altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 25 noiembrie 2019

“Editura Gama: bilanț la Gaudeamus 2019” plus 1 more


Editura Gama: bilanț la Gaudeamus 2019

Posted: 23 Nov 2019 11:59 PM PST

Fiecare prezență a Editurii Gama la târgurile de carte din București este un bun prilej de întâlnire cu cititorii. De data aceasta, în vinerea Târgului de Carte Gaudeamus, la standul editurii ieșene a avut loc o adevărată reuniune de familie: sărbătorirea celor 25 de ani de existență a adunat, pe lângă cititori – copii și părinții –, colegi de breaslă, jurnaliști, agenți literari, traducători și, nu în ultimul rând, întreaga echipă entuziastă care stă în spatele unuia dintre cele mai originale proiecte editoriale de la noi.

Diana Mocanu, directorul general al editurii, sublinia la evenimentul aniversar de vineri, 22 noiembrie, tocmai acest fapt: cărțile Gama s-au născut din provocările ivite în calea celor care sunt implicați în educația celor mici – părinți și profesori, deopotrivă: „Povestea Gama este, de fapt, suma poveștilor de viață ale copiilor pe care i-am cunoscut și cu care am lucrat în tot acest răstimp. Vreau să vă spun că noi, la Gama, învățăm din astfel de povești și, de multe ori, un copil aflat într-un moment dificil al formării sale ne inspiră și ne incită să căutăm o soluție educativă potrivită care, deseori, devine o colecție nouă. Cărțile nostre le sunt dedicate părinților căutători și copiilor curioși. Sunt cărți interactive, de învățare camuflată în joc, dedicate în principal lucrului acasă.

 

Donația de cărți făcută în cadrul evenimentului aniversar către Centrul Educațional „Casa bună” s-a dovedit a fi cel mai potrivit mod de a marca una dintre misiunile editurii: promovarea educației pentru lectură.

„Ne-am dus la Gaudeamus cu 5 copii și am primit un cărucior de cărți de la oamenii minunați de la Editura Gama. Copiii au fost tare fericiți!”, a mărturisit Valeriu Nicolae, fondatorul centrului, cunoscut pentru proiectele sale de voluntariat legate de accesul la educație al copiilor proveniți din mediile defavorizate.

 

Pe lista invitaților care au povestit la Gaudeamus 2019 despre cărțile și istoria Editurii Gama s-au mai numărat jurnalista Oana Dobre-Dimofte, alături de cunoscutele bloggerițe Cristina Buja și Laura Frunză.

 

BESTELLER-URI GAMA LA GAUDEAMUS 2019

volumele din colecția Montessori / volumele dedicate dezvoltării inteligenței / cărțile de Crăciun / cărțile de bandă desenată dedicate învățării cititului

 

Cărțile dedicate pedagogiei Montessori sunt printre cele mai bine vândute titluri ale Editurii Gama la Târgul Gaudeamus, în top aflându-se colecția de „Rutine Montessori” – cărți care îi ajută pe cei mici să învețe alfabetul, numerele –, precum și volumul pentru părinți 65 de activități Montessori pentru copii 6-12 ani. Editura Gama este prima editură din România care a publicat ghiduri de activități Montessori și care a creat materiale educaționale specifice acestei pedagogii.

 

Dezvoltarea inteligențelor are o colecție dedicată, „MultiQ”, care include un număr impresionant de titluri și care se numără, de asemenea, printre cele mai căutate proiecte editoriale la ediția din acest an a Gadeamus.

 

Cărțile specifice sărbătorilor de iarnă s-au aflat și ele în topul preferințelor cititorilor, iar pentru anul acesta Editura Gama a pregătit o apariție specială: Noaptea de Ajun în Țara Minunilor, de Carys Bexington și Kate Hindley – o splendidă poveste ilustrată, în versuri, inspirată de clasicul poem „’Twas The Night Before Christmas” și de Alice în Țara Minunilor.

 

Una dintre cele mai populare colecții ale Editurii Gama, „Învăț să citesc”, s-a îmbogățit anul acesta cu o nouă serie: „Be De citit ușor”, extrem de apreciată de micii cititori prezenți la standul editurii la Gaudeamus 2019.

 

Trei titluri noi au fost lansate anul acesta la Gaudeamus în subdivizia Gama Imago – Băiatul din bulă de Stewart Foster, Orangeboy de Patrice Lawrence și Acum sunt normală?, primul volum al trilogiei feministe „Clubul Fetelor Bătrâne” de Holly Bourne – , iar dintre acestea Băiatul din bulă de Stewart Foster a fost în topul vânzărilor de cărți pentru copii 10+, iar Orangeboy a fost ales de adolescenții 16+.

 

Cererea mare de jocuri pentru copii, care pot fi jucate cu prietenii sau familia, este tot mai mare, și tocmai de aceea Editura Gama a pregătit o colecție specială sub numele „Genius”, care au fost bestseller la categoria de învătare prin joc.

 

Cum să reușești fără să tocești la mate de Ioan Dăncilă a fost cel mai „vânat” titlu la categoria cărților pentru școală.

 

TOP 5 VÎNZĂRI LA GAUDEAMUS 2019

  1. Mașa și Ursul (Colecția „Învăț să citesc de mic!”)
  2. Rutine Montessori
  3. Cine-i cine? Joc de cultură generală „Genius”
  4. Cum să reușești fără să tocesti la mate de Ioan Dăncilă, Eduard Dăncilă
  5. Orangeboy, de Patrice Lawrence (colecția „Must-Read YA”)

 

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5Oun3UAzSJc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cele mai căutate cărţi la editura Cartea Copiilor (Gaudeamus 2019)

Posted: 23 Nov 2019 10:02 PM PST

La standul editurii Cartea Copiilor de la Gaudeamus 2019 au fost disponibile peste 100 de titluri.

Topul celor mai vândute cărţi la editura Cartea Copiilor:

 

  • „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic. Frunza care nu voia să cadă” de Nadine Brun-Cosme, cu ilustrații de Olivier Tallec, al treilea volum tradus în limba română din seria „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic”;
  • „Loc la voi pe măturoi” de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler, volum tradus de poetul Florin Bican;
  • „Dovleacul familiei Șoricel” de Kazuo Iwamura, a patra carte din îndrăgita serie cu familia Şoricel;
  • „Moş Crăciun” de autorul finlandez Mauri Kunnas;
  • „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch, carte câştigătoare a Kate Greenaway Medal în 1995;
  • „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță” de John Burningham, „cea mai bună carte ilustrată” în 1993 conform The New York Times Book Review;
  • „Omida mâncăcioasă” de Eric Carle, carte aflată în topul celor mai iubite cărţi pentru copii din toate timpurile;
  • „Gon, puiul de vulpe” de autorul clasic japonez Niimi Nankichi, cu ilustrații de Kuroi Ken;
  • „Ultima călătorie. Doctorul Korczak și copiii săi” de Irène Cohen-Janca, cu ilustrații de Maurizio A.C. Quarello, o poveste despre pediatrul și educatorul Janusz Korczak şi copiii din ghetoului din Varșovia;
  • „Gândurile unei broscuțe” de Kazuo Iwamura – meditaţiile unei broscuţe care încearcă să înţeleagă lumea.

 

Despre editura Cartea Copiilor

 

Cartea Copiilor, prezentă de 12 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii. De la început, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizătoare de drum prin inițiativa curajoasă de a publica pentru prima dată în limba română unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universală pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, în premieră, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Julia Donaldson, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Elsa Beskow, Peter Sís și mulți alții. De altfel, Cartea Copiilor îşi propune să traducă cât mai multe titluri din literaturi mai puţin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.

 

Prin alegerea cu grijă a titlurilor, autorilor și ilustratorilor, Cartea Copiilor încurajează lectura de la o vârstă fragedă, educarea gustului literar și construirea unei culturi vizuale complexe, alături de stimularea creativității și a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

 

Vizualizări: 35

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor