altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Opera comica pt copii - propuneri online
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii rămâne în această perioadă alături de publicul său, continuând să-și deruleze toate spectacolele, dar doar pentru publicul online, la orele programate în stagiune. Spectacolele pot fi urmărite live pe pagina de Facebook a instituției, gratuit. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a declarat: „Ne-am gândit să continuăm activitatea în aceasta perioadă deja complicată și să găsim soluția prin care copiii să aibă o activitate-joacă, joc care de data aceasta îi ține apropiați de tabletă și telefon, dar în același timp îi deschide spre cultură și educație”. Iar dacă în weekend există spectacolele live, în timpul săptămânii instituția propune zilnic jocuri interactive de la ora 10.00, iar de la 16.00 - ocazia de a descoperi cabinele și secretele machiajului de scenă, precum și alte surprize din spatele cortinei. Seara, de la 20.00 există, de asemenea, programul ”Zâmbetele de la Opera Comică pentru Copii”..

 
'Ascultă 5 minute de muzică clasică' pentru toți copiii
Bookmark and Share

Chiar dacă școlile sunt închise, proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" propus de Radio România Muzical, continuă. În prima pagină de site a proiectului găsiți, ca de obicei, două piese muzicale însoțite de explicații, dar și concursul online, cu întrebări legate de explicațiile de la finalul fiecărei piese. Săptămânal, prin tragere la sorți, se acordă și 10 premii constând în CD-uri oferite de sponsorul competiției, Universal Music România.

Tot în această perioadă când școlile nu funcționează, puteți avea în vedere pentru educația muzicală a copiilor și tinerilor vasta bibliotecă audio pe care o regăsiți la linkul Piese pentru elevi de pe site-ul proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică: peste 200 de piese muzicale cu explicații pe înțelesul tuturor.

În spații neconvenționale, proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică continuă până la finalul lunii martie 2020. Partenerii proiectului sunt: Carrefour România, Cora România, Mega Image, Mobexpert, Dedeman, Leroy Merlin, Librăriile Humanitas, Castelul Bran, CRH România, Iulius Mall din Iași, Timișoara, Cluj și Suceava, Mood Media, Palas Mall Iaşi, ParkLake Shopping Center și Băneasa Shopping City din București, PwC România, Vivo Pitești și Baia Mare, Arena Mall din Bacău, Hello Shopping Park din Bacău.


 
Bursa Mostenitorii Romaniei muzicale
Bookmark and Share
Bursa ''Moștenitorii României muzicale'' este noul proiect lansat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, menit să sprijine valorile artei interpretative în domeniul muzicii clasice. Bursa, în valoare de 4000 euro, se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 de ani, selectați prin concurs. Procedura de înscriere este următoarea: candidații vor depune aplicații online pentru înscrierea în etapa eliminatorie, până pe 26 aprilie 2020. În data de 5 mai 2020, juriul va anunța un număr maxim de 5 finaliști, urmând ca pe 19 mai, începând cu ora 18:00, în sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni să se desfășoare concursul propriu-zis. Finaliștii vor prezenta un program la libera alegere de maxim 30 de minute, cu acompaniament de pian. Din juriu fac parte violonistul Alexandru Tomescu, Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - concertmaestru al Filarmonicii ''Transilvania'' din Cluj-Napoca, Valentina Băințan - producător TVR, Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical și Dan Popescu, membru delegat din partea Rotary Club Pipera.

 
Calendarul muzical al zilei - 16 martie 2020
Bookmark and Share
  • Comemorăm 284 de ani de la dispariţia compozitorului italian Giovanni Battista Pergolesi (4 ianuarie 1710 - 16 martie 1736)
  • Se împlinesc 97 de ani de la naşterea dirijorului german Heinz Wallberg (16 martie 1923 - 29 septembrie 2004)
  • Astăzi mezzosoprana germană Christa Ludwig împlineşte 92 ani (1928)
  • Dirijorul englez Roger Norrington aniversează împlinirea vârstei de 86 de ani (16 martie 1934)
  • Aniversarea mezzosopranei spaniole Tereza Berganza la împlinirea a 85 de ani (1935)
  • Sărbătorim aniversarea celor 73 de ani ai compozitorului român Valentin Petculescu (1947)
  • Dirijorul german Claus Peter Flor împlineşte vârsta de 66 de ani (1953)
  • Se împlinesc 58 de ani de la moartea dirijorului ceh Václav Talich (28 mai 1883 - 16 martie 1961)
  • La mulţi ani compozitorului român Dan Dediu la împlinirea celor 53 de ani (1967)
  • Au trecut 43 de ani de la moartea tenorului român Constantin Stroescu (15 martie 1886 - 16 martie 1977)
  • Se împlinesc 25 de ani de la trecerea în nefiinţă a sopranei Magda Ianculescu (30 martie 1929 - 16 martie 1995)

 

Ştiri muzicale din ţară

Actualitatea internaţională

Simona Mihai din nou pe scena Operei din Sydney
Bookmark and Share
Soprana Simona Mihai evoluează din nou astăzi pe scena Teatrului "Joan Sutherland" din Sydney,  în spectacolul 'Carmen' de Georges Bizet, în cadrul căruia dă viață personajului 'Micaëla'. În rolul titlular: mezzosoprana Sian Sharp, care îi mai are ca parteneri pe tenorul Yonghoon Lee - Don José și pe bas-baritonul Luke Gabbedy - "Escamillo". Dirijorul australian Tahu Matheson asigură conducerea muzicală, regia a fost gândită de John Bell, iar scenografia a fost semnată de Michael Scott-Mitchell. Următoarea reprezentație cu soprana Simona Mihai în distribuție, dar şi cu mezzosoprana Carmen Topciu ca protagonistă are loc în data de 18 martie.
 
Festivalul de Paști de la Salzburg de anul acesta nu va mai avea loc
Bookmark and Share
Tradiționalul Festival de Paști de la Salzburg, fondat în 1967 de Herbert von Karajan, își anulează actuala ediție, ce ar fi trebuit să se desfășoare între 4 și 13 aprilie în orașul natal al lui Wolfgang Amadeus Mozart. În contextul propagării accelerate a coronavirusului, organizatorii anunță cu regret că „este imposibil ca ediția din 2020 să aibă loc, inclusiv din cauza perspectivei unei interdicții oficiale”.  Janine Jansen, Christinan Thielemann, Rudolf Buchbinder și Daniel Harding, printre alții, urmau să evolueze în luna aprilie, în cadrul prestigioasei manifestări.

 
Mari scene europene și americane accesibile online
Bookmark and Share
Unele dintre cele mai apreciate instituții muzicale de pe mapamond vin în întâmpinarea celor care în această perioadă sunt nevoiți să rămână acasă. ”Filarmonica este închisă, așa că venim noi la tine!” - anunță, spre bucuria miliardelor de melomani, Filarmonica din Berlin, ce și-a suspendat concertele cu public până în 19 aprilie. Astfel, instituția a decis să acorde acces gratuit la platforma sa digitală, unde sunt reunite peste 600 de concerte ale Orchestrei Filarmonicii din Berlin reflectând mai mult de un deceniu de activitate, inclusiv 15 concerte care au avut loc sub bagheta noul dirijor principal, Kirill Petrenko.  Există, de asemenea, filme cu imagini din spatele scenei, documentare despre istoria orchestrei, portrete ale dirijorilor și membrilor orchestrei.
Opera de Stat din Viena oferă aceeași facilitate, permițând publicului să acceseze gratuit arhiva digitală a instituției, putând viziona zilnic înregistrări ale propriilor producții. Astăzi, spre exemplu, este programat spectacolul ”Falstaff” de Giuseppe Verdi din 30 ianuarie 2019, în regia lui David McVicar, cu Carlos Álvarez în rolul titular și  James Conlon ca dirijor.
Și Opera Metropolitan din New York mizează pe parcursul acestei luni pe oportunitatea menținerii contactului online cu publicul său fidel. Instituția lansează ”Nightly Met Opera Streams”, o serie de reluări ale unor spectacole live, înregistrate în format HD și difuzate pe site-ul său oficial. Seria se deschide astăzi cu opera ”Carmen” de Georges Bizet, cu  Elīna Garanča și Roberto Alagna în distribuție. Spectacolul, care a avut loc în data de 16 ianuarie 2010 cu Yannick Nézet-Séguin la pupitrul dirijoral, se va difuza de la 19.30, ora New Yorkului și va fi disponibil ulterior încă 20 de ore.

 

Vizualizări: 8

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor