altmarius

cultură şi spiritualitate

PE SCURT



Cel mai scump

Vineri, Dame mit Fächer (Doamna cu evantai), (foto) ultimul portret pictat de Gustav Klimt înaintea morții sale, în 1918, era așteptat să obțină, la vânzarea la licitație, o sumă record de 83 de milioane de dolari. Doamna cu evantai este unul dintre puținele tablouri de Klimt ce se află într-o colecție particulară. El a fost vândut ultima oară în 1994 pentru suma de 11,6 milioane de dolari, pentru ca astăzi să aibă șansa de a deveni unul dintre cele mai scumpe portrete scoase vreodată la licitație. Printre cele mai scumpe tablouri vândute până acum de casa Sotheby’s se numără L’empire des lumières al lui René Magritte (59,4 milioane, în 2022), Walking Man I al lui Alberto Giacometti (83 de milioane, în 2010) și Le bassin aux nymphéas al lui Claude Monet (52 de milioane, în 2008).

 

 Conflicte mitologice

Primarul capitalei nepaleze Kath­mandu a interzis proiectarea popularelor filme indiene în urma unei controverse suscitată de Adipurush, un film bazat pe epo­peea mitologică hindusă Ramayana. Practic, autoritățile din Katmandu s-au supărat după ce în film se sugerează că eroina Sita ar fi născută în India, contrar unei tradiții care spune că ea ar fi fost născută la Janakapur, în sudul Nepalului. Pentru difuzarea în Nepal, Adipurush a fost cenzurat, dar a rămas neschimbat pe alte piețe, ceea ce l-a făcut pe primarul nepalez să interzică complet difuzarea filmului. În Nepal, filmele indiene au mai fost interzise în trecut. De exemplu, în 2009, filmul Chandni Chowk to China a fost interzis pentru faptul că el îl prezenta pe Buddha, de asemenea originar din Nepal conform tradiției, ca fiind născut în India. Și în India, Adipurush a provocat controverse, mai ales pentru felul în care au fost reprezentate personajele Rama, Sita și Hanuman. Conform presei indiene, se pare că situația este destul de tensionată și că scenaristul Manoj Muntashir și regizorul Om Raut ar fi intrat sub protecția poliției din Mumbai după ce au primit amenințări cu moartea.

 

Întâlnire de urgență

Trei mari cineaști, Martin Scorsese, Steven Spielberg și Paul Thomas Anderson, au solicitat o întâlnire de urgență cu David Zaslav, șeful studiourilor Warner Bros. Discovery, îngrijorați de situația de la postul Turner Classic Movies (TCM). Zaslav, ajuns la putere la Warner pe fondul unor severe probleme financiare, și-a stabilit ca scop salvarea și rentabilizarea cu orice preț a studiourilor, luând decizii severe care, de multe ori, au speriat Hollywoodul, obișnuit cu o altă stare de lucruri și un alt mod de acțiune. La începutul săptămânii trecute, el a concediat o mare parte a conducerii TCM, făcându-i pe mulți să se îngrijoreze pentru viitorul acestui post TV care a jucat un rol foarte mare în a oferi noilor generații producțiile importante din istoria filmului. Cei trei regizori, membri ai organizației The Film Foundation, a cărei misiune este tocmai restaurarea și prezervarea capodoperelor cinematografiei, sunt îngrijorați de posibilele direcții pe care deciziile lui Zaslav pot duce TCM.

 

Muzică de vânzare

În siajul acelorași decizii de business pe care David Zaslav este silit să le ia pentru a stabiliza situația financiară a studiourilor, presa americană spune că Warner Bros. Discovery ar fi în negocieri, în prezent, pentru a vinde jumătate dintre drepturile asupra coloanelor sonore ale filmelor și serialelor lor TV, pentru un preț estimativ de 500 de milioane de dolari. Studiourile Sony ar fi interesate să achiziționeze acest catalog, din care ar face parte coloanele sonore ale unor filme foarte populare precum Casablanca, Purple Rain, Evita, Sweeney Todd sau cele din franciza Batman. Compania Warner Bros. Discovery, nou formată în 2022 prin fuziunea Warner Bros. și Discovery, moștenește o datorie 49,5 miliarde de dolari.

 

Miliardar

Celebra Kate Bush, foarte retrasă în ultimele decenii, a adresat fanilor un mesaj de mulțumire după ce a constatat, uluită, că piesa ei din 1985 Running Up That Hill (A Deal with God) a atins numărul de 1 miliard de ascultări pe platforma Spotify. „Am în minte ima­ginea unui râu ale cărui ape brusc se umflă și se transformă în mii și mii de râuri mai mici, în drumul lor spre mare. Fiecare din aceste râuri este unul dintre voi. Vă mulțumesc!“, a scris Kate Bush pe site-ul personal. Piesa Running Up That Hill a devenit aproape un fenomen cultural de anul trecut, după ce a fost scoasă din uitare și descoperită de o nouă generație în urma includerii ei pe coloana sonoră a sezonului 4 din serialul Stranger Things. Este un succes care, pare-se, a contat și pentru admiterea recentă a lui Kate Bush în Rock and Roll Hall of Fame. Pe de altă parte, legat de Spotify, săptămâna trecută, Dani Filth, liderul popularei formații Cradle of Filth, a criticat din nou cunoscuta platformă de muzică pentru felul în care tratează artiștii. „Spotify se numără printre cei mai mari infractori din lume!“, a declarat Dani pentru „Rock Hard Greece“, explicând că piesele formației au fost ascultate pe Spotify, în 2022, de un număr de 25-26 milioane de ori, pentru care Spotify a plătit formației suma de 20 de lire sterline. „Adică mai puțin de salariul minim pe oră“, a comentat Dani Filth.

 

Miracolul Mandela

„Ar fi nevoie de un miracol. Sau de cineva ca Nelson Mandela“, a declarat Nick Mason, bateristul formației Pink Floyd, întrebat fiind de ce ar fi nevoie ca David Gilmour și Roger Waters să se împace și să cânte din nou împreună. „Cred că singurul lucru, poate, ce ne-ar aduce pe toți împreună din nou ar fi dacă astfel am putea salva planeta, aduce pacea mondială, ceva de genul ăsta. Altfel însă…“, a comentat Mason. Ultimii trei membri în viață ai formulei de aur Pink Floyd au urcat pe aceeași scenă ultima oară pentru o scurtă reuniune în mai 2011, în timpul unui concert londonez din turneul lui Roger Waters. La vremea respectivă, Gilmour a comentat că nu va mai face acest lucru. De atunci, Gilmour și Waters au continuat să rămână în conflict, Nick Mason asumându-și, cumva, un rol de intermediar între ei. În vreme ce Gilmour l-a atacat recent pe Waters pentru atitudinea lui „putinistă și antisemită“, Nick Mason l-a lăudat pe acesta, în aprilie, pen­tru reînregistrarea discului clasic The Dark Side of the Moon.



Vizualizări: 3

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor