altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 23 aprilie 2019

“Jo Nesbø la București: lansare „Macbeth“, cel mai recent roman al ...


Jo Nesbø la București: lansare „Macbeth“, cel mai recent roman al s...

Posted: 25 Apr 2019 09:37 AM PDT

Miercuri, 8 mai 2019, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă  la întâlnirea cu scriitorul Jo Nesbø, „regele noir-ului scandinav“, prilejuită de apariţia romanului ”Macbeth”, în traducerea Ivonei Berceanu,  al șaselea volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, interpretarea în cheie modernă a piesei cu același nume de William Shakespeare. La eveniment vor vorbi, alături de autor, George Volceanov traducător, specialist în opera lui William Shakespeare și Laura Câlțea, filolog, blogger cultural. Moderatorul serii va fi Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

„Macbeth este un thriller despre lupta pentru putere, care se desfășoară în egală măsură într-un decor sumbru de roman noir și în tenebrele unei minți paranoice.“ – Jo Nesbø

Romanul Macbeth de Jo Nesbø este publicat în 38 de țări.
În orașul lui Macbeth, soarele nu strălucește aproape niciodată și oamenii zâmbesc prea rar. În mandatul coruptului Kenneth, străzile au devenit tot mai nesigure. Dar acum Duncan, noul șef al poliției, încearcă să reinstituie domnia legii, iar maleficul Hecate, stăpânul invizibil al orașului, trebuie să se protejeze nu doar de concurenții de pe piața drogurilor, ci și de ofițerii de la Narcotice. Va paria pe Macbeth, un tânăr polițist integru și aparent invulnerabil, care nu se așteaptă ca trecutul să-l ajungă din urmă.

„Cititorii nu aveau nevoie de o carte în care scriitorul încearcă din răsputeri să îl imite pe Shakespeare, așa că m-am hotărât să ofer o versiune personală a poveștii. A trebuit să trec dincolo de scriitura minunată a lui Shakespeare ca să ajung la structura intrigii și la motivația personajelor. Cu unele elemente ale piesei te poți juca, dar majoritatea sunt indispensabile, pentru că fără ele povestea pur și simplu nu funcționează. De aceea este Shakespeare un clasic, de aceea fascinează mereu Macbeth.“ – Jo Nesbø

Seria Hogarth Shakespeare propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către unii dintre cei mai bine cotaţi scriitori actuali, care le reimaginează pentru secolul XXI. Proiectul a fost demarat a fost demarat în 2015 în Marea Britanie, la 400 de ani de la moartea marelui Will şi preluat deja de edituri din peste 28 de ţări. În România, Proiectul Hogarth Shakespeare apare la editura Humanitas Fiction sub coordonarea editorului Denisei Comănescu, cu susţinerea British Council România.

Până acum, în limba română au apărut șase titluri din această serie: O paranteză în timp – Jeanette Winterson, Poveste de iarnă reimaginată, Shylock este numele meu – Howard Jacobson, reinterpretarea tematică a piesei Neguțătorul din VenețiaScorpia – Anne Tyler, o trimitere sugestivă la Îmblânzirea scorpiei , Pui de cotoroanță – Margaret Atwood, o explorare revelatoare și palpitantă a temelor din FurtunaBăiatul cel nou – Tracy Chevalier, o transpunere a lui Othello într-o școală dintr-o suburbie a Washingtonului, din anii 70 și Jo Nesbø – Macbeth, o demonstrație originală a atemporalității lui Shakespeare și a versatilității genului noir. Urmează noi romane de Edward St Aubyn (temă Regele Lear) și Gillian Flynn (temă Hamlet).

Înainte să devină unul dintre cei mai celebri autori de romane polițiste, scriitorul norvegian Jo Nesbø (n. 1960) a jucat fotbal în echipa Molde, în Liga întâi a Norvegiei, a fost membru fondator al trupei Di Derre și analist financiar. Când un editor i-a propus să scrie un volum de memorii despre formație, Nesbø i-a înaintat spre publicare manuscrisul primului său roman din seria care îl are drept protagonist pe detectivul Harry Hole: Flaggermusmannen (Liliacul, 1997). Seria a continuat cu zece romane, printre care: Kakerlakken (Cărăbușii, 1998), Marekors (Steaua diavolului, 2003), Snømannen (Omul de zăpadă, 2007), ecranizat în 2017, Gjenferd (Fantoma trecutului, 2011), Politi (Poliția, 2013), Tørst (Setea, 2017). În paralel, Nesbø publică și alte romane – Hodejegerne (Vânătorii de capete, 2008), ecranizat în 2011, Sønnen (Fiul, 2014), Blod på snø (Sânge pe zăpadă, 2015), Mere blod (Sânge în miez de noapte, 2015) și Macbeth (2018), parte a Proiectului Hogarth Shakespeare, precum și cărți pentru copii. Romanele lui au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în 40 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii in­ter­naționale, printre care The Riverton Prize, CWA International Dagger Award, The Glass Key Award. În 2008, scriitorul a înființat Fundația Harry Hole, pentru combaterea analfabetismului din țările în curs de dezvoltare.

Romanul Macbeth de Jo Nesbø este recomandat de Blogul unei cititoare de cursă lungă și de Radio Guerrilla.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza unei rezervări prin eventbook.

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/gnIIl3bSqxw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Noaptea cărților” în Madrid: prezentarea volumului ”Singurătate și...

Posted: 25 Apr 2019 06:27 AM PDT

Vineri, 26 aprilie 2019, Institutul Cultural Român de la Madrid organizează la sediul său, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, un eveniment dedicat lui Emil Cioran. Cu această ocazie, va fi lansată traducerea în spaniolă a volumului ”Singurătate și destin ”semnată de Christian Santacroce, a cărei apariție la Hermida Editores este sprijinită de Institutul Cultural Român prin Programul de traduceri TPS (Translation and Support Programme). La eveniment vor interveni Christian Santacroce, traducătorul volumului, Pablo Javier Pérez López, doctor în filozofie, editorul Alejandro Hermida și hispanista Ioana Zlotescu. Acest eveniment face parte din strategia ICR Madrid de promovare a literaturii românești, contemporane, dar și clasice. ICR Madrid încurajează traducerea în limba spaniolă a scriitorilor români prin organizarea de seminarii de traductologie și lecturi publice din creația scriitorilor contemporani, dar și prin promovarea traducerilor literare din limba română, promovarea activă a programelor ICR adresate traducătorilor și editorilor, încurajarea studiului limbii române printr-o ofertă variată de cursuri.

„Noaptea cărților” în Madrid

 

Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor este sărbătorită pe 23 aprilie în fiecare an, începând din 1996, la inițiativa UNESCO, iar anul acesta, la Madrid,  are loc cea de-a  XIV-a ediție a Nopții cărților.

„Noaptea cărților” este un proiect organizat  anual de Comunitatea din Madrid,  cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, iar  ediția de anul acesta  este dedicată Anului Lorca și comemorează centenarul sosirii poetului la Madrid.

În cadrul celor 500 de evenimente desfășurate în locuri și instituții culturale emblematice din Madrid, precum Real Casa de Correos, Real Casa de Postas, Plaza de Pontejos și Puerta del Sol la care se adaugă librării, biblioteci, muzee și instituții culturale din întreaga regiune, vor participa peste 600 de scriitori spanioli și internaționali.

Promovarea literaturii românești actuale și clasice în Spania

 

Detalii suplimentare puteți obține la:

Institutul Cultural Român de la Madrid

icrmadrid@icr.ro

Telefon: +34 917 589 566

http://www.icr.ro/madrid/

Facebook: IcrMadridInstituto Cultural Rumano

 

Număr de vizualizări :49http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/uPO9qfkHOVk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Conferință susținută de prof. Efrain Kristal (UCLA)

Posted: 25 Apr 2019 05:19 AM PDT

Luni, 6 mai 2019, ora 16:00, la Sala de lectură a Facultăţii de Litere, la invitaţia Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti, profesorul Efraín Kristal va susține conferința  ”Borges şi cele două Războaie Mondiale”. Marţi, 7 mai, începând cu ora 18:00, la invitaţia Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti, și a Muzeului Național al Literaturii Române, Efraín Kristal se va afla în Sala Perpessicius a M.N.L.R. – din strada Nicolae Creţulescu 8 – unde va avea o intervenţie cu tema ”Procesul creator la Jorge Luis Borges şi la Mario Vargas Llosa”, urmată de o dezbatere despre „ce se poate şi ce nu se poate traduce”, la care sunt invitaţi să participe traducători în limba română ai celor doi autori. Pe 9 mai, Efraín Kristal va susţine o conferinţă la Universitatea Transilvania, din Braşov.

Efraín Kristal este Professor Step IX, la prestigioasa University of California Los Angeles (UCLA), unde predă, din 1991, cursuri de Literatură comparată şi de literatură spaniolă, portugheză şi franceză. Cu studii de literatură spaniolă şi de filosofie la UC-Berkeley, Stanford University şi Université de Rouen, profesorul Efraín Kristal este autorul unui număr impresionant de articole şi studii pe teme de literatură hispano-americană, world literature şi studii culturale. Este autorul unor consistente volume despre Borges şi Vargas Llosa (Temptation of the Word. The novels of Mario Vargas Llosa. Vanderbilt University Press, 1998; Invisible Work. Borges and Translation, Vanderbilt University Press, 2002; Tentación de la palabra. Arte literario y convicción política en las novelas de Mario Vargas Llosa, Prologue by Gerald Martin, Lima and Mexico City, Fondo de cultura económica, 2018 ş.a.).
A co-editat, împreună cu John King, The Cambridge Companion to Mario Vargas Llosa, 2012; este editor asociat la The Blackwell Encyclopedia of the Novel, Oxford, Wiley Press, [Peter Logan, editor principal], 2011 (reeditat în 2014) şi editor principal al The Cambridge Companion to the Latin American Novel, 2005.
A îngrijit următoarele ediţii: Jorge Luis Borges, Poems of the Night, New York, Penguin Books, introducere şi note de Efraín Kristal, 2010; Cesar Vallejo, Los heraldos negros, co-editor, împreună cu Marta Ortiz Canseco, cu un eseu introductive de Efraín Kristal, Madrid, Ediciones Castalia, 2009; Clorinda Matto de Turner, Aves sin nido. Note, cronologie şi bibliografie de Efraín Kristal, Caracas, Biblioteca Ayacucho, 1993.

Titluri şi distincţii: Primo Levi Chair, University of Guadalajara, July 2017; 118th University Research Lecturer, UCLA, 2015; Invited Visiting Scholar, “Transit Program,” University of Konstanz, 2015; Honorary Professorship, Universidad del Pacífico, Lima, Perú, 2013; Fellow of the Alexander von Humboldt Foundation; Julio Cortázar Chair, University of Guadalajara, July 2010; Fellow, Centre for Research in Philosophy, Literature and the Arts, University of Warwick, 2005-2008; Visiting Scholar, Scuola Normale Superiore di Pisa, November-December 2004, and October-December 2012; Distinguished Visiting Fellow, The Institute for Advanced Study, La Trobe University, Melbourne, Australia, June-September 2002; Mercator Research Fellowship, Deutsches Forschungsgemeinschaft (DFG), 2001; UCLA Distinguished Teaching Award, 2000 ş.a.

Număr de vizualizări :47http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Djc_oEDL-6o?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Profesioniști din elita operei mondiale vin în Transilvania pentru ...

Posted: 25 Apr 2019 01:39 AM PDT

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie 2019. Cele trei orașe vor găzdui evenimente de înaltă ținută, concerte, spectacole pentru copii, evenimente speciale dedicate muzicilor tinere sau ateliere susținute de importanți profesioniști ai scenei lirice mondiale. Tineri artiști din Iran, Australia, Coreea de Sud, Serbia sau Armenia concurează, în cadrul prestigiosului “L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition”, pentru Marele Trofeu care, prin bunăvoința Casei Regale a României, poartă sigiliul Regelui Mihai I. Evenimentul, organizat de Asociația “Toghether on Top”, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria din Târgu Mureș, și-a câștigat prestigiul printre primele trei cele mai importante competiții ale scenei lirice găzduite de România și este o reverență adusă Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Transilvania. În vârstă de 93 de ani, soprana Virginia Zeani locuiește în prezent în Florida, Statele Unite ale Americii.

“Festivalul s-a născut din dorința de a omagia personalitatea copleșitoare a Virginiei Zeani, al cărei parcurs artistic relevă un sublim model de conduită scenică. Este destinul unei tinere care, la vârsta de 13 ani, a pornit să-și înfrunte viața dintr-un sat transilvan, ajungând ”prima donna assoluta” și diva adorată a marilor teatre ale lumii. Concursul de canto L’Assoluta Virginia Zeani le oferă tinerilor artiști oportunitatea confruntării cu un juriu de calibru internațional și ocazia rară de a-și șlefui interpretarea vocală sub îndrumarea unor mari artiști, ce conduc cursurile de măiestrie incluse în programul festivalului”, spune muzicianul Péter Kolcsár, Director Artistic al Festivalului.

Alături de soprana Nelly Miricioiu, festivalul se bucură de prezența unor invitați cu prestigiu internațional din Marea Britanie, Germania, Italia, Turcia sau Ungaria, printre care Peter Mario Katona – de mai bine de 20 de ani director de casting la The Royal Opera House Covent Garden -, sau Larisa Gergieva – director artistic al mai multor instituții culturale din Finlanda, Rusia, Ucraina și Republica Osetia de Nord-Alania. Printre invitații celei de-a III-a ediții se numără consilierul artistic al Operei Naționale Norvegiene, Pal Christian Moe, un profesionist cu o vastă experiență de administrator artistic, director de casting pentru numeroase teatre de operă ale lumii, de la Opera Națională din Paris și Chicago sau cea din Munchen.

A confirmat prezența la Târgu Mureș și Emese Soós, director al Departamentului de Administrație Artistică din Budapesta. Emese Soós a făcut parte din echipa de organizare a unor importante festivaluri europene, de la Festivalul Haydn din Fertőd, la Zilele Muzicii Contemporane din Balatonföldvár. A condus vreme de zece ani Festivalului Evreiesc de Vară din Budapesta și a coordonat departamentele de comunicare ale unor instituții culturale de înaltă ținută, cum ar fi Opera de Stat din Ungaria sau Teatrul Național din Miskolc.

Dirijorul acestei ediții a festivalului este Vladimir Lungu. Colaborator al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, profesor la Conservatorul de Stat „Dokuz Eylül” din Izmir si colaborator permanent al Operei de Stat din Izmir, muzicianul de origine basarabeană Vladimir Lungu a lucrat, de-a lungul carierei, cu diverse personalităţi de prim rang ale lumii artistice internaționale, de la tenorul și dirijorul argentinian José Cura – un erudit specializat în mai multe discipline -, la violonistul american de origine rusă Alexander Markov.

 

“Vă invit să ne bucurăm împreună de oferta extraordinară pe care Festivalul Internațional de Operă Virginia Zeani o propune în 2019. Astfel, vom deveni susținătorii celui mai important proiect de muzică cultă al Județului Mureș”.  Marian Jurgiu, Director General al Festivalului

 

DESPRE VIRGINIA ZEANI:

Virginia Zeani, soprana al cărei glas i-a uluit, în epoca de aur a operei, pe cei mai exigenți melomani ai lumii. Una dintre stelele scenei lirice ale anilor ’50-’70, Virginia Zeani este o artistă care, prin delicatețe și sensibilitate, dublate de har și aleasă educație, a reușit să se mențină printre cele mai importante personalități ale lumii operei de-a lungul celor 30 de ani de strălucită carieră internațională. Și-a păstrat reputația în epoca marilor dive în arta lirică mondială, – Callas, Tebaldi, Caballé, Birgit Nilsson -, a susținut un turneu în Anglia în anul încoronării Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și a păstrat, pe toată durata carierei sale artistice, relații apropiate cu Principatul Monte Carlo și cu Casa Regală a Egiptului.

Vreme de 25 de ani ‘Prima Donna Assoluta’ a Teatrului de Operă din Roma, Virginia Zeani a fascinat fie în delicatul rol al Violettei din Traviata, fie cântând partiturile sofisticatei Mimi din Boema sau în rolul Margaretei din Faust, printre alte roluri fascinante gândite de marii compozitori ai lumii. Adunate, sunt peste 60 de roluri diferite, care i-au adus admirația publicului, a autorităților din multe țări și, mai ales, o reputație de excelență profesională la nivel internațional. Maria Calles însăși spunea, cândva, că Virginia Zeani este singura artistă lirică din lume care-i poate da emoții.  I-a susținut, încă de la începutul carierei lor, pe Luciano Pavarotti și pe Plácido Domingo, acesta din urmă fiind, în opinia Virginiei Zeani, cel mai complex tenor pe care l-a întâlnit vreodată. De altfel, i-a fost alături pe scenă pentru prima dată în 1972, în „Manon Lescaut”, de Puccini, la Barcelona.

A fost admirată de dirijorul Arturo Toscanini, legenda de la Scala și ilustrul maestru al faimoasei Maria Callas, s-a bucurat de prietenia Renatei Tebaldi sau a Magdei Olivero – o legendă a operei italiene -, a unor muzicieni precum Beniamino Gigli, Mario del Monaco sau a vestitului Franco Corelli.

A fost decorată de Regele Farouk al Egiptului pentru merite culturale și a cântat la logodna acestuia, aplaudată, printre alții, și de prințul Ali Khan și de legendara lui soră, prinţesă Fawzia, prima soţie a şahului Persiei. A contribuit la începuturile Şcolii de Operă din Noua Zeelandă, alături de regizorul Raymond Hawthorne şi de dirijorul şi profesorul Eliano Matteozzi Petralia, și a fost, vreme de 30 de ani, profesor emerit al Universității din Indiana, Statele Unite. Virginia Zeani deţine peste 50 de premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, este doctor honoris causa al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și este deţinătoarea Decoraţiei Regale „Nihil Sine Deo”, acordată în 2011 de regele Mihai I al României.

FESTIVALULUI REGAL DE OPERĂ “VIRGINIA ZEANI”

PARTENERI: Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș,

Instituția Prefectului – Județul Mureș

 

COPRODUCĂTOR: TVR

PARTENERI MEDIA: Agerpres, Radio România Cultural, Clasic Radio, Ziarul Metropolis,  Modernism.ro, Népújság, Zile și Nopți, Szabadsag, Feeder, Cluj Today, Transylvania Today, Up News, BuzzNews, Via Cluj TV, Cluj Insider

 

Număr de vizualizări :32http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/RCEajsP1i5M?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul de proză Augustin Buzura, ediția I, aprilie -iunie 2019

Posted: 25 Apr 2019 01:24 AM PDT

În perioada 22 aprilie – 21 iunie 2019, Fundația Culturală ,,Augustin Buzura” organizează Festivalul de proză Augustin Buzura, ediția I, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Festivalul are ca principal scop descoperirea, susținerea și promovarea elevilor, a tinerelor talente, cu aptitudini în domeniul literar. În acest context, elevii vor elabora compoziții de proză scurtă având în vedere și o tematică orientativă inspirată din opera scriitorului Augustin Buzura. Laureații concursului vor fi premiați în cadrul Galei Festivalului de proză Augustin Buzura, ce va avea loc la București, pe 7 iunie 2019, la Biblioteca Centrală Universitară.

Selecția, jurizarea și desemnarea câștigătorilor vor fi efectuate de către o comisie formată din specialiști în domeniul cultural și educațional. Comisia de jurizare va selecta un număr de 10 lucrări, acordându-se premii financiare și cadouri editoriale (locurile I, II și III), precum și un premiu special (oferit de o autoritate locală).
Creațiile literare selectate de comisia de jurizare vor fi incluse într-un volum colectiv, editat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, ce va fi lansat în cadrul galei, iar autorii vor oferi autografe.

Participanții sunt așteptați să se înscrie în perioada: 22 aprilie – 19 mai 2019.
Compozițiile literare însoțite de fișa de înscriere și declarația pe propria răspundere a părintelui/tutorelui vor fi trimise la adresa de e-mail: festivalulaugustinbuzura@gmail.com

Toate detaliile despre eveniment se regăsesc pe www.augustinbuzura.org  și pe
www.festival.augustinbuzura.org .

 

 

Număr de vizualizări :15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/gBRVgBqQ4Lc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Gala Premiilor UNITER, ediția a 27-a, la Teatrul Național Cluj-Napoca

Posted: 25 Apr 2019 01:00 AM PDT

Spectacolul Galei UNITER are loc în data de 13 mai 2019, cu începere de la ora 22.00, în Sala Mare a Teatrului Național Cluj-Napoca şi va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural, prin livestreaming pe www.uniter.ro și www.tvr.ro, şi va fi preluat de pagina de facebook UNITER.

 

”Gala Premiilor UNITER străbate anul acesta 444 km și ajunge la Cluj-Napoca. Un oraș tânăr în spirit, dar totodată, un important loc al istoriei teatrale, în care am ales să prezentăm teatrul românesc de azi. Acum, în 2019, anul în care oamenii de teatru din România sărbătoresc un moment istoric și cultural deosebit – 100 de ani de la nașterea Teatrului Național Cluj-Napoca, 100 de ani de la inaugurarea, în Piața Avram Iancu, a celei mai importante instituții teatrale din Transilvania.  

Până atunci, vă invităm să-i cunoaşteţi pe artiştii nominalizaţi! Începând de mâine, pe www.uniter.ro şi pe pagina de facebook, vă vom ţine la curent zi de zi cu informații noi, ştiri, interviuri, testimoniale video, mesaje de susținere pentru nominalizați, votul publicului.

 

Mâine, 26 aprilie, lansăm campania de promovare video a Galei Premiilor UNITER şi vă prezentăm artiştii aflaţi în competiţie pentru cele 11 categorii de premii ale acestei ediţii.

 

Vă invităm să participaţi activ la toate etapele campaniei:

  • Artiştii în competiţie!
  • Pentru tine cine e câştigătorul? Susţine-ţi favoritul tău prin vot online din 2 mai pe site-ul www.uniter.ro. O campanie online independentă de decizia juriului.
  • În 13 mai află câştigătorii!

Tot din 2 mai, site-ul UNITER şi pagina de facebook vor lansa mesaje de susţinere prin care artiști colegi de scenă ai nominalizaților îi încurajează pe cei aflaţi în competiţie pentru trofeul UNITER.

*

11 premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi în data de 13 mai la Teatrul Național Cluj-Napoca pentru a sărbători performanţa în Teatrul românesc.

 

Producător:

UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA – UNITER

 

Eveniment susținut de:

Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca

 

Proiect cultural finanţat de:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

 

Co-producător:

Televiziunea Română

 

Sponsor principal:

Raiffeisen Bank

 

Partener principal:

Farmexim

 

Partener special:

UniCredit Bank

 

Sponsori:

FARMEC

BANCA TRANSILVANIA

BORSEC

DOMENIILE BLAGA

 

Partener instituțional:

Teatrul Național Cluj-Napoca

Partener de tradiţie:

Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneri:

Fundaţia ANONIMUL

Consiliul Britanic

Centrul Român ITI

Parteneri media: RFI, Ziarul Metropolis

Partener de monitorizare: MediaTRUST”- transmite  UNITER.

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/1uysiVfu4G0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Peste 100 de poeți de pe 4 continente, la cea de a X-a ediție a Fes...

Posted: 25 Apr 2019 12:59 AM PDT

_FIPB2019 _coverFB.indd

În perioada 13-19 mai 2019, va avea loc cea de a X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie de la București. Considerat cel mai amplu eveniment de profil din România, FIPB va prilejui publicului iubitor de poezie din capitală întâlnirea cu mai bine de 100 de poeți, nume importante ale literaturii contemporane, din peste 20 de țări, de pe 4 continente: Franța, Marea Britanie, Serbia, Italia, Mexic, Portugalia, Coreea de Sud, Canada, Republica Moldova, Grecia, India, Austria, Republica Cehă, Bulgaria, Rusia, Spania, Polonia, Israel, Germania, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Norvegia și România.  Cele șapte zile de festival includ peste 50 de evenimente, pe teme și formate diferite: de la întâlniri cu poeți, la lecturi publice, dezbateri, colocvii, spectacole de teatru și concerte, la maratoane de poezie, performance-uri, expoziții și evenimente dedicate profesioniștilor. Dintre noutățile ediției din acest an, amintim colocviul având drept temă „Scriitorii și puterea”, la care iau parte oaspeți străini, alături de nume de primă mărime ale literaturii române contemporane, precum și dezbaterea dedicată profesioniștilor – editori, agenți literari și traducători –, cu tema „Traducerea literară, între world literature și global market”. AgențiadeCarte.ro este partener media.

„Organizat de Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române, Festivalul Internațional de Poezie de la București își celebrează a X-a ediție sub semnul „Anului Cărții”, sub aureola Președinției Uniunii Europene a României, a Sezonului România-Franța și a Nopții Europene a Muzeelor (18 mai 2019). FIPB promovează valorile actuale ale culturii europene și mondiale, invitând la București scriitori de pe patru continente pentru a susține recitaluri de poezie, pentru a lansa cărți sau pentru a susține conferințe. Sloganul campaniei naționale «România citește» va fi parafrazat timp de 7 zile la «Bucureștiul citește». Sunt convins că iubitorii de literatură vor găsi în programul divers și ambițios momente și evenimente care să satisfacă toate gusturile, de la cei mai tineri cititori, la cei experimentați, de la cei mai severi în aprecieri până la cei pentru care literatura e un modus vivendi sau la cei care acum se pot regăsi în ea. Cartea internațională de poezie, poeţi din toată lumea şi revistele de cultură care publică poezie vor fi protagonişti ai unui eveniment unicat în spaţiul românesc post-decembrist, care pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil. București – Capitala europeană a poeziei”, a declarat Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române, oragnizatorul evenimentului.

 

 

Sezonul România-Franța se regăsește și în calendarul ediției din acest an a FIPB, cu nu mai puțin de cinci evenimente, dintre care amintim: seara de lecturi publice reunind opt poeți francezi contemporani, lansarea numărului special dedicat poetului și traducătorului Michel Deguy din revista Secolul XXI, eveniment desfășurat în cadrul cunoscutului proiect „Cafeneaua critică” (moderator: criticul Ion Bogdan Lefter), precum și seria de evenimente care îl au drept protagonist pe poetul și dramaturgul Matei Vișniec. Cinci expoziții de înaltă ținută – dedicate lui Eli Lotar, Gherasim Luca și Genica Athanasiou, expoziția „Cele mai frumoase cărți din România”, precum și cea alcătuită de specialiștii Academiei Române cu tema „Itinerarii culturale România-Franța” – completează seria proiectelor din cadrul Sezonului.

 

Formatele clasice cu care Festivalul Internațional de Poezie de la București și-a obișnuit publicul se regăsesc și în arhitectura ediției din acest an: „Poetry Face to Face”, lecturile publice de poezie din Aula Bibliotecii Centrale Universitare, seara de poezie experimentală cu titlul „MultiVerse”, precum și atelierele dedicate celor mai mici iubitori de poezie. Cunoscutul Maraton de Poezie și Jazz, alături de o serie generoasă de evenimente interdisciplinare marchează cunoscuta „Noapte a Muzeelor” în cadrul FIPB.

 

Cele peste 50 de evenimente din cadrul FIPB X vor avea loc în 16 spații culturale cunoscute din capitală: Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu 8), Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Griviței 64-66), Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Apollo 111 (str. Ion Brezoianu 23-25), Muzeul Colecțiilor (Calea Victoriei 111), , Galeria Galateca (str. C.A. Rosetti 2-4), Biblioteca Academiei Române (Calea Victoriei 125), Biblioteca Metropolitană București (str. Take Ionescu 4), Tramvaiul 26 (str. Cercului 6), LondoHome (str. Gral David Praporgescu 31), Halucinarium (Calea Giulești 14, etaj 4),

Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (str. Mărțișor 26), Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (str. George Bacovia 63), Casa Memorială Ion Minulescu – Claudia Millian (str. Dr. Gheorghe Marinescu 19), Casa Memorială „Liviu și Fanny Rebreanu” (str. Gheorghe Marinescu 19), Casa Memorială „Anton Pann” (str. Anton Pann 20).

Detalii despre program, în curând.

Organizatori: Primăria Municipiului București, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti

Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale

Co-organizatori: Institutul Cultural Român, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Teatrul Dramaturgilor Români, Ambasada Irlandei la București, Ambasada Rusiei în România, Ambasada Israelului în România, Ambasada Republicii Moldova, Institutul Francez, British Council, Forumul Cultural Austriac, Centrul Ceh, Institutul Balassi – Institutul Maghiar, Institutul Cervantes, Institutul Polonez, Uniunea Sârbilor din România, Universitatea din București, Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte, Apollo 111, Tramvaiul 26, Euro CulturArt, Clubul UNESCO-Adolescenții, Cafeneaua critică, Librăriile Humanitas, Domeniile Sâmburești, AQUA Carpatica

Coproducător: Radio România Cultural

Parteneri media: RFI România, Știrile TVR, Radio România Cultural, Agerpres, Observator cultural, Ziarul Metropolis, Suplimentul de cultură, IqAds, Bookblog, Bookhub, Filme și cărți, Semne bune, O mie de semne, Ceașca de cultură, Literatura pe tocuri, IQall, Romania Journal, DLITE, Gratuitor, Agenția de carte, Contemporanul, Radio Trinitas, Iqool

Un eveniment reflectat de: TVR

 

Număr de vizualizări :59http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/VJnudGDcAyY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Vernisajul unei noi expoziții la Chișinău – „București: un portret ...

Posted: 25 Apr 2019 12:20 AM PDT

Muzeul Municipiului București în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei prezintă, sub genericul „Bucureşti: un portret Novecento”, o expoziție de fotografie care va fi organizată la Chișinău în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei. Expoziția, care va putea fi văzută în perioada 2 – 31 mai 2019, prezintă o călătorie prin Bucureștiul secolului XX, care dorește să arate evoluția urbană și arhitecturală a orașului. Vernisajul, la care sunt invitați să participe toți cei interesați, va fi pe data de 2 mai 2019, ora 14.00, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei (Str. 31 August 1989, nr. 121 A).

Din echipa expoziției fac parte Dr. Adrian MAJURU – Manager, Dr. Dan PÎRVULESCU – Director adjunct, Dr. Vasile OPRIŞ – Şef secţie Istorie, Ana IACOB – muzeograf și Ştefan CSAMPAI – grafică expoziţie (Muzeul Municipiului Bucureşti) precum și Dr. hab. Eugen SAVA – Director general și Drd. Mariana VASILACHE-CUROȘU – Director adjunct (Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei).

 

Felul în care ne dorim să trăim în prezent, și dorința noastră de a avea o locuință ideală, datorează mult secolului XX, realizărilor sau experimentelor eșuate care au avut loc pe parcursul ultimilor 100 de ani. Proiectul de față își propune să cartografieze geografiile umane ale secolului XX, iar “hărțile” care se suprapun nu aparțin exclusiv trecutului, ci mai ales unui prezent în desfășurare, care încearcă să definească o posibilă prognoză pentru un termen mediu.

 

„Oraşul este asemenea unui organism viu. Şi s-a născut astfel deoarece noi l-am construit să semene vieţii noastre, dar să o și modifice în final. Oraşul a fost de la bun început instrumentul social, cultural, economic şi politic prin care noi am experimentat în decursul mileniilor moduri de locuire, modalităţi de socializare, proiecţii ale confruntărilor şi ale tranzacţiilor, toate puse în serviciul dorinţei pentru confort în viaţa de zi cu zi. Şi această viaţă de zi cu zi a impus, în decursul etapelor istorice, tipologia cererilor care au modelat periodic oferta. Este vorba, în fapt, de un adevărat lanţ trofic. Nu putem spune că am pierdut ceva noi, cei de astăzi, spre deosebire de părinţii sau bunicii noştri de acum 80 sau 100 de ani. Observăm însă imagini care diferă, pornind de la detalii vestimentare la peisajul străzii. Diferenţa este dată numai de schimbări care s-au petrecut în sfera trăsăturilor sufleteşti. Resortul interior este, în cele din urmă, punctul de plecare către schimbarea tuturor lucrurilor. Atât în viaţa noastră, cât şi în viaţa de zi cu zi.

 

Oamenii de pe stradă reprezintă un barometru de civilizație urbană. Ceea ce ei sunt prin atitudine, vestimentație, rigori și mai ales ceea ce ei consumă cu fiecare zi sau cu fiecare vârstă. Omul orașului are însă o viață de acasă diferențiată de un calendar profesional și cultural, la rândul său mereu îmbogățit și diversificat prin acumulare și multiplicare. Povestea Lui și povestea Ei, de la 1900 la anii 2000, de la străbunic la strănepot, nu are un precedent consistent în istoriografia românească. Istoria locuirii, spațiul casei, accesoriile zonelor casnice, au povestea lor. Dar există și axa unui timp orizontal, aceea a vârstelor care se tot repetă cu fiecare generație: copilărie, adolescență, maturitate și bătrânețe. Cum arătau chipurile acestor vârste de la 1900 la anii 2000 reprezintă o provocare antropologică, iar Bucureștiul poate fi un interesant studiu de caz pentru istoria culturală a României.

 

Oraşele sunt în continuă mişcare. Bucureştiul este un oraş care trăieşte ambivalent. A avut şi foarte mult de suferit, dar a ştiut întotdeauna să-şi recâştige liniştea și bucuria de a trăi. Bucureştiul este oraşul vitezelor simultan diferite, este un oraş al spaţiilor culturale diferite, dintr-un început. Pentru că Bucureştiul a fost întotdeauna un oraş deschis, accesibil, primitor cu toţi aceia care se aflau în căutarea unei patrii noi. Bucureştiul a fost şi continuă să fie patria multor oameni veniţi din zone culturale variate. Şi prezenţa acestor oameni, a dorinţei lor de a trăi altfel decât acasă, a făcut din Bucureşti un oraş cosmopolit.

 

Această călătorie prin secolul XX nu-şi propune numai să detalieze evoluţia societății urbane, ci să arate, în linii generale, câteva modificări de comportament, mod de viață, preocupări, chiar tipul de locuire şi ambientare interioară.

 

Noi, cei de astăzi, cu felul în care dorim să locuim precum şi aspiraţia fiecăruia pentru locuinţa ideală suntem, cu toate aceste repere, tributari secolului XX, reuşitelor sau experimentelor eşuate, care s-au produs în ultima sută de ani” – Dr. Adrian MAJURU.

 

Număr de vizualizări :24http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/2BXEpwClC8c?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano, la Barcelona

Posted: 24 Apr 2019 11:30 PM PDT

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca de Catalunya organizează a IV-a ediție a Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano din Barcelona, în perioada 03 – 14 mai 2019.

Ciclul de film românesc se inaugurează în data de 3 mai cu peliculele Moromeţii şi Moromeţii 2, în regia lui Stere Gulea, în prezenţa regizorului român. Acesta va purta un dialog despre cinematografia sa în particular, şi cea românească în general, cu realizatorul și criticul de film Esteve Riambau. De asemenea, în aceeaşi zi, Stere Gulea va susține și un masterclass la ECIB, Școala Internațională de Film din Barcelona.

După Madrid, Oviedo, Valencia şi Barcelona, filmele selectate pentru festivalul  Zilele Filmului Românesc, a cărui a IX-ediție s-a desfășurat la M..., în perioada 23-31 ianuarie 2019, vor mai fi proiectate anul acesta, în colaborare cu cinematecile regionale din Andaluzia și Fundația Cristino de Vera-Spațiul CajaCanarias, la Filmoteca Andaluză din Sevilia și la cea din San Cristóbal de la Laguna.

Trei generații de realizatori și estetici diferite pot fi urmărite în acest an, de la clasicul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producţíi semnate de nume mari ale noului val al cinematografiei românești precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi din filmul de lung metraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru.

 

Programare:

03 mai, ora 18:30–Moromeţii, r. Stere Gulea

03 mai, ora 21:30 –Moromeţii 2, r. Stere Gulea

03 mai, ora 19:30 şi 12 mai, ora 16:30 „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” / I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians”, r. Radu Jude

05 mai, ora 19:00 şi 09 mai, ora 21:30–Un pas în urma serafimilor / One Step Behind the Seraphim, r.Daniel Sandu

05 mai, ora 21:30 şi 10 mai, ora 21:30  –Fotbal Infinit / Infinite Football, r. Corneliu Porumboiu

08 mai, ora 18:30  şi 10 mai, ora 17:00– Alice T. , r. Radu Muntean

12 mai, ora 21:30 şi 14 mai, ora 18:30 – Luna de miere / Lemonade, r. Ioana Uricaru

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

Toate filmele se vor proiecta în sistem V.O.S.E. în sălile Filmotecii de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1 – 9, 08001 Barcelona).

www.icr.ro/madrid/   

 

Număr de vizualizări :13http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5xHa9o28EpY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Serie de concerte și master class de muzică clasică susținute de An...

Posted: 24 Apr 2019 11:00 PM PDT

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Institutul Cervantes, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim și Zimmer Tel Aviv, vă invită la o serie de concerte și un master class susținute și conduse de violoncelistul Andrei Kivu în Israel, în perioada 27 aprilie – 1 mai 2019, la Ierusalim și Tel Aviv.  Programul muzical al concertelor va conţine compoziţii din repertoriul propriu al artistului român, precum și improvizații de muzică clasică și muzică experimentală.

Programul complet al evenimentelor:
Sâmbătă, 27 aprilie 2019, ora 21:00, Zimmer Tel Aviv (Str. Franzos nr. 12) : Concert de improvizații și muzică experimentală. Andrei Kivu va concerta alături de artiștii israelieni Yoel Zohar, Shmil Frankel, Daniel Davidovsky, Ron Katzir și Guy Dubius.
Biletele se pot achiziționa la intrarea în sala de concert.

Marți, 30 aprilie 2019, ora 18:30, Institutul Cervantes din Tel Aviv (Str. Haarba’a nr. 28, etaj 4): Concert de muzică spaniolă și română susținut de Andrei Kivu.
Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul muzical al concertului:
Gaspar Cassado: Preludio-Fantasia
Gaspar Cassado: Intermezzo & DanzaFinale
Rogelio Huguet y Tagell: Flamenco
Alexander Arutunian: Impromptu
Pau Casals: Song of the Birds
Isaac Albeniz: Sevilla (transcripție pentru violoncel de Andrei Kivu)
Maurice Ravel: Piece en forme de Habanera
George Enescu: Prelude (transcripție pentru violoncel de Andrei Kivu)
Anatol Vieru: Gift
Doru Popovici: Carol
Ernest Bloch: Allegro din Suita nr.3 pentru violoncel solo
Serge Kaufmann: Matana 2
Maurice Ravel: Khaddish
Maurice Ravel: L’enigme Eternelle

Miercuri, 1 mai 2019, ora 14:30, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim: Master class susținut de Andrei Kivu.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile
În cadrul master class-ului, Andrei Kivu va susține o prelegere despre violoncel în general și în particular despre elemente esențiale de mecanică și fiziologie a corpului asociate cu interpretarea de muzică clasică la violoncel. De asemenea, acesta își va prezenta cel mai inedit și mai de succes proiect: „Bach-ViolonCello”, bazat pe transcripțiile realizate de acesta după sonatele și partitele de J.S.Bach pentru vioară.

Andrei Kivu, violoncelist român de renume internaţional, este primul solist român de muzică clasică care a interpretat integralitatea suitelor lui Johann Sebastian Bach într-un singur concert. Andrei Kivu este şi singurul violoncelist român care a fost invitat să cânte la „Royal Festival Hall” (Londra), Lincoln Center (New York), Onassis Cultural Centre (Atena), Wiener Konzerthaus Neuer Saal (Vienna), Berghain (Berlin), „Wien Modern” (2002, Viena), „Warsaw Autumn” (2003, 2007), „Parramasala” (Sydney, 2011), „World Music Days” (1999, 2003, 2006). 
Experienţa şi talentul său au fost recompensate prin numeroase premii la concursuri internaţionale de prestigio: premiul I.N.M.C. (Consorţiul Internaţional de Muzică Nouă) pentru „activităţi excepţionale pentru un interpret, profesor şi cercetător” (Universitatea din New York, S.U.A.), premiul de excelenţă al revistei Musical Actuality, premiul „UNITER”, premiul „Uchimura”.

 

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor