altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Otello' la Opera din București
Bookmark and Share
La Opera Națională din București este montat astăzi, 22 februarie, spectacolul 'Otello' de Giuseppe Verdi. Începând cu ora 18:30, pe scena instituției vor urca tenorul Daniel Magdal în rolul titular, soprana Iulia Isaev este 'Desdemona', iar antagonistul 'Iago' va fi adus la viață de basul Vicențiu Țăranu. Regia, decorul și luminile spectacolului au fost gândite de Giancarlo del Monaco, iar costumele au fost realizate de Stella del Monaco. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în data de 25 aprilie.
 
Ansamblul 'Archaeus' la Ateneu
Bookmark and Share
Astăzi, 22 februarie, la Sala Mică a Ateneului român se desfășoară Microstagiunea camerală de muzică contemporană „Archaeus III”. Sub titlul „Plinul și golul” membrii ansamblului „Archaeus”, fondat de Liviu Dănceanu, vor interpreta lucrări semnate de Octavian Nemescu. În program sunt anunțate creații precum „Alfa Omega”, „Regele va muri”, „Clipe” și „Finalis Septima”. Formația camerală este alcătuită din Anca Vartolomei la violoncel, Ana-Maria Radu la oboi, Rodica Dănceanu la pian și Ion Nedelcu la clarinet, alături de fagotistul Șerban Novac, percuționistul Sorin Rotaru și violonistul Marius Lăcraru. Conducerea muzicală este asigurată de Mircea Pădurariu, iar ora de începere este 19.
 
Spectacolele zilei la Opera Comica pentru Copii
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii propune mai multe spectacole astăzi, 22 februarie. Micii melomani sunt invitați la Sala UnderGrant începând cu ora 10 pentru spectacolul „Erus și Valea Generozității”, regizat de Ana Crăciun Lambru. Același spectacol este montat începând cu ora 12. Tot de la ora 10, în Sala Mozart are loc spectacolul „Amazonia”, semnat de Cătălin Milea și Sumeia Ananda, un spectacol despre natură, animale și prietenie.
În Sala mare a instituției are loc începând cu ora 17 spectacolul „Albă ca zăpada”. Celebra poveste este adusă pe scena Operei Comice în viziunea regizorală și coregrafică a Corinei Dumitrescu. Cele trei spectacole de astăzi vor fi reluate și mâine, 23 februarie.
 
'Țara Surâsului' la Teatrul 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
„Țara Surâsului”, o operetă romantică semnată de Franz Lehár este montată astăzi, 22 februarie, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. În distribuție îi regăsim pe tenorul Alfredo Pascu în „Sou Chong”, soprana Patricia Seymour este „Lisa”, tenorul Andrei Pleșca - „Gustav von Pottenstein”, iar soprana Mediana Vlad este „Sikkima”. Dirijorul serii este Aleandru Ilie, regia a fost semnată de Anda Tăbăcaru, iar scenografia a fost gândită de Cătălin Ionescu-Arbore.
 
Calendarul muzical al zilei - 22 februarie 2020
Bookmark and Share

  • Anul acesta se împlinesc 203 de ani de la naşterea compozitorului danez Niels W.Gade (22 februarie 1817 - 21 decembrie 1890) şi 103 de ani de la cea a dirijorului francez Louis Auriacombe (22 februarie 1917 - 12 martie 1982)
  • Prima audiţie a Sonatei a II-a pentru vioară şi pian de George Enescu - 120 ani (1900)
  • Comemorarea compozitorului austriac Hugo Wolf - 117 ani (1903)
  • Dirijorul român Aurel Grigoraş ar fi împlinit 88 de ani (21 februarie 1932 - 27 ianuarie 2000)
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere dirijorul de cor Voicu Popescu - 68 ani (n.1952), violonista Cristina Anghelescu - 59 ani (n.1961) şi tenorul mexican Rolando Villazon - 47 ani (n.1972)
  • În anul 1983 a trecut în eternitate dirijorul englez Adrian Boult - 37 ani (n.8 aprilie 1889), iar doi ani mai târziu violonistul şi compozitorul rus Efrem Zimbalist - 35 ani (21 aprilie 1889 - 22 februarie 1985)
  • Au trecut 7 ani de la moartea dirijorului german Wolfgang Sawallisch (26 august 1923 - 22 februarie 2013)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert cu orgă la Filarmonica din Arad
Bookmark and Share
La Filarmonica de Stat din Arad are loc astăzi, 22 februarie, un eveniment organizat cu ocazia dezvelirii statuii arhitectului arădean Ludovic Szántay. Soliștii serii sunt soprana Sorina Munteanu, mezzosoprana Melinda Duffner, tenorul Traian Mișcu și baritonul Cristian Ardelean, alături de aceștia fiind și organistul maghiar Csanádi László. Sub bagheta lui Szabolcs Hermann, aceștia vor interpreta lucrări semnate de Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, César Franck și Léon Boëllmann - compozitor francez de secol XIX.
 
Seară Mozart la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Începând cu ora 18:30, la Opera din Brașov are loc astăzi, 22 februarie, un concert simfonic extraordinar. Sub bagheta lui Ilarion Ionescu-Galați, violoniștii Decebal-Carol Costache și Bogdan-Alexandru Costache vor interpreta, alături de orchestra instituției, Concertone pentru două viori și orchestră KV 190 de Wolfgang Amadeus Mozart, în cadrul unui program dedicat marelui compozitor. Publicul va mai putea asculta Uvertura operei 'Ascanio in Alba' și Simfonia nr. 34 în do major.
 
Se încheie festivalul 'Classix' de la Iași
Bookmark and Share
Pe scena Operei Naționale Române din Iași are loc astăzi ultimul recital al acestei ediții a Festivalului „Classix” din oraș. Concertul de Gală readuce în atenția publicului două ansambluri ce au fost prezente în cadrul festivalului - Cvartetul Solștilor din Trondheim și Cvartetul Sellini. Aceste două formații vor oferi publicului Sextetul „Noapte Transfigurată” de Arnold Schönberg și Octetul de coarde op. 20 de Felix Mendelssohn.
 
Wiener Kammersymphonie la Sibiu
Bookmark and Share
Ansamblul Wiener Kammersymphonie concertează astăzi, 22 feburarie, în Stagiunea Beethovenescu organizată de Filarmonica de Stat din Sibiu, începând cu ora 19. Muzicienii austrieci propun capodopere beethoveniene într-o versiune inedită - Uvertura „Coriolan” și Simfonia a VIII-a; publicul va putea asculta, totodată, și două lucrări ce sunt interpretate în premieră în România: Cvintetul de Coarde nr. 2 de Johanna Doderer și „Portret în trei culori” de Stefan Pelzl, cea de-a doua lucrare fiind dedicată ansamblului.
 

Actualitatea internaţională

George Petean în 'Nabucco' la Opera din Amsterdam
Bookmark and Share
Baritonul George Petean este în această seară interpretul personajului titular din opera 'Nabucco' de Giuseppe Verdi, astăzi, 22 februarie, pe scena Operei din Amsterdam. În distribuție i se vor alătura basul Dmitry Belosselskiy în 'Zaccaria', soprana Anna Pirozzi va fi 'Abigaille', iar mezzo-soprana Alisa Kolosova va aduce la viață rolul 'Fenena'. Conducerea muzicală va fi asigurată de Maurizio Benini, iar regia îi aparţine lui Andreas Homoki. Spectacolul din această seară marchează finalul seriei de reprezentații pe scena Operei din Amsterdam, serie ce a avut premiera în data de 27 ianuarie.
 
Christian Badea dirijează 'Carmen' la Opera din Sydney
Bookmark and Share
Christian Badea dirijează astăzi, 22 februarie 2020, la Opera din Sydney, o reprezentație a spectacolului 'Carmen' de Georges Bizet. Din distribuție fac parte mezzosoprana Veronica Simeoni în rolul titular, tenorul Yonghoon Lee -'Don José', bas-baritonul Łukasz Golinski este 'Escamillo', iar soprana Claudia Pavone este 'Micaëla'. Regia a fost semnată de John Bell, scenografia îi aparține lui Michael Scott-Mitchell, iar costumele au fost concepute de Teresa Negroponte. Spectacolul de astăzi este ultima reprezentație a operei pe care Christian Badea o dirijează, artistul român urmând să fie înlocuit de Tahu Matheson începând cu 24 februarie. Prima reprezentație fără dirijorul român o va aduce în schimb pe scena operei australiene pe soprana Simona Mihai, în rolul 'Micaëla'.
 
Cristina Păsăroiu și Ioan Hotea, în 'Manon Lescaut', la Wiesbaden
Bookmark and Share
Soprana Cristina Păsăroiu și tenorul Ioan Hotea urcă în această seară pe scena Operei din Wiesbaden în spectacolul „Manon Lescaut” de Jules Massenet. Soprana va aduce la viață rolul titular, iar tenorul va fi „Chevalier de Grieux”; alături de cei doi, din distribuție mai fac parte baritonul Christopher Bolduc în „Lescaut”, basul Florian Kontschak - „Graf des Grieux”, iar tenorul John Heuzenroeder este Guillot-Morfontaine. Dirijorul serii este Jochen Rieder, iar regia îi aparține lui Bernd Mottl. Următorul spectacol din seria reprezentațiilor cu cei doi artiști români are loc în data de 6 martie.

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor