altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 2 mai 2020

“Autobiografii care te dezvoltă” plus 3 more


Autobiografii care te dezvoltă

Posted: 01 May 2020 02:38 AM PDT

Pentru că pe 1 mai sărbătorim #ZiuaMuncii, Editura Herald și-a propus să contribuie la realizarea aspirațiilor și visurilor personale ale cititorilor săi, cu o serie de cărți excelente și pline de inspirație, de la 10 minți strălucite care au schimbat lumea cu ideile lor, titluri reduse acum cu 40%. Astfel, în perioada 30 aprilie – 10 mai 2020, pe www.edituraherald.ro, ai ocazia să te întâlnești cu personalități care au marcat istoria și literatură, care abordează în cărțile lor cu sinceritate și într-un mod personal, motivațiile, succesele, eșecurile și lecțiile învățate de-a lungul vieții. Prin exemplul propriu, aceste figuri marcante te vor motiva să evoluezi, te vor învăța să depășești obstacolele și să mergi înainte către propriul succes.

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Jm28eLfzYG8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Concurs de creație teatrală și literară, 1 mai – 15 iunie 2020

Posted: 01 May 2020 02:30 AM PDT

Primăria Capitalei prin Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București anunță organizarea unui concurs de creație teatrală și literară. Tema concursului inițiat la propunerea scriitorilor și traducătorilor Lucia Verona și Horia Gârbea este „Distanța”, înțeleasă sub diferite forme, impusă de anumite circumstanțe, cu relevarea aspectelor inedite, comice sau tragice ale distanțării și izolării de societate și de cei apropiați.  Data-limită pentru trimiterea textelor este 15 iunie 2020, urmând ca textele să fie trimise pe adresa de mail: concurs@mnlr.ro, cu subiectul „Concurs de creație teatrală și literară”. AgențiadeCarte.ro este partener media.
Participanți
Creatori de literatură de toate vârstele, fie ei membri sau nu ai uniunilor de creatori din toată țara.

Juriul
Va fi format din cinci membri, personalități culturale, în principal poeți, dramaturgi, critici literari și teatrali, numele acestora urmând a fi făcute publice doar după finalizarea jurizării și anunțarea câștigătorilor.

Modalitate de participare
Participanții vor trimite textele lor inedite/nereprezentate din genurile:

  1. Texte teatrale. Monodrame cu durata estimată a reprezentării de 30-60 minute.
  2. Texte de proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu ), 1-3 proze însumând maximum 20 000 caractere cu spații.
  3. Texte lirice, în număr de 1-5 texte însumând maximum 200 de versuri.

Trimiterea se va face prin e-mail. Fiecare grupaj pe genuri va fi inclus într-un fișier text sau pdf și va purta un motto,  nu va fi semnat. Într-un fișier separat, denumit cu același motto se vor trimite datele personale și de contact ale autorului. Secretariatul concursului va stoca fișierele, trimițînd juriului doar textele literare, păstrînd confidențialitatea numelor autorilor.

Data-limită pentru trimiterea textelor este 15 iunie 2020 pe adresa de mail: concurs@mnlr.ro

Textele teatrale selecționate de juriu ca valoroase vor fi montate și reprezentate on-line la TDR, cu posibilitatea de a fi reprezentate ulterior pe scena TDR.

Textele de proză, poezie și teatru selecționate de juriu ca valoroase vor fi publicate într-o antologie sau, dacă numărul lor va fi mare, în volume separate pentru proză, poezie, teatru.

Juriul va putea stabili ierarhii ale textelor alese (locul I, II, III, mențiuni).

Instituțiile partenere vor putea oferi premii constând în volume de literatură, invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de  MNLR și BMB etc.

Partener: Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România
Inițiatori: Lucia Verona și Horia Gârbea după o idee de Lucia Verona

 

Număr de vizualizări :34http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/fqfNyZUMD1k?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Ediția a VI-a SAD, în format online

Posted: 01 May 2020 02:06 AM PDT

Vineri, 1 mai 2020, și sâmbătă, 2 mai 2020, se desfășoară, în format online, Festivalul cunoscut ca SAD (Zile și Seri de Literatură Doinaș), inițiat la Arad, în 2015, de scriitoarea și profesoara Lia Faur. Anul acesta, ediția a VI-a se desfășoară online, pe pagina de Facebook a festivalului www.facebook.com/festivaldoinas/ și va avea o formă nouă, din cauza crizei, și, datorită alăturării în echipa Liei Faur a celor patru organizatori ai Maratonului de Poezie 2020: Toni Chira, Antonia Mihăilescu, Savu Popa și Sorina Rîndașu (în ordine alfabetică). „Ediția a VI-a este specială din mai multe puncte de vedere. Nu m-am gândit vreodată că acest festival se va desfășura în eter, dar poate că așa e mai aproape de Doinaș și de toți cei care au plecat prea devreme Este mereu un omagiu adus fragilității și celor care trăiesc prin literatură.   În săptămânile de izolare, în care viețile noastre se consumă aproape identic, festivalul vine să ofere încredere și speranță. Le sunt recunoscătoare scriitorilor și artiștilor (actori, muzicieni),  echipei, care îmi este alături, și le transmit că mă număr printre cei salvați de arta și tinerețea lor.”, a declarat scriitoarea Lia Faur. Data evenimentului este 1-2 mai 2020, ora 12.00, și vor fi două zile și seri de literatură bună, muzică și artă. Participă în jur de 200 de artiști, cu înregistrări video, poeți (Magda Cârneci, Radu Vancu, Rodica Draghincescu, Diana Geacăr, Șerban Foarță, Svetlana Cârstean, Ștefania Mihalache, Ioana Nicolae, Alina Purcaru, Robert Șerban, Elena Vădăreanu), prozatori (Tatiana Țîbuleac, Bogdan-Alexandru Stănescu, Doina Ruști, Simona Antonescu, Dumitru Crudu, Cezar Paul-Bădescu, Cristian Fulaș, Paul Gabor), critici literari (Simona Preda, Alina Purcaru, Nina Corcinschi, Dana Pîrvan), actori de la diverse teatre din țară (Arad, Timișoara, Sibiu, Iași, Suceava), care vor recita poeme de Ștefan Aug. Doinaș, scriitori care mai au și alte talente artistice pe lângă scris (grafică, muzică, fotografie), muzicieni, care înregistrează în sufrageria sau grădina lor o piesă pentru festival (Bobo Burlăcianu, Teo Milea, Adrian Naidin, Laura Guarch Music, New Vegas Show, Cristi Rangu (Odyssey), Jurjak, Bogdan Mezofi (Grimus),  Ricardo Caria, Juan Nadal Girona, Nicolae Szekely ș.a.). S-au alăturat evenimentului scriitori din: Ungaria (Zita Iszó, Péter Závada), Cehia (Tomas Mika), Slovacia (Olga Glustikova), Bulgaria (Dimana Ivanova), Republica Moldova (Maria Pilchin), Tunisia (Aymen Hacen, Monia Boulila), Spania (Enrique Javier Nogueras), SUA (Andrei Codrescu, Carmen Firan).

 

Mesajul pe care îl transmite festivalul SAD – 2020 este despre solidaritate și conservarea frumuseții umane în aceste luni de izolare. Toți ne-am refugiat în cultură, iar cultura este cea mai lovită de criză. Scriitorii și artiștii invitați fac un gest de voluntariat cultural în vremea pandemiei.

Implicarea sudenților tunisieni, care învață la Lectoratul Român din Tunis, în organizare și lectura unor poeme este o noutate, de asemenea.

Se dorește promovarea editurilor (cele care au răspuns invitației) sau a unor voluntariate culturale.

Un alt aspect al festivalului este acordarea unor premii în cărți (Editura Polirom, Brumar, Paralela 45, Nemira) pentru cele mai expresive înregistrări video (text și imagine).

Partenerii morali ai festivalului sunt PEN, Centrul de Cultură și Știință al României la Tunis, Ambasada României la Tunis, Lectoratul Român din Tunis (ILR București), Maraton de Poezie online, Casa de Poezie Link, TRILL, Grupul de Inițiative Culturale (Arad).

Echipa celor cinci organizatori (Lia Faur, Toni Chira, Antonia Mihăilescu, Savu Popa și Sorina Rîndașu) este susținută cu traduceri, recomandări, regie și montaj, de o echipă extinsă formată din oameni de cultură sau prieteni, care au înțeles necesitatea unui astfel de eveniment într-o perioadă dificilă pentru noi toți

 

 

Număr de vizualizări :76http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/KPaf-uG1k1A?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

5 UNDER 30. Granturi de fotografie pentru tineri sub 30 de ani

Posted: 01 May 2020 12:43 AM PDT

Centrul de Fotografie Documentară lansează o nouă serie de granturi pentru proiecte de fotografie documentară, de data aceasta oferite exclusiv tinerilor fotografi, sub 30 de ani, din România și Republica Moldova.

5 granturi pentru dezvoltarea de proiecte de fotografie documentară, în valoare de 3.500 de lei (net) fiecare.

 

Deadline: 31 Mai, ora 24:00

Cerințe: un portofoliu compus din 10 imagini, fie singulare, fie serie, în format pdf. O scurtă prezentare, de câteva rânduri a voastră și o descriere a ideii pe care vreți s-o dezvoltați cu ajutorul grantului CdFD. Trimiteți cele două fișiere la granturi.cdfd@gmail.com.

 

Juriul:       

Andra Matzal, editor si jurnalist Scena 9, RO

Ramin Mazur, fotograf independent, reprezentat de Panos Pictures, MD

Matei Bejenariu, artist, fondator si director al Centrului de Fotografie Contemporana din Iasi

Ioana Cîrlig, fotograf, co-fondator Cdfd, RO

Petruț Călinescu, fotograf, co-fondator CdFD, RO

 

Tematica rămâne la alegerea fiecărui fotograf, iar fotografia trebuie să fie principalul mediu de documentare (acceptăm și propuneri multimedia).

 

Procesul de selecție și desfășurarea:

Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 mai, pe site-ul CdFD, iar predarea materialelor se va face la începutul lunii noiembrie. La o dată pe care o vom stabili ulterior, în funcție de ridicarea restricțiilor actuale, câștigătorii vor fi invitați să participe la un workshop de mentorat CdFD (cazarea și masa vor fi asigurate de noi).

 

Întrebări suplimentare la contact@cdfd.ro.

 

 

5 under 30” este cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în

care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime  responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Vizualizări: 49

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor