontiere de depășit (…).” (Eugen Jebeleanu, regizor)

 

Creația decorului și a costumelor îi aparține Velicăi Panduru, iar creația sonoră, lui Rémi Billardon. Designul video este conceput de Ioana Bodale și Vlad Lăzărescu. Din distribuție fac parte Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin (voce din off și video).

 

Spectacolul este prezentat în limbile română, engleză, franceză, germană și berberă. Supratitrarea existentă face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurând înțelegerea de către public a tuturor momentelor. Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

 

Pentru reprezentaţia ce va avea loc la ARCUB – Sala Mare, vineri, 20 august, de la ora 20:00, biletele pot fi achiziţionate atât online de pe arcub.ro și bilet.ro, cât și de la casa de bilete ARCUB din str. Lipscani nr. 84-90 (deschisă de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00). Prețul unui bilet diferă în funcție de categoria de loc, astfel: 25 lei – cat.II și 50 lei – cat.I.

Pentru reprezentaţiile din 22 şi 23 august din cadrul FITS, vă rugăm să consultaţi pagina spectacolului de pe site-ul festivalului: https://www.sibfest.ro/spectacol/389

 

Spectacolul este realizat în coproducție cu Maison de la Culture d’ Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théâtre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théâtre, La Comédie de Béthune și Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului Național de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM și al Fondului de donații POROSUS.

 

Durata spectacolului: 150 min. (fără pauză)

Textul și adaptarea: Yann Verburgh

Regia: Eugen Jebeleanu

Cu: Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier,  Alex Călin

Scenograf: Velica Panduru

Sound creation: Rémi Billardon

Light design: Marine Le Vey & Alexandru Macrinici

Video design: Ioana Bodale & Vlad Lăzărescu

Asistent regie: Ugo Léonard

Asistenți scenografie: Ana Ienașcu & Nina Tanné

Supratitrare live:  Zamfira Năstăsache (după un soft realizat de Panthea)

Foto credit: Adi Bulboacă

 

Vizionarea spectacolului este permisă numai cu purtarea măștii de protecție. Nu este nevoie de dovada scrisă a vaccinării sau unui test negativ.

 

Detalii pe www.arcub.ro

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală și Bucharest Jazz Festival.

 

 

Număr de vizualizări :8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xLwRaWeoPp8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul ICon Arts Transilvania, hub-ul internațional de creație ...

Posted: 10 Aug 2021 06:50 AM PDT

Sudul Transilvaniei a fost și anul acesta gazda premierelor artistice internaționale, bisericile fortificate devenind adevărate săli de concert, grădinile conacelor de patrimoniu au reamintit publicului de eleganța recepțiilor muzicale de altădată, iar acoperișul Sălii Thalia a fost o reală rampă de lansare pentru unii dintre cei mai talentați tineri artiști ai României. Festivalul ICon Arts Transilvania, Ediția cu numărul 19, s-a încheiat duminică, 8 august 2021, în grădina Palatului Brukenthal din Avrig, în prezența unui public numeros care a venit să asculte recitalurile de flaut, vioară, violoncel, canto, percuție și jazz susținute de zeci de absolvenți ai Academiei ICon Arts. Au concertat alături de ei artiști cu reputație internațională din România, Elveția, Belgia, Bulgaria, Portugalia, Spania, Franța, Marea Britanie, oferindu-le aici oportunități unice de dezvoltare. 

 

Festivalul s-a transformat pe cuprinsul ultimilor ani într-un adevărat hub de creație mulțumită atmosferei autentice care a permis schimbul de experiență artistică. Și la ediția 2021 au fost lansate proiecte noi și s-au format ansambluri muzicale care și-au făcut debutul pe scenele Festivalului. Fotografii și amintiri irepetabile, interviuri și mai multe amănunte despre cele 16 evenimente organizate în perioada 24 iulie – 8 august 2021 pot fi descoperite pe pagina de Facebook ICon Arts.

Evenimentul a subliniat și la această ediție importanța unității la nivel instituțional, astfel că tinerii artiști au fost susținuți prin parteneriatul de lungă durată desfășurat cu Filarmonica de Stat din Sibiu, concertând în aer liber pe Esplanada Sălii Thalia și în cadrul Stagiunii „Concerte pe acoperiș”. În același timp, Festivalul s-a bucurat de susținerea Filarmonicii de Stat din Târgu – Mureș. Totodată, pentru a facilita accesul la formare, au fost acordate o serie de burse de studiu, acțiune posibilă prin implicarea companiei Global Vision care și-a dorit să acorde încă un suport pentru tânăra generație de muzicieni: un număr limitat de bilete la concertele „Mari orchestre ale lumii” din cadrul Festivalului „George Enescu”, pentru cei care au dovedit merite deosebite pe cuprinsul celor două săptămâni de studiu.

În continuarea misiunii sale de a promova mobilitatea culturală alături de tineri artiști și nume mari ale scenei internaționale, Festivalul ICon Arts Transilvania va răsplăti eforturile tinerilor care s-au remarcat profesional prin invitația de a concerta în cadrul evenimentului „Sibiu Opera Festival” precum și în programul următoarelor proiecte culturale organizate de Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”.

Sebastian Gheorghiu, fondator ICon Arts și manager de proiecte al UCIMR: „Am fost tare bucuros să descopăr nivelul înalt de pregătire al tinerilor artiști și sunt încântat de entuziasmul și satisfacția profesorilor de la final. Evenimentul poate fi comparat cu o insulă de normalitate și cooperare artistică, în societatea de astăzi marcată de incertitudine. A fost o bucurie împărtășită egal de public, artiști și organizatori.”

Ediția cu numărul 20 a Academiei și Festivalului ICon Arts Transilvania se va desfășura în mod tradițional la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august 2022, pregătind un nou format care va găzdui un număr mai mare de rezidențe creative pe lângă cea a compozitorilor, care a împlinit anul acesta 8 ani de existență.

Festivalul, organizat de Asociația „UCIMR” și Exces Music, mulțumește pentru susținere publicului receptiv prezent de fiecare dată în număr mare la concerte, precum și partenerilor locali fără de care evenimentul nu s-ar fi putut desfășura în condiții optime: Primăria Biertan, Fundația Mihai Eminescu Trust, Asociația „Colinele Transilvaniei” și Complex Medieval Unglerus alături de celelalte gazde primitoare din Biertan și Richiș unde au avut loc cursurile de master class.

 

Despre ICon Arts, Ediția a 19-a și a 6-a în Transilvania

 

Dovedind consecvență în misiunea de a promova mobilitatea culturală și patrimoniul autentic transilvănean alături de tineri artiști și nume mari ale scenei internaționale, Festivalul ICon Arts Transilvania a încheiat cu succes anul acesta Ediția cu numărul 19. Publicul Festivalului alături de localnici și rezidenți veniți din toată lumea în sate precum Richiș sau Biertan așteaptă acest eveniment pe care îl consideră „Festivalul din Sudul Transilvaniei”, eveniment care adaugă note nonconformiste unor spații muzeale în aer liber, pentru al șaselea an consecutiv.

 

Cu fiecare ediție diferit, ICon Arts păstrează formula itinerantă adăugând în fiecare an localități noi calendarului de evenimente, promovând formule camerale foarte rar întâlnite pe scenele de concert din România. Ediția din 2021 a propus publicului obiectivele turistice din Copșa Mare, Cund și Avrig, pe lângă locurile deja consacrate precum Sala Thalia din Sibiu sau Biserica evanghelică din Mediaș.

 

Așadar, în fiecare an publicul este invitat să descopere și altfel spațiile de patrimoniu din Sudul Transilvaniei după propriul itinerariu fiindcă aproape în fiecare zi se întâmplă ceva ieșit din comun în cadrul Festivalului. Pentru cei care participă an de an, nu este o surpriză că pot asculta de la ferestrele caselor de poveste acorduri de vioară, violoncel, flaut, sonorități de jazz, arii de operă, având loc repetiții intensive, parte din programul Academiei.

 

Academia și Festivalul ICon Arts Transilvania este un proiect al UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România dezvoltat în parteneriat cu Exces Music și Filarmonica de Stat din Sibiu. Parteneri culturali: Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș, Fundația Mihai Eminescu Trust, Experience Transylvania, Global Vision, Colinele Transilvaniei, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Primăria Biertan, Complex Medieval Unglerus, Senator Wine. Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Zile și Nopți, România Pozitivă, Cronica Română, Tribuna, Agenția de Carte, Mesagerul de Sibiu, Capital Cultural, Munteanu Recomandă, Profil Cultural.

 

Număr de vizualizări :8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/AJwPi45ooCg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Editura Polirom, #SUPER promoție: -50% pentru colecțiile Ego. Proză...

Posted: 10 Aug 2021 05:16 AM PDT

În perioada 11-12 august 2021, Polirom oferă 50% reducere pentru toate cărțile din colecțiile Ego. Proză și Ego-Grafii, în limita stocului disponibil. Oferta promoțională este disponibilă exclusiv pe siteul editurii și cuprinde titluri din literatura română contemporană, dar și biografii și jurnale, eseuri și mărturii savuroase pe care cei care iubesc lectura nu le pot rata. 

 

Lista completă a titlurilor, aici.

 

Printre cele mai recente apariții ale acestor colecții se numără volume semnate de George Banu, Vasile Ernu, Andrei Crăciun și Andrei Dósa.

 

În pregătire:

Cezar Amariei, Exerciții de liniște

Liviu Surugiu, Fata de pe Drumul Mătăsii

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/fRe1xWrJ48k?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O expoziţie cu 835 de artefacte excepţionale, din 39 de muzee ale R...

Posted: 10 Aug 2021 04:30 AM PDT

Expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane”, coordonată de Muzeul Naţional de Istorie a Românei, ce reuneşte 835 de artefacte excepţionale din colecţiile a 39 de muzee din România, va fi deschisă din 30 septembrie 2021 la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, marcând astfel 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Regatul Spaniei.

 

Expoziţiei i-a fost acordat Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi al Preşedintelui României, Klaus Iohannis. Organizarea Programului aniversar România-Spania 2021 este realizată, pentru partea română, de către Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Regatul Spaniei, în calitate de coordonator, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, al Ministerului Culturii prin Muzeul Național de Istorie a României și al Institutului Cultural Român. Calendarul acțiunilor și evenimentelor incluse în Programul aniversar România-Spania 2021 este stabilit de Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Regatul Spaniei, în calitate de coordonator şi face parte din Programul de diplomaţie publică şi culturală, program stabilit de Ministerul Afacerilor Externe, potrivit HG 32/3 februarie 2021.

 

Expoziţia, reunind 835 de artefacte excepţionale din colecţiile a 39 de muzee din România, îşi propune să ofere vizitatorului nefamiliarizat cu istoria României o călătorie în timp, în spaţiu, dar mai ales în universul unei lumi comune, europene. Firul roşu, călăuzitor, este cel al împletirii şi influenţării reciproce a civilizaţiilor, al transformărilor profunde, al frământărilor de creaţie şi adaptare ce au ca finalitate crearea unei identităţi culturale specifice, pe un traseu temporal care durează de la sfârşitul primei epoci a fierului până la zorii civilizaţiei europene, într-un spaţiu perceput în frământatul mileniu întunecat ca „Ultima Frontieră a Romanităţii”, potrivit unui comunicat public transmis de Muzeul Național de Istorie a României.

 

Demersul expoziţional este prima prezenţă de acest tip în spaţiul cultural al Regatului Spaniei şi este structurat cronologic în şase teme generice, acoperind fenomenele de civilizaţie specifice începând cu finalului primei epoci a fierului şi conexiunile cu lumea scitică, trecând apoi prin civilizaţia La Tène pe teritoriul României, prin istoria provinciilor romane Dacia şi Moesia Inferior şi a spaţiului ce nu a fost înglobat în Imperiul Roman, pentru a conduce apoi vizitatorul în perioada secolelor IV – VII A.D., esenţială pentru transformarea continentului european.

 

Dintre piesele de valoare excepţională ce vor fi expuse în cadrul expoziţiei, un loc important îl ocupă descoperirile getice timpurii şi din perioada clasică a civilizaţiei dacice, începând cu coiful de aur de la Coţofeneşti, căruia i se vor adăuga tezaurele getice de la Stânceşti, Agighiol, Peretu, Buneşti, tezaurele dacice de brăţări de la Sarmizegetusa Regia, tezaurele de argint de la Sâncrăieni, Bucureşti-Herăstrău, Coada Malului, Lupu, dar şi unele tezaure de podoabe de argint recuperate de statul român în ultimii ani.

Între descoperirile de epocă romană amintim tablele cu legile municipale de la Troesmis, tăbliţele de lemn cerate descoperite în minele de aur de la Alburnus Maior, monede emise de împăratul Traian cu reprezentarea podului de la Drobeta, a Columnei de la Roma, a victoriei asupra Daciei cu legenda Dacia capta, echipament dacic şi roman din timpul războaielor (săbii dacice, gladius, pumnale, primul coif de tip Weisenau, umbo de scut, piese de harnaşament, etc.).

 

Un loc special îl va ocupa capodopera sculpturii antice universale, Şarpele Glykon, din patrimoniul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, precum şi o excepţională sculptură în chihlimbar din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României, cu reprezentarea lui Eros, descoperită la Alburnus Maior, ambele prezentate pentru prima oară în străinătate.

 

Antichitatea târzie a secolelor IV-VI d. C., ca şi epoca marilor migraţii sunt ilustrate de tezaurele de la Pietroasele, Apahida, Floreşti-Polus, Turda, Izvoarele, Histria, Coşovenii de Jos şi Priseaca.

„Ne propunem aşadar, o expoziţie despre zorii culturii şi civilizaţiei europene, despre unicitate dar şi despre contopirea civilizaţiilor, despre aspectul local dar şi despre o lume mult mai interconectată decât ne-o imaginăm astăzi, prin care ne dorim să contribuim nu numai la mai bună cunoaştere a originilor şi moştenirii culturale comune ale popoarelor neo-latine, a trăsăturilor specifice ale formării poporului român şi a civilizaţiei sale, dar şi să facem cunoscute publicului spaniol uriaşa şi diversa bogăţie culturală a României, ca parte a patrimoniului european şi universal”, se arată în comunicatul MNIR.

 

Piesele prezentate în această expoziţie provin atât din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României, cât şi din cele ale următoarelor muzee din ţară: Complexul Muzeal Naţional Neamţ – Piatra Neamţ, Complexul Muzeal Naţional Moldova – Iaşi, Muzeul Naţional al Bucovinei – Suceava, Muzeul Naţional al Banatului –  Timişoara, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei – Cluj Napoca, Muzeul Naţional al Unirii – Alba Iulia, Complexul Muzeal Iulian Antonescu – Bacău, Complexul Muzeal Bistriţa Năsăud – Bistriţa, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa – Olteniţa, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan – Bucureşti, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Simion Gavrilă – Tulcea, Muzeul Brăilei Regele Carol I – Brăila, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane – Deva, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie – Constanţa, Muzeul de Istorie Turda, Muzeul de Istorie Teodor Cincu – Tecuci, Muzeul Judeţean Argeş – Piteşti, Muzeul Judeţean Botoşani, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, Muzeul Judeţean Buzău, Muzeul Judeţean Gorj Alexandru Ştefulescu – Târgu Jiu, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Muzeul Judeţean Ialomiţa – Slobozia, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş – Baia Mare, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova – Ploieşti, Muzeul Judeţean de Istorie Paul Păltănea – Galaţi, Muzeul Judeţean Mureş – Târgu Mureş, Muzeul Judeţean Satu Mare, Muzeul Judeţean Ştefan cel Mare – Vaslui, Muzeul Judeţean Vâlcea Aurelian Sacerdoţeanu – Râmnicu Vâlcea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Municipal Carei, Muzeul Olteniei – Craiova, Muzeul Romanaţiului – Caracal, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier – Drobeta-Turnu Severin, Muzeul Ţării Crişurilor – Oradea, Muzeul Ţării Făgăraşului Valer Literat – Făgăraş, Muzeul Vasile Pârvan – Bârlad.

 

Expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii ianuarie 2022. În timpul cât aceasta va fi deschisă, Muzeul Naţional de Istorie a României va organiza o serie de manifestări culturale specifice legate de istoria României, cu sprijinul ICR Madrid.

 

Parteneri media: Televiziunea Română – Arhiva TVR, Digi World, Cinethronix

Partener: Asociația Terra Dacica Aeterna – Filiala București

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/sN2u6VHqPQ8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Eugenio Barba, Michėle Noiret, Julia Varley, Eyal Dadon, Irina Kruz...

Posted: 10 Aug 2021 04:05 AM PDT

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are o bogată secțiune dedicată atelierelor și masterclass-urilor, la care vor participa nume mari din lumea artistică mondială. Eugenio Barba, Michėle Noiret, Julia Varley, Eyal Dadon, Irina Kruzhilina și Andreas Manolikakis sunt personalitățile prezente la Sibiu în cadrul acestei secțiuni din cadrul FITS 2021. Atelierele și masterclass-urile se vor desfășura în format fizic și online.

 

Dramaturgie vizuală, spațiu, personaj și poveste

 

„Dramaturgie vizuală, spațiu, personaj și poveste”, cu Irina Kruzhilina, de la New School of Drama, SUA, cu o durată de 3 ore, se va desfășura în 20 și 21 august, ora 10.00, în Sala festivă a Bibliotecii ASTRA.

În cadrul atelierului, artiștii de teatru vor explora dezvoltarea personajelor și a poveștilor dramatice din perspectivă vizuală și spațială. „După o introducere în conceptele de bază ale dramaturgiei vizuale și ale expresiei vizuale, voi aloca o serie de exerciții cu scopul de a dezvolta gândirea teatrală, spațială și tridimensională a creatorilor de teatru, de la actori, la scriitori. Atelierul va propune abordări axate pe spațiu, holistice și colaborative ale storytelling-ului (cum ar fi analiza spațială și criminalistică și construcția de lumi) cu scopul de a obține povești fluide și a cataliza crearea de personaje integrate în și ghidate de complexe lumi ingenioase. Atelierul va fi un spațiu de formare în cadrul căruia se vor explora modalități creative de aplicare a practicilor vizuale și spațiale, oferindu-le participanților puncte de pornire alternative pentru noi materiale și permițându-le totodată să-și plaseze personajele și poveștile în tabloul general al experienței teatrale”, explică Irina Kruzhilina.

Condiția de participare este prezența în ambele zile de atelier.

 

Eugenio Barba & Julia Varley despre gândirea în acțiune

 

„Gândirea în acțiune” este tema masterclass-ului pe care îl vor susține Eugenio Barba și Julia Varley, de la Odin Teatret, Danemarca. Evenimentul din 22 august, ora 10.00, de la Sala festivă a Bibliotecii ASTRA, va dura 2h30min.

Masterclass-ul va aborda diferitele niveluri de organizare a unui spectacol de teatru și aspectele de bază ale antropologiei teatrale, cum ar fi tehnici de zi cu zi și nu numai, mișcare/acțiune, imobilitate statică/dinamică, energia în spațiu și în timp, tehnici de montaj, dramaturgia regizorală, dramaturgia actoricească, percepția regizorului, dar și a spectatorului.

 

Atelier cu Michèle Noiret

 

Michèle Noiret va susține ateliere în zilele de 23, 24 și 25 august, ora 10.00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii”, cu o durată de 3 ore.

„Atelierul reprezintă un punct de pornire pentru a ne da seama cum se influențează disciplinele între ele în practică. La începuturile activității mele coregrafice, discutam despre personaje coregrafice, pentru că întotdeauna am fost inspirată de prezența singulară și de umanitatea fiecărui dansator. Dansul, teatrul și cinematografia au multe lucruri în comun, pe care le explorez în mod regulat în creațiile mele. În cadrul acestui atelier, ne vom concentra pe aptitudini fizice, pentru a vă ajuta să învățați să vă ascultați pe voi înșivă și pe ceilalți, să vă eliberați, corporal și mental. Apoi, în diverse situații, vom aborda o serie de comportamente, atitudini și relații interpersonale prin priviri, gesturi și mișcare”, spune Michèle Noiret.

După ce a absolvit Mudra School din Bruxelles, înființată de Maurice Béjart, Michèle Noiret l-a întâlnit pe Karlheinz Stockhausen. A studiat sistemul compozitorului de notare a gesturilor și a lucrat cu acesta ca solistă timp de 15 ani. În 1986, și-a înființat propria companie. Din 1997, Noiret folosește tehnologii interactive de sunet și imagine în cercetările sale coregrafice. În plus, și-a dezvoltat un stil de notație coregrafică precis și personal.

 

„Comunicare” cu Eyal Dadon 

 

Eyal Dadon, fondatorul, directorul artistic și coregraful Companiei Sol Dance, va susține în 26, 27 și 28 august, la ora 10.00, masterclass-ul de dans „Comunicare”, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii”.

Atelierul abordează mișcare din punct de vedere mental și tehnic. Eyal Dadon conduce ateliere din întreaga lume, evenimente în care pune accent pe conexiunea noastră cu noi înșine. Cum creăm legături, cum creăm atmosferă, conectare și deconectare pe tot parcursul mișcării? Toate aceste întrebări vor fi cercetate în atelier. Participanții trebuie să aibă cunoștințe de bază în domeniul dansului.

Eyal Dadon și-a început cariera ca dansator și coregraf la Kibbutz Contemporary Dance Company, iar de-a lungul activității sale a câștigat numeroase premii de prestigiu. Este, de asemenea, profesor, producător muzical și colaborează cu numeroși creatori, directori, dansatori și producători din diverse domenii.

 

Analiza scenariului într-un masterclass

 

Un alt masterclass, de data acesta în format online, pe Zoom, va avea loc în 29  august, ora 10:00, cu titlul SCRIPT ANALYSIS, susținut de Andreas Manolikakis, The Actors Studio Drama School, SUA și va dura 3 ore.

„În cadrul acestui masterclass, vom discuta rolul analizei scenariului în activitatea noastră de actori, regizori, scenariști, traducători, designeri, dramaturgi, profesori de teatru și critici. Analiza scenariului stă la baza activității noastre, căci abordează întreaga acțiune a piesei în orice moment. Prin această analiză aprofundată, înțelegem realitatea fiecărui moment, progresia și evoluția fiecărui aspect legat de poveste și de personaje. Procesul analizei trebuie să ne provoace imaginația, sensibilitatea, logica, asocierile personale, să ne stimuleze creativitatea și să ne ajute să facem cele mai dramatice alegeri”, spune Andreas Manolikakis.

Participanții trebuie să citească piesa „Electra” de Sofocle și să aibă textul la dispoziție în momentul desfășurării evenimentului.

 

Condiții de participare

 

La atelierele desfășurate în format fizic, vor putea participa numai persoanele vaccinate, iar purtarea măștii este obligatorie pe toată perioada desfășurării atelierului.

Accesul este gratuit, pe bază de înscrieri, în limita locurilor disponibile.

Înscrierile vor dura până în 20 august 2021 și este nevoie de atașarea unui CV la cererea de înscriere.

Persoana de contact pentru înscrieri:  Denisa Ciocoiu, adresa de email: denisaciocoiu29@gmail.com.

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/3J1TFN9MGVo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” se implică în campania d...

Posted: 10 Aug 2021 03:02 AM PDT

Continuând o tradiție a relațiilor de excelență, Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” devine, începând de anul acesta, partener în România al Filarmonicii de la Chișinău, colaborare care, pe lângă obiectivele artistice, vizează campania de strângere de fonduri pentru reconstrucția centrului cultural basarabean, parțial distrus de un incediu în luna septembrie, 2020. 

„Festivalul de Operă Virginia Zeani și-a asumat, prin semnarea unui acord, rolul de partener și mediator în campania de strângere de fonduri pentru reconstruirea Filarmonicii din Chișinău. Suntem alături de autorități, de muzicieni și de publicul basarabean. Au pierdut un centru cu imensă valoare simbolică. Este o dramă care are un impact major asupra tuturor. Pe lângă simpatia pe care i-o datorăm unei comunități care și-a pierdut filarmonica, pentru restaurarea acestui prețios edificiu, ajutorul necesar este acum unul concret. Contăm pe sprijinul tuturor organizațiilor publice și private în acest demers nobil de ajutorare a fraților noștri din Republica Moldova”.

 

Marian Jurgiu, 

Directorul Festivalului Regal 

de Operă “Virginia Zeani”

 

“Casa Filarmonicii, o clădire emblematică a orașului Chișinău și un centru cultural cu prestigiu și tradiție, se află de câteva luni într-un minuțios proces de evaluare și examinare, în timp ce muzicienii, care nu au oprit în niciun moment munca de creație, repetă și cântă în exil, în spații de împrumut. Acestea sunt primitoare și confortabile, însă ne-a rămas dorul de atmosfera de acasă, alături de dorința de a avea un centru dedicat, care să ne dea siguranța și să ne inspire, astfel încât să ne putem asuma pe deplin rolul în sistemul cultural intern și internațional. Dacă vom merge împreună, dacă vom fi toți împreună, într-o zi, în curând, în sala noastră de concerte vor răsuna iar aplauze. Ne-am propus să facem o campanie activă pentru colectarea fondurilor necesare reconstrucției, alături de iubitorii muzicii culte din Republica Moldova și din diaspora și alături de parteneri de încredere la nivel european și internațional. Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani”, prieten cu tradiție, ne este alături în acest demers, urmând să dezvoltăm împreună proiecte în măsură să le vorbească despre importanța instituției noastre celor care au gust pentru frumos și disponibilitatea să ajute. În curând, evaluarea va fi finalizată, va fi întocmit caietul de sarcini și vom putea spune care sunt fondurile totale necesare acestui proiect. Ne unim forțele pentru a salva un centru de excelență, perpetuând, astfel, spiritul nobil și înaltele aspirații despre care vorbește, de altfel, întregul parcurs profesional al dnei Virginia Zeani”.

 

Svetlana Bivol

Director General al Filarmonicii „Serghei Lunchevici” 

Chișinău

 

VIDEO: Împreună Renaștem – proiect de sprijin al Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” ...

 

O ediție specială a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani” va avea loc, în perioada 20-22 august, în spații publice și centre culturale din Târgu Mureș. Organizat de Asociația “Together on Top”, în parteneriat cu Asociația “Hai la sat”, Primăria din Târgu Mureș, Instituția Prefectului – Județul Mureș și Consiliul Județean Mureș, Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” este o reverență adusă Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Transilvania.

 

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani”

 

https://virginiazeanifestival.com

 

Organizat de Asociația “Together on Top”, în parteneriat cu TVR, Sabion,  Asociația Culturală “Hai în sat”, Instituția Prefectului – Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria din Târgu Mureș și Electrecord

 

Coproducători: TVR, Radio România Muzical

 

Parteneri Media: AGERPRES, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio Mureș, Uniunea Ziariștilor din România, Ziarul Metropolis, Modernism.ro, Radio Classic, Zile și Nopți, Cuvântul Liber, Spotmedia, Népújság, Szabadság, Cluj Today, Transylvania Today, Up News, BuzzNews, Via Cluj TV, Cluj Insider, Transversum Media Trade, Székelyhon, Krónika, Radio GaGa, Zi de Zi, Știrile Transilvaniei

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/iJuvJsj24sw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Emisiunea de mărci poștale: „Fauna deșertului”

Posted: 10 Aug 2021 02:13 AM PDT

Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștaleFauna deșertuluialcătuită din 4 timbre și un plic prima zi.

 

Romfilatelia mulțumește Institutului de Biologie al Academiei Române și Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

image description

Emisiunea de mărci poștale „Fauna deșertului va fi disponibilă începând de joi, 12 august 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Vizualizări: 47

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor