KALLATIDAMarti, 28 iulie 2015, începând cu ora 20,30, va avea loc, în cadrul Târgului Estival de Carte de la Mangalia ‘Carte la Nisip’ 2015, lansarea a două volume de studii ştiinţifice apărute, anul trecut, la Editura CallasPrint Mangalia. Primul volum, intitulat ‘Studii de preistorie. Zona Pontică. În honorem dr. Ion Pâslaru’ a fost prezentată în Bulgăria, la Durankulak, cu prilejul zilelor localităţii, iar cel de-al doilea volum, ‘Kallatida’, a apărut după terminarea Târgului Estival de Carte de anul trecut si a fost lansat la Cercul Militar din Mangalia, cu prilejul Zilei Marinei Române.

În acest an, la împlinirea a 25 de ani de la organizarea primei editii a Târgului Estival de Carte de la Mangalia ‘Carte la Nisip’, organizatorul principal al Târgului, Gheorghe Todor, a inclus în programul lansărilor de carte şi cele două volume de studii ştiintifice, ce reunesc studiile a numerosi specialisti si experti în istorie si arheologie din: Bulgăria, Macedonia, Turcia, Polonia, Kazahstan, Federaţia Rusă, Ucraina, Republica Moldova şi România.

Coordonatorii ştiinţifici ai volumului ‘Studii de preistorie. Zona Pontică. În honorem dr. Ion Pâslaru’ sunt: dr. Sorin Marcel COLESNIUC, dr. Gabriel TALMATCHI si dr. Todor DIMOV, iar coordonatorii stiintifici ai volumului ‘Kallatida’ sunt: dr. Ion PÂSLARU, dr. Sorin Marcel COLESNIUC şi dr. Todor DIMOV. Articolele sunt scrise într-una dintre limbile: română, engleză, bulgară sau rusă şi au rezumate în toate cele patru limbi menţionate.
Cărţile au fost publicate cu susţinerea financiară a: Asociatiei Rezerviştilor Militari din Sabla (Bulgaria) – vicepreşedinte Iordanka STOEVA, Primăriei Durankulak (Bulgăria) – primar Ziumbiul MEDAROV si Asociatiei ‘ProActiv pentru Comunitate Mangalia’ – preşedinte Nicoleta GRIGUŢĂ.

Cei interesaţi de studiile ştiinţifice vor putea afla mult mai multe informatii la lansarea de carte de marti seara, la Casa de cultură din Mangalia. Si-au anuntat deja participarea iubitori de cultură şi istorie din Bulgaria şi sponsorii cărţilor, dar sunt aşteptaţi, în special, oameni de cultură din Dobrogea şi cei interesaţi de istoria acestor meleaguri, precum şi turiştii aflaţi în aceste zile pe litoralul Mării Negre.