altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 6 octombrie 2019

“Lansarea cărții ”O inimă pentru inimi”- Confesiuni prof. dr. Maria...


Lansarea cărții ”O inimă pentru inimi”- Confesiuni prof. dr. Maria ...

Posted: 05 Oct 2019 02:23 AM PDT

Joi, 10 octombrie 2019, ora 18.30, la Sala Dalles din București – B-dul Nicolae Bălcescu, nr.18 (lângă Hotel Intercontinental), va avea loc lansarea cărții ”O inimă pentru inimi”- Confesiuni prof. dr. Maria Dorobanțu, autor Maria Timuc. Invitați speciali: Acad. Dumitru Radu POPESCU; Prof. Dr. Mircea Nicolae PENESCU; Prof. Andrei PLEȘU. Evenimentul, organizat de Editura Dharana și Universitatea Populară Ioan I. Dalles din București, se va încheia cu o sesiune de autografe și un cocktail. Timp de desfășurare: Orele 18.30 – 20.30.

Număr de vizualizări :0http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/x_Yt0IU5mEo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia H...

Posted: 05 Oct 2019 01:54 AM PDT

Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România, Karpatia Horse Show, a atras în weekendul 27 – 29 septembrie 2019 un record de peste 12.000 de spectatori, marcând ediția care s-a bucurat de cel mai mare succes de la fondarea acestui concurs din anul 2014. Pe întregul Domeniu Cantacuzino din Florești, Prahova, publicul a putut urmări spectacolul echitației de top mondial, având parte de zeci de modalități de a petrece timpul în aer liber, parte dintr-un program complex, conceput pentru a oferi tuturor o experiență aparte în compania cailor. Ediția a VI-a Karpatia Horse Show a găzduit o nouă premieră pentru sportul românesc: organizarea unui Concurs Complet Internațional de 4* care a cuprins punctaje pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Marele câștigător al concursului, după cele trei zile în care a demonstrat abilități sportive de excepție alături de calul său la probele de Dresaj, Cross-country și Sărituri peste obstacole, este Nicolas Wettstein pe calul ALTIER D’AUROIS din Ecuador. 

Peste 120 de cai au evoluat în fața publicului entuziast, participând la probele de Concurs Complet Naționale și Internaționale, la cele de Working Equitation, dar și la spectaculoasele demonstrații ale maeștrilor din Atelaje. Evenimentul a găzduit cai, călăreți și oficiali din Austria, Bulgaria, Ecuador, Elveția, Germania, Italia, Irlanda, Marea Britanie și România. Spre deosebire de ediția anterioară, publicul și-a manifestat un interes crescut și pentru ziua de sâmbătă care marchează esența acestui concurs, prin probele de Corss-country, parte din Concursul Complet, dar și prin probele demonstrative de Atelaje cu doi cai. Numărul mare de spectatori în tribune și în zonele cu obstacole spectaculoase din apropierea terenurilor de concurs dovedește că popularitatea acestor discipline sportive este în continuă creștere.

«În urmă cu 7 ani, proba de Concurs Complet aproape dispăruse din România. Nu erau de găsit nici măcar 10 călăreți care să practice această disciplină. Acum sunt în jur de 70 iar Karpatia Horse Show are o contribuție majoră la dezvoltarea acestei ramuri sportive din echitația românească. Însă rămânem realiști fiindcă deocamdată nu ne putem compara cu Marea Britanie unde sunt 70.000 de sportivi de probă completă. Acolo, ziua de cross este cea mai vânată, participând și 300.000 de persoane în public la cele două, trei concursuri mari. De menționat e că cele mai multe concursuri atrag acolo doar câteva sute de spectatori, acesta fiind un motiv în plus să ne mândrim că avem Karpatia Horse Show în România, concurs care capătă din ce în ce mai multă amploare cu fiecare ediție.

În regiune, în Europa de Est și în Balcani, Karpatia Horse Show este deja un concurs de referință, evenimentul devenind o sursă de inspirație pentru multe federații sportive din țări dezvoltate. Primim mereu întrebări despre cum am pornit de la 0 și am reluat tradiția acestui sport, despre cum reușim să atragem public. Sunt foarte încântat că și Ediția a VI-a a fost o reușită și cu record de participare. Deja suntem cu gândul la Ediția a VII-a pentru care avem ambiții foarte mari.» – Mihnea Vîrgolici, directorul Karpatia Horse Show

 

Demonstrații de scrimă cu Loredana Dinu, concert jazz susținut de Luiza Zan și lansarea unei colecții de pălării de inspirație vintage – se întâmplă doar la Karpatia Horse Show

Evenimentul, devenit deja o tradiție în România, a promovat și în acest an apartenența la un set de valori și un lifestyle inspirat de noblețea cailor, prin a lor motivație imanentă de a fi învingători. La Karpatia, an de an, totul este caracterizat prin eleganța acestui sport care atrage, la rândul său, firesc, eleganța de a fi a iubitorilor de cai.

În completarea acestor valori, organizatorii au pregătit numeroase surprize, începând cu ziua de vineri care s-a încheiat, la apus, prin ritmuri boeme de jazz și bossa nova în aplauzele calde ale publicului la concertul susținut de Luiza Zan și Ploiești Jazz Trio. Concertul, care s-a bucurat de mult succes, încurajează organizatorii să extindă programul muzical în zilele de vineri și sâmbătă la următoarea ediție, oferind noi experiențe muzicale sub egida „Scena Micul Trianon”. Concertul a avut loc prin parteneriatul realizat cu Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești. Au urmat proiecții spectaculoase pe fațada Palatului Micul Trianon care au îmbinat elemente de arhitectură și imagistică ecvestră, realizate de arh. Ion Cotenescu.

La încheierea Festivităților de premiere dedicate tuturor sportivilor câștigători, apaludați la scenă deschisă de publicul numeros, programul de duminică a cuprins o surprinzătoare demonstrație de scrimă începută în parcul Domeniului, sub arbori seculari, zeci de dueluri având loc pe podurile cochete amenajate peste canalele care aduceau odinioară apa din Prahova pe Domeniu pentru a alimenta bazinele, fântânile și lacul artificial.  Astfel, publicul a fost martorul unei elegante punți peste timpuri, când scrima și echitația erau sporturile preferate prin excelență ale familiilor nobiliare și ale personajelor de vază din istoria României.

Au participat peste 20 de tineri scrimeri cu rezultate excepționale de la cele mai importante cluburi sportive din țară. Invitată special a fost Loredana Dinu, Campioana Olimpică (Rio 2016), dublă Campioană Mondială și multiplă Campioană Europeană la Spadă. Sportiva a coordonat demonstrațiile de scrimă care s-au desfășurat pe arena principală, oferind publicului amănunte esențiale despre cele trei arme ale acestui sport (spadă, floretă, sabie) și pasiunea care a ajutat-o să înfrângă fiecare obstacol din cariera sa sportivă. Publicul a putut afla, astfel, că echitația, la fel și scrima, sunt sporturi ce pot fi abordate la orice vârstă. Acțiunea a fost posibilă prin parteneriatul cu Federația Română de Scrimă.

Karpatia Horse Show s-a încheiat cu o prezentare de modă vintage în luminile de toamnă ale Domeniului, pe podiumul special amenajat, unde au avut loc asalturile de scrimă. Într-un cadru cu totul inedit, au fost prezentate pălăriile creatoarei franceze Catherine Chapeaute inspirate de ținutele originale – purtate de modele la eveniment – din moda franceză a anilor ’60, din plină perioadă Flower Power.

 

Locul unde prestigiul istoric se împletește cu cel al performanței sportive

Față de alte evenimente de acest fel organizate în alte colțuri ale lumii, Concursul Complet organizat la Florești ocupă un loc special pe harta internațională prin atmosfera unică, numărul mare de spectatori, dar și pentru calitățile parcursului de concurs. În opinia arbitrilor internaționali, locul cuprinde unul dintre cele mai frumoase parcursuri din lume pentru desfășurarea unui astfel de concurs datorită calităților variate ale terenului și peisajului său. Un număr impresionant de peste 100 de obstacole au fost amenajate la milimetru pentru distanța cerută de proba de Cross-country care a atins lungimea de 6000 de metri la proba de 4*, obstacolele fiind distribuite aproape pe întreaga suprafață de 120 de hectare a Domeniului.

O altă calitate a spațiului de desfășurare este cea a prestigiului istoric: originea acestui sport este legată de întrecerile la care participau în trecut membrii familiilor nobiliare, iar apoi ofițerii de cavalerie, dovedind calități exemplare ale cailor cu pedigree prin legătura armonioasă avută cu omul. Acest sport se practica si în  România încă de la mijlocul secolului XIX, în sincronicitate cu țări precum Anglia sau Franța. Strălucirea acestei epoci se regăsește, de altfel, atât în modul în care a fost conceput parcul Domeniului Cantacuzino, inclusiv pentru vânatoare si plimbări călare, cât și, mai ales, în arhitectura Palatului Micul Trianon, ambele specifice secolului XIX și aspirațiilor României din acele vremuri, sintetizate prin viziunea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino („Nababul”), personalitate emblematică a epocii și membru al unei vechi familii nobiliare bizantine care a dat României reputați conducători și personalități de marcă.

 

Târg de lifestyle ecvestru și activități creative pentru întreaga familie

Timp de trei zile, în fiecare an, Karpatia Horse Show creează o comunitate formată din iubitori ai cailor la care aderă numeroase persoane pentru care stilul de viață inspirat de natură si de eleganta acestui nobil animal reprezintă o prioritate. Astfel, evenimentul a găzduit un bogat târg de lifestyle ecvestru care a cuprins creații vestimentare, accesorii și obiecte cu tematică de inspirație ecvestră, produse bio și gastronomie gourmet. Au avut loc tururi ghidate, iar cei mici s-au putut bucura de numeroase activități printre care se numără: lecții de echitație, plimbări cu trăsura sau cu mini-jeep-ul, parc de aventură și amuzament, numeroase ateliere creative cu tematică de la grădinărit la banking ș.a. Karpatia Horse Show a devenit pentru trei zile un loc ideal de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie și prieteni, apropiind publicul de relația om-cal care inspiră astăzi mai mult ca oricând valori umane demne de urmat.

 

Componenta caritabilă, nelipsită în fiecare an

Participarea la eveniment a cuprins și o valență caritabilă, o parte dintre fondurile strânse prin vânzarea biletelor fiind direcționate către consolidarea Domeniului și a Palatului Micul Trianon care necesită intervenții imediate de restaurare. Totodată, prin implicarea partenerilor de la AQUA Carpatica, publicul a fost invitat să doneze rechizite pentru copiii nevoiași din Florești, acțiunea fiind o reușită. De asemenea, la eveniment au fost prezenți cu un stand membrii centrului The Story of Autism care au contribuit la conștientizarea acestei cauze.

 

Karpatia Horse Show, Ediția a VI-a, un eveniment organizat de: Asociația Ecvestră Hipohouse, Domeniul Cantacuzino, Rumor Consult în parteneriat cu Federația Ecvestră Internațională și Federația Ecvestră Română. Parteneri principali: Pluriva, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Michelin, Gonzales Groupe, BCR, Glamour Floors, Zetea, Conpet SA. Parteneri: Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, Federația Română de Scrimă, MSL Logistics, Simar Metrologie. Parteneri media: Magic FM, Adevarul, Dilema Veche, Historia, OK! Magazine, Alist Magazine, IQAds, 24FUN, TukTuk, Transilvania Business, Observatorulph.ro, Observatorul de Brasov, Qbebe, suntparinte.ro, clopotel.ro, KidMagia

 

Număr de vizualizări :25http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/hUZAMqOolRs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Deschiderea oficială a Festivalului Național de Teatru 2019

Posted: 05 Oct 2019 01:05 AM PDT

Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, în perioada 18 – 27 octombrie 2019. Pentru al cincilea an consecutiv, Festivalul Național de Teatru se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Este un eveniment finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Primăria municipiului București.  Ediția din acest an a FNT este dedicată celor 30 de ani pe care îi celebrăm de la evenimentele din Decembrie 1989, care au repus România pe harta democratică a lumii.

Teatrul, clipa magică a Istoriei – este motto-ul din acest an al Festivalului Național de Teatru.  Pentru că teatrul, precum o busolă în mijlocul degringoladei sociale, a avut mereu calitatea de a pune distanță și luciditate între el și abrutizare. A consemnat, prin spectacolele lui, perioade de ratări, dar și de fertile căutări. A avut puterea de opri – magic – clipa, pentru acei oameni care încă nu și-au pierdut moralitatea. A pedepsit kitschul, a aplaudat speranța, a încurajat meritocrația – chiar și în acest timp istoric scurt, care s-a scurs de la Revoluție încoace.

Teatrul poartă în el puterea de a o lua mereu de la capăt. De a fi martor, de a consemna epoci, dar și forța, prin mijlocirea creatorilor săi, de a lua atitudine atunci când totul pare să se năruiască“, spune Marina Constantinescu, directorul Festivalului Național de Teatru.

 

O adevărată efervescență culturală va cuprinde Capitala în cele zece zile de festival. Celor 41 de producţii naţionale realizate în stagiunea 2018-2019 li se vor adăuga patru spectacole străine de teatru și dans de înaltă clasă care vor fi jucate pe scenele celor mai importante teatre partenere din București. De asemenea, evenimentele unice, de o mare diversitate – conferințe, dezbateri, expoziţii, proiecţii de film, evenimente speciale, workshop-uri – concentrate în HUB-ul FNT (la ARCUB Gabroveni), vor îmbogăți zilele de festival.

 

Deschiderea oficială a FNT 2019 va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 21.30, în foaierul central al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București.

 

Cu această ocazie va fi vernisată și expoziția „Doina Levintza – experiment teatral”, care va însoți Festivalul – fiind deschisă publicului pe întreagă sa durată – în foaierele „Marmură”și „Tapiserii” ale TNB. Creații alese, regândite de inegalabila Doina Levintza, propun o fomulă nouă a costumului de teatru într-un manifest artistic de sine stătător: un demers menit să-i recalibreze semnificația. Costumul dobândește, astfel, noblețe, devenind un simbol al perenității celei mai efemere dintre arte: Teatrul.

 

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 29-a

EDIŢIE DESFĂŞURATĂ SUB ÎNALTUL PATRONAJ AL PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI

18 – 27 octombrie 2019

 

Organizatori, parteneri

 

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Primăria municipiului Bucureşti

 

PRODUCĂTORI:

UNITER – Uniunea Teatrală din România

Centrul Cultural Expo Arte

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

 

PARTENERI:

Institutul Cultural Român

ITI – Centrul Român al Institutului Internaţional de Teatru

 

BROADCASTER OFICIAL:

Trinistas TV

 

PARTENER MEDIA PRINCIPAL:

ADEVĂRUL

 

SPONSORI:

Help Net

DEDEMAN

Aqua Carpatica

Domeniile Blaga

Madd Electronics

 

PARTENER PRINCIPAL:

MOL România

 

PARTENERI DE TRADIŢIE:

Societatea Română de Radiodifuziune

RFI România

 

CU SPRIJINUL:

ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București

 

PARTENERI INSTITUŢIONALI:

Teatrul Odeon

Teatrul  L.S.Bulandra

Teatrul Metropolis

Teatrul Mic

Centrul Educațional Replika

UNTEATRU

Teatrul ACT

Teatrul Dramaturgilor Români

Teatrul Excelsior

Teatrul Luni de la Green Hours

Teatrul Nottara

Teatrul Evreiesc de Stat

ARTMARK

Teatrul de Comedie

Librarium

UNATC

Galeria Rotenberg-Uzunov

Restaurant Angelo Grasso

 

PARTENERI MEDIA INTERNAŢIONALI:

Radio Europa Liberă

Deutsche Welle

 

PARTENERI MEDIA:

 

PRIMA TV

Radio Trinitas

Radio Clasic

Mișcarea de Rezistență

 

Marie Claire

Harper’s Bazaar

Femeia

Cosmopolitan

 

Ziarul Metropolis

Phoenix Media

Modernism

 

Unica

Avantaje

TVmania

Elle

 

PARTENER DE MONITORIZARE:

MediaTrust

Vizualizări: 63

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor