altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 31 iulie 2020

“Andrei Crăciun în dialog cu Lia Bugnar pornind de la volumul ”Cior...


Andrei Crăciun în dialog cu Lia Bugnar pornind de la volumul ”Ciora...

Posted: 30 Jul 2020 02:09 AM PDT

Vineri, 31 iulie 2020, ora 19.00, Andrei Crăciun va intra în dialog cu Lia Bugnar, pornind de la volumul Cioran. Ultimul om liber, de Andrei Crăciun, recent apărut în colecția Biografii romanțate a Editurii Polirom.

 

 

 

 

 

Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de FB a Librăriei Humanitas de la Cişmigiu/facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu.

 

„Avea cinci ani şi se juca în marginea ţintirimului cu craniile morţilor şi se simţea liber, acela era paradisul, iar paradisul acela i-a fost, cu anii, cu desăvîrşire interzis.

Domnul Cioran privea Sena şi se simţea Iov.

Cînd venise la Paris, se consolase cu ideea că va veni o zi în care îşi va zbura creierii.

Bărbaţii adevăraţi se împuşcă în cap, nu în inimă. Bărbaţii adevăraţi nu iau pastile, bărbaţii adevăraţi nu se otrăvesc. Bărbaţii adevăraţi nu se spînzură. Bărbaţii adevăraţi nu sar pe geam de la etajul nouă, bărbaţii adevăraţi nu se aruncă în faţa trenurilor, ca Anna Karenina, bărbaţii adevăraţi nu îşi taie venele.

Iată însă că în domnul Cioran crescu o poftă îngrozitoare să sară în Sena, ca un poet, să moară înecat în această apă puturoasă, care curgea indecent prin tot Parisul. Şi doar spectacolul grotesc al unei morţi cu public îl făcu să-şi reprime pofta.”

 

Andrei Crăciun (n. 1983) a studiat în România, Spania şi Israel administraţie publică, istoria ideilor şi mentalităţilor, cultură şi civilizaţie ebraică. Din 2019 este doctorand la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, cu o teză despre biografia politică a lui Panait Istrati. Este poet, prozator, eseist, dramaturg şi gazetar. Se numără printre părinţii fondatori ai site-ului Recorder.ro. A fost desemnat cel mai talentat tînăr ziarist (2005), cel mai bun tînăr ziarist de cultură (2010), cel mai bun editorialist (2011) şi cel mai bun reporter din România (2012). Este tradus în italiană, spaniolă, portugheză şi neerlandeză în cadrul proiectului european CELA (Connecting Emerging Literary Artists). La Editura Polirom a mai publicat poemul-roman Aleea Zorilor (2017) şi continuarea sa, Şi fericirea era obligatorie (2019).

 

Număr de vizualizări :56http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/bWrNjnIQeW4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Semnul crucii în expoziția „@rdoare”

Posted: 30 Jul 2020 02:05 AM PDT

Într-un eveniment artistic recent, găzduit de Galeria Artoteca a Bibliotecii Metropolitane București, cineastul, regizorul și directorul de imagine Mircea Bunescu a „regizat” propria expoziție personală intitulată „@rdoare”. Lucrările ce au ca temă unică crucea reprezintă reinterpretări ale simbolului grafic și sacru al  răstignirii, purtătoare a mesajului morții și învierii lui Iisus. Creațiile, înrămate în  dimensiunile obișnuite ale icoanelor din casa fiecărui creștin, sunt colaje de imagini în care predomină semnul crucii, semn al mântuirii și înălțării, al rugii și binecuvântării. Într-una dintre lucrări, focalizată pe detaliile mâinilor lui Hristos, semnul sfânt este încastrat în coperta de argint a unei Evanghelii, ținute la piept cu mâna stângă, în timp ce dreapta binecuvântează. Tabloul include în partea de jos o altă icoană a Mântuitorului, imagine în imagine ca într-o filmare editată. O altă lucrare întruchipează un acoperiș cu acest simbol ce adăpostește și ocrotește niște zgârâie nori cu ferestrele apartamentelor luminate în noapte. Pe fața unui munte ce poate simboliza Golgota, se află o cruce mare de lemn, în același registru al editării unui film. Este o expoziție-experiment ce amintește de art-evenimentul realizat de sculptorul Marian Zidaru în urmă cu mai mulți ani.

 

„Expoziția se dorește o călătorie itinerantă, de cele mai multe ori imaginativă,  dedicată spiritului inovator și nobil al pelerinului în drumul său plin de speranță și credință, sub semnul Crucii. Poate că, odată pe un vârf din Alpi sau pe o ușă din Bari, călătorul va putea recunoaște, cu ușurință imaginea credinței sale”, a spus la vernisaj Mircea Bunescu, tot așa cum miracolul sau întâmplarea face ca să descoperim într-un copac tăiat semnul crucii sau în norii de pe cer care întruchipează uneori forme ce țin de biserica creștină. Îl intuim în astfel de lucrări elaborate sau descoperite aleatoriu, în cele patru brațe ale Crucii de pe Golgota, pe Iisus răstignit întru mântuirea noastră. Recunoaștem acest semn ușor, pentru că îl facem zilnic atunci când ne închinăm și ne rugăm cu smerenie, fiind fundamentul și pavăza credinței noastre.

Această expoziție, ce a stat sub semnul crucii, a rămas pe simeză în toate aceste luni de grele încercări provocate de pandemia cu sars covid-19 și, în același timp, poate ca un răspuns cu profunde semnificații, al creștinismului în fața deciziei abuzive de transformare a Catedralei bizantine Sfânta Sofia în moschee de ritual, de către regimul Erdogan.

 

Maria Dobrescu

 

Număr de vizualizări :54http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/GpvnZW1YHAE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Concursul de poezie, proză și eseu “Limba Română este patria mea!” ...

Posted: 30 Jul 2020 02:03 AM PDT

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu  Consulatul General al României la Bălți  și Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei organizează , pentru a marca Ziua Limbii Române  (sărbătorită în fiecare an la 31 august) un concurs online de poezie proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române.

Concursul se adresează tinerilor din Republica Moldova,   cu domiciliul în  municipiul Bălți și în  raioanele Rîbnița, Briceni, Rîșcani, Glodeni, Sîngerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Soldănești, Rezina, Ungheni și este organizat pe două secțiuni :

  1. Elevi de școală generală, ciclul gimnazial
  2. Elevi de liceu și studenți.

 

Lucrările, în format  word sau pdf ,  redactate cu font Times New Roman, de 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri,   pe pagină format A4,  de  maximum 3 pagini,  se Depun  electronic în perioada  1 august – 25 august 2020, ora 24,00, la adresa  de email: concurszlr@gmail.com.

Juriul compus din acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău,   Petrișor Dumitrescu consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în volume de literatură română, albume de artă și lucrări științifice de literatură română.

 

Câștigătorii concursului  urmează să fie anunțați luni, 31 august 2020 pe conturile de facebook  ICR Chișinău și  Pagina Oficială a Consulatului General al României la Bălți.

 

Număr de vizualizări :40http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/vMrmVaeUxos?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Litera Mov, un nou proiect on-line al MNLR

Posted: 30 Jul 2020 02:00 AM PDT

Muzeul Național al Literaturii Române lansează un nou proiect on-line, Litera Mov, care se va difuza live, pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române, în fiecare zi de joi, de la ora 20.00. Inițiatoarea acestui proiect este scriitoarea Doina Ruști.

Litera Mov este o aspirație a elitei visătorilor, acei oameni cu ochi interiori, numiți creatorii de ficțiune. Indiferent cu ce mijloace fac lumea, aceștia au în minte o literă, luminată de lampioanele mov ale dorințelor. Doina Ruști vă invită în fiecare joi seara, în intimitatea Literei Mov, alături de scriitori, actori, regizori, artiști ai vizualului, respectiv – creatori de ficțiune.

Joi, 30 iulie 2020, de la ora 20.00, Bogdan Tănase, un teoretician al ficțiunii, asistent univ. la Catedra de Teoria Literaturii a Facultății de Litere, Universitatea din București, deschide seria întâlnirilor dedicate Literei Mov.

DOINA RUŞTI este prozatoare contemporană, apreciată în mod unanim pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale.  Mai cunoscută, trilogia fanariotă, compusă din Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017) și Manuscrisul fanariot (2015), a fost precedată de alte două romane de succes, cu miză socială puternică: Fantoma din moară (2008) și Lizoanca (2009). A mai publicat Zogru (2006), Cămașa în carouri (2010), Logodnica (2017), Omulețul roșu (2010) ș.a, precum și proză scurtă.

Tradusă în numeroase limbi de circulație, inclusiv în chineză, scrierile sale s-au bucurat de exegeze și de recenzii laudative în numeroase publicații internaționale, între care El Mercurio (Santiago de Chille), Neue Zürcher ZeitungIl ManifestoLas Últimas NoticiasLa Jornada (Ciudad de México), Stato QuotidianoTuriaLa StampaLa OpiniónBeijing DailyIl LiberoMagyar NemzetLa RepubblicaEncyclopedia of Literary Cinematic Monsters (Routledge, New York) ș.a.

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zlY77HOHfkI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Premiile de Excelență și antologia AgențiadeCarte.ro

Posted: 30 Jul 2020 01:00 AM PDT

Joi, 27 august 2020, de la ora 19.00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București (str.Nicolae Crețulescu, nr.8), va avea loc Gala 10.AgențiadeCarte.ro, în cadrul căreia va fi lansată antologia 10.AgențiadeCarte.ro,  vor fi decernate Premiile de Excelență AgențiadeCarte.ro și va avea loc un recital susținut de Maria Răducanu. Antologia  10.AgențiadeCarte.ro are 404 de pagini, redactate de scriitorii Andra Rotaru și Teodor Dună, cu o copertă semnată de artistul vizual Mihai Zgondoiu și un cuvânt înainte scris de criticul de teatru și universitarul Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București.

Antologia ”10.AgențiadeCarte.ro” cuprinde cele mai importante texte editoriale publicate în cei 10 ani de activitate (interviuri, editoriale, comentarii etc) și va fi dăruită Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, precum și participanților la Gala 10.AgențiadeCarte.ro. Un juriu independent, format din actrița Maia Morgenstern, prof.univ.dr. Silviu Angelescu și prof.univ.dr. Ioan Cristescu, va acorda 5 Premii de Excelență următorilor scriitori: Gabriela Adameșteanu (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Proză), Denisa Lepădatu (Premiul Opera Prima), Carmen Mușat (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Critică Literară și pentru Promovarea Autorilor români), George Mihăiță (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Literatură și Arte) și Ion Mureșan (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Poezie).

Gala va fi prezentată de scriitorul Dan Mircea Cipariu, fondatorul și directorul AgențiadeCarte.ro. ”Pe 1 martie 2010, acum 10 ani, împreună cu scriitoarea Andra Rotaru, cu artistul vizual Mihai Zgondoiu și cu programatoarea Adriana Cocic Lucaciu am lansat AgențiadeCarte.ro. Acum, echipa noastră redacțională este completată de Simona Ioniță, Dorina Cioplea, Ana Daniela Sultana-Cipariu și Tudor Voicu. Dincolo de audiență (peste 1.890.457 de vizitatori unici, în zece ani de activitate), AgențiadeCarte.ro a însemnat și înseamnă un spațiu unde sunt prezente, prezentate și comentate cele mai importante opere și personalități culturale, din toate generațiile și geografiile literare, artistice, culturale și spirituale. Astfel, conform acestui principiu, AgențiadeCarte.ro a fost și este spațiul virtual unde au apărut informații ori cronici despre creatori și autori din tabere diferite, dacă nu chiar adverse. Totul pentru a dovedi că și în ”virtual” există și normalitate, și bun gust.”, a declarat scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Intrarea la eveniment se face numai pe bază de invitații care pot fi solicitate la adresa de email cipariu@yahoo.com, în limita locurilor disponibile, cu păstrarea regulilor sociale și sanitare impuse de prevenirea Covid-19. Organizatorii evenimentului sunt asociația Euro CulturArt și Muzeul Național al Literaturii Române din București, cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Partener media: Radio România Cultural.

Gabriela Adameșteanu, absolventă a Facultății de litere,  redactor la Editura Științifică și Enciclopedică (până în 1985) și lector la Cartea Românească (până în1990). Redactor-șef al revistei 22 (1991-2005) și al suplimentului Bucureştiul cultural (2005-2013). Premiul Hellman-Hammett pentru jurnalism atribuit de Human Rights Watch (2002). Vicepreşedintă (2000-2004) şi apoi preşedintă a Centrului PEN Român (2004-2006). Membră a Juriului Uniunii Latine (2007-2009). Preşedintă de onoare a primei ediţii a Premiului Goncourt Românesc (2013). Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres (2014). Romanele ei au primit numeroase premii naționale, sunt constant reeditate, au fost traduse în 16 limbi,  la edituri mari (Gallimard, Aufbau Verlag) și  bine  primite de critica internațională: Drumul egal al fiecărei zile, 1975; Dimineaţă pierdută, 1984; Întâlnirea, 2007; Provizorat, 2010. Sub tipar la Polirom se află cel mai recent roman, Fontana di Trevi, care încheie așa numita ”trilogie a Letiției”. A mai scris proză scurtă (Dăruieşte-ţi o zi de vacanţă, 1979; Vară-primăvară, 1989, Gara de Est, 2008), două volume de jurnalism (Obsesia politicii, 1995; Cele două Românii, 2000), un volum de memorialistică (Anii romantici, 2014).  Romanul Dimineaţă pierdută a fost dramatizat şi pus în scenă de Cătălina Buzoianu la Teatrul Bulandra (decembrie 1986 – februarie 1990), într-un spectacol devenit clasic. Membră a Juriului Uniunii Latine (2007-2009). Președintă de onoare a primei ediții a Premiului Goncourt Românesc (2013). Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres (2014). Premiul „Gheorghe Crăciun” pentru Opera Omnia al revistei Observator cultural. În 2019, romanul ”Fontana di Trevi”, Editura Polirom, 2018, a primit Premiul AgențiadeCarte.ro pentru proză.

 

Denisa Lepădatu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, profil matematică-informatică intensiv informatică, fiind olimpică națională la matematică. Premii literare (selectiv, cele mai importante): Premiul APLER pentru promovarea tinerelor talente pentru cele două cărți editate în anul 2014 la editura InfoRapArt; Premiul Municipiului Galați pentru contribuția deosebită la dezvoltarea culturii, literaturii și publicisticii gălățene în rândul tinerilor; Premiul I la Concursul Național „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenților” (2017), Premiul I la Concursul Național „Cele mai frumoase povestiri ale adolescenților” (2018) organizate de Clubul UNESCO-Adolescenții; Premiul I la Concursul Național „Ion Creangă” – povești. Din decembrie 2015 este membră MENSA – organizația mondială a celor mai inteligenți 2% oameni de pe planetă (cu coeficient IQ de peste 132). Prezentă în antologia „Itinerarii”, apărută, în 2019, la Editura Muzeul Literaturii Române din București, antologie ce cuprinde textele câştigătoare sau scrise pentru programul „Rezidenţa LiterArt Franța-România” – prima rezidenţă de scriere creativă şi creaţie vizuală din România dedicată adolescenţilor.

 

Carmen Muşat, critic şi teoretician literar, profesor la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, este şi redactor-şef al revistei Observator cultural (din 2000). A publicat volumele: Perspective asupra romanului românesc postmodern şi alte ficţiuni teoretice (1998), Romanul românesc interbelic (ed. I, 1998; ed. a II-a, 2004), Strategiile subversiunii. Descriere şi naraţiune în proza postmodernă românească (ed. I, 2002; ed. a II-a, 2008), Canonul şi Tarotul (2006), Lucian Raicu: dincolo de literatură (2009), Frumoasa necunoscută. Literatura și paradoxurile teoriei (2017) – Premiul „Tudor Vianu” pentru teoria literaturii şi a culturii, acordat de MNLR. Din 2014, îngrijeşte volumele din seria de autor „Gheorghe Crăciun”, publicate de Cartea Românească şi Polirom.

 

George Mihăiță (născut la 23 septembrie 1948, la Moreni, județul Dâmbovița) este unul dintre cei mai importanți actori români de teatru și de film. A absolvit, în 1971, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, secția Actorie, la  clasa prof. univ. Sanda Manu. Începând cu anul 2000, este directorul Teatrului de Comedie din București. Maestrul George Mihăiță a fost decorat, la 13 decembrie 2002, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. A debutat în ”Reconstituirea”, regia Lucian Pintilie, 1968, film socotit de critica de specialitate ca fiind cel mai bun film românesc. În 2010, primește Premiul UNITER pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul Alexandr Tarasovici Ametistov  din spectacolul ”Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, Teatrul de Comedie din București, pus în scenă de regretatul regizor Alexandru Tocilescu. În 1990, fondează prima revistă de adolescenți din România post-comunistă ”Salut”, iar în 1992 fondează Clubul UNESCO-Adolescenții, organizație non-guvernamentală cu care face lobby parlamentar în urma căruia se promulgă, în 1997, de către Președintele României Emil Constantinescu Legea nr 197/1997 privind instituirea Zilei Adolescentului în a doua duminică din luna mai. În 2018, apare la Editura Tracus Arte din București volumul ”Mihăiță. Reconstituirea unei vieți” de Doina Papp.

 

Ion Mureşan s-a născut la 9 ianuarie 1955, Vultureni, judeţul Cluj. Este poet şi publicist. A absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj (1981). A făcut parte din gruparea revistei „Echinox”. După absolvire devine membru al cenaclului „Saeculum” din Beclean. Între anii 1981 şi 1988 a fost profesor de istorie în comuna Strâmbu. Din 1988 devine redactor la revista „Tribuna” din Cluj. A debutat cu poezie în revista „Cutezătorii” (1968). În 2005 a fost invitat în Franţa în cadrul programului „Les Belles Étrangères”.Cărţi de poeme:“Cartea de iarnă”, Editura Cartea Românească, 1981-Premiul pentru debut al USR; “Poemul care nu poate fi înţeles”, Editura Arhipelag, 1993- Premiul pentru poezie al USR; “Le mouvement sans coeur de l’image”, traducere în franceză de Dumitru Ţepeneag, Belin, 2001; “Paharul / Glass / Au fond de verre”, cu desene de Ion Marchiş, traduceri de Virgil Stanciu şi Dumitru Ţepeneag, Baia Mare, Fundaţia Culturală „Archeus” & Scriptorium, 2007; “Zugang verboten / Acces interzis, Büroarcrasch”, Viena, 2008, tradusă în limba germană de Ernest Wichner. Eseuri: “Cartea pierdută – o poetică a urmei”, Editura Aletheia, 1998. Antologii:“Antologia poeţilor tineri” (antologie de George Alboiu), Editura Cartea Românească, 1982; “Antologia poeziei române de la origini până azi”(antologie de Dumitru Chioaru şi Ioan Radu Văcărescu), Editura Paralela 45, 1998; “Poezia română actuală”, vol. I (antologie de Marin Mincu), Editura Pontica, 1998; “Antologia poeziei generaţiei ‘80” (antologie de Alexandru Muşina), Editura Aula, 2002. “cartea Alcool” (Editura Charmides, Bistriţa, 2010) a câştigat Premiul Uniunii Scriitorilor din România, Premiul Cartea de Poezie a anului 2010, Premiul revistei Observator cultural şi Premiul Radio România Cultural. A fost tradus în diverse antologii de poezie românească apărute în Italia, Franţa, Germania, Ungaria, SUA, Marea Britanie şi în volum în limbile franceză, germană şi engleză: Le mouvement sans coeur de l’image, traducere de Dumitru Ţepeneag, Paris 2000, Acces interzis! Zugang verboten!, Büroarcrasch, Viena 2008 (ediţie bilingvă); The Book of Winter and Other Poems, University of Plymouth Press, Plymouth 2011.Cărți publicate: Cartea de iarnă (1981, 2013) / Poemul care nu poate fi înțeles (1993) / Cartea pierdută. O poetică a urmei (eseu, 1998) / Le movement sans Coeur de l’image (2001) / Pahar/ Glass/ Au fond du verre/ Im Glass/Bicchier/ Pohár (2007) / Zugang verboten / Acces interzis (2008) / Cartea Alcool (2010) / Oglinda aburită (eseu, 2013) / Poemul care nu poate fi înțeles (2016)

 

 

 

Proiectul ”10.AgențiadeCarte.ro” nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

Vizualizări: 140

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor