altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Evenimente muzicale dedicate Nopții Muzeelor
Bookmark and Share
Ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor vine cu o nouă serie de evenimente muzicale în București și la secțiile din țară ale Muzeului Național „George Enescu”. 
În ambianța Palatului Șuțu, Muzeul Municipiului București prezintă #CelMaiMicMuzeuDinRomania. Acesta conține un singur exponat - costumul renascentist de damă Madrigal care reprezintă, de mai bine de jumătate de secol, un simbol al identității Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”. Micul #muzeu va fi expus printr-un moment artistic susținut de corurile de copii și tineri din Programul National Cantus Mundi. Și tot la Palatul Șuțu, la miezul nopții, este programat un concert susținut de soprana Arlinda Morava, mezzosoprana Adriana Alexandru și Bucharest Ladies Cvintet. 
Concertele „Melodii Polifonice” susținut de Grupul „Boatsea Pindului” și, respectiv, „Muzică Meglenită”, cu Mirela Petrică - la voce și chitară, se vor desfășura la Muzeul Theodor Aman. Iar la Muzeul Nicolae Minovici, de la ora 23:00, vor putea fi ascultate fagotista Maria Chifu și soprana Mihaela Pletea, alături de Olga Podobinschi - la pian. 

Și Muzeul Național „George Enescu” a pregătit un program muzical atractiv pentru această seară, de 18 mai. Începând cu ora 18:00, la Palatul Cantacuzino din București au loc: un atelier de origami pentru copii, un recital de chitară clasică susținut de elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale de Arte nr. 5 din București, mini-spectacole prezentate de elevi de la Colegiului Național de Muzică „George Enescu” și Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din București. #CelMaiMicMuzeuDinRomania va ajunge și aici, de la ora 19:30, iar de la 20:30, ansamblul Jepun Bali prezintă un spectacol cu muzică și dansuri indoneziene. 
Muzeul Enescu organizează Noaptea Muzeelor și la Casa Memorială din Sinaia și Secția „Dumitru și Alice Rosetti Tescanu - George Enecu” din județul Bacău. Elevi de la Colegiul de Muzică „George Enescu”, Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava” din București și Școala Gimnazială Berești-Tazlău vor susține recitaluri. 
 
Axia Marinescu - recital la Sala Radio, pe 6 iunie
Bookmark and Share
Pianista română Axia Marinescu, stabilită în Franța, cu o bogată carieră desfășurată în Europa și Asia, va susține un recital la Sala Radio joi, 6 iunie, de la ora 19,00. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, ca parte a Sezonului cultural România-Franța. Programul propus de pianistă cuprinde lucrări din repertoriul francez şi românesc: Gymnopedie nr. 1 și Gnossienne nr. 1 de Erik Satie, caietul I din ciclul Imagini de Claude Debussy, Tableaux de France de Romain Zante, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel și Două piese impromptu op. 18 de George Enescu. 
După recital, Axia Marinescu va oferi autografe pe discurile ei disponibile la standul Humanitas din foaierul Sălii Radio. 
Recitalul din 6 iunie marchează și revenirea pianistei Axia Marinescu, în vârstă de 32 de ani, pe marile scene bucureștene; ea a părăsit România la 17 ani, pentru a-și continua studiile la școli de prestigiu din străinătate. Axia Marinescu a studiat pianul de la vârsta de 5 ani; a fost elevă a Liceului de muzică George Enescu din București. A debutat pe scena Sălii Radio la vârsta de doar 11 ani, interpretând un concert de Mozart. La 17 ani a fost admisă la Conservatorul din Lausanne; a studiat apoi la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și la Conservatorul Regal din Bruxelles, find absolventă cu distincții maxime. 
Proiectul Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera își propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză. 
 
Răzvan Stoica, Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius, în concert la Sala Radio
Bookmark and Share
Violonistul Răzvan Stoica împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica şi cu ansamblul Kamerata Stradivarius vor concerta pe scena Sălii Radio duminică, 26 mai, de la ora 19,00. Muzicienii vor interpreta celebrele Anotimpuri pentru vioară și orchestră de Antonio Vivaldi şi, respectiv, Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla. 
Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și fi difuzat pe 17 iunie, de la ora 17.00. 
 
Herbert Blomstedt la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin - în direct, la UNMB
Bookmark and Share
O nouă transmisiune directă audio-video de la Filarmonica din Berlin are loc în această seară de 18 mai 2019, în Studioul de Operă al Universității Naționale de Muzică din București. Institutul Goethe propune, de această dată, publicului bucureștean un concert dirijat de reputatul muzician suedez Herbert Blomstedt. Solistul Orchestrei Filarmonicii din Berlin va fi pianistul Yefim Bronfman. În program - Concertul nr. 2 op. 19 în si bemol major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven și o lucrare mai puțin cunoscută, Simfonia a II-a op. 34 creată de compozitorul suedez Wilhelm Stenhammar la începutul secolului trecut. Transmisiunea directă începe la ora 21,00, iar evenimentul este cu intrare liberă. 
 
'Peer Gynt' și 'Carmina Burana' - o nouă premieră pe scena Operei Naționale București
Bookmark and Share
Opera Națională București prezintă, astăzi și mâine, premiera unui spectacolul dublu - „Peer Gynt” de Edvard Grieg si „Carmina Burana” de Carl Orff. Coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, iar costumele, decorul și luminile au fost create de Mario De Carlo. În prima parte - „Peer Gynt” - este invitat să urce pe scenă actorul Ion Caramitru. Cantata „Carmina Burana” va fi interpretată de soprana Veronica Anușca, tenorul Valentin Racoveanu și baritonul Iordache Basalic, alături de Orchestra, Ansamblul de Balet, Corul și Corul de copii ale Operei Naționale București. La pupitrul dirijoral se va afla, de la ora 18:00, Tiberiu Soare. 
 
Mai multe spectacole programate astăzi la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii prezintă astăzi, de la orele 11:00 și 17:00, două noi reprezentaţii ale musicalulului „Micuţa Dorothy”, pe muzica lui Marius Ţeicu şi cu un scenariu de Sylvia Kerim - o montare de Antoaneta Cojocaru. Locul de desfăşurare este Sala Mare a instituţiei. 
În Sala UnderGrant, de la 11:00 și 13:30, va putea fi urmărit spectacolul de balet „Mirandolina”, după „Hangiţa” de Carlo Goldoni. Coregrafia este semnată de Mihai Babuşka, iar scenografia - de Viorica Petrovici. 
Nu în ultimul rând, în Salonul Mozart al Operei Comice, balerina și coregrafa Corina Dumitrescu prezintă un spectacol-atelier interactiv intitulat „Salonul de Balet”. Copiii vor avea ocazia, de la ora 12:00, să descopere pași de dans ilustrați cu scene din balete celebre și interpretați de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii. 
 

Ştiri muzicale din ţară

'Ascultă 5 minute de muzică clasică' - un nou concurs național pentru elevi
Bookmark and Share
Radio România Muzical, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, organizează pentru al patrulea an consecutiv Concursul național pentru elevi "Ascultă 5 minute de muzică clasică", cu două secțiuni, dedicate ciclului gimnazial și, respectiv, primar. Elevii de la clasele V-VIII pot găsi pe site-ul proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică" fișierul audio al unei lucrări muzicale. Ei trebuie să descopere titlul lucrării și compozitorul ei și să realizeze un desen care să descrie impresiile și imaginile trezite de audiția acelei lucrări. Iar cei mai mici sunt invitați să asculte finalul suitei Pasărea de foc de Igor Stravinski și să realizeze un desen care să exprime imaginile trezite de audiție. Pentru fiecare categorie, un juriu alcătuit din specialiști și reprezentanți Radio România Muzical va stabili desenele câștigătoare. Premiile constau în cărți din colecția Humanitas Junior oferite de Editura Humanitas și CD-uri cu muzică clasică oferite de Universal Music România. Termenul-limită de trimitere a desenelor este 20 mai. Mai multe detalii găsiți pe site-ul proiectului www.romania-muzical.ro/5minute. 
 
Începe Festivalul 'Tinere talente' de la Râmnicu Vâlcea
Bookmark and Share
Astăzi se deschide ediția cu numărul 40 a Festivalului „Tinere talente”, organizată de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și de Filarmonica „Ion Dumitrescu”. De la ora 18:00, în Sala „Lahovari” a filarmonicii, are loc un concert cameral susținut de violonista Eva Maria Dumitru - elevă a Colegiului de Artă din Ploiești și de mai mulți studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte plastice din Chișinău. Aceștia interpretează opusuri de Luigi Boccherini, Leo Brouwer, Edvard Grieg și Claude Debussy. În a doua parte a serii, este prezentat spectacolul „Cântând în fapt de seară”, conceput de Georgeta Stoleriu (profesor de canto la Universitatea de Muzică din București) și prezentat de muzicologul Lavinia Coman. 
 
'Enescu pe înțelesul tuturor' - la Muzeul 'Vasile Pârvan' din Bârlad
Bookmark and Share
Un concert-conferință intitulat „Enescu pe înțelesul tuturor” se desfășoară în această seară, de la ora 20:30, la Pavilionul expozițional „Marcel Guguianu” al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. Conceptul evenimentului a fost imaginat de baritonul Ștefan Ignat, care va putea fi ascultat cântând alături de pianista Vasilica Stoiciu Frunză. Din creația lui George Enescu, publicul va putea asculta: fragmente din opera „Oedipe”, cele Șapte cântece pe versuri de Clement Marot op. 15 și Pavana din Suita op. 10 pentru pian. 
 
Evenimente multiple programate astăzi în Festivalul de Jazz de la Sibiu
Bookmark and Share
Continuă ediția cu numărul 49 a Festivalului de Jazz de la Sibiu. Organizatorii propun anul acesta un nou concept, ce reunește muzica și spiritul locului. În Piața Mare din Sibiu, vor putea fi ascultate ansamblurile Adi Bărar Band, Shalosh, Cristian Soleanu Quintet și Cvintetul Jaazzodrom din Austria. Iar Conacul Maria Theresa din satul Orlat și Mango Bar invită publicul la Jazz cafe Concert și After Party. Ediția de anul acesta a festivalului propune publicului, până mâine inclusiv, o serie concerte de gypsy jazz, jazz contemporan, flamenco, jazz-rock, soul și jazz latino. 
 
Festivalul Coral 'Emanoil Popescu' continuă la Pitești
Bookmark and Share
Cu prilejul Zilelor orașului Piteşti, Primăria Municipiului, prin Centrul Cultural Pitești, organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului Coral Internațional „Emanoil Popescu”. Astăzi, de la ora 17:00, la Centrul Multifuncțional din oraș, concertează mai multe ansambluri: Corala Rapsodia, Corul mixt Rodna Pesen și Corul mixt Planinarska Pesen din Bulgaria și Corala camerală Muzicor. La finalul zilei, va avea loc un recital susținut de basul Ion Grigorescu și de pianista Daniela Colceriu, urmat de premierea formațiilor corale participante. 
 
'Les Petits Riens' - spectacol de balet, la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Opera din Brașov prezintă astăzi spectacolul de balet „Les petits Riens”, pe muzica semnată de Wolfgang Amadeus Mozart. Coregrafia și regia sunt semnate de Nermina Damian și de Edina Papo - de la Teatrul Național Sarajevo, iar scenografia și costumele sunt realizate de Rodica Garștea. În distribuție, soliștii de balet ai operei brașovene: Cristina Rotundu, Miruna Moldoveanu, Iulia Coșeriu, Anca Branea, Dorin Mirea, Claudiu Dane și Adrian Scriminț. Spectacolul începe la ora 17:00. 
 

Actualitatea internaţională

Cristian Măcelaru și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Köln concertează la Dresda
Bookmark and Share
Cristian Măcelaru dirijează astăzi Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Köln, într-un eveniment inclus în programul Festivalului de la Dresda. În prima parte a concertului, muzicienilor din orchestră li se alătură violoncelistul Jan Vogler - în postura de solist, care va prezenta, în primă audiție absolută, un concert scris de trei compozitori de pe trei continente. Astfel, cele trei părți ale concertului pentru violoncel sunt semnate de americanul Nico Muphy, de Sven Helbig - din Germania și de Zhou Long - din China. Programul este întregit de Simfonia a III-a, „Eroica” de Ludwig van Beethoven și de „Field Guide”, lucrare semnată de compozitoarea Gabriella Smith. 
 
Trei români în distribuția spectacolului 'Romeo și Julieta', la Opera din Dusseldorf
Bookmark and Share
Opera din Düsseldorf prezintă astăzi, 18 mai 2019, o nouă reprezentaţie a spectacolului "Romeo și Julieta" de Charles Gounod, având în distribuție trei soliști români: tenorul Ovidiu Purcel este „Romeo”, basul Bogdan Taloș - „Fratele Laurent” și baritonul Bogdan Baciu - „Mercutio”. Regia spectacolului este semnată de Philipp Westerbarkei, iar la pupitrul Orchestrei Simfonice din Düsseldorf se va afla David Crescenzi, directorul artistic al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Ultima reprezentaţie din stagiune cu acest titlu la Opera din Düsseldorf este programată pentru 26 mai. 
 


Vizualizări: 197

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor