altmarius

cultură şi spiritualitate

Festival Enescu - 2 septembrie 2023 Ateneul Român ora 16.30

ORCHESTRA DE CAMERĂ DOGMA

 Datesâmbătă, 2 septembrie 2023
 Time4:30 PM - 6:30 PM

ORCHESTRA DE CAMERĂ DOGMA
MIKHAIL GUREWITSCH concertmaestru și director artistic
ALEXANDRA SEGAL pian, câștigătoarea Concursului Internațional George Enescu 2022
MARIA MARICA vioară, câștigătoarea Concursului Internațional George Enescu 2022

Buciu Cristiane II
Mendelssohn Concertul în re minor pentru pian, vioară și orchestră de coarde MWV O4
Barber Serenada pentru orchestră de coarde op. 1
Britten Simple Symphony
Gurewitsch Lifebyrinth – simfonie de cameră în patru părți (primă audiție)

Mikhail Gurewitsch a fondat Orchestra de Cameră Dogma în 2004, în timp ce era vioara întâi a Orchestrei de Cameră Baden-Württemberg „I Sedici”. Muzicieni tineri, cu succes internațional, se reunesc sub îndrumarea lui Mikhail Gurewitsch pentru a combina noi interpretări ale muzicii clasice cu aranjamente de concert moderne.

Prezentarea lor nu are o estetică încântătoare, galopantă, cu haine frumoase și costume dichisite, care oferă adesea o imagine falsă a muzicii clasice. Dogma se străduiește să creeze noi modalități de repetiție și interpretare, la fel cum au făcut toți muzicienii din diferite perioade ale istoriei muzicale. Ei dezvăluie conținutul intelectual și emoțional al muzicii dintr-un punct de vedere modern și îl transmit publicului ca un proces captivant – acesta este stilul unic al orchestrei.

Numele orchestrei derivă din acest mod de gândire. Provine din manifestul „Dogma 95”, care a fost publicat de un grup de regizori internaționali de film conduși de Lars von Trier în 1995. Manifestul lor a fost un protest împotriva naturii tot mai nerealiste a cinematografiei, dominată de efect și sofisticare tehnică, și a luptat împotriva previzibilității sale dramatice.

Orchestra se consideră ca un grup omogen de muzicieni care împărtășesc aceleași idei muzicale, dar și ca un ansamblu de soliști care interacționează. Membrii sunt încurajați să-și exprime propriile personalități. Tensiunea dintre impulsul solo și spiritul de echipă ia naștere. Rezultatul poate fi asemuit cu o recoltă artistică. Această dinamică se intensifică în continuare prin faptul că orchestra cântă mereu în picioare.

Orchestra de cameră Dogma apreciază diversitatea în repertoriul său. Acesta include nu doar muzică barocă, clasică și romantică, ci și opere ale compozitorilor contemporani, precum și compoziții proprii ale orchestrei.

Dogma interacționează cu publicul. Mikhail Gurewitsch îndrumă și vorbește acestuia pe tot parcursul concertului. El oferă o punte de legătură între scenă și public. Îi încurajează pe cei din sală nu numai să „observe” din exterior și să „consume”, dar și să aprecieze experiența muzicală ca un dialog, care continuă adesea între muzicieni și public după concert.

Orchestra, în anii existenței sale, a dezvoltat o rețea în continuă creștere de fani și s-a transformat într-unul dintre cele mai cunoscute ansambluri europene tinere de muzică de cameră. Pentru CD-ul lor, „The Shostakovich Album”, Orchestra de Cameră Dogma a primit, deja pentru a doua oară, prestigiosul premiu ECHO Klassik. Pentru înregistrarea lor live, „Mozart / Schubert Symphonies”, au câștigat Premiul OPUS Klassik în 2019.

Născut în 1975, Mikhail Gurewitsch a primit primele lecții de vioară la Școala de Muzică a Conservatorului Rimsky-Korsakov din Sankt Petersburg și a studiat acolo după absolvirea liceului. După finalizarea examenelor de absolvire, a urmat Universitatea de Muzică Detmold, unde și-a completat studiile. El și-a susținut recitalul de absolvire în cadrul sesiunii de masterclass condusă de Thomas Christian.

De la o vârstă fragedă, Mikhail Gurewitsch a oferit spectacole ca invitat la diverse festivaluri europene, inclusiv la Festivalul Telemann din Eisenach, festivalul „Praga Tânără” și „Întâlnirile muzicale” din Köln. Au urmat numeroase spectacole solo și de cameră pentru artist, care l-au dus în cele mai prestigioase săli de concert europene (inclusiv Filarmonica din Sankt Petersburg, Gewandhaus din Leipzig, Filarmonica din Köln, Opera din Frankfurt, Tonhalle din Zurich și Schloss Elmau).

În același timp, colaborările sale cu diverse orchestre de cameră și simfonice au jucat un rol cheie în viața sa artistică. A cântat ca solist cu Orchestra Filarmonică Nouă din Köln, Orchestra Europeană de Cameră pentru Tineret, Orchestra Simfonică din Sankt Petersburg, Filarmonica Germaniei de Nord-Vest și Orchestra „I Sedici”, în care a fost și vioara întâi timp de câțiva ani.

În 2004, Mikhail Gurewitsch a fondat Orchestra de Cameră Dogma. În următorii ani, metoda modernă a orchestrei de a face muzică și designul inovator al concertelor au ajutat-o să devină una dintre cele mai renumite tinere ansambluri de cameră europene. Dogma a primit prestigiosul premiu Echo Klassik în 2014, deja pentru a doua oară.

Maria Marica s-a născut la Cluj-Napoca, România, într-o familie de muzicieni, și a început să studieze vioara la vârsta de șapte ani. A studiat cu Vasile Socea și Nicușor Silaghi în orașul natal și în prezent lucrează cu David Grimal (vioară) și Krzysztof Chorzelski (muzică de cameră) la Hochschule für Musik Saar, Germania.

Câștigătoare a Concursului Internațional George Enescu 2022 și a Concursului New Hope Grand Prix Cluj-Napoca 2022, Maria a susținut recitaluri și concerte atât în România, cât și în Franța, Italia, Germania și Statele Unite.

A concertat în formule camerale alături de muzicieni renumiți, precum Gary Hoffman, Diemut Poppen, Claire Désert, Marc Coppey, Philippe Cassard, David Grimal, Frans Helmerson, Boris Brovtsyn, Sergey Malov, Victor Julien-Laferrière și Solenne Païdassi, cântând în festivaluri precum Les Dissonances Chamber Music Series, Les Rencontres Clés, Lumières d’Europe Academy and Chamber Music Festival. 

Este membră a Ansamblului Les Dissonances și a fost, de asemenea, membră a Orchestrei Române de Tineret, alături de care a avut șansa să concerteze în săli precum Musikverein Viena, Elbphilharmonie Hamburg, Filarmonica din Paris, Konzerthaus Berlin.

A participat la cursuri de măiestrie susținute de Leonidas Kavakos, Nora Chastain, Mihaela Martin, Rosanne Philippens și Gabriel Croitoru. În 2021 a participat la Cursurile de Vioară de la Kronberg, unde a studiat cu Kolja Blacher și Gerhard Schulz. În perioada 2014-2016 și în 2019 a făcut parte din programul Interferențe al Festivalului SoNoRo, unde a lucrat cu Diana Ketler, Thorsten Johanns și Alexander Sitkovetsky, iar în 2015 a participat la Programul Young Performers al Festivalului Music@Menlo din California, SUA, unde a studiat cu Clive Greensmith, Erin Keefe, Arnaud Sussmann, membri ai Cvartetului Escher și ai Cvartetului Dover.

Maria a fost susținută în trecut de Fundația Constance et Andrei Rhoe și de MOL România, în prezent fiind susținută financiar printr-o bursă Deutschlandstipendium și cântă pe o vioară August Sébastien Philippe Bernardel (1845).

Vizualizări: 10

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor