altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 5 octombrie 2019

“„Femeia care și-a pierdut bărbatul”, de Sādegh Hedāyat: lansare-sp...


„Femeia care și-a pierdut bărbatul”, de Sādegh Hedāyat: lansare-spe...

Posted: 04 Oct 2019 04:46 AM PDT

Joi, 17 octombrie 2019, ora 18:00, la Teatrul Municipal Bacovia” (Bacăuva avea loc un spectacol prilejuit de apariția volumului Femeia care și-a pierdut bărbatul, de Sādegh Hedāyat, Editura Tracus Arte, traducere din limba persană, prefață, note şi comentarii de Gheorghe Iorga. Invitați: Ali Asghar Rahimi (Iran), Gheorghe Iorga, Bianca Bor, Geo Popa, într-un spectacol imaginat și realizat de Gheorghe Geo Popa. Evenimentul are loc în cadrul Simpozionului Național de Estetică, ediția a XXIV-a.

„În măsura în care Hedāyat se consumă pentru ochii negri a unei Sofia eterne, el e companionul tuturor vizionarilor din Iran: e, astfel, în mod dureros şi fără speranţă, persan. Dar în măsura în care îşi comunică experienţa în angoasa existenţială a omului de azi, e teribil de modern. În această operă stranie, mutilata căutare de sine se exprimă, paradoxal, în limbajul universal al arhetipurilor.” – Dāriuş Şāyegān

„Primul sinucigaş din literatura persană, Sādegh Hedāyat este şi primul scriitor iranian care a rupt cu tradiţia savantă, a criticat orice formă de despotism, politic sau religios, care a declarat deschis că omul e un înger căzut, că nu mai există cer, că infernul e aici.” – Roland Jaccard

„Înainte, proza nu exista, literatura persană nu era decât poezie. Hedāyat a înţeles că nenorocirea noastră era integrismul înainte de integrism. Iranul a fost mereu integrist.” – ‘Ali Erfan

În ciuda unor obsesii arhetipal-existenţiale, sunt mai mulţi Hedāyat într-unul singur, iar prezenta apariţie editorială evidenţiază destul de bine această constatare. Un soi de „făţărnicie” căutată, unde se înrădăcinează răul de a trăi al unui om care a suferit toată viaţa de a nu se fi regăsit pe sine nicăieri: nici în societatea iraniană, unde se sufoca, nici în Occidentul atâtor promisiuni, de unde s-a simţit respins şi unde s-a sinucis (Paris), după ce, în Franţa, a doua sa patrie, i s-au receptat scriitura obscură dinBufniţa oarbă şi viziunea unui Kafka oriental. […] Nu putem înţelege sensurile scrisului hedāyatian, dacă ignorăm că suferinţa e o experienţă terestră originară, modul funciar de a trăi şi de a se raporta la viaţă. Mai mult, e constitutivă logicii viului, e universală aşadar. Somnul şi uitarea sunt, ca în Bufniţa oarbă, singurele remedii ce au un oarecare efect asupra personajelor lui Hedāyat. Şi dacă scrisul, practicat, evident, ca un fel de exorcism, poate întârzia scadenţa ineluctabilă, el poartă în fiecare clipă marca a ceea ce ar trebui să numim înfrângere, împărţită, şi aceasta, între două registre insuportabile: halucinaţia şi sarcasmul… – Gheorghe Iorga

Sādegh Hedāyat (n. 1903, Teheran, Iran – d. 1951, Paris, Franța) este cel mai mare scriitor iranian modern. A început studiile superioare (chirurgie dentară, inginerie,studiul limbilor preislamice și al culturii vechiului Iran) în Franța, dar le-a abandonat pentru a se dedica literaturii, devenind prozator, critic literar, eseist. A călătorit în câteva țări europene și în India. În Occident, a stârnit admirația lui André Breton, Henry Miller, Roger Caillois, Henri Massé, André Rousseaux. A tradus în persană texte ale unor mari prozatori occidentali, printre care, „Metamorfoza” lui Kafka. Capodopera sa rămâne romanul „Bufnița oarbă”.

https://edituratracusarte.ro/2019/10/04/femeia-care-si-a-pierdut-ba...

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5M0yxZCToYw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Zilele Culturii Ruse în România- Ediţia a IX-a

Posted: 04 Oct 2019 04:30 AM PDT

Centrul Rus de Ştiință și Cultură organizează cea de-a IX-a ediţie a Zilelor Culturii Ruse în România în perioada 16 octombrie și 22 noiembrie 2019. Zilele Culturii Ruse vor prilejui iubitorilor de muzică întîlnirea cu reprezentanţii Academiei Ruse de Muzică “Gnesin”. Ca parte a acordului de parteneriat încheiat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, profesorii Academiei “Gnesin” – V. Vals, A. Koşvaneţ şi N. Brajnikova – vor împărtăşi, din experienţa lor, tinerelor talente bucureştene, şi vor susţine concerte – pe 16 octombrie la ora 16:00, împreună cu muzicienii Universității Naționale de Muzică, în Sala de Concerte a Universității, şi – în aceeaşi zi, pe 16 octombrie, la orele  19:00 – la Centrul Rus de Ştiință și Cultură, bv. Lascar Catargiu 50 (intrarea liberă). Deschiderea Zilelor Culturii Ruse va avea loc, conform tradiţiei, la Sala Radio, în data de 17 octombrie, la orele 19.00. În acest an, vor concerta celebrii muzicieni  ruși Eduard Kunz (pian) și Iuri Medianik (acordeon). Pentru prima oară în cadrul manifestărilor ocazionate de Zilele Culturii Ruse programul va cuprinde atît interpretări solo de pian, precum şi variațiuni muzicale interpretate în duet la pian şi acordeon. Programul va include compoziţii ale lui Scarlatti, Ceaikovski, precum şi tango rusesc în interpretarea virtuozilor. În foaier va fi deschisă expoziția “Rusia – teritoriul  viitorului”. 

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Sălii Radio si pe www.bilete.ro.

Un alt cadou muzical oferit publicului în cadrul Zilelor Culturii Ruse va fi concertul-evocare a vieţii și creaţiei Lidiei Lipkovskaia, solistă a Majestății Sale Imperiale Țarul Rusiei, artistă născută în Basarabia și afirmată apoi strălucit pe plan mondial, la Sankt Petersburg și în alte centre majore ale lumii operei, inclusiv la București. În capitala României a avut și o activitate pedagogică, fiind mentorul celebrei cântărețe de mai târziu Virginia Zeani, pe când aceasta făcea primii pași în lumea belcanto-ului.
Serata va avea loc pe data de 18 octombrie, la orele 19:00 la Sala Conservatorului (str.Stirbei Voda 33, intrarea libera). Concertul va fi susținut în colaborare cu Mariinsky Theatre Academy of Young Singers și va fi moderat de pianista Larisa Gergieva (Directorul Academiei) și de academicianul Octavian Lazăr Cosma, muzicolog, cei doi povestind despre cariera și personalitatea Lidiei Lipkovskaia, viaţa şi creaţia marii cântărețe de operă, și a perioadei în care aceasta s-a aflat în România. Vor fi interpretate arii celebre din repertoriul acesteia, de la Verdi la Ceaikovski și de la Rimski-Korsakov la Puccini, în prim plan aflându-se invitați de la Teatrul Mariinski și absolvenți ai programului de pregătire de excelență pentru artele spectacolului SUCCES organizat de Universitatea Națională de Muzică București prin programul FDI 2019.
Soliști vor fi Antonina Vessenina, membră a Academiei Mariinski și solistă a Teatrului Academic de Operă și Balet Mariinski din Sankt Petersburg, multiplă laureată la importante concursuri internaționale. O va seconda la pian Elena Fedorenko, maestru acompaniator al Academiei Mariinski, multiplă laureată a premiului pentru cel mai bun pianist în competiții vocale, participantă la numeroase turnee, în Rusia și în multe alte țări europene.
Unul dintre partenerii Zilelor Culturii Ruse este Muzeul “Kulikovo”. În pregătirea aniversării a 75 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, Centrul Rus de Ştiință și Cultură va găzdui o expoziție de fotografie intitulată “Coloana de tancuri «Cneaz Dmitri Donskoi»”. Deschiderea acestei expoziţii va avea loc pe data de 22 octombrie la ora 18:00 (intrarea liberă).
Un eveniment devenit tradiţional pentru toamna bucureşteană este Saptamana Filmului Rus in Romania. În anul 2019 acest festival celebrează 10 ani de la prima ediţie. Deschiderea festivalului cinematografic va avea loc pe data de 30 octombrie la orele 19:00 la Cinemateca “Eforie” (str.Eforie 2). În programul festivalului sînt prevăzute vizionări ale filmelor “In slujba lui Petru cel Mare”, “Salt”, “Echipajul”, “Proiectul”, “Viaţă vesnica a lui Alexandr Hristoforov”, “Frontiera balcanica”, “Supravietuire in conditii dificile”. In ziua deschiderii intrarea se face pe baza de invitatii, in alte zile ale festivalului (31.10-02.11) intrarea este libera.
Pe 6 noiembrie la orele 18:00 la Centrul Rus pentru Stiinta si Cultura  va avea loc deschiderea expoziției tematice “Rusia secolului XX”. Expoziția este formată din obiecte cotidiene ale mai multor generații de rezidenți ai URSS și ai Rusiei moderne şi contemporane (intrarea liberă).
Ca parte a Zilelor Culturii Ruse, la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus”, care va avea loc la Centrul Expozitional “Romexpo” între 20 și 24 noiembrie, Centrul Rus pentru Stiinta si Cultura va fi present cu un stand de carte rusă. Suntem bucuroși să participăm şi să expunem cărţi și albume ale Societății Geografice Ruse, care istorisesc despre celebri călători ruşi, despre munţi, fluvii, rezerve și bogății naturale ale Rusiei.  De asemenea, vor fi prezentate lucrări specifice, editate în oraşul Iaroslavl. Tot în cadrul standului rusesc va fi prezentată cartea lui L. Andronov intitulată “Amuleta”.L. Andronov este un binecunoscut regizor, scenarist și producător. Cartea sa se adresează tuturor cititorilor și nu vă va lăsa indiferenți. L. Andronov va organiza, de asemenea, un master-class de actorie și va prezenta filmul său intitulat “Kilometrul 29”. De asemenea, si in acest an va fi presenta la stand editura specializată din Rusia – compania ”Zlatoust”, din St. Petersburg, care  timp de 28 de ani  exceleaza în dezvoltarea materialelor didactice de invatare a limbii ruse ca limba străina.
Parteneri ai Zilelor Culturii Ruse: Radio România, Academia Rusă de Muzică “Gnesin”, Asociatia “ArtViva”, Muzeul “Kulikovo”, Cinemateca “Eforie.

https://www.facebook.com/CentrulrusdestiintasiculturaBucuresti/

http://rou.rs.gov.ru/ru
 

Număr de vizualizări :23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/uOOn_OVLHNg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Turneul STARS IN THE SKY / „STELELE-N CER”, cu Rodica Vica (soprană...

Posted: 04 Oct 2019 04:22 AM PDT

În perioada 11-22 octombrie 2019, Asociația Musica Ricercata și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Societatea Austro-Română din Viena, Biserica Neagră din Brașov, Galeriile Artmark din București, Muzeul Național George Enescu din București, Forumul Democrat al germanilor din România din Sibiu, Forumul Cultural Austriac și Filarmonica de Stat Transilvania, cu susținerea Romgaz, prezintă turneul STARS IN THE SKY / „STELELE-N CER”.  Concertul de la București va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Galeriile Artmark (Str. C, A. Rosetti nr. 5), iar participarea la concert se face pe bază de rezervare a locurilor pe office@musicarte.ro. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Binecunoscută pentru promovarea compozițiilor inedite de muzică clasică și pentru dorința de a apropia publicul larg de o lume a sunetelor inovatoare, dar și de mult uitate, soprana Rodica VICĂ, alături de reputata țiteristă austriacă Barbara LAISTER- EBNER, un star internațional al acestui instrument rar, devenit în 2017 patrimoniu UNESCO, vor susține o serie de 5 concerte după cum urmează:

Viena, 11 octombrie 2019, Bockkeller (www.wienervolksliedwerk.at/veranstaltungen.php);

Brașov, 18 octombrie 2019, Biserica Neagră (https://www.honterusgemeinde.ro/ro/);

București, 19 octombrie 2019, Galeriile Artmark (https://www.artmark.ro);

Sibiu, 21 octombrie 2019, Forumul Democratic al germanilor din România (http://www.fdgr.ro/);

Cluj-Napoca, 22 octombrie 2019, Academia de Muzică Gheorghe Dima, în cadrul celei de-a 53-a ediții a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană (https://filarmonicatransilvania.ro/tmc/).

 

DUO-ul propune un proiect muzical inedit realizat în totalitate din cântece de leagăn și intitulat Stelele-n cer. Titlul provine de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu, transpus muzical de către Nicolae Bretan. Piesa constituie de altfel și lucrarea centrală a acestui recital atmosferic. Evenimentul promovează̆ în același timp și CD-ul cu același nume, înregistrat la Viena în 2018. Conținând 16 cântece de leagăn din întreaga lume, repertoriul este o adevărată̆ demonstrație de multiculturalitate, prin perspectiva limbilor în care se interpretează̆: română, franceză, engleză, germană, italiană, spaniolă, japoneză și ladino (sefardă). Cei mai mari compozitori au dedicate opusuri de o reală valoare acestui gen, oferind o paletă extrem de variată stilistic: Nicolae Bretan, Paul Constantinescu, Federico Garcia Lorca, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms ș.a.. Cântecele de leagăn au luat naștere din dorința mamei de a crea o atmosferă de calm și tihnă în momentul adormirii copilului. Aceste creații muzicale au reprezentat dintotdeauna liantul primordial auditiv dintre copil și mama sa, oferindu-i totodată̆ celui dintâi primele imagini descriptive despre lumea în care s-a născut. Chiar dacă la prima vedere proiectul este dedicat copiilor, și adulții se pot bucura de acest program muzical, neobișnuit în contemporaneitatea neliniștită̆ în care ne aflăm, lăsându-se purtați și reconectați la experiențele muzicale originare.

 

Barbara LAISTER-EBNER a fost invitată de celebrul dirijor Riccardo Muti să se alăture renumitei Filarmonici din Viena ca solistă în cadrul Concertului de Anul Nou de la Viena din 2018. Succesul acestei prezențe scenice a clasat-o în topul mondial al instrumentiștilor de renume și a făcut ca țitera să se transforme dintr-un instrument istoric, într-un instrument de interes, Barbara Laister-Ebner devenind un adevărat ambasador al său. Țitera clasică este un instrument muzical cu corzi ciupite, apărut în secolul al XIX-lea, în Germania, fiind urmașa cithar-ei antice. Barbara Laister- Ebner cântă la o țiteră vieneză cu 42 de corzi.                                                                                                   www.laister-ebner.com

 

Rodica VICĂ este invitata celor mai importante opere și filarmonici atât din țară, cât și din străinătate, fiind în același timp câștigătoare a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: Premiul I la Concursul International de muzică barocă „La Stravaganza” din Cluj- Napoca, Premiul al II-lea la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, Premiul pentru cea mai Bună Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreți ș.a.. Printre ultimele succese profesionale ale sopranei se numără̆ concerte alături de orchestra Musica Ricercata, debutul la Müpa Budapest și premiera mondială a nou-descoperitului oratoriu Strigoii de George Enescu, alături de Orchestra Simfonică Radio Berlin. De asemenea, tot ea a realizat și premiera discografică a acestei fascinante lucrări enesciene, apărută la casa de discuri Capriccio, iar anul acesta oratoriul a fost prezentat pe scena Konzerthaus Berlin.                                                    www.rodicavica.com

 

Organizatori: Asociația Musica Ricercata și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură

Parteneri: Romgaz, Societatea Austro-Română din Viena, Biserica Neagră din Brașov, Galeriile Artmark din București, Muzeul Național George Enescu din București, Forumul Democrat al germanilor din România din Sibiu, Forumul Cultural Austriac și Filarmonica de Stat Transilvania,

Parteneri Media: Revista Tango – Marea Dragoste, Radio Trinitas, Radio Classic, BookHub, Senso TV, LiterNet.ro, Jurnalul de Afaceri, Agenția de Carte, urbeamea.ro, B365, România 24, Ziarul Metropolis, Catchy, ArtOut, ArtLine, PRwave, 4Arte.ro, Bucureștii vechi si noi, Calendar Evenimente, Online Gallery, Orașul Meu, În Oraș, IQads, Autentici.info, Bună Ziua Iași, Litero-mania, Promenada Culturală, România Pozitivă, Revista Actualitatea Muzicală a UCMR, Ceașca de Cultură, RoEvents, Bucharest Cultural Events, DCNews, Jurnal de București.

 

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HIrt-GJr6CY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Colocviul „Emil Cioran, gânditor esențial al secolului XX“

Posted: 04 Oct 2019 04:00 AM PDT

Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, în parteneriat cu Direcția de Activități Culturale de la El Corte Inglés, organizează vineri, 11 octombrie 2019, începând cu ora 18:30, colocviul „Emil Cioran, gânditor esențial al secolului XX“. Evenimentul va avea loc în sala de conferințe „Âmbito Cultural“ de la El Corte Inglés din Lisabona și îi va avea ca invitați pe profesorii Ciprian Vălcan de la Universitatea „Tibiscus“ din Timişoara, Ricardo Gil Soeiro și Paulo Borges de la Universitatea din Lisabona.

Colocviul „Emil Cioran, gânditor esențial al secolului XX“ este al doilea proiect din seria organizată de Ambasada României în Republica Portugheză împreună cu ICR Lisabona în toamna anului 2019 și care își propune să aducă în atenția publicului portughez opera unor importante personalități culturale românești și să sublinieze impactul pe care aceasta a avut-o în concertul cultural mondial.

 

În cadrul colocviului, Ciprian Vălcan va prezenta în limba franceză conferința cu titlul „Cioran sau călăul iluziilor“, iar Ricardo Gil Soeiro și Paulo Borges vor susține în limba portugheză conferințele „Despre plâns și râs: înțelepciunea implacabilă a lui Cioran“ și respectiv „Dorul și nostalgia absolutului la Fernando Pessoa și Emil Cioran“.

 

Ciprian Vălcan este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii „Tibiscus“ din Timişoara, doctor în filosofie al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, doctor în filologie al Universităţii de Vest din Timişoara și doctor în istorie culturală al École Pratique des Hautes Etudes din Paris. A obţinut licenţa şi masteratul în filosofie la Universitatea Paris IV – Sorbona. A publicat 14 cărţi, precum şi sute de studii, interviuri şi eseuri traduse în limbile română, maghiară, sârbă, cehă, germană, franceză, engleză, spaniolă, italiană şi portugheză în reviste sau volume colective din Japonia, SUA, Mexic, Columbia, Brazilia, Argentina, Tunisia, Portugalia, Spania, Franţa, Italia, Belgia, Olanda, Germania, Cehia, Serbia, Ungaria, România. A fost profesor invitat al EPHE din Paris, al Universităţii din Lisabona, al Universităţii din Castellon și al Universităţii L’Orientale din Napoli.

 

Ricardo Gil Soeiro este doctor în studii literare, titlu obținut la Facultatea de Litere de la Universitatea din Lisabona (FLUL), unde lucrează ca cercetător, în cadrul Centrului de Studii Comparative, dezvoltând studii de literatură comparată, teorie literară și studii post-umaniste. În domeniul eseistic a publicat mai multe lucrări, printre care menționăm: Gramática da Esperança/ Gramatica Speranței (Vega, 2009), Poéticas da Incompletude/ Poetici ale incompletitudinii (Húmus, 2017). În domeniul poeziei a avut un parcurs singular, mult apreciat de critica de specialitate, prin publicarea următoarelor volume: Caligraphia do Espanto/ Caligrafia Uimirii (2010), Labor Inquieto/Muncă neliniștită (2011) sau Da Vida das Marionetas/ Despre viața marionetelor (2012). În 2019, editura portugheză Labirinto/ Labirint i-a publicat cartea Volúpia do Desastre: Notas soltas para CioranVoluptatea dezastrului. Note Libere pentru Cioran.

Paulo Alexandre Esteves Borges este profesor, eseist, filozof, poet și scriitor. Din 1988 este profesor la Facultatea de Litere a Universității din Lisabona și cercetător la Centrul de Filosofie din cadrul aceleiași Universități, unde predă Filosofia religiei, Gândirea orientală, Filosofie și Meditație și Filosofie și Literatură. Este partener fondator și membru al Institutului de Filosofie luso-brazilian, membru corespondent al Academiei Braziliene de Filosofie, membru fondator al APERel – Asociația Portugheză pentru Studiul Religiilor, membru al Consiliului de Administrație al Revistei Lusofone de Știință a Religiilor. În 2017 a primit un doctorat onorific de la Universitatea Tibiscus din Timișoara. Doi ani mai târziu a primit premiul Ibn Arabi Taryumán, acordat de MIAS Latina, pentru cercetările și munca sa în domeniul spiritualității și al dialogului inter-religios, la Avila –  Universitatea de Mistică.

Număr de vizualizări :18http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/jwNnatpVOzU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Holocaust” – Expoziție internațională de artă grafică la ICR Budap...

Posted: 04 Oct 2019 03:36 AM PDT

Marți, 8 octombrie, 2019, de la ora 19.00, Institutul Cultural Român la Budapesta, în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează la Galeria Institutului vernisajul expoziției Holocaust. La eveniment va participa Lucian Nastasă-Kovacs, manager al Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, Ovidiu Petca, curatorul expoziției și actrița Diana Cozma care va susține un recital de poezie în cadrul vernisajului.

Expoziția de artă grafică Holocaust este o expoziție colectivă ce reunește 40 de lucrări de grafică. Artiștii ale căror lucrări vor fi expuse sunt: Krzysztof Marek Bak (Polonia), Víctor Manuel Hernández Castillo (Mexic), António Canau (Portugalia), Basil Colin Frank (Israel), Lukasz Cywicki (Poland), Vlado Goreski (Macedonia), Michiko Hoshino (Japonia), Ann-Kristin Källström (Suedia), Ewelina Kolakowska (Polonia), Adrian Lis (Romania), Bert Menco (Olanda), Marina Nicolaev (Romania), Herman Nordermeer (Olanda), Masaaki Ohya (Japonia), Ovidiu Petca (Romania), Giancarlo Pozzi (Italia), Agustín Rolando Rojas (Canada), Fernando Santiago (Puerto Rico), Marco Trentin (Italia), Antal Vásárhelyi (Ungaria).

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului este un eveniment național ținut pe 9 octombrie în România, dedicat comemorării victimelor Holocaustului și, în special, rolului României în acest episod al istoriei. În această zi, diverse ceremonii au loc în toată țara, pentru a comemora evreii și romii care și-au pierdut viața în Holocaust. Data de 9 octombrie a fost aleasă deoarece în această zi, în anul 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina și Transnistria. Prima Zi Națională de Comemorare a Holocaustului a fost ținută în anul 2004.

Lucian Nastasă-Kovacs este din 2013 manager al Muzeului de Artă din Cluj-Napoca (Palatul Bánffy), absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Istorie și Filozofie, în 1984 unde și-a susținut și doctoratul în 1996. Este cercetător științific principal la Institutul de Istorie „George Bariț” din Cluj-Napoca al Academiei Române, profesor asociat la Universitatea „Babeș-Bolyai”. Este specialist în sociologia culturii și educației. Din ianuarie 2004 este membru al Corporației doctorilor a Academiei de Științe din Ungaria, iar în decembrie 2004 i s-a decernat Premiul Academiei Române. Laureat al Premiului „Rudich” al Universității Ebraice din Ierusalim (2012), al Asociației „Breasla Barabás Miklós” (2017), Medalia de Onoare a Federației Comunităților Evreiești din România (2012, 2016), Decorația „Magyar Érdemrend Lovagkeresztje” în grad de Cavaler (2018).

Ovidiu Petca (n. 25 martie 1958, Deva) este unul dintre reprezentativii graficieni ai Clujului, cu numeroase expoziții personale în România și în străinătate (Cracovia, Koga, Tokyo, Budapesta, Korfu), colective (Beijing,Bangkok, Cairo, Frechen, Guangzhou, Ibiza, Istanbul, Kuala Lumpur, Lahti, Majdanek, Milano, Qingdao, Sarcelles, Skopje, St. Petersburg, Tokyo, Torun, Toyama, Varna) și premii (Ankara, Baku, Bitola, Gdansk, Gliwice, Istanbul, Paris, Sint-Niklaas, Meudon, Vilnius, Varșovia). Este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, membru UAP și secretar de redacție al revistei „Tribuna”, unde își desfășoară activitatea din 1990, președintele „Fundației Bienala Internațională de Grafică-Cluj” și organizatorul bienalei clujene între 1997-2005. Organizează expozițiile anuale internaționale „Tribuna Graphic”. A fost invitat în jurii la bienalele din Varna, Brussel, Fushun, Budapesta, Timișoara, Iași și este comisar pentru România la „Bienala Douro” în Portugalia și MiniPrint Paese în Italia.

Diana Cozma (n. 5 decembrie 1962, Cluj-Napoca) este actriță, scriitoare, traducătoare, conf. univ. dr. habil. la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, membră a Uniunii Scriitorilor din România, dublu licențiată a Universității „Babeș-Bolyai” în Filologie (1988) și Artă Teatrală (1995), doctor în Filologie din 2005, conducător de doctorat în domeniul de studii universitare Teatru și artele spectacolului din 2017. Participă la numeroase stagii internaționale (Holstebro, Wrocław, Pontedera, Verscio, Lausanne, Berlin, Amsterdam, Atena), conduce workshop-uri în România și SUA, joacă în spectacole de teatru și filme cu care participă în festivaluri de teatru naționale și internaționale. A publicat cărți despre teatru, proză scurtă, dramaturgie și traduceri pentru care a obținut premii, distincții, nominalizări.

Expoziția Holocaust poate fi vizitată în perioada 9 octombrie – 11 noiembrie 2019 la sediul Institutul Cultural Român la Budapesta, strada Izsó, nr. 5, sectorul XIV.

Expoziția va mai fi deschisă în februarie 2020 la Muzeul Național de Artă din Chișinău și în luna mai la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. După închiderea expoziției lucrările vor intra în colecția de stampe a muzeului clujean.

 

Număr de vizualizări :17http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/4jpLCgz3Oso?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Anul Cărții – conferințe și lectură în ritm de tango

Posted: 04 Oct 2019 03:30 AM PDT

În perioada 9-13 octombrie 2019, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” în parteneriat cu Fundația Universitară „Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române organizează ediția a VIII-a a celui mai divers maraton cultural în aer liber: Strada de C`Arte. Timp de 5 zile oferim concerte, tango flashmobs, 6 expoziții, 6 proiecții de film, 3 conferințe, 2 lansări de carte, lecturi publice cu peste 20 de poeți, dezbateri, 3 ateliere pentru copii, tururi ghidate, precum și un târg de carte. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Miercuri, 9 octombrie 2019, la ora 17:00, se va deschide festivalul, în Salonul Carol I, cu lansarea Programului Cartea de identitate, unde vor conferenția acad. Eugen Simion, Mircia Dumitrescu și prof. univ. dr. Silviu Angelescu. Proiecțiile de film debutează la Galateca în prima zi cu About Life/Despre Viață, Regele Mihai I al României și continuă în fiecare seară la Salonul Carol I. Joi, pe 10 octombrie, în Aulă, are loc Gala Premiilor AgențiadeCarte.ro care se încheie cu un recital extraordinar al Mariei Răducanu.

Pentru cei mai energici vizitatori, în zilele de 10 și 12 octombrie, Strada de C`Arte organizează, pe Calea Victoriei 88, două tango flashmobs: Milonga Tabiet & Tango Pasion. Cu totul spectaculos ne așteptăm să fie concertul Găștii de chitară din Grozăvești, vineri, pe 11 octombrie, începând cu ora 20:00.

Festivalul coincide și cu Noaptea Albă a Galeriilor (sâmbătă, 12 octombrie), drept urmare, împreună cu NeoArt România, propune un mix de expoziții, printre care: O linie roșie instalație, harta unui traseu interior – Anca Boeriu, Povești în culori – carte pentru copii. Pe toată durata festivalului vă puteți delecta în Sufrageria de Carte, un concept inovativ și prietenos, la care vor lua parte cele mai importante edituri din țară.

Aflați mai multe pe stradadecarte.ro.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și desfășurat cu sprijinul: Transgaz, Grup Feroviar Român, British American Tobacco, UniCredit Bank.

 

 

 

Număr de vizualizări :31http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/B6NoeMfkB58?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Zilele Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano în Sevilia

Posted: 04 Oct 2019 03:19 AM PDT

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca din Andaluzia organizează a II-a ediție a Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano en Sevilla, în perioada 7 octombrie – 16 decembrie 2019.  După Madrid, Oviedo, Valencia, Barcelona, Tenerife, și  acum, Sevilia, filmele selectate pentru festivalul  Zilele Filmului Românesc, a cărui a IX-ediție s-a desfășurat la M..., în perioada 23-31 ianuarie 2019, vor fi proiectate anul acesta, în colaborare cu cinemateca regională din Andaluzia, la Centrul de initiative culturale (CICUS) din cadrul Universitatii din Sevilia. Trei generații de realizatori și estetici diferite pot fi urmărite în acest an, de la clasicul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producţíi semnate de nume mari ale noului val al cinematografului romanesc precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi din filmul de lung metraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru.

Program:

07 octombrie „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” / I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians”, r. Radu Jude

21 octombrie  – Fotbal Infinit / Infinite Football, r. Corneliu Porumboiu

04 noiembrie – Un pas în urma serafimilor / One Step Behind the Seraphim, r. Daniel Sandu

18 noiembrie – Luna de miere / Lemonade, r. Ioana Uricaru

02 decembrie – Alice T. , r. Radu Muntean

16 decembrie – Moromeţii 2, r. Stere Gulea

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

Toate filmele se vor proiecta la ora 20:00  la sediul  Centrului de initiative culturale (CICUS): Calle Madre de Dios, 1, 41004 Sevilla.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

www.icr.ro/madrid/   

 

Număr de vizualizări :36http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zUIJzFsjYvg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Lagărul 33”, de Lilia Bucec-Zanardelli, la Librăria din Centru

Posted: 03 Oct 2019 11:47 PM PDT

Joi, 10 octombrie 2019, ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului ”Lagărul 33”, de Lilia Bucec-Zanardelli, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Em.Galaicu-Păun. Romanul a apărut simultan și în italiană, la Editura Albatros, Roma. Sesiune de autografe. Alături de autor vor participa: Maria Șleahtițchi, scriitor; Valeriu Turea, diplomat, journalist; Claudia Partolea, scriitor. Moderator: Em. Galaicu-Păun, redactor-șef al Editurii Cartier.

Preț promoțional în ziua lansării.

„Lagărul 33 începe cu povestirea unui episod dramatic și tăcut din cel de-al Doilea Război Mondial: masacrul prizonierilor de război din Lagărul 33 de lângă Bălți.

 

E un roman dureros și fermecător în care realitatea alternează cu fantezia într-un mod sublim, delicat și convingător. Este o carte care revendică valoarea mărturiei istorice în speranța că sacrificiile atâtor oameni uitați vor rămâne ca un avertisment pentru generațiile viitoare, astfel încât ororile de cândva să nu se mai repete niciodată.

 

Protagonistul romanului, Vittorio Monttini, prizonier de război de origine italiană, este unul dintre puținii supraviețuitori ai hecatombei de la Bălți. Acesta se salvează ieșind cu greu dintr-o groapă comună și evadând din lagăr, după care trece printr-un lung delir provocat de glonțul din omoplat și tifosul exantematic. Când se întremează de-a binelea și decide să se predea autorităților, este deportat în Siberia împreună cu familia care l-a salvat. Astfel rămâne prizonier pentru toată viața într-o țară străină, cu un sistem ostil, în care este prins ca într-un con vulcanic.” (Lilia Bicec-Zanardelli)

 

Lilia BICEC-ZANARDELLI s-a născut la 2 martie 1965, în satul Viișoara, Glodeni din Republica Moldova, în familia unor foști deportaţi în Siberia. Licenţiată a Facultăţii de Jurnalistică a Universităţii de Stat din Chișinău și a Academiei Europene din Verona. A lucrat la redacţiile gazetelor raionale din Căinari și Glodeni, apoi la publicaţia liberă Accent provincial din judeţul Bălţi. Fondatoare a revistei Moldbrixia news (în română și italiană); din 2013, corespondent al cotidianului Giornale di Brescia.

 

Cărți publicate: Testamentul necitit, roman epistolar, Editura Cartier, 2009, reeditat în 2018; Miei cari figli, vi scrivo, Editura Einaudi, Torino, 2013; Donna e…, antologie de proză scurtă a femeilor din Italia, Editura Rai Com Spa, Roma, 2014; Moldova, istorie orală (antologie de istorii ale femeilor din lume: Franţa, Albania, Argentina, Marocco, Siria, etc. – „La tela di Penelope”), Editura Moica, Brescia, 2014; Bumerang, Editura Cartier, 2016; Boomerang, Editura Europa, Roma, 2018; Lager 33, Editura Albatros, Roma, 2019.

 

Prezentă în antologia Novel of the World, Editura Mondadori, Milano cu nuvela Mămăligă cu dor de casă, antologie lansată la EXPO, Milano 2015.

 

În 2016 în baza cărții Testamentul necitit, varianta italiană, a fost turnat documentarul „Am și eu un loc în lume” pentru televiziunea RAI 3.

 

Lagărul 33, de Lilia Bucec-Zanardelli, (Rotonda). Broșată, color, 220 pag. Preț: 28 RON/ 119 MDL

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

 

În Rotonda au mai apărut:

Vișinul baronului Münchhausen (stări), de Valeriu Turea 

A(II)Rh+eu  (poem) & Apa.3D (Poemelnic), de Emilian Galaicu-Păun

Să vină sirienii, bețivii și Donbasul (portrete și reportaje), de Polina Cupcea

Hrișca & Masala, de Sorin Hadârcă

Woldemar (roman), de Oleg Serebrian

Ultima amantă a lui Cioran (roman), de Constantin Cheianu

Sebastian (roman), de Gelu Diaconu

Câinele de bronz (roman), de Emanuela Iurkin

Limba de hârtie (eseu), de Tamara Cărăuș

Adio, lucruri (poeme), de Igor Guzun

Duși cu Titanicu  (proză), de Valentin Guțu 

Amintiri de pe planeta M. (proză), de Doru Ciocanu

Zece femei (eseu), de Al.Cistelecan

Manierismul românesc (eseu), de Lucia Țurcanu

 

În curând:

Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la “Cuvîntul”, de Laszlo Alexandru

Canon (roman), de Ghenadie Postolache

 

 

Număr de vizualizări :78http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/TzkjEzcQqbU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Meteoritul” sculptorului Marius Rițiu, la New York

Posted: 03 Oct 2019 11:43 PM PDT

Institutul Cultural Român de la New York susține participarea artistului român Marius Riţiu la Expoziţia anuală de grup din cadrul renumitului parc de sculptură new-yorkez Socrates Sculpture Park, al cărei vernisaj va avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2019. Proiectul sculptorului român va fi prezentat alături de lucrări de sculptură semnate de 15 artişti internaţionali, aleşi în urma unei strânse competiţii anuale. Sculptorul român a lucrat timp de 5 luni la opera pe care o va prezenta în acest weekend publicului din New York, de-a lungul unei rezidențe de creație oferite de prestigioasa Fundaţie Socrates Sculpture Park în perioada mai-octombrie a acestui an. Lucrarea lui Mariu Rițiu, intitulată ”Rock and Roll” (Sisyphus – Part II), are o dimensiune monumentală, de aproape 8 metri înălţime şi 2 metri lăţime, şi întruchipează un meteorit prăbuşit în mod neașteptat pe Pamânt. Este realizată printr-o tehnică specială, de „cupru bătut”, care face ca, în mâna sculptorului român, obiectele învăluite în cupru să se transforme alchimic în statui monumentale, stranii și pline de forță.

În cazul de faţă, artistul a plecat de la o structură geologică, un bolovan imens excavat de pe o stradă new-yorkeză aflată în construcție, pe care l-a preschimbat prin meșteșugul său original într-o structură cosmică, semănând cu un meteorit. În loc de soclu, acesta e plasat într-un coș de cumpărături supradimensionat, ca o metaforă a comercializării la care sunt supuse până și aparițiile cele mai celeste. După cum mărturisește chiar Rițiu, inspiraţia i-a venit într-o întâlnire „suprarealistă”, când a dat pe neașteptate de un bolovan pe o stradă din oraşul belgian Anvers, unde locuiește de mai mulţi ani, pe care l-a recuperat în atelierul său, cărându-l cu un coș de cumpărături.

Expoziţia de sculptură anuală, organizată de către Fundaţia Socrates Sculpture Park, e un eveniment cultural și artistic deja de tradiție, asteptat cu mare interes de către publicul și critica artelor vizuale. ICR New York colaborează pentru prima dată cu influenta organizație americană, într-un parteneriat instituțional care urmează să se dezvolte în anii următori.

Marius Rițiu (1984) a studiat sculptura la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi la Academia Regală de Arte Frumoase din Anvers. A avut numeroase expoziţii în Belgia, Elveţia, Franţa, Olanda, România şi Statele Unite. Este un artist cu numeroase expoziţii internaţionale şi programe de rezidenţă: ISCP (International Studio & Curatorial Program), NYC, USA (2018), Open Source Gallery, NYC, USA (2015), Verbeke Foundation, Kemzeke, Belgium (2010). Operele artistului român aduc în atenţie importanţa patrimoniului, a graniţelor şi a conceptului de naţiune şi reprezintă o reflecţie asupra ideii de călătorie, mişcare şi migraţie. Sursa de inspirație își are originea în statutul artistului de imigrant est-european într-o țară din Europa de Vest.

Socrates Sculpture Park a fost fondat în 1986 de sculptorul vizionar Mark di Suvero, ca un spațiu de artă accesibil, dedicat susținerii artiștilor în producerea și prezentarea operelor de artă publice. În fiecare toamnă, Socrates Park, situat pe malul lui East River în fața unei panorame irezistibile a Manhattan-ului, găzduiește o expoziție de proiecte inedite, realizate de artiștii premiați prin Bursa Anuală Socrates. Executate la fața locului, în studioul parcului, în aer liber, aceste lucrări intră într-un dialog fertil cu istoria, peisajul și comunitatea dimprejur, exprimând direcțiile cele mai inovatoare din sculptura contemporană.
Mai multe detalii despre eveniment găsiţi pe website-ul ICRNY, cât şi pe pagina oficială a Socrates Sculpture Park.

Număr de vizualizări :38http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/YWr_G77c9KA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Seri de lectură cu poeți belgieni

Posted: 03 Oct 2019 11:24 PM PDT

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la o serie de lecturi cu poeți belgieni, francofoni și neerlandofoni. Gioia Kayaga, Erik Spinoy, Jan H. Mysjkin și Vincent Tholomé vor fi la București pentru trei zile, în intervalul 9-11 octombrie 2019. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Programul lecturilor:

Miercuri, 9 octombrie, ora 18.30, Sala de lectură a Facultății de Litere din București (strada Edgar Quinet 5-7)

Joi, 10 octombrie, ora 18.30, Sala Perpessicius, spațiul expozițional al MNLR (strada Nicolae Crețulescu 8)

Vineri, 11 octombrie, ora 19.30, Tramvaiul 26 (str. Cercului 6c)

Cele trei lecturi vor fi moderate de Doina Ioanid.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Flanders Literature și Wallonie-Bruxelles International.

Gioia Kayaga (născută Frolli) s-a născut pe 9 decembrie 1990, la Dinant. Într-o notă biografică, precizează că este 50% belgiană, 25% italiană şi 25% burundeză. De parcă asta n-ar fi de-ajuns, autoarea adaugă: „pe sfert mulatră, creolă uneori, mereu maioneză. Congoleză prin drumurile bunicului. Mexicană prin prietenii celei mai bune prietene. Malgaşă, braziliană sau rastafariană când îi vine la îndemână. De curând măritată cu un bantu burundo-malaiezian“. De când a scris această notă, „de curând“ aparţine trecutului. Autoarea se duce la Bruxelles, ca să-şi facă studiile de master în litere şi descoperă acolo slam-ul. În 2013, câştigă premiul „Cuvinte Urbane“, categoria slam. Vârtejul identităţilor (parţiale) este tematizat în volumul de debut L’arbre sans racines d’un pays sans soleil (2015)/ Arborele fără rădăcini într-o ţară fără soare. Cel de-al doilea său volum, Tram 25 (2016)/ Tramvaiul 25 străbate Bruxelles-ul, de la universitate, la cursurile de alfabetizare, de la cartierele înstărite, la cele populare.

Erik Spinoy s-a născut pe 22 mai 1960, la Alost, în Flandra Orientală. Şi-a făcut studiile liceale la seminarul Saint-Joseph din Sint-Niklaas, împreună cu Dirk van Bastelaere şi Tom Lanoye. A absolvit apoi cursurile de Limbă şi Literatură germană la Universitatea Catolică din Louvain şi la Universitatea din Viena. În 1994, obţine titlul de doctor cu o teză despre Paul van Ostaijen. În 1996, este numit profesor de literatură neerlandeză modernă şi de teorie literară, la Universitatea din Liège. Ca poet, a debutat în 1988, cu volumul De jagers in de sneeuw (Vânători în zăpadă), urmat de alte zece volume, primite cu generozitate. „Poezia nu trebuie să reflecte realitatea“, îşi propune Spinoy, ca punct de plecare al poeticii sale. „Pornesc mai degrabă de la ideea că poemul este o intersectare şi o confruntare cu tot felul de texte, limbi, registre de limbaj şi tot felul de stiluri.“ În Susette (1990), se angajează într-o confruntare cu poezia lui Hölderlin. Se aud, însă, şi ecouri din poezia lui Rilke şi Van Ostaijen, ca să nu mai vorbim de „corespondenţa dintre Susette Gontard şi Hölderlin“. Spinoy îşi doreşte ca poemele sale să fie complexe, dificile, postmoderne, echivoce, ironice şi ilizibile.

Jan H. Mysjkin s-a născut în 1955 la Bruxelles, locuieşte din 1991 la Paris. A publicat zece volume de poezie în neerlandeză, printre care Aritmetica atingerii sau Ş.a.m.d., ş.a.m.d… A tradus nenumărate texte scrise de autori clasici şi contemporani, atât poeţi, cât şi romancieri. În ultimii ani, a publicat peste optzeci de poeţi şi prozatori români, în diferite reviste belgiene, neerlandeze şi franceze, şi în volum, Ion Creangă, Ioan Slavici, Max Blecher, Mihail Sebastian, Nichita Stănescu, Constantin Abăluţă, Matei Vişniec, Daniel Bănulescu sau Doina Ioanid. În colaborare cu Doina Ioanid a publicat două antologii de poezie flamandă contemporană în româneşte, două alte antologii de poezie neerlandeză, şi în volum, prozele şi poemele avangardistului flamand Paul van Ostaijen.

Vincent Tholomé s-a născut la Namur, pe 20 noiembrie 1965. Încă de la debutul său din 1999, şi-a făcut un nume ca performer de texte, alături de poeţii francezi Christophe Tarkos şi Charles Pennequin, coredactorii săi la revista Tombe Tout Court, mai târziu TTC. La fel ca tovarăşii săi de drum, acordă o mare atenţie argoului şi foloseşte deseori repetiţia ca proces stimulant. Vincent Tholomé şi-a făcut reputaţia de om de scenă; a făcut performance în compania muzicienilor, a videaştilor, a cântăreţilor sau a altor autori performeri, atât în Belgia, cât şi în străinătate. Totodată, face parte împreună cu Laurence Vielle, Christian Duray, Dominique Massaut, Frédéric Saenen, Mathieu Ha şi Daniel Hélin din „Big Band de Littératures féroces“. S-a făcut remarcat încă de la publicarea volumului Bang! (2000). Alte volume notabile sunt Tout le monde est quelqu’un (2007)/ Toată lumea este cinevaKirkjubaejarklaustur (2007) şi Cavalcade (2012)/ Cavalcada. În 2011, a primit Premiul Trienal de Poezie al Comunităţii Franceze, pentru volumul The John Cage Experiences (2007)/ Experienţele lui John Cage.

Intrarea este liberă.

Vizualizări: 207

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor