altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 14 iunie 2019

“Gala Festivalului de proză ,,Augustin Buzura”, ediția I, 2019” plu...


Gala Festivalului de proză ,,Augustin Buzura”, ediția I, 2019

Posted: 13 Jun 2019 08:05 PM PDT

Prima ediție a Galei Festivalului de proză ,,Augustin Buzura” a avut loc vineri, 7 iunie, 2019, în Salonul Carol I al Bibliotecii Central Universitare din Capitală, începând cu orele 10,00. La eveniment au participat membri ai familiei academicianului Augustin  Buzura, fiul său, Mihai Adrian Buzura, și nora sa, Daniela Zeca-Buzura, alături de bunul prieten al scriitorului, academicianul și medicul neurolog Jean-Jacque Askenasy, precum și alți invitați din domeniul cultural și educațional, elevi și profesori din întreaga țară. Ediția a fost moderată de profesorul de limba și literatura română, Horia Corcheș.  Festivalul a avut ca principal scop descoperirea, susținerea și promovarea elevilor, a tinerelor talente, cu aptitudini în domeniul literar. În acest context, elevii au elaborat compoziții de proză scurtă având în vedere și o tematică orientativă inspirată din opera scriitorului Augustin Buzura. Selecția, jurizarea și desemnarea câștigătorilor au fost efectuate de către o comisie formată din specialiști în domeniul educațional.

Premiul I a fost acordat elevei Teofana Bibire, de la Colegiul Național ,,Costache Negruzzi”, din Iași, pentru lucrarea ,,Săvârșitu-s-a”, premiul al doilea a fost acordat de elevei Ioana Tătărușanu, de la Colegiul Național Iași, pentru lucrarea ,,Străduința”, iar premiul al treilea a fost acordat elevei Mălina-Alexandra Lipară, pentru lucrarea ,,Plăcintă cu mere”.

La aceste trei premii se adaugă un număr de 12 mențiuni oferite elevilor: Diana-Mihaela Năstase, de la Colegiul Național ,,Unirea” din Focșani, pentru lucrarea ,,Spre cer”, Maria Ilie-Niculescu, de la Colegiul Național ,,T,udor Vianu”, din București, pentru lucrarea ,,Rădăcinile”, Andrei-Daniel Nastas, de la Colegiul Național ,,Costache Negruzzi”, din Iași, pentru lucrarea ,,Nexus” , Mădălina Alexandra Peștean, de la Liceul Pedagogic ,,Gheorghe Șincai”, din Zalău, Bianca-Miruna Bădici, de la Colegiul Național ,,Iulia Hașdeu”, din București, pentru lucrarea ,,Tu”, Eliza Vasilescu, de la Colegiul Național de Informatică ,,Tudor Vianu”, din București, pentru lucrarea ,,Transparențe”, Cristina Filip, de la Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil”, din Tulcea, pentru lucrarea ,,Pisica lui Schrodinger”, Darius Brașov, de la Colegiul Național ,,Costeche Negruzzi”, din Iași, pentru lucrarea ,,Ad infinitum”, Ioana Dumitru, de la Colegiul Național ,,Iulia Hașdeu”, din București, pentru lucrarea ,,Înapoi”, Xenia Pasmangiu, de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” – Constanța, pentru lucrarea ,,Safirul din Peru”, Bogdan Traian Ivanov, de la Liceul Teoretic ,,Grigoare Moisil”, din Tulcea, pentru lucrarea ,,Fantoma” și Alexandra Natalia Tudorescu, de la Colegiul Național ,,Moise Nicoară”, din Arad, pentru lucrarea ,,Trece-un nouraș pe sus…”.

Creațiile literare selectate de comisia de jurizare au fost incluse într-un volum colectiv numit ,,Din viața unor tineri curajoși și originali”, editat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, ce a fost lansat în cadrul galei, în prezența domnului conf. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul muzeului,  iar autorii au oferit autografe.

Au fost acordate premii speciale din partea Fundației Culturale ,,Augustin Buzura” elevilor: Luciana-Dariana Cîrjan, de la Colegiul Național ,,Iulia Hașdeu”, din București, pentru lucrarea ,,Am despre o floare-de-colț”, Ilinca Ciuruș, de la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu” , din Bistrița, pentru lucrarea ,,Trădare”, Maria-Cristina Moruzi, de la Colegiul Național ,,Costache Negruzzi”, din Iași, pentru lucrarea ,,Să-ncerc o-nșiruire” și Tatiana-Elena Spătaru, de la Colegiul Național ,,Armand Călinescu”, din Pitești, pentru lucrarea ,,Singurătatea”.

Premiul Revistei ,,Cultura” a fost obținut de elevul Radu Silion, de la Colegiul Național ,,George Barițiu”, din Cluj-Napoca, pentru lucrarea ,,Metamorfoză”.

Festivalul de proză Augustin Buzura a fost un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, realizat de Fundația Culturală Augustin Buzura.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :86http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/l1CvTj1_SMo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția ”Reflecții vizuale”, la TNB

Posted: 13 Jun 2019 07:43 PM PDT

Marți, 18 iunie 2019, ora 18.00, la Sala Rotonda a Teatrului Național din București va avea loc vernisajul expoziției ”Reflecții vizuale” a cadrelor didactice de la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de aniversarea a 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara, în anul 1944, prin Decret Regal, de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României.

Vor participa cu lucrări de grafică, pictură, sculptură, ceramică și instalații, artiștii – dascăli timișoreni: Vică Adorian, Dacian Andoni, Daniel Apostu, Eugen Barzu, Călin Beloescu, Constantin Catargiu, Dana Catona, Daniela Constantin, Cristina Daju, Laura Duduleanu, Matei Gașpar, Victor Gingiu, Gloria Grati, Alexandru Jakabhazi, Gabriel Kelemen, Rudolf Kocsis, Adriana Lucaciu, Ioan Pop, Liliana Popa, Smaranda Moldovan, Andreea Palade Flondor, Andrei Părăușanu, Bogdan Rața, Cristian Sida, Mihai Zgondoiu.

La vernisaj va fi prezent Domnul Profesor Universitar Doctor Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara.

 

Cuvânt de deschidere: Prof. Univ. Dr. Cristian Robert VELESCU, istoric și critic de artă

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/49istfcOZMg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Volumul ”Ultra Violet, de Marcel Manea, lansat la Cărturești Verona

Posted: 13 Jun 2019 12:20 PM PDT

Sâmbătă, 22 iunie 2019, ora 17:00, la cafeneaua Cărturești Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, București), va avea loc lansarea volumului Ultra Violet, de Marcel Manea, Editura Tracus Arte, 2019. Autorul va dialoga cu Simona Preda, iar evenimentul va fi transmis live pe internet.

Cu un format asemănător unui TV Show, lansarea va fi urmată de o sesiune Q&A din partea publicului.

Marcel Manea s-a născut la 26 octombrie 1980. Este jurnalist cultural. Are în palmares mai multe scenarii de teatru și film. Coautor al antologiei Ficțiuni reale, Humanitas, 2013, autor al bestsellerului Bărbați pe tocuri, Herg Benet, 2017. Adoră jazzul, cafeaua și aeroporturile. Încă așteaptă un semn clar de la Dumnezeu, cum ar fi de exemplu un depozit substanțial pe numele lui, la o bancă din Elveția.

Aș vrea să-mi trimiți un semn ca să știu unde să te caut și nu te-am căutat.

Aș vrea să nu mai bântui serile prin arondismente în căutarea ta.

Aș vrea să fim precum fluxul și refluxul.

Aș vrea ca iubirea mea să fie și iubirea ta.

Aș vrea ca iubirea noastră să plutească precum o rază ultravioletă deasupra munților și a mărilor.

Aș vrea să fim cel mai frumos tablou pictat vreodată de Frida Kahlo și de Diego Rivera.

Aș vrea.

Volumul Ultra Violet, de Marcel Manea, Editura Tracus Arte (2019), este disponibil în librării și pe website-ul editurii Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/produs/ultra-violet-marcel-manea/

Vizitați pagina Evenimentehttps://edituratracusarte.ro/2019/06/13/volumul-ultra-violet-de-mar...

 

© fotografie Marcel Manea: Mihaela Petre

© fotografie Simona Preda: Barna Nemethi

 

Număr de vizualizări :151http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XFBC3K3Ev7g?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul celor mai frumoase Amintiri din Copilărie revine în Parc...

Posted: 13 Jun 2019 02:41 AM PDT

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează, în weekendul 14-16 iunie 2019, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie. Dedicat întregii familii, festivalul celor mai frumoase amintiri invită publicul să i se alăture în Parcul Tineretului, în zona fântânii arteziene circulare, aflate între Intrarea Șincai și Sala Polivalentă, pentru a explora surprizele pregătite. Timp de trei zile, copii, părinți, unchi, mătuși și bunici se vor putea bucura de teatru, joacă și relaxare, programul festivalului reunind peste 100 de activități creative, interactive și distractive. Spectacole de teatru, instalații cu mecanisme năstrușnice, concerte, ateliere, jocuri îndrăgite ale copilăriei, numeroase demonstrații și momente de animație își așteaptă spectatorii la scena colorată a festivalului și pe peluzele din vecinătatea acesteia. Printre invitații speciali ai acestei ediții se numără artiști din Germania – Dulce Compania și Jay Toor, care participă cu spectacole pe catalige și spectacole de teatru stradal, Statele Unite ale Americii – Compania Acrobuffos, prezentă la București cu un spectacol de circ contemporan care s-a bucurat de succes în întreaga lume, dar și artiști din Spania – Compania Brincadeira, care va da tonul distracției cu patru concerte de percuție energizante, Compania Ganso & Cia și Teatrul Zum Zum, care invită publicul să li se alăture pentru un spectacol de teatru-turnir și o lecție inedită de dans contemporan, sau Compania Holoque, care aduce în premieră în festival un spectacol de teatru cu holograme.

Tot din Spania sosesc și două instalații performative de mari dimensiuni, prezentate în premieră în România. După ce anul trecut a încântat publicul cu un labirint colorat, de data aceasta Compania Itinerañia este prezentă în Parcul Tineretului cu o serie de cinci marionete supradimensionate, care vor putea fi activate după bunul plac al tinerilor păpușari creativi. Iar pentru cei care îndrăgesc provocările, peluza din spatele scenei găzduiește instalația Strania călătorie a domnului Tonet, o colecție de jocuri nemaivăzute, care sosește tocmai din Catalonia, sub îndrumarea atentă a domnului Tonet și a Companiei Tombs Creatius.

 

Scena festivalului găzduiește de asemenea reprezentații susținute de unele dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din București: Teatrul Ion Creangă, Teatrul de Animație Țăndărică și Teatrul Excelsior. Programul este completat de o selecție bogată de spectacole realizate de companii independente și asociații (Asociația Clasic e fantastic, Asociația C.R.E.A.S., Trupa Pam Pam), spectacole de improvizație (Trupa LittleImpro), spectacole de ventrilocie (Crina Zvobodă), concerte (Mix&Match), demonstrații de balet (Casa de Balet și Victoria Dance Studio), demonstrații de street dance (Trouble Dance Company) sau demonstrații de acrobație și jonglerie (Circul Metropolitan București).

 

Totodată, în Poienița cu Ateliere din parc vor avea loc zilnic activități pentru micuții spectatori cu vârsta peste 4 ani: ateliere cu marionete și păpuși, cu moriști și zmeie fantastice, pictură pe sticlă sau pe ornamente din lut, sub îndrumarea meșteșugarilor Școlii de la Piscu și artiștilor plastici de la Fundația Calea Victoriei și Trima Events. O altă oprire recomandată este Poienița cu Jocuri, unde actorii Teatrului Ion Creangă, specialiști în voie bună și energie, se vor întoarce în timp pentru a aduce în atenția celor mici cele mai frumoase Jocuri ale copilăriei.

 

Ca în fiecare an, surprizele continuă și pe aleile parcului, unde mimii puși pe șotii, personajele de poveste și statuile vivante vor întâmpina publicul. În premieră, traseul de la Intrarea Șincai până în inima festivalului (în zona fântânii arteziene circulare, aflată între Intrarea Șincai și Sala Polivalentă) va fi deservit de un trenuleț special – Trenulețul Amintiri – care va opri în cele două stații ale faptelor bune, transformând fiecare plimbare în bilete la teatru în cadrul campaniei cu bilete în așteptare, organizată de Teatrul Ion Creangă pentru copiii din medii defavorizate.

 

Accesul la toate spectacolele, atelierele și instalațiile din cadrul Festivalului Amintiri din Copilărie este gratuit, în limita locurilor disponibile. Aflați mai multe detalii despre program și despre Campania Trenulețul Amintiri pe www.amintirifest.ro și www.teatrulioncreanga.ro.

 

………………………………………………………………………………………………………………

 

PROGRAM

 

VINERI, 14 IUNIE

 

Scenă / Platforma cu spectacole

16:00 – 16:30, „Prostia omenească”, spectacol, Teatrul Ion Creangă

16:30 – 17:00, „Vacanța întârzie”, spectacol de teatru stradal, Jay Toor, Germania

17:00 – 17:45, „Cei trei purceluși”, spectacol, Teatrul Excelsior

17:45 – 18:15, „Gladiatorii baloanelor cu apă”, spectacol de circ stradal, Acrobuffos, SUA

18:15 – 19:00, „Improveste”, spectacol de improvizație, Teatrul de Animație Țăndărică

19:00 – 20:00, „Nătăflețul regal”, spectacol de teatru stradal, Ganso & Cia, Spania

20:00 – 21:15, „Jack și vrejul de fasole”, spectacol, Teatrul Ion Creangă

 

Instalații și alte spectacole

„Marionete gigantice”, instalație pentru păpușari creativi,

Compania Itinerañia, Spania

16:00 – 20:00 / Peluza din fața scenei

„Strania călătorie a domnului Tonet”, instalație cu jocuri nemaivăzute,

Compania Tombs Creatius, Catalonia, Spania

16:00 – 20:00 / Peluza din spatele scenei

„Lumea imaginației”, spectacol de teatru cu holograme, Compania Holoque, Spania

18:00 / 18:30 / 19:00 / 19:45 / 20:15 (15 min) / Teatrul cu holograme

 

Poienița cu Ateliere

16:00 – 18:00, Atelier de confecționat marionete și păpuși haioase, Fundația Calea Victoriei

18:30 – 20:30, Atelier pentru super-eroi: măști și tatuaje airbrush, Fundația Calea Victoriei

 

Poienița cu Jocuri

16:00 – 20:00, Jocurile Copilăriei, Teatrul Ion Creangă

 

Animație: mimi, statui vivante și personaje de poveste

16:00 – 21:00

 

Portret de familie – Ediția de Vară

17:00 – 20:00

 

Trenulețul Amintiri

15:45 – 20:30

SÂMBĂTĂ 15 IUNIE

Scenă / Platforma cu spectacole

10:30 – 10:55, „Hipopotamii”, spectacol de dans contemporan, Teatrul Zum Zum, Spania

11:00 – 11:45, „În evoluție”, concert de percuție, Compania Brincadeira, Spania

11:45 – 12:15, „Gladiatorii baloanelor cu apă”, spectacol de circ stradal, Acrobuffos, SUA

12:15 – 13:00, „Pinocchio”, spectacol de teatru de păpuși, Asociația C.R.E.A.S

13:00 – 13:30, „Vacanța întârzie”, spectacol de teatru stradal, Jay Toor, Germania

14:30 – 15:00, Concert – Selin Ozer

15:00 – 15:30, „Vacanța întârzie”, spectacol de teatru stradal, Jay Toor, Germania

15:30 – 16:00, Demonstrație de magie – Cezar Vlad Popescu

16:00 – 16:30, „Gladiatorii baloanelor cu apă”, spectacol de circ stradal, Acrobuffos, SUA

16:30 – 17:15, „Crina și păpușile vorbitoare”, spectacol de ventrilocie, cu Crina Zvobodă

17:15 – 18:15, „Nătăflețul regal”, spectacol de teatru stradal, Ganso & Cia, Spania

18:15 – 19:00, „LittleImpro – Teatru de improvizație pentru copii”, Trupa LittleImpro

19:00 – 19:30, „Acrobații și jonglerii”, Circul Metropolitan București

19:30 – 19:55, „Hipopotamii”, spectacol de dans contemporan, Teatrul Zum Zum, Spania

19:55 – 20:20, „Trouble Crew Show”, demonstrație de street dance, Trouble Dance Company

20:20 – 21:05, „În Evoluție”, concert de percuție, Compania Brincadeira, Spania

 

Instalații și alte spectacole

„Marionete gigantice”, instalație pentru păpușari creativi,

Compania Itinerañia, Spania

10:00 – 13:30 & 15:00 – 21:00 / Peluza din fața scenei

„Strania călătorie a domnului Tonet”, instalație cu jocuri nemaivăzute,

Compania Tombs Creatius, Catalonia, Spania

11:00 – 14:00 & 16:00 – 20:00 / Peluza din spatele scenei

„Pudelii imperiali defilează”, spectacol mobil, Dulce Compania, Germania

16:00 – 16:45 & 19:00 – 19:45 / Pe alei, în zona fântânii circulare

„Lumea imaginației”, spectacol de teatru cu holograme, Compania Holoque, Spania

11:00 / 11:30 / 12:00 / 15:00 / 15:30 / 17:00 /

17:30 / 18:00 / 18:30 / 20:00 (15 min) / Teatrul cu holograme

 

Poienița cu Ateliere

10:30 – 12:30, Atelier de pictură pe sticlă și ornamente din lut, Trima Events

13:00 – 15:00, Atelier de zmeie buclucașe și decorațiuni simpatice, Trima Events

15:30 – 17:30, Atelier pentru mici meșteri păpușari, Școala de la Piscu

18:00 – 20:00, Atelier pentru mici meșteri păpușari, Școala de la Piscu

 

Poienița cu Jocuri

10:30 – 13:00 & 15:00 – 20:00, Jocurile Copilăriei, Teatrul Ion Creangă

 

Animație: mimi, statui vivante și personaje de poveste

10:30 – 13:00 & 15:00 – 20:30

 

Portret de familie – Ediția de Vară

10:30 – 12:30 & 17:00 – 20:00

 

Trenulețul Amintiri

10:15 – 13:15 & 15:15 – 20:30

 

DUMINICĂ 16 IUNIE

 

Scenă / Platforma cu spectacole

10:30 – 11:20, „Nătăflețul regal”, spectacol de teatru stradal, Ganso & Cia, Spania

11:20 – 12:00, „În evoluție”, concert de percuție, Compania Brincadeira, Spania

12:00 – 12:25, „Hipopotamii”, spectacol de dans contemporan, Teatrul Zum Zum, Spania

12:25 – 12:45, Mini-recital de balet, Casa de Balet

12:45 – 13:15, Mini-recital de balet, Victoria Dance Studio

15:00 – 15:30, „Gladiatorii baloanelor cu apă”, spectacol de circ stradal, Acrobuffos, SUA

15:30 – 16:00, „Acrobații și jonglerii”, Circul Metropolitan București

16:00 – 16:30, „Vacanța întârzie”, spectacol de teatru stradal, Jay Toor, Germania

16:30 – 17:15, „La școală este ca-n povești”, spectacol de teatru muzical, Trupa Pam Pam

17:15 – 17:40, „Hipopotamii”, spectacol de dans contemporan, Teatrul Zum Zum, Spania

17:40 – 18:30, „Copilăria lui George Enescu”, spectacol muzical, Asociația Clasic e fantastic

18:30 – 19:00, „Gladiatorii baloanelor cu apă”, spectacol de circ stradal, Acrobuffos, SUA

19:00 – 19:30, Concert – Mix & Match

19:30 – 20:15, „Vertical”, concert de percuție, Compania Brincadeira, Spania

20:15 – 21:15, „O poveste a porcului”, spectacol, Teatrul Ion Creangă

 

Instalații și alte spectacole

„Marionete gigantice”, instalație pentru păpușari creativi,

Compania Itinerañia, Spania

10:00 – 13:30 & 15:00 – 21:00 / Peluza din fața scenei

„Strania călătorie a domnului Tonet”, instalație cu jocuri nemaivăzute,

Compania Tombs Creatius, Catalonia, Spania

11:00 – 14:00 & 16:00 – 20:00 / Peluza din spatele scenei

„Pudelii imperiali defilează”, spectacol mobil,

Dulce Compania, Germania

16:00 – 16:45 & 19:00 – 19:45 / Pe alei, în zona fântânii circulare

„Lumea imaginației”, spectacol de teatru cu holograme, Compania Holoque, Spania

11:00 / 11:30 / 12:00 / 15:00 / 15:30 / 17:00 /

17:30 / 18:00 / 18:30 / 20:00 (15 min) / Teatrul cu holograme

 

Poienița cu Ateliere

10:30 – 12:30, Atelier pentru mici meșteri păpușari, Școala de la Piscu

13:00 – 15:00, Atelier pentru mici meșteri păpușari, Școala de la Piscu

15:30 – 17:30, Atelier de evantaie decorate și pictură pe sticlă, Trima Events

18:00 – 20:00, Atelier de moriști colorate și zmeie buclucașe, Trima Events

 

Poienița cu Jocuri

10:30 – 13:00 & 15:00 – 20:00, Jocurile Copilăriei, Teatrul Ion Creangă

 

Animație: mimi, statui vivante și personaje de poveste

10:30 – 13:00 & 15:00 – 20:30

 

Portret de familie – Ediția de Vară

10:30 – 12:30 & 17:00 – 20:00

 

Trenulețul Amintiri

10:15 – 13:15 & 15:15 – 20:30

 

…………………………………………………………………………………………………………….

 

Festival organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Ion Creangă

Parteneri: Circul Metropolitan București, Teatrul de Animație Țăndărică, Teatrul Excelsior, Casa de Balet, Victoria Dance Studio, Societatea de Transport București – STB, Green Revoliution, iVelo, Generali, Editura Pandora M, Editura Didactică DPH.

Festival recomandat de Radio Itsy Bitsy.

Parteneri Media: Agerpres, Radio România Cultural, Radio București FM, Cinemagia, GoKid, Hotnews, Jurnalul Național

Monitorizare media: Media TRUST

 

Număr de vizualizări :60http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/7XacGAP0mZo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția de fotografie „Actor. Actori”, de Andrei Runcanu, la Teat...

Posted: 13 Jun 2019 01:14 AM PDT

Joi, 20 iunie 2019, de la ora 19.00, în foaierul Sălii Radu Beligan, Teatrul de Comedie vă invită la vernisajul expoziției de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu. Expoziția cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor și camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât și cel care realizează fotografia, sunt actori. Vernisajul se va desfășura în prezența fotografului Andrei Runcanu, dar și a actorilor Teatrului de Comedie, ale căror portrete vor fi expuse.

*** Andrei RUNCANU a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București în 2006, apoi în 2008, secția Actorie, din cadrul Facultății de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București, la clasa lui Adrian Pintea. Din 2007 și până în prezent joacă pe scenele mai multor teatre din București: Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon și Teatrul Metropolis.

Din 2009 își începe incursiunea și în lumea fotografiei, publicând în reviste culturale sau de modă din România, Franța, Anglia, Spania și Statele Unite. Actor. Actori este a doua expoziție individuală a lui Andrei Runcanu.

 

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Număr de vizualizări :123http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Z8J3QYuHIPQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Vaslui, Buzău, Bacău – gazdele Caravanei Zilele Filmului Românesc

Posted: 13 Jun 2019 01:07 AM PDT

Începutul verii ajunge la inimile iubitorilor de film românesc din Vaslui și Buzău. În paralel, caravana va ajunge la Bacău, Iași și București. O selecție a celor mai noi filme românești, premiate sau participante la festivaluri prestigioase, precum și câteva filme regizate de Cristian Mungiu, completează programul Caravanei Zilele Filmului Românesc în aceste orașe.

La Vaslui, caravana poposește în zilele de 14, 15 și 17 iunie în prima parte, și de pe 21 pe 23 iunie ulterior, iar filmele vor rula la Teatrul de Vară, atunci cand vremea va fi favorabilă. În caz contrar, proiecțiile vor fi reprogramate. Intrarea la proiecții este LIBERĂ.

Proiectul Caravana Zilele Filmului Românesc este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, de Voodoo Films și Asociația Cinemascop, și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Occident este filmul din 2002 al regizorului Cristian Mungiu, care îl distribuie pe Alexandru Papadopol într-o comedie despre un cuplu care nu se descurcă cu banii în Romania și se mută în Occident. Occident este despre ce ni se întâmplă, o privire ironic-amară asupra situațiilor uneori hazlii, alteori ridicole și de cele mai multe ori fără soluție în care ne aruncă viața în România de azi. În aceeași măsura, filmul e și o poveste despre întâmplare, despre coincidențe, despre surprize și despre timp.

Distanța dintre mine și mine (r. Mona Nicoară, Dana Bunescu) este un film ce o are în centru pe Nina Cassian, poetă avangardistă, compozitoare și graficiană, a cărei viață a fost o luptă între estetică și etică. Prin cruntele realități ale fascismului, comunismului și exilului în capitalism, cea mai fascinantă femeie din literatura română și-a păstrat libertatea interioară și credința copilărească într-un basm utopic. Filmul a fost distins cu Premiul publicului la Les Films de Cannes a Bucarest în 2018.

Lemonade (r. Ioana Uricaru) spune povestea Marei, o mama singură în vârstă de 30 de ani aflată în Statele Unite pentru o slujbă temporară ca asistent medical și care se căsătoreşte cu americanul Daniel. Când începe demersurile pentru a obţine permisul de şedere, Mara îşi dă seama că America reală nu seamănă cu cea din visurile ei. Având premiera mondială la Berlinale, Lemonade a fost nominalizat la Film Independent Spirit Awards 2019, premiat pentru regie la Sarajevo și selecționat la Tribeca.

Regizat de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter este o comedie gata să cutremure Vasluiul. Un tânăr actor de teatru are un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența.

Amintiri din Epoca de Aur este un film colectiv, scris și produs de regizorul român Cristian Mungiu, ce cuprinde 6 scurtmetraje, grupate în două părți care au fost lansate succesiv. Comedia prezintă legendele urbane care circulau în perioada dictaturii comuniste din România. Cele două părți ale filmului vor fi proiectate la Vaslui.

Occident, regia Cristian Mungiu (2002) – vineri, 14 iunie, de la ora 21:00;

Lemonade, regia Ioana Uricaru (2018) – sâmbătă, 15 iunie, de la ora 21:00

Distanța dintre mine și mine, regia Dana Bunescu și Mona Nicoară (2019) – duminică 16 iunie, de la ora 21:00

6.9 pe scara Richter, regia Nae Caranfil (2017) – vineri 21 iunie, de la ora 21:00

Amintiri din Epoca de Aur, Tovarăși frumoasa este viața!, regia: Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu, Cristian Mungiu – sâmbăta 22 iunie, de la ora 21:00

Amintiri din Epoca de Aur, Dragoste în timpul liber, regia: Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu, Cristian Mungiu (2009) – duminică 23 iunie, de la ora 21:00

 

Caravana prelungește programul filmelor românești în vară la Buzău, în perioada 13-27 iunie și 4-18 iulie, în Amfiteatrul Parcul Tineretului. Intrarea este liberă.

Alice T. (r. Radu Muntean) – Joi, 13 iunie, ora 21:30;

Lemonade (r. Ioana Uricaru) –  Vineri, 14 iunie, ora 21:30;

Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari (r. Radu Jude) – Joi, 20 iunie, ora 21:30;

Singură la nunta mea (r. Marta Bergman)- Vineri, 21 iunie, ora 21:30;

 

După Dealuri (r. Cristian Mungiu) – Joi, 27 iunie, ora 21:30;

Occident (r. Cristian Mungiu)  – Joi, 4 iulie, ora 21:30;

Amintiri Din Epoca De Aur 1 (r. Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu, Cristian Mungiu)  – Joi, 11 iulie, ora 21:30;

Amintiri Din Epoca De Aur 2 (r. Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu, Cristian Mungiu)  – Joi, 18 iulie, ora 21:30;

 

Singură la nunta mea a avut premiera mondială la Festival de Cannes 2018 și este povestea Pamelei, o tânără femeie spontană și amuzantă. Speră să se căsătorească pentru a-și schimba destinul, dar și pe al fiicei ei. O poveste despre curajul și determinarea de a-ți depăși condiția.

Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari spune povestea complexă a realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă. Este marele câștigător din 2018 al Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary și propunerea de anul acesta la Oscar a României. Selecționat la Toronto, Mar del Plata şi Rotterdam.

La Buzău vor rula și două dintre filmele regizorului Cristian Mungiu. După Dealuri a avut premiera la Cannes unde a câștigăt premiul pentru Cel mai bun scenariu în 2012 și a fost propunerea României la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2013, ajungând pe lista scurtă. Alina se întoarce din Germania pentru a o recâștiga pe Voichița, singura persoană pe care o iubește și de care a fost iubită. Dar Voichița l-a găsit pe Dumnezeu – și Dumnezeu este cel mai dificil iubit pe care cineva poate fi gelos.

Caravana Zilele Filmului Românesc la Bacău are loc în perioada 28 – 30 iunie. Filmele vor fi anunțate în curând și pe site-ul http://filmedefestival.ro/zfr/. Intrarea este liberă.

Pe 13 iunie, Caravana Zilele Filmului Românesc rulează la Grădina cu Filme în București povestea lui Alice T. (r. Radu Muntean), iar pe 16 iunie în cadrul Serile Filmului Românesc la Iași, filmul Bacalaureat (r. Cristian Mungiu) va fi proiectat la Ateneul din Iași.

 

Detalii pe http://filmedefestival.ro/zfr/


Caravana Zilele Filmului Românesc
 aduce în fiecare an proiecții de filme autohtone în orașele rămase fără săli de cinema sau în orașele în care filmele românești nu sunt promovate suficient. Itinerariul caravanei este disponibil pe site.

La Buzău proiectul Caravana Zilele Filmului Românesc este organizat în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, de Voodoo Films și Asociația Cinemascop, și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

 

 

 

Număr de vizualizări :76http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/fbkMsyqs2PA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Prima participare românească la Jerusalem Design Week

Posted: 13 Jun 2019 12:36 AM PDT

Jerusalem Design Week – cea mai relevantă manifestare dedicată designului din Israel, are ca temă principală, pentru ediția din anul 2019, EAST. În acest context, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența la Jerusalem Design Week a unuia dintre fondatorii revistei Kajet, Petrică Mogoș, a cărui arie de cercetare vizează contextul din Europa de Est și România în particular. Al doilea număr al revistei Kajet este dedicat utopiilor și futurismului est european, subiect pornind de la care artistul român va crea și prezenta la Jerusalem Design Week o instalație interactivă – ”Histories of Easternfuturism”, pe tema trecutului și viitorului în Europa de Est și în România, folosind imagini de arhivă și materiale de pop art. Acest proiect marchează prima participare a unui artist român la Jerusalem Design Week – cel mai important eveniment de profil din Israel, inaugurând, totodată, colaborarea dintre organizatorii acestuia și ICR Tel Aviv. Jerusalem Design Week va avea loc la Hansen House (str. Gdalyahu Alon nr. 14, Ierusalim) între 13 și 20 iunie 2019. 

”Histories of Easternfuturism” reprezintă o lentilă critică asupra trecutului și viitorului Europei de Est. Realizată sub forma unei instalații video, participative și interactive, cu caracter pedagogic și informativ, ”Histories of Easternfuturism” permite publicului să interacționeze în mod direct cu trecutul istoric și cultural al Europei de Est. Din punct de vedere compozițional, instalația se bazează pe o serie extinsă de cadre vizuale și fire narative ce provin din arhive publice și materiale publicate anterior în revista Kajet, de mai mulți artiști, printre care Alina Cristea, Mihai Șovăială, Nikita Dembinski, Alin Cincă, Dragoș Vasiloaia, Cosmin Nicolae. Narațiunile predeterminate pot fi văzute drept structuri temporale, drept cronologii din trecutul și viitorul Europei de Est. Aceste fire vizuale au ca scop acoperirea unor subiecte nedezbătute în spațiul public, dar și combaterea unor lacune din imaginarul colectiv contemporan. Astfel, prin activitatea editorială, Kajet și instalația propusă contribuie la întărirea poziției producătorilor culturali pe plan extern prin promovarea unor materiale culturale cu potențial internațional, devenind astfel un exponent important în susținerea relațiilor culturale internaționale ale României.

 

Publicația Kajet este o revistă de 240 pagini, în limba engleză, distribuită internațional în peste 20 de țări, conținând proză literară, eseuri antropologice, reportaje de fotografie documentară, poezie, etc. Kajet reprezintă o reacție la tensiunile internaționale care grevează asupra sferelor socio-culturale locale, emanând dintr-o nevoie urgentă de a valorifica firele narative est europene ignorate/oprimate și de a întrerupe procesele de romanțare și exoticizare ale acestei zone geografice. Prin activitatea sa, Kajet dezvoltă constant parteneriate cu instituții, printre care și Jerusalem Design Week, devening astfel un exponent important în susținerea relațiilor culturale internaționale ale României. Proiectul propus de Kajet, “Histories of Easternfuturism”, a fost selectat în cadrul festivalului în urma unui apel public de proiecte lansat la începutul anului 2019. Realizat sub forma unei instalații video, participative și informative, proiectul permite publicului să interacționeze în mod direct cu trecutul istoric și cultural al Europei de Est.

 

Petrică Mogoș este co-editorul publicației Kajet Journal și co-fondator al Dispozitiv Books (editură și librărie din București concentrată asupra culturii est europene) și Camera Arhivă (proiect de digitalizare de publicații vechi), fiind absolventul Universităților din Liverpool și Erasmus din Rotterdam. Interesele lui de cercetare se află la intersecția dintre politicile neoliberale contemporane, formele de arhivare ale memoriei culturale și condiția marginalității în post-socialismul târziu. A activat în domeniul editorial (Bido Lito, Corner, Europeens Revue, n-ost Berlin) și a publicat articole academice în jurnale de specialitate (Eastern European Politics and Societies, Media History). Mai mult, a ținut o serie de prezentări în cadrul mai multor conferințe academice și evenimente culturale (Groningen, Porto, Olomouc, Amsterdam, Milano, Hamburg), câștigând diferite premii, burse, finanțări (ESHCC Talent Grant; Erasmus Trustfonds; Professor Lambers Prize nominalizare, AFCN).

 

Număr de vizualizări :118http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/bSLMXqg0IwM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Mari filme de gen ale Noului Cinema German, la Festivalul ”Ceau, Ci...

Posted: 12 Jun 2019 09:58 PM PDT

Trei mari filme de gen realizate de regizorii emblematici ai Noului Cinema German din anii `60-`80 – Wim Wenders, Werner Herzog și Rainer Werner Fassbinder – vor putea fi văzute la Timișoara la cea de-a șasea ediție a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 18 și 21 iulie 2019.

Realizată cu sprijinul Centrului Cultural German din Timişoara și a Institutului Goethe din București, retrospectiva a fost concepută pornind de la tema ediției din acest an – filmul noir – și arată modul în care importanţi autori europeni de cinema au inovat în convențiile filmului de gen.

 

Inclus în Competiţia Festivalului de la Cannes, „Prietenul american” („Der amerikanische Freund”, 1977) este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate filme realizate de Wim Wenders. Cu o distribuție care îi are cap de afiș pe Dennis Hopper și Bruno Ganz, „Prietenul american” este un thriller existențial despre un expatriat american din Europa care îl convinge pe un producător de rame de tablouri din Germania, suferind de o boală posibil fatală, să comită o crimă.

 

Câștigător al unui Urs de Argint la Festivalul de la Berlin, „Nosferatu, fantoma nopţii” („Nosferatu: Phantom der Nacht”, 1979) este unul dintre filmele-cult ale lui Werner Herzog, de la a cărui lansare se împlinesc 40 de ani. Un horror despre Contele Dracula, care se mută din Transilvania în orașul german Wismar, răspândind ciuma neagră. Numai o femeie cu inima pură poate pune capăt acestei domnii a terorii. Filmul îi are în distribuție pe Klaus Kinski, Isabelle Adjani și Bruno Ganz.

 

Prin programarea celor două filme, Ceau, Cinema! îi aduce totodată un omagiu legendarului actor elvețian de limbă germană Bruno Ganz, plecat dintre noi la începutul anului, la vârsta de 77 de ani.

 

Al treilea titlu al restrospectivei este „Nostalgia Veronikăi Voss” („Die Sehnsucht der Veronika Voss”, 1982), film pentru care Rainer Werner Fassbinder a obținut Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, cu câteva luni înainte de moarte, la vârsta de doar 37 de ani. O fostă actriță vedetă a celebrelor studiouri de film UFA, cu un trecut controversat, stârnește suspiciunea unui jurnalist sportiv. Cu acțiunea plasată în 1955 și realizat în alb-negru, „Nostalgia Veronikăi Voss” omagiază tradiția filmelor noir.

 

A şasea ediţie Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 18-21 iulie, la Timişoara şi Gottlob, prima localitate rurală din România cu un cinematograf renovat.

 

Abonamentele, care oferă acces la toate proiecţiile din festival, pot fi deja achiziţionate online, pe site-ul iaBilet.ro.

 

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

 

Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

 

Parteneri culturali principali: Fundaţia Art Encounters și Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

 

Evenimentul este realizat de voluntari şi susţinut de: postul de televiziune TNT, Vitas România, Groupama Asigurări, Conceptual Lab by Theo Nissim, Consulatul Germaniei la Timişoara, Institutul Francez din Timişoara, Centrul Cultural German din Timişoara, Institutul Goethe, Porsche Timișoara, Restaurantul Vinto, Hotel Timișoara, Pulcinella, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş, Teatrul Auăleu, Anim`est, Ovride Specialty Cofee, iaBilet.ro, Primăria Gottlob.

 

Parteneri media: Kiss FM, Ziarul Metropolis, Radio România Cultural, All about Romanian Cinema (AaRC).

 

 

Număr de vizualizări :100http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/j7vnjk7I7o0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Maria Larisa Nechita a câștigat finala națională a concursului „Tez...

Posted: 12 Jun 2019 09:54 PM PDT

Pentru al cincilea an consecutiv, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este partenerul concursului internațional francofon de comunicare științifică „Teza mea în 180 de secunde”. Pentru ediția 2019, AUF organizează concursul în 14 țări, printre care și România. Finala din România a fost organizată săptămâna trecută la București, de către AUF, în parteneriat cu Institutul Francez și cu Ambasada Franței în România.

Inspirată de concursul de origine australiană, intitulat „Teza de trei minute”, competiția „Teza mea în 180 de secunde” a fost inițiată în Quebec, în 2012, de către Asociația francofonă pentru cunoaștere (ACFAS). Acest concurs lansează doctoranzilor francofoni provocarea prezentării în trei minute a subiectului lor de cercetare științifică.

În România, concursul „Teza mea în 180 de secunde” se află la a treia ediție. Aceasta manifestare permite doctoranzilor și tinerilor doctori să-și prezinte subiectele de cercetare în termeni simpli, în doar trei minute și în limba franceză, în fața unui auditoriu neinițiat și divers. Prin urmare, acest concurs reprezintă un exercițiu extraordinar de comunicare, precum și un mijloc de a oferi acces publicului larg la universul cercetării științifice. De asemenea, concursul este o oportunitate pentru tinerii cercetători de a-și îmbunătăți abilitațile de comunicare.

Pentru prezentarea subiectului său de cercetare doctorală cu titlul „Transferuri culturale, calitatea discursului si gestiunea erorilor în activitatea de interpretariat în cadrul conferințelor”, Maria Larisa Nechita a fost desemnată ca fiind cea mai bună doctorandă francofonă a anului 2019. Ea este doctorand al Universității « Lucian Blaga” din Sibiu și studiază obstacolele lingvistice și culturale care pot apărea în procesul de interpretariat simultan.

Maria Larisa Nechita a câștigat premiul întâi în fața a 12 alți finaliști care provin din 10 universități românești din orașele: Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

Al doilea premiu a fost oferit lui Beatrice-Andreea Pahonțu de la Universitatea din București, pentru teza de doctorat cu titlul „Dinamica perifrazelor într-o perspectivă romană : studiul perifrazelor progresive în limba franceză si limba română” ; premiul al treilea a fost obținut de Ștefan-Iaroslav Daniel de la Universitatea Babeș-Bolyai, pentru subiectul de cercetare cu titlul „Eficacitatea operațiunilor de menținere a păcii de către ONU, în secolul XXI. Studiu de caz : Haiti”.

Publicul din sala de cinema „Elvira Popescu” a Institutului Francez a jucat un rol activ în timpul galei de decernare a premiilor, votând pentru candidatul preferat și oferind un premiu special domnului Nicolae Horia, de la Universitatea « Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

Larisa Maria Nechita va reprezenta România la finala internațională a concursului „Teza mea în 180 de secunde”, pe 26 septembrie 2019, la Dakar, în Senegal.

 

Despre AUF

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o asociație internațională creată cu peste 50 de ani în urmă. Aceasta reunește 909 instituții de învățământ superior și de cercetare provenind din 113 țări de pe cinci continente. AUF este, de asemenea, operatorul pentru învățământul superior și cercetare al Summit-ului Francofoniei. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitară solidară, angajată în dezvoltarea economică, socială și culturală a societăților.

AUF promovează solidaritatea activă între instituțiile membre și le acordă sprijinul său pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă: calitatea formării, a cercetării și a guvernării academice; inserția profesională și angajabilitatea absolvenților de învățământ superior; implicarea în dezvoltarea societăților. AUF acționează în 10 regiuni ale lumii, inclusiv în Europa centrală și de est.

Pentru mai multe informații: www.auf.org

 

Număr de vizualizări :92http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/YhYuJnOusqY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Școli de Vară la Fundația Calea Victoriei

Posted: 12 Jun 2019 09:39 PM PDT

Fundația Calea Victoriei anunță lansarea Școlilor de vară 2019.

 

”Începutul verii înseamnă lansarea Școlilor de Vară la Fundația Calea Victoriei!

Este șansa ta să abordezi în fiecare săptămână, timp de cinci zile, un alt subiect care te pasionează: Stil vestimentar, Desen, Scriere Creativă, Filozofie, Design interior, Fotografie, Comunicare și multe altele.

Serile tale de vară vor fi așa cum n-au mai fost vreodată – interactive, pline de informații smart și de oameni simpatici. Fă un upgrade vara asta și dedică-ți timpul unor activități memorabile.

Poți alege cursurile preferate din lista de mai jos:

Săptămâna 24 – 30 iunie:

Săptămâna 1 – 7 iulie:

Săptămâna 8 – 14 iulie:

Săptămâna 15 – 21 iulie:

Săptămâna 22 – 28 iulie:

Săptămâna 29 iulie – 4 august:

 

Toate cursurile au loc la sediul fundației – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, în centrul Bucureștiului, aproape de Romană și Universitate. Ca să te înscrii la cursuri, trimite un mail pe contact@victoriei.ro și spune ce ai ales. Fii rapid, locurile sunt limitate.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 11 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați.

 

Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.”

 

Vizualizări: 157

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor