altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 27 iunie 2019

“Studenţi români au fost premiaţi la Concursul internaţional de cre...


Studenţi români au fost premiaţi la Concursul internaţional de crea...

Posted: 26 Jun 2019 06:19 AM PDT

Vineri, 21 iunie 2019, la Madrid, a avut loc finala concursului internaţional de modă intitulat ”Hecho en Eu-Ropa”, o iniţiativă a Institutului francez din capitala spaniolă, la care filiala de la Madrid a Institutului Cultural Român a fost parteneră. Au participat instituţii de învăţământ superior de profil din cinci ţări, respectiv Spania (ArteDiez), Franţa (Casa93), Portugalia (Escola de Moda de Lisboa), România (Universitatea Naţională de Artă Bucureşti), respectiv Italia (Instituto Istruzione Superiore Gregorio Catino). De asemenea, din Spania au mai participat Universitatea din Nebrija şi Centro de Estudios Superiores Barreira. Dincolo de a arăta creativitatea şi talentul tinerilor participanţi (studenţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani), concursul şi-a dorit să fie şi o platformă de reflecţie asupra utilizării raţionale a unor materiale de origine sustenabilă sau reciclate, cât şi asupra consumului responsabil, ca parte a protejării mediului înconjurător. 

Din partea universitaţii româneşti, echipa selectată pentru prezentarea de modă din finală a fost Mare Nostrum -1 (îndrumător de proiect, Alina Gurguță, studenţi: Baciu Raluca Mihaela, Mîrlogeanu Denisa Mihaela, Grindei Denisa Elena şi Miu Mirela Beatrice). Studentele au încântat cu creaţiile lor numerosul public prezent la defilarea de modă, obţinând în final clasarea pe locul doi al podiumului, după echipa Franţei. Acest premiu le asigură un stagiu de practică într-o întreprindere de profil din Franţa, precum şi un sejur lingvistic în aceeaşi ţară.

Număr de vizualizări :40http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/1Iy7cMPizTY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Programul Caravanei ”Les Films de Cannes à Râșnov”

Posted: 26 Jun 2019 06:15 AM PDT

Covorul roșu s-a strâns după cea de-a 72-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, însă Caravana Les Films de Cannes continuă în România cu o selecție de filme prezentate pe croazetă în 2018. Ultimul weekend din iunie promite la Cinematograful „Amza Pelea”, de pe 28 până pe 30 iunie 2019, proiecții cu filme de artă care în mod obișnuit nu ajung pe ecranele cinematografelor din oraș, dar și o expoțiție inedită. Publicul râșnovean va avea ocazia să admire fotografiile de pe covorul roșu de la ediția de anul trecut a festivalului de la Cannes, realizate de artista Samina Seyed. 

 

 

 

 

Good Time/Pe bune o să îți placă, regizat de frații Safdie este o comedie neagră despre un jaf ratat la o bancă, care îl trimite în închisoare pe fratele mai mic al lui Constantine Nikas (Robert Pattinson). Acesta pornește într-o stranie odisee în lumea interlopă a orașului, în încercarea tot mai disperată și periculoasă de a-și elibera fratele. Pe parcursul unei nopți pline de adrenalină, Constantine este prins în marasmul unei descinderi într-o realitate violentă și haotică, străduindu-se din răsputeri să-și salveze fratele și pe sine însuși, știind că viețile lor atârnă de un fir. Filmul va rula vineri, 28 iunie, de la ora 18:00.

Tot vineri, de la 20:00, va rula Girl/Balerina, debutul belgianului Lukas Dhont, câștigătorul premiului Caméra d’Or – premiu pe care l-a câștigat și Corneliu Porumboiu în 2006, cu debutul A fost sau n-a fost? – și care a primit totodată și premiul pentru Cel mai bun actor și premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film din secțiunea Un Certain Regard.  Filmul spune povestea Larei care visează să devină balerină profesionistă. Victor Polster, actorul din rolul principal, avea doar 15 ani la momentul filmării și a fost ales la finalul unui casting de jumătate de an, din peste 500 de candidați.

Sâmbătă, de la ora 18:00, la cinematograful „Amza Pelea” se vede Paterson, un film-poezie al celebrului Jim Jarmusch. Paterson trăiește în Paterson, New Jersey, acest oraș al poeților – de la William Carlos Williams la Allan Ginsberg – azi în decădere. Șofer de autobuz, el duce o viață simplă, în rutină, alături de Laura, care-și înmulțește proiectele și experiențele cu entuziasm, și de buldogul lor englez. În fiecare zi, Paterson scrie poeme într-un carnețel de care nu se desparte niciodată. Filmul observă în tăcere victoriile și înfrângerile vieții cotidiene, precum și poezia care zace în cele mai mici detalii.

De la ora 20:00, tot sâmbătă ruleazăFrații Sisters/ The Sisters Brothers (co-producție Franța – România – Spania – Belgia – Statele Unite, turnat parțial în România de către Mobra Films), primul film al autorului Jacques Audiard în limba engleză și avându-i în distribuție pe marii actori hollywoodieni John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția 2018, unde a câștigat Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor, apoi a fost laureatul Premiilor Cesar și Lumières. Western-ul spune povestea fraților Charlie (Joaquin Phoenix) și Eli (John C. Reilly) Sisters aflați într-o vânătoare continuă și, în același timp, o călătorie inițiatică ce pune la încercare legătura specială care îi unește. Într-o lume sălbatică și ostilă, atât Charlie, cât și Eli au mâinile murdare de sângele criminalilor și al nevinovaților. Charlie este cel mai tânăr și s-a născut pentru a ucide. Eli visează la o viață normală. Amândoi sunt angajați de Commodore să caute și să ucidă un om.

Duminică, de la 18:00, are loc proiecția filmului The Happiest Day in the life of Olli Maki/Cea mai fericită zi din viata lui Olli Maki în regia lui Juho Kuosmanen, propunerea Finlandei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin în 2017. Inspirată din povestea reală a boxerului finlandez Olli Mäki (n. 1936), acțiunea se petrece la începutul carierei pugilistului, când acesta a avut ocazia să lupte la Helsinki, în 1962, cu americanul Davey Moore. Lungmetrajul a primit marele premiu al secțiunii Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes din 2016.

Caravana se închieie la ora 20:00, în aceeași zi, cu proiecția filmului The Florida Project/Proiectul Florida, în regia actorului Sean Baker. Filmul a avut premiera mondială la Cannes în 2017 în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs și a fost extrem de lăudat pentru regie și jocul actoricesc al lui Prince și William Dafoe. Tânăra mamă Halley (Bria Vinaite) și fiica ei (Brooklynn Prince) își petrec zilele în lumea colorată în nuanțe pastelate a motelurilor sărace din Orlando, bucurându-se de viață din plin. Protectorul lor iubitor este și managerul de motel Bobby (Willem Dafoe). Când norul întunecat al sărăciei amenință să le destrame viața de basm, soluția lui Halley le pune familia în pericol cu grave consecințe.

Programul Caravanei Les Films de Cannes à Râșnov Cinematograful „Amza Pelea”

Vineri, 28 iunie
18:00 – Good Time/Pe bune o să îți placă, r. Ben & Josh Safdie
20:00 – Girl/Balerina, r. Lukas Dhont

 

Sâmbătă, 29 iunie
18:00 – Paterson, r. Jim Jarmusch
20:00 – The Sisters Brothers/Frații Sisters, r. Jacques Audiard

 

Duminică, 30 iunie
18:00 – The Happiest Day in the life of Olli Maki/Cea mai fericită zi din viata lui Olli Maki, r. Juho Kuosmanen
20:00 – The Florida Project/Proiectul Florida, r. Sean Baker

Totodată, la Arad, Caravana Les Films de Cannes ajunge pe 28 iunie cu proiecția filmului The Sisters Brothers/Frații Sisters.

Din martie până în iunie, Caravana Les Films de Cannes dă șansa publicului din țară să vadă unele dintre cele mai recente filme, prezentate sau premiate la cel mai important festival de film din lume. Caravana duce mai departe demersul inițiat în 2016 de festivalul Les Films de Cannes a Bucarest de a se extinde cu ediții locale și de a reobișnui publicul din România cu un cinema de calitate.

Mai multe detalii pe http://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/caravana-les-films-de...

Proiect organizat de Asociația Cinemascop și Voodoo Films, prezentat de Primăria Orașului Rașnov, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei și susținut de Catena. Parteneri locali: Mioritics – keep hiking, Asociația Rosenau Turism. Partener media: Elle Magazine. 

 

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/D-WWXDg1AR0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Marin Cazacu şi Violoncelissimo concertează în Sala Filarmonicii di...

Posted: 26 Jun 2019 06:09 AM PDT

Vineri, 28 iunie 2019, de la ora 19.00, în Sala Filarmonicii din Luxemburg, celebrul ansamblu Violoncelissimo, condus de violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, va susţine un concert extraordinar cu ocazia închiderii Preşedinţiei României la Consiliul Europei.  Concertul de la Luxemburg va fi susţinut în formulă de 16 violoncele şi va cuprinde în program lucrări de Constantin Dimitrescu, Bela Bartok, Sabin Pautza, Astor Piazzolla, Tomaso Albinoni, Georg Friedrich Haendel, Dimitri Șostakovici și Radu Sinaci.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România.

În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes. Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa. În 2013 și 2018, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată în două concerte extraordinare alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși la Paris, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert 2015, 2016, 2107 și 2018, Violoncelissimo la Washington și Bruxelles, în ianuarie 2019.

 

Organizator : Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Centrul Național de Artă „Tinerimea Romana” 

 

Cu sprijinul : Institutului Cultural Român şi Ambasadei Române la Luxemburg

 

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Q Magazine, M Klasika, TVR.

           

Pentru  informaţii detaliate legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“  şi de Orchestra Română de Tineret puteţi accesa www.tinerimearomana.ro sauhttps://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/

 

Număr de vizualizări :24http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/S3nLKrcCvPo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Maramureșul după 20 de ani”- Conferință susținută de Kathleen Lara...

Posted: 26 Jun 2019 06:05 AM PDT

Cargo cult members march with bamboo „rifles” during the celebration of John Frum’s Day in Lamakara village.

Joi, 27 iunie 2019, de la ora 18.30, Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă la o nouă întâlnire din seria Conferințelor de la Șosea. Kathleen Laraia McLaughlin, profesor la Loyola Marymount University in Los Angeles, fotograf, și dr. Monica Cure, cercetător independent, autor al Picturing the Postcard: A New Media Crisis at the Turn of the Century https://www.upress.umn.edu/book-division/books/picturing-the-postcard, vor susține conferința Maramureșul după 20 de ani. Conferința se va desfășura în limba engleză și va avea loc la fosta sală Irina Nicolau (intrarea se face prin strada Monetăriei). Intrarea este liberă.

Cum arată schimbările din ultimii 20 de ani într-o regiune-emblemă a tradiției și ruralității din România? Fotograful de origine americană Kathleen Laraia McLaughlin a trăit în perioada 1999-2000 în satul Sârbi din Maramureș și a fotografiat oamenii locului și activitățile lor. Începând cu 2002 până anul acesta inclusiv, Kathleen a revenit de mai multe ori, ca bursieră Fullbright, în satul Sârbi. Evoluția ca fotograf a lui Kathleen a fost paralelă cu dezvoltarea satului. Dacă în 1999 găseai cu greu pe cineva cu aparat de fotografiat în sat, în 2019 nu prea mai găsești pe cineva fără telefon cu cameră de fotografiat. Progresul a venit la pachet cu unele pierderi. Să aibă sătenii mai multă putere acum? Care mai e rolul fotografului, mai ales al celui venit tocmai din SUA, când toată lumea face poze? Kathleen explorează astfel de întrebări în lucrările ei recente, pe care le va prezenta în cadrul Conferințelor de la Șosea.

 

Prezentarea lui Kathleen va fi urmată de o discuție moderată de Monica Cure, despre întrebările și emoțiile pe care le stârnește documentul fotografic. Ce înseamnă pentru publicul urban schimbările din viața satului? Cum ne raportăm la aceste schimbări și de ce? Ce implicații au ele pentru identitatea și viitorul nostru?

 

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, TVR, Dilema Veche, Historia, Decât O Revistă, Iocan, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, Blitz TV.

 

Număr de vizualizări :24http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9kmGnAmoCzc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Vernisaj expoziție: ”Cămașa populară românească. Tradiție și contin...

Posted: 26 Jun 2019 12:25 AM PDT

Vineri, 28 iunie 2019, ora 12.30, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în colaborare cu Şezătoare Galaţi, vă invită la vernisajul expoziţiei temporare CĂMAŞA POPULARĂ ROMÂNEASCĂ. TRADIŢIE ŞI CONTINUITATE dedicată Zilei Internaţionale a Dunării.

Cămaşa tradiţională românească, parte integrantă a costumului naţional, ocupă un loc de cinste în cataloagele de artă populară românească. Bazându-se pe o veche moştenire materială şi spirituală, cămaşa populară, abordează o multitudine de variante, de o bogăţie şi o frumuseţe, incontestabile.

Expoziţia, propune o paralelă între vechi şi nou, între ce a reprezentat odinioară cămaşa tradiţională şi încercările actuale de redare a ei, în forme cât mai apropiate de cele autentice.

Cei interesaţi pot identifica, atât pe cămăşile din patrimoniul muzeului nostru cât și pe cele realizate în cadrul Şezătorii Galaţi, câteva tipuri specifice de executare, modalităţi de croială precum şi diverse câmpuri decorative, formate din motive tradiţionale, ce se înscriu în grupele mari de motive ornamentale, regăsite pe cusături şi ţesături, în general. (muzeograf Ionela Daniela Antohe)

 

Evenimentul se va desfășura la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, secţia Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis, lângă Biserica Greacă.

 

Vizualizări: 65

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor