altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Cele mai urâte joburi din istorie | Acum la TV
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca georgiană.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
11:00 Nelson Mandela, un om al păcii
Documentarul explorează un fenomen modern de PR – promovarea lui Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud care a făcut 27 de ani de închisoare şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993.
Născut în familia regală a tribului Xhosa din Africa de Sud, dar fără şanse de a ajunge conducătorul tribului, tânărul Nelson Mandela a hotărât să-şi caute norocul la Johannesburg. Într-o vreme în care segregarea rasială devenea din ce în ce mai inflexibilă, Mandela s-a alăturat rezistenţei şi în 1964 a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă. Jefuit de identitatea sa şi redus la un simplu număr, Mandela şi-a petrecut următorii 27 de ani în închisoare şi a fost, în final, eliberat în februarie 1990. De aici, el şi-a început întoarcerea triumfală, întoarcere care a culminat cu acordarea Premiului Nobel pentru Pace în 1993 şi, un an mai târziu, cu ridicarea la preşedinţia Africii de Sud. Acest documentar ne oferă portretul unui om care, mai mult decât oricare altul, a devenit o lumină călăuzitoare pe Continentul Negru şi un fenomen modern de relaţii publice. Naraţiunea documentarului baleiază între noua Africă de Sud şi episoade istorice din lungul drum al ţării către abolirea apartheidului, prezentând, pe parcurs, momentele definitorii şi pe cele controversate ale vieţii lui Nelson Mandela.
 
12:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Fermierii victorieni” – Ruth Goodman, Alex Langlands şi Peter Ginn – se întorc la moşia Acton Scott din Shropshire pentru a sărbători un Crăciun tradiţional victorian. Sunt extrem de multe de făcut la fermă înainte de Sărbători, printre care recoltarea fânului, pentru a asigura hrana animalelor peste iarnă.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
13:00 Misterul celor trei Magi
Identitatea celor trei Magi a înflăcărat mereu imaginaţia populară. Acest documentar investighează fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii.
Identitatea celor trei Magi a înflăcărat mereu imaginaţia populară. Dezvăluim locurile, oamenii, sărbătorile şi faptele din spatele legendei. Folosind uimitoare filmări din locurile sfinte, reconstituiri atente şi interviuri cu renumiţi experţi biblici, aflăm mai multe despre fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii.
 
14:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Dr Michael Mosley se întâlneşte cu cercetători care se auto-infectează cu viermi intestinali pentru a ajuta la cercetările pentru combaterea alergiilor. De asemenea, el ne spune povestea dramatică şi uneori tragică a oamenilor de ştiinţă care au descoperit leacuri pentru unele dintre cele mai periculoase boli din istorie – turbarea, febra tifoidă şi poliomielita.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
15:00 Cineaştii independenţi
O fascinantă explorare a istoriei cineaştilor independenţi, de la pionierii vremurilor de început ale Hollywoodului şi până la cei care lucrează în industria cinematografică din prezent.
O fascinantă explorare a istoriei cineaştilor independenţi, de la pionierii vremurilor de început ale Hollywoodului şi până la cei care lucrează în industria cinematografică din prezent. Pasiunile şi tehnicile acestor cineaşti sunt dezvăluite prin examinarea carierei unor regizori precum Stanley Kubrick, Orson Welles, Sam Peckinpah şi Samuel Fuller. Documentarul mai prezintă şi interviuri captivante cu Seymour Cassell, Martin Scorsese, Peter Falk, Spike Lee şi alţi cineaşti de renume. Printre multe secrete, ei dezvăluie de ce este atât de importantă păstrarea libertăţii de creaţie în producţia unui film.
 
16:00 Arhivele lui Stanley Kubrick
Povestea legendarului regizor Stanley Kubrick şi a arhivei pe care acesta a lăsat-o în urmă şi care este găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra.
Filmele lui Stanley Kubrick au fost evenimente de referinţă ale cinematografiei – maiestuoase, memorabile şi extrem de bine documentate. Dar cu trecerea anilor, regizorul a făcut filme din ce în ce mai rar şi era văzut din ce în ce mai puţin. Ce făcea Kubrick în acest timp ? La doi ani după moartea sa, jurnalistul Jon Ronson a fost invitat acasă la Kubrick pentru a explora sutele de cutii pe care legendarul regizor le adunase în timpul vieţii la conacul Childwick din Hertfordshire. De atunci, Ronson se întoarce mereu la Childwick. Povestea lui Kubrick şi a arhivei sale, găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra, este revelată în acest fascinant documentar.
 
17:00 Pe urmele lui Berlioz
Biografia compozitorului francez din secolul XIX Hector Berlioz – un romantic pasional, atât în muzica sa, cât şi în viaţa personală.
Atât în muzica sa, cât şi în viaţa personală, Hector Berlioz a fost un romantic pasional. De când s-a îndrăgostit prima oară, la vârsta de 12 ani, şi până la ultima sa iubire, trăită la vârsta de 61 de ani, femeile au fost esenţiale pentru inspiraţia şi existenţa sa. În mare parte autodidact, geniul irepresibil al romantismului francez a avut cel mai mare succes dincolo de graniţele ţării sale natale. De la Roma şi Florenţa la Paris şi Nisa, mergem pe urmele sale pentru a dezvălui prodigioasa lui pasiune pentru muzică şi viaţă. „Pe drum” ne întâlnim cu biografii săi, precum şi cu mari contemporani precum dirijorul Sir Colin Davis, primul muzician care a înregistrat operele complete ale lui Berlioz.
 
18:00 Povestea agriculturii
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
n primii ani ai secolului XX, 150.000 de crescători de vite mulgeau manual vacile şi vindeau laptele din uşă în uşă. La sfârşitul secolului, cei 15.000 rămaşi înmulţeau selectiv vacile, având o producţie de lapte cu peste 400% mai mare, iar laptele se vindea în supermarketuri. Acest episod prezintă filmele de amator şi poveştile a doi crescători de vite care ne spun povestea mecanismelor şi motivelor acestei revoluţii.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
 
19:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
 
20:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Echipa demarează cel mai ambiţios proiect de până acum: restaurarea forjeriei de la fierăria locală. Mai întâi, ei trebuie să facă cărămizi pentru a repara vatra – cinci zile şi nopţi de muncă în care fermierul nu apucă să se odihnească. Odată cu venirea iernii şi apropierea Crăciunului, ei trebuie să găsească un Buştean de Crăciun pe care să-l ardă în cele Douăsprezece Zile ale Crăciunului. Este şi o ocazie de a începe pregătirile pentru masa de Crăciun – şi în special pentru o invenţie foarte victoriană, pocnitorile de Crăciun.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
21:00 Gladiatorii renăscuţi
Pe baza unor senzaţionale noi descoperiri arheologice, acest documentar recreează lumea arenelor romane de lupte prin descrierea vieţii şi morţii violente a şase gladiatori britanici.
ase gladiatori, ucişi în arenă în urmă cu 1.800 de ani, sunt readuşi la viaţă în acest documentar. Brutale, sângeroase, spectaculoase... luptele de gladiatori simbolizează însuşi spiritul violent al Imperiului Roman. Dar oamenii din spatele măştilor rămân o enigmă. Acum, scheletele excavate dintr-un cimitir roman din York, Anglia, dezvăluie informaţii despre viaţa şi moartea a şase gladiatori în detalii mai vii decât oricând: regulile luptei, oponenţii cu care s-au confruntat şi loviturile care i-au ucis. Dovezile criminalistice extrase din rămăşiţele lor retrezesc la viaţă legendele arenei: Bestiarius, Secutor, „urmăritorul”, Equites, „călăreţul”, Murmillo, „luptătorul de categorie grea”, Retiarius, „luptătorul cu plasa” şi Thracian, „spadasinul”. Pe baza urmelor descoperite pe scheletele lor şi a rezultatelor testelor efectuate asupra rămăşiţelor, vieţile lor dure sunt recreate cu ajutorul reconstituirii dramatice a luptelor şi graficii computerizate de ultimă generaţie.
 
22:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod se concentrează asupra dr Joseph Goldberger, de cinci ori propus pentru premiul Nobel, celebru pentru descoperirea legăturii dintre dietă şi boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
23:00 James Brown a salvat Bostonul
Uimitoarea şi puţin cunoscuta poveste a modului cum un concert susţinut de legendarul James Brown a prevenit declanşarea unei revolte la Boston în ziua ce a urmat asasinării lui Martin Luther King.
5 aprilie 1968 – dimineaţa care a urmat unuia dintre cele mai tragice evenimente din istoria americană: asasinarea lui Martin Luther King. Oraşele din SUA erau pe punctul de a exploda şi la Boston liniştea era fragilă... Primarul din Boston era pe cale să anuleze un mult-aşteptat concert al lui James Brown, pentru a evita mişcările de stradă. Dar după avertismentele care îl sfătuiau de contrariu, s-a răzgândit şi s-a întrebat: „Poate oare James Brown să ne fie de ajutor ?”
 
00:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Generalul Douglas Haig a fost omul care a luat o mică armată britanică, a trebuit s-o extindă de cinci ori, s-o antreneze, s-o organizeze şi s-o trimită în luptă, până când a devenit singura armată aliată capabilă să-i înfrângă pe germani în 1918.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
01:00 Pe urmele lui Berlioz
Biografia compozitorului francez din secolul XIX Hector Berlioz – un romantic pasional, atât în muzica sa, cât şi în viaţa personală.
Atât în muzica sa, cât şi în viaţa personală, Hector Berlioz a fost un romantic pasional. De când s-a îndrăgostit prima oară, la vârsta de 12 ani, şi până la ultima sa iubire, trăită la vârsta de 61 de ani, femeile au fost esenţiale pentru inspiraţia şi existenţa sa. În mare parte autodidact, geniul irepresibil al romantismului francez a avut cel mai mare succes dincolo de graniţele ţării sale natale. De la Roma şi Florenţa la Paris şi Nisa, mergem pe urmele sale pentru a dezvălui prodigioasa lui pasiune pentru muzică şi viaţă. „Pe drum” ne întâlnim cu biografii săi, precum şi cu mari contemporani precum dirijorul Sir Colin Davis, primul muzician care a înregistrat operele complete ale lui Berlioz.
 
02:00 Povestea agriculturii
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
n primii ani ai secolului XX, 150.000 de crescători de vite mulgeau manual vacile şi vindeau laptele din uşă în uşă. La sfârşitul secolului, cei 15.000 rămaşi înmulţeau selectiv vacile, având o producţie de lapte cu peste 400% mai mare, iar laptele se vindea în supermarketuri. Acest episod prezintă filmele de amator şi poveştile a doi crescători de vite care ne spun povestea mecanismelor şi motivelor acestei revoluţii.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
 
03:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
 
04:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Echipa demarează cel mai ambiţios proiect de până acum: restaurarea forjeriei de la fierăria locală. Mai întâi, ei trebuie să facă cărămizi pentru a repara vatra – cinci zile şi nopţi de muncă în care fermierul nu apucă să se odihnească. Odată cu venirea iernii şi apropierea Crăciunului, ei trebuie să găsească un Buştean de Crăciun pe care să-l ardă în cele Douăsprezece Zile ale Crăciunului. Este şi o ocazie de a începe pregătirile pentru masa de Crăciun – şi în special pentru o invenţie foarte victoriană, pocnitorile de Crăciun.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
05:00 Gladiatorii renăscuţi
Pe baza unor senzaţionale noi descoperiri arheologice, acest documentar recreează lumea arenelor romane de lupte prin descrierea vieţii şi morţii violente a şase gladiatori britanici.
ase gladiatori, ucişi în arenă în urmă cu 1.800 de ani, sunt readuşi la viaţă în acest documentar. Brutale, sângeroase, spectaculoase... luptele de gladiatori simbolizează însuşi spiritul violent al Imperiului Roman. Dar oamenii din spatele măştilor rămân o enigmă. Acum, scheletele excavate dintr-un cimitir roman din York, Anglia, dezvăluie informaţii despre viaţa şi moartea a şase gladiatori în detalii mai vii decât oricând: regulile luptei, oponenţii cu care s-au confruntat şi loviturile care i-au ucis. Dovezile criminalistice extrase din rămăşiţele lor retrezesc la viaţă legendele arenei: Bestiarius, Secutor, „urmăritorul”, Equites, „călăreţul”, Murmillo, „luptătorul de categorie grea”, Retiarius, „luptătorul cu plasa” şi Thracian, „spadasinul”. Pe baza urmelor descoperite pe scheletele lor şi a rezultatelor testelor efectuate asupra rămăşiţelor, vieţile lor dure sunt recreate cu ajutorul reconstituirii dramatice a luptelor şi graficii computerizate de ultimă generaţie.
 
06:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod se concentrează asupra dr Joseph Goldberger, de cinci ori propus pentru premiul Nobel, celebru pentru descoperirea legăturii dintre dietă şi boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor