altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Axia Marinescu - recital la Sala Radio, în Festivalul 'Moștenitorii României Muzicale'
Bookmark and Share
Pianista română Axia Marinescu, stabilită în Franța, cu o bogată carieră desfășurată în Europa și Asia, va susține un recital la Sala Radio joi, 6 iunie, de la ora 19,00. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, ca parte a Sezonului cultural România-Franța. Programul propus de pianistă cuprinde lucrări din repertoriul francez şi românesc: Gymnopedie nr. 1 și Gnossienne nr. 1 de Erik Satie, caietul I din ciclul Imagini de Claude Debussy, Tableaux de France de Romain Zante, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel și Două piese impromptu op. 18 de George Enescu. 
După recital, Axia Marinescu va oferi autografe pe discurile ei disponibile la standul Humanitas din foaierul Sălii Radio. 
Recitalul din 6 iunie marchează și revenirea pianistei Axia Marinescu, în vârstă de 32 de ani, pe marile scene bucureștene; ea a părăsit România la 17 ani, pentru a-și continua studiile la școli de prestigiu din străinătate. Axia Marinescu a studiat pianul de la vârsta de 5 ani; a fost elevă a Liceului de muzică George Enescu din București. A debutat pe scena Sălii Radio la vârsta de doar 11 ani, interpretând un concert de Mozart. La 17 ani a fost admisă la Conservatorul din Lausanne; a studiat apoi la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și la Conservatorul Regal din Bruxelles, find absolventă cu distincții maxime. 
Proiectul Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera își propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză. 
 
'Ascultă 5 minute de muzică clasică' - concurs național de desene pentru elevi
Bookmark and Share
Radio România Muzical, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, organizează pentru al patrulea an consecutiv Concursul național pentru elevi "Ascultă 5 minute de muzică clasică", cu două secțiuni, dedicate ciclului gimnazial și, respectiv, primar. Elevii de la clasele V-VIII pot găsi pe site-ul proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică" fișierul audio al unei lucrări muzicale. Ei trebuie să descopere titlul lucrării și compozitorul ei și să realizeze un desen care să descrie impresiile și imaginile trezite de audiția acelei lucrări. Iar cei mai mici sunt invitați să asculte finalul suitei Pasărea de foc de Igor Stravinski și să realizeze un desen care să exprime imaginile trezite de audiție. Pentru fiecare categorie, un juriu alcătuit din specialiști și reprezentanți Radio România Muzical va stabili desenele câștigătoare. Premiile constau în cărți din colecția Humanitas Junior oferite de Editura Humanitas și CD-uri cu muzică clasică oferite de Universal Music România. Originalele vor fi expediate prin poștă până la data de 20 mai 2019 (data poștei). Mai multe detalii găsiți pe site-ul proiectului www.romania-muzical.ro/5minute. 
 
Începe Săptămâna Internațională a Muzicii Noi
Bookmark and Share
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, festival dedicat muzicii contemporane ajuns la ediția cu numărul 29, debutează astăzi la Ateneul Român. Orchestra Concerto și Corul Ricercare ale Universității Naționale de Muzică din București vor interpreta un program integral românesc sub bagheta dirijorală a lui Bogdan Vodă. În primă audiție, vor fi interpretate: Ortus novorum Athenas pentru harpă și orchestră de George Balint, Rugăciunea unui dac pentru bas-bariton, pian, orgă, cor și orchestră de coarde de Nicolae Brânduș și, în încheiere, va fi interpretată, într-o versiune revizuită, Simfonia a II-a din creația lui Valentin Gheorghiu. Soliști sunt harpista Evelina Andrieș, bas-baritonul Iustinian Zetea și pianistul Horia Maxim. 
Ediția din 2019 a festivalului „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” pune accentul pe muzica franceză contemporană și pe promovarea tinerilor interpreți și compozitori români. Organizatorilor tradiționali precum Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Societatea Română de Radio și Universitatea Națională de Muzică din București li se vor alătura Institutul Francez și Ministerul Afacerilor Externe, prin Sezonul România-Franța 2019. 
 
'Peer Gynt' și 'Carmina Burana' - spectacol în premieră pe scena Operei Naționale București
Bookmark and Share
Opera Națională București prezintă astăzi, pentru a doua oară, premiera unui spectacolul dublu - „Peer Gynt” de Edvard Grieg si „Carmina Burana” de Carl Orff. Coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, iar costumele, decorul și luminile au fost create de Mario De Carlo. În prima parte - „Peer Gynt” - este invitat să urce pe scenă actorul Ion Caramitru. Cantata „Carmina Burana” va fi interpretată de soprana Veronica Anușca, tenorul Alin Buruiană și baritonul Adrian Mărcan, alături de Orchestra, Ansamblul de Balet, Corul și Corul de copii ale Operei Naționale București. La pupitrul dirijoral se va afla, de la ora 18:30, Tiberiu Soare. 
 
Răzvan Stoica, Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius, la Sala Radio - pe 26 mai
Bookmark and Share
Violonistul Răzvan Stoica împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica şi cu ansamblul Kamerata Stradivarius vor concerta pe scena Sălii Radio în data de 26 mai, de la ora 19,00. Muzicienii vor interpreta celebrele Anotimpuri pentru vioară și orchestră de Antonio Vivaldi şi, respectiv, Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla. 
Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și va fi difuzat pe 17 iunie, de la ora 17.00. 
 
Spectacol de balet din stagiunea Operei Regale din Londra - la Happy Cinema
Bookmark and Share
În această după-amiază, Happy Cinema din București propune un nou spectacol din stagiunea Operei Regale Covent Garden din Londra. De la ora 16:00, va putea fi urmărită proiecția unui spectacol de balet contemporan, compus din trei secvențe a trei coregrafi consacrați. Within The Golden Hour este coregrafiat Christopher Wheeldon și se axează pe dansul a șapte cupluri care se întâlnesc și se separă, pe muzica compozitorilor Antonio Vivaldi și Ezio Bosso. New Sidi Larbi Cherkaoui este o premieră The Royal Ballet, semnată de coregraful belgian Larbi Cherkaoui. Iar Flight Pattern este ultima parte a trilogiei și prezintă un grup numeros de dansatori, având la bază o coregrafie imaginată de Crystal Pite pe muzica semnată de polonezul Henryk Mikołaj Górecki. 
 
Spectacolele zilei la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii prezintă astăzi, de la orele 11:00 și 15:00, două noi reprezentaţii ale musicalulului „Micuţa Dorothy”, pe muzica lui Marius Ţeicu şi cu un scenariu de Sylvia Kerim - o montare de Antoaneta Cojocaru. Locul de desfăşurare este Sala Mare a instituţiei. 
În Sala UnderGrant, de la 11:00 și 13:30, va putea fi urmărit spectacolul de balet „Mirandolina”, după „Hangiţa” de Carlo Goldoni. Coregrafia este semnată de Mihai Babuşka, iar scenografia - de Viorica Petrovici. 
Nu în ultimul rând, în Salonul Mozart al Operei Comice, balerina și coregrafa Corina Dumitrescu prezintă un spectacol-atelier interactiv intitulat „Salonul de Balet”. Copiii vor avea ocazia, de la ora 12:00, să descopere pași de dans ilustrați cu scene din balete celebre și interpretați de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul Stradivarius ajunge la Târgu Mureș
Bookmark and Share
Turneul Stradivarius continuă astăzi cu un recital la Filarmonica din Târgu Mureș. Alături de violonistul Alexandru Tomescu, pe scenă va urca harpista franceză Delphine Benhamou. Spectacolul propune o simbioză între muzică și dans contemporan întrucât celor doi muzicieni li se va alătura și actorul Lari Giorgescu de la Teatrul Național din București. Programul cuprinde lucrări de Camille Saint-Saens, Jules Massenet, George Enescu, Bela Bartok, Maurice Ravel și Sabina Ulubeanu. Cea de-a XII-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius, subintitulată „VIVE LA MUSIQUE !”, se derulează în cadrul Sezonului Cultural România-Franța 2019 și sub înaltul patronaj al Ambasadoarei Franței în România, Michele Ramis. Seria de evenimente continuă până în 2 iunie, în orașe precum Piatra Neamț, Craiova, Iași sau Sibiu. 
 
Două evenimente în cadrul Festivalului 'Tinere talente'
Bookmark and Share
Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și Filarmonica „Ion Dumitrescu” din localitate organizează, în acest sfârșit de săptămână, ediția cu numărul 40 a Festivalului „Tinere talente”. Seria de manifestări continuă astăzi, 19 mai, cu două concerte: de la ora 11:00, elevii Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea vor putea fi ascultați la Galeriile de Artă „ARTEX”, iar de la 18:00, în Sala Lahovari a filarmonicii, concertează membrii Fundației Culturale „Remember Enescu”. Concertul de gală care încheie festivalul va avea loc luni, 20 mai, de la ora 18:00, când la pupitrul orchestrei filarmonicii vâlcene se va afla Florin Totan. 
 
Festivalul de Jazz de la Sibiu, la final
Bookmark and Share
Se încheie astăzi ediția cu numărul 49 a Festivalului de Jazz de la Sibiu. Organizatorii au propus anul acesta un nou concept, ce reunește muzica și spiritul locului. În Piața Mare din Sibiu, publicul s-a putut bucura de concerte de gypsy jazz, jazz contemporan, flamenco, jazz-rock, soul și jazz latino. Pe parcursul acestei seri, începând cu ora 19:00, vor putea fi ascultate ansamblurile Electrocutango, din Norvegia și Conexion Cubana. Iar înaintea concertelor, are loc un program special, „Jazz for Kids”. 
 
Spectacolul 'Dancing Queen', din nou la Opera din Timişoara
Bookmark and Share
Opera din Timişoara propune publicului astăzi, 19 mai 2019, spectacolul Dancing Queen, balet în două acte pe muzică înregistrată din repertoriul formaţiei Queen. Libretul este semnat de Jens Neundorf. Regia artistică şi coregrafia îi aparţin Sabinei Wake de la Teatrul de Stat Meiningen. Din distribuţie fac parte Alin Radu, Manuela Ardelean, Suzana Vrânceanu şi Alexandru Pântea. Participă Ansamblul de balet al Operei timişorene.

 
Orchestra Filarmonicii din Pitești susține un concert în aer liber
Bookmark and Share
Gheorghe Iliuță dirijează în această seară concertul în aer liber susținut de Orchestra Filarmonicii din Pitești. Începând cu ora 19:00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești, soliști vor fi: sopranele Cristina Marta Sandu și Oana Șerban, tenorul Bogdan Lupea, violoniștii Mădălin Sandu și Constantin Mirea. Programul cuprinde opusuri celebre din creația unor compozitori precum Aram Haciaturian, Antonin Dvorak, Niccolò Paganini sau Vittorio Monti. 
 

Actualitatea internaţională

Duo Kitharsis, la Festivalul Internaţional de Chitară de la Zielona Góra
Bookmark and Share
Duo Kitharsis, alcătuit din chitariştii Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan, este invitat să concerteze în cadrul Festivalului Internaţional de Chitară Clasică de la Zielona Góra, Polonia. Artiştii români vor evolua astăzi pentru a doua oară în cadrul festivalului. Susţin un recital la Palatul Princiar de la Żagań, cu un program care va include, printre altele, şi lucrări româneşti semnate de Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu şi Iosif Ivanovici.  
 

Vizualizări: 150

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor