altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 10 ianuarie 2020

“”Visul unei nopți de iarnă”, reinventat cu succes la Concertul de ...


”Visul unei nopți de iarnă”, reinventat cu succes la Concertul de A...

Posted: 09 Jan 2020 05:33 AM PST

Dubla reprezentație a Concertului de Anul Nou de la Sibiu a deschis, la Sala Thalia, porțile unei noi decade prin emoție autentică și bucurie de a fi resimțite în mod egal atât pe scenă, cât și în rândul spectatorilor, în serile de 31 decembrie 2019 și 1 ianuarie 2020. Cele două evenimente au fost primite și în acest an cu mult entuziasm din partea publicului, biletele fiind epuizate cu câteva zile înainte de Ajunul Anului Nou.  Concertul, organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, s-a aflat la cea de-a 11-a Ediție, desfășurându-se de această dată sub pecetea «Visului», prin eleganța compozițiilor alese în consonanță cu tema propusă. Lucrări spectaculoase, însă mai puțin abordate în sălile de concert, semnate de Beethoven, Mozart, Haydn, Rossini, Schubert au fost redescoperite cu acest prilej deosebit, primind din nou strălucire prin arta sopranei Rodica Vică, a clarinetistului Ciprian Dancu, alături de Orchestra ICon Arts la pupitrul căreia a fost invitat dirjorul Werner Gabor din Ungaria.

«Visul» a căpătat volumetrii distinse prin coregrafia fermecătoare realizată de Aleisha Sibhoun Prodea pentru cei patru balerini Ayaka Nagai, Gabriella Delgado, Kenichi Murata și Răzvan Iacob – soliști ai Teatrului de Balet din Sibiu. Iar în rolul povestitorului înzestrat a fost prezent jurnalistul Marius Constantinescu, cel care a amintit tuturor că Anul Beethoven 250 este celebrat încă de la primele acorduri ale concertului, prin «Uvertura Prometeu».

 

Tradiția și inovația au fost coordonatele principale ale acestui eveniment, încă de la prima sa ediție. Plăcerea de a sărbători Anul Nou prin eleganța triumfală a unui concert de muzică clasică aparține tradiției europene formate în urmă cu aproape două secole. Totodată, prin alegerea unui program aparte cuprinzând lucrări mai puțin interpretate în sălile de concert, repuse în valoare prin abordarea proaspătă a muzicienilor invitați, evenimentul se deosebește fundamental de tiparul concertelor similare. Prezența soliștilor balerini, prin a căror coregrafie se răspunde de fiecare dată cu succes unei provocări artistice complexe aduse de un astfel de program, a fost, de asemenea, îndelung apreciată.

 

Trecerea către Noul An, alături de cei apropriați și alături de artiști apreciați pe mari scene naționale și internaționale, precum și formatul inedit al evenimentului au făcut și din cea de-a 11-a Ediție o experiență memorabilă asociată unui nou început la care aderă în fiecare an iubitorii muzicii clasice din Sibiu și nu numai.

 

Rodica Vică: „Se spune că modul în care îți începi anul va influența tot parcursul lui. Mulțumită UCIMR și Exces Music, eu l-am început pe scenă, cu multă muzică bună și muzicieni extraordinari, cu oameni dragi alături, strălucire și multă voie bună. Da, un început de an de «VIS»!” – a declarat îndrăgita soprană pe rețelele de socializare.

 

Tradiția Concertului de Anul Nou de la Sibiu ne cere… să ne reinventăm de fiecare dată. Nu este o contradicție, ci mai de grabă este catalizatorul care ne motivează să concepem o poveste diferită, ofertantă atât pentru public cât și pentru artiști cu fiecare ediție. Putem spune, așadar, că Anul Nou aduce noutate prin însuși caracterul său asociat tradiției. Cu fiecare eveniment încurajăm dialogul cultural invitând artiști străini să concerteze alături de unii dintre cei mai buni muzicieni români, provocându-i să fie creativi într-un astfel de proiect care și-a propus să depășească mai multe tipare consacrate. Mulțumim, pe această cale, publicului minunat din Sibiu care a fost de fiecare dată receptiv, încurajându-ne să continuăm. Cu aceeași ocazie mulțumim publicului venit special la Sibiu pentru aceste evenimente, grație accesibilității biletelor online, fără să uit a le mulțumi și celor care au urmărit transmisiunile live pe internet din toată țara, dar și de peste granițe.” – Sebastian Gheorghiu, manager de proiecte UCIMR

 

Înregistrarea concertului este disponibilă pe canalul de YouTube al EnjoyTV România până la finele lunii ianuarie la acest link: http://bit.ly/ConcertAnulNouSibiu2020

 

 

Proiectul „Anotimpuri” – în al patrulea an

 

Cele două concerte, subintitulate „Iarna”, fac parte din proiectul „4 Anotimpuri”, un proiect cultural organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Consiliul Local Sibiu.

 

Concertul de Anul Nou de la Sibiu este cel care a inspirat apariția proiectului „Anotimpuri” prin aceleași principii care au dus la consacrarea formatului: balanța dintre tradiție și inovație. Cum Sibiul este renumit pentru contribuția fundamentală adusă istoriei muzicii jazz în România, aici    continuându-se o vastă tradiție, proiectul „Anotimpuri” și-a propus să surprindă muzical atât iubitorii de jazz, pe cei ai muzicii cu valențe neconvenționale, dar și pe cei care redescoperă tradițiile muzicale vechi. Simbolul anotimpurilor este evocat prin ideea de tranziție (către forme noi, cromatici noi ș.a) și transformare (limbaje artistice noi, de la nou la vechi și vice-versa).

 

În fiecare sezon calendaristic – corespondent unui concert, sunt invitate cunoscute ansambluri internaționale care propun maniere noi de interpretare și concepte inedite asupra posibilităților infinite ale muzicii. Astfel, de patru ani, proiectul „Anotimpuri” contribuie la îmbogățirea peisajului cultural, culminând prin Concertul de Anul Nou, reprezentând, firește, „Iarna”.

 

În anul 2019, proiectul „Anotimpuri 4” a însemnat participarea a peste 100 de artiști care s-au remarcat în plan internațional, cucerind publicul la Festivaluri de referință. Nu a fost uitată tradiția muzicii vechi, corale, din incinta bisericilor istorice sibiene, la primul concert „Primăvara” susținut în perioada Sărbătorilor de Paști, de Corul Jesus College Cambridge, fondat în secolul al XV-lea, dar nici creativitatea interpretativă, prin cel de al doilea concert sub semnul primăverii, ce a adus pe scena Bibliotecii Astra „Un American la Paris” – o selecție de piese celebre din creația compozitorilor George  Gershwin, Benny Goodman și Paquito D’Rivera, în aranjamente rafinate de jazz simfonic și muzica ușoară, aparținând protagoniștilor Ciprian Dancu – clarinet, Anca Preda – pian, Adrian Adam – contrabas și Gabriel Barani – percuție.

 

La concertul „Vara” au fost britanicii de la Modulus Quartet oferind un program spectaculos de muzică de cameră compusă recent de artiști din toată lumea, pentru același ansamblu, unde muzica a fost susținută de ilustrații multimedia și efecte speciale, iar fiecare lucrare a purtat un mesaj social cu impact emoțional. La concertul „Toamna” a fost invitată faimoasa orchestră Kicks & Sticks Big Band, considerată una dintre cele mai bune orchestre jazz de tineret din Europa, oferind un program tonic de la swing clasic, la pop-jazz, până la jazz latino-american.

 

Publicul numeros prezent la fiecare eveniment a confirmat necesitatea organizării a cât mai multor proiecte culturale care pun în legătură idei și viziuni creative din peisajul versatil internațional, la confluența mai multor culturi. Iar prin faptul că evenimentele au fost transmise în direct prin EnjoyTV Romania, audiența spectacolelor a fost cu mult extinsă și către celelalte orașe mari din România, dar și din diaspora.

 

Anul 2020 promite noi experiențe culturale în continuarea valorilor deja stabilite, prin tradiție și prin inovație. Noutățile vor fi publicate în timp util pe www.ucimr.ro și pe pagina www.Facebook.com/UCIMR

 

 

 

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR

 

 

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

Număr de vizualizări :44http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/a9HzdMkcJSM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Prof. dr. Dinu Antonescu conferențiază la TNB

Posted: 09 Jan 2020 12:20 AM PST

Duminică, 19 ianuarie 2020, de la ora 11.00, la Sala Mică, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL, prof. dr. Dinu Antonescu va susține conferința cu tema Impactul comunismului asupra medicinii româneşti”.

Despre conferinţă

Pentru a putea aprecia impactul comunismului asupra medicinii românești, se face inițial o analiză a situației medicale din anii premergători celui de-al doilea război mondial. Se demonstrează că în 80 de ani, din 1859 până în 1940, medicina românească a cunoscut o dezvoltare impetuoasă, care a plasat-o în contextul medicinii europene. Aceasta însemna nu numai că profesorii ei şi o parte din medici erau formaţi în totalitate sau cel puţin specializaţi în centre europene de prestigiu, că organizarea sanitară şi cea universitară era asemănătoare cu cea apuseană, dar şi că performanţele ei erau la nivel european, că erau apreciate peste hotare şi că exista o legătură permanentă, un schimb fructuos de idei între medicina românească şi cea apuseană.

Comunismul a adus şi în medicină, ca şi în toate celelalte aspecte ale vieţii sociale, o totală răsturnare de valori! Era admisă o singură ideologie, cea marxistă, era dezavuată şi interzisă orice altă optică asupra fenomenelor sociale, istorice, politice. S-au ideologizat toate disciplinele medicale, în special cele care se pretau la interpretări, ca biologia de exemplu, introducându-se noţiuni şi teorii pseudo-ştiinţifice. Era aproape obligatoriu ca orice nume de savant occidental să fie premers de un nume rusesc, precum era obligatorie şi preamărirea ştiinţei medicale sovietice. S-a înlocuit selectarea pe baza valorii cu criteriul politic și al originii sociale, ajungând în funcţii medicale de conducere persoane impuse de forurile comuniste, fără pregătirea corespunzătoare şi fără autoritate morală şi profesională. S-au utilizat minciuna, delaţiunea, şantajul, teroarea, pentru a intimida şi a obliga pe profesori şi pe medici să se alăture doctrinei comuniste şi pentru a le anihila personalitatea şi a-i îndepărta din funcţie pe cei care nu acceptau compromisul. S-a impus o izolare completă în spatele „cortinei de fier”, contactele cu lumea medicală occidentală fiind permise numai elitelor comuniste. Decalajul dintre medicina românească şi cea occidentală s-a accentuat progresiv în tot cursul perioadei comuniste. Sunt date numeroase exemple.

Comunismul a distrus medicina românească iar urmările se fac resimțite până astăzi! – Prof. Dr. DINU ANTONESCU

Despre conferenţiar

DINU ANTONESCU – Medic primar, ortopedie – traumatologie

Născut în 1935, la Ploieşti. Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj (1952 – 1958), absolvită ca şef de promoţie.

Activitate: Asistenţă medicală: medic primar din 1971 (Clinica Ortopedie Spital Brâncovenesc); şef secţie Ortopedie Spitalul Foişor 1991 – 2001; Învăţământ: UMF Carol Davila: Profesor 1992 – 2001; profesor consultant din 2001. Cercetare: doctor în ştiinţe medicale 1970; Cercetător ştiinţific principal Gr.I din 2001.

Publicaţii: prim autor în volumele: Semiologia aparatului locomotor, în monografia Semiologie Medicală sub redacţia I. Bruckner, Edit. Medicală 2002; Fracturile – generalităţi în Tratat de Patologie chirurgicală sub redacţia N. Anghelescu, Edit. Medicală 2001; Tumorile aparatului locomotor şi Tratamentul chirurgical al reumatismului inflamator, în Tratat de Medicină Internă, Reumatologie sub redacţia R. Păun, Edit. Medicală 1999; Actualităţi în Ortopedie şi Traumatologie în Actualităţi în Chirurgie sub redacţia E. Constantinescu, Edit. Medicală 1989; Elemente de patologie Osteo-articulară, Edit. Teora 2000; Diseases of the foot in Dečja Ortopedija sub redactia Zoran Vukašinović, Beograd 1999; Corectarea deviațiilor coloanei vertebrale, Edit. Medicală, colecția Medicină pentru toți, 1993; Metode de calcul şi tehnici experimentale de analiza tensiunilor în Biomecanică, Edit. tehnică 1986; Elemente de Ortopedie şi traumatologie pentru studenţi, Publisar 1999.

Distincţii: Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer 2000, Ordinul “Coroana României, în grad de Ofițer”, 2014.

*

Pentru mai multe informaţii legate de bilete:

021.314.71.71 (Agenţia de bilete)

Biletele se pot achiziţiona şi online, pe www.mystage.ro

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/J1zv1DoBFh0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Atlantics” și ”Those Who Remained”, în premieră pe marele ecran în...

Posted: 08 Jan 2020 11:40 PM PST

”Oscar Weekend” aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie 2020, la Cinema  Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

Membri ai Academiei reprezentând diverse ramuri ale industriei cinematografice au fost invitați să participe în runda preliminară a procesului de votare. Cele șapte alegeri ale acestora, la care se adaugă trei filme alese de Comitetul Executiv al Academiei pentru Film străin de lungmetraj (Academy’s International Feature Film Award Executive Committee) constituie lista scurtă de filme. Dintre aceste 10 filme, cinci vor fi nominalizate pe 13 ianuarie,  pentru runda finală. Cu toate că timp de mai bine de un deceniu Oscarurile au fost organizate la finalul lunii februarie, anul acesta ceremonia de decernarea a premiilor va avea loc pe 9 februarie, la Los Angeles.

 

Șase dintre cele zece filme aflate pe lista scurtă deschisă votului membrilor Academiei Americane de Film, se află în programul de anul acesta al Oscar Weekend: Those who remained (Barnabás Tóth, Ungaria), Parasite (Bong Joon-ho, Coreea de Sud), Les Misérables (Ladj Ly, Franța), Atlantics (Mati Diop, Senegal), Dolor y Gloria – Durere și glorie (Pedro Almodóvar, Spania), Beanpole (Kantemir Balagov, Rusia). Biletele sunt disponibile pe Evenbook.ro.

 

“Unele amintiri sunt prevestiri” spune eroina filmului Atlantics, lungmetrajul de debut al regizoarei franco-senegaleze Mati Diop, cu care a câștigat la Cannes Marele Premiu (Grand Prix). Mati Diop vine din zona actoriei (Claire Denis, 2008, 35 shots of Rum; Antonio Campos, 2013, Serial Killer), iar Atlantics este dezvoltat dintr-un scurt documentar pe care regizoarea l-a realizat acum 10 ani, fiind primul film regizat de o femeie de culoare care a intrat în competiția de la Cannes. Jay Weissberg scrie pentru Variety că filmul e ,,romantic și melancolic, în parte comentariu social și poveste cu fantome, care evocă pierderea și solidaritatea feminină”. Filmul spune povestea Adei, 17 ani, îndrăgostită de Souleiman, un tânăr muncitor în construcții, care însă a fost promisă unui alt bărbat. Într-o noapte, Souleiman părăsește țara pe mare, în speranța unui viitor mai bun. Câteva zile mai târziu, un foc distruge nunta Adei și o atmosferă misterioasă începe să se răspândească. Ada nu știe că Souleiman s-a întors. Filmul se va vedea vineri, 17 ianuarie, de la 20:30.

 

,,Fragilitatea emoțională a ungurilor care au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial, dar și-au pierdut persoanele dragi și au avut de înfruntat un viitor nesigur este capturată cu fidelitate în filmul Those Who Remained. Acest lungmetraj intim al lui Barnabás Tóth, al doilea după Camembert Rose de acum 10 ani, urmărește cu sensibilitate vulnerabilitățile și nevoile unui doctor de vârstă mijlocie și ale unei adolescente, în Budapesta, în timp ce se ajută unul pe altul să găsească adăpost și echilibru în mijlocul dezastrului fizic și emoțional”. Proiecție în premieră, duminică, 19 ianuarie, de la 17:30.

 

La finalul lui 2019, distribuitorul francez Le Pacte, anunța peste 1,6 milioane de spectatori la debutul lui Ladj Ly, Les Misérables, în contextul protestelor din Franța și din multe alte țări ale lumii împotriva autorităților, întărind actualitatea subiectului și necesitatea povestirii acestuia. Les Misérables a fost recompensat cu premiul pentru regie la Cannes (alături de brazilianul Bacurau) și ales ulterior să reprezinte Franța la Oscarul pentru film străin. ,,Cartierul este platoul meu de filmare” a afirmat regizorul Ladj Ly cu ocazia premierei filmului în România, în toamna anului trecut la Les Films de Cannes à Bucarest. Influențat de filme americane ca Menace to Society, New Jack City și Boyz n the Hood și de regizorii Spike Lee și Martin Scorsese, francezul a început să filmeze de unul singur, încă de la 17 ani, filme scurte în Montfermeil, orașul unde Victor Hugo a plasat acțiunea romanului Les Misérables și unde este filmat și debutul său de lungmetraj cu același nume. Avanpremiera în cadrul Oscar Weekend are loc sâmbătă, 18 ianuarie, la 20:30, filmul urmând să intre în cinematografe pe 24 ianuarie, distribuit de Independența Film.

Program Oscar Weekend 2020:

Vineri, 17 ianuarie
18:00   Dolor y Gloria, de Pedro Almodóvar, Spania
20:30   Atlantics, de Mati Diop, Senegal

 

Sâmbătă, 18 ianuarie
17:30
   Parasite, de Bong Joon-ho, Coreea de Sud
20:30   Les Misérables, de Ladj Ly, Franța

 

Duminică, 19 ianuarie

17:30   Those Who Remained, de Barnabás Tóth, Ungaria

20:00   Beanpole, de Kantemir Balagov, Rusia

Prețul unui bilet este de 15 lei pentru biletele achiziționate până pe 16 ianuarie și 20 lei pentru biletele achiziționate în timpul evenimentului (17-19 ianuarie 2020). Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și la casieria cinematografului Elvire Popesco. Mai multe informații pe site-ul Oscar Weekend și Facebook Oscar Weekend.

Oscar Weekend este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop în parteneriat cu Institutul Francez din București. Parteneri: Institutul Balassi, Independența Film. Partener media principal: Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, Iqads, Smark.

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/lIUmqKAHO-I?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Ziua Culturii Naționale sub semnul sincroniei europene

Posted: 08 Jan 2020 11:28 PM PST

Miercuri, 15 ianuarie 2020, Academia Română organizează sesiunea festivă „Sincroniile europene ale culturii române“, dedicată Zilei Culturii Naționale, aflată la a zecea ediție. Evenimentul se va desfășura în Sala Mare a Ateneului Român, începând cu ora 11, și va fi moderat de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române. ES Klaus Iohannis, Președintele României, va transmite un cuvânt de salut. În debutul evenimentului vor rosti mesaje PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Monica Cristina Anisie, Ministrul Educației și Cercetării, și Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

În cadrul sesiunii, acad. Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură, va susține prelegerea intitulată „Naționali cu fața spre universalitate“, acad. Nicolae Breban va vorbi despre „Existența prin cultură“, iar acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, „Despre o sincronie europeană a vechii culturi românești“.

 

Manifestarea se va încheia cu un moment eminescian susținut de actorul Dorel Vișan.

 

În foaierul Ateneului Român va fi organizată expoziția foto-documentară „Eminescu 170“, realizată de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, și vor fi prezentate trei colecții de carte ale Academiei Române: „Civilizația românească“,  „Basarabica“ și „Izvoare privind istoria românilor“– Seria „Hurmuzaki“.

 

Stabilirea Zilei Culturii Naționale în data de 15 ianuarie, de ziua aniversară a poetului Mihai Eminescu, este o sărbătoare propusă de Academia Română în anul 2009, consfințită legislativ de Parlamentul României prin Legea nr. 238/2010.

 

Sesiunea festivă din data de 15 ianuarie 2020 este organizată de Academia Română în parteneriat cu Fundația Națională pentru Știință și Artă, Filarmonica Română și Muzeul Național al Literaturii Române, sub egida Primăriei Municipiului București.

 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/26VQnzuEh0k?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Opera Comică pentru Copii a început anul cu spectacole extraordinare

Posted: 08 Jan 2020 11:28 PM PST

Opera Comică pentru Copii (OCC) vă invită să petreceți ultimul weekend de vacanță al copiilor la Târgul Poveste de Crăciun, pe Calea Giulești, Nr. 16! Încă de pe 29 noiembrie 2019 distracția este în toi la #PDC2019, copiii s-au bucurat cu adevărat de activitățile lor preferate de sezon: derdelușul, patinoarul, tărâmul oamenilor de zăpadă, caruselul magic, atelierele de creație și magazinul lui Moș Crăciun. 10, 11 și 12 ianuarie 2020 sunt ultimele zile de distracție în cadrul Târgului Poveste de Crăciun, ultimele file de poveste și se pune punct unei ediții de succes!

Legendarul musical ,,Sunetul Muzicii” pe scena OCC

 

Opera Comică pentru Copii a pășit în noul an pe ,,Sunetul Muzicii”. Doar în acest sfârșit de săptămână mai aveți ocazia să vă bucurați de îndrăgitul musical ,,Sunetul Muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. La cererea publicului, Opera Comică pentru Copii a suplimentat numărul de reprezentații: 10 ianuarie, ora 18:30; 11 și 12 ianuarie, ora 11:00. Bilete disponibile în rețeaua bilete.ro

 

Una dintre primele operete din lume  ,,Hapciu în RE Major” revine la Opera Comică pentru Copii

 

Pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii revine opereta ,,Hapciu în RE Major”, o adaptare după opereta ,,Mam’zelle Nitouche” de F. R. Hervé, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Pe 18 și 19 ianuarie, tânăra Denise, protagonista spectacolului, vă așteaptă să aflați cum descoperă culisele, actorii, marea dragoste și cum debutează în fascinanta lumea a teatrului! Bilete disponibile la cele trei reprezentații în rețeaua bilete.ro

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii încearcă să-i apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe.

 

Vizualizări: 62

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor