altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Radio România Muzical vine în sprijinul muzicienilor
Bookmark and Share
În această perioadă în care toate evenimentele live au fost anulate, însă muzicienii își doresc să rămână în contact cu publicul lor, pot beneficia de promovarea Radio România Muzical, prin organizarea concertelor transmise în direct, online, pe propriul site/cont de socializare.
Mai mult, putem găzdui pe site-ul și contul nostru Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul nostru, avem nevoie de codul embeded al transmisiunii, pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.
Sînziana Mircea propune o serie de trei recitaluri transmise de la sediul Museart Academy, ce vor fi accesibile pe pagina facebook Radio România Muzical și Museart Academy. În 27 martie, va avea loc cel de-al doilea recital din această serie online #staiacasa, propusă de pianista Sinziana Mircea, cu participarea unor invitati speciali din România si Italia. Vineri, de la ora 19.00, muziciana va prezenta un program intitulat Classical evergreens, cu piese de Beethoven, Bach, Chopin, Satie şi Albeniz. Invitaţi vor fi doi artişti italieni - percuţionistul Eugenioprimo Saragoni şi bandoneonistul Giancarlo Palena.
Duminică, 29 martie, sunteți invitați la o întâlnire relaxată cu saxofonistul Cătălin Milea, care vă propune un program de jazz intitulat Gustări muzicale, în cadrul seriei Jazz în sufragerie. Ora de începere este 15,00.
Marţi, 31 martie, de la ora 16.30, flautistul Matei Ioachimescu va interpreta piese de Johann Joachim Joachim Quantz, Doina Rotaru şi Georg Philipp Telemann. Toate aceste recitaluri live vor fi accesibile gratuit pe paginile de socializare administrate de artiştii amintiţi şi pe contul facebook Radio România Muzical.

 
Festivalul 'Enescu online' continuă
Bookmark and Share
Pe site-ul Festivalului Enescu pot fi urmărite concerte înregistrate la edițiile trecute. Astăzi, 26 martie, va fi postat evenimentul care a avut loc în 3 septembrie 2019, la Ateneul Român. Orchestra Națională Simfonică a Radiodifuziunii Poloneze a evoluat sub bagheta dirijorului Lawrence Foster, avându-l ca solist pe pianistul Szymon Nehring (laureat al Concursului Internațional Arthur Rubinstein în 2017). Pe afiş au figurat lucrarea Solstice de Adrian Pop, Concertul nr. 1 în mi minor de Frédéric Chopin şi Concertul pentru orchestră de Witold Lutosławski. Acest program va rămâne pe site-ul festivalului Enescu online timp de patru zile. Din 30 martie veţi putea urmări un concert susţinut Orchestra Națională a Franței, cu doi muzicieni români protagonişti: dirijorul Ion Marin şi pianista Alexandra Dariescu.
 
Baletul 'Frumoasa din pădurea adormită', pe site-ul Operei Naţionale Bucureşti
Bookmark and Share
Pentru a rămâne în contact cu publicul său, Opera bucureşteană propune, pe propriul site, înregistrări ale unor reprezentaţii din stagiuni trecute. Seri de operă online este titlul acestei serii, în cadrul căreia puteţi urmări astăzi, 26 martie 2020, de la ora 18.30, difuzarea spectacolului de balet, în regim de premieră, Frumoasa din Pădurea Adormită de Piotr Ilici Ceaikovski. Evenimentul a avut loc în 12 mai 2018, sub conducerea dirijorului Ciprian Teodoraşcu. În distribuţie - Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Rin Okuno şi Mihai Mezei. Înregistrarea va fi disponibilă pe site-ul şi pe pagina oficială de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti.
 
Calendarul muzical al zilei - 26 martie 2020
Bookmark and Share

  • Comemorăm 454 de ani de la moartea compozitorului spaniol Antonio de Cabezon (30 martie 1510 - 26 martie 1566)
  • Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a stins din viaţă în urmă cu 193 ani (16 decembrie 1770 - 26 martie 1827)
  • Au trecut 136 de ani de la naşterea pianistului german Wilhelm Backhaus (26 martie 1884 - 5 iulie 1969)
  • Acum 126 de ani a văzut lumina zilei soprana româncă Viorica Ursuleac (26 martie 1894 - 22 octombrie 1985)
  • În urmă cu 115 ani s-a născut dirijorul belgian André Cluytens (26 martie 1905 - 3 iunie 1967)
  • Se împlinesc 95 de ani de când s-a născut dirijorul şi compozitorul francez Pierre Boulez (26 martie 1925 - 5 ianuarie 2016)
  • Îşi sărbătoreşte ziua de naştere violonista sud-coreeană Kyung-Wha Chung 72 ani (1948)
  • Comemorăm 33 de ani de când s-a stins din viaţă dirijorul german Eugen Jochum (1 noiembrie 1902 - 26 martie 1987)
  • Tenorului român Dorin Teodorescu a trecut în eternitate acum 21 ani (15 iulie 1943 - 26 martie 1999)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Filarmonica din Sibiu lansează 'Stagiunea Online'
Bookmark and Share
Filarmonica din Sibiu propune publicului o serie de concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto, incluse în Stagiunea Online, proiect cultural adaptat situaţiei de criză prin care trecem. Aceste evenimente, organizate de Filarmonica din Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, vor putea fi urmărite gratuit, pe website-ul instituţiei şi pe pagina de facebook fb.com/FilarmonicaSibiu.
Astăzi şi mâine (26 şi 27 martie 2020), sunt programate cele două părţi ale concertului simfonic care a avut loc la Sala Thalia din Sibiu în 18 aprilie 2019. La pupitrul Orchestrei Filarmonicii s-a aflat Tiberiu Soare, iar ca solist a evoluat Alexandru Anastasiu - la marimbă şi vibrafon. Muzicienii au interpretat creaţii de Mihail Ivanovici Glinka, Camille Saint-Saens şi Alexandru Anastasiu. Înregistrarea acestui concert va fi postată online de Filarmonica din Sibiu de la ora 19,00.

 
Angajații Operei Brașov se alătură campaniei de întrajutorare a Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov
Bookmark and Share
Artiștii și angajații Operei Brașov, împreună cu Asociația „Zi de Bine”, au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov – ei sunt cei care luptă în prima linie în această perioadă. Donațiile se pot face în conturile organizației amintite (RON: UNICREDIT RO61BACX0000002013736000, BCR RO56RNCB0092166359160001; EUR: RO34BACX0000002013736001; USD: RO07BACX0000002013736002, prin SMS la numărul 8862 pentru o donație de 4 euro sau prin alte mijloace puse la dispoziție). În sprijinul campaniei de întrajutorare, artiștii Operei Brașov au lansat și un videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=UOcuW9g9lsg&t=12s. Banii adunați vor fi direcționați joi seara către Asociația „Zi de Bine”, iar de acolo către Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.
Suflul mobilizator i-a cuprins și pe copiii artiștilor Operei Brașov care vor să dea și ei o mână de ajutor, iar cu ajutorul părinților au înregistrat un material video și ne spun cu cea mai pură voce cum putem să ajutăm: https://www.youtube.com/watch?v=zmT18ebidyI&feature=youtu.be&am.... „Haideți să ne salvăm! Copiii noștri ne vor sănătoși și zâmbetele lor ne arată că ÎMPREUNĂ putem avea o speranță să luptăm împotriva acestui virus! Donează și tu Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov!”, transmit artiștii Operei Brașov. De data aceasta, împreună cu Fundația Comunitară Brașov, apelează la conștiința publică, la cetățenii și companiile locale și nu numai, de a face câte o donație care să dea șansa unei diferențe pozitive. Contul Fundației Comunitare Brașov este deschis la Unicredit Țiriac Bank - RON: RO21 BACX 0000 0011 4371 2001. Ideea primului videoclip îi aparține lui Constantin Condoiu, violonist în Orchestra Operei Brașov, iar autoarea versurilor care însoțesc îndemnul copiilor este una dintre pianistele instituției, Lioara Frățilă.
 

Actualitatea internaţională

'Siegfried' - pe site-ul Operei Metropolitan din New York
Bookmark and Share
Opera Metropolitan din New York, care şi-a suspendat total activitatea cu public în contextul pandemiei de coronavirus, oferă zilnic gratuit, pe site-ul său, înregistrarea unui spectacol inclus în seria Nightly Met Opera Streams.
În această săptămână sunt programate exclusiv creaţii lirice semnate de Richard Wagner. Astăzi, 26 martie 2020, puteţi urmări spectacolul Siegfried, o înregistrare din 5 noiembrie 2011, cu soprana Deborah Voigt, tenorii Jay Hunter Morris, Gerhard Siegel şi bas-baritonul Bryn Terfel în distribuţie. Dirijor: Fabio Luisi. Înregistrarea va fi postată pe site-ul Operei Metropolitan de la ora locală 19.30 (2.30 ora României) şi va fi disponibilă timp de 23 de ore.
 
Concursul Concertino Praga continuă
Bookmark and Share
Organizatorii concursului Concertino Praga au anunţat că, la sfârşitul lunii aprilie, juriul competiţiei va lua o decizie privind cei patru muzicieni care se vor califica în finală şi care vor evolua în luna septembrie în cadrul Festivalului Internaţional Dvorak de la Praga. Iniţial, întâlnirea membrilor juriului era programată să aibă loc la Radiodifuziunea Cehă în datele de 23 şi 24 aprilie. În schimb, juraţii vor asculta înregistrările concurenţilor şi vor vota de acasă. Astfel, evenimentul va continua în ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus.
Prima etapă a competiţiei a avut loc în februarie, atunci când membrii juriului au ascultat înregistrările celor 54 de concurenţi din 16 ţări. Dintre aceştia, 25 au trecut în etapa următoare. Din România au concurat pianiștii Victor Antonescu și Anita Stoica și clarinetiștii Petre Pane și Ioana Tomescu, aleşi în urma preselecției naționale organizate de Radio România Muzical.
Concursul Concertino Praga se derulează sub auspiciile Uniunii Europene de Radio, fiind unul dintre cele mai importante concursuri dedicate tinerilor muzicieni, cu o tradiție de peste 5 decenii.
 
Opera din Viena propune publicului spectacolul 'Tosca', pe site-ul instituţiei
Bookmark and Share
O dată cu anularea reprezentaţiilor live, Opera de Stat din Viena a devenit disponibilă online, invitând publicul să urmărească în fiecare zi, gratuit, înregistrări ale propriilor producții din stagiunile recente. Astăzi, 26 martie, este programat spectacolul "Tosca" de Giacomo Puccini, dirijat de Marco Armiliato - o înregistrare din 23 iunie 2019. În distribuţie - soprana Karine Babajanyan, tenorul Piotr Beczała şi baritonul Carlos Álvarez. Spectacolul va fi postat pe site-ul www.staatsoperlive.com începând cu ora locală 19 şi va rămâne disponibil timp de 24 de ore.
 

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor