altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Recital Axia Marinescu, un eveniment inclus în cadrul proiectului 'Moștenitorii României muzicale'
Bookmark and Share

Joi, 6 iunie 2019, pianista Axia Marinescu va susține un recital la Sala Radio, începând cu ora 19:00. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, ca parte a Sezonului cultural România-Franța. Programul propus de pianistă cuprinde lucrări din repertoriul francez şi românesc, lucrări semnate de Erik Satie, Claude Debussy, Romain Zante, Maurice Ravel și George Enescu şi poate fi ascultat în direct pe frecvenţele postului nostru. După recital, Axia Marinescu va oferi autografe pe discurile ei disponibile la standul Humanitas din foaierul Sălii Radio.

Recitalul din 6 iunie marchează și revenirea pianistei Axia Marinescu, în vârstă de 32 de ani, pe marile scene bucureștene; ea a părăsit România la 17 ani, pentru a-și continua studiile la școli de prestigiu din străinătate. Axia Marinescu a studiat pianul de la vârsta de 5 ani; a fost elevă a Liceului de muzică George Enescu din București. A debutat pe scena Sălii Radio la vârsta de doar 11 ani, interpretând un concert de Mozart. A fost numită atunci de critică drept "o tânără pianistă incredibilă". Numeroase premii obținute în România și în străinătate se regăsesc în palmaresul pianistei. La 17 ani a fost admisă la Conservatorul din Lausanne; a studiat apoi la Conservatorul național superior de muzică din Paris și la Conservatorul Regal din Bruxelles, find absolventă cu distincții maxime.

Proiectul Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera își propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză.


 
Gala Laureaţilor Concursului Internaţional 'Regina Elisabeta' - live la RRM
Bookmark and Share

Radio România Muzical va transmite live în această seară de 4 iunie 2019 Gala Laureaţilor Concursului Internaţional "Regina Elisabeta". Începând cu ora 21:00, aveţi ocazia de o asculta, din postura de solistă a Orchestrei Simfonice din Anvers dirijate de Martyn Brabbins, pe violonista Ioana Cristina Goicea, câştigătoarea premiului al VI-lea la competiţia din acest an. În acelaşi concert de la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles vor evolua şi violonistele Shannon Lee şi Júlia Pusker, ocupantele locurilor al IV-lea, respectiv al V-lea. Evenimentul va fi comentat de Anca Ioana Andriescu.


 
Festivalul Internaţional de orgă Bucureşti - concert susţinut de Pavel Kohout
Bookmark and Share

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de orgă din București se desfășoară în perioada 25 mai-15 iunie 2019. În cadrul seriei are loc astăzi, 4 iunie 2019, începând cu ora 19:00, la Biserica Lutherană din București, un concert de orgă susținut de Pavel Kohout din Cehia. Evenimentul este organizat de Kultur Banat în parteneriat cu Centrul Ceh, Ambasada Republicii Cehe și Biserica Evanghelică din București. Intrarea este liberă.


 
Kira Frolu - recital în cadrul Stagiunii de Marţi seara
Bookmark and Share

Pianista Kira Frolu, una dintre cele mai talentate și promițătoare studente românce la Royal Academy of Music din Londra, va susține astăzi, 4 iunie 2019, un recital în cadrul Stagiunii de Marți Seara, la Sala Mică a Ateneului Român. De la ora 19:00, publicul poate asculta un program cu lucrări de Robert Schumann - Piese-fantezie op. 12, Ferruccio Busoni - Fantasia da camera pe teme din opera Carmen de Georges Bizet, Constantin Silvestri - Cântece nostalgice și Igor Stravinski - selecţiuni din muzica baletului Petruşca.


 
Calendarul muzical al zilei - 4 iunie 2019
Bookmark and Share
  • Se împlinesc 147 de ani de la moartea compozitoruluipolonez Stanislav Moniuszko (5 mai 1819 - 4 iunie 1872)
  • 116 ani de la naşterea dirijorului rus Evgheni Mravinski (4 iunie 1903 - 19 ianuarie 1988) şi 109 ani de la cea a tenorului german Anton Dermota (4 iunie 1910 - 22 iunie 1989)
  • Au trecut 102 de ani de la naşterea baritonului american Robert Merrill (4 iunie 1917 - 23 octombrie 2004)
  • Acum 99 de ani a venit pe lume mezzosoprana italiană Fedora Barbieri (4 iunie 1920 - 4 martie 2003)
  • Comemorăm 94 de ani de la trecerea în nefiinţă a compozitorului Gheorghe Dima (28 sept/10 oct 1847 - 4 iunie 1925)
  • Se împlinesc 91 de ani de la naşterea tenorului Valentin Teodorian (4 iunie 1928 - 18 mai 1995)
  • Muzicologul român Vasile Donose ar fi împlinit 90 ani (4 iunie 1929 - 30 decembrie 2017)
  • Dirijorul rus Serghei Koussevitzky s-a stins din viaţă în urmă cu 68 de ani (26 iulie 1874 - 4 iunie 1951)
  • Îşi sărbătoreşte ziua de naştere mezzosoprana italiană Cecilia Bartoli - 53 ani (4 iunie 1966)

 

Ştiri muzicale din ţară

Continuă turneul susţinut de pianistului Silvan Negruţiu
Bookmark and Share

Continuă astăzi, 4 iunie 2019, turneul susţinut în România de pianistul Silvan Negruțiu. De această dată, muzicianul va evolua la Târgu Mureş, oraşul în care s-a născut, iar programul recitalului de la Sala Mare a Palatului Culturii include lucrări de George Enescu, Ludwig van Beethoven, Constantin Silvestri și Franz Liszt.

Turneul propus de pianistul Silvan Negruțiu va continua până în 18 iunie, cu prezenţe la Sibiu, București și Timișoara. Silvan Negruțiu a studiat pianul la Universitatea Națională de Muzică din București, cu Viniciu Moroianu; a obținut titlul de doctor la Universitatea Shenandoah din Virginia și în prezent predă pianul la Universitatea de Muzică Millikin din statul american Illinois.


 
Muzică de film interpretată în concertul organizat de Filarmonica 'Banatul'
Bookmark and Share

Filarmonica "Banatul" organizează astăzi, 4 iunie 2019, un concert vocal-simfonic cu un program dedicat muzicii de film. Radu Popa şi Radu Zaharia vor dirija, de la ora 19:00, pe scena amplasată în Piaţa Victoriei din Timişoara, Orchestra Liceului Național de Artă "Ion Vidu" şi Corul "Ion Românu" al Filarmonicii Banatul, pregătit de Iosif Todea. Solişti vor fi sopranele Bianca Mihăiescu şi Nicoleta Hăpăianu, mezzo-soprana Ana Kui, baritonul Alexandru Șuca şi basul Eugen Goldiș.


 
Festivalul Internaţional de Operă Virginia Zeani - evenimentele zilei
Bookmark and Share

În cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Operă Virginia Zeani, serie desfăşurată la Târgu Mureş, continuă astăzi, 4 iunie 2019, cursul de măiestrie oferit finaliştilor de soprana Nelly Miricioiu. Masterclass-ul se va defăşura până joi, 6 iunie. Tot astăzi, de la ora 14:00, pe esplanada Teatrului Naţional din Târgu Mureş va avea loc un flash-mob.

Festivalul Internaţional de Operă Virginia Zeani, ediţia a III-a se desfăşoară în perioada 31 mai - 9 iunie 2019 şi este o ocazie unică de a celebra personalitatea și cariera de excepție a Virginiei Zeani, una dintre cele mai mari soprane ale lumii. Evenimentul, organizat de asociaţia Together on top, include spectacole de operă și balet, concerte, cursuri de măiestrie și un concurs.


 
Recital organizat de Filarmonica Braşov
Bookmark and Share

Astăzi, 4 iunie 2019, de la ora 18:30, Filarmonica din Braşov organizează un recital susţinut de soprana Cristina Radu, chitaristul Cornel Voicescu şi flautistul Filip Ignác. Programul interpretat la Sala "Patria" este alcătuit din partituri de Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Georges Bizet, Jacques Ibert, Claude Debussy, Manuel de Falla, Joaquín Turina, Tiberiu Brediceanu şi Fernando Sor.


 
Recital susţinut de Cristian Emanuel Rupa la Filarmonica Ploieşti
Bookmark and Share

Clarinetistul Cristian Emanuel Rupa, elev în clasa a X-a, este protagonistul recitalului din această seară de 4 iunie 2019, organizat de Filarmonica "Paul Constantinescu". Tânărul muzician propune un program cu lucrări de Henri Rabaud, Astor Piazzolla, Claude Debussy, Francis Poulenc, Johannes Brahms şi Camille Saint-Saëns, prezentat alături de pianista Cristina Ionescu. Recitalul de la Sala "Ion Baciu" din Ploieşti va începe la ora 19:00.


 

Vizualizări: 99

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor