altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 29 mai 2020

“”Șotron”. Festivalul copilăriei, hub online pentru cei mici” plus ...


”Șotron”. Festivalul copilăriei, hub online pentru cei mici

Posted: 28 May 2020 03:40 AM PDT

În perioada 1-3 iunie 2020 va avea loc o ediție specială a festivalului Șotron, eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”. Anul acesta, festivalul copilăriei se transformă într-un hub online, oferind copiilor și părinților acces gratuit la diverse resurse educaționale, distractive și interactive. Astfel, cu ajutorul și implicarea partenerilor, cadoul Muzeului Național al Literaturii Române Iași cu ocazia Zilei Copilului va consta în publicarea, timp de trei zile, a numeroase recomandări de lectură din partea scriitorilor români, tutoriale practice, rețete pentru cei mici, înregistrări surpriză, mesaje speciale din partea muzeografilor din muzeele literare ieșene etc. În plus, clubul de lectură pentru copii și adolescenți se va reuni într-o ediție specială, online, dedicată zilei de 1 iunie. Atât înainte, cât și în timpul festivalului, vor avea loc concursuri interactive cu premii constând în cărți, jocuri și jucării.

„Continuăm tradiția de a pune la dispoziția copiilor și părinților deopotrivă un maraton de activități cultural-educative, desfășurate într-o atmosferă relaxată și plină de surprize. Anul acesta, mai presus de toate este siguranța, așa că ne mutăm online și vă oferim cadouri sănătoase,  cu promisiunea unei întâlniri ulterioare de neuitat”, a declarat coordonatoarea proiectului, Georgiana Leșu.

Informațiile și concursurile pot fi urmărite pe site-ul www.sotroniasi.ro, dar și pe paginile de Facebook Șotron. Festivalul copilăriei și Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Număr de vizualizări :47http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/201WAfkhWoY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

HISTORY® transmite în exclusivitate serialul-concurs „Câini Polițiș...

Posted: 28 May 2020 01:40 AM PDT

HISTORY® difuzează în premieră, începând cu 3 iunie 2020, în fiecare miercuri, de la ora 21:00, serialul-concurs „Câini Polițiști de Top”, care aduce față-în-față cele mai inteligente și curajoase patrupede, alături de stăpânii lor, într-o competiție spectaculoasă pentru titlul de campion absolut în lupta cu răufăcătorii. Formatul show-ului oferă posibilitatea de a concura atât câinilor polițiști, cât și celor civili. În fiecare episod, timp de o oră, patru echipe de poliție K9, inclusiv favoriții seriei de succes „Poliția în Direct” și o echipă civilă se confruntă în trei runde dificile, în care le vor fi testate viteza, agilitatea, abilitatea de a adulmeca și coordonarea cu stăpânii lor.

Pe parcursul competiției, câinii vor avea de trecut peste obstacole, vor sări prin foc și vor avea de parcurs un traseu înot. Cei mai rapizi patru câini avansează în etapa următoare, unde vor fi supuși unui nou test care presupune găsirea a cinci obiecte ascunse cu ajutorul simțului olfactiv și avertizarea stăpânilor cu privire la descoperire. Cei doi câini care reușesc să găsească cele mai multe obiecte în timpul cel mai scurt ajung în faza finală, unde se vor confrunta cu un „suspect”, pe care vor fi nevoiți să îl rețină și apoi să îl elibereze la comandă. Toate probele la care vor fi supuși concurenții sunt concepute de experți canini, pentru a imita provocările cu care se pot confrunta câinii în viața reală.

Echipa câștigătoare a fiecărei săptămâni va primi 10.000 de dolari, la care se vor adaugă 5.000 de dolari, care vor fi donați către o organizație caritabilă de protecție a animalelor. În ultima săptămână a competiției, câștigătorii edițiilor precedente se vor întoarce pentru bătălia finală care îi va oferi câștigătorului titlul suprem de „Câine Polițist de Top” și un premiu pentru întreaga echipă, în valoare de 25.000 de dolari.

Seria este găzduită de cunoscutul comentator sportiv Curt Menefee, alături de expertul în instructaj canin Nick White și jurnalista sportivă Jamie Little.

Trailerul oficial al serialului-concurs poate fi urmărit aici.

 

Despre HISTORY®

HISTORY® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală, ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY® a fost lansată în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradusă în 37 de limbi. HISTORY® reprezintă principalul canal din portofoliul A + E Networks.

Televiziunea HISTORY® este disponibilă în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Akta-DCS, Digi, Orange TV, Telekom și Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

 

Număr de vizualizări :48http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/-SWbOFAl2fI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Zece cărți despre cum să ne fie bine, pentru cei mici și cei mari, ...

Posted: 28 May 2020 01:36 AM PDT

Zece titluri frumoase de la Editura Trei și Pandora M, 10 cărți care ne ajută să fim bine, mai ales după această perioadă de restricții sociale, cu profunde implicații psihologice, comportamentale și emoționale. Campania #CarteaCareTeAjută oferă atât părinților, cât și copiilor, cele mai inspirate cărți ale #GrupuluiEditorialTrei, continuând seria de promoții cu o reducere de 35% și transport gratuit la comenzi de peste 100 lei. În plus Pandora M vă dăruiește cartea Povestea coronavirusului care vă va ajuta să le puteți explica copiilor prin ce trece omenirea în această perioadă. Puteți descărca GRATUIT această poveste atât în format pdf sau e-pub de pe site-ul www.pandoram.ro.

Iată 10 dintre ele, care ne ajută să ne înțelegem mai bine anxietatea la orice vârstă, dar și să ne manifestăm iubirea pentru cei dragi.

 

  1. Ce să faci… să scapi de griji. Ghid pentru copiii care vor să învingă anxietatea, Dr. Dawn Huebner, Bonnie Matthews

 

Ştiai că grijile sunt la fel ca roşiile? Nu, nu se pot mânca. Dar le poţi face să crească pur şi simplu dacă le acorzi atenţie. În cazul în care îngrijorarea a crescut atât de mult încât îţi dă bătăi de cap aproape în fiecare zi, atunci cartea Ce să faci… să scapi de griji. Ghid pentru copiii care vor să învingă anxietatea, de la Editura Trei, este perfectă! Acest ghid practic dedicat copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani, care au probleme de anxietate şi părinţilor acestora este însoţit de explicaţii şi ilustraţii pe gustul celor mici, concepute astfel încât ei să-şi înţeleagă problemele şi să se implice activ în rezolvarea acestora. Grijile le sunt prezentate copiilor ca fiind nişte duşmani care pot fi învinşi dacă se urmează consecvent anumiţi paşi şi anumite trucuri. Se creează, de exemplu, în intervalul unei zile un anume „timp destinat grijilor”. Trucuri de acest fel şi multe altele sunt elementele-cheie pentru o confruntare eficientă a copiilor şi părinţilor cu problema anxietăţii la vârste fragede. Dr. Dawn Huebner este psiholog clinician în Exeter, New Hampshire, specializată în tratarea copiilor şi a părinţilor lor.

  1. Îmbrățișarea, de Eoin Colfer

 

O poveste ilustrată frumoasă și sensibilă, Îmbrățișarea vorbește despre dorința de afecțiune, sinceritate, prietenie și acceptarea celuilalt, care îi va cuceri cu siguranță pe mulți cititori. Cartea de la Pandora M îi are ca personaje principale pe ariciul și țestoasa care caută pe cineva care să îi îmbrățișeze. Îi întreabă pe toți cei pe care îi întâlnesc dacă sunt dispuși să le dea o îmbrățișare, dar dintr-un motiv anume, nimeni nu se arată interesat. Asta până când fiecare se întâlnește cu bufnița cea înțeleaptă care știe de ce nimeni nu pare să aibă timp de îmbrățișări.

 

  1. Le-am încercat pe toate! Plânsete, încăpățânare și crize de furie (perioada 1-5 ani), Isabelle Filliozat

Cum poți să scapi de veșnicele dispute cu copilul care nu vrea să se îmbrace pentru grădiniță, care se tot trezește noaptea și nu mai vrea să doarmă singur, care nu se mai lasă dus de la locul de joacă ori care vorbește urât și își lovește fratele mai mic? Părinții au tendința de a interpreta comportamentele enervante ale copiilor ca pe niște manifestări ale relei-voințe ori sfidării. Alții se culpabilizează: oare nu cumva mi-am traumatizat copilașul? Descoperirile recente din neurofiziologie și psihologia experimentală aruncă o nouă lumină asupra acestor comportamente „obraznice”: copilul nu vrea să-și sfideze părinții, ci are nevoie de o urgentă reglare neuro-hormonală. Criza de nervi a copilului mic din supermarket nu e un moft, ci un semn că cel mic este epuizat de procesarea a mii de stimuli senzoriali. Plecând de la astfel de explicații, cartea Le-am încercat pe toate! de la Editura Trei oferă soluțiile potrivite vârstei și îi încurajează pe părinți să-și revadă propriile certitudini și credințe legate de educația copiilor.

 

  1. Când tristețea îți bate la ușă, Eva Eland

 

Uneori, tristețea ne vizitează pe neașteptate. Dar poate că acest musafir neobișnuit nu este ceea ce pare… Eva Eland este o autoare și ilustratoare olandeză care locuiește în Marea Britanie. A obținut o diplomă de Master în domeniul ilustrației de carte pentru copii de la prestigioasa Cambridge School of Art. De asemenea, a studiat la Gerrit Rietveld Academy și School of Visual Arts din New York. Când tristețea îți bate la ușă, de la Pandora M, este prima ei carte ilustrată.

 

  1. Mă exasperează! Cum să înțelegem ce se petrece în creierul copilului între 6 și 11 ani, Isabelle Filliozat

Copilul e agitat, îndărătnic, mofturos la masă și își iese ușor din fire – acasă, dar și față de colegii de clasă. Rețeta-standard spune: Trebuie să-i puneți limite! Și dacă, de fapt, există și alte motive care n-au legătură cu tehnicile bazate pe control și pe „consecințe”? Impulsivitatea și bombănitul, de exemplu, pot fi provocate și de o proastă reglare a nivelului glicemiei, la fel cum enurezisul s-ar putea trage și dintr-o întârziere a dezvoltării controlului sfincterian de la nivelul creierului limbic, arată Isabelle Filliozat în cartea Mă exasperează! de la Editura Trei. A ignora ritmul de dezvoltare a copilului devine o sursă pentru numeroase conflicte, crize și pedepse inutile. Isabelle Filliozat, psihoterapeută, este directoarea Școlii de Inteligențe Relaționale și Emoționale din Aix-en-Provence, dedicată parentajului și dezvoltării personale.

 

  1. Scrisoarea de dragoste,  Anika Aldamuy Denise

 

Îndrăgostește-te de această carte ilustrată adorabilă, de la Pandora M care îți demonstrează că o inimă mică poate face un drum lung pentru ca lumea să devină un loc mai bun. Ariciul, Iepurașul și Veverița sunt cei mai buni prieteni. Într-o zi, fiecare găsește o scrisoare. Dar nu orice scrisoare … O scrisoare de dragoste. Cineva îi iubește. Dar cine? Răspunsul s-ar putea să te surprindă! Anika Aldamuy Denise este o foarte cunoscută autoare de cărți ilustrate. Pentru această poveste s-a inspirat dintr-o tradiție pe care a început-o cu fiica ei cea mare – își lăsau una alteia scurte poeme sau bilețele de iubire.

 

  1. Ce să faci când ești foarte timid, Dr. Claire A.B. Freeland, Dr. Jacqueline B. Toner

 

O mulțime de copii sunt timizi atunci când cred că ceilalți îi observă. Dar anumiți copii se simt extrem de neplăcut atunci când sunt în centrul atenției. Ce să faci când ești foarte timid, de la Editura Trei,  îi ghidează pe copii și pe părinții lor printre emoțiile care stau la baza anxietății sociale, folosind strategii și tehnici bazate pe principii cognitiv-comportamentale. Acest ghid interactiv de self-help este o resursă completă pentru educarea, motivarea și încurajarea copiilor să-și depășească anxietatea socială, astfel încât să se alăture circului veseliei și al prieteniei.

 

  1. Totu-i mai ușor cu un pupic!, Smriti Prasadam-Halls

 

O tandră declarație de iubire, Totu-i mai ușor cu un pupic!, de la Pandora M, e cărticica perfectă pe care să i-o citești puiului tău când îl ții în brațe, înainte de culcare. Totu-i mai ușor dacă ai parte de un… pupic!

 

 

 

 

  1. Ce să faci… când nu vrei să fii departe de părinţi. Ghid pentru copiii care se confruntă cu anxietatea de separare, Dr. Kristen Lavallee, Prof. dr. Silvia Schneider

 

Pentru unii copii, a zbura cu un balon cu aer cald pare a fi o distracţie pe cinste. Pe alţi copii însă, ideea de a zbura singuri, departe de părinţi şi de casa lor, nu-i încântă deloc. Ghidul Ce să faci când nu vrei să fii departe de părinţi de la Editura Trei îi ajută pe copii, dar şi pe părinţi să depăşească emoţiile care declanșează anxietatea de separare, folosind strategii şi tehnici bazate pe principii cognitiv-comportamentale. Acest manual practic și interactiv este un instrument util şi complet de educare, motivare şi stimulare a copiilor în eforturile lor de a-şi depăşi anxietatea de separare, astfel încât să devină nişte adevăraţi piloţi care îşi dirijează cu încredere propriul balon cu aer cald!

 

  1. Noi suntem grădinarii, Joanna Gaines

 

În cartea Noi suntem grădinarii, devenită nr. 1 Bestseller New York Times, Joanna Gaines și copiii ei povestesc despre primele lor încercări de a-și construi propria grădină. Familia Gaines ne împărtășește toate cunoștințele acumulate și modul prin care au învățat să crească o grădină fericită, trecând peste obstacole și eșecuri doar prin munca în echipă. La capătul acestei călătorii, au învățat că nu e întotdeauna ușor să încerci ceva nou, dar uneori cea mai mare răsplată vine atunci când te străduiești cel mai mult. Ilustrațiile Juliannei Swaney dau viață visului familiei Gaines cu acuarele pastelate și delicate, care vă invită să vă bucurați de frumusețea unei grădini înfloritoare. Joanna Gaines este designer, om de afaceri și mamă a cinci copii.

Număr de vizualizări :56http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0RcakfkVASg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Quo Vadis, Cultura? Serie nouă Round Table România. Invitați: Ștefa...

Posted: 28 May 2020 01:28 AM PDT

O ediție specială a conferințelor Round Table România va avea loc joi, 28 mai, de la ora 17:00, în direct pe platforma EnjoyTV.ro, marcând debutul unei serii noi, „Quo Vadis, Cultura?” Moderat de muzicologul Valentina Sandu – Dediu, primul eveniment îi va avea printre invitați pe Ștefan Gheorghiu – Director executiv  CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți), Dumitru Costin – Președinte BNS (Blocul Național Sindical), alături de actorul și regizorul Lucian Pavel.

În condițiile în care distanțarea socială nu ar trebui să creeze distanțare față de domeniul cultural, necesitatea dialogului pentru aflarea unității și a soluțiilor aplicabile imediat devine un act esențial. Astfel, la inițiativa CREDIDAM și UCIMR, a fost ales formatul unui dialog echilibrat și deschis către public promovat de Round Table România.

Seria spectacolelor – conferință inițiate de UCIMR în anul 2015 a avut în prim plan, pe cuprinsul celor opt sezoane, zeci de personalități culturale care au marcat domeniul lor de activitate, de-a lungul unei cariere impresionante care le-a adus nu o dată recunoașteri internaționale. Arhiva celor peste 35 de episoade Round Table București/ România/ Sibiu este disponibilă pe canalul de YouTube al EnjoyTV Romania.

Producătorii Round Table au decis că a venit rândul culturii să devină subiectul central în prezenta ediție, în căutarea modalităților prin care se poate vorbi despre o relansare responsabilă a activităților culturale în contextul pandemiei.

Publicul este invitat să urmărească dialogul dintre cele patru personalități care depun eforturi constante în beneficiul culturii și al celor care au ales să-și facă o carieră în acest domeniu.

Păstrând tradiția edițiilor anterioare, pe cuprinsul celor 90 de minute alocate vor avea loc intermedii artistice cu invitați surpriză.

Evenimentul va fi transmis gratuit pe platforma EnjoyTV.ro, pe canalul de YouTube al EnjoyTV Romania precum și pe pagina de Facebook Round Table România.

Număr de vizualizări :57http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ltqJHCtvcV8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Sprijină VlogONcello Transylvania Tour, proiect unic de promovare a...

Posted: 28 May 2020 01:00 AM PDT

Joi, 28 mai 2020, se dă startul campaniei de strângere de fonduri pentru a transforma în realitate visul tânărului violoncelist Radu Croitoru. Este vorba de proiectul VlogONcello – Transylvania Tour, care a prins contur din dorința artistului de a porni la drum cu violoncelul său, doar din pasiunea pentru muzică și bucuria de a descoperi lumea din jur. Programat pentru începutul lunii iulie 2020, VlogONcello – Transylvania Tour își propune să promoveze într-o manieră originală, cu ajutorul violoncelului, peisajul transilvănean din punct de vedere cultural și turistic. Un număr de 35 de obiective turistice locale vor fi, pe rând, în prim-plan pe parcursul proiectului.

Rezultatul final va fi un spot video de promovare, acompaniat de o compoziție semnată de Marian Ungur, unul dintre cei mai recunoscuți compozitori din Republica Moldova, construită din 35 de secvențe muzicale, una dedicată fiecărui loc în parte, interpretate la violoncel.

 

Radu Croitoru, fondatorul VlogONcello – Transylvania Tour, este cunoscut și ca membru al ansamblului Violoncelissimo, al Orchestrei Române de Tineret, al Moldovan National Youth Orchestra și pentru colaborările cu Filarmonica George Enescu, Camerata Regală a României și, în prezent, ca membru al Filarmonicii din Brașov.

În cifre, proiectul VlogONcello – Transylvania tour va însemna: 35 de obiective cu valoare culturală și turistică din 9 județe ale României, 2.400 km parcurși în 10 zile, 48 ore petrecute la volan și un total de 72 ore de filmări pentru Radu Croitoru și echipa cu care pornește la drum, Ecaterina Stratan și George Secrieru.

Demersul VlogONcello – Transylvania Tour vine într-o perioadă în care lumea întreagă este afectată de restricții, iar publicul are nevoie să fie încurajat să exploreze cultural și turistic peisajele din România, dar și creația muzicală contemporană. Scopul acestui act artistic este și de a stimula consumul cultural atât în mediul online – prin intermediul noilor tehnologii și platformelor multimedia, cât și offline – pentru publicul care se va bucura luând parte în timp real și la fața locului de momentele artistice susținute de Radu Croitoru.

 

După cele mai riguroase calcule, proiectul VlogONcello – Transylvania Tour va fi unul posibil doar dacă se va realiza o strângere de fonduri în valoare totală de 40.000 RON. Toți cei interesați să sprijine demersul cultural pot dona 10 euro prin sms – valabil doar pe teritoriul României – cu textul “sprijina 1980 (numele persoanei / companiei care face donația)” la numărul 7560 în rețeaua Orange România sau la numărul 7410 în rețeaua Vodafone România. De asemenea, se pot trimite contribuții prin transfer bancar – inclusiv din afara țării – pornind de la suma de 50 RON și până la 10.000 RON, susțineri ce vor fi recompensate, în număr limitat, cu stickere, tricouri, dedicații muzicale și chiar promovări dedicate în cadrul proiectului.

 

Încă de la start, VlogONcello – Transylvania Tour se bucură de doi parteneri de încredere. BMW România va asigura plăcerea de a pleca la drum cu cea mai sigură mașină din lume, iar Asociația Carpaterra va da o mână de ajutor în descoperirea celor mai spectaculoase locuri de prezentat publicului.

 

Toate informațiile despre cum poate fi sprijinit demersul VlogONcello – Transylvania Tour sunt disponibile pe pagina oficială a campaniei de strângere de fonduri pentru demararea proiectului: https://www.sprijina.ro/cauze/vlogoncellotransylvaniatour și pe Facebook https://www.facebook.com/vlogoncello/ .

 

 

Număr de vizualizări :74http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/BIuryk6wYwg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Muzeul Hărților se redeschide!

Posted: 28 May 2020 12:43 AM PDT

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi anunță redeschiderea pentru public începând cu data de sâmbătă, 30 mai 2020. Până pe 7 iunie, Muzeul va fi deschis pentru vizitare zilnic, între orele 10:00 – 18:00, inclusiv luni și marți. În plus, de ziua lor, luni 1 Iunie, toţi copiii vor avea acces gratuit! Vor fi respectate recomandările în vigoare în această perioadă legate de normele de igienă, dezinfectare, măsurarea temperaturii. Purtarea măştii este obligatorie în Muzeu, la fel şi distanţarea socială.

Tarifele de acces rămân neschimbate:

  • 10 lei bilet întreg;
  • 5 lei bilet pentru seniori;
  • 2,5 lei bilet pentru studenți și elevi;

Intrarea este liberă pentru copiii sub 7 ani și pentru toți copiii de 1 Iunie. Lista completă a categoriilor de reduceri și gratuități se află pe site www.muzeulhartilor.ro

 

Sunteți așteptați cu drag şi cu un zâmbet larg…. în spatele măștilor!

 

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. / transmite Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Număr de vizualizări :40http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/LBiHwbNWWR0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Inspirație și povești pentru copii la Muzeul Național al Țăranului ...

Posted: 27 May 2020 11:51 PM PDT

Muzeul Național al Țăranului Român vă propune să luați parte, împreună cu cei mici, la proiectele „Povești de seară mețeriste”, o serie de povești audio pe care le puteți asculta în fiecare seară de luni, miercuri și vineri de la ora 20.00, și „MȚR mă inspiră”, proiect dedicat familiilor cu copii.

„Cuvinte spuse sau scrise, țesături, hârtii, resturi, ațe colorate, petice, monede, mărgele, dantele, nasturi, o mulțime de mărunțișuri greu de înșiruit”, „clacă de vorbit, de pritocit idei, de făcut lucruri”, „deplină libertate, în care adulții să poată sta alături de copii fără a ține cont de diferența de vârstă”. La începutul pandemiei, ne-am lovit de aceste amintiri despre începuturile Atelierului de Creativitate de la Muzeul Țăranului Român, atunci când Irina Nicolau dădea tonul ideilor și inițiativelor de tot felul celor veniți „să mănânce nori” la Muzeu, adică să pună la cale „un muzeu viu, deschis”.

 

”Dilemele și blocajele întâmpinate la trecerea în online s-au transformat, ușor-ușor, în provocări care ne-au scos din zona de confort și ne-au adus din nou împreună – etnologi, artiști, păpușari, muzicieni, ceramiști, fotografi, muzeografi, cercetători, educatori muzeali din mai multe departamente ale Muzeului – și ne-au pus în starea de a născoci proiecte și de a găsi soluții inovative, așa cum ne învățase Irina acum mai bine de 20 de ani. Doar că discuțiile s-au purtat pe Zoom și Skype, fiecare în vreun colț de cameră, dar cu gândul la Muzeul care a devenit un fel de Acasă pentru mulți dintre noi.

 

Chiar și în izolare, ne-am dat seama că avem la îndemână suficiente lucruri pentru a crea programe de educație muzeală pentru copii – cărți cu basme, pereți care ascund povești, pietre care se transformă în personaje, culori pentru a îmblânzi dragonii din norii unei zile și câte și mai câte.

 

Creativitatea și entuziasmul s-au reinstalat în grupul de lucru MțrÎnVremeaPandemiei și ideile au început să circule în mediul online. Astfel, au apărut proiectele „Povești de seară mețeriste”, o serie de povești audio pe care le puteți asculta în fiecare seară de luni, miercuri și vineri de la ora 20.00, și „MȚR mă inspiră”, proiect dedicat familiilor cu copii. Prin aceste activități ne propunem să recreăm atmosfera de bună dispoziție de la atelierele de creativitate, provocând publicul mic și mare să o regăsească la rândul lui acasă pictând, ascultând și inventând povești, bricolând din resturi de materiale, hârtii, petice și ațe colorate… Așa cum făceam la începuturile Atelierului de Creativitate, așa cum fac adesea copiii acasă când își inventează jocuri și luptă cu plictiseala.

 

De 1 iunie, pe paginile de Facebook ale Muzeului Țăranului Român și ale Educației Muzeale MȚR, copiii sunt invitați să devină ei înșiși artiști și povestași și să participe la concursurile pregătite pe parcursul întregii zile de către echipa Atelierului de creativitate.

 

Mai multe detalii despre fiecare acțiune în parte, găsiți pe:

www.muzeultaranuluiroman.ro

Facebook.com/MuzeulTaranului

Facebook.com/Educație-Muzeală-MȚR

 

 

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Itsy Bitsy, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.onlinegallery.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.”  / transmite Muzeul Țăranului Român.

 

Număr de vizualizări :36http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kzxVbjBDTfI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Comentator.ro

Posted: 27 May 2020 09:55 PM PDT

Într-o lume debusolată, cu businessuri care se închid, sub efectul pandemiei, apar și insule de speranță. De curând a apărut   comentator.ro.

Se vrea un purtător de opinie, independent, neangajat și care încurajează libera exprimare, gândirea critică și diversitatea ideilor.

 

Secțiunile site-ului sunt: Editorial; Infodemia; Politichia; BizShow; Planeta; Arte; Biclopedia; ShowBiz; Fusion.

 

Grupul de autori este deocamdată alcătuit dintr-o seamă de scriitori, regizori, editori, muzicieni foarte activi: Adi Serafim, Alexander Hausvater, Alina Hucai, Angela Furtuna, Claudia Sumiya, Constantin Manea, Constantin Vaciu, Costel Postolache, Cristian Radu Nema, Dan Silviu Boerescu, Flavia Jinga Mincu, Florin Dumitrescu, Ion Vaciu, Kera Calița ot Jariștea, Liviu Cangeopol, Marilena Lică-Maşala, Sergiu Selian, Marius Concita, Marlen – și alții. Oameni foarte cunoscuți și mai puțin cunoscuți, care locuiesc în România sau pe alte meleaguri.

 

Pentru propuneri de colaborare, întrebări, gânduri sau simple păreri personale, cititorul poate scrie pe email, la adresa: office@comentator.ro

 

Iată un fragment din cel mai recent editorial, intitluat „Iubirea din spatele nimicului” și semnat de Liviu Cangeopol:

„Când sufletul ajunge la o stare de preaplin>>, când hambarele avuției dau pe dinafară, când fericirea vieții tinde să te sufoce, ceea ce trebuie să faci este să oferi din abundența acestor daruri întocmai cum eliberezi lestul din nacelă pentru un surplus de înălțare. Dar când ești sărac, când mâhnirea îți taie din avântul clipei și suferința te împiedică să-ți găsești locul în lume, ce poți împărtăși? Te alini cu falsa impresie că alții, luând aminte, vor ocoli cu folos drumul pe care te-ai pierdut. Te vei îmbăta singur cu o iluzie mai rea decât toate celelalte eșecuri, pentru că încearcă să-l justifice.”

 

Vizualizări: 9

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor