altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 12 ianuarie 2020

“Stagiunea de marți seara. De la Berlin, la București. Daria Tudor ...


Stagiunea de marți seara. De la Berlin, la București. Daria Tudor ș...

Posted: 10 Jan 2020 11:39 PM PST

Marți, 14 ianuarie 2020, ora 19.00, la Ateneul Român, Sala mica, va avea loc un  recital cameral susținut de IMO Duo.  Imo Duo – Constantin Borodin (violoncel) și Daria Tudor (pian) – a fost fondat în septembrie 2018 și studiază în prezent la clasele Armetis Quartet și Prof. Frank-Immo Zichner din cadrul Universității de Arte de la Berlin. În noiembrie 2018, Imo Duo a făcut parte din programul Die Absolventen al radioului cultural german (Kulturradio.de), program care a avut în vedere prezentarea celor mai bune formații camerale ale universităților de arte din Berlin. Cu ocazia Zilei Naționale a României, Imo Duo a fost invitat de Consulatului României la Strasbourg pentru a susține un recital. În luna martie a anului 2019, duo-ul a obținut Premiul I și Premiul special al Ambasadei Franceze la București în cadrul Concursul Național Mihail Jora. În noiembrie 2019, cei doi tineri muzicieni au concertat în seria de evenimente camerale a Rutesheim Cello Akademie. Duo-ul format din Constantin Borodin și Daria Tudor are o activitate concertistică regulată în cadrul Universității de Arte din Berlin și ia parte la evenimentele camerale lunare organizate de Artemis Quartet și prof. Konstantin Heidrich. Pianista Daria Tudor a cântat, în timp, de multe ori și cu mare succes în cadrul Stagiunii de marți seara. Pe violoncelistul Constantin Borodin îl vom asculta pentru prima oară. Programul ales cuprinde lucrări de Beethoven, Brahms, Fauré și Şostakovici.

Program

·  Ludwig van Beethoven – 7 variațiuni pe tema ‘Bei Männern, welche Liebe fühlen’ din opera ‘Flautul fermecat’ de W. A. Mozart

·  Johannes Brahms – Sonata nr. 1, in mi minor, op. 38

·  Gabriel Fauré – Marș funebru din Sonata nr. 2, op. 117

·  Dmitri Şostakovici – Sonata în re minor, op. 40

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Marti – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Sponsori:  Aqua Carpatica

Parteneri: Art Act Magazine, Romania InsiderPHMLiternetActualitatea muzicalaAgerpres

Parteneri media: Sapte SeriRadio Romania CulturalObservatorul culturalQMagazineADZRadio Romania MuzicalPro Videoorasul.meuAutoexpertMetropolis

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zy_XvdTdbAI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Teatrul Naţional din Chişinău revine la TNB cu cele mai noi spectacole

Posted: 10 Jan 2020 11:27 PM PST

Şi la începutul acestui an, în cadrul proiectului „Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”, ediţia a şaptea, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău (TNME) prezintă pe scenele Naţionalului bucureştean două dintre cele mai recente producţii, spectacolele ”Dosarele Siberiei”, regia Petru Hadârcă (22 ianuarie, ora 19.00, Sala Mare), şi ”Cine l-a trezit pe Yorick”, regia Alexandru Vasilache (21 ianuarie, ora 19.00, Sala Studio).

„Dosarele Siberiei”, unul din cele mai emoţionante spectacole-document, expresie a suferinței individuale într-o tragedie colectivă, cel mai important eveniment teatral al stagiunii trecute dincolo de Prut – potrivit Jurnalului de Chişinău, este un spectacol răvăşitor despre o imensă suferință umană, dar și despre puterea de a lupta și de rezista în fața răului ce părea fără de sfârşit. Foarte puțini dintre cei ce au trecut prin suferințele și teroarea regimului sovietic mai sunt printre noi, transmit realizatorii, cei mai mulți au plecat în lumea celor drepți. „Ei, probabil, nu mai au nevoie de nimic de la noi, nici măcar de amintirea noastră. De aceste amintiri avem nevoie noi”.

„Obsesia Siberiei este una din cele mai puternice în spațiul post-sovietic, totuși, în teatrele basarabene nu a îndrăznit nimeni să atace tema deportărilor, a Gulag-ului, în ultimele decenii.

Noua producție a TNME are trei protagoniști: Ecaterina Chele, deportată în 1941, Margareta Cemârtan-Spânu, deportată în 1949 și Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la Gulag, pentru că a condus organizația de luptă împotriva puterii sovietice „Sabia Dreptății”.

La 70 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste în Basarabia şi după aproape trei decenii de când documentele de arhivă au fost desecretizate, „Dosarele Siberiei” de Petru Hadârcă (scenariu: Petru Hadârcă și Mariana Onceanu) e un prim semn, declară realizatorii, că nu ne-am pierdut memoria cu totul, că ne putem asuma trecutul, oricât de cumplit, tragic, infernal ni se arată din perspectiva zilei de azi”.

„Dosarele Siberiei” este primul spectacol din cadrul Turneului Teatru Românesc care se joacă la TNB pe scena mare.

Montare de amploare, spectacolul necesită nu mai puţin de 6 ore pentru amplasarea decorului. Durata spectacolului este de 2 ore şi 15 minute, cu pauză. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

În distribuţie veţi regăsi actori dintre cei mai cunoscuţi ai Naţionalului din Chişinău: Olga Guțu-Cucu, Draga-Dumitrița Drumi, Tinka Mardari, Dan Melnic, Diana Decuseară, Ninela Caranfil, Nicolae Darie, Constantin Adam, Angela Ciobanu, Ana Tkacenko, Doriana Zubcu-Mărginean, Tatiana Saenco, Petru Oistric, Ion Mocanu, Ghenadie Gâlcă, Alexandru Pleșca, Valentin Zorilă, Iurie Focșa, Mihai Zubcu. Alături de ei, studenţi ai profesorului Mihai Fusu.

Din echipa de realizatori ai spectacolului mai amintim pe: Irina Gurin – Scenografia (decor, costume), Irina Slobodeaniuc – Expresie corporală, Ian Onică – Proiecție video, Oleg Mardari – Lupte scenice. Secvențe video: OWH Studio.

 

Cine l-a trezit pe Yorick?, după William Shakespeare, adaptarea şi regia  Alexandru Vasilachi, binecunoscut şi apreciat creator de teatru, maestru în montări Shakespeare („Hamlet”, „Visul unei nopți de vară”, „Amorul dănțuie și feste joacă”, „Bocitoarele vesele”) continuă să surprindă cu această nouă montare, a cărei premieră a avut loc la sfârşitul anului trecut, pe 14 decembrie.

Spectacol-coupé inspirat din cele mai gustate istorii izvodite de geniul marelui dramaturg, bazat pe un scenariu exuberant, melanj de magie, umor, inventivitate, lirism, exces baroc, Cine l-a trezit pe Yorick? reflectă concepte grave precum responsabilitatea și dorința de mărire, ființă și neființă, durerea existenței sub aprige vremi, moartea, conștiința, speranța. Gagurile, surprizele, glumele se țin lanț, captivând simțurile și imaginația. Pluralitatea din care e alcătuit spectacolul dă posibilitate minunaților actori din trupa de elită a Naționalului chișinăuian – Silvia Luca, Petru Hadârcă, Alexandru Leancă, Angela Ciobanu, Anatol Durbală, Petru Oistric, Iurie Focșa, Doina Severin și toți ceilalți – să-și reveleze întreaga măsură a forţei creatoare, plăcerea ludică, şi mai presus de toate –Iubirea.

Scenografia este semnată de Iurie Matei, iar costumele de Tatiana Popescu.

Durata: spectacolului 2 ore şi 30 de minute (cu pauză).

Vă așteptăm la teatru să citim lumea, anunţă organizatorii. Așa cum este, a fost și va fi.

Biletele se găsesc la Casa de bilete TNB, în foaierul Sălii Mari, precum şi online, pe www.mystage.ro

Număr de vizualizări :24http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HPTelpDikgs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spectacolul „Cine era Eminescu?”, la MNLR

Posted: 10 Jan 2020 11:00 PM PST

Luni, 13 ianuarie 2020, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la spectacolul „Cine era Eminescu?”. Interpretează: Rodica Mandache, Marius Bodochi și Marina Fluerașu. Invitată de onoare: Ana Blandiana. Scenariul spectacolului „Cine era Eminescu?” poartă semnătura Dianei Mihailopol. AgențiadeCarte.ro este partener media. 

Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici; n. 15 ianuarie 1850, Botoșani – d. 15 iunie 1889, București) a fost poet, prozator și jurnalist, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Poetul avea o bună educație filosofică, opera sa poetică fiind influențată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant și Hegel.

 

Publicistica eminesciană oferă cititorilor o radiografie a vieții politice, parlamentare sau guvernamentale din acea epocă; în plus, ziaristul era la nevoie și cronicar literar sau teatral, scria despre viața mondenă sau despre evenimente de mai mică importanță, fiind un veritabil cronicar al momentului. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14.000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în ședinta din 25 ianuarie 1902. Eminescu a fost internat în 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuța din București și apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineața, poetul a murit în sanatoriul doctorului Șuțu.

 

În 17 iunie, Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din București. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :25http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0Oan5I0mjmI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte-Obiect, ediția a doua

Posted: 10 Jan 2020 10:52 PM PST

În perioada 14 ianuarie – 18 februarie 2020, la sediul din Calea Griviței 64-66, Sala „Petru Creția”, se va desfășura  Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte-Obiect, proiect lansat de Muzeul Național al Literaturii Române în 2018. Vor fi expuse cele 20 de lucrări ale premianților ediției I. Vernisajul va avea loc marți, 14 ianuarie 2020, de la ora 18.00. Participă: Ioan Cristescu – directorul MNLR, Pavel Șușară – critic de artă, Mirela Trăistaru – curatorul expoziției. Expoziția va fi deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Memoria culturală s-a transformat în rememorarea unei drame şi imaginea butaforică a Cărţii s-a preschimbat într-un cenotaf. Parcă anume spre a fractura continuitatea noastră simbolică şi a ne dizloca din istorie conştiinţa de sine, forţele obscure din `89 au asasinat, literalmente, cele două repere majore ale oricărei existenţe culturale: Muzeul şi Biblioteca.  Altfel spus, memoria figurativă şi memoria narativă. Dacă Muzeul a fost, într-un târziu, recuperat, Biblioteca a murit asemenea străbunicii sale din Alexandria. Şi, în acest context, multe dintre expoziţiile consacrate în ultimele decenii obiectualităţii Cărţii au oferit imaginea gravă a ceremonialurilor comemorative. În discursul artistic s-au insinuat infoliul cernit, obiectul bituminos, fila rătăcită şi textul masacrat. Jubilaţia, jocul, comentariul liber sau subtilele glose borgesiene, prezenţe invariabile în orice acţiune pe marginea Cărţii-Obiect, au devenit, pentru o clipă, atât denunţ, strigăt și avertisment, dar și expresie jubilatorie și formă concretă de reconstrucție a speranței. Iar aici, în acest proces deopotrivă recuperator și proiectiv, Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte-Obiect, organizată de Muzeul Național al Literaturii Române, a devenit deja, încă de la prima sa ediție, un reper indiscutabil. – Pavel Șușară, critic de artă

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor